- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Léli
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Csak azt szeretném mondani, hogy ez a "férfiak okosabbak a nőknél" nem mindig van így. Nem akarok dicsekedni, de nekem igenis jó eszem van majdnem mindenhez, csak velem is az a baj, hogy lusta vagyok (ennek ellenére matekból korrepetálást kértem jövőre, mert nem minden dolgozatom hibátlan (de attól még ötös!). És a nővérem is hasonlóan okos). És tényleg, általánosságban talán igaz lehet, hogy a férfiak jobban gondolkodnak, de nagyon sok kivétel van. Én speciel sértőnek tartom, hogy ma a közvélemény szerint a nők csak a háztartás vezetésére jók. Már csak magamból kiindulva. Egyébként az ilyen "otthoni munkák" nálunk többségében fordítva vannak. Apu főz, mos, régebben vasalt, anyu pedig a kutyákat vitte suliba, meg a kertet gondozza, szóval azért nem vagyunk a mai értelembe véve egy normális család.
És egy kérdés:
Ma a háziállatok (kutyák, macskák) szerintetek menyire kerülhetnek közel a gazdájukhoz? (szellemileg)
Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Miért :Cueddo írta:
asszem én most pár napra figyelő pozícióba vonulok...
addig is jó vitázást
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
Rayan írta: És még egy adat, amit azért érdemes átgondolni: "1901, a Nobel-díj megalapítása óta mindössze 28 volt nő a 634 díjazott közül és 12 férfiakkal megosztva kapta a kitüntetést. "
(Regélek még erről, ha esetleg érdekel titeket )
No igen, de ki adja ki a Nobel-díjat : Mit akarsz regélni? Ugyanis "esetleg érdekel". ( )
Rayan írta: Undómi is pontosan erről beszélt:
Undómiel: ez most nagyon jól esett, egyetérteni VeledUndómiel írta: És bármennyire is erősködünk, a férfiakat soha nem érjük utól!!! Azokban a dolgokban, ahol az elmúlt évszázadokban bebizonyították, hogy ők a jobbak.
Na igen, de úgy könnyű bebizonyítani, hogy én vagyok a jobb, hogy el sem indulhat a másik versenyző... :shake:
- Cueddo
- Nem elérhető
Undómiel: köszi, kisegítettél
asszem én most pár napra figyelő pozícióba vonulok...
addig is jó vitázást
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Rayan
- Nem elérhető
Kincső írta: Nagyon nem értek egyet! Nem akarok dicsekedni, de a mi osztályunkban (nyolcosztályos gimi) az eddigi két évben mindig ketten voltunk lányok a kítűnők.
Kincső, ez nem jelent semmit. Nem ezen mérjük a szellemi képességeket.
Ifjúkorban a fiúk még linkeskednek, hülyülnek, a lányok tényleg előbb érnek, testileg, szellemileg is. De nem sokkal később a fiúk utolérik a lányokat, és akkor már egyértelmű, hogy melyik nemnek jobbak a képességei. Nem az aktuális szintről beszélek, a képességről. Az megint más, hogy pl. én vagyok az egyik kitűnő az osztályban (mer' így van, hálisten), a mögöttem ülő srác meg csak 3,8, mégis őt ajnározza mindenki, a csodálatos eszéért, mert valóban félelmetes tehetsége van, csak egyszerűen lusta tanulni. De az ilyenekből lesznek a szakmáik igazi mesterei (ha útközben nem lesz belőlük alkoholista/drogfüggő/elmebeteg).
És még egy adat, amit azért érdemes átgondolni: "1901, a Nobel-díj megalapítása óta mindössze 28 volt nő a 634 díjazott közül és 12 férfiakkal megosztva kapta a kitüntetést. "
(Regélek még erről, ha esetleg érdekel titeket )
Undómi is pontosan erről beszélt:
Undómiel írta: És bármennyire is erősködünk, a férfiakat soha nem érjük utól!!! Azokban a dolgokban, ahol az elmúlt évszázadokban bebizonyították, hogy ők a jobbak.
Undómiel: ez most nagyon jól esett, egyetérteni Veled
Hajh, úgy néz ki, meg kell ismételnem a gyerekneveléssel kapcsolatban magamat, mert mintha nem jól értelmeztétek volna, úgyhogy olvassátok végig még1×
"Szerintem alapvetően így helyesek a nő-férfi alapszerepek. Alapvetően. Mert a nő is eltarthatja a családot, míg a férfi a gyereket neveli (mert valakinek azt is kell!!), de fordítva mindkét félnek jobb, reálisabb. Persze az a legjobb, ha mindkét fél dolgozik, és emellett jut idejük az önálló, és nem bébiszitteres gyereknevelésre. A munkamegosztás a biztos pont."
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Kincső
- Nem elérhető
Hát igen, azt hiszem Karinthy írta: "A nő és a férfi soha sem fogják megérteni egymást, mert mindkettő mást akar. A férfi a nőt, a nő a férfit."Yao írta: De a nő és a férfi között soha nem lesz igazi béke..
- Kincső
- Nem elérhető
Igazad van, Darky, régen ezt temészetesnek vették.Darkman írta: Cueddo:" És ez is a degeneráció jele, hogy az úr a szolga ellensége lett. Hiszem, hogy régen jobb volt. És az elnyomás régen legalább kristálytisztán látható volt, most meg sunyin rejtve van. "
Sajnos én úgy látom, hogy a régi rendszer sokkal erőteljesebben védte az urat a szolga ellen. Úgy értem, semmivel sem volt jobb régen, mert akkor istenekkel vagy egy istennel, erővel, fegyverrel, és terrorral tartották féken a "szolganépet". Amint mondod, ez ma már kristálytisztán látható, akkor viszont az emberek jóideig nem jöttek rá. Azért had ne említsem az inkvizíciót például, a tömeg éljenzett, JOGOSNAK vélte a büntetés - ez nem jelentheti, hogy az elnyomást kristálytisztán át lehetett látni. Sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy egy forradalom leváltsa a régit, és hozzon valami mást.
Cue: Miért, régen is az úr a szolga ellensége volt, nem?
Próbáltad már?Darkman írta: Nehéz nőnek lenni egy olyan világban, ahol férfiuralom van
Látom a sumérok a kedvenc példád...Darkman írta: " A feminizmus pedig állatság. "
Gondolkodtatok már ezen? Miért is van ma feminizmus? Férfi-uralom, nők elnyomása, feminizmus kialakulása? Na? Sumérok, 2000 éve férfiuralom, mivé lett a világ????
Ancalamion:
Ha ezt úgy érted, hogy a férfiak azt akarják, hogy ne legyenek női politikusok, akkor: a nők többsége szvsz nem is akar politikus lenni. Én semmi pénzért nem lennék... :dead:Darkman írta: Szerintem az utóbbi 50 évben sem változott sokat a férfiak hozzáállása a nőkhöz. Ugyanúgy tulajdonnak nézik őket, és gyengébbnek, alantasabb embereknek, akik nem képesek bizonyos funkciókat betölteni, mert az sérteni a férfi világot ( lásd például politika ). Egyébként a szívemből beszélsz ( Nők legyenek a vezetők - ez igen )
Sajnos erre a legtöbb férfi azt mondaná, hogy nincs benned semmi férfiönérzet... :shake:Darkman írta: Miért szárnyalnák túl a férfiak szellemi képességei a nőkét? Mitől lenne egy férfi intelligensebb egy nőnél? S szerintem a nő nem azért születik, hogy gyereket neveljen. Hanem hogy egyensúlyba hozza a környezetét.
- Ringbearer
- Nem elérhető
Cica: Vettem egy tök jó hűtőmágnest ez áll rajta:
"Ha egy álmot meg akarsz valósítani, előtte ébredj fel!"
Nő-Férfi: Nem is tudom, de asszem egy mitológia szerint egy és egész volt a férfi és a nő, és valami miatt szétváltak, ezért állandóan keresi minden ember az elveszett párját. (lásd:Jing-Jang)
Szóval, Kincsővel inkább egyeterték, bár sok embert hallottam aki úgy vélekedik mint Rayan vagy Undómiel. Szerintem nektek az a bajotok, hogy lekezelnek minket, azért, mert nekünk harcolnunk kellett ezekért az "elismerésekért" a férfiak pedig már így élnek sok-sok éven át...
Nekem egy 31 fős osztályban 4 fiú van, és ha valamit elő akarunk adni, akkor én mindig fiú vagyok.
Egyébként gondolj bele, Cueddo:
Melyik nemet veszélyezteti a megerőszakolás?
Mész az utcán este, aztán odajön egy pasi, és nem tudsz mi tenni mert a férfi erősebb. Ez nem megalázó? Ha egyenlőek lennénk a férfiakkal, ilyet nem csinálnának! Nem lenne merszük hozzá, ha mi is olyan erősek lennénk. Mindig ha valami gáz van a kapcsolatban általában mi húzzuk a rövidebbet!
(Lehet, hogy ez az uccsó bekezdés erős... )
"Be the change you want to see." Gandhi
- Álmos
- Nem elérhető
Cueddo:
" És ez is a degeneráció jele, hogy az úr a szolga ellensége lett. Hiszem, hogy régen jobb volt. És az elnyomás régen legalább kristálytisztán látható volt, most meg sunyin rejtve van. "
Sajnos én úgy látom, hogy a régi rendszer sokkal erőteljesebben védte az urat a szolga ellen. Úgy értem, semmivel sem volt jobb régen, mert akkor istenekkel vagy egy istennel, erővel, fegyverrel, és terrorral tartották féken a "szolganépet". Amint mondod, ez ma már kristálytisztán látható, akkor viszont az emberek jóideig nem jöttek rá. Azért had ne említsem az inkvizíciót például, a tömeg éljenzett, JOGOSNAK vélte a büntetés - ez nem jelentheti, hogy az elnyomást kristálytisztán át lehetett látni. Sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy egy forradalom leváltsa a régit, és hozzon valami mást.
Cica:
Nehéz nőnek lenni egy olyan világban, ahol férfiuralom van
Cuedo:
" A feminizmus pedig állatság. "
Gondolkodtatok már ezen? Miért is van ma feminizmus? Férfi-uralom, nők elnyomása, feminizmus kialakulása? Na? Sumérok, 2000 éve férfiuralom, mivé lett a világ????
Ancalamion:
Szerintem az utóbbi 50 évben sem változott sokat a férfiak hozzáállása a nőkhöz. Ugyanúgy tulajdonnak nézik őket, és gyengébbnek, alantasabb embereknek, akik nem képesek bizonyos funkciókat betölteni, mert az sérteni a férfi világot ( lásd például politika ). Egyébként a szívemből beszélsz ( Nők legyenek a vezetők - ez igen
Rayan:
Miért szárnyalnák túl a férfiak szellemi képességei a nőkét? Mitől lenne egy férfi intelligensebb egy nőnél? S szerintem a nő nem azért születik, hogy gyereket neveljen. Hanem hogy egyensúlyba hozza a környezetét.
Huhú
- Kincső
- Nem elérhető
Undómiel írta: Rayan, ha tudnád, hogy mennyire örülök Neked!!! Azt hittem, egyedül leszek lányként/nőként azon a véleményen, hogy a női emancipáció a legnagyobb rossz, amit a nők, mióta a világ világ tettek magukkal! Nem az a gond, hogy pénzt akarnak keresni, vagy ki szeretnének mozdulni otthonról, mert ezt ma természetesen mindenki megteheti!!! Nálunk. Hanem az, hogy teljes egészében férfiasították magukat! Nők játsszák a férfiak szerepét a munkahelyen, a családban, és erre a legenyhébb kifejezés az, hogy egészségtelen!!! Hol tartana ma a világ, ha megmaradtunk volna a matriarchátus szintjén!!!
Én mindenben (na jó, majdnem mindenben) a hagyományos értékrendet találom jónak!!! Ilyen a női szerep is!!! És bármennyire is erősködünk, a férfiakat soha nem érjük utól!!! Azokban a dolgokban, ahol az elmúlt évszázadokban bebizonyították, hogy ők a jobbak. Ez van és ezen kár vitatkozni!
Konkrétabban mire gondolsz ezzel az egészségtelennel? És mindenki azt dolgozik amit akar, nem? És mi az hogy "férfiak szerepe"? Az, ami évszázadok alatt berögződött? Hááát...
- Kincső
- Nem elérhető
Rayan írta: De tényleg, szerintetek miért van az, hogy a férfiak szellemi képességei túlszárnyalják a nőkéit? Erre egyszerűen nem találok magyarázatot.
Nagyon nem értek egyet! Nem akarok dicsekedni, de a mi osztályunkban (nyolcosztályos gimi) az eddigi két évben mindig ketten voltunk lányok a kítűnők. Ez még mindig egy megrögzött butaság, hogy a férfiak a jobbak. Különben is a nők érnek előbb szellemileg egy csomó ismerősöm szerint (meg persze szerintem is ). És ugyanannyira kell az apának is nevelnie a gyereket. Nem elég, ha reggel hatkor elmegy és este nyolckor hazajön, és ezért mindenféle drága ajándékokat tud venni a gyerekének.
- Gandalf
- Nem elérhető
Szerintem alapvetően el kéne választani azt, hogy éppen a társadalmi szerepekről, vagy a genetikai programozottságról beszélünk!
- Undómiel
- Nem elérhető
Én mindenben (na jó, majdnem mindenben) a hagyományos értékrendet találom jónak!!! Ilyen a női szerep is!!! És bármennyire is erősködünk, a férfiakat soha nem érjük utól!!! Azokban a dolgokban, ahol az elmúlt évszázadokban bebizonyították, hogy ők a jobbak. Ez van és ezen kár vitatkozni!!!
A magázódás pedig az egyik legszebb módja volt annak, hogy a férfi kimutassa, mennyire tiszteli azt a személyt, jelen esetben nőt, aki később ki tudja mije is lett...
- gillz
- Nem elérhető
Azért kell külön beszélni róla, mert van különbség. De persze ez nem társadalmi elkülönítés.Eeeeeegen igaz,de miért kell nőt és férfit elkülöníteni? Merthát ugye pár éve ez még természetes volt(és valahol még mindig az),de mostmár nem lehet ezt elmondani.A nők is beletartoznak teljes jogú tagként a "társadalomba".Vagy nem?
Mi az hogy létrehozó? Mármint az élet létrehozója? Ehhez azért nekünk férfiaknak is van egy kis közünk...Még akkor is,ha a nő az,aki megszüli a gyermeket.
A nő sokkal több időt tölt ezzel a bizonyos létrehozással, többet szenved, nagyobb hatással van rá, mint a férfiakra. Mert nekik csak 1x kell közreműködni. Tehát jobban befolyásolja a nők életét a gyermek megszülése, hordozása.
need more brainz. yourz. now.
- Liang
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Eeeeeegen igaz,de miért kell nőt és férfit elkülöníteni? Merthát ugye pár éve ez még természetes volt(és valahol még mindig az),de mostmár nem lehet ezt elmondani.A nők is beletartoznak teljes jogú tagként a "társadalomba".Vagy nem?
Mi az hogy létrehozó? Mármint az élet létrehozója? Ehhez azért nekünk férfiaknak is van egy kis közünk...Még akkor is,ha a nő az,aki megszüli a gyermeket.
Cica:az emberek okosabbik része úgy látja,ahogy kell.Nincs már nagy különbség pl:a munka terén a két nem között(na jó,bizonyos szakmáktól eltekintve).De az,hogy ki hogyan veti magát alá a másik nemnek,az szellemi kérdés is.Van akiben benne él az,hogy a férfinak kell eltartania.Van aki már csak dacból is jobb akar lenni a másik nemnél,bebizonyítani,hogy ő is meg tudja csinálni azt,amit a másik.
Ahány ember annyi szokás .De a nő és a férfi között soha nem lesz igazi béke.Ehhez túl sokan túlságosan sokat gondolkoznak! Ez van...
Most láttam egy plakáton:"Egy mosoly nem kerül semmibe,de nagyon sokat ér" Megszívlelendő...
Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka
- gillz
- Nem elérhető
Akkor röviden: Rayan, nem értek egyet sem azzal, h a nő feladata csak a gyerek, mert pl. a férfinak is feladata a gyereknevelés, sem azzal, h a nők alacsonyabb szellemi színvonalon vannak, mint a férfiak. Ez inkább társadalmi hatásokra, illetve a jobb-bal agyfélteke használtságára vezethető vissza. Tehát szelleminek a bal agyféltekét szokták nevezni, ami az elemző, formális logikával gondolkodó rész. A másik fele az intuitív, kreatív szellemi hozzáállás. Mindkettőre szükség van.
Szerintem a nőa létrehozó, hiszen ő az aki szül. Inkább aktív-passzív beosztást javasolnék. A nő passzívan teremt és pusztít, a férfi aktívan, mert ő a világra összpontosít, míg a női princípium az emberre. De mindkét princípium megtalálható a teljes emberben, tehát nem zárható ki, hogy egy nő formális logikát bírjon követni...
Nem tartom magamat matek zseninek, sőt :look: , de soha nem éreztem magamat automatikusan alacsonyabbrendűnek matektagozatos osztályomban. Szerintem volt olyan osztálytársam(fiú), akinél jobban értettem a matekhoz. Jó, nem túl sok. Szóval a ki mihez ért ennél bonyolultabb.
need more brainz. yourz. now.
- Liang
- Nem elérhető
- Rayan
- Nem elérhető
Ancalimon írta: az utolsó 50 évtől eltekintve a hagyományos európai felfogás mind szellemileg, mind testileg alacsonyabb rendűnek tartotta a nőket.
És nem csak az európai, sajnos. De oka is van azért a dolognak;
mert ez a fájdalmas igazság. Ez van. A nők sosem érhetnek egy Albert Einstein vagy Lance Armstrong nyomába (Az aktuális Tour kedvéért ) Ez nem jelenti azt, hogy a nő nem lehet intelligens, fizikailag csodálatra méltó, de a nő nem érhet fel a férfi testi/szellemi szintjéig. Egyszerűen mi így vagyunk felépítve. A női test pontosan ahhoz alkalmazkodott, ami a feladata: a gyermekneveléshez. A nőknek sosem lesz akkora muszklijuk, mint a férfiaknak, mert nincsen rá szükségük. És sajnos a szellemi teljesítmény terén is megelőznek minket a pasik. (Más kérdés, hogy a régi korokban kicsit túlzásba vitték a nők elnyomását, ott aztán tényleg dívott a hímsovinizmus.)
De tényleg, szerintetek miért van az, hogy a férfiak szellemi képességei túlszárnyalják a nőkéit? Erre egyszerűen nem találok magyarázatot.
Szerintem alapvetően így helyesek a nő-férfi alapszerepek. Alapvetően. Mert a nő is eltarthatja a családot, míg a férfi a gyereket neveli (mert valakinek azt is kell!!), de fordítva mindkét félnek jobb, reálisabb. Persze az a legjobb, ha mindkét fél dolgozik, és emellett jut idejük az önálló, és nem bébiszitteres gyereknevelésre. A munkamegosztás a biztos pont. (Bár a barátnőim azt vallják, a legideálisabb a japán família szerkezete, annak ellenére, hogy patriarchális. Akit érdekel, nézzen utána. Hi-hi )
Személy szerint imádom a magázást, azt a "századfordulóst". Ha néztétek a régi magyar filmeket, ahol a szerelmesek olyan boldogan pillantanak egymásra, és olyan ragyogó arccal tekintenek a másik szemébe...És ekkor azt súgja a férfi a nő fülébe: "Szeretem magát. Nem tudok maga nélkül élni." Ez olyan gyönyörű. Valahogy furcsának tűnik az ő szájukból az, hogy "Te". Vagy gondoljatok csak az Ida regényére:
"Odavagyok magáért, a fekete hajáért,
egyetlen egy szaváért, mosolyáért."
Akkoriban szinte jött az ember szájára a magázás, ami abszolút a tisztelet jele. Ha férfiak udvaroltak a nőknek, a nő ezt a társalgási formát "kívánta meg". És milyen szépen hangzott egy gáláns úriembertől, hogy: "Magácska is erre lakik?" "Hazakísérhetem, kedves?" Aztán, ha a gavallér feleségül vette a kisasszonyt, előfordult, hogy átváltott tegezésbe, ha igazi szerelmi házasságról volt szó. Ha a kapcsolat alapja valójában az egymás iránt való szeretet volt, vagy, ha elmúlt a szerelem, a férj mindig magázta a feleségét, ezzel megadva a tiszteletet gyermekei anyjának.
*sóhaj*
Klassz lenne, ha még mindig úgy magáznánk egymást, ahogy azt illik, és régebben is tették az emberek.
*Ébredj, Rayan, ez a 21. század*
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
A férfi erő: létrehoz és pusztít.
A női erő: fenntart és egyensúlyt teremt.
De komoly fenntartásaim vannak, hogy a hagyományos európai női és férfi szerepek ezeket az alapvető principiumokat tükröznék. Ezek szerintem torz szerepek, hiszen a nők általában hagyományosan alantasabb funkciókat töltöttek be (a családdal törődés általában rendkívül terhes házimunkát, a férfi kiszolgálását jelentette) és bizony az utolsó 50 évtől eltekintve a hagyományos európai felfogás mind szellemileg, mind testileg alacsonyabb rendűnek tartotta a nőket. Ebből a szempontból meg lehet próbálni idealizálni a régi korokat, de aki figyelmesen tanulmányozza a kérdést, ezt az öncsalást nem követi el.
Az egészséges személyiség mindig tartalmaz férfi és női principiumokat egyaránt. Természetesen szép dolog ha a nemi szerepeknek megfelelően az alapvető női principiumok dominálnak a nőkben és a férfiúiak a férfiakban. Azonban nem hiszem, hogy a fenntartó/egyensúlyt teremtő női principium elsősorban a házimunkában vagy más hagyományos női tevékenységekben tudna kiteljesedni, és azt sem, hogy az alkotó/pusztító férfi erő szükségszerűen a pénzkeresetre való koncentrálásra predesztinálna.
Ezek egészen másként jelennek meg. Bármennyire is furcsa, de a női principium sokkal alkalmasabbá teszi a nőket a vezetői pozíciók betöltésére, vagy például az orvosi vagy a bírói foglalkozásra (a vezetés mindig az egyensúlyteremtés, és fenntartás művészete, ahogy az eredményes orvoslás is), míg a férfiak statisztikailag és valószínűleg szükségszerűen eredményesebbek az elméleti kutatásokban, az alkotóművészetekben, a főzésben vagy a gyereknevelés/oktatás legnagyobb részében (amely dolgok általában valami új dolognak a megformálását jelentik).
Az hogy a gyakorlatban a férfi/nő munkamegosztás még nem tükrözi ezeket az elveket, az még mindig csak azért van, mert a társadalmunk még nem bírta levetkőzni alapvető férfi dominanciáját...
- Cueddo
- Nem elérhető
Naszóval...
Cica: asszem egyetértünk abban, hogy egyensúlyt szeretnénk. De az "egyensúlyt" manapság úgy szokták elérni, hogy a mérleg egyik serpenyőjéből lazán átdobják a súlyt a másikba. Azt akarom ezzel mondani, hogy a nőknek természettől fogva az az alapszerepük, hogy a családdal törődjenek, a férfi pedig általában el szokta tartani a családot.
Másrészt pedig egyetlen szót sem ejtettem a magázódásról, szerintem ez őrültség. Mellesleg én fogok ragaszkodni hozzá, hogy a leendő feleségem megtartsa teljes egészében a lánykori nevét, és ne legyen belőle xy-né, mert sztem az állati személytelen. A munkamegosztással is egyetértek, mert a segítség az emberek között szerintem természetes. A feminizmus pedig állatság. Ez is a visszafejlődés jele, hogy az emberek nem látják be tulajdon tradicionális alapszerepüket, és a nő férfiszerepeket akar, a férfi női szerepeket... ezért esik szét a világ, mert a legmélyebb alapokat piszkálta meg ez a kapitalista-ultraliberális-vagynéhaostobadiktatórikus-nemtommilyen-izé.
(Dylan Thomas)
- Cicaful
- Nem elérhető
Viszont mi a baj a nő-férfi szerepekkel????
Nehogy már azt mondd, hogy úgy volt jó, hogy a férfi dolgozott, míg a nő otthon vezette a háztartást??? Ez számomra egy alárendeltségi viszonyt tükröz, főleg ha ez még a magázódással is társul. :disagree: Én sose szeretnék egy férfitól anyagilag függeni, és soha nem szertném, ha tárgyként vagy tulajdonként kezelne. Tehát én egyeltalán enm ellenzem azt az irányt, amerre a nők ma tartanak. Mindannyian emberek vagyunk, és ez asszem feljogosít rá, hogy egyenlőként kezeljük mind a két nemet. Ha valakinek az a szíve vágya, hogy péppé veresse magát nőként, vagy hogy karriert építsen és vezető pozícióba kerüljön, nőként - ám legyen. És asszem a férfiak kezéről sem esik le a karikagyűrű, ha egyszer késtszer ők főznek, vagy mosnak. Természetesen ezeket a "szerepcserés" akciókat is az egészséges határokon belül. Munkamegosztás. Ennyi.
(Na ezzel biztos egy csomóan nem fognak egyetérteni... :evil3: )
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Cueddo
- Nem elérhető
Sziasztok!
Látom, alaposan megrágtátok a soraimat Undómiel első hozzászólásában helyettem is válaszolt. Teljesen egyetértek vele. A csőcselék-sorból ki lehet törni, ha megvannakl hozzá a képességek. Nem áthatolhatatlan kasztrendszert akarok. Csak az zavar, hogy az alapszerepek kezdenek félrecsúszni, a világ alapjai. Akkor meg miféle fejlődésről van szó? Mint pl: szolga-úr, nő-férfi alapszerepek.
És ez is a degeneráció jele, hogy az úr a szolga ellensége lett. Hiszem, hogy régen jobb volt. És az elnyomás régen legalább kristálytisztán látható volt, most meg sunyin rejtve van. Kérdem: melyik a jobb? Az úr józanul, megértően is bánhat a szolgákkal, és akkor kölcsönös belátással SZIMBIÓZISBAN is élhetnek....
hirtelen elakadtam...na mindegy, majd folytatom, ha eszembe jut
addig rágcsáljátok ezt, nagyon várom az ellenvéleményeket!
(Dylan Thomas)
- Undómiel
- Nem elérhető
- Liang
- Nem elérhető
Kicsit új témába botlottunk,ezt nem hagyhatom szó nélkül :pimp: .
Hit-nemhit:na igen.A reményt vesztett ember a legnagyobb vesztes a világon.Ezért elég merész dolog valakire azt mondani,hogy hitevesztett.
Remény mindig van,kérdés hogy mire.Mindenkinek más és más miatt kell remény,de nem mindig van.De ha egy remény(úgylátom ma a szóismétlés királya leszek :deal: )"meghal",lesz másik helyette.
Ha valaki hisz valamiben,majd csalódik benne és elveszti ezt a bizonyos hitet,nehéz helyzetbe kerül.De a Földön nagyon sok "dolog" létezik ami hiet adhat.A hit erősíti a lelket,van amibe kapaszkodhatunk az életünk során.Tény,hogy egyre többen vesztik hitüket,a kilátástalanság és a borzalmak miatt.Nincs ez így jól,de tenni ellene nem sokat lehet .
Én nem hiszek egyistenekben,de ha valakinek ez adja az erőt a léthez,nem rombolom az illúzióit(ki tudja,talán nem is azok ).Ámbár ha Isten létezik,ott van a Sátán is valahol :evil3: ...
Cica:ha Te sem találod meg a boldogságot a Földön,akkor nincs igazság.Szerintem az itt közbeszólók közül,mindenki megérdemli :itscool: .Szóval fel a fejjel,nincs vész,még fiatalok vagyunk.A mi korunk még nem igazán jött el :hello: !
Darkman:ez a sok jó kérdéseid egyike.Szerintem az Egyensúlyt felborítani lehetetlen.De ha így haladunk,még a végén átlépjük az emberi korlátok ezen formáját :bandit: .Akkor ugyan mi lesz?
Nem hiszi mindenki,hogy nincs remény.De mire nincs is? A tökéletes életre?
Én nem vesztem el a hitemet,úgyhogy nem veszíthetem el a reményt sem.A másik,hogy magadban bízz.Akkor nem lehet nagy baj :up: !
Sajnos egy azért igaz ezen a Földön:"Mindennek ára van"
- Álmos
- Nem elérhető
Undómiel írta: Cica, a hitedet is elvesztetted? Én nem vagyok hívő, illetve ez elég bonyolult, most inkább nem beszélnék róla! De szerintem az vitte előbbre a világot, hogy az emberek hittek! Ki miben! Nevezheted Jahvénak, Allahnak, Istennek, aminek akarod!
Még egy kedves mondásom: Hinnem kell, hogy létezhet valami rendkívüli!
Ha a reményt fel is adtad, a hited maradjon legalább meg Neked!
Szióó
Csak nem Lilith személyesen?
Huhú
- Cicaful
- Nem elérhető
"A kihívás:
- Undómiel
- Nem elérhető
Még egy kedves mondásom: Hinnem kell, hogy létezhet valami rendkívüli!
Ha a reményt fel is adtad, a hited maradjon legalább meg Neked!
- Cicaful
- Nem elérhető
(Bocsi, hogy eltértem a tárgytól)
"A kihívás:
- Undómiel
- Nem elérhető
Kincső kérdezte, hogy aki szolgának született, az kell-e maradjon. Az én álláspontom szerint nem kellene, de mégis az marad, nagyon kevésnek sikerül kitörni az általunk érdemtelennek kategorizált körből, de aki véghezviszi, az nem véletlenül kerül oda, ahova. A demokrácia legnagyobb hibája az, ami az előnye. Olyan emberek is beleszólnak a dolgok folyásába, akiknek közük nincs, de joguk van hozzá! Úgy értem, fogggalmuk sincs, miről beszélnek, azt sem tudják, mit akarnak, viszont veszélyesek lehetnek a "másik oldalra" nézve!
Az álmodozás romantikáját pedig pont a mi korunk ölte meg végleg. Ezt nagyon sajnálom. Sokan álmodnak, csalódnak, s ha ez idővel mindenkivel megtörténik, senki sem mer majd nagyot álmodni! Darkaman befejező sorai nekem is nagyon kedvesek, a Monte Cristo grófja az egyik kedvenc olvasmányom. És igaza van. Elég ha Ő hisz bennem, és Bennetek. Köszönöm, hogy meghallgattok!
- Álmos
- Nem elérhető
Miért hiszi mindenki, hogy nincsen remény?
Miért adják fel oly sokan?
Addig ember az ember, s addig álmodik az álmodó, amíg van remény, hogy egyszer az álma valóra válik.
Álmodjunk mi is. Nagyokat.
Reménykedjünk, mert nem az kell, hogy mi higgyünk az Istenben, a Reményben.
Elég, ha ő hisz bennünk...
Huhú
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.