- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Altaris
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Niph írta: Amugy egyetértek Veled!
Ha arra várnék, hogy meg legyen a biztonságos anyagi háttér, akkor bizony itéletnapig is elvárhatnék. És bizony nem egyszer látom azt, hogy nem kell kacsalábonforgó palota ha gyereket akar az ember.
nos.. ezt magamról és anyuékról tudom. öt-hat éves koromig nem volt igazából saját ruhám, a legjobb barátunknál volt egy tőlem idősebb lány, az ő ruháit kaptam meg. anyuék eladósodtak és ottmaradtak egy félkész saját építésű házzal és két gyerekkel, nagyszülők közül egy élt, azt is "fogva" tartotta anyu kisebbik tesója. ennyit róluk. barátokban nem bővelkedtünk sosem, az egész családomat kinézték valamiért. (még ma is.. ) aztán, nem mondom hogy minden, de egész jól rendbejöttek a dolgok. és emellett mondhatom azt, hogy van modorom, ízlésem, nem vagyok lenéző (remélem..), mondjuk önbizalmam az nincs de hát, ne akarjon mindent az ember.. és... nagyon-nagyon boldog életem van!
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Niph
- Nem elérhető
Rabyn írta: Niph: Anya mondta, ő csecsemőgondozó Volt már ilyen pici sőt régebben a krizisotthonban kisebb babájuk is.
A biztos anyagi háttér nekem valami olyasmit jelent, hogy van hol laknom(akár egy garzonban is), és van mit ennem. A többi már mellékes. Ha ez megvan akkor nagy gond már nem lehet.
Rabyn:bocsi, assze ideje felfrissiteni a memoriámat........
Amugy egyetértek Veled!
Ha arra várnék, hogy meg legyen a biztonságos anyagi háttér, akkor bizony itéletnapig is elvárhatnék. És bizony nem egyszer látom azt, hogy nem kell kacsalábonforgó palota ha gyereket akar az ember.
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
A biztos anyagi háttér nekem valami olyasmit jelent, hogy van hol laknom(akár egy garzonban is), és van mit ennem. A többi már mellékes. Ha ez megvan akkor nagy gond már nem lehet.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Niph
- Nem elérhető
Rabyn írta: Cunnir: bölcsibe 3-4 hónapos kortól vihető egy baba. Előtte meg igenis törödjön vele otthon azanyja meg azapja.
Szerintem minden csak akarás kérdése.
Hát nem tudom ,hogy melyik aza bölcsi amelyik ilyenkoru csecsemőt bevállal, de legjobb tudomásom szerint is 1 éves kor körül fogadják őket szivesen.
Tudni illik, az a csecsemő 3-4 hónaposan olyan pindurka, és még bőven szüksége van az annyára.
- Annis
- Nem elérhető
Nálunk sajnos csapnivaló a nagyszülő helyzet és ez tényleg megnehezíti a dolgokat (nagypapa nincs, mert az egyik öngyilkos lett a másikat pedig egy betegség vitte el, a nagymammák meg alig segítenek valamit mert mindkettőnek a saját kis élete a legfontosabb) de így is megoldható. 11 éves voltam amikor a kishugom született és 15 amikor az öcsém és így elég gyakran én vigyázok rájuk. Közben apu fölment pestre dolgozni, anyu meg maradt itthon... és ennek ellenére is meg tudjuk oldani hogy időnként együtt töltsenek kettesben egy-egy hétvégét. Szóval csak akarás és megfelelő szervezés kérdése
Mondjuk én jobban bízom abban hogy a szüleim segíteni fognak... de nem is tervezem előre hogy mikor szeretenék gyereket vállalni. Ha meg arra várok hogy biztonságos anyagi hátterem legyen hozzá akkor ebben az életben esélyem nincs... az már elmúlt hogy meg lehessen teremteni a szilárd alapokat és az 10 év múlva is ugyanaz a biztonságos háttér legyen...
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Alyr Arkhon írta: A karácsonyról: Van néhány év (legalábbis nekem ilyen sokáig tartott) ami átmenet. Már nem az van, hogy te gyerekként élvezed és csak élvezed a karácsonyt, mert a varázslatról mások gondoskodnak, hanem neked is hozzá kell tenned, vagy neked kell többet tenned a varázs fenntartásáért.
de jól megfogalmaztad, köszönöm
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Hidd el, sokkal jobb neked is, nekünk is, ha jól érthetően írod le amit gondolsz.
Szerintem az szüljön gyereket, aki felkészült rá. Az anyagiak fontosak, de valójában másodlagosak, manapság azért (is) kezd fogyni a népesség, mert a szülők anyagi okokból nem vállalnak csak egy gyereket, mondván: nem tudják olyan szinten felnevelni őket...
A karácsonyról: Van néhány év (legalábbis nekem ilyen sokáig tartott) ami átmenet. Már nem az van, hogy te gyerekként élvezed és csak élvezed a karácsonyt, mert a varázslatról mások gondoskodnak, hanem neked is hozzá kell tenned, vagy neked kell többet tenned a varázs fenntartásáért.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Cunnir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ecthelion írta: Cunnir: A te nagyszüleid nem lesznek a te gyerekeid nagyszülei max dédszülei.
Szerintem igenis hozzá kell szoktatni egy gyermeket a nagyszülőkhöz is, egyéb rokonokhoz is, mert bármikor szükség lehet rájuk. Nem csak az az alternatíva létezik, hogy teszem azt kettesben akar lenni a szülői pár (ami ugye nagyon fontos, és ha nincs meg drasztikus következményei is lehetnek). Az a nagyszülő meg aki nem kíváncsi az unokáira az olyan is. Na persze mit tudhatok erről én. Még gyerekem sincs. DD
Na izé mindegy:D már nem tudom miről beszélek, elején még értettem, de most már semmit értek, na kész:D
De jó elvesztettem a fonalat teljes mértékben.
Aki jó szülő, nagyszülő, és rokon arról úgy is kiderül, nem?
A gyenge soha nem képes megbocsátani.A megbocsátás az erősek tulajdonsága.
- Ecthelion
- Nem elérhető
Szerintem igenis hozzá kell szoktatni egy gyermeket a nagyszülőkhöz is, egyéb rokonokhoz is, mert bármikor szükség lehet rájuk. Nem csak az az alternatíva létezik, hogy teszem azt kettesben akar lenni a szülői pár (ami ugye nagyon fontos, és ha nincs meg drasztikus következményei is lehetnek). Az a nagyszülő meg aki nem kíváncsi az unokáira az olyan is. Na persze mit tudhatok erről én. Még gyerekem sincs. DD
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Rabyn
- Nem elérhető
- Cunnir
- Nem elérhető
*Nessa* írta: Igazság szerint nem értem..
De attól még lehet, hogy értelmes, ne én legyek a mérce...
(időnként nagyon lassú a felfogásom )
Én se értem már.
Na neki esek megint.
Vannak a nagyszüleid.
Akkor derül ki, hogy jók lesznek az gyermekeidhez( nem tudom ez e a megfelelő szó),ha aktívan segítenek Neked nevelni, oda mennek ha bajban vagy. Kisegítenek ha nem megy valami, vagy megosztják a tapasztalaikat ha még nem találkoztam olyan problémával.
Vagy lejönnek hozzád mikor vigyázni kell a gézenguzra:D, kifogytam az ötletekből.
- Nessa
- Nem elérhető
De attól még lehet, hogy értelmes, ne én legyek a mérce...
(időnként nagyon lassú a felfogásom )
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Cunnir
- Nem elérhető
*Nessa* írta:
Cunnir írta: Vannak jó nagy szülők vannak kevésbé jók, de mindegyik családtag illetve rokon szívén viseli a gyermek sorsát szerintem
A kevésbé jó nagyszülőre tökéletes példa a nagyapám. Nem is ismertem, mindössze annyit tudok róla, hogy egyszercsak lelépett Amerikába, itthagyva az egész családot, gyerekeket, unokákat. Soha nem írt, nem telefonált. Szerintem abszolút nem érdekelte, mi lesz a családjával...
"Aki igazi nagyszülő lesz arról kifog derülni, még Nálad is."
ez alatt mit értesz? (bocsi, már megint értetlen vagyok )
Na na azt értem ez alatt.
Hogy aki jó nagymama nagypapa, nálad és mikor gyermeked lesz, akkor kiderül roluk, jó nagyszülő lesz-e belőle.
Úgy értve, ott van ha baj van, segit ha kell stb.
Nem tudom mik érvényesek ilyenkor.
Tudod, hogy értem:D nem?
Mert már én sem értem lassan amit írtam.
- Tünde
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
Szerintem minden csak akarás kérdése.
- Nessa
- Nem elérhető
Cunnir írta: Vannak jó nagy szülők vannak kevésbé jók, de mindegyik családtag illetve rokon szívén viseli a gyermek sorsát szerintem
A kevésbé jó nagyszülőre tökéletes példa a nagyapám. Nem is ismertem, mindössze annyit tudok róla, hogy egyszercsak lelépett Amerikába, itthagyva az egész családot, gyerekeket, unokákat. Soha nem írt, nem telefonált. Szerintem abszolút nem érdekelte, mi lesz a családjával...
"Aki igazi nagyszülő lesz arról kifog derülni, még Nálad is."
ez alatt mit értesz? (bocsi, már megint értetlen vagyok )
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Cunnir
- Nem elérhető
Snuffles írta:
az biztos. a kedvesem szekszárdi, de Szegedre jár egyetemre, a szülei elváltak, tehát az édesanyja is másik városban él, mindezek után megjegyzem, hogy az én öszes rokonom budapesti, akkor mi vajon milyen család leszünk, ha eljutunk oda? nagyszülők három különböző városban... persze csak ha megélik. bár nem hiszem.Cunnir írta: Tudom a távolság leküzdhető, csak idő ígényes.
Nekem mamám, pesti illetve tordasi.
Mi dunaújvárosiak vagyunk.
Mivan mondjuk , ha a nagyszülő nem akar lemenni a X városba mert nem ér rá? Az is lehetséges, felvinni hozzá, de igazándiból nem is akar a gézenguzra vigyázni:D
Vannak jó nagy szülők vannak kevésbé jók, de mindegyik családtag illetve rokon szívén viseli a gyermek sorsát szerintem
Aki igazi nagyszülő lesz arról kifog derülni, még Nálad is.
De a bölcsi, meg az ovi is bizonyos kortól lehet igénybe venni ezt a fajta szolgáltatás, később a gyerek magasabb szintű oktatási központba léphet be:D
- Rabyn
- Nem elérhető
- Missy
- Nem elérhető
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
az biztos. a kedvesem szekszárdi, de Szegedre jár egyetemre, a szülei elváltak, tehát az édesanyja is másik városban él, mindezek után megjegyzem, hogy az én öszes rokonom budapesti, akkor mi vajon milyen család leszünk, ha eljutunk oda? nagyszülők három különböző városban... persze csak ha megélik. bár nem hiszem.Cunnir írta: Tudom a távolság leküzdhető, csak idő ígényes.
"Well, I'm back."
- Cunnir
- Nem elérhető
Rabyn írta: Én azt hiszem sokan úgy gondolják , hogyha gyerekük lesz akkor azzal megszűnik az eljárkálás otthonról, a szabadság. Pedig NEM! Csupán a kedves nagyszülőknek néha be kell segíteni, hogy vigyáznak a csemetékre, illetve a barátok is képesek erre. Nagyon sokat számít egy házasságban/kapcsolatban, hogy van-e ideje egymásra a két félnek, és attólmég, hogy gyerekük lesz nem kötődnek le teljesen. Ugyanúgy lehet menni ideoda a mi szüleink is meg tudták tenni.
De ha mondjuk ha rossz a nagyszülő?
Olyan értelemben, hogy nem akarnak kimozdulni otthonról mikor szükség lenne rájuk?
Akkor a családanyának illetve családapának állandoan a gyermekre kell figyelni és pihenésre kevés idejük jut.
De a házasság nem potn arról szól, hogy a másik felelősséget vállal a saját tetteiért illetve a párjának a tetteiről és kölcsönösen megovják egymást...a veszélytől?
Tudom a távolság leküzdhető, csak idő ígényes.
- Altaris
- Nem elérhető
Rabyn írta: Én azt hiszem sokan úgy gondolják , hogyha gyerekük lesz akkor azzal megszűnik az eljárkálás otthonról, a szabadság. Pedig NEM! Csupán a kedves nagyszülőknek néha be kell segíteni, hogy vigyáznak a csemetékre, illetve a barátok is képesek erre. Nagyon sokat számít egy házasságban/kapcsolatban, hogy van-e ideje egymásra a két félnek, és attólmég, hogy gyerekük lesz nem kötődnek le teljesen. Ugyanúgy lehet menni ideoda a mi szüleink is meg tudták tenni.
főleg ha élne nagyszülő amikor megszületnek a gyerekek.. (meg lenne néhány kedvesebb iosmerős.. )
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Rabyn
- Nem elérhető
- Niph
- Nem elérhető
Ecthelion írta: Egyetértek Remzymamával, már ami a fiatal kori szülést illeti. Az én anyukám is fiatalon szült és sokkal jobban kijövök vele, mint pl. az unokatesóm a anyjával (aki ugyebár később szült). Ha valaki fiatalon lesz szülő, akkor sokkal jobban megérti majd a gyermeke világát, szokásait, ezáltal sokkal jobban ki tud majd jönni a gyerekkel és akár igazi barátok is lehetnek. Bár ehhez nyitottságra is szükség van mindkét fél részéről.
Egyetértek!
Én például nehezebben jövök ki anyukámmal, lévén h később szült engem, jó 31 évesen sem késő, de hát bizony látszik, hogy egy generációval arébb vagyok, és bizony vannak olyan dologk amikkel nem lehet zöldágra vergődni vele.
Az meg hogy vki fiatalon szül nem azt jelenti, hogy ne tudna okos gyereket nevelni, vagy ne lennne jó szülö.Minden csak elhivatottság és felelőségérzet kérdées. És emelett még aki fiatalon szült tudja magát képezni,ha akármddig is jutott el az életben amig nem szült.....
- Altaris
- Nem elérhető
Rabyn írta: két fogkefére, nuku lakás, nuku diploma, nuku állandó kerestre nem fogok.
ok ok, ezt én is pont így gondolom, de például nem hinném hogy én akkor elég érett lennék ehhez a nagy feladathoz. (és természetesen nem műveltség hanem lélekfüggő a kiből milyen szülő lesz téma. tuti h annak az ismerősödnek nagyon szép tiszta és ép a lelke.. anno görögök: ép testben ép lélek... )
- Rabyn
- Nem elérhető
Nekem van egy ismerősőm aki fiatalon szülte a lányát. Egyedül neveli és annál a kislánynál okosabbat én még életmeben nem láttam. Pedig az Anyukájának azt hiszem csak érettségije van. Szóval abszolute nem iskolázottság függő kiből milyen szülő lesz.
- Altaris
- Nem elérhető
*Nessa* írta:
Mi? te biztos tudod, mit akartál, és szerintem én is, de nekem muszáj mindig mindenbe belekötnömGaladriel14 írta: korán szülés téma: nem hinném hogy aki AKARJA a gyereket 19-20 évesen miért meglepő?
(sorry )
bocs.. jujj... ezt csak most vettem észre.. szóval: nem meglapő hogy aki akarja, az jól fogja tudni nevelni a gyerekét (valószínűsíthetőleg) és az se meglepő h egy lány/nő gyereket szeretne. (de a mai világban úgy érzem egyre meglepőbb..)
- Tünde
- Nem elérhető
- Ecthelion
- Nem elérhető
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.