Lothlórien - Tündék

Több
21 éve 2 hete #157113 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Felagund írta: Ja, Eával együtt elpusztulnak a tündék is... :cry:

Ezt kifejtené valaki nekem valaki, hogy hogy is lesz?

Több okból is azt mondom, lehetetlen a teljes, végleges pusztulásuk. Nem Arda pusztulásával "semmisülnek meg"? Akárhogy is, szerintem a lelkük, a feájuk nem semmisülhet meg. Arda anyag, és csak az anyag pusztulhat, az anyagtalan lélek nem, pont azért, mert nem anyagi természetű. A tündék feája nem testhez kötött, vagyis a test pusztulásával nem pusztul el a lélek. Bizonyítja ezt, hogy pl. akik meghalnak, Mandoshoz mennek. Arda sorsához vannak kötve, de lhet, hogy csak egy ideig. Úgy tudom, hogy miután a világ meggörbült, Valinor már nem Arda közvetlen része.

Más: szvsz a jóslat nem Arda totális pusztulásáról beszél, hanem arról, hogy szétszedik, megtisztítják, és újra összerakják.

tudom, hogy Valák ererje megggyengül, de annyi marad, hogy legyőzzék Melkort. Ha Tolkien idő- és világszemlélete ciklikus, akkor nem inkább arról van szó, hogy minden újra kezdődik, de egy jobb, tisztultabb formában?

Tolkiennél a tolkieni világon belül a lélek ugye örökkévaló, anyagtól független?

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hete #157032 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Most nem vagyok abban a "mindenrózsaszín" állapotban... :(

Felagund: látod, el lett írva a nevem :D

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hete #157031 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Galad: legyünk egy kissé optimisták, ha már a világ úgy is olyan pesszimista...

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
21 éve 2 hete #157030 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Ja, Eával együtt elpusztulnak a tündék is... :cry:

Our knees do not bend easily

Több
21 éve 2 hete #157028 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
nem inkább hosszú időnek?
bár semmi sem örök...

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 2 hete #157016 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Hmm... Örök? Ez még Szilszakállnak is kicsit hosszú szónak tűnt... :wink: :D

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
21 éve 2 hete #157003 Írta: Nefadar
Azután sem fog kihaléni előtte is élt a fórum és utána is fog, örök lesz mint a tündék emléke :D

Nefi

Több
21 éve 2 hete #156867 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Sziasztok!

Igazatok van rendben és senki sem mondta, hogy a fórum elhalálozik. De azért arra is felhívnám a figyelmetek arra az apróságra, hogy a Középfölde topic már eleve olyan lassú, mint a csiga. :wink: :? Abbahagytam.

Alapvetően a tündék mindig itt vannak velünk és igaz, hogy a nagyjaik elhajóztak, de maradt még pár tünde itt, akiknek a feája itt kóborol és sosem talál haza. Tegyük jobbá nekik az életüket azzal, hogy hiszünk bennük! :D

Több
21 éve 2 hete #156857 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Nóli+Angwen:
igen, biztosan megcsappan egy idő után a fórum létszáma a ROTK után néhány hónappal. De hát ez nyilvánvaló. (és ezzel együtt csökkennek a "decukiezalegolas" beszólások... :D ).
Maga a fórum? Élt...él... és élni fog!!! Lassan - gondolom - a többi, eddig csak angolul megjelent Tolkien mű is megjelenik magyarul, ami ismét tápot ad majd a vitáknak, megbeszéléseknek. Tolkien örökzöld téma a GYU megjelenése óta. Aligha fog a téma kihalni!!!

Azaz: legyünk optimisták!!! (ÉN biztos itt leszek!!!)

Alcar

Több
21 éve 2 hete #156853 Írta: Angwen
Egyetértek! Én például nem a film kapcsán kezdtem el fórumozni, és gondolom nem csak én vagyok így ezzel. A témák nagy része egyáltalán nem vagy alig kötődik a filmekhez. Rajongók pedig már évtizedekkel Peter Jackson értelmezése előtt is voltak--miért szűnnének meg létezni a harmadik rész után?!

Több
21 éve 2 hete #156829 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Hogy mi lesz a film után?
Hulljon a férgese! (már bocs)
Sokan kihullanak azok közül, akik csak a filmet szeretik. De a társaságnak s a honlapnak nem kell meghalnia! A filmes topic kicsit kipusztul. És? Középföldéről még rengeteget lehet beszélgetni, filozofálni!
Nem vagy vészmadár, sokaknak megfordult a fejében, de nézzétek pozitívan. A csapat erős és egyre erősödik. Ha meg si gyengül a filmek léecsengése után, de túl fogja élni...
Na de szvsz ez igen is OFF...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
21 éve 2 hete #156819 Írta: Nefadar
Jól van na :D . Úgy gondolom ha valóban léteztek akkor már nem tudjuk biztosan, hogy milyenek is lehettek valójában. :)

Nefi

Több
21 éve 2 hete #156807 Írta: Alcarcalimo
Nefaldar: nem emlékezünk rájuk? Szerinted most épp mit csinálunk?
:D (vidám mosoly!!!)

Alcar

Több
21 éve 2 hete #156792 Írta: Nefadar

Aeglos írta:

Nefadar írta: Igen sajnos lassan mindennek olyan vége lesz, mint ahogy a tündék elhajóztak és minden dolguk feledésbe merült...

Vígasztaljon ez itt :wink: :
"Valóságos léttel csak az örök, változatlan és tökéletes ideák rendelkeznek, a látható világ érzékszervekkel felfogható jelenségei kevésbé léteznek, mint az ideák."/Platon/

A tündék tökéletessége örök!!!
Még ha elhajóztak is, mi emlékezünk rájuk, nem? :wink:

Igen, de akkor meg már mi értelme van az egésznek ha nem emlékezünk rájuk és tökéletteségükre? [size=9:shpiuasj](szomorú mosoly)[/size]

Nefi

Több
21 éve 3 hete #156244 Írta: Niph
Niph válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Szméagol írta: Sziasztok!

Van már ilyen társaság, Alyr? Akkor én is csatlakozom. Én valahol a szívem mélyén nem is akarom megnézni a harmadik részt. Nem akarom, hogy vége legyen. De ha gondolok rá, akkor csak szalad idő... Száguld. No, de nekünk élni kell tovább. Nekem olyan lesz a film vége, mint egy barátom halála. Újra át kell élnem Frodó halálát, mert számomra már csak egy emlék...

Na, jó elég, mert kidobnak a topicból. De végülis... A tündék is így távoztak nem?

Elnézést nem akarok vészmadár lenni de már úgy megszerettem mindent ami a Gyűrűk Urával kapcsolatos.
Apropó Szméagol nem hiszem hogy kidobnának hisz gondolom azokat az érzéseket írod le amiket érzel.!! :eowyn2:

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Több
21 éve 3 hete #156205 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Amennyire én Törp párti vagyok annyira nem Tünde szóval akármennyire is nem kedvelem eme népet , de azért hiányoznának Középföldéről!!

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
21 éve 3 hete #156138 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Nefadar írta: Igen sajnos lassan mindennek olyan vége lesz, mint ahogy a tündék elhajóztak és minden dolguk feledésbe merült...

Vígasztaljon ez itt :wink: :
"Valóságos léttel csak az örök, változatlan és tökéletes ideák rendelkeznek, a látható világ érzékszervekkel felfogható jelenségei kevésbé léteznek, mint az ideák."/Platon/

A tündék tökéletessége örök!!!
Még ha elhajóztak is, mi emlékezünk rájuk, nem? :wink:

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
21 éve 3 hete #156022 Írta: Nefadar
Igen sajnos lassan mindennek olyan vége lesz, mint ahogy a tündék elhajóztak és minden dolguk feledésbe merült...

Nefi

Több
21 éve 3 hete #155227 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Van már ilyen társaság, Alyr? Akkor én is csatlakozom. Én valahol a szívem mélyén nem is akarom megnézni a harmadik részt. Nem akarom, hogy vége legyen. De ha gondolok rá, akkor csak szalad idő... Száguld. No, de nekünk élni kell tovább. Nekem olyan lesz a film vége, mint egy barátom halála. Újra át kell élnem Frodó halálát, mert számomra már csak egy emlék...

Na, jó elég, mert kidobnak a topicból. De végülis... A tündék is így távoztak nem?

Nem, igazából még nincs ilyen társaság, de ha már ennyien vagyunk, alapíthatunk egyet...

A tündék is így távoztak...
Félek nemsokára ez a három év csak egy szép álom lesz...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 3 hete #155221 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Több
21 éve 3 hete #155177 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Niphredil Niniel írta: Nem tudom ki hogy van vele de én gondolkodtam rajt és az a kérdésem szerintetek meddig fog élni ez a honlap.Nem sokára a moziba kerül a harmadik rész a Király visszatér.És utána lesz valyon mindig téma??
Vagy PJ hozzáfogna netán a Hobbit, a Szilmarilok, vagy a Gyűrű keresése megfilmesítéséhez.
Én nem tudok választ adni sajár magamnak.De remélem hogy ez a honlap sokáig létezni fog.Most még alig telik el idő de mi lesz később??
Lelankad vajon az emberek érdeklődése e páratlanul szép világ iránt??
Félek??!!!
:thranduil1:

Ááááá, még egy láthspell... (vagy pontosabban Vészmadár...csak azt nem tudom rohaniul)
Üdvözöllek a csapatban... ;)

Nézz el a beszélgetősbe, jópár oldallal korábban ott ez fel lett vetve...
Vagy a 2. rész topicba, ahol már tavaly felvetettem...
Jó tudni, hogy nem csak én érzek így...
Semmi sem örökkévaló... még az istenek sem...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 3 hete #155161 Írta: Niph
Nem tudom ki hogy van vele de én gondolkodtam rajt és az a kérdésem szerintetek meddig fog élni ez a honlap.Nem sokára a moziba kerül a harmadik rész a Király visszatér.És utána lesz valyon mindig téma??
Vagy PJ hozzáfogna netán a Hobbit, a Szilmarilok, vagy a Gyűrű keresése megfilmesítéséhez.
Én nem tudok választ adni sajár magamnak.De remélem hogy ez a honlap sokáig létezni fog.Most még alig telik el idő de mi lesz később??
Lelankad vajon az emberek érdeklődése e páratlanul szép világ iránt??
Félek??!!!
:thranduil1:

Több
21 éve 3 hete #155143 Írta: Nefadar
Niph: teljesen egyetértek Veled..

Nefi

Több
21 éve 3 hete #155102 Írta: Niph

Miért nem akartok belemagyarázni? :roll: Ja, húzódszkodnunk kell a párhuzamtól. Ééértem. De akkor ha belemagyaráznánk valamit, akkor már szentség törők lennénk?
Szerintem nem kell ennyire komolyan venni. :?

Szerintem nem lenne szentségtörés hogy a hasonloság miatt magyarázunk hasonló dolgokat azonosan.
Szerintem sem kell komolyan venni.Aki mégis ezt teszi hát..
:idea:

Több
21 éve 3 hete #154889 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Miért nem akartok belemagyarázni? :roll: Ja, húzódszkodnunk kell a párhuzamtól. Ééértem. De akkor ha belemagyaráznánk valamit, akkor már szentség törők lennénk?
Szerintem nem kell ennyire komolyan venni. :?

Több
21 éve 3 hete #154789 Írta: Alcarcalimo
Bizony, ebben is lehet valami... meg ugye a négy alapelemből (föld, víz, tűz, levegő) három - ami eléggé "mágikus" szám - a gyűrűkhöz kötődik.
De én se akarok semmit belemagyarázni, persze.

Alcar

Több
21 éve 4 hete #154660 Írta: Angwen

Alcarcalimo írta: Nenya, Vilya és Narya gyűrűket Celebrimbor készítette, a szilmarilokhoz azoknak aligha volt köze (max. annyiban, hogy azokat nagyapja készítette még az Áldott Birodalomban, meg a számuk is egyezik.)
Hogy nagy volt a hatalmuk, az bizonyos, de nem akkora (és másképp is) mint a három szilmarilé.

Azért szerintem elgondolkodtató, hogy a három gyűrű neve megegyezik a három Szilmaril végső helyével... Bár nem akarok semmibe semmit belemagyarázni.

Több
21 éve 4 hete #154636 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Niphredil Niniel írta: Erről nem olvastam a szillmarillokban hogy a két fát újra élesztették.
Ezt hol találom meg hol tudom elolvasni.Magár a szilmarillokat olvastam.
:wink:

History of Middle-Earth 4. : Shaping of Middle-Earh

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
21 éve 4 hete #154598 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Niphredil Niniel írta: A választ köszi szépen.
Azt olvastam Gimli a könyv végén elhajózik Legolassal Valinorba.
Ő sem alapított családot itt?Legolasról tudom hogy nem.
És mi lett vele vajon?
Úgy tudom /de lehet hogy rosszul hogy aki megpillantja a fehét tornyot az áldott birodalomban az meghal.Vagy mégsem??!!

Ezt is vitatják. gyes értelmezések szerint még a partot érés előtt meghal, a másik szerint éldegél egy darabig és csak utána. Szvsz ez utóbbi humánusabb.... Gimli esetéhez annyit, hogy ő ott azegyetlen törp, tehát nem igazán volt kivel, meg a törpök házasodási kedve Középföldén s etúl nagy, tán mindössze 1/3- uk házasodik meg. Legolas: ha nincs arra konkrét utalás, hogy Valinorban nem házasodott meg, elvileg alapíthatott családot, miért is ne? Minden adva van hozzá, meg aztán ő nagy hőstetetk részese volt, és vitézül harcolt a jó ügy érdekében.

Olvastál erre vonatkozólag valamit?

A tolkien.hu nyitóoldalán van egy cikk Mandos második próféciájáról, és ott biztos ott van a konkrét forrás is.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 4 hete #154595 Írta: Niph
Erről nem olvastam a szillmarillokban hogy a két fát újra élesztették.
Ezt hol találom meg hol tudom elolvasni.Magár a szilmarillokat olvastam.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.680 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére