- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Brisa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Brisa
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rayan
- Nem elérhető
Én nem.Brisa írta: Aeglos, csakhogy tudd, mindannyian defektesek vagyunk.
Valószínűleg nem vagyok egyedül. =)
Aeglos bizony megmondta a frankót.
Egyébként meg (kvót báj Fin):
kicsit túl sok itt a beszéd, és kevesebbek a "gondolatok"
A legbölcsebb megszólalás volt eddig a témában.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- nido
- Nem elérhető
Én akkortájt olvasgattam bele gyakran a topikba, amikor regisztráltam és tényleg volt, h akár napokig járt a fejemben egy-egy téma [size=9:1vgclle3](annak ellenére, h mint friss és rohadtulszégyellős fórumozó nem szóltam hozzá)[/size] Ez a topik egyike volt az okoknak, amiért lopva, kuncsorogva mindig kerítettem magamnak egy kis nethozzáférést. Ha nemis annyira bölcs mód, mint ami itt régen volt, ma is beszélgetek hasonló témákról itteni emberekkel. Az, h ez a topik elsikkadt (vagy inkább megváltozott) csak rajtunk múlik.
Ha egy lelkizős topik segítene, miért ne? Nem muszáj olvasni, akkor nem jövünk rá, h nekünk is nagyon rossz. Személy szerint nem hiszem, h olvasnám azt a topikot, mert (amilyen gyakran én talikra járok) elég hamar szembesülnék azzal, h vannak emberek, akikről előbb tudom meg, h pl. alkeszek a szülei, mint bármi mást. Másrészt hasonló okból igazi gondjaimról nem is írnék. De ha vki úgy érzi, jobb neki, ha van erre hely, hát legyen, elfér. Akinek meg nem kell, ne olvassa (nem hiszem, h itt mindenki minden topikot olvasna)
A Flame topik szvsz azonban nem ilyen, mert azt nem lehetne megkerülni és az anyázást jobb, ha háromszor meggondolja az ember (nem pedig helyet keres neki) és ha kell, privátban rendezi le. Egy ilyen topik nem levezetné, hanem fokozná a feszültségeket.
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Fiinwe írta: Annak én nem látom értelmét, hogy a múltat sírjuk vissza. Szvsz az első lépés, hogy mindenki magában eldönti mit akar ettől a fórumtól, milyen kommunikációt, és aszerint változtat vagy marad a kaptafánál Aztán majd a hasonló emberek egymásra találnak
Én eléggé felszínesnek tartom ezt a kommunikációt, ami mostanság itt folyik, és ezt én nem akarom folytatni, mert folytattam eleget ilyet egész életemben, és nem akarom többet. Meg felelőtlenségnek is tartom. Te mit gondolsz erről?
Még jó hogy uganerről beszéltem:) Kivéve az utolós pár sort.
Amúgy az hogy milyen volt régen a topic.. Nem lehet 100 embernek megfeleni. Ez teljes képtelenség. Erre még egy ilyen "befogadó" közösség sem képes.. Pont azért, mert a közösség befogadó, viszont olvasni és írni egyes emberek olvasnak és írnak... Néha engem is zavar, hogy olyan ez a topic sokszor, amilyen. de istenkém, most ilyen, ha nem tetszik nem olvasom. Volt már olyan hogy tetszett, volt olyan is, hogy sokkal kevésbé mint most. Most másoknak tetszik. mondhatom azt, hogy akinek most tetszik, az kevesebb, mint én? Csökevényesebb az értékítélete? Nem hiszem hogy akkora hűdenagy ítélőemberkék lennénk hogy ezt kijelenthetnénk.
Lelkisegély és Flame topic: Személy szerint mindkettőt bődületesen feleslegesnek tartom.
a Lelkisegélyt azért, mert sztem egy topicnak sosem szabadna csak arról szólnia, hogy kinek mi a problémája, mert csak egymásban generáljuk hogy milyen szar az élet. bejövök, elolvasom hogy ennek annak ez meg az a baja, eszembe jut hogy nekem mi a bajom, és nem gondolatokról szól a topic hanem érzésekről... márpedig érzésekről nem lehet érdemben vitázni.
A Flame topic.. úristen nekünk is már csak az hiányzik!! van itt vita/veszekedés anélkül is, hogy az embereknek lenne egy topicjuk ahol nem kell megpróbálni disztingválni.. anno mikor Dín belinkelte a rpg.hu-ról azt a falem topicot.. édes istenem én még annyi primitív embert életemben nem láttam, most komolyan, kell nekünk egy hely ami nem szól másról csak az anyázásról, ilyen vagy olyan formában?? mert akármennyire is kulturális társaság vagyunk, az emberek egy ilyen helyen elveszítenék a józan eszüket, és kivetkőznének önmagukból.. Nem elég az, hogy ha nem bírsz magaddal, megírod az illetőnek priviben?? Miért kell azt még másoknak is olvasni?? ne állítsunk már ki magunkról szegénységi bizonyítványt, annál ez a fórum és a társaság ezerszer többet ér..
Persze ennek semmi értelme. És megint csak elmondtam a véleményem, nem adtam semmi megoldást, lehet h a lelkem mélyén én is másoktól várom... de van e jogunk azt mondani valakinek, hogy "hékás, ez a bejegyzés túl sok érzelmet és magánjellegű problémát tartalmaz, legyél szíves törölni!"?? ha elkezdjük megszabni, milyen gondolatok férnek bele a topicba és milyenek nem.. akkor azthiszem egy igen rossz úton kezdünk el járni.
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- gillz
- Nem elérhető
reagálnék a lelkizős cuccra: én egész konkrétan az ironikus mifájgyeremesélj topicra gondoltam, ahol ha valakinek szívfájdalma van, akkor leírja, h beütöttem a bokám, összevesztem apámmal, megvágtak a szigorlaton. szvsz ez nem tartozik a pszichoterápia tárgykörébe, meg elkerülnének a világfájdalmak/magánügyek erről a topicról (mert ugye sokaknak ez a bajuk, nem?). Boncolgatni meg akkor ha van rá ingerencia, de persze a netes dolgok figyelembevételével, tehát nem komolyan venni.
100 fős társaság menedzselése meg ilyenek:
nekem most a cserkészet ugrott be. (Ide üssetek!) Ami biozonyos feltételek mellett egész jól működik.
Nekem úgy tűnik, ott sokat segít az, h kisebb csoportokra oszlik hivatalosan a társaság (őrsök, rajok), így mindenkinek jól definiált helye van, jól definiált feladatokkal (nos, persze csak az ideális esetben).
Nem lehetne valahogy innen kiindulni? Hogy helyet találjunk magunknak a társaságban? Tapasztalataim szerint a színdarabos zenés táncos szerepjátékos közösségek az MTT-n belül egyfajta őrsként funkcionálnak. Ha pl. mindenki keresne magának valami ténykedést az MTTben (kreatív szekció, tudományos szekció, szervezés), akkor talán kevésbé lenne probléma az újak beilleszkedése meg minden.
uff
gillz
need more brainz. yourz. now.
- Brandir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Első felvonás:
Engem megint az zavar, ami az összes barátság, közösség témában folyó disputában: iszonyatosan nagy jelentésbeli különbségekkel használunk szavakat! Amit leírtál az az MTT-re vonatkozik, tehát én is arról beszélnék. Az MTT egy tevékeny, és dinamikusan fejlődő kulturális egyesület, aminek tagságát és holdudvarát vitathatatlanul nyílt és befogadó közösség alkotja. Ebben a közösségben vannak egymást jobban ismerő és kedvelő csoportok. Az utóbbi részhalmaza el előbbinek, és nem minden tulajdonságát örökölte a szülőobjektumnak. Brisa az eddig zajló, a családtag megnevezés problematikáját boncolgató eszmefuttatásban tette fel a kérdést: Miért nem elég a Barát kifejezés? Szerintem túlságosan is sok. Ezt ennek a topicnak a keretei között bármikor szívesen megvitatom, miért írtam. [size=9:1op9xgkv]Ez az a pont, amikor következik a[/size]De tényleg azt látom mintha zavarná az embereket, hogy olyan sokan vagyunk, és mintha mégsem lenne az a befogadó és nyílz közösség mint aminek hirdetjük magunkat. És nem is az! Csak akkor mért mondjuk ezt?
Második felvonás:
Ez teljesen igaz. De a mit’tom én hány tucat topic között, hagy legyen egy ilyen is. Elvileg ez a hely szolgálna a Mitológia, vallás, filozófia Középföldén topic mellett, a Mitológia, vallás, filozófia NEM Középföldén témák megvitatására. A Dr Cserfa topic helyett pedig célszerű lenne végre bevezetni a BN+BSZ topicot, és akkor a Beszélgetősben esetleg Beszélgetni is lehetne a sok Szmájlítól.Nekem meg a régi topicban nem tetszett néha, hogy csak és kizárólag elvont, sok esetben személytelen fejtegetések folytak, amihez többségében nem tudtunk hozzászólni.
[size=9:1op9xgkv]A dramaturgiai csúcspont után pedig következhet a[/size]
Harmadik felvonás:
[size=9:1op9xgkv]Melyben a szerző a felfokozott hangnem rövid megtartása után igyekszik egy nyugvópontra vinni a nagyérdeműt.[/size]
Pedig DE!És a lelkisegélyszolgálat topic meg nem hülyeség
A fórum formailag nem alkalmas erre a célra! A weblap egy félreeső sarkában, szerkesztői felületen meg lehet oldani egy efféle szemetesládát. Ahol minden egyes probléma, új bejegyzés az adott típusú (családi, párkapcsolati, baráti, stb.) sirámokon belül. A segíteni szándékszók pedig csak a konkrét írásra reagálnának szépen sorra egymás után. Ez átlátható lenne, és mélyebb boncolgatást is lehetővé tenne.
[size=9:1op9xgkv]Lezáró akkordnak, pedig egy irdatlan nagy beszólás:[/size]
Kire gondolsz? :evil3:az idősebbek tudnának segíteni
"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L
- Finduilas
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- Rabyn
- Nem elérhető
Toma: igen én is láttam. Tényleg bocs, senkit se akarok megbántani vagy ilyesmi, csak rossz látni ezt a hangulatot ami az elmúlt egy két hónapot jellemzi.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Toma gazda
- Nem elérhető
svindler írta: A szilmarilok, Frodo es mas topicokban szuletett, Tolkien ihlette filozofiai fejtegetesek szamara nyitottam ezt a temat.
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Finduilas
- Nem elérhető
Az a baj, hogy itt a fórumon, csak általánosságban tudunk beszélni: "azok, akik", "ők", "ti", "mi". Így senki sem érzi személyesen megszólítva magát, vagy pont fordítva azt is magára veszi, ami nem is neki szól.
Egyre inkább azt hiszem, hogy bármennyire is vonzó írkálni a fórumra, kicsit túl sok itt a beszéd, és kevesebbek a "gondolatok".
Bocs az összefüggéstelen mondatokért.
"I can love
But I need his heart.
- Rabyn
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Rabyn
- Nem elérhető
Egyébként nem tudom kik azok akik csak bulizni jöttek le monostorapátiba az biztos, hogy én végigdolgoztam a lentlétemet! És nem a táborra gondolok, hogy nem tesz semmit.
De az utobbi időben megszaporodtak azok a beírások ahol azt mondogatják az emberek, hogy jajdekár, hogy megváltozott ez az egész és ígymár nem is jó itt lenni! És én nem látom, hogy azok akik ezt beírták tettek volna valamit, hogy NEKIK jobb legyen! Csak írják itt, hogy mennyire jó volt régen, és most meg mennyire nem az, vagy mennyire más és nem olyan jó. És nem csinálnak semmit, csak mondják, hogy nemjo, de nem segítenek jobbá tenni a saját helyzetüket! Igen megváltozott ez az egész, azóta is amióta én itt vagyok (majdnem két éve) de mégsem sírom vissza a régit, mert régen is jó volt és nekem most is jó! Mert teszek azért, hogy jó legyen! És én tényleg nem várok elismerést azért amit teszek, mert nekem ez természetes, hogy próbálok akítv meg segítő lenni. És én nem azoktól várom el, hogy csináljanak valamit akik csinálnak is hanem azoktól akiknek csak a szája jár, és várja a csodát! És szerintem nem azoktól várják a többiek vagy várom én a problémák megoldását akikről TUDOM, hogy tesznek valamit, hogy próbálkoznak a hibák kiküszöbölésére! Tudom, vagy legalábbis sejtem mennyi munka volt, megszervezni a tábort, vagy azt, hogy lent legyünk a Művészetek Völgyében, mert én is részt vettem az ottani programokban (a monostorapátiakban) és tudom, hogy nehéz, és tudom, hogy jó lenne ha elismernék amit csináltok, vagy csinálunk. De nem is ez a baj, a baj tényleg ott van, hogy sokan csak várják, hogy visszatérjen az ami régen volt, és nem tesznek érte semmit, elmennek, vagy feladják, és közben csak sopánkodnak, hogy jajderossznekik.. Pedig minden azon múlik ahogy felfogjuk a dolgokat, és ha megprobálunk tenni valamit azért, hogy jobb legyen akkor jobb lesz! Nem pedig csak beírni, hogy jajderossz, hogy pl ez a topic se arról szól amiről régen. Ha azt szeretnétek, hogy filozofiaia témák legyenek benne akkor vessetek fel olyan témákat, ne csak várjátok, hogy valaaaakiii majd felveti őket!
- Brisa
- Nem elérhető
Áfonya írta: A problémafelvetés itt ebben a topicban semmiképpen nem hivatott a négyszemközti, személyes beszélgetést helyettesíteni. Sztem senki nem ilyen szándékkal jön ide. Egyszerűen kíváncsiak vagyunk mások véleményére - ez nem azt jelenti, hogy tőlük, kvázi ismeretlenektől váljuk a megváltást/megoldást.
Attól tartok, hogy ezzel csak te és még néhány ember van tisztában. És azzal a lekisegély-topikkal csak az illúzió fokozását érnénk el hosszú távon. És ezt szerintem fontos lenne elkerülni.
(Gondolj bele, lenne egy topik, ahol töményen csak lelkizés menne folymatosan.)
Aeglos, csakhogy tudd, mindannyian defektesek vagyunk. Tehát nem tudnánk nem-defektes embereket felhalmozni. Az ember már csak ilyen. Szerintem nem ezzel van a gond. Hanem a felmerülő problémák kezelésével. De én is optimista vagyok: hiszem, hogy sikerülni fog megtanulnunk ennek módját. Nem könnyű dolog ez, de érdemes megtanulnunk, mert ez egy nagyon értékes közösség, amiért érdemes küzdeni.
Egyetértek Finnel: "Mindenki gondolkozzon(!) el azokon, amiket mostanában itt olvasott, és próbáljuk meg együtt kitalálni, mi lenne a megoldás." Azt nézzük, hogy mi mit tudnánk tenni azért, hogy előrébb léphessünk.
Brisa
- Finduilas
- Nem elérhető
Ne haragudj Rabyn, de ez azért kicsit sok. Mit gondolsz a tábor megszervezése, vagy a Művészetek Völgyében való részvétel nem pont azokat a dolgokat szolgálja, amikért ez a társaság anno kialakult? Nem akartam beírni, de most mégis kikívánkozik belőlem. Monostorapátiban nagyon kiakadtam azon, hogy a többsége az ott lévőknek csak bulizni jött, és baromira nem érdekelte, hogy miért is mentünk mi oda. Így azért kicsit nehéz bármit is tenni. Van néhány (szerencsére azért nem kevés) ember, aki rohadt sokat dolgozik ezért a társaságért. Az egy dolog, hogy elismerést nem kapnak, de még azt is tőlük várnátok el, hogy a személyes problémáitokat megoldják? Mindenki gondolkozzon(!) el azokon, amiket mostanában itt olvasott, és próbáljuk meg együtt kitalálni, mi lenne a megoldás. Nehogy már mindig másoktól várjuk el ezt!!!
"I can love
But I need his heart.
- Rabyn
- Nem elérhető
- Aeglos
- Nem elérhető
Továbbá hozzátenném azt is Rabynnak válaszolva, hogy nem véletlenül tűnt el innen Darky, Dín és Ankalimon. A színvonal lett teljesen más. És mindenki (anélkül, hogy megsértődne) tudomásul veheti, hogy az egyéni/családi problémák megvitatása (ha szükséges is) semmiképpen sem éri el a mély filozófiai eszmecserék szintjét. Ez két véglet persze, amit vázoltam. A gondolatok topik továbbá nem is felületes csevegésre való, és nem is bulvársajtó (egyesek annak használják).
Fin: Az a tény, hogy egyre többen használják ki ezt a közösséget lelkisegély célokra, az többek között annak is köszönhető, hogy rengeteg olyan ember jött közénk, akik direkt azért jöttek ide, mert hallották, hogy ez egy jó közösség, és nekik nem volt senkijük. Ha sok ilyen defektes ember halmozódik föl egy társaságban, akkor egy idő után rendszerűen előbukkannak a korábbi elégedetlenségek okai, a személyes lelki problémák, amivel tényleg pszichológusokat kéne megkeresni, vagy privát körülmények között kérni tanácsot. A közösségből egyébként a tolkieni értékek, és a tolkieni mitológiában való jártasság is kezd kiveszni. Az a tény ami miatt valamikor ez a közösség megszerveződött, ami miatt olyan jó közösség lettünk. Idejönnek, mert öt éve valóban ők is olvastál a Gyűrűk Urát, és ez nekik elég...
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Finduilas
- Nem elérhető
Ha ennyire igényetek van "idegenek" véleményére, menjetek el pszichológushoz, vagy pszichodrámára. Higgyétek el, sokkal hatékonyabb.
Ez egy fantasztikus közösség, de ne felejtsük el, hogy "mire való". Ne használjuk ki! Ne akarjuk minden társas és egyéb szükségleteinket itt megoldani! Mert ennyi funkció túl sok egy baráti társaságnak/kulturális egyesületnek. Vigyázzunk a közösségre is!
"I can love
But I need his heart.
- Brisa
- Nem elérhető
És ez működik is, engem is jópárszor kerestek meg egy-egy kérdéssel.
Amúgy a társasággal kapcsolatos dolgok/gondolatok/érzések megbeszélésére továbbra is alkalmasnak tartom ezt a topikot. És szükségesnek is gondolom, hogy ezekről a témákról beszéljünk.
Brisa
- Áfonya
- Nem elérhető
Rabyn írta: Brisa: De van amikor a barátok nem tudnak segíteni mert tóluk van szó. És előszőr tanácsot szeretnél kérni (mint Áfi) hogy mit tegyél. Persze ilyenkor se jó a forum közösséége, de néha jobb egy idegen egy külső szemlélő tanácsa.
Vagy éppenséggel kíváncsi vagy arra, hogy hogyan látják a helyzetet olyanok, akik "kívülállók", tehát nem a közvetlen baráti körödhöz tartoznak. Nem feltétlenül kell mindig csak a közeli barátok véleményére adni a problémákkal kapcsolatban. Sokszor egy olyan ember, aki nincs "tűzközelben", sokkal objektívebb tud lenni.
A problémafelvetés itt ebben a topicban semmiképpen nem hivatott a négyszemközti, személyes beszélgetést helyettesíteni. Sztem senki nem ilyen szándékkal jön ide. Egyszerűen kíváncsiak vagyunk mások véleményére - ez nem azt jelenti, hogy tőlük, kvázi ismeretlenektől váljuk a megváltást/megoldást.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Rabyn
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Finwével ellentétben én úgy gondolom, hogy felelőtlenségről nem a felszínes kommunikácónál, hanem a mély, feltáró beszélgetéseknél beszélhetünk itt, a fórum körülményei között.
Én ezért nem támogatom a lelkizős topik létrehozását... Inkább azt tanácsolnám mindenkinek, hogy a személyes problémáival inkább a barátait keresse meg, ne a nyilvánosságot.
Brisa
- Ringbearer
- Nem elérhető
akkor már inkább itt vagy a Beszélgetősben.
"Be the change you want to see." Gandhi
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Drága Finwe, félreértettél.Finwe írta:
Miért lenne ez lesüllyedés, ezt nem értem. Miért lesüllyedés hétköznapi családi problémákkal foglalkozni?kriszana írta: De ne süllyedjünk odáig, hogy a GONDOLATOK topikot, azt a fórumot, amit felemelő volt olvasni, és akkor is úgy érezted, hogy tanultál valamit, ha hónapokon keresztül csak olvastad, ezt a topikot agyonnyomjuk a hétköznapi családi problémákkal. Ilyenek mindenkinek vannak.
Az én számomra az igazi világmegváltó gondolat az, hogy megváltom a saját világomat, azaz rendbe hozom a saját, ne adj isten családi vagy egyéb bármilyen problémáimat, és esetleg másnak is segítek ebben, ha valamit tudok. Nekem felemelő tud lenni az erről való gondolkodás, ha teljes odafigyeléssel csinálom. És szvsz ebből lehet a legtöbbet tanulni. Mert ma sokan olyan szép világmegváltó gondolatokról áradoznak, közben pedig a családjuk ügyes-bajos dolgait nem képesek megoldani...kriszana írta: A gondolatok régen a vallásokról való eszmecserét, a szerelemről való szó-szövés, a világmegváltó gondoltatokat jelentette, nem az egyén problémáit.
Nem gondolom, hogy lesüllyedés családi problémákról vitatkozni, és az meg végképp nem jutott eszembe, hogy ezek a dolgok, és az egyén problémái nem fontosak! SŐT! Éppen ezért is támogatnám nagyon lelkesen egy "Dr. Cserfa" topik létrehozását... Mert igenis mostmár a közösség összetétele, az ismertség foka szükségessé teszi, hogy ilyemiről is beszéljük. És ahogy Eneira is írta: miért ne segítsünk egymásnak - akár csak néhány jó szóval is - ha tudunk?
Amire én gondoltam az, hogy EBBEN A TOPIKBAN nem kellene családi problémákról vitatkozni. Mert eredetileg nem ez volt a célja, azt hiszem.
És Dodiee, Rabyn, Kincső, Phelan, és a többiek: eszemben sincs "visszahozni", ami elmúlt - nem csak azért, mert lehetetlen, hanem mert, ahogy írtátok: a társaság változik, és a fórum is velünk együtt, mert mi alkotjuk, tőlünk válnak élővé ezek az oldalak. És a változás jó. Akkor is, ha nem feltétlenül a kívánt irányba történik. De a változás mindig jó, mert ezerszer értékesebb és tanulságosabb, mint az egyhelyben topogás.
Nem kell visszahozni, ami elmúlt. Ez most egy válságosabb időszak. Sok új ember jön, régiek maradoznak el. De meggyőződésem, hogy egyszer újra visszajönnek hónapok, esetleg évek múlva. MErt nem csak a társaság összetétele, hanem az egyes emberek is változnak. Mélyen. Ezért mennek el, és ezért találnak ránk sokan. És mivel ez egy nyitott közösség, bárki bármikor visszatérhet. Szóval hamarosan kilábalunk a hullámvölgyből, és lassan stabilizálódik a társaság helyzete. A harmadik év ez, amibe most beleléptünk "hivatalos, társasági szinten." Ez ugyanúgy működik, mint a párkapcsolatoknál általában (3-7 szabály) A 3. és a 7. év zűrös, de ha ezeket kibírják, akkor nagyon sokáig együtt maradnak
Szóval fel a fejjel! Ezt az egészet mi mindannyian tesszük azzá, ami. Mindenkivel kicsit színesebb és gazdagabb itt az élet.
És vannak okos embereink (elnökség ), akik majd kitalálják, hogy mitől fog működni akkor is, ha folyamatosan növekszik a létszám, és nem férünk el egyszerre egy helyen.
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Én is itt voltam szinte a kezdetekkor, és utána ez volt a "kedvenc topicom" amyg abba nem hagytam az olvasását a Vallás topic megnyitását megelőző hosszú vallásvitakor.
Nem éreztem, hogy ezek az új témák rosszabbak lettek volna, mások voltak. Ilyen is meg olyan is kell. Meg néha a társaság "ügyeiről" is kell beszélni, de tanulság hogy ne legyen egyhuzamban 3 ekkora vihart kavaró. Azt hiszem ez az idézet, amit most hoztam, ez inkább a "régi témákra" hasonlít, és régen volt igény ilyenről beszélni, szerintem most is lenne, ne mondjátok hogy annyira rossz téma.
Nah szerintem nem kéne ezen oldalakat vitázni, itt van két téma, az enyém meg Rabyn mese-témája, szerintem ezek pont olyanok, amikre ti "régi" alatt gondoltok, ha tényleg szeretnénk ilyenfajta komoly beszélgetést/vitát, akkor ne csak mondogassuk hogy kéne, hanem tegyük meg.
Sajna engem most aug. 22-ig nem láttok, írjatok ide sok okosat és szépet addig!
Kincső[/size]
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- _Phelan_ (Caranthír)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
<_Phelan_> azt hittem ez egy család, meg "normál" meg stb.
<_Phelan_> úgy láttam ez kicsit több mint más netes közösségek
<_Phelan_> hagy ne kelljen csalódnom
<Arden> hidd el,ez több,de minden családban vannak veszekedések
<_Phelan_> ha eza topic megnyílik és nem a pszichológiáról megy majd rajtaa vita
<_Phelan_> akkor visszasüjjedünk Bravo szintre
( Arden beleeggyezésével)
Eneira: khm.. tolerancia: relatív egy szélsőségeshez képest sztem én rohadt toleráns vagyok Világfájdalom, stb: Nem értem meg az ta topicot, én is kamasz vagyok még bőven, szoktak világfájós dolgaim lenni, szeretem ha kiönthetem de hogy erre topicot nyissunk és emberek külön foglalkozzanak vele??? :nono: Szóval rohadtul nem értékeleném egy iylen topic létezését. Pont azokon nem segítene akiken kéne. A világfájdalom dolgot nem kiönteni kell ( hiába azt írtam hogy én is szeretem, ennek ellenére elenyésző százalékban teszem meg ( értsd 5-10 % ) és még ez is sok szerintem.), de ne mis bent tartani. Hanem kezelni. Bocska én mindig eltérek a tárgytól de hát ez az ÉN hozzászólásom, valsz örzi a stílusjegyeim és ahangulatomat, akár épp jelenlévő gondolataimat. Meg őszintén... hogy csalódtál benne mha nem is ismersz? vagy csak iylen előítéleteid vannak a tolkien.husokkal kapcs hoyg mind értelmes? hát ÉN nem
Dodie: szerintem a flame topic egy jól bevált dolog. és a titkos útálom és kibeszélem dolgok nyugodtan átmehetnének oda és lehetne nyíltan Meg a viták is. Akár lehetne Light meg heavy részre is bontani.... és a heavyt meghagyni a személyes dolgoknak, a lightot meg a csúnyább hitbeli vitáknak
Rabyn: rúlz akkor Jacoval a mi beszélgetéseink mini gondolat topicok? DD :durvánoffol:
Finwe: miért? mert úgy gondolom bensőségesebb ez a társaság annál, hogy egyenesen több száz emebr elé tárjuk a bajainkat. És nem is igazán fáj az sokszor amit le tud írni az ember. Leginkább másról szokott szólni az ha valaki kiteregeti a szennyest... Önsajnálat, lelki ellátottság utáni kapkodás...
bocska az offért :csizmáskandúrszemek:
Then you'll see, tears won't wash this away, Memories of the years that started the pain
- Finwe
- Nem elérhető
Bocsi igazán nem kötekedni akarok, de ez a "stílusilag" kifejezés enyhén szólva hasogatja a fülemet "Stílusát tekintve", ez így jobban hangzanaBrisa írta: Szerintem "stílusilag" az is pont olyan volt, amit lefestett az imént Nólindir: mindenki elmondta a saját véleményét, gondolatait és kész.
Brisa írta: Rabyn írta:
Julcs: valóban igazad van, de nem tudom, hogy hogyan reagálhatnánk egymásra úgy, hogy ne legyen belőle veszekedés.
Ez az én problémám is. Bár a családos témát én vetettem fel, mégsem merek rájuk reagálni, mert érzem, hogy abból veszekedés lenne. És örülök, hogy Alcarral sikerült tisztázni a dolgokat, de több ilyenre nem vágyom.
Én nem hiszem, hogy ha egymásra reagálnánk és érdemi párbeszédet folytatnánk, akkor az mindig vagy akár többségében ilyen kellemetlen konfliktusokat hozna (de ha hoz is, sincsen szvsz semmi értelme elbújni ezek elől, hisz az ellentétek így is úgy is meg vannak legfeljebb egy ilyen vita folytán felszínre kerülnek, amitől csak jobban megismerjük egymást).
Brisa írta: Amúgy szerintem nincs szükség arra, hogy lelkisegélytopikot nyissunk. Ez a hely pont megfelel, hogy a filozófiai kérdések mellett pszichológiai témákról is lehessen beszélgetni. Az egyensúly eltolódása nem véletlen. Jobban ismerjük már egymást, több a felmerülő probléma és egyre bátrabban merünk erről beszélgetni. Szerintem ez jó. A problémák csak így oldhatók meg. De még ki kell alakítanunk ennek a kereteit és a menetét. Talán azzal, hogy jobban odafigyelünk egymásra, ahogy Nólindir is mondta. Talán azzal, hogy teret engedünk annak, hogy mindenki elmondhassa/felvethesse azt, ami benne van/ami neki fáj, anélkül, hogy ezt bárki negatív jelzővel illetné ("csak felfújod a dolgot", "ez hülyeség", "errő ne beszéljünk" stb). És talán azzal is, hogy megpróbálunk odafigyelmi a fogalmazásunkra, a stílusra, a hangnemre stb. (Az utóbbi időben, mintha etéren kijöttem volna a formámból...)
Szerintem nyitottabbaknak, érdeklődőbbeknek kell lennünk. Kevesebb nagymonológ, több érdeklődés, nagyobb elmélyülés a másik gondolatvilágában. Több konkrét személyhez intézett kérdés, visszajelzés (ez nagyon fontos, a tábroban beszéltünk arról, hogy sokan a mai napig félve írnak be a fórumra üzenetet, mert azt gondolják, hogy hülyeséget írnak; ez valszeg a kevés visszajelzés miatt van). Sokszor van szvsz, hogy túl elhamarkodottan és sokszor túl sematikus, közhelyes tanácsokat adunk bizonyos emberkéknek, ahelyett, hogy jobban feltérképeznénk a helyzetét, ha már valaki személyes problémákkal áll elénk. Szal több türelem és érdeklődés. (És ezt elsősorban magamnak címzem , csak aztán másokhoz) Mert szerintem az ilyen viták, beszélgetések kerete csak szétszórtságunk, türelmetlenségünk okán nem alakult ki igazán. És azért vagyunk ilyenek, (és erről nem nagyon beszélünk), mert nem fordulunk elég szeretettel egymás felé szerintem...
Dodiee írta: A Gondolatok változása: Ugyan gyerekek, nem kereshetjük mindig azt, hogy milyen volt a topic.. Nem kergethetjük mindig csak azt ami elmúlt, úgy nem lehet élni. azért más, mert a fórum is más, sőt, mi is megváltoztunk. és a kettő összefügg. mert mi alakítjuk a fórumot, olyan amilyenek mi vagyunk. És hiába mondogatjuk, hogy héé, nem kéne ezt csinálni, mert ha az emberek elkezdik kiválogatni, hogy mit írhatnak be a topicba, és mit nem... akkor meghal az egész. "vajon beírhatom ezt? vag előbb reagáljak az előttem írt 120 hozzászólásra?" egy idő után senki nem írna semmit.. tudom, sokan bánkódnak amiatt, hogy nincsenek olyan "régi komoly témák", de ez is csak rajtunk múlik!!! ha nem írunk, nem lesz...
Annak én nem látom értelmét, hogy a múltat sírjuk vissza. Szvsz az első lépés, hogy mindenki magában eldönti mit akar ettől a fórumtól, milyen kommunikációt, és aszerint változtat vagy marad a kaptafánál Aztán majd a hasonló emberek egymásra találnak
Én eléggé felszínesnek tartom ezt a kommunikációt, ami mostanság itt folyik, és ezt én nem akarom folytatni, mert folytattam eleget ilyet egész életemben, és nem akarom többet. Meg felelőtlenségnek is tartom. Te mit gondolsz erről?
kriszana írta: De ne süllyedjünk odáig, hogy a GONDOLATOK topikot, azt a fórumot, amit felemelő volt olvasni, és akkor is úgy érezted, hogy tanultál valamit, ha hónapokon keresztül csak olvastad, ezt a topikot agyonnyomjuk a hétköznapi családi problémákkal. Ilyenek mindenkinek vannak.
Miért lenne ez lesüllyedés, ezt nem értem. Miért lesüllyedés hétköznapi családi problémákkal foglalkozni?
kriszana írta: A gondolatok régen a vallásokról való eszmecserét, a szerelemről való szó-szövés, a világmegváltó gondoltatokat jelentette, nem az egyén problémáit.
Az én számomra az igazi világmegváltó gondolat az, hogy megváltom a saját világomat, azaz rendbe hozom a saját, ne adj isten családi vagy egyéb bármilyen problémáimat, és esetleg másnak is segítek ebben, ha valamit tudok. Nekem felemelő tud lenni az erről való gondolkodás, ha teljes odafigyeléssel csinálom. És szvsz ebből lehet a legtöbbet tanulni. Mert ma sokan olyan szép világmegváltó gondolatokról áradoznak, közben pedig a családjuk ügyes-bajos dolgait nem képesek megoldani...
Miért?_Phelan_ (Caranthír) írta: Ui: Ha tényleg nyittok egy lelkisegélyszolgálat topicot, /me komolyan átgondolja hoyg tényleg idevalónak érzi e magát ( oks nem sok embert hat meg ez igazán de attól még így lesz). Nagyon mélyen csalódnék itt az emberekben.
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Rabyn írta: Amikor életelmben elöszőr találkzotam velük akkor is élő gondolatok topic volt és ha jól emlékszem akkor a mi valóságot tárgyalták. Hogyha leteszel oda egy gitárt és megfordulsz akkor ottvan-e még az a gitár. biztos, hogy ott van? szóval ilyenről és én nagyon néztem, hogy mostmivan?
Cica, az objektív világról volt szó és az egy nagyon jó kis beszélgetős volt, mert ott érthetőbben beszéltek mint a topicban...
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Rabyn
- Nem elérhető
- Eneira
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Én konkrétan most csalódtam...benned. A fogalom, hogy tolerancia?
A vita meg igenis eldurvulhat, akár élőben, akár itt, mint azt már tapasztaltam/tuk, akár a klubban. És nem mindenki érzi, hogy az nem veszekedés...
A mesékről meg: tudom, igaz, de én írtam először véleményt, csak feladtam a labdát...
Ringbearer:tökéletes jelző Eruntale-ra.
Boldogok azok, kik nem láttak, mégis hisznek.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.