Gondolatok

Több
22 éve 5 hónapja #59982 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ténlyeg, miért???

Cicafül, most olvasom leveled ;-)

Huhú :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #59978 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Gondolatok

Gandalf írta: Ez engem inkább elrémiszt, mint hogy reménységre adna okot...

Gandalf: miért??? 8O

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #59977 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok

Darkman írta: A látszat néha csal. Tudom, nem könnyű észrevenni a változást, de nekem mégis feltűnt valami.
Példának okáért megfigyeltétek, hogy manapság hogy elterjedt az ezoterika, a spiritualitás, a Én kutatása, a pszihológia? Egyre többen hagyják ott vallásaikat, s keresnek s kutatnak valalmi új után. Egyre több szellemi csoport jön létre (pl. Szintézis Egyetem). Egyre több újságíró, költő, művész adja hírül a világnak, itten valami nincs rendjén, valami nváltozni fog.
A mennyei Prófécia c. könyvet már hatodjára látom a metrón valaki kezében.

Nem tudom, lehet, hogy csak képzelődöm, de mégis úgy érzem, valami nagy változásnak az elején állunk. A XX. század a szélsőségek, a technikai fejlődés és a háborúk korszaka volt. A XXI.-dik a változásé lesz. Lelki változás.

Ez engem inkább elrémiszt, mint hogy reménységre adna okot...

Több
22 éve 5 hónapja #59969 Írta: Cicaful
Én nem is a technika fejlődésére gondoltam. Hanem a természettudományok terén elért haladásra. Arra, hogy rájövünk, hogy is működik az agy, meg hasonlók (nem megyek bele, mert nem igazán értek hozzá - erről inkább Brisát v. Fint kéne megkérdezni...)

különben ha már így írtad, hogy valamilyen változásnak az elején vagyunk - a lelki változás előtt -; akkor szeretném megjegyezni, hogy nekem tetszik ez a változás. Talán ennek révén az emberek megpróbálnak majd önmaguk lenni, és kiállni a saját igazuk mellett, és nemcsak egyszerűen beállni a többihez. Ez szerintem fontos! Az egyéniség!!

"A kihívás:

Több
22 éve 5 hónapja #59967 Írta: Álmos
Igen, s tudod mi az érdekes? Hogy a megoldást kezdik egyre inkább a lélek területén kutatni. Nem a technikában. Mint láttuk, az nem vezet sehova, sőt! Ha teljesen ráhagyatkozunk, abból még katasztrófa is lehet ( lett is párszor)

Több
22 éve 5 hónapja #59966 Írta: Cicaful
Szerintem ez természetes. Az emberek már nem elégszenek meg azzal, hogy azt mondják neki, hogy "ez így van, és hidd el". Hanem azt be akarják (maguknak) bizonyítani, kézzel foghatóvá tenni. És hogyha ez nem megy, akkor keresnek valami mást, valami újat, amiben hihetnek. Ám az se biztos, hogy be van bizonyítva, de mégis új és ebből levonva a (néha téves) konzekvenciát: az újat a fejlődés hozta létre, és a fejlődés az egyre magasabb szintű tudás.

"A kihívás:

Több
22 éve 5 hónapja #59964 Írta: Álmos
Szió Cicafül :)

Nem úgy gondoltam, hogy csak a jó és kedves és aranyos emberek tolonganak majd, ha így állsz hozzá az emberekhez. Természetesen lesznek olyanok is, mint az öcséd. De biztos lehetsz benne, hogy egyre kevesebb. Talán, mert tényleg egyre kevesebb lesz. Vagy talán azért, mert másképp fogsz már rájuk nézni.

Több
22 éve 5 hónapja #59963 Írta: Álmos
A látszat néha csal. Tudom, nem könnyű észrevenni a változást, de nekem mégis feltűnt valami.
Példának okáért megfigyeltétek, hogy manapság hogy elterjedt az ezoterika, a spiritualitás, a Én kutatása, a pszihológia? Egyre többen hagyják ott vallásaikat, s keresnek s kutatnak valalmi új után. Egyre több szellemi csoport jön létre (pl. Szintézis Egyetem). Egyre több újságíró, költő, művész adja hírül a világnak, itten valami nincs rendjén, valami nváltozni fog.
A mennyei Prófécia c. könyvet már hatodjára látom a metrón valaki kezében.

Nem tudom, lehet, hogy csak képzelődöm, de mégis úgy érzem, valami nagy változásnak az elején állunk. A XX. század a szélsőségek, a technikai fejlődés és a háborúk korszaka volt. A XXI.-dik a változásé lesz. Lelki változás.

ÜDvi

Több
22 éve 5 hónapja #59962 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Gondolatok
Gandalféknak teljesen igazuk van szerintem.
Minden kollektív érzést, tudatot először az egyének szintjén kell elkezdeni. Például a környezetvédelmet, vagy éppen a mindenki szeretetét. Bőven elég, ha mindenki csak 3-4 embert szeret, azok is másokat, és így tovább... (Ez mintha egy filmben is benne lett volna?)
Jézus is "kicsiben" kezdte...

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Több
22 éve 5 hónapja - 22 éve 5 hónapja #59959 Írta: Cicaful

Darkman írta: Véleményem és tapasztalatom is az, hogy ilyen szituáció nem létezik. Ha segítőkészen és szeretetteljesen állsz az emberekhez, sosem maradsz egyedül :)

Ezt szeretném cáfolni. Az én öcsémhez akármilyen szeretetteljesen és segítőkészen állok hozzá, csak maximális elutasítást kapok. A "hagyjál békén és a szállj le rólam" szavakkal kísérve. :x :(
Mondjuk talán mostanában egyre több "normális" pillanata van... :roll:

De ez csak egy nagyon közeli példa. Történt már velem olyan azt el se hinnéd... (úgyhogy le se írom)
Te ilyen szempontból nagyon szerencsés vagy!

"A kihívás:

Több
22 éve 5 hónapja #59957 Írta: Álmos

Eia írta: Éshogyha van aki elfogadna és adna is, de nincs senki akinek adhatna és elfogadhatna?

Véleményem és tapasztalatom is az, hogy ilyen szituáció nem létezik. Ha segítőkészen és szeretetteljesen állsz az emberekhez, sosem maradsz egyedül :)

Több
22 éve 5 hónapja #59944 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
[quote/"Darkman"]Az a probléma a mi társadalmunkban, hogy önzőek vagyunk. Önös érdekek hajtanak mindenkit. De ha egyszer is felütné fejét egy kollektív " együtt egymásért" tudat... :) ))[/quote]

Nem úgy néz ki, mintha ez gyorsan be akarna következni...

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
22 éve 5 hónapja #59825 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok

Aralataion írta: Hmmm Hmmm :oops:
Amíg a társadalom képtelen elfogadni az önzetlen jóindulatot addig semmi sem lesz szebb Darki! :cry:

Elég, ha az egyén elfogadja, nem kell a társadalomnak is! Az önzetlen jóindulat mindíg személyre szóló...

Több
22 éve 5 hónapja #59822 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Gondolatok
Éshogyha van aki elfogadna és adna is, de nincs senki akinek adhatna és elfogadhatna?

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
22 éve 5 hónapja #59821 Írta: Álmos
Hát igen :( , te mondád, de én bízom abban, hogy ha az ember segíteni akar, a lehetőségek sorra feltárulnak előtte :)

Több
22 éve 5 hónapja #59817 Írta: Aralataion
Aralataion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hmmm Hmmm :oops:
Amíg a társadalom képtelen elfogadni az önzetlen jóindulatot addig semmi sem lesz szebb Darki! :cry:

a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.

Több
22 éve 5 hónapja #59797 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Gondolatok
Tavaly nyáron voltam Taize-ben. Nem tudom, kinek mond ez bármit is, de ott egy kicsit megtapasztaltam valamiféle lemondási képességet. Ez egy szerzetesrend köré épült permanens ifjúsági találkozó, ahol persze fizetni kell az ételért, de nem kérnek többet, mint amennyibe nekik kerül, illetve pl. a magyarok esetében sztem kevesebbet kérnek. Van olyan opció is, hogy beállunk segitönek, kaját osztunk, takaritunk stb., akkor csak az odautazás költséges. Valahogy igy képzelem el a pénzhez való helyes viszonyt is. Mert ott nem pénzért dolgozunk, még csak nem is a szórakozásért, hanem azért, hogy napi 3szor imádkozhassunk. Nekem ez jött le a beszámolókból. Na persze a nyelvgyakorlásér is megéri...

Azt kellene felismerni, hogy azzal magunknak is adunk, ha másokon segitünk. Például megszabadulunk kötelékeinktől, jó Jedi lovaghoz illöen... 8)

A Padlást én is rég láttam, de nagyon nagyon mese volt, hát elfogott. Azóta láttam más musical-eket is, a legutóbbiak meseiségüktöl függetlenül lehangolók voltak.
Hogyha jól társitok TomWaits nevéhez, akkor tényleg érdemes meghallgatni, én pl. nagyot szórakoztam rajta :roll: . De majd utána nézek megint.

Eia :twisted:

need more brainz. yourz. now.

Több
22 éve 5 hónapja #59769 Írta: Álmos

Kincső írta:

Cicafül írta: Egyszerűen, hogy tegyenek valamit nem a saját érdekükben, az nehezükre esik - tisztelet a kivételnek!

Egyszer volt szerencsém beszélgetni egy fantasztikus sráccal. Amerikában élt (asszem talán ott is született), de a szülei magyarok voltak, és ő úgy gondolta, hogy a középiskolát itt szeretné elvégezni. Egyetemre visszament az Államokba, de most újra visszajött, és középiskolákban tart előadásokat, arról, hogy mit értünk "amerikai álom" alatt.
De ennek a srácnak olyan kisugárzása van, hogy mindenkit megfog, és úgy át tudja adni azt az életörömet, ami sugárzik belőle, hogy ilyet én még nem tapasztaltam. 8O És ő mondta, hogy:
"Az a célom, hogy segítsek másoknak elérni a saját céljaikat"
Ezt a mondatot, mintha belém vésték volna azóta...

Igaz, sajnos nagyon kevés ilyen ember van :cry: , mint a Te ismerősöd. Sokan, mint ahogy a boltos sztoriban is írtad, inkább kárörvendenek mások baján, nemhogy segítenének. Egyesek egyszerűen azt sem veszik észre, ha segítenek vagy segíteni akarnak nekik! :| Ezeket az embereket inkább sajnálni lehet...
Viszont nagyban közrejátszik az illető aktuális hangulata. Nem tagadom - sajnos :( -, én is ilyen voltam, és néha ilyen vagyok most is :? , ha rossz a kedvem, mogorva vagyok néha azzal is, aki barátságosan, segítőkészen fordul felém... de hál'istennek ez ritkán fordul elő, utána pedig kellemetlenül érzem magam :? azzal szemben, akit megbántottam (tudat alatt), és igyekszem bocsánatot kérni. :roll:

Sziasztok

Talán ez az egyik legnehezebb dolog, amit el kéne hinnünk... minél többet adsz, annál gazdagabb leszel. Minél többet halmozol fel, annál szegényebb leszel. Ezért hát, ahogy Jézus is mondá: csak az léphet be a mennyeknek kapuján, aki eladja jószágát és földét, azaz, megválik felhalmozott javaitól.
Ha belegondoltok, nagyon nehéz ilyet tenni. Amúgy is szűkösen él az ember, spórol ott, ahol tud. Nehéz megtenni hát az adakozást, a megválást.
Az a probléma a mi társadalmunkban, hogy önzőek vagyunk. Önös érdekek hajtanak mindenkit. De ha egyszer is felütné fejét egy kollektív " együtt egymásért" tudat... :) ))

Mi lenne akkor :) )
üdvi

Több
22 éve 5 hónapja #59672 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Gondolatok

Galadriel@13 írta: Cicafül: hol találtad ezt a lovas avatart? Mert én végignéztem az avatar galériát, de sehol nem volt! És azt a képet, ami most Ferestének van, az sincs meg!
Galadriel@13

Ha küldesz Svindlernek új avatárokat, neked is lehet saját, különbejáratú avatárod. (Keresel képeket, és utána maximum 80x80 pixeles képeket kell belőlük csinálni valami képszerkesztő programmal.)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
22 éve 5 hónapja #59665 Írta: Lúthien Tinúviel
Lúthien Tinúviel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Cicafül: hol találtad ezt a lovas avatart? Mert én végignéztem az avatar galériát, de sehol nem volt! És azt a képet, ami most Ferestének van, az sincs meg!
Galadriel@13

Több
22 éve 5 hónapja #59622 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Gondolatok
Aralataion: Ezek szerint csak testben voltál ott a kószás talin május 1-jén, a lelked pedig valahol máshol kószált, ugyanis a Fiúk a Kórusból (Gumipók, Brandír, Estel) lenyomtak egy egész jó kis 'hármas' nótát A padlásból, és bár itt-ott akadozott a szöveg meg a dallam, szerintem király volt :P De az is lehet, hogy túlságosan elmerültetek a beszélgetésben, és nem halottátok Pavarottit, Carrerast és Domingót 8O :twisted:

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
22 éve 5 hónapja #59598 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Gondolatok

Aralataion írta: A padlás, zeneszerző Presser Gábor, szövegkönyvíró Sztevanovity Dusán és még valaki... :wink: Nem tudom, mondtam-e ezzel valamit...

Hogyne... ugh, Pressertől kiráz a hideg is. Már nagyon rég láttam a Padlást, de meg kell mondjam, nem fogott meg túlságosan. Továbbra is Tom Waits-et javaslom, de ha már színpadi produkciónál tartunk, akkor a The Black Rider c. lemezre hívnám fel a figyelmet (persze a két vadonatúj lemezen kívül, ami mindkettő megint színpadi zene).

Lamorak
If there's one thing you can say about mankind,
There's nothing kind about man.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
22 éve 5 hónapja #59594 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ember, tömeg: (nem annyira idetartozik, de mindegy):
„A szakadatlan háborúskodás felszínre hozza saját társadalmi körülményeit, amelyek minden korban hasonlóak. Az emberek az állandó éberség állapotába kerülnek, hogy elhárítsák a támadásokat. Minden új dolog veszélyes határzóna lesz – az új bolygók, a kiaknázandó új gazdasági területek, az új ötletek vagy eszközök, látogatók – minden gyanús. A feudalizmus erős gyökeret ver, néha központi bizottságok vagy hasonlók álcája mögött, de mindig jelen van. A hatalom örökletes utódlás révén folytatódik. A hatalmasok vére uralkodik. Az ég helytartói osztják fel a javakat. És tudják, hogy szabályozniuk kell az öröklést, különben hatalmuk lassacskán semmivé olvad. Most már értitek Leto Békéjét?” (Gillz :wink: )

Még egy nagyon régi téma..(de most rábukkantam erre, és csakazértisbeírom :twisted: ):
„A technológia sok más tevékenységhez hasonlóan a befektetési kockázat kerülése felé tendál. A bizonytalanságot lehetőség szerint kiküszöbölik. A tőkebefektetés ezt a szabályt követi, mivel az emberek általában azt részesítik előnyben, ami kiszámítható. Kevesen ismerik fel, hogy ez milyen káros lehet, hogyan kényszerít kemény korlátokat a változatosságra, és ennek folyományaképp hogyan tesz teljes populációkat végzetesen sebezhetővé az univerzum sokkoló húzásaival szemben.”(- Ix Becslése,Bene Gesserit Archívum)

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
22 éve 5 hónapja #59581 Írta: Finduilas
Finduilas válaszolt a következő témában: Gondolatok
A Padlásban valóban csodaszép dolgok vannak leírva! De hát ez Sztevanovity Dusántól nem új. Hallgassatok meg néhány Zorán lemezt. Pl. a Kabát-dal szuper az új albumáról. Sok sora rímelne az utóbbi hozzászólásokra.

"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."

Több
22 éve 5 hónapja #59577 Írta: Aralataion
Aralataion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Van egy nagyon jó :!: Vígszinházi produkció, a címe A padlás, zeneszerző Presser Gábor, szövegkönyvíró Sztevanovity Dusán és még valaki... :wink: Nem tudom, mondtam-e ezzel valamit...
A lényeg: a zene csudajó, és - bár mesének tűnik - nagyon komoly kérdésekről is szó van a dalokban. (Most speciel nem a pénzre gondolok...) A zenéje kapható kazettán is. Nagyon javaslom, de remélem, van, aki már ismeri... Nekem a zenéjéről mindig a GyU jut eszembe. :wink: [/quote]

Szerintem is irtó jó! Most az jut eszembe: "Itt vagyok.. Csak az ördög tudja hol vagyok....... Én már érzem ez jó lesz!"
Talán ha több ilyen kis okos társaság jönne össze a Világ is szebb lenne.

a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.

Több
22 éve 5 hónapja #59477 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok

Cicafül írta: Egyszerűen, hogy tegyenek valamit nem a saját érdekükben, az nehezükre esik - tisztelet a kivételnek!

Egyszer volt szerencsém beszélgetni egy fantasztikus sráccal. Amerikában élt (asszem talán ott is született), de a szülei magyarok voltak, és ő úgy gondolta, hogy a középiskolát itt szeretné elvégezni. Egyetemre visszament az Államokba, de most újra visszajött, és középiskolákban tart előadásokat, arról, hogy mit értünk "amerikai álom" alatt.
De ennek a srácnak olyan kisugárzása van, hogy mindenkit megfog, és úgy át tudja adni azt az életörömet, ami sugárzik belőle, hogy ilyet én még nem tapasztaltam. 8O És ő mondta, hogy:

Igaz, sajnos nagyon kevés ilyen ember van :cry: , mint a Te ismerősöd. Sokan, mint ahogy a boltos sztoriban is írtad, inkább kárörvendenek mások baján, nemhogy segítenének. Egyesek egyszerűen azt sem veszik észre, ha segítenek vagy segíteni akarnak nekik! :| Ezeket az embereket inkább sajnálni lehet...
Viszont nagyban közrejátszik az illető aktuális hangulata. Nem tagadom - sajnos :( -, én is ilyen voltam, és néha ilyen vagyok most is :? , ha rossz a kedvem, mogorva vagyok néha azzal is, aki barátságosan, segítőkészen fordul felém... de hál'istennek ez ritkán fordul elő, utána pedig kellemetlenül érzem magam :? azzal szemben, akit megbántottam (tudat alatt), és igyekszem bocsánatot kérni. :roll:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
22 éve 5 hónapja #59308 Írta: Cicaful
Nem is a bunkóságról van itt szó...hanem, hogy az emberek mennyire csak magukkal törődnek, és nem látnak tovább az orruknál. Egyszerűen, hogy tegyenek valamit nem a saját érdekükben, az nehezükre esik - tisztelet a kivételnek!
Ezzel azt akartam kifejezni, hogy mennyire átlagosan (tudom ez is egy olyan átlagos és közhelyes :? ) viselkednek az emberek... (már látom, hogy emiatt nagyon belém lesz kötve - de ma nem vagyok formában, a fogalmazást illetően :oops: )

(tudom, hogy most nagyon nem jött le az amit mondani akartam, de remélem értitek :roll: )

"A kihívás:

Több
22 éve 5 hónapja #59305 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Gondolatok
hát igen,a bunkoság sajnos nagy divat...

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Több
22 éve 5 hónapja #59300 Írta: Cicaful
Apukámmal is beszélgettem erről. :arrow: tömeg, ember, egyén stb.
Én próbálok hinni az emberekben - néhányszor már befürödtem ezzel a naívitásommal. :roll: Szóba került, hogy az emberek mit tennének krízis helyzet esetén - mondjuk egy fegyveres támadás során.
Én egyből rávágtam - azt, amit szerintem én tennék -, hogy vissza lehet szólni, ezzel elterelve a figyelmet, és biztos van még olyan ember, aki eközben, mondjuk ráugrik. erre apukám hevesen elkezdte rázni a fejét. És megkérdezte, hogy ezt le lehet tesztelni: próbáljak csak meg egy boltban vitatkozni (mondjuk úgy, hogy még igazam is van) - hányan állnának ki mellettem? Belegondoltam, és arra jutottam, hogy szinte senki.
Ugyanez van, ha csak a bevásárlás tartalma landol az aszfalton - nekem volt már ilyen, és egy öreg nénike jött oda segíteni. A többiek mind elmentek mellettem, és közben jól megnéztek (a rosszabbak még egy rosszmájú megjegyzést is megeresztettek), hogy én meg mi a francot csinálok.
Úgyhogy ezeken töröm még mindig a buksimat...csak gondoltam ezt most leírom..

"A kihívás:

Több
22 éve 5 hónapja #59297 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Gondolatok
a tömeg-ember dolgot leegyszerüsitve:a tömeget azok irányitják akik ki tudnak találni valami könnyen emészthetö egymosást, és elég nagy a szájuk ahhoz, hogy beadják a tömegnek,és ha a tömeg nagyrésze felfogta, a maradék is beáll a sorbe, csak kevesen "állnak ellen"

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.665 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére