Lothlórien - Tündék

Több
21 éve 1 hónapja #143805 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Nem nyitok vitát! :shake:

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hónapja - 21 éve 1 hónapja #143802 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Felagund írta: Fëanor k****g!!!

[size=9:3f9m575f]Legolas meg b**i;)[/size]

Nem hagytál csalódni,.... :evil: 100% biztos voltam benne, hogy beszólsz megint szegény Feanorra :evil: :evil: .
És Feanor nem k***g, csak tűzlelkű, hamari, türelmetlen......
De azért én akkor is szeretem (és a gonoszsága ellenében is :!: )
És ne sértegesd a kedvenc tündéim egyikét. (nem is írtam pirossal, láthatod, h Finrodot jobb. szeretem)

Legolassal kapcs. egyetértünk :twisted:

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hónapja #143796 Írta: Felagund
Fëanor k****g!!!

[size=9:10n4ylmu]Legolas meg b**i;)[/size]

Több
21 éve 1 hónapja #143795 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Szméagol írta:
Kinek, ki a kedvenc tündéje illetve féltündéje?

Beleg, Finrod Felagund, Feanor(!!!), Elwe, Elrond, Earendil, Maeglin, Finduilas

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
21 éve 1 hónapja #143749 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Szméagol írta: Kinek, ki a kedvenc tündéje illetve féltündéje?

Kedvenc tünde: Gil-Galad
Féltünde: Elladan és Elrohir

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
21 éve 1 hónapja #143511 Írta: Felagund

Hát, Finrod az első helyen (most soroljam miért??? :D ), de utána... Inkább nem írok sorrendet.
Szóval:
Maedhros, mert nem volt olyan tapló, mit a többi Fëanor-fi (sőt, egész jó fej volt!:D)
Fingolfin, bár szerintem nem volt egy nagy koponya (persze nolda-mértékkel), de azért Morgoth-al harcolni azért nem semmi... 8)
És Lúthien (NEM, NEM AZÉRT!!! :twisted: ), hanem mert annyira szerette Berent

Több
21 éve 1 hónapja #143500 Írta: Nimashilin
Nimashilin válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Kedvenc tündém: huhh, a mostani listatartóm Maedhros, aki a Silmarilli 2. olvasása alatt tűnt fel. Hogy mennyire jófej volt! :) A másik pedig Arwen. Remélem, nem kell magyarázni. Nem azét, mert olyan jól kardozik... :? Ja, még Finrod is a listámon van.
Nefi: szerintem ennyi.

My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.

Több
21 éve 1 hónapja #143345 Írta: Nefadar
Tudunk még valamit Orophenről azonkívül, hogy Legolas nagyapja volt, és elesett a Másodkori csatában, mert megszegte Gil-Galad parancsát és korábban támadott? :oops: :roll:

Nefi

Több
21 éve 1 hónapja #143279 Írta: amberblood
amberblood válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Toma gazda: Sajnos a többiek a végén már nem goldolták elég komolyan... eyszercsak kevesebb lett a próba, azán még annyi sem. Új társakat pedíg nem leltem sehol. Így szép csendben vége lett. De van már új zenekar, és egy-két Lothlórien-dallam is előkerül majd. De ez még a jövő zenéje...

"Szép a tavasz és szép a nyár is,
de szebb az ősz s legszebb a tél..."

/J.A./

Több
21 éve 1 hónapja #143074 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Changeling: miért oszlottatok fel?
vagy még van valami? :roll:

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
21 éve 1 hónapja #143068 Írta: amberblood
Az a baj, hogy egy kismagnóval készült felvételt, kazettáról elég problémás lenne felrakin valahova, és a minősége is csapnivaló lenne...
Azt hiszem, leginkább a hangulat miatt választottuk a nevet, a versekben konkrét utalás nem volt, bár tündérek igen gyakran felbukkannak soraimban...
Mondjuk elkezdtem egszer egy dalt Níniel-ről... amúgy legkedvesebb Tolkien - szereplőm.

/J.A./

Több
21 éve 1 hónapja #143007 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Ó, nekem rengeteg ilyen van. :roll: Legfőképpen persze Elrond, de rajta kívül Gil-galad, Finrod (őt is különösen imádom), Fëanor, Eol, Maedhros, Glorfindel, Legolas, Echtelion, ésatöbbi, ésatöbbi... :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 1 hónapja #143006 Írta: Toma gazda
Nekem Fingolfin és Feanor.
Fingolfin mert kiállt morgothtal, Feanor mert fel mert lázadni a Valák ellen

Több
21 éve 1 hónapja #143004 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Sziasztok!

Alyr Arkhon írta: Hát nem tudom...
Ha világítanának akkor hogy tudnának elbújni a sötétben, vagy bárhol? pl Lórienben...

majd ha legközelebb tündéket látok, figyelni fogom...

Azért annyira nem világítottak...
Ha találkozol velük add át nekik üzenetem: Tisztellek és szeretlek titeket. :)

Kinek, ki a kedvenc tündéje illetve féltündéje?

Több
21 éve 1 hónapja #142853 Írta: Sil
Changeling: Szerintem érdekelne minket, nem lehetne esetleg felrakni valahova mp3-ban egy-két részletet? A szövegekben is voltak Tolkien-utalások, vagy csak a névre korlátozódott?

Tears unnumbered

Több
21 éve 1 hónapja #142848 Írta: amberblood
Nos, pár szó Lothlórien-ről:
Nem jelent meg lemezük, csupán egy-két próbán készült felvétel lapulhat néhány embernél (ha még egyáltalán megvan nekik). Egyszerű, szép és szomorú zene volt akusztikus gitárra, zogorára, hegedűre, és női énekhangra... én voltam a gitáros és a versek szerzője. Néhány név, amihez talán hasonlított kicsit: Blackmore's Night, Nightwish (amikor nem metalkodnak), My Dying Bride, reneszánsz és barokk zenék...
Koncert sem volt soha, bár szerettem volna... mondjuk az EvenSong-gal közösen.
Nekem nagyon sokat jelentett ott zenélni, állítólag nem volt rossz.
Hát ennyi... De talán később többet is mondhatok.

/J.A./

Több
21 éve 1 hónapja #142841 Írta: Sil

Carnimirie írta: Hmm.....hallottam már egy Galadriel és egy Gorgoroth nevű bandáról is

Jó, de azok külföldi metálbandák, és viszonylag ismertek. Van Amon Amarth is, meg egy csomó ilyesmi nevű banda.
De erről a magyar (!) Lothlórien-ről még nem hallottam, és a listán sem szerepel:
www.tolkien-music.com/

Tears unnumbered

Több
21 éve 1 hónapja #142838 Írta: Carnimirie
Carnimirie válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Hmm.....hallottam már egy Galadriel és egy Gorgoroth nevű bandáról is

"everybody’s changing and I don’t feel the same"

Több
21 éve 1 hónapja #142751 Írta: Sil
Changeling: Sajnos nem ismerjük (eddig úgy tudtam, a Cross Borns az egyetlen ilyen zenekar kis hazánkban), tudnál róluk mondani valami bővebbet? Adtak-e ki lemezt, milyen zenét játszottak, stb...

Tears unnumbered

Több
21 éve 1 hónapja #142748 Írta: amberblood
Üdv Mindenkinek!

Csak vándor vagyok, vendég e fórumban, és most először...
Úgyhogy bocs, hogy idepofátlankodok, és még csak nem s a témába vágva.
Csak megláttam a fórum címét, és megdobbant a szívem. Egyszer régen (két-három éve) ugyanis létezett kis hazánkban egy Lothlórien nevű zenekar (nem véletlen a név), és nekem igen sokat jelentett. Mondjuk nm hiszem, hogy sokan ismerték, pedíg szép volt (és bánatos), csak rosszkor tűnt el örökre...
Csak ezt akartam mondani...
Minden jót, olvassatok sokat :-) !!!

/J.A./

Több
21 éve 1 hónapja #142642 Írta: Elryn
Elryn válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Alyr Arkhon írta: De azt nem írja hogy ez csak a fénytündékre lett volna jellemző. (a Harmadkorra tudtommal nagyon kevesen maradtak Középföldén)

Üdv!

Igen, de Frodóék nemestündéket láttak vonulni, és azok fénylettek.
Szerintem meg csak akkor világítottak, ha akatak.Lámpa helyett... :wink:

"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"

Több
21 éve 1 hónapja #142557 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Vmikor azt olvastam, a filmmel kapcsolatban, h amikor Arwen megtalálja Frodóékat, akkor ugyebár világít mint a 200 wattos égő... Szóval erről a jelenségről olvastam, h nem hiteles, metr csak a calaquendek fénylenek.

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
21 éve 1 hónapja #142553 Írta: Toma gazda
sztem akkor világítanak ha biztonságban érzik magukat /tán/

Több
21 éve 1 hónapja #142536 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Hát nem tudom...
Ha világítanának akkor hogy tudnának elbújni a sötétben, vagy bárhol? pl Lórienben...

majd ha legközelebb tündéket látok, figyelni fogom...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #142462 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Sziasztok!

Alyr Arkhon írta:

Szméagol írta: Sziasztok!

Alyr Arkhon írta: A fénytündék szerintem (a szellemvilágon kívül) nemigen ragyogtak vagy fénylettek, azért ez a nevük mert klátták a fák fényét.

De. Tolkien többször is említi, hogy valami halvovány fényt árasztottak. Mikor Pippinék velük vándorolnak. Akkor is írja, hogy úgy érezték, mintha világítanának.

De azt nem írja hogy ez csak a fénytündékre lett volna jellemző. (a Harmadkorra tudtommal nagyon kevesen maradtak Középföldén)

Én csak arra mondtam, hogy írta, hogy a tündék a szellem világon kívül is világítottak. Azt én sem állítom, hogy csak a calaquendek fénylettek, de konkrétan csak náluk említi.

Több
21 éve 1 hónapja #142421 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

amanibhavam írta: hm... ezt talán moderálni kéne

Valahogy egyetértek.

(ha már a moderálásnál tartunk, ezt az üzenetet is moderálni lehet mert nincs benne infó)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #142389 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
hm... ezt talán moderálni kéne

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 1 hónapja #142353 Írta: black dragon
black dragon válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Helló-belló! Bocs hogy bepofátlankodtam, amúgy annyit kínlódtam ezzel a miaszösszel hogy már black dragonból sárga dragon lettem!! x_x Szóval ha vki talál vmi érdekeset az ne nézzen nagyon szőkének, jó? Pusz Laila cilának, és üzenem neki hogy írjon mert megharapom! Levelet is meg ide is mert mostmár tényleg agyvérzést kapok!!! -_-* ... Nem tom mit írjak.... Hmmmm... Hmmmmmmm...... HMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!! Még most sem! MÉG MINDÍG NEEEM!!!!!!!!!!!!!! x_x Na akkor megyek is! Éjlfslá! USI alias Black Dragon!>=]

Több
21 éve 1 hónapja #142007 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Nefadar írta: Alyr: jól tudod, mert tényleg kevesen maradtak.
Nem úgy volt, hogy csak a legősibb tündék voltak ilyenek?

Ha jól tudom, akkor csak azok akik látták a Fák fényét.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
21 éve 1 hónapja #141955 Írta: Nefadar
Alyr: jól tudod, mert tényleg kevesen maradtak.
Nem úgy volt, hogy csak a legősibb tündék voltak ilyenek?

Nefi

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.688 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére