- Köszönetek: 0
Gondolatok
- franky
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Elanor írta: Jaj, ne haragudjatok, vmit elfelejtettem odaírni: hát persze, ez nem minden esetben van így, ez természetes, de amikor előfordul, akkor miért kell előfordulnia?
Mert ahol van Yin ott kell lennie Yangnak is... Ha valamelyik túlsúlyba kerülne, akkor megbomolhatna könnyen az univerzum egyensúlya. És itt a Nagy Egész Egyensúlyról beszélek. Aki tudja, tudja... aki nem, annak hiába is magyaráznám, úgysem tudnám elmondani...
De nem úgy működik, hogy ha te örülsz, akkor azzal valakinek szomorúságot okozol... hanem inkább úgy, hogy ha valahol Öröm keletkezik a földön, akkor annak ellensúlyaképpen valahol Bánat is keletkezik. Ezt csak akkor veszed észre, ha a Bánat az Öröm mellett keletkezik. De sok lett a "keletkezik" szó. Bocsi a szóismétlésért Lam
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elanor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
I feel complete when I feel sick inside
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ha pedig bármiféle vetélkedésben győz valaki, persze, hogy a vesztes szomorkodik egy kicsit, de hát attól nem dől össze a világ! A németek meg holnapra már örülni fognak a 2. helynek. Mint apukám megjegyezte, mi is milyen csalódottak voltunk amikor "csak" 2.-ak lettünk a VB-n - most meg be se jutottunk a 32-be.
(Egyébként én is néztem a döntőt, és a brazilok megérdemelten győztek - szvsz. Bár az első félidőben "Kahn és a kapufa mindent védett", utána az a két gól - hát az két gól volt.)
Az már a nagyobbik baj, ha mondjuk attól, hogy valaki meggazdagodik, más nyomorog az már igazságtalan. Ez a történelemben volt inkább jellemző (pl. gazdag földesúr - jobbágy ellentéte a földesúr a jobbágy robotjától és adójától gazdagodott meg ). De hogy ezt sok ember természetesnek tartja/tartotta...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Fimbrethil
- Nem elérhető
DE miért kéne igy lennie az élet más területein is?Az ember ugy is szerezhet valamit, hogy nem elveszi, hanem örömmel adják oda neki és akkor mindkét fél tud örülni neki
egy elég egyszerü példa:Valakinek születésnapja van és ezért megajándékozod,ha szerencséd van és eltalálod mit szeretett volna, az boldoggá teszi azt is aki kapja és téged is mert látod hogy valaki akit szeretsz boldog és megvan benned a tudat,hogy miattad lett boldog
(persze van hogy valaki csak ugy tesz mintha örülne az ajándéknak,d az látszik ha nem öszinte,de ebbe nem akarok belebonyolodni)[/quote]
Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
- Elanor
- Nem elérhető
Yavanna írta: Már nem tudom ki volt, de valaki mesélte, hogy olvasta a storyt könyv formában és állítólag úgy még csodálatosabb!
Én olvastam könyvben és tényleg csodálatos!! A filmből csak részleteket láttam, de az is jó
Lenne egy kérdésem Hozzátok...egy kicsit más téma, ha van kedvetek válaszoljatok
Tehát, ma amikor néztem a foci VB döntőjét (nyugi, nem a fociról szeretnék elmélkedni ), akkor a kommentátor mondott valami ilyesmit:
Hát igen, a végén lesznek akik, örülni, és lesznek, akik szomorkodni fognak. De hát ez így van jól, ez az élet rendje.
(Nem szó szerint ezt mondta).
De kérdem én, miért ez az élet rendje, miért van ez így? Miért van úgy az életben, hogy amikor vki örül, vkinek szomorkodnia kell??? Ezt nem csak a sportra kell értelmezni (bár kétségkívóül ott nyilvánul meg a legjobban), miért van az, hogy ha vki kap vmit, azt mástól veszi el, más elől veszi el, és miért van az, hogy ha az egyik ember boldog, sikeres, akkor egy másik biztos, hogy vmiben hiányt szenved, vmi nem sikerült neki, éppen azért, mert a másiknak sikerült?
Miért párosul az örömhöz bánat vhol máshol? Tényleg így lenne ez jól, ténlyeg így kell lennie?
- franky
- Nem elérhető
A boldogsághoz és Gumipók írásához lenne egy kis hozzászólásom...
A boldogság ugyan valóban relatív, és az ember sokszor tényleg utólag döbben rá, hogy akkor boldog volt, az adott pillanatban pedig csak elégedettséget érez, de szerintem ez más okokra vezethető vissza.
Az emberrel ha valami csodálatos dolog történik, akkor azt valamihez viszonyítja (itt a relativitása a boldogságnak - valamihez mérjük) és ha ezt a valamit megközelíti vagy túllépi, tehát egy adott intervallumoön belül vannak az emocionális hullámok, akkor boldogságként könyvelhetjük el. Igen ám, de abban a pillanatban, ahogy revidiáljuk az álláspontunkat a mérvadó pillanattal kapcsolatban, rögtön megváltozik a dolog. Vagyis:
ha az a pillanat, amihez képest a boldogságot meghatároztuk valamilyen erősebb boldogságérzet miatt megfakul, akkor az ahhoz mért emocionális hullámok, amelyek nem haladják meg az új etalont vele együtt fakulnak, és válnak inkább elégedettséggé.
ha az a pillanat, amihez képest a boldogságot meghatároztuk valamely esemény folytán ellenkező előjelet kap, akkor minden, ami hozzá kapcsolódik, vagy vele azonos síkon fut ellenkező előjelet fog kapni. (Ez természetesen sarkított, és nem mindig igaz, de az ember alapban egy bonyolult lény.)
Elmondok egy rövid példát. Megismertem Szegeden G. D. Sarant!
Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy egy olyan ember lépett az életembe, akit régóta kerestem. Benne élek és azt hiszem életemben először szerelmes vagyok! Boldog vagyok, és ezt tudom! Viszont ha mi egyszer elválunk (amit nem szeretnénk természetesen), és mindez negatív előjellel történik, vagyis veszekedések, perpatvarok árán, akkor ez az etalon ellenkező előjelet fog kapni, így minden, ami hozzá kapcsolódik, szomorú netán bosszúságot okozó lesz. Tehát megváltozik majd a kép is, amit egy férfi keres, amikor egy nőt társként elemez mielőtt szeretni kezdené. Vagyis amikor a férfi az ősanyát, ÉVÁT keresi a nőben. De ez már egy másik történet...
- Yavanna
- Nem elérhető
(Bár Yodával kapcsolatban nem értek egyet, de ez nem ide tartozik. )
Csodás álmok jönnek...Fantasztikus film!!! Az igazi szerelem, testi-lelki egység, maximális összhang, jóban-rosszban, keresztül az örökkévalóságon... Ilyen lehet az, amikor valaki megtalálja azt, akit neki rendelt a Sors!
Már nem tudom ki volt, de valaki mesélte, hogy olvasta a storyt könyv formában és állítólag úgy még csodálatosabb!
"Aure entuluva!"
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Általában vagy valamilyen egyesülés a természettel, egy csodálatos jelenség révén (Vic, Rayan...); egyesülés a transzcendenciával (ÉSzAH, Cica); vagy egyszerűen csak egy kupac másik emberrel (Fin).
Vajon mi lehet ennek az oka
Én az okot abban látom, hogy természetes állapotunkban ... Hoppá! De vajon mi is a természetes állapotunk? Hadd idézzem erre Yoda mestert ( a pátoszától még meg nem fosztott hajdani Yoda mestert):
"Sugárzó lények vagyunk. Nem ez a durva anyag."
Tehát természetes állapotunkban részei vagyunk valaminek, amitől kénytelenek vagyunk elkülönülni, amikor anyagi formát öltünk. Egyedül maradunk. A boldogság pedig nem más, mint az illúzió, hogy újra részei vagyunk valaki/valami által mindannak, amitől elszakadtunk akkor amikor úgy döntöttünk, újra anyagba zárjuk magunkat, hogy más döntéseket hozva más úton jussunk vissza szellemi önmagunkba.
A szerelem által generált boldogság is erről szól. Részei leszünk valaki másnak, ő a részünk lesz, és ezáltal feldereng bennünk az Egység emléke.
Láttátok az Arc c. filmet? És a Csodás álmok jönnek-et?
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Cueddo
- Nem elérhető
Sziasztok!
Tegnap láttam a Madách Kamarában A mi erdőnk alján-t (Dylan Thomas írta), őszintén ajánlom mindenkinek, aki egy könnyed színdarabra vágyik, ami utána tiszta boldogsággal tölti el. Pehelykönnyű, és mégis súlyos
Asszem júl. 13-ig megy...
Harmadikos színművészetis osztály adta elő, szal ez nekem külön plusz volt, lehetett látni rajtuk, mennyire szeretik egymást
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Lúthien Tinúviel
- Nem elérhető
Az udvaron álltunk, osztályok szerint sorokba rendeződve, és izgatottan vártuk az igazgatónő következő szavait, hogy kiket fog kihívni jutaléomkönyvér, amiért kitűnő lett a bizonyítványa! Végre elért a hetedik évfolyamig! És akkor... hirtelen a nevemet hallottam! Boldog vigyor terült szét az arcomon, és kimentem az azstalhoz! Az igazgatónő átnyújtotta a jutalomkönyvet, és én akkor annyira könnyűnek éreztem magamat. Mintha szállnék. Egy kissé idióta vigyorral, de nagyon boldogan és megkönnyebülten mentem vissza a helyemre, és szerintem a többiek hülyének néztek, de ez engem akkor végképp nem tudott izgatni!
Aztán a következő ilyen élményem rögtön másnap volt, reggel. Amikor fölébredtem hirtelen rájöttem hogy szünet van, kitűnő lett a bizonyítványom, és egy csomó jutalomknyvet kaptam! Jöhetnek a közös szórakozások a barátnőkkel, a strand, a vásárlások stb.
És akkor megint éreztem ezt a határtalan boldogságot. Több mint két és fél hónapig még csak gondolnom sem kell a sulira! Boldogan elmosolyodtam, és belefúrtam a fejem a párnába. Persze rögtön vissza is aludtam, mert még csak reggel hat óra volt!
Örülök hogy én is megérhettem ilyen boldog pillanatokat!
Én nemfélek a haláltól. Persze egy kicsit idegesít, hogy vajon fáj-e, mi fog történni velem miután meghaltam. (ha egyáltalán történik utána valami!)
Nem szívesen hagyom itt ezeket a földi örömöket, amiket itt az előbb is megemlítettem! Nem szívesen hagynám itt a testvéremet, a barátaimat, és leendő gyerekeimet sem!
De hát ez a sorsa mindenkinek, ezzel szembe kell nézni és el kell fogadni!
Lúthien Tinúviel
- Kincső
- Nem elérhető
Szerintem ez azért van, mert az ember a környező világ, a környező emberek nélkül nem létezhet, ez hozzá tartozik a létéhez része az egésznek. Amikor ez egy-egy pillanatra kiélesedik, valami jó érzés tölt el -szerintem ez a flow.
- Fimbrethil
- Nem elérhető
amikor harmonia van a bensőnk és a kivülről jővő ingerek kőzőtt
- Yavanna
- Nem elérhető
Batti:
"Mikor ha lefekszel a fűbe magához ölele a föld és az ég s ujjaid között futnak el a csillagok."
Cica:
"olyan érzésem volt, hogy az egész világot át tudnám ölelni!"
Fin:
"amikor utazom a vonaton, és nézek ki az ablakon, látom, ahogy felkel a nap, és elönt egy ilyen érzés."
"amikor táncon egymás mögé állunk sorokba, az első sor elkezd egy ritmust kopogni, utána sorban a többi sor, és megyünk körbe körbe."
Vic:
"egyszerűen megálltam az örökzöld sövényünk mellett, mert valahogyan úgy fagyott meg a tetején a víz, hogy hihetetlenül gyönyörű alakzatokat rajzolt ki a zöld levelekre."
Fimbrethil:
"mindig akkor tőr rám,amikor egyedül vagyok és az erdőben vagy vizparton sétálgatok"
Rayan:
"Mikor életemben először mosta a tenger habja a lábaimat, elsírtam magam a boldogságtól."
ÉSzAH:
"Ez nem látomás, nem angyalokkal való beszélgetés. Egyszerű bizonyosság, mely a velejéig áthatja az ember lelkét. Bizonyosság afelől, hogy létezik a transzcendens hatalom és te is a része vagy. Hogy az "ő képére teremtettél"."
Általában vagy valamilyen egyesülés a természettel, egy csodálatos jelenség révén (Vic, Rayan...); egyesülés a transzcendenciával (ÉSzAH, Cica); vagy egyszerűen csak egy kupac másik emberrel (Fin).
Vajon mi lehet ennek az oka :
Leírhatatlan boldogságot jelent számomra is, hogy mind egyes természeti csodákban, mind különleges helyzetekben --amikor éreztem, hogy együtt dobban a szívem más emberekkel--, illetve valamiféle 'Világban való feloldódás' során tapasztaltam már hasonlót! Ezek a pillanatok valóban fantasztikusak és az Élet legcsodásabb élményei közül valók! De szerintem ezek a maradéktalanul boldog pillanatok igazából tényleg csak pillanatok, amelyek részben pont attól oly gyönyörűek, hogy kisiklanak az ujjaink közül, nem tarthatjuk meg őket. Ha már olyasmiről beszélünk --amit Morgana is írt-- mint a permanens boldogság állapota, az megint egy más dolog, ami szvsz. már nem tartozik a flow-kategóriába. Persze, ha valaki általában boldogan és életörömmel telítve él, az is fantasztikus ajándék![/b]
"Aure entuluva!"
- Kincső
- Nem elérhető
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Én úgy gondolom, hogy értelmetlen a válaszadás, hiszen semmit sem kell itt hagyni. Ugyanúgy része leszünk mindannak, aminek most, csak más dimenzióban. Ez az én válaszom.
Hogy átéltem-e már a határtalan boldogságot? Igen. A Szfinx előtt térdelve, felnézve Karnak oszlopaira, lekucorodva a denderah-i Hathór templom belső szentélye elé, belenézve az egyetlen fénysugárba, ami oda behatolt, amikor Anyukám átölel, amikor a felém száguldó megpördülő autó a tök sima úton tengelytörést kap és így kerüli el 5 centivel az én parkoló autómat, amiben ülök ... Sorolhatnám még. Egy közös pont van mindben: Mind olyan pillanat volt, amikor megérintett az, amit én isteni jelenlétnek hívok. Ez nem látomás, nem angyalokkal való beszélgetés. Egyszerű bizonyosság, mely a velejéig áthatja az ember lelkét. Bizonyosság afelől, hogy létezik a transzcendens hatalom és te is a része vagy. Hogy az "ő képére teremtettél".
És ott volt és akkor volt. Nem csak utólag. Ott és akkor éltem át, éltem meg és remegtem bele. És visszagondolva rá újra és újra beleremegek.
Ordítani ilyenkor nem tudnék. Fájna minden hang, ami megtörné azt a szent csendet. De sírni igen. És letérdelni vagy leborulni. Azt nagyon is.
Hogy félek-e a haláltól? Nem. Az élettől félek. Mindattól, ami még előtte van.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Rayan
- Nem elérhető
Batti: A Flow, Sodrás, Áramlat, vagy akárminek hívjuk (nem mintha körülírható lenne) az a fíling, ami azért néhanapján megadatik az embernek. Gumipók, *helyesel*, a boldogság szerintem is relatív.
És pillanatnyi. És általában utólag értékeljük át, mint Tolkien Glorfindelt.
Határtalan örömben sokszor volt részem (köszi Uram ).
Pár példa, hogy ne unatkozzatok:
-Szeged (2 napon keresztül volt boldogságérzésem)
-2 éve Szigetközben táboroztunk, és rögtön első nap összedőlt a sátor; úgy eláztunk, mint Helm-szurdok, szénné égtünk, letekertük a lábunkat, a kenuzásban lelapátoltuk a kezünk; de semmi sem volt fogható ahhoz az érzéshez, mint mikor este, egy ilyen fárasztó nap után beszabadultunk a helyi iskola tornatermébe, és a zuhany alatt duettben énekeltük az 'O sole mio'-t... Ezután persze irány a kosárpálya, és csont nélkül dobtuk a hárompontosokat Életem legjobb tíz napja volt, azóta is folyton emlegetjük a barátommal.
...Mikor életemben először mosta a tenger habja a lábaimat, elsírtam magam a boldogságtól. Az abszolút olyan pillanat volt, amit sose fogok elfelejteni.
Érdekes, hogy az ismerőseim legtöbb boldogságélménye a természethez kötődik, és nem a szerelemhez. Hát ja. Ezzel én is így vagyok. Egyelőre.
(Majd meglátjuk, hátha 20 éven belül rá tudok cáfolni.)
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Elanor
- Nem elérhető
De vannak olyan pillanatok, amikor nem történik semmi különös, csak egyszerűen nyugodtság vesz körül, amikor egyszerűen minden jó, amikor egy gond se jut az ember eszébe, amikor tud örülni mindennek, sőt még a semminek, azt hiszem ez az igazi boldogság. Csak ilyenkor általában eszébe jut vmi, ami elrontja ezt a hangulatot, és akkor vége...
Van egy olyan filmcím (azt hiszem ), hogy A boldogságtól ordítani. Nekem erről mindig az jut az eszembe, hogy a boldogság sztem inkább egy csendes, egy mély dolog, nem pedig hangos és hivalkodó. Persze, van olyan, hogyha az ember nagyon örül vminek, vmi nagyon jó történt vele, akkor azt szeretné az egész világgal megosztani, de az nem boldogság, hanem öröm.
Boldogság és öröm közt szvsz van különbség.
- Fimbrethil
- Nem elérhető
Fura,de ez mindig akkor tőr rám,amikor egyedül vagyok és az erdőben vagy vizparton sétálgatok,meg néha otthon is este amikor fekszem az ágyban,félig alszom, és csak élvezem a csendet a nyugalmat...
- Vic
- Nem elérhető
De attól még jó könyv, bár nálam messze nincs a legjobbak között. De érdemes mindenkinek elolvasni.
- Batti
- Nem elérhető
"Kane o Keizai Suru"
- Vic
- Nem elérhető
Az a lényeg, hogy az ember bizonyos pillanatokban tényleg szinte érzi az Áramlatot, tehát azt a varázst, hogy ott és abban a percben minden tökéletes és határtalanul boldogok vagyunk miatta.
Egy példa rá, hogy tényleg bármikor lehet érezni hasonlót:
Télen kifelé menet a kertünkből, egyszerűen megálltam az örökzöld sövényünk mellett, mert valahogyan úgy fagyott meg a tetején a víz, hogy hihetetlenül gyönyörű alakzatokat rajzolt ki a zöld levelekre. Én meg ahelyett, hogy mentem volna a dolgomra, csak ott álltam, és néztem a csodát. Ez valóban egy Flow.
Keresni kell az ilyen pillanatokat, és bármiben meg lehet találni. De ha megtaláltuk és felismertük őket, akkor ott és abban a percben abba kell hagyni minden mást és csak arra koncentrálni. Mert ez a Flow lényege.
- Brisa
- Nem elérhető
Gumipóknak nagyon igaza van! Erre már én is rádöbbentem, és azóta törekszem arra, hogy a boldogságom minden percét kiélvezzem.
Ugyanis nekem fantasztikus családom van, nagyszerű barátaim, ti is itt vagytok, szép és kényelmes életem van stb. Úgyhogy én alapjáratban is boldog vagyok. Meg elégedett. És ehhez még hozzá jönnek az Áramlatok, és esetleg a szerelem is.
(Batti az Áramlat érzését a gyermekeidben is meglelheted. Én pl. elolvadok, amikor a Maja nagy kegyesen kimondja: "Éa". )
Brisa
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Csodálatos állapot, már hosszú hónapok óta tart. Olyan idilli. Féltem egy ideig, hogy majd vége szakad, hogy ez csak csali, mielőtt valami nagy baj ér, de több csodálatos dolog történik nap mint nap annál, hogy bánkódjak a bosszúságokon.
És olyan JÓ így élni.
A szó legnemesebb, legtisztább, legegyszerűbb értelmében.
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Batti
- Nem elérhető
Gumipók: Bizton állíthatom, hogy mindig tudatában voltam a "Sodrásnak" és nem visszanézve mondom ezt most.
Lamorak: Nem olvastam Solón érveit. Talán emiatt tudtam (és remélem még néha tudok) benne létezni a "Sodrásban".
Amiről írtam az nem relatív dolog hanem abszolút és egypólusu létezési állapot. Mintha a normál relációkkal teli világunkból egyet előre lépnék. A környezet fizikai valójában ugyanaz, én leszek egy időre más. Aztán persze vissza zökkenek a "normális" állapotba. Való igaz vannak röpke pillanatok amikor most is ez történik. De amiről írtam az hosszú szakaszokban megélt történések voltak. Ilyen azóta sem volt.
"Kane o Keizai Suru"
- Finduilas
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Batti írta: .Voltál-e már életedben maradéktalanul boldog? Most nem a szerelem révületére gondolok, hanem a mindent kitöltö szárnyaló érzésre. Amelynek hatására mindent szépnek látsz. Jól esik rátenni a kezed a vén akác repedezett kérgére és szinte látod a sok gyönyörű tavaszt amit megélt. Amikor ha futsz szíved megtellik valami határtalansággal, lábad könnyű lesz és nem fárasztanak a méterek. Mikor ha lefekszel a fűbe magához ölele a föld és az ég s ujjaid között futnak el a csillagok.
Volt szerencsém az előbbiekhez, áldom az Urat érte. S nektek?
Ez pont az, amit Csíkszentmihályi úgy nevez, hogy Flow. Magyarra azt hiszem nem is fordították le, de szerintem ez egy tökéletes szó ezekre az érzésekre. És az a jó, hogy a flow érzését egész apró dolgokban is meg lehet tapasztalni. Pl. amikor utazom a vonaton, és nézek ki az ablakon, látom, ahogy felkel a nap, és elönt egy ilyen érzés. Vagy amikor táncon egymás mögé állunk sorokba, az első sor elkezd egy ritmust kopogni, utána sorban a többi sor, és megyünk körbe körbe. Van egy pillanat, amikortól senki nem rontja el, és az egész csapat eggyé válik, a mozgásunk, és a cipőink hangja egy folyammá olvad össze. Hihetetlen jó érzés!
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- Lamorak
- Nem elérhető
(És az egyik új Tom Waits-lemez behozza ezt intertextnek-- 'call no man happy till he dies'...)
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Gumipók
- Nem elérhető
Az ember mindíg csak utólag jön rá, hogy ebben, vagy abban az időszakban olyan nagyon boldog volt...a jelenben az ember általánosan inkább elégedett mintsem boldog...viszont amikor visszagondol rá akkor úgyérzi, hogy igen! Akkor boldog voltam!
Talán lehet, hogy a boldogság is relatív, és viszonyítás kérdése. Minthogy egy ember aki évekig tolószékben ült, egy sikeres műtét után lábraálva biztos, hogy nagyon hosszú ideig boldog lesz, pedig az ajándék amit kapott a többi embernek észrevétlen, mert állandó.
Vagy az is lehet, hogy személyiségfüggő a boldogság. Van olyan akinek már egy mosoly, vagy egy apró dicséret is határtalan örömet okoz, míg mások a fél világot megkaphatják mégis szerencsétlennek érzik magukat.
Mindenesetre ez is egy olyan emberi érzelem ami megkülönböztet minket egymástól. A boldogságra való képesség, vagy hajlandóság!
- Cicaful
- Nem elérhető
Én úgy érzem, hogy igen, volt már részem ilyen élményben - és ahogy Te is mondtad nemcsak a szerelem lebegő érzésében. Próbálok visszagondolni a körülményekre, hogy mitől is voltam én akkor annyira boldog. És arra kell ráébrednem, hogy semmi különös nem történt akkor. Mégis olyan érzésem volt, hogy az egész világot át tudnám ölelni! Szinte egészen hétköznapi dolgok voltak a kiváltó okai.
Ezt az érzést (ha meg kellene fogalmazni) talán így lehetne, mintha zuhantam volna, abban a biztos tudatban, hogy semmi bajom nem lehet. Egy földöntúli vagy inkább föld közeli állapot. Mikor úgy érzi az ember, hogy újra egyesült és visszatért a természethez, a gyökerekhez. A letisztultság nemes egyszerűségének szépsége.
Bár asszem ezt nem igazán lehet leírni...ezt át kell élni!!! Kívánom Nektek, hogy minél több ilyen élményben legyen részetek!!!
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Batti
- Nem elérhető
Kicsit tényleg besötétedett. Felvetnék akkor egy olyan kérdést ami talán elkergeti a gyülekező fellegeket. Voltál-e már életedben maradéktalanul boldog? Most nem a szerelem révületére gondolok, hanem a mindent kitöltö szárnyaló érzésre. Amelynek hatására mindent szépnek látsz. Jól esik rátenni a kezed a vén akác repedezett kérgére és szinte látod a sok gyönyörű tavaszt amit megélt. Amikor ha futsz szíved megtellik valami határtalansággal, lábad könnyű lesz és nem fárasztanak a méterek. Mikor ha lefekszel a fűbe magához ölele a föld és az ég s ujjaid között futnak el a csillagok.
Volt szerencsém az előbbiekhez, áldom az Urat érte. S nektek?
"Kane o Keizai Suru"
- Yavanna
- Nem elérhető
Az én életemnek is volt olyan szakasza, amikor bezárkóztam a saját magam által kreált 'elefántcsont tornyomba' és csak fullextrás páncélzatban voltam hajlandó kidugni onnan az orromat. talán azért volt, mert sokat csalódtam az emberekben és féltem, hogy lépten-nyomon megsebeznek. De ha az ember szép vastag fallal veszi körül magát, akkor nem csak a nem kívánt elemeket zárja ki, hanem azt is, ami jó, ami szép. Persze így van kockázati tényező, de kérdem én: Nem erről szól az élet? Mi a jobb: Ha valakivel egész életében nem történik semmi, vagy ha zajlik körülötte az 'világ tengere', amivel együttjár a boldogság és a bánat is. Itt utalnék arra, amit ÉSzAH felvetésére írtam: Ha elzárkózunk, nem teljesíthatjük azt, amiért ide pottyantunk! Nem véletlen, hogy az ember társas lény, akinek szüksége van emberi kapcsolatokra. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem vonulok el időnként és nem zárkózom be lelkem és gondolataim legmélyebb bugyraiba, ahová aztán rajtam kívül tényleg senkinek nincs bejárás! Persze! Ilyenis kell! Csak ebben is, mint mindenben meg kell találni az egyensúlyt!
Ami pedig a közvetlenséget illeti, abban is teljesen igazad van! Azt hiszem én is inkább így élem az életem! Általánosságban azért, amiket már te is ecseteltél, másfelől pedig azért, mert így sokkal egyszerűbb! Az ember energiát spórol. Így egy adott emberről néhány beszélgetés után kiderül, hogy 'vevő-e rád, vagy sem'. Más körülmények között ez sokkal tovább tart és gyakran felesleges erőlködni! Persze most sarkítok... Azért nem kell mindig azonnal ajtóstul rontani a házba! Azt, hogy az ember kivel szemben mit is engedhet meg közvetlenségből, egyszerűen érezni lehet! Vagy legalábbis az esetek 80%-ában én megérzem!
Sil! Valahol régebben kérdezted, hogy hányadéves vagyok. Nos, most végzem a másodikat. Határtalan idealizmusomból fakadóan nagyon remélem, hogy nem fogok kiégni! Legalábbis most ezt teljességgel elképzelhetetlennek érzem... A világmegváltó gondolatok? Hát azok vannak! Hogy milyen úton tudok esetleg elérni valamit, az még kétséges, de valahogyan biztosan! Hinnem kell benne, hogy teszek valami jót, valami értelmeset, valami építőt, mert azt hiszem azzal a tudattal, hogy mindezt elmulasztottam, nem tudnék nyugodtan meghalni.
Kincső! Az ügyvédi eset, amiről írtál, valóban roppant kellemetlen! Jelenleg fogalmam sincs, hogy hogyan oldanám meg a helyzetet. Talán részben ez is az oka, hogy nem tartom a legjobb választásnak az ügyvédi pályát. Persze ki tudja még azt, hogy merre vet a Végzet....
Elanor! Sok bejegyzéssel ezelőtt betettél egy idézetet. Egyszerűen rajongva szeretem azt a dalt! De persze a darabban szereplő többi dal is csodálatos!
Írtatok itt még mesékről, elvágyódásról és csupa érdekes Tmáról, de képtelen vagyok többet írni!!! (Lehet, hogy nem is baj... )
Még egy dolog:
Ákost nem nagyon ismerem, de az idézetek, amiket itt olvastam csodálatosak!!! Azt hiszem itt a legfőbb ideje, hogy meghallgassam ezeket a bizonyos dalokat és másokat is!
(Bocsi az esetleges elírásokért, késő van...)
"Aure entuluva!"
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.