Gollam

Több
21 éve 1 hónapja #144736 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Gollam
vhol a kettő között... :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hónapja #144660 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gollam

Ragoran írta: ez vigyor v vicsor?

Szerintem fél...
:D

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
Több
21 éve 1 hónapja #144632 Írta: Ragoran
Na jól van,már azt hittem én vagyok tök hülye..Ez így mint topikgazdának elég égő lett volna... :oops: No jó.Szerintem ezek nem alfajok,hanem fajták,mint amikor egy kutyafajtából van hosszúszőrű,meg rövid.Bocs,nem tom érthettőbben elmondani/leírni...

Több
21 éve 1 hónapja #144578 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Gollam
Sziasztok!

Nóli írta: De hát a Sztúr az a hobbitok egyik "alfaja"! (vagy nem?) Vannak az irhafakók, a gyaplábúak és a sztúrok. És ők mind hobbitok. Vagyis Gollam, hobit volt.

Úgy van! Hobbit és kész. :D Vagy legalább rokon. Mondjuk szerintem a hobbitok alfajai az irhafakok, sztúrok és gyaplábúak és Gandalf azt mondta a sztúroknak rokona...

Több
21 éve 1 hónapja #144519 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Gollam
De hát a Sztúr az a hobbitok egyik "alfaja"! (vagy nem?) Vannak az irhafakók, a gyaplábúak és a sztúrok. És ők mind hobbitok. Vagyis Gollam, hobit volt.

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
21 éve 1 hónapja #144409 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Gollam
Hat igen. Ha nem is hobbit, hanem hasonlo emberszabasu ( :D ) volt, akkor is "normalisan" kellett kineznie.

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 1 hónapja #144373 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Alyr Arkhon írta:

Ragoran írta: olorin.papa:Jó de ha logikusan gondolkozunk akkor az eredeti színe szép,hagyományos hobbit szín volt.A fakó jelző meg azt jelentheti,h elég sokáig nem volt napon.Szal egész valószínű,h mondjuk nem zöld volt v vmi iesmi...

Gollam (a FotR könyv alapján) csak rokon volt a hobbitokkal, nem azonos velük, és ugye 500 év alatt van idő változásra...

Akkor nem hobbit, hanem csak rokon (igenis sztúúúr!!! :D Illetve a sztúrral rokon ezt mondja Gandalf A múlt árnyéka c. fejezetben.), akkor sem hiszem, hogy zöld vagy szürke lett volna az eredeti bőrszíne... :wink:

Több
21 éve 1 hónapja #144272 Írta: Ragoran
A bővítetthez nem volt szerencsém,szal ebben az ügyben nem tok nyilatkozni...

Alyr:Most +rendültem hitemben...Nem egy hobbitfajta volt?Asszem sztúr?Nem? 8O :oops:

Több
21 éve 1 hónapja #144231 Írta: Nóli i linantea

Alyr Arkhon írta:

Nóli írta:

Ragoran írta: De a FoTR-ban mennyit láttál belőle?Egy homályos foltot a barlangjába kuporogva,felülről-távolról-sötétben egy sziklán v a szemét.
Most ide nem akarom leírni újra a kettővel ezelötti hozzászólást,nem fárasztalak Titeket ezzel,de sztem akkor is van abban vmi..

Én nem is arra gondolok, hanem amikor Móriában mutatják... Akkor annyira aranyos! Nagy gülü szemecskéivel... :oops:

És a bővítettben a végtagjai látszanak amikor a farönkön úszik.

Igen, igen, igen! :bounce:

Több
21 éve 1 hónapja #144229 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gollam

Nóli írta:

Ragoran írta: De a FoTR-ban mennyit láttál belőle?Egy homályos foltot a barlangjába kuporogva,felülről-távolról-sötétben egy sziklán v a szemét.
Most ide nem akarom leírni újra a kettővel ezelötti hozzászólást,nem fárasztalak Titeket ezzel,de sztem akkor is van abban vmi..

Én nem is arra gondolok, hanem amikor Móriában mutatják... Akkor annyira aranyos! Nagy gülü szemecskéivel... :oops:

És a bővítettben a végtagjai látszanak amikor a farönkön úszik.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #144224 Írta: Nóli i linantea

Több
21 éve 1 hónapja #144185 Írta: Alyr Arkhon

Ragoran írta: olorin.papa:Jó de ha logikusan gondolkozunk akkor az eredeti színe szép,hagyományos hobbit szín volt.A fakó jelző meg azt jelentheti,h elég sokáig nem volt napon.Szal egész valószínű,h mondjuk nem zöld volt v vmi iesmi...

Gollam (a FotR könyv alapján) csak rokon volt a hobbitokkal, nem azonos velük, és ugye 500 év alatt van idő változásra...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #144149 Írta: Ragoran
olorin.papa:Jó de ha logikusan gondolkozunk akkor az eredeti színe szép,hagyományos hobbit szín volt.A fakó jelző meg azt jelentheti,h elég sokáig nem volt napon.Szal egész valószínű,h mondjuk nem zöld volt v vmi iesmi...

Több
21 éve 1 hónapja #144096 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Gollam

Nimrodel Melian írta: Lehet, hogy roppant hülye kérdést teszek fel... :oops: de:
Én már nem emlékszem, azt írta valamelyik könyv, hogy Gollam milyen színű volt? Mármint, hogy a bőrszíne mennyiben változott meg. A Filmben eltalálták?

Ugy tudom, hogy Gollam színét Tolkien soha nem irja le... csak egyszer és ott is csak "fakonak" nevezi

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
21 éve 1 hónapja #144071 Írta: Ragoran
De a FoTR-ban mennyit láttál belőle?Egy homályos foltot a barlangjába kuporogva,felülről-távolról-sötétben egy sziklán v a szemét.

Több
21 éve 1 hónapja #143980 Írta: Nóli i linantea

amanibhavam írta:

Nóli írta: Nekem is az tűnt szembe, h a két film között eltelt egy év alatt hogy megváltozott...
Nekem az elsőben jobban teccett.

ez egyszerű technikai kérdés - amikor az első film elkészült, Gollam számítógépes figurája még nem volt teljesen kész: a bőrét alkotó textúrák, a mozgásanimáció stb. Többek között ezért is láthattunk csak olyan keveset belőle. Aztán a második részre teljesen kidolgozták, kapott rendes bőrt, tökéletesítették az animációt stb.

Akkor ez elég következetlenség volt tőlük... Én csalódtam, és amint látom, mások is.

Több
21 éve 1 hónapja #143417 Írta: Ragoran
Hát igen,régen beszélgettünk a szemvillogásról :lol:

Most ünnepeltük a szülinapomat és kaptam, egy Gollis posztert!70x90es :wink: Anyámat kirázza tőle a hideg :lol: Na bocs ez talán off volt,de most úgy örülök!

Több
21 éve 1 hónapja #143000 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Mondjuk én a szem villanását nem szószerint képzeltem el. Arról nem is beszélve, hogy a FotR-ban még villogott a szeme rendesen... Mint a macskának. :roll:

Több
21 éve 1 hónapja #142901 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gollam
És ezért láthattuk, a Fotr bővitettjében mégegyszer!

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 1 hónapja #142833 Írta: Ragoran

amanibhavam írta: ez egyszerű technikai kérdés - amikor az első film elkészült, Gollam számítógépes figurája még nem volt teljesen kész: a bőrét alkotó textúrák, a mozgásanimáció stb. Többek között ezért is láthattunk csak olyan keveset belőle. Aztán a második részre teljesen kidolgozták, kapott rendes bőrt, tökéletesítették az animációt stb.

Igen Amy,megint bölcsen szóltál,mint mindíg.
Még annyit tennék hozzá,h talán épp emiatt(mmint,h nem láttuk annyit Gollit)mindenki elképzelte magának,h néz ki meg ienek és így mindenkinek jobban tetszik a FoTR-ban szereplő Gollam,míg a TTT-ben már egészében láttuk,hallottuk beszélni,így mindenképp illuzió romboló volt.Legalábbis én ezt egy lehetséges magyarázatnak tartom.

Több
21 éve 1 hónapja #142686 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Gollam

Nóli írta: Nekem is az tűnt szembe, h a két film között eltelt egy év alatt hogy megváltozott...

ez egyszerű technikai kérdés - amikor az első film elkészült, Gollam számítógépes figurája még nem volt teljesen kész: a bőrét alkotó textúrák, a mozgásanimáció stb. Többek között ezért is láthattunk csak olyan keveset belőle. Aztán a második részre teljesen kidolgozták, kapott rendes bőrt, tökéletesítették az animációt stb.

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 1 hónapja #142675 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Gollam

Nekem is. Valahogy jobban megfelet annak a képnek, ait a Könyv olvasása közben kialakítottam róla. (Bár minden valószínűséggel az "én Gollamom" sem tökéletes.)

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
21 éve 1 hónapja #142629 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: Gollam
Lehet hogy mosakszik?!? :twisted: De akkor mitől büdös? :roll:

Több
21 éve 1 hónapja #142560 Írta: Nóli i linantea
Nekem is az tűnt szembe, h a két film között eltelt egy év alatt hogy megváltozott...

Több
21 éve 1 hónapja #142535 Írta: Alyr Arkhon

Ragoran írta:
Sziasztok!

Meg az is becsapós,h a FoTR-ban csak sötét helyeken látjuk(barlangjában,Móriában)és-lehet,h csak nekem-helyenként zöldnek tűnt inkább..A TTT-ben már sokkal jobb lett és több emberrel beszéltem akik szerint Gollamért érdemes megnézni a Filmet,mondjuk ők nem voltak GyU rajongók..
Nóli: [size=9:27yepr01]Most ez egy szükséges OFF,bocs mindenkitől:
Ne haragudj,de ezért vok topikgazda.Különben beszélgethetnénk az időjárásról is és akkor is élne a topik.Remélem megérted.Ha nem akkor nem tok mit csinálni.ON[/size]
Kérdés:
Gollinak a ROTK végére egy kicsit le kéne barnulni nem?Egész Frodó színüre,mert uúgy barangolnak és azért vmennyi nap csak éri,akármennyire relytőzködnek egy bokor alatt több fény van,mint a barlangjában..na meg tényleg koszolódik...vagy?Szerintetek?

Már elég régóta jár a felszínen amióta Bilbó megszerezte tőle a Gyűrűt...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #142524 Írta: Ragoran

Sziasztok!

Meg az is becsapós,h a FoTR-ban csak sötét helyeken látjuk(barlangjában,Móriában)és-lehet,h csak nekem-helyenként zöldnek tűnt inkább..A TTT-ben már sokkal jobb lett és több emberrel beszéltem akik szerint Gollamért érdemes megnézni a Filmet,mondjuk ők nem voltak GyU rajongók..
Nóli: [size=9:p8seezkf]Most ez egy szükséges OFF,bocs mindenkitől:
Ne haragudj,de ezért vok topikgazda.Különben beszélgethetnénk az időjárásról is és akkor is élne a topik.Remélem megérted.Ha nem akkor nem tok mit csinálni.ON[/size]
Kérdés:
Gollinak a ROTK végére egy kicsit le kéne barnulni nem?Egész Frodó színüre,mert uúgy barangolnak és azért vmennyi nap csak éri,akármennyire relytőzködnek egy bokor alatt több fény van,mint a barlangjában..na meg tényleg koszolódik...vagy?Szerintetek?

Több
21 éve 1 hónapja #141884 Írta: Alyr Arkhon
A FotRben teljesen más Gollam mint a TTTben. (illetve nem teljesen, de sokban. A mozgása, a színe, a keze, a szinkronja...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 1 hónapja #141846 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Gollam
igen a szemek de sztem a Gyu1 ben más a Gollam mint a 2 ben
valahogy ott nagyobbak a szemei az 1ben

melian sokan így vannak vele
én is :roll:

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
21 éve 1 hónapja #141806 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gollam
Nekem a zöldvillanás hiányzott a filmből...

"Be the change you want to see." Gandhi

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.601 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére