Gondolatok

Több
17 éve 10 hónapja #309397 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok

*Nessa* írta: Bár én valahogy úgy érzem, hogy az idő egyszerre gyorsan is telik, meg lassan is. Nemtom érti-e valaki mire gondolok...

Én értem. Egyet is értek vele. :P :roll:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #309393 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: Gondolatok
Látom, mindenki egyetért ebben a "degyorsanelteltazév" dologban.
Végülis tényleg gyorsan elszállt.
Bár én valahogy úgy érzem, hogy az idő egyszerre gyorsan is telik, meg lassan is. Nemtom érti-e valaki mire gondolok...

A Szilveszter nekem se sokkal másabb, mint a többi nap, max annyiban, hogy összejövünk olyan barátokkal, akiket amúgy ritkán látok.

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #309370 Írta: Cunnir
Cunnir válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ben Kenobi írta:

Ecthelion írta: Hát nem is tudom, nagyon nem tud meghatni a dolog, ugyanolyan nap, mint a többi.

Ezzel egyetértek. :) Jó, pár éve eljönnek keresztanyámék, és akkor sokáig fentvagyunk, tűzijáték, ilyesmi, de nekem az se valami hűdefontos dolog (idén meg azt se tudom, mi lesz, szerintem semmi, nagyjából átalszom az egészet), megvagyok anélkül is, különösebben nem tud izgatni, hogy év vége van. :D Na jó, annyiban, hogy basszus, milyen gyorsan eltelt ez az év is, és az idő csak szalad, és attól enyhén rosszkedvem lesz (we reach another turn then fall out of time...). :P

Nekünk azt mondta IX. ben őföm gyorsan fognak telni az évek és lám igaza volt.D /van.

A gyenge soha nem képes megbocsátani.A megbocsátás az erősek tulajdonsága.

Több
17 éve 10 hónapja #309368 Írta: Ben

Ecthelion írta: Hát nem is tudom, nagyon nem tud meghatni a dolog, ugyanolyan nap, mint a többi.

Ezzel egyetértek. :) Jó, pár éve eljönnek keresztanyámék, és akkor sokáig fentvagyunk, tűzijáték, ilyesmi, de nekem az se valami hűdefontos dolog (idén meg azt se tudom, mi lesz, szerintem semmi, nagyjából átalszom az egészet), megvagyok anélkül is, különösebben nem tud izgatni, hogy év vége van. :D Na jó, annyiban, hogy basszus, milyen gyorsan eltelt ez az év is, és az idő csak szalad, és attól enyhén rosszkedvem lesz (we reach another turn then fall out of time...). :P

Több
17 éve 10 hónapja #309366 Írta: Cunnir

Ecthelion írta: Szilveszter.
Hát nem is tudom, nagyon nem tud meghatni a dolog, ugyanolyan nap, mint a többi. Nem szoktam fogadalmakat tenni (bár most ez egyszer tettem :D ) és egyáltalán valahogy nem is érdekel, hogy jön egy új év. Az sem lesz jobb, mint az idei volt. :roll: Bár azon én is el szoktam gondolkodni, hogy milyen gyorsan is telt el az év, mennyi minden történt velem, öröm és bánat ért és hogy egyáltalán mit értem el ebben az évben. :roll:

Olosta írta: A napok már hosszabbodnak. Észre sem vesszük és újra itt lesz a tavasz minden színével és illatával.

Bár itt lenne már...

Mindenkivel történetek jók és rosszak is.
Van amit megbántunk van amit nem.

Én újévkor is azt csinálom amit hétvégén otthon:D, szóval nekem az átlagos nap :) .

Fogadalom...ez olyan fura.
Hiába mondja valaki ezt valaki azt kevesen tudják csak betartani nem?

Több
17 éve 10 hónapja #309365 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szilveszter.
Hát nem is tudom, nagyon nem tud meghatni a dolog, ugyanolyan nap, mint a többi. Nem szoktam fogadalmakat tenni (bár most ez egyszer tettem :D ) és egyáltalán valahogy nem is érdekel, hogy jön egy új év. Az sem lesz jobb, mint az idei volt. :roll: Bár azon én is el szoktam gondolkodni, hogy milyen gyorsan is telt el az év, mennyi minden történt velem, öröm és bánat ért és hogy egyáltalán mit értem el ebben az évben. :roll:

Olosta írta: A napok már hosszabbodnak. Észre sem vesszük és újra itt lesz a tavasz minden színével és illatával.

Bár itt lenne már...

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
17 éve 10 hónapja #309353 Írta: Cunnir

Olosta írta:

Missy írta: Nem éppen erre gondoltam. nem a többezres ajándékokra, hanem amit esetleg te készítettél....

Az még nincs készen.... :oops:
Nővérkémnek lesz egy s.k. ajándékja tőlem, de nagyon úgy néz ki, hogy karácsony helyett szilveszterkor kapja meg. Vagy még akkor sem...

Hehe:D én kéz technikában elégtelen szinten mozog:D. Én nem nagyon tudok gyártani

Én tanulok tovább mint eddig is:D, más nem érdekel oly annyira:)
Elsőnek legyen egy kézen fogható jövőm amit én építettem önerőből még azzal is jár, hogy elsorvadnak kapcsolataim sok emberrel:). De mindennek megvan az áldozata..

Tavasz?:D
Majd úgy április fele inkább:D, március még ilyen teles hónap lesz

Több
17 éve 10 hónapja #309352 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Gondolatok

Remzymama/Tünde írta: Jön a szilveszter, kinek mit jelent? Évzárást? Új év és elhatározások? Vagy semmi, ugyanolyan nap, mint a többi?

Ilyenkor nekem is, mint Aranillnak, eszembe jut, hogy mennyire gyorsan eltelt ez az egy év.
Visszaolvastam, hogy tavaly ilyenkor mit írtam a blogomra. Volt ott egy-két fogadalomnak nevezhető izécske is. Ezek közül egyiket sem sikerült maradéktalanul teljesítenem. Igazából egy kivételével az összessel haladtam valamerre, az az egy meg nem rajtam múlt. Bár még van hártra 5 nap az évből, de ez az egy már úgysem fog teljesülni. Sebaj, majd megfogadom jövőre is. :)
Idén rengeteg jó dolog történt velem. A legjobb az, hogy Közétek tartozhatok. A másik legjobb meg az, hogy elindultam egy úton, ami egy álmom megvalósulása felé visz, remélem, hogy el is érek a végére.
Az új év meg számomra mindig új reménnyel kezdődik. Reménnyel, hogy sikerül jó embernek maradnom, szeretnem és szeretve lennem.

A napok már hosszabbodnak. Észre sem vesszük és újra itt lesz a tavasz minden színével és illatával. :wink:

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
17 éve 10 hónapja #309351 Írta: Aranill
Aranill válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szilveszterhez kapcsolódó szokásaim: elgondolkodom az elmúlt és a következő éven, rádió kabaré hallgatás :lol: . 2-3 éve azt érzem, ahogy az eltelt évre gondolok, hogy milyen gyorsan elszaladt 12 hónap. 31-ére fix programom van, dolgozom. Kicsit fura lesz teljesen egyedül lenni, de 2 éve is így alakult. Érdekes, hogy a SZILVESZTER név jelentése: erdő, erdő mellett lakó férfi. Az évnek ebben az időszakában és egy sűrű erdőben milyen sötét tud lenni. A fényre, napra vágyom ilyenkor leginkább, amiből ilyenkor van a legkevesebb, biztos Jézusnak is ezért kell most megszületni. December 21-én van a téli napforduló.

Visszaolvastam kicsit, nagyon érdekes volt.
Beszéltetek a boldogságról, de ez így elég nehezen megfogható. Úgy értem nem esett szó arról, hogy mit is értünk boldogság alatt. Tudom, hogy ez nehezen, vagy nem definiálható. Számomra a boldogság egyfajta elégedettséget jelent, elégedettség azzal, hogy élek, ahogyan élek, persze ez nem megelégedettség.

Az öngyilkossághoz annyit fűznék, hogy egyetértek azzal, amit erről írtatok (gyávaság, stb), de le kell írnom azt is, hogy ezt az esetek egy részénél nehéz megítélni. Mert vannak, lehetnek olyan helyzetek, amikor az ember komolyan gondol erre a lehetőségre. Természetesen ez attól még nem megoldás, nem oldja meg a problémát, mert hiszek abban, hogy olyan és annyi terhet/feladatot kapunk, amit meg tudunk oldani.

Ez az ajándékötlet nagyon tetszett, így idemásolom: az ellenségednek megbocsátás, az ellenfelednek türelem, a barátodnak szeretet, a partnerednek szívesség; mindenkinek jóindulat, minden gyermeknek egy jó példa, és végül magadnak tisztelet. Oren Arnold

Mensch werden ist eine Kunst.

06 20 99 29 525

Több
17 éve 10 hónapja #309347 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok

Remzymama/Tünde írta: Jön a szilveszter, kinek mit jelent? Évzárást? Új év és elhatározások? Vagy semmi, ugyanolyan nap, mint a többi?

nekem már harmadik éve szegedi keresztrejtvény-fejtegetős éjszakákat, csekély mennyiségű félédes fehérbor elfogyasztását és csendes, de vidám és jó hangulatot.
egyébként az újévi fogadalmak régen igen intenzíven jelen voltak, de csak azért, mert évközben is voltak elhatározásaim (gyakrabban súrolok bakancsot, mosom le az ablakot, porszívózok, mosogatok, megtanulok főzni, etc ) de ha ez épp december-január környékére esett, akkor ráfogtam, hogy újévi fogadalom.
egyébként az ilyesmitől majdhogynem irtózom :)

Igazából ez is csak egy olyan nap, mint a többi, csak a szokásosnál kicsit több üzenet érkezik, tovább maradunk fent, tovább alszunk, vidámak vagyunk és nem törődünk semmivel. :)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309344 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok
A gondolatok topikban valaki felvet egy kérdést vagy feltevést, ami foglalkoztatja, vagy kialakul egy másik beszélgetésből és arról folytatunk vitát vagy cserélünk eszmét. Hogy ki mit kapott karácsonyra az a beszélgetős témája szerintem. Olvass vissza és meglátod miről beszéltünk eddig. D ez minden topikra vonatkozik.

Ebből indult ki az is, hogy itt komolyabb a hangvétel és nem cikumukizunk.

Pl. most aktuális:

Jön a szilveszter, kinek mit jelent? Évzárást? Új év és elhatározások? Vagy semmi, ugyanolyan nap, mint a többi?

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 10 hónapja #309329 Írta: Olosta

Missy írta: Jesszus! Mit adol neki?

Egy bőr táskát, és hát bőr varrni nem olyan egyszerű, mint textilt: kézzel kell csinálnom az egészet, ami nem megy pillanatok alatt. :?
Na meg figyelembe kell venni a vizsgaidőszak okozta súlyos időhiányt is...

Több
17 éve 10 hónapja #309325 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Gondolatok
Jesszus! Mit adol neki?

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
17 éve 10 hónapja #309323 Írta: Olosta

Missy írta: Nem éppen erre gondoltam. nem a többezres ajándékokra, hanem amit esetleg te készítettél....

Az még nincs készen.... :oops:
Nővérkémnek lesz egy s.k. ajándékja tőlem, de nagyon úgy néz ki, hogy karácsony helyett szilveszterkor kapja meg. Vagy még akkor sem...

Több
17 éve 10 hónapja #309320 Írta: Missy
Nem éppen erre gondoltam. nem a többezres ajándékokra, hanem amit esetleg te készítettél, vagy vmi olyat adtál, ami kézzel nem fogható.

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.

Több
17 éve 10 hónapja #309319 Írta: Niph
Niph válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ecthelion írta:

Cunnir írta: Kérdezek valami elméset:D
Mi tartozik a gondolatokhoz?

Elmés kérdésekre adott elmés válaszok. :D

Komolyra fordítva: Ha jól tudom itt szokás a komolyabb hangvételű témákat tárgyalni. Vagy valami ilyesmi. :D

Én se lennék itten illetékes és bocs a belekontárkodásért......

Cunnír sztem eme kérédseidet a beszélgetős topicban tedd fel..... :lol: :oops: :lol: :oops:

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Több
17 éve 10 hónapja #309317 Írta: Nessa
A mit adunk tényleg komolyabb, de ha most mindenki leírná ide, hogy miket ajándékozott, az kicsit dicsekvésnek is tűnhet, nem? vagy ez a mondat most nagyon értelmetlen volt? :oops:

Több
17 éve 10 hónapja #309312 Írta: Missy
Ez evidens, de inkább ezt a kérdést tenném föl.

Több
17 éve 10 hónapja #309304 Írta: Cunnir

Missy írta: A karácsonyhoz és a Gondolatok topik komolyságához(már amikor komoly.. :) ) inkább illik a Mit adunk? kérdés szerintem. Kapni nagyon jó dolog, de adni még jobb. Én legalábbis így vagyok vele.

Szerintem mindenki adott és kapott is

Több
17 éve 10 hónapja #309302 Írta: Missy
A karácsonyhoz és a Gondolatok topik komolyságához(már amikor komoly.. :) ) inkább illik a Mit adunk? kérdés szerintem. Kapni nagyon jó dolog, de adni még jobb. Én legalábbis így vagyok vele.

Több
17 éve 10 hónapja #309296 Írta: Cunnir

Ecthelion írta: De azért kaptam ajándékot is. :P

Mit??
Én sose betegszem le:D más meg igen.
Olyan jó lenne néha ejtőzni otthon eddig egyetlen egyszer hiányoztam 8 év alatt, akkor is mikor lekelett vágni a hátamról egy izét.

Több
17 éve 10 hónapja #309292 Írta: Ecthelion
Én meg valami fránya vírust. :?

A jóbbulás kívánságokat a jókívánságok topicba tessék. :mrgreen:

De azért kaptam ajándékot is. :P

Cunnir, ha a vimpár gittegyletre gondolsz, akkor nézd meg a topicjukat (subcultures témakör alatt). Bár ebben a dologban nem én vagyok az illetékes. :D :oops:

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
17 éve 10 hónapja #309287 Írta: Cunnir

Ecthelion írta:

Ügye:), trükkös fórum ez:D, szinte bármiről lehet beszélgetni legföljebb történik ez az eltűnnek hozzászólások:D olykor olykor megesik az ilyesmi itten nálunk:)..

Gondolatok:D, egy gondolat bánt engemet:).
Ki mit kapott karácsonyra?:)
Én könyveket:D

Tudom mit akarok kérdezni:D gondolat szóval ide tartozik.
Mi ez a chates tesó, meg anyu meg apu meg rokon? Ez nagyon bántja a csörőmet:D tessék fölnyitni szemeimet:D

Több
17 éve 10 hónapja #309286 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok

Cunnir írta: Kérdezek valami elméset:D Mi tartozik a gondolatokhoz?

agyadban van, le tudod írni :D

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309284 Írta: Ecthelion

Komolyra fordítva: Ha jól tudom itt szokás a komolyabb hangvételű témákat tárgyalni. Vagy valami ilyesmi. :D

Több
17 éve 10 hónapja #309283 Írta: Nessa
Ez tényleg elmés kérdés. :)
de tényleg, mi?

Több
17 éve 10 hónapja #309282 Írta: Cunnir
Kérdezek valami elméset:D

Több
17 éve 10 hónapja #309279 Írta: Ben

Missy írta: Kapaszkodjatok meg, de én még mindig nem tudom. Számomra az élet nagy-nagy, megfejthetetlen dolgai közé tartozik.. Ha valaki lenne oly szíves és akár priviben, de felvilágosítana.. :lol: Előre is köszönöm.

:D
Kérlekszépen azt jelenti, hogy szerény véleményem szerint. :) (Amúgy ma vagy egy éves a fórumon, tudod? :P :D )

Na, megelőztek. :) ))))

Több
17 éve 10 hónapja #309278 Írta: Olosta

Missy írta: Kapaszkodjatok meg, de én még mindig nem tudom. Számomra az élet nagy-nagy, megfejthetetlen dolgai közé tartozik.. Ha valaki lenne oly szíves és akár priviben, de felvilágosítana.. :lol: Előre is köszönöm.

Ha az szvsz-re gondolsz, akkor pár hsz-szel lejjebb: :wink:

Snuffles írta:

Cunnir írta: az mi?:D

szerény véleményem szerint

Több
17 éve 10 hónapja #309275 Írta: Missy
Kapaszkodjatok meg, de én még mindig nem tudom. Számomra az élet nagy-nagy, megfejthetetlen dolgai közé tartozik.. Ha valaki lenne oly szíves és akár priviben, de felvilágosítana.. :lol: Előre is köszönöm.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.542 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére