Gondolatok

Több
22 éve 4 hónapja #65544 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Gondolatok
Amikor röpke 6 évesen bejelentettem, hogy én bizony írónő leszek, hát, mondhatni megmosolyogtak. Most már kevésbé, hiszen ebben az elhatározásomban meg nem ingatott azóta sem semmi. Legutóbb sikerült is kiakasztanom szüleimet, mikor megmutattam nekik pár történetemet.
A világ legszigorúbb kritikusai teljesen ledöbbentek, hogy 'mik vannak a fejemben', de azóta komolyabban veszik, ha csöndesen megjegyzem, belőlem előbb-utóbb úgyis író lesz.

Emellett világéletemben érdekeltek a különböző kultúrák. Pontról pontra le tudnám írni, mi miből fejlődött, elég az hozzá, hogy különböző megnyilvánulási lehetőségeit kerestem így sodródtam a néprajz, az antropológia, a régészet, a fotózás felé, de valahogy mind olyan kevésnek tűnt a nagy egészhez képest.
Most lekötöm magam azzal, hogy hobbyból különböző motívum-vándorlásokkal foglalkozom, de azt érzem, nincs ez itt lezárva. Közel sem... :D

Ó, igen és a film. Ő jött a legkésőbb, de most úgy tűnik, marad is egy ideig. Borzasztóan élvezem. Most éppen azt próbálgatom, hogy lehet ezt a három dolgot összehozni. Mondjuk, szeretem az angol filmet. Mo-n nincs, aki ezzel komolyan foglalkozna. Ez jó. Az angolok viszont egy rakás 'fantasztikus' filmet csináltak. Itt esetleg kapcsolódhatna a mitológia és egyebek...

Szóval valami ilyesmi. :D

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #65540 Írta: ÉSzAH
ÉSzAH válaszolt a következő témában: Gondolatok
Az én "mi akartam lenni" listám elég rövid. Nem tudom miért de gyerekkorom óta ügyvéd akartam lenni. Aztán a gimiben rájöttem, hogy nincs igazság a Földön, meg arra is, ahogy az ügyvéd általában nem az igazságért küzd, hanem a törvényért és az két különböző dolog, így aztán gyorsan le is tettem róla. Ennyi idealizmus azért még bennem is volt. Akkor még. :-)
Viszont egyiptológus sem akartam lenni. Eszembe sem jutott. Ez nekem ilyen hirtelen megvilágosodás volt, másnap be is adtam a jelentkezésemet a szakra.
Viszont most van még egy csomó dolog, amivel szívesen foglalkoznék, ha olyan, mint egyiptológus nem létezne. Ezek a következők:
- geológia és/vagy vulkanológia
- szerves kémia és/vagy mikrobiológia
- lótenyésztés, ló-idomítás
Amivel semmiképpen sem foglalkoznék:
- bármilyen gazdasági, pénzügyi vagy számviteli tevékenység
- bármilyen titkári, titkárnői, asszisztenis (nevezzük akárhogy) munka
- mezőgazdaság
- felszolgálás
- ügyfélszolgálat
Ezek bármelyike helyett inkább utcát is söpörnék akár, csak ezt ne kelljen.
Félreértés ne essék, egyiket sem vetem meg, vagy tartom alacsonyabb szintűnek. Egész egyszerűen nekem nem jönnek be.

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 4 hónapja #65525 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Gondolatok
Mintha a Bemutatkozas topic kicsit atgyurozott volna ide...

No en multkor csak poenbol irtam, hogy mi is szerettem volna lenni, de akkor alljon most itt komolyan.
Sose akartam: csillagasz, regesz, paleontologus, filmrendezo es hasonlo lenni :) - szerintem ezek soha eszembe se jutottak. Ha csak nem nagyon kicsi koromban, de arra nem emlekszem annyira - akkoriban szerintem szinte barmi szerettem volna lenni ;)

Viszont szerettem volna valami olyasmit csinalni mint amit Gerald Durell csinalt (o volt a nagy peldakepem), vagy erdesz, esetleg allatorvos, vagy allatkerti gondozo akartam lenni, illetve kisallat kereskedest szerettem volna nyitni.
Mindezek meg ma is vonzanak, de programozo lettem. Viszont ha eccer majd sok penzem vagy idom lesz (lehet nyugdij elott nem igazan...), na majd akkor!

Több
22 éve 4 hónapja #65524 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kiskor? Hát hát...
Iró, Titkos ügynök, nyomozó, és a többi is, most látom, ugyanaz, amit Gandalf, meg a többiek leirtak. De leginkább minden szeretnék lenni, mostanában egyre nagyobb problémám, hogy választani kell , mert nem lehet mindent csinálni, és nem is vagyok képes. Talán ezért szeretnék szinész lenni, mert akkor más is lehetek... :wink:

need more brainz. yourz. now.

Több
22 éve 4 hónapja #65518 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kiskoromban sok minden akartam lenni...
űrhajós
csillagász
régész
filmrendező
detektív
regényíró
történész

Majd meglátjuk, mi sül ki belőle... :roll:

Több
22 éve 4 hónapja #65497 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hogy mi akartam lenni...
Hááát, nekem soha nem voltak ilyen énekesnő, színésznő, stb. korszakaim, akartam lenni viszont:
- jééézusom, csillagász! (még most is, csak fizikatudásom nuku... Szia Yav! :D )
- régész
- paleontológus
- biológus (ami majdnem be is jött, két pont híján... :cry: )
Erre tessék, lettem diplomata-tanonc - nem rossz, mi? :D
Ezenkívül: szeretnék érteni a festészethez, aztán a zenéhez, meg az irodalomhoz is, és beutaznám ez egész világot, meg...huh, kicsit elkalandoztam! De álmodozni azért jó. :wink:
Más: javíthatatlan - és a borzongást kedvelő - álmodozóknak ajánlom ma a telihold megtekintését, ami éppen rongyos kékes felhők mögé bújik, miközben enyhe szél fúj, és csendes az éjszaka... Egyszerre gyönyörű és félelmetes... 8O

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 4 hónapja #65488 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Gondolatok

Svindler írta:

Yavanna írta: Svin', Cica! Ti vagytok az én embereim! Valahonnan egyszerűen muszáj szereznem magyarul egy Blake kötetet :!: Angolul kettő is van, de fordítást sehol sem lehet találni. :cry: Please help me!

Hat en is csak azokat a linkeket tudom mint Sil.
Nyomtatott formaban nekem van ketto is, egy gagyibb diakok szamara keszult kiadvany, illetve a Lyra Mundi-bol is megvan Blake.
Utobbira legalabb 3 evet vadasztam antikvariumokban... Es tobbszor majdhogynem kirohogtek, mikor azt kerdeztem van-e, mert eleg ritka...
Amugy tudtommal 3 igenyesebb kiadas jelent meg magyarul - az egyikben voltak illusztraciok is Blaketol, de a legutolso is cirka 20-25 evvel ezelott.

Köszi Svin', neked is hála az infókért! :D
Az antikváriumokban egyébként engem is rendszeresen körberöhögnek, mert mindig valami olyat keresek, amit már évek óta nem láttak! Úgyhogy ismerem az 'élményt'. :? De sajni az én Blake-vadászatom eddig még nem járt eredménnyel... :( Ezak a címek azonban már így is előrelépést jelentenek! :D Blake illusztrációit egyébként egyenesen imádom, az egyik angol kiadásom tartalmazza az eredeti versképeket, a hozzájuk tartozó díszítő festményekkel együtt! Egyszerűen csodaszép!
(Ha esetleg úgy adódik, hogy egyszer ráunsz valamelyik kötetedre, akkor egy percig se habozz, hogy kihez fordulj! :wink: )

Hogy mi akarok lenni? Ez egy jó kérdés!
Először kertész akartam lenni, mert ugye aki a virágot szereti... :D
Aztán csillagász; csak rájöttem, hogy a fizikához síkhülye vagyok... :oops:
Újságíró; még most is kacérkodom a gondolattal, de sajni ez időnként egy nagyon szennyes szakma... :(
Ügyvéd; ezzel meg az a baj, hogy túlfejlett az igazságérzetem, így elég rosszul aludnék miután felmentettem egy gyilkos szatírt... :?
Bár most is jogi irányba haladok, de hogy még mi lesz belőle...? :roll:

Per pillanat azt hiszem Életművész szeretnék lenni, aki egy szép napon beutazza az egész nagy Világot! 8) [/i][/b]

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 4 hónapja #65472 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kincső: Abszolúlt, teljesen, tökéletesen igazad van!!! Miért kéne egy épeszű embernek mások őrűlt, bolopnd divatját-hóbortját követni?
Minek menjen az ember diszkóba? Olyan szar a zene is, kész bolondok háza, csupa haláleset, botrányok, nemi betegségek... na meg az a rohadt hangos zene amitől egész este nem hallok semmit miután hazaértem. Életemben kétszer voltam diszkóban, de ez elég volt hozzá, hogy a kedvem is elmenjen. Pedig imádok táncolni.
Mindíg azt hallom a többiektől, hogy tiszta hülye vagyok, hogy nem megyek sehova, de minek?( :idea: ) Ez az én hibám, rossz korba születtem vagy csak kevés hozzám hasonló van.

Több
22 éve 4 hónapja #65465 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
Igen, én sem szeretem a birkaszellemet, hogy mivel a többség diszkóba megy, én is menjek, ha ilyen ruha a divat, akkor én is ilyenbe járjak, stb. Egyesek (pl. a húgom :evil: ) ezt nem díjazzák, és azzal idegesítenek, hogy nem lesznek barátaim, meg sose lesz férjem... Úristen! Csak nekem van ilyen sötét tesóm vagy másnak is? :roll: (Egyébként 11 éves.)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
22 éve 4 hónapja #65455 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én elsősorban valaki akarok lenni, nem pedig akárki, meg akarom élni az egyetlenségemet...

Húú, ez be jól hangzik! Filozófiából jeles! :mrgreen:

Több
22 éve 4 hónapja #65444 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hogy mi szeretnék lenni? Néha mindenesetre semmiképp nem az, ami most vagyok.
Hát nézzük, tanár már voltam, most közgazdász vagyok. Kezd unalmas lenni úgyhogy ideje lenne elgondolkozni, hogy mit kínál még a realitás. Hátha támad valami mentőötletem. :?
Időről időre (minden tavasszal) kitör belőlem valami ellenállhatatlan vágy azután, hogy csillagász legyek. Mégiscsak. Csak kicsi a realitása annak, hogy ebből meg is tudok élni. Sajnos. :( Így aztán marad az amatőrcsillagászat, meg a töprengés, hogy mihez is kezdhetnék magammal, ha nem volnék közgazdász...

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
22 éve 4 hónapja #65440 Írta: Kincső
Anyukám azt mesélte, hogy ő kb. 10 éves korában kertész akart lenni, mert akkor költöztek kertes házba, és nagyon élvezte. Azután amikor választania kellett... Szerette a matekot, a törit is valamennyire, meg az könnyű is volt, és hát melyik egyetem volt az, amelyikre ezekből kellett felvételizni? A Közgáz. Így mostanra közgazdász, könyvelő, adószakértő és -tanácsadó, könyvvizsgáló... Izgalmas, mi? :roll:

Több
22 éve 4 hónapja #65423 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rayan írta: Én az szeretnék lenni, aki az szeretne lenni, mint aki most vagyok.
:mrgreen:

Ebben biztos vagy, Rayan? Szerintem ez valami rettenetes lehet! Amikor vágyódsz régi önmagad után...

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
22 éve 4 hónapja #65411 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én már leírtam, mi szeretnék lenni! De ezek jók! Kalapász :lol: , űrhajós, tengerbiológus, régész. A régész szakma engem is érdekel. De a bioszt meg a németet is most épp ugyanúgy szeretem. Doki biztos nem leszek! Legfeljebb idegenvezető No-ban, mint Telumethar. Még van időm eldönteni. :wink:
Fíriel :)

Több
22 éve 4 hónapja #65393 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rayan: :D

Én meg "kalapász" akartam lenni kiskoromban!
:D
Most...elképzeléseim sincsenek. :cry: jövőre biológiára fogok tagolódni :?

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 4 hónapja #65384 Írta: Finduilas
Finduilas válaszolt a következő témában: Gondolatok
Érdekes, a csillagász, a biológus és a régész nekem is sokszor szerepelt az elképzeléseim között. De arról még nem mondtam le, hogy egyszer űrhajós legyek. :D

Most teljesen úgy érzem, hogy megtaláltam, mivel szeretnék foglalkozni életem hátralévő részében. Pszichoterapeuta leszek (ha bírom pénzzel és kitartással a hat-tíz éves szakképzést). Gyermekterápiával, és hipnózissal szeretnék foglalkozni, többek közt.

"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."

Több
22 éve 4 hónapja #65383 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én az szeretnék lenni, aki az szeretne lenni, mint aki most vagyok.
:mrgreen:

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
22 éve 4 hónapja #65378 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Gondolatok
shaira: szvsz nem olyan jó lehet híresnek lenni...

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
22 éve 4 hónapja #65377 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Gondolatok
Mi leszek ha nagy leszek?

Felnött...

Talán tengerbiologus (csak Magyarországon nincs nagyon tenger :) )
Vagy idegenvezető németországbaa..
Vagy ügyvéd....
Vagy sportolo (kosaras)

Több
22 éve 4 hónapja #65370 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Gondolatok
Svindlerből híres matematikus lett volna, ha megadják neki a szülei a kívánt neveket ;-)

Én sötét akarok maradni :mrgreen:

Huhú :)

Több
22 éve 4 hónapja #65337 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Gondolatok
A korai terveim között szerepelt a csillagász, a biológus és a régész. Aztán úgy döntöttem, hogy szeretnék megélni a munkámból. :)
Svindler: cirkuszi törpe még lehetsz! A világ legmagasabb törpéje! :)

Több
22 éve 4 hónapja #65335 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Gondolatok
Mi szeretnék lenni ha nagy leszek?
Híres ember, végtelenűl szerelmes nő... :wink:

Több
22 éve 4 hónapja #65297 Írta: Eglarcarien
Eglarcarien válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én meg főállású álmodozó diák, csak nem hagynak! :)

Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.

Több
22 éve 4 hónapja #65272 Írta: svindler
En cirkuszi torpe, illetve ufonauta szerettem volna lenni. :wink:
Elobbihez sajnos tul magasra nottem.
Utobbihoz pedig nem vagyok eleg zold. De igyekszem! Csak eddig a spenot nem valtotta be a hozza fuzott remenyeimet...

Több
22 éve 4 hónapja #65271 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Gondolatok

mi szeretnék lenni

Szinész, énekes, zenész, vadakat terelő juhász.... Esetleg mellékállásként, végezhetek pénzkereső foglalkozást is :(
Anno még csillagász, illetve Nobel-dijas tudos is a célkitűzések között volt... :roll:

need more brainz. yourz. now.

Több
22 éve 4 hónapja #65269 Írta: svindler

Yavanna írta: Svin', Cica! Ti vagytok az én embereim! Valahonnan egyszerűen muszáj szereznem magyarul egy Blake kötetet :!: Angolul kettő is van, de fordítást sehol sem lehet találni. :cry: Please help me!

Hat en is csak azokat a linkeket tudom mint Sil.
Nyomtatott formaban nekem van ketto is, egy gagyibb diakok szamara keszult kiadvany, illetve a Lyra Mundi-bol is megvan Blake.
Utobbira legalabb 3 evet vadasztam antikvariumokban... Es tobbszor majdhogynem kirohogtek, mikor azt kerdeztem van-e, mert eleg ritka...
Amugy tudtommal 3 igenyesebb kiadas jelent meg magyarul - az egyikben voltak illusztraciok is Blaketol, de a legutolso is cirka 20-25 evvel ezelott.

Több
22 éve 4 hónapja #65268 Írta: Fereste
Fereste válaszolt a következő témában: Gondolatok
Yo kérdés mi szeretnék lenni... bármi, aminek keretében nagymacskákkal foglalkozhatok! :D legideálisabb a biológus szakma lenne, ám ehhez eléggé sokat kell tanulni, meg kissé rázós az a kémia része, szal lehet hogy mondjuk természetfotós lesz belőlem... vagy vmi a természettel foglalkozó lap újságírója... nemtom még, de még ráérek gondolkodni rajta :D

Több
22 éve 4 hónapja #65264 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hogy mi szeretnék lenni? Nos az messzire vezetne. De van egy távlati tervem a jövöre nézve, szeretnék nyugdíjas lenni. Amire, a mostani életvitelemet alapul éve nem 100% az esély. :) :)

Igen olvastam a Sógunt. Elég jónak tartom, annál is inkább mert többször is olvastam. Ja és már akkor is nagykorú voltam amikor először adták a TV-ben a huszonakárhány reészes sorozat változatát. 8) 8) 8)

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 4 hónapja #65248 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Egyre jobb dolgok derülnek itt ki! :lol: Lesz itt köztünk filmrendező, színész, pszichológus, stb... Tényleg, írja már le mindenki, hogy mi szeretne lenni, vagy most éppen mit dolgozik. Olyan érdekes lenne!
Olvastátok a Sógun című James Clavell könyvet? Rohadt jó!!!! :P
Fíriel :)

Több
22 éve 4 hónapja #65239 Írta: Kincső
Ring-bearer: Ha esetleg filmben is szeretnél játszani, remélhetőleg fordulhatsz majd hozzám, mert én filmrendező szeretnék lenni, de ez tényleg 10 év múlva lesz (ha lesz)... :cry:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.827 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére