Ki jönne Nyugatra?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32275 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?
Hát ez jól esett! Végre van valakinek kedve kicsit filozofálgatni! Nekem most mennem kell, németversenyre, de remélem, még találkozunk!<br> <br> Namarie!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32274 Írta: Anonymous
Mindent. Ami Te vagy, meg ami Én vagyok. Ebbe sok minden beletartozik. Az, hogy mi a helyes, mindenkinek magának kell eldöntenie... persze nem biztos, hogy igaza is lesz!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32273 Írta: Anonymous
Telitalálat! Akarom mondani attól függ, mit értesz a 'rajtunk' alatt!<br> Azt-e amit belénk neveltek, és azt mondták, helyes, vagy az alaptermészetünkből fakadó jellemvonásokat, vagy mit?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32272 Írta: Anonymous
Nem csak politikusokra gondolok. Hanem úgy általában az emberi természet gyarló vonásaira... <br> Hogy mi a Sokszínűek kzé tartozunk, vagy a Hűségesekhez, csak rajtunk múlik!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32271 Írta: Anonymous
Értem. Politikusoknak hívják magukat, nemde? Csakhogy annyi van már belőlük, hogy senki sem tudja, melyikre halgasson, és ez csak jó a modern világ 'Hűségeseinek'.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32270 Írta: Anonymous
Sajnos ellet kell, hogy mondjak. A mi világunk tele van Ar-Pharazonokkal és Szarumánokkal, noha a Szauronok ideje már lejárt is....

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32269 Írta: Anonymous
De nekünk -Elberethnek hála- nincs Ar-Pharazonunk, Sauronunk, meg ilyen fazonjaink. Na meg -remélhetőleg- olyan büszkék sem vagyunk.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32268 Írta: Anonymous
Nem baj az, ha Valinorra vágyakozunk,csak aztán nehogy a númenoriak sorsára jussunk! Ők is így kezdték.... ;-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32267 Írta: Anonymous
Az igaz. De talán annyira tisztelnénk őket, hogy teljesen meg lennénk elégedve a sorsunkkal. (bocs, most csak kötekszem. nem mindig vagyok ilyen idealista)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32266 Írta: Anonymous
Igen, például. Nekünk sohasem lesz az osztályrészünk, ami a valáknak és a vanyáknak.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32265 Írta: Anonymous
Miféle vágyak? Hogy hasonlók legyünk hozzájuk, vagy az Elsőszülöttekhez?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32264 Írta: Anonymous
Mi nem találánk a helyünket Valinorban, a Szentségesek dicsőségét látva inkább újabb vágyak ébrednének csak bennünk, de a lelki békét ott nem találnánk meg.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32263 Írta: Anonymous
Gandalf: Folytatom: Meg mindannyian a tündék 'halhatatlanságára' sóvárgunk, mikor lehet, hogy mi vagyunk az igazi halhatatlanok. T.i. a lelküknk. Azért akarjuk minél tovább nyújtani a napjainkat, mert félünk az ismeretlentől. Ezért hajóznánk Nyugatra, ha megtehetnénk. Én is mennék!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32262 Írta: Anonymous
Igazad lehet. Ha az ember lelkére a teljes megsemmisülés várna, miért nem pusztul el a lelkük rögtön a halálukkor? Miért kerülnek Mandos egyik csarnokába, s várakoznak a továbbutazásra? Ha nem várna rájuk még valami a Világ keretein túl, az egésznek nem lenne értelme!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32261 Írta: Anonymous
Ez az értekezés van még tovább is, de nekem most mennem kell órára. Namarie!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32260 Írta: Anonymous
Gandalf: Nem az van írva, hogy pont ez 'Ilúvatar Ajándéka'? Mármint az, hogy nem vagyunk e világ köreihez kötve, ahogy Tolkien mester fogalmaz.Az Elsőszülöttek Eával együtt elmúlnak. Azt meg ki tudja, mi vár ránk Elbereth csillagain túl... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32259 Írta: Anonymous
Ott van a Prófécia, a világvégéről szóló, amit a buckamanó idézett, s ami már a múltkori találkozón is fölmerült. Ki tudja, mit hoz a jövő? Ilúvatar akarata senki előtt sem ismert.<br> Hogy kell-e kárpótlás? Miért ne? A tündék se érdemeik alapján kapták kiváltságaikat!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32258 Írta: Anonymous
(dallamok)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32256 Írta: Anonymous
Valóban kárpótlás kell? Kell majd miért kárpótolni?<br> De egy kérdésemre még mindig nem válaszoltatok, pedig sok helyen, sokszor feltettem már. Ha világnak vége, és a tündék A Világ köreihez vannak kötve, elvesznek? Tovább léphetnek, mint az emberek?<br> Mert ha végük, hát nyomorúságosabbn élhetik az évezredeiket, mint mi a magunk évtizedeit...<br> Hiszen ők csak allamok, a megvalósulás később, utánuk jön el. Ha így van, iszonyú lehet nekik...<br> Ez sokszor eszembe jut. Tudja valaki a választ?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32257 Írta: Anonymous
igen, az a rossz a tolkieni világban, hogy olyan szomoruu.<br> ott szenvednek a gyűrűvel, és mégis.valami jóvátehetetlenül.eltörik<br> Középfölde nem marad olyan, amilyen volt :( (

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32255 Írta: Anonymous
Az Ember Sorsa, hogy itt állja meg a helyét.... talán Eru kárpótolja őket valamivel, miután örökre eltávoznak az élők sorából...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32254 Írta: Anonymous
Én mennék, akár most rögtön is, hátra sem néznék. Drága anyukám...!<br> De mennék, mennék. <br> Ott lennék boldog.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32253 Írta: Anonymous
Pont az elmúlás teszi széppé!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32252 Írta: Anonymous
Igaz, Olorin...<br> De nem tom, akkor sem. Talan, ha tudnam, hogy ott van Gandalf, Legolas, (asszem Gimli is ott van)Frodo es Samu,akkor el,elmennek :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32251 Írta: Anonymous
S?t, én halálom után mennék Középföldére - mindegy az hogy hova, csak abba a térbe, és majd esetleg ha ott jó sokáig éltem, Nyugatra...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32250 Írta: Anonymous
Én részemr?l, amíg élhetek nekem ez a világ megfelel, de halálom után szívesen venném, ha mehetnék Valinorba, vagy Ilúvatarhoz aki majd elrakna valahova.. amir?l ugye senki se tud, hogy hova. Ez a túlvilág-elmélet szerintem nagyon szép-f?leg a görbe világ tereinek elhagyása...<br> Morgana: Én tudom hogy mir?l beszélsz, nekem is mindig ez az ,,elmúlás'' fáj a legjobban a könyvben meg a Szilmarilokban...<br> olyan szomorú, hogy a tündéknek el kellett menniük és az igazán szép dolgok is elt?ntek a gonosszal együtt!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32249 Írta: Anonymous
<br> Alagi:<br> <br> off:<br> Melkor már nincs Valinorban, sőt Eán sincs.<br> A szó szoros értelmében ki van zárva. :) <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32248 Írta: Anonymous
jaj,bocsánat rosszatt mondtam. elszállt képzelet:( na,ügyes voltam,mondhatom:(<br> de tényleg annyire rossz:( ezt Sean is kifejtette egy interjúban,hogy vége a forgatásnak,mindenki folytatja az életét és nincs ott mellette a kardja:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32247 Írta: Anonymous
olyan rossz ráébredni,hogy nincs ilyen:((

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #32246 Írta: Anonymous
Még az a szerencse, hogy képzeletben bármikor bejárhatom!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.572 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére