Lothlórien - Tündék
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Feanor alapvetően antipatikus, bár elismerem, hogy nagyon erős karakter, és végül is mi lett volna nélküle? Tespedés Valinorban....
A fiai érdekes módon viszont inkább szimpatikusak.
Na igen... Ahogyan azt a Szilmarilok is mondja: "... csakhogy Indis fiai nagyok és dicsők voltak, s az ő gyermekei is, s nélkülük az eldák története sem lett volna oly dicső." És egy másik idézet: "...Így ért véget a legnagyobb nolda, akinek a tettei a legnagyobb megbecsülést és a legtöbb bajt hozták népének."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
1. Mi az a DT? Erre még nem sikerült rájönnöm... [size=9:2p77t55b](Szerk: Közben rájöttem, hogy Dream Theater, és rá is kerestem, de egyetlen olyan cikket, kritikát sem sikerült találnom, ahol ilyet állítottak volna, hogy a Blind Guardian DT-utánérzés lenne, viszont egy helyen azt írták, hogy a BG azon kevés együttes közé tartozik, akik nem mutatnak különösebb DT-befolyást...)[/size]amanibhavam írta: én is kedvelem a "kemény rockot" (bár lehet, h. más-mást értünk ez alatt), de ez akkor is halovány DT utánérzésnek tűnt nekem
bocs minden CB-rajongótól
2. A BG nem "kemény rock", hanem power metal (illetve eleinte inkább speed metal volt), már amennyire van értelme az ilyen kategóriáknak... De nem utánoznak senkit, megvan a saját, összetéveszthetetlen stílusuk, ami még az olyan sideproject-eken is átsüt, mint a Demons&Wizards (ami Hansi közös produkciója az Iced Earth-ös Jon Schafferrel).
3. Ezúttal nem CB-rajongókról van szó, hanem BG (Blind Guardian) rajongókról... (Igaz, ez a két csoport szinte teljesen egybeesik... )
4. Persze nem tetszhet mindenkinek, főleg nem első hallásra.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- amanibhavam
- Nem elérhető
Alcarcalimo írta:
amanibhavam írta:
Sil írta: meghallgattam... nem jött be
ez van
Nekem viszont igen! Kemény rockos vagyok (főleg) és ezt a bandát még nem ismertem....
én is kedvelem a "kemény rockot" (bár lehet, h. más-mást értünk ez alatt), de ez akkor is halovány DT utánérzésnek tűnt nekem
bocs minden CB-rajongótól
love is the shadow that ripens the wine
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Aredhel jó fej volt valóban, azt leszámítva, hogy egy olyan alakkal jött össze, mint Eol. Nem volt valami jó emberismerő... (ehm... akarom mondani: tündeismerő´)A tünde-nők nekem valahogy sosem voltak szimpatikusak, talán Aredhelt kivéve - valahogy túl édeskésnek éreztem őket.
- jinx
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
Alcarcalimo írta:
amanibhavam írta: meghallgattam... nem jött be
ez van
Nekem viszont igen! Kemény rockos vagyok (főleg) és ezt a bandát még nem ismertem....
Nightfall & Noldor igen, de a többi is elmegy..
de, hogy nem csak OFFoljak, nyilatkozok kedvenc tünde-ügyben is: csatlakoznom kell a Finrod rajongói klubhoz, és Beleg Cúthalion is mindig szimpatikus volt. A tünde-nők nekem valahogy sosem voltak szimpatikusak, talán Aredhelt kivéve - valahogy túl édeskésnek éreztem őket.
Feanor alapvetően antipatikus, bár elismerem, hogy nagyon erős karakter, és végül is mi lett volna nélküle? Tespedés Valinorban....
A fiai érdekes módon viszont inkább szimpatikusak.
Az emberek közül viszont egyértelműen Túrin a listavezető, de ez megint OFF.
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
amanibhavam írta:
Sil írta: meghallgattam... nem jött be
ez van
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Felagund, Galadriel, Feanor, Maedhros, Daeron
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Sil írta:
Aeglos írta: Oisin: Finrod miért volt k****g???? Észérveket várok
Hát, én nagyon remélem, hogy erre szánta válasznak... :Felagund írta: Fëanor k****g!!!
[size=9:2nt376qq]Legolas meg b**i;)[/size]
Én is! És remélem táényleg ez volt az ok... Mert Finrodra végképp nem mondhatjuk, hogy k....g! Feanorra még talán, de azt is más megfogalmazásban.
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Szerintem Elrond, Galadriel, Celeborn és Círdan nagyon sokat tettek Középföldéért, és a Gyu alapján /lehet, hogy félreértelmezem persze/ de azt mondanám, hogy tudták, ez az ő harcuk is, mert ha a Gyűrű Szauronhoz kerül, mindannak vége, amit szerettek, és ők is nyomorúságos véget érnek. Viszont tenni nem tehetttek azontúl sokat, hogy saját határaikat védték, de azt elég keményen, hiszem Lórient is vagy háromszor érte támadás. Lórien védőbástya is, ami a többi területet védi. Az általad felsoroltak egész egyszerűen nincsenek olyan helyzetben, hogy nyílt támadást indítsanak. Fegyveres erő amúgy se sokat segít a végső győzelemben. Jó tanácsot meg Galadriel nem ad, hiszen maga megmondja, hogy a tanács az ellnkezőjére is fordulhat. Inkább erőt ad, hogy Frodó viselni tudja a terhet.
Egyetértek Veled, megjegyzésem főleg szegény Legolas védelmére szólt, kicsit sarkítottam a problémát.
Szvsz még viccből is hagyjuk, legalábbis a fórumon, az effajta megnyilvánulásokat, még szegény Legolas esetében is...
hát biz' alighanem vannak olyanok, akik megbántódnak az "erős" fogalmazásmódtól...
- amanibhavam
- Nem elérhető
Sil írta: Aki szereti Fëanort, Fingolfint és Finrodot, és esetleg nem ismerné még a Blind Guardian róluk szóló számait, az sürgősen töltse le a következőket:
The Curse of Fëanor
Time Stands Still - ez szól Fingolfinról
The Eldar - ez pedig Finrod halála
Ja, méghozzá innen lehet őket letölteni pl:
sil.fpn.hu/guardian
A dalszövegek is fent vannak ott is, vagy lásd:
www.the-following.com/page.php?s ... ime_lyrics
meghallgattam... nem jött be
ez van
love is the shadow that ripens the wine
- Sil
- Nem elérhető
Aeglos írta: Oisin: Finrod miért volt k****g???? Észérveket várok
Hát, én nagyon remélem, hogy erre szánta válasznak... :
Felagund írta: Fëanor k****g!!!
[size=9:3awtlegf]Legolas meg b**i;)[/size]
Tears unnumbered
- Aeglos
- Nem elérhető
Sil írta: Hoztam pár fanartot különböző tündékről:
Finrod - khmm, nem ismerős?
Maedhros
Fingolfin
Celegorm és Curufin
Celegorm és Curufin II. - ugyanaz, de itt kicsit olyan... arrogánsabbak, büszkébbek...
A Curufin&Celeborn jó kép, csak kár, hogy a grafikusművész nem ért az anatómiához
Fingolfin túl öreg
Oisin: Finrod miért volt k****g???? Észérveket várok
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Sil
- Nem elérhető
Finrod - khmm, nem ismerős?
Maedhros
Fingolfin
Celegorm és Curufin
Celegorm és Curufin II. - ugyanaz, de itt kicsit olyan... arrogánsabbak, büszkébbek...
Tears unnumbered
- Namarie
- Nem elérhető
Alcarcalimo írta: Huh, jó kis kérdés... szinte mindegyikben van valami, amiért lehet szeretni (talán Eolt és Maeglint kivéve), és mindben van némi "emberi" tulajdonság.
Kik a kedvenceim? Íme: Beleg Cúthalion rendíthetelen barátságáért Túrin iránt, Finrod Felagund bölcsességéért, vitézségéért és becsületességéért, Arwen amiért feláldozta tünde életét Aragorn kedvéért - na meg a bájosságáért (ez mondjuk vonatkozik Lúthienre is), és... Legolas. Lehet, hogy sokan cikizitek szerencsétlent, de ne feledjük, hogy ő legalább harcolt és tett is valamit a Gyűrűháború idején, ellentétben pl. Elronddal, Galadriellel, Celebornnal, Círdannal, akik "csak" jó tanácsokat adtak (ez is rengeteg, igaz), kimondva-kimondatlanul, hogy ez már nem az ő harcuk, pedig lett volna hatalmuk egyébre is (most a könyvről beszélek, mert a filmben ugye meghal szerencsétlen Haldír, tudnám mit keresett Rohanban). Elrond fiai harcoltak csak a történet végén.
A többi fel nem soroltat is szeretem persze, de bennük azért akad olyan negatív dolog, ami kicsit visszás: Finwe majomszeretete fián, Feanor elvakultsága - ez csakname valamennyi fiára is vonatkozik, némelyik kifejezetten gonosz volt - , Orodreth mamlaszsága, Turgon és Thingol önfejűsége, stb. Az emberek... emberiek... néha a tündék is. Meg lehet nekik ezt bocsátani, talán még "nagyképűségüket" is.
Szerintem Elrond, Galadriel, Celeborn és Círdan nagyon sokat tettek Középföldéért, és a Gyu alapján /lehet, hogy félreértelmezem persze/ de azt mondanám, hogy tudták, ez az ő harcuk is, mert ha a Gyűrű Szauronhoz kerül, mindannak vége, amit szerettek, és ők is nyomorúságos véget érnek. Viszont tenni nem tehetttek azontúl sokat, hogy saját határaikat védték, de azt elég keményen, hiszem Lórient is vagy háromszor érte támadás. Lórien védőbástya is, ami a többi területet védi. Az általad felsoroltak egész egyszerűen nincsenek olyan helyzetben, hogy nyílt támadást indítsanak. Fegyveres erő amúgy se sokat segít a végső győzelemben. Jó tanácsot meg Galadriel nem ad, hiszen maga megmondja, hogy a tanács az ellnkezőjére is fordulhat. Inkább erőt ad, hogy Frodó viselni tudja a terhet.
Oisin, ugye a dalra és nem a szereplőre gondoltál, amikor azt mondtad, hogy k.....g? És aki azt írta, hogy Feanor az, ő is..???? Ha a szereplőkre mondtátok, akkor ez nem volt épp elegáns megfogalmazás, különösen érv nélkül..
Szvsz még viccből is hagyjuk, legalábbis a fórumon, az effajta megnyilvánulásokat, még szegény Legolas esetében is...
Hogy a kérdésre válaszoljak:
Kedvenc tündéim: Galdriel a bölcdsessége és megértése miattt, meg azért, mert rettenetes sokat szenvedhette /elvesztette az összes testvérét, gyermekét vagy gyermekeit, végignézte, amint anyja rokonságát legyilkolják stb, mégids tiszta tudott maradni és bölcs, ami az idővel csak növekedett/
Finrod- a hűségéért, küzdeni akarásáért
Celeborn- fogalmam nincs miért, de kedvelem
Elrond: higgadt bölcsességéért
Feanort is kedvelem, az akaratosságáért, de vele elég ambivalensen vagyok
6-ot nagyon nem bírok: Maeglin, bár ő szerencsétlen a szerelme miatt, Eölt az eszelőssége miatt, Caranthir, Curufin, Celegorm.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Sil írta: Aki szereti Fëanort, Fingolfint és Finrodot, és esetleg nem ismerné még a Blind Guardian róluk szóló számait, az sürgősen töltse le a következőket:
The Curse of Fëanor
sil.fpn.hu/guardian
The Eldar rulz!
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Kihagytam Beleget!
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Oisin
- Nem elérhető
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Sil
- Nem elérhető
The Curse of Fëanor
sil.fpn.hu/guardian
Tears unnumbered
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
A tündék nem tökéletesek, ugyanúgy van hibájuk, mint az embereknek. Ezen még a halhatatlanságuk sem segít! Pontosabban: a hosszú élet sem biztosíték arra, hogy e hibákat meglátják magukban, netalán beismerik, neadjisten kijavítják.
Pl. Thingol amilyen ... khm... ellenséges volt Berennel (bár Felagund erre biztos jobb kifejezést találna ), később egy fokkal normálisabb lett, aztán a törpökkel szemben ismét felszállt a magas lóra - vesztére.
A kis visszeső.
Ja, és amit Legolasról mondtál, abban egyetértek.
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
csillaglany írta: Felagundot én is igazán komálom... De ha ilyeneket szól be Legolasról, mérges leszek!!
Nem voltál táborban...
Our knees do not bend easily
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Kik a kedvenceim? Íme: Beleg Cúthalion rendíthetelen barátságáért Túrin iránt, Finrod Felagund bölcsességéért, vitézségéért és becsületességéért, Arwen amiért feláldozta tünde életét Aragorn kedvéért - na meg a bájosságáért (ez mondjuk vonatkozik Lúthienre is), és... Legolas. Lehet, hogy sokan cikizitek szerencsétlent, de ne feledjük, hogy ő legalább harcolt és tett is valamit a Gyűrűháború idején, ellentétben pl. Elronddal, Galadriellel, Celebornnal, Círdannal, akik "csak" jó tanácsokat adtak (ez is rengeteg, igaz), kimondva-kimondatlanul, hogy ez már nem az ő harcuk, pedig lett volna hatalmuk egyébre is (most a könyvről beszélek, mert a filmben ugye meghal szerencsétlen Haldír, tudnám mit keresett Rohanban). Elrond fiai harcoltak csak a történet végén.
A többi fel nem soroltat is szeretem persze, de bennük azért akad olyan negatív dolog, ami kicsit visszás: Finwe majomszeretete fián, Feanor elvakultsága - ez csakname valamennyi fiára is vonatkozik, némelyik kifejezetten gonosz volt - , Orodreth mamlaszsága, Turgon és Thingol önfejűsége, stb. Az emberek... emberiek... néha a tündék is. Meg lehet nekik ezt bocsátani, talán még "nagyképűségüket" is.
- nido
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Feanor szvsz csodálatra méltó. A tudása, a bátorsága, ügyessége, elszántsága...csillaglany írta: Felagundot én is igazán komálom... De ha ilyeneket szól be Legolasról, mérges leszek!!
Na, poén félre, íme az én listám:
Elrond, Legolas, Haldír, Glorfindel, Finrod, Maedhros, Beleg Cúthalion, Galadriel
Feanort nem kedvelem, de meg tudom érteni, és inkább sajnálom egy kicsit. Valahogy az az érzésem, hogy ő maga is megbánta később az esküt, csak túl büszke volt bevallani...
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Na, poén félre, íme az én listám:
Elrond, Legolas, Haldír, Glorfindel, Finrod, Maedhros, Beleg Cúthalion, Galadriel
Feanort nem kedvelem, de meg tudom érteni, és inkább sajnálom egy kicsit. Valahogy az az érzésem, hogy ő maga is megbánta később az esküt, csak túl büszke volt bevallani...
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Nimrodel Melian írta: Lehet, hogy nagyon hülye vagyok, de még mindig nem értem: Figwit nevét hogy rakták össze, és egyáltalán miért pont ez lett a neve?
Figwit nevét, hogy rakták össze?
Hát, rajongók találták ki, e mondat szavainak kezdőbetűiből van összerakva, felettéb tündés neve :
F rodo I s G reat W ho I s T hat?
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Coralie
- Nem elérhető
Kedvenc tünde... nagyon jó kérdés, nehezn tudok effelől dönteni. Talán Thingol, Finarfin, Legolas és Nimrodel (és nem vagyok egoista).
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Nekem a Szil első olvasása óta Finrod Felagund a kedvencem. Nem nézte le az embereket, úgy mint a többi tünde. Úgy látom őt majd mindenki szereti.
Akit még imádok az Turgon. Igaz, mikor nem engedte be Húrint nagyon utáltam, de ezt ő is megbánta.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Aldarion
- Nem elérhető
Beleg, Earendil, Glorfindel (mármint a Szilmarilokban, a Gy.U.-ban nem sok szó van róla).Szméagol írta: Kinek, ki a kedvenc tündéje illetve féltündéje?
Más lett a világ
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.