Gollam

Több
21 éve 1 hónapja #141796 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Gollam
Sziasztok!

Fakó szürke. Tehát világos szürke. Morannonnál valami fehéret is emleget, de azt azért már nem hiszem el. Én világosabb szürkének képzelem.
Még nagyobb szemek??? :o Szerintem az már túlzás lenne. Szerintem nem kellettek volna ekkora szemek, cak a csillogását kellett volna jól megcsinálni. Szvsz azért lett ilyen "hercegkék" szeme, hogy Frodóhoz hasonlítson. Hogy még ilyen apróságokban is éreztessék a köztük lévő hasonlóságot. Remélem értitek mire gondolok. :roll:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hónapja #141681 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Gollam

Nimdorc írta: Nem birok visszaemlekezni... Vhogy bennem sotetebb borrel elt, de lehet, h atugrott a szemem vmi folott.
Vegulis eleg gyakran jarkalt saras helyen, nem epp labujjhegyen... Csak osszekoszolta magat!

Igen, én is kicsit sötétebbnek képzeltem - ezek szerit valószínűleg tévesen. És talán ebben az is befolyásolt, hogy a FotR-ben alig látszott, csak a szemei világítottak ki a sötétből. :roll: És én sajnos a Filmet láttam előbb :( , A Babó és A Gyűrűk Ura csak azután került a kezembe - amiért nagyon szégyellem is magam. :oops:

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hónapja #141636 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: Gollam

Nimrodel Melian írta: Lehet, hogy roppant hülye kérdést teszek fel... :oops: de:
Én már nem emlékszem, azt írta valamelyik könyv, hogy Gollam milyen színű volt? Mármint, hogy a bőrszíne mennyiben változott meg. A Filmben eltalálták?

Mivel jo otszaz evet elt napfenytol tavol, az a logikus, hogy a boreben eleg keves a pigment, tehat sapadt. Hirtelen nem ugrik be, h milyen szinunek irta le a Mester, keresgelni meg nincs kedvem.
Szvsz a filmben a legeltalatabb karakter Gollam, a TTT-t o viszi a vallan ß)
Tan picit nagyobb szemeket kaphatott volna...

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"

Több
21 éve 1 hónapja #141631 Írta: nido
nido válaszolt a következő témában: Gollam
Nem birok visszaemlekezni... Vhogy bennem sotetebb borrel elt, de lehet, h atugrott a szemem vmi folott.
Vegulis eleg gyakran jarkalt saras helyen, nem epp labujjhegyen... Csak osszekoszolta magat!

Több
21 éve 1 hónapja #141617 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Gollam
Lehet, hogy roppant hülye kérdést teszek fel... :oops: de:
Én már nem emlékszem, azt írta valamelyik könyv, hogy Gollam milyen színű volt? Mármint, hogy a bőrszíne mennyiben változott meg. A Filmben eltalálták?

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
21 éve 1 hónapja #141545 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Gollam
Ragoran: ezzel teljesen leütötted a topicot...
Valaki: Új téma?

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
21 éve 1 hónapja #140908 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Gollam
Sziasztok!

Ritkán pezseg így a fórum,igazán boldog akkor lennék,ha mindez úgy is menne,h a Tmánál maradunk...

Nimdorc:Fejet hajtok elötted! :wink: Megint elhamarkodottan szóltam.

Több
21 éve 1 hónapja #140876 Írta: nido
Idézetek:

– Ahhoz nincs jogod, Gondor helytartója, hogy te szabd meg a halálod óráját – mondta Gandalf. – Így, mint te akarod, csak a pogány királyok ölték meg magukat, kétségbeesésükben, büszkeségükben, a Sötét Hatalom uralma alatt, s hogy tulajdon halálukat megkönnyítsék, magukkal vitték a fiaikat is. –

A kapitányok lehajtották a fejüket, s mikor ismét föltekintettek, íme, ellenségeik fejvesztve menekültek, Mordor hatalma szétszóródott, mint por a szélben. Mint mikor a halál lesújt a duzzadt hangyakirálynőre, amely gondoskodik róla, hogy szakadatlanul nyüzsögjön a boly, a hangyák ész nélkül és céltalanul szaladgálnak és erejüket vesztve halnak meg, úgy futkároznak most ide-oda Szauron teremtményei: orkok, trollok s a varázslattal rabszolgasorba taszított állatok; volt, amelyik önmagával végzett, vagy gödörbe vetette magát, vagy jajgatva menekült, hogy reményét vesztve rejtőzzön el valami fénytelen sötét zugban.

off: Nóli nem gondolja komolyan... Asszem.

Több
21 éve 1 hónapja #140837 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gollam
na de drága Nóli és Szméagol! :wink:
és én is csináltam egy s más hülyeséget, de mégis nyugodt szívvel mondhatom:
Nem szabad SOHA kétségbeesni!!! :wink:
[size=9:3sow6inz]bocs az offért[/size]

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 1 hónapja #140812 Írta: nido

Ragoran írta: Jó Denethor nem volt beszámítható.Megőrült.
Az orkok öngyik akartak lenni?Ez nekem tök kiesett... :oops: Sztem inkább elmenekültek,oszt csapatokban garázdálkotak amíg el nem kapták őket.

Esgalnor:Meik könyvben v hol?

Az orkok: 6.könyv, amikor Szauron megsemmisül, mint egy hangyaboly..... (alkalmadtán hozom az idézeteket is.)
A pogány királyok hasonlat, vhol Denethor máglyája környékén.
Errő a Denethor-dologtról vitatkoznék, de nem itt.

Több
21 éve 1 hónapja #140805 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Gollam

Szméagol írta: mert én egyébként is öngyilkosságra hajlamos jellem vagyok. :roll:

Megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
21 éve 1 hónapja #140692 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Mondjuk én csak a helyzetébe képzeltem magam. Abszolút értelmetlennek gondoltam volna az életem. Főleg, ha időnként eszembe jutottak a fólyó-közi idők. De mondjuk ez nem mérvadó, mert én egyébként is öngyilkosságra hajlamos jellem vagyok. :roll:

Több
21 éve 1 hónapja #140678 Írta: Ragoran
Jó Denethor nem volt beszámítható.Megőrült.
Az orkok öngyik akartak lenni?Ez nekem tök kiesett... :oops: Sztem inkább elmenekültek,oszt csapatokban garázdálkotak amíg el nem kapták őket.

Esgalnor:Meik könyvben v hol?

Több
21 éve 2 hónapja #139503 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: Gollam
És a pogány királyok a setét esztendők alatt, ha vereséget szenvedtek.

Több
21 éve 2 hónapja #139431 Írta: nido

Ragoran írta: Ez a Golli baba szörnyű..
Szméag:Sztem senki nem akar meghalni.Vis a könyvben ez szóba sem kerül.Vhogy az öngyilkosság nem passzolna a Könyvhöz..Nem tom érthertő-e h mit akarok mondani.. :roll:

Denethor, az orkok Szauron pusztulása után, a Szilmarilokból Túrin és Nienor...

Szóba kerül, csak nem Gollamnál.

Több
21 éve 2 hónapja #139388 Írta: Ragoran
Ez a Golli baba szörnyű..
Szméag:Sztem senki nem akar meghalni.Vis a könyvben ez szóba sem kerül.Vhogy az öngyilkosság nem passzolna a Könyvhöz..Nem tom érthertő-e h mit akarok mondani.. :roll:

Több
21 éve 2 hónapja #139212 Írta: nido
véletlenül duplázott.

Több
21 éve 2 hónapja #139211 Írta: nido
Szvsz a halálfélelem az ismeretlentől való félelem. Tehát h fájdalom vagy halál, az lényegében ugyanaz.

Elryn: De rég láttam belőle... És de boldog vagyok!

Több
21 éve 2 hónapja #138793 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Vajon Gollam miért akart életben maradni? Csak a Gyűrű miatt?
A haláltól félt vagy a fájdalomtól?

Több
21 éve 2 hónapja #138654 Írta: Elryn
Elryn válaszolt a következő témában: Gollam
Nimdorc, drága, igazad van.Inkább, mint a Kullancs a foxkidsen....

"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"

Több
21 éve 2 hónapja #138653 Írta: nido
Szmeagol: mar megint igazad volt! (Apa kikotorta a virust a gepbol :arrow: alkalmam volt megtekinteni)
Elryn, draga, neztel te mostanaban Foxkidset vagy a ket nagy kereskedelmi csatorna rajzfilmjeibol vmit? En kifejezetten orulnek, ha az ovis tesoim plussgollival aludnanak el.

Több
21 éve 2 hónapja #138620 Írta: Elryn
És akkor gondoljátok el:milyen lehet az a gyerek, aki ilyennekkel alszik, nő fel?! :o h:

Több
21 éve 2 hónapja #138592 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Úristen! Na és ezt kik veszik meg? Akik A Gyűrűk Uráért rajonganak, vagy szeretik MÁR nem vesznek ilyet. :? A kicsiket meg nem vonzhatja túlságosan... :roll: :wink:
Arden: Gondolom: Drágaszágooom... :evil:
Nimdorc: Ne bánkódj.

Több
21 éve 2 hónapja #138438 Írta: Elryn

Nimdorc írta:

Arden Borough írta:

Sil írta: Nehehem, ez nem létezik... 8O :bawling: :shake: :eek2: :eek4: :dead: :
www.theonering.net/scrapbook/view/8006 - beszélő plüss-Gollam...

hát ez borzasztó! :x azt nem lehet tudni hogy mikret mond?

Es ez nekem nem jon le! Rosszabb, mint gondolom?

Nimdoc:élethű, csak nem annyira szürke.

Több
21 éve 2 hónapja #138434 Írta: nido

Arden Borough írta:

Sil írta: Nehehem, ez nem létezik... 8O :bawling: :shake: :eek2: :eek4: :dead: :

Es ez nekem nem jon le! Rosszabb, mint gondolom?

Több
21 éve 2 hónapja #138427 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: Gollam

Örökké nem eshet...

Több
21 éve 2 hónapja #138424 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Gollam
Nehehem, ez nem létezik... 8O :bawling: :shake: :eek2: :eek4: :dead: :

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 2 hónapja #137696 Írta: Ragoran
Nekem is ez a kedvenc részem!! :wink:
Amy:Még mindíg Te vagy a topik fő nyelvésze:o)
A RoTK-os előzetesben naon jó Golli(változatlanul:o)

Több
21 éve 2 hónapja #137684 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Amanibhavam: Sejtettem! Köszönöm. Ez olyan Smaug-os dolog, nyelvi vicc, igaz?

Több
21 éve 2 hónapja #137239 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Gollam
Egy kis korrekció. Később ugrott, be, hogy volt valami zavaró az Ulmo által idézett forgatókönyvben. Mert a filmen így van ez a rész (mellesleg abban a forgatókönyvben is, ami nekem megvan):

Smeagol: No! Not Master.
Gollum: Yes, precious. False. They will cheat you, hurt you, lie.

Tehát ilyen formában:

Szméagol: Nem! A gazda nem az.
Gollam: De bizony, hogy az, drágaszágom. Caló! Becapnak, bánatanak, hazudnak.

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.623 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére