Gondolatok

Több
17 éve 11 hónapja #309266 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok

Nóli i linantea írta: Nekem sok fejtörést okozott itt kezdetekben...

Kezdetben nekem is. :) Aztán nem tudom, mikor tudtam meg Siltől... :D :D

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 11 hónapja #309264 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Gondolatok

Snuffles írta:

Nóli i linantea írta: Höhö mint például minden új fórumozó azpn hogy mit jelent a szvsz? :D :D

én mondjuk azt nem itt ismertem meg és sztem itt kevesebbet használják, mint máshol, dehát evvan :)

Nekem sok fejtörést okozott itt kezdetekben... használjuk mi is rendesen...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 11 hónapja #309263 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok

Nóli i linantea írta: Höhö mint például minden új fórumozó azpn hogy mit jelent a szvsz? :D :D

én mondjuk azt nem itt ismertem meg és sztem itt kevesebbet használják, mint máshol, dehát evvan :)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 11 hónapja #309262 Írta: Nóli i linantea

Snuffles írta:

Cunnir írta: az mi?:D

szerény véleményem szerint

:lol: :lol: :lol:

Több
17 éve 11 hónapja #309260 Írta: Snufi

Cunnir írta: az mi?:D

szerény véleményem szerint

"Well, I'm back."

Több
17 éve 11 hónapja #309256 Írta: Cunnir
Cunnir válaszolt a következő témában: Gondolatok

Nóli i linantea írta:

Cunnir írta: De hát ha nézzük szerintem mindneki tud mondani olyan rövidítést amin gondolkozik fél napot mire rájön mit jelent:D

Höhö mint például minden új fórumozó azpn hogy mit jelent a szvsz? :D :D

az mi?:D

A gyenge soha nem képes megbocsátani.A megbocsátás az erősek tulajdonsága.

Több
17 éve 11 hónapja #309247 Írta: Nóli i linantea

Cunnir írta: De hát ha nézzük szerintem mindneki tud mondani olyan rövidítést amin gondolkozik fél napot mire rájön mit jelent:D

Höhö mint például minden új fórumozó azpn hogy mit jelent a szvsz? :D :D

Több
17 éve 11 hónapja #309243 Írta: Cunnir

Ery írta:

Cunnir írta: Valahol nekem is kell használnom rövidítéseket.
pl: lemuriát nem tudom ki ismeri.
Ott ha valakinek leírod, ori,heki,toli,kati,vari :D minden egy játékos megérti:)
ori(ország),heki(hektár)toli(tolvaj)kati(katona)vari(varázsló).

Ismerem. De én ott nem rövidítek soha (max a hektárt Ha/Hk-nak). Az -i re végződő ún. becéző rövidítések nagyon tudnak bosszantani.

OFF

De a lemusok tudják ki mire gondol:D
Ez már jó:)

On:D
De hát ha nézzük szerintem mindneki tud mondani olyan rövidítést amin gondolkozik fél napot mire rájön mit jelent:D

Több
17 éve 11 hónapja - 17 éve 11 hónapja #309238 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ery írta: Az -i re végződő ún. becéző rövidítések nagyon tudnak bosszantani.

Úgy mint cuki, ubi, fini? :D Egyébként ezektől engem is kiráz a hideg... :roll:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 11 hónapja #309237 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Gondolatok

Cunnir írta: Valahol nekem is kell használnom rövidítéseket.
Ott ha valakinek leírod, ori,heki,toli,kati,vari :D minden egy játékos megérti:)

Ismerem. De én ott nem rövidítek soha (max a hektárt Ha/Hk-nak). Az -i re végződő ún. becéző rövidítések nagyon tudnak bosszantani.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
17 éve 11 hónapja #309229 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ecthelion írta: Ha már rövidítések - bár nem teljesen ide tartozik -, akkor engem az olyan dolgok is bosszantanak, mint a BSZ, BN, BK, BÚÉK és társai. Ha valaki egyszer tényleg szívből és őszíntén kívánja a felsorolt dolgokat, akkor ne legyen már lusta rendesen kiírni. Szerintem. :roll:

Szerintem abszolút igazad van.

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
17 éve 11 hónapja #309226 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ha már rövidítések - bár nem teljesen ide tartozik -, akkor engem az olyan dolgok is bosszantanak, mint a BSZ, BN, BK, BÚÉK és társai. Ha valaki egyszer tényleg szívből és őszíntén kívánja a felsorolt dolgokat, akkor ne legyen már lusta rendesen kiírni. Szerintem. :roll:

OFF

Cunnir írta: ori(ország),heki(hektár)toli(tolvaj)kati(katona)vari(varázsló).

Nekem az örök kedvenc a sorci marad a Diablo 2-ből. (gy.k.: Sorceress) :mrgreen:

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
17 éve 11 hónapja #309225 Írta: Gandalf

Több
17 éve 11 hónapja #309183 Írta: Snufi

Cunnir írta: Viszont abban egyet kell értened, hogy valahol kell rövidítés. pl: mi ha játszunk este a barátokkal cod2-vel. Nos akkor nem érünk rá elmondani 2-3 mondatban, hol mi merre hány méter:) Ellenség 12 óránál:D ennyivel elintézzük

úgyl átszik, van aki még mindig nem értette meg...
a rövidítés szükséges ott, ahol szükséges. de ha a tanároddal beszélsz, nem fogod neki azt mondani, hogy 'sietek haza, h csüt-re készen legyen a HöFö', vagy mittudomén. biztos, hogy érted.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 11 hónapja #309174 Írta: Cunnir

Aranill írta:

Remzymama/Tünde írta:

Aranill írta: Igényesnek lenni nyelvben, tettben *ilyesmi*.
Könnyen ellustulunk, a reklámokat is ezért utálom, no és az utcán látható-hallható dolgok :-S, netről s egyebekről nem is beszélve. Persze a rövidítések aranyosak és jópofik, de nyelvünket züllesztik.

Mindennek megvan a maga helye, stílusa. Nyilván másképp beszélünk hivatalosan, barátok közt, iskolában és esti partin. Én erre próbáltam az elején rávilágítani. Úgy látom sikerült.

Ez természetesen így van, nem ezzel van a baj(om), szerintem értitek mire gondoltam. A magyar nyelvet nem féltem, mégha aggódom is érte. :D

Viszont abban egyet kell értened, hogy valahol kell rövidítés.
pl: mi ha játszunk este a barátokkal cod2-vel.
Nos akkor nem érünk rá elmondani 2-3 mondatban, hol mi merre hány méter:)
Ellenség 12 óránál:D ennyivel elintézzük

Több
17 éve 11 hónapja #309170 Írta: Aranill
Aranill válaszolt a következő témában: Gondolatok

Remzymama/Tünde írta:

Könnyen ellustulunk, a reklámokat is ezért utálom, no és az utcán látható-hallható dolgok :-S, netről s egyebekről nem is beszélve. Persze a rövidítések aranyosak és jópofik, de nyelvünket züllesztik.

Mindennek megvan a maga helye, stílusa. Nyilván másképp beszélünk hivatalosan, barátok közt, iskolában és esti partin. Én erre próbáltam az elején rávilágítani. Úgy látom sikerült.

Ez természetesen így van, nem ezzel van a baj(om), szerintem értitek mire gondoltam. A magyar nyelvet nem féltem, mégha aggódom is érte. :D

Mensch werden ist eine Kunst.

06 20 99 29 525

Több
17 éve 11 hónapja #309155 Írta: Cunnir

UGyan már testvér :) . Mi nem értjük az új magyar nyelvet:D, csak az ó magyart.
A mostani fiatalok beszélik precizen az új magyart, nekem is mondja a haverom csak mondja felét ha felfogom:D.
Tesom is jó példa:) egyformán beszél mindenkivel:D

Valahol nekem is kell használnom rövidítéseket.

Több
17 éve 11 hónapja #309154 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Gondolatok
A Lumos. hu-n találtam. :D ( www.lumos.hu/index.php )

A mindenki által ('kedvelt' ) ismert Laura Mallory visszatér! Ha nem is a Harry Potter elleni harcot, de az 'Év idiótája' címet sikeresen elnyerte a hölgy. A Washington Post a következőket írta:
"Ez a harcias hölgy megpróbálta kitiltatni a Harry Potter könyveket a helyi iskolákból, mert megítélése szerint a könyvek boszorkányságra buzdítja a gyerekeket. Gratulálunk Laura, és sok sikert a sötét erők elleni harchoz, amely a gyerekirodalmat megfertőzte."

Csak hogy tudjuk, kiket sikerült megelőznie a hölgyeménynek:

A második helyezett Bob Beers szenátor (Nevada), aki javasolta, hogy engedélyezzék a tanároknak a fegyverviselést az iskolában, hogy elejét vegyék az iskolai erőszaknak.

Harmadik helyre futott be az a fiatal háborús veterán, aki Halottak napján egy rakétát próbált elindítani, a nemesebbik feléből.

A különdíjas pedig egy indiai rendőr lett, aki egy három hónapos csecsemőt próbált meg letartóztatni azzal a váddal, hogy kirabolt egy buszt.

Forrás: Veritaserum
Írta: Riella

-no comment- Bár.. Na most már biztosan nagy az Isten állatkertje, a kerítés meg kicsi.

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
17 éve 11 hónapja #309148 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Gondolatok

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 11 hónapja #309143 Írta: Aranill
Aranill válaszolt a következő témában: Gondolatok
Igényesnek lenni nyelvben, tettben *ilyesmi*.

Mensch werden ist eine Kunst.

06 20 99 29 525

Több
18 éve 9 órája #308736 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ecthelion írta:

Panniii / Annis írta: Magam is fültanúja voltam azon érdekes beszélgetésnek amikor egy kb 13 éves lány a buszon mondta a barátnőjének, hogy "Múlt héten olyan depis voltam hogy majdnem öngyi lettem"
Hát no comment...

Miért egy 13 évesnek nem lehetnek gondjai?
Ebben a mondatban én csak az öngyi szót találtam kivetni valónak. :P :D

OFF
Elnézést, nekem erről egy másik aranyköpés jutott eszembe:
Szerepjátékon történt, hogy az egyik illető imigyen szólott: "Odarássolok megflesselni, mit kasztol a forma" (gy.k.: odarohanok, megnézem az az alak éppen milyen varázslatra készül)
És ebben nem az volt az igazán szomorú, hogy ezt mondta, hanem hogy a parti többi tagja simán megértette :mrgreen:
ON

Our knees do not bend easily

Több
18 éve 22 órája #308720 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ecthelion írta:

Panniii / Annis írta: Magam is fültanúja voltam azon érdekes beszélgetésnek amikor egy kb 13 éves lány a buszon mondta a barátnőjének, hogy "Múlt héten olyan depis voltam hogy majdnem öngyi lettem"
Hát no comment...

Miért egy 13 évesnek nem lehetnek gondjai?
Ebben a mondatban én csak az öngyi szót találtam kivetni valónak. :P :D

Félreértettél... természetesen lehet egy 13 éves embernek is ilyen problémája. (bár az általam említett hölgynek valószínüleg élete léegnagyobb problémája eddig egy letört köröm volt) Engem pontosan a Remzymama által említett rövidítgetés bosszantott benne, és az hogy olyan tinilányok akiknek fogalmuk nincs arról hogy mi is pontosan az igazi depresszió vagy hogy mit jelent az öngyilkosság, divatból ezekkel dobálóznak...

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Több
18 éve 1 napja #308649 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Gondolatok
én például a karácsonyi ajándékomhoz való kis kísérőkártyára Tolkientől idéztem és nagyon tetszett az illetőnek. (nem is tudtam h bírja Tolkient.. :) )

"Senkisem örül, hogy ilyen időket kellett megérnie. Dehát nem mi döntjük el, hogy mikor éljünk. mi csak abban dönthetünk mi a teendő, ha már itt vagyunk."

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
18 éve 1 napja #308637 Írta: Tünde
Azért írtam a pontok és a stílus miatt, mert minden topiknak megvan a maga témája, stílusa. Ez egy komolyabb hangvételű volt eddig és mivel a topikgazda nem jeletkezett, szóltam. A beszélgetősbe minden belefér, itt nem hiszem.

Egyébként nem Remzy vagyok, az a fiam, hanem Remzymama.

Több
18 éve 2 napja #308620 Írta: Ecthelion

Trenna írta: Érdekes, nekem így karácsony táján úgy tűnik, az emberek kezdenek egyre idegesebbek lenni...

Igen. Mindeki fut, siet, rohan, kapkod csak hogy minden tökéletes legyen... :roll:
Holott ilyenkor kéne egy kicsit megnyugodni, lecsillapodni és egy kicsit odafigyelni a szeretteinkre. Nem feltétlen az ajándék mutatja ki azt, hogy mennyire fontos neked valaki, hanem az hogy próbálsz vele törődni, odafigyelni rá. És nem csak karácsonykor! (Nem mondom, hogy ez mindig megy, vagy hogy ez könnyü).
A karácsony is egyre inkább elveszti varázsát (szerintem), pont amiatt, hogy már kezd rutinná válni az állandó készülődés stb miatt. Pedig ez is olyan nap, mint a többi. :roll:

Vagy csak az a baj, hogy nincs karácsonyi hangulatom? :D

Öngyi és társait pedig tényleg mellőzzük... :roll:

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
18 éve 2 napja #308616 Írta: Trenna
Trenna válaszolt a következő témában: Gondolatok
Az öngyi nekem is fura, nem is szeretem ezeket a rövidítéseket. :lol:

Érdekes, nekem így karácsony táján úgy tűnik, az emberek kezdenek egyre idegesebbek lenni... Mondjuk az én hatalmas kiismerő képességemmel, ezt könnyen félre lehet állapítani.

Szerintem karácsonykor az a legfontosabb, hogy megpróbáljuk abba hagyni a menni kell, nevezetű játékot, a baj viszont az, hogy ezt nem mindenki teheti meg. Nekem nics a karácsonyhoz, vagy más ünnephez tartozó jótanácsom, a nyúlért bocsánat, eredetileg vidítónak szántam, mintha kezdett volna puskaporosodni a hangulat. :oops:

Több
18 éve 2 napja #308601 Írta: Cunnir
Karácsonyi ajándékötleteim: az ellenségednek megbocsátás, az ellenfelednek türelem, a barátodnak szeretet, a partnerednek szívesség; mindenkinek jóindulat, minden gyermeknek egy jó példa, és végül magadnak tisztelet.
Oren Arnold
:wink:

Több
18 éve 2 napja #308589 Írta: Tünde
gyávaság, de mégis hatalmas erő kell hozzá....

Lehet egy kérésem? Legalább itt a Gondoltatok topikban nem lehetne mellőzni az ilyen szavakat, hogy öngyi, depi, cuki......
Vagy ez csak engem zavar? Akkor :oops: :oops: :oops:

Több
18 éve 2 napja #308585 Írta: Ecthelion

Rabyn írta: Echtelion: dehogynem. DE akkora problémája nem lehet, hogy öngyilkosl egyen. Véleményem szerint nincsen akkora probléma a földön ami miatt megéri öngyilkosnak lenni.
Az gyávaság.

Egyetértünk. Szerintem is gyávaság.

Több
18 éve 2 napja #308580 Írta: Cunnir

Rabyn írta: Echtelion: dehogynem. DE akkora problémája nem lehet, hogy öngyilkosl egyen. Véleményem szerint nincsen akkora probléma a földön ami miatt megéri öngyilkosnak lenni.
Az gyávaság.

Az öngyilkosság rossz és helytelen, mellesleg deviáns viselkedés és ezzel mást is örületbe lehet kergetni.
pl: ha valaki deviáns a családban akkor úgy mond "megfertőzheti" a többi családtagot is..

NIncs értelme öngyinek lenni semmiért se.
vannak rossz napok, rossz hetek, rossz évek.
De ami megtörtént az megtörtént és nem lehet változtatni rajta :) ez a szép az időben.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.508 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére