- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Telcontar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Aki személyesen hívta meg Andrást, egy hatvan éves nő, utána elkezdett áradozni, hogy az apja, Ádám, milyen fess ember volt... Éshogy irodalmár... én ebböl következtettem. Nagy a matematikai valószínüsége, hogy a két Réz Ádám egybeesik.Gandalf írta: Biztos? Én úgy hallottam, hogy a két Réz csak névrokon!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Telcontar
- Nem elérhető
Hétfő este 18.00-tól nálam, az irodában (Krieger és Lánya Kft. Bp. VII. Erzsébet krt. 51. I/3) Réz András esztéta vezetésével kötetlen beszélgetés lesz a valóságshow-król. Akit érdekel, szívesen látom.
Megjegyzés: Réz András apja az a Réz Ádám volt, aki a GYU-t elkezdte fordítani és az összes nevet, helységnevet stb. ö ültette át magyrra. Réz András volt tudtommal az elsö Magyarországon, aki a GYU-t kritikusként elemezte. Bár most nem ez lesz a téma... (Vala Világ rulz)
- keshu
- Nem elérhető
pedig mész az utcán, mosolyogsz, és milyen sokat jelent, amikor jön valaki, és nem néz hülyének, mert tudsz örülni akár egy ködös reggelnek is, hanem visszamosolyog.
És szerintem itt kéne elkezdeni a világ megváltoztatását, hogy az emberek ne féljenek kimutatni azt, hogy mit éreznek.A dühöt is meg a jó kedvet is, mert akkor majd jól fogják érezni magukat, és mással is tudnak majd jót tenni.
legalábbis én magamból kiindulva, így gondolom:
"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"
- CsendPenge
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Hát, ha tényleg ilyen vagy, akkor téged kellene klónozni Nem is tudom... ha ilyen jó gondolataid/ötleteid vannak forraltborozva, akkor nem lehet hogy többet kellene innod belőle? Viccen kívül, szerintem az az egyetlen és lehetséges módja a világ megváltoztatásának. Szerinted?Telcontar írta: Tisztelt mindenki,
a most következö gondolataimat - nem kizárólag, de nem is utolsósorban - tekintélyes mennyiségü forralt bor inspirálta.
Óriási eröt érzek magamban. Eröt, hajlandóságot és akaratot, hogy megtegyem a világért, ami hatalmamban áll. De az erö kevés, ha nem áll mögötte bölcsesség. Ezért érzem szükségét annak, hogy megosszam veletek a gondolataim és hogy ti is megosszátok velem a tieiteket. Mert Tenni akarok, tenni azért, hogy saját világom szebb és talán értékesebb legyen. Mert akkor leszek boldogabb ember. És akkor a szüleim is boldogabbak lesznek, mert látják, hogy fiuk jól él. És a gyermekeim is boldogabbak lesznek, mert átadom nekik, amire képes vagyok, amire ti is képessé tesztek.
Remélhet-e ember ennél többet?
P.S.:az erő kevés, ha nem áll mögötte bölcsesség. Hát igen. Fejjel is lehet a falnak rohanni, de csákányal érdemes(ebb)
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside!
- CsendPenge
- Nem elérhető
Miket nem talál az ember, ha nem is keres... Én egy egészen jópofa fórumot. Ami megragadta a figyelmemet, hogy az uccsó pár oldalt átnézve (az egész topicot az elejétől...hát, nem volt szívem átrágcsálni magamat) nem volt eldurvult vita, vagy ilyesmi.
A világ megváltoztatásáról meg csak annyit, hogy tipikus emberi nézőpontnak tartom: nem bennem van a hiba, nem nekem kell változni. Bár, ahogy néztem, akad pár vélemény, aki ennek az ellenkezőjét valja.
P.S.: sajnálattal állapítom meg, hogy itt is a többség pesti. Messze van a találkzásokhoz.
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside!
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Valtozik az anelkul is, magatol.
Az a fontos hogy tisztaban egyen az ember a helyevel, es lassa es erezze hogy minden ugy jo ahogy van.
Tudni kell a dolgok felszines megjelenese moge latni, latni a valodi termeszetet midennek, es akkor veszi eszre az ember hogy nincs kulon jo es kulon rossz.
Minden ugy jo ahogy van.
Ha ezt tenyleg szivbol latja-erzi az ember, nem erzi szukseget hogy megvaltoztassa a vilagot (ami amugyis folyton valtozik), hanem minden korulmenyek kozott, minden idoben es minden helyen jol erzi magat es harmoniaban van.
Szerintem ez az igazi boldogsag. Es itt mar csak egy dolga van az embernek. Masokert elni.
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Eszterprise-Estel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Csak az a szörnyű, amikor tudod, érzed, hogy a te gondolatod a helyes, és ezért megaláznak és hülyének néznek "kis butus, hát még mindig ily naiv vagy" effektus.
Igen, a dolog tényleg csak így működhet. A legnehezebb megállni, hogy ne állj be a sorba. Nem azt mondom, hogy lázadj minden ellen. Apró dolgok ezzel, és igen, sokszor hülyének néznek emiatt. Lehet, hogy pont a saját életemet nehezítem, de ennyit felvállalok a világért. Pl. elég sokat utazok tömegközlekedésen, tanulmányt lehetne írni az emberek viselkedéséről. Annyira könnyű felidegesedni, és belelovalni magamat, de pont ezért próbálok odafigyelni a másik emberre, és türtőztetni magam, kedves lenni, meg hasonló. Nem állítom, hogy mindig sikerül, hirtelenharagú vagyok. De próbálom, és ez is több, mint amit sokan tesznek. Lehet, hogy gyermeteg egy dolog, de az én erőmből most ennyi telik.
A remény hal meg utoljára
- Eszterprise-Estel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
De igen, hoyg ne lehetne. Ha a többségnek megfelel úgy ahogy van, nem eröltetheted rájuk az akaratod.
A remény hal meg utoljára
- Elrond
- Nem elérhető
Szilszakáll írta: Mindenki szeretné megváltoztatni netán megváltani a világot, ... de mi van ha a világ nem akarja ?!
Szerintem nincs olyan, hogy a világ nem akrja. Mert a világ alkotórészei vagyunk, és ha mi megváltozunk, akkor a világ is megváltozik, de ez nem feltétlenül látszik mert apró alkatrészek vagyunk. De ha egy nagyobb csoport változik meg, az már látszik.
[size=9:8w12ddea]De ez csak saját vélemény.[/size]
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine
- Szilszakáll
- Nem elérhető
"Föld-fia entek, kőszál-vének"
Burárum!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Egyet értek veletek! A világot meg lehet és meg kell változtatni.
Namarie és Yao: Veletek különösen egyetértek.
Olyan csodálatos érzés ilyen fórumon "csevegni". Már elgondolom, hogy mit szeretnék írni és, akkor valaki kis híjján ugyanazt leírja! Csodálatos így együtt érezni veletek!!!
Jocii: Ez az én kedvenc idézetem is. Én még úgy is ismerem, hogy:
"Ma van az a holnap, amitől tegnap annyira féltél" /Ady Endre/
Ezt szintén nagyon kedvelem...
- Namarie
- Nem elérhető
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Telcontar
- Nem elérhető
hobbit írta: Ha meg akarnátok változtatni/javítani/ a világot, hogy állnátok hozzá? Mivel kezdenétek?
Három lépésben tudo mezt elképzelni.
1. Megvizsgálom saját életem és igyekszem jobbá tenni - bármilyen értelemben.
2. A közvetlen környezetemnek - barátaimnak, rokonaimnak - megmutatom, én hogy élek. Talán lesz közöttük, aki felfedezi azokat az értékeket, amelyeket én annak tartok.
3. A gyermekeimet úgy nevelem, hogy megértsék mindezt. Lehet, nem kel több, mint amit egyszer es számomra kedves hölgy mondott: "a gyerekeimet nem nevelem. Csak szeretem."
- Telcontar
- Nem elérhető
a most következö gondolataimat - nem kizárólag, de nem is utolsósorban - tekintélyes mennyiségü forralt bor inspirálta.
Óriási eröt érzek magamban. Eröt, hajlandóságot és akaratot, hogy megtegyem a világért, ami hatalmamban áll. De az erö kevés, ha nem áll mögötte bölcsesség. Ezért érzem szükségét annak, hogy megosszam veletek a gondolataim és hogy ti is megosszátok velem a tieiteket. Mert Tenni akarok, tenni azért, hogy saját világom szebb és talán értékesebb legyen. Mert akkor leszek boldogabb ember. És akkor a szüleim is boldogabbak lesznek, mert látják, hogy fiuk jól él. És a gyermekeim is boldogabbak lesznek, mert átadom nekik, amire képes vagyok, amire ti is képessé tesztek.
Remélhet-e ember ennél többet?
- Jocii
- Nem elérhető
ne haragudjatok hogy most kicsit mást irok be mint amit kéne de szeretném veletek is megosztani az egyik kedvenc idézetem , hátha valaki másnak is soakt jelent mint nekem is.
" Ma van az a holnap, amit tegnap annyira vártál. Minden holnapra szép és új reményeink vannak. De mire ma lesz belole és reményeinket nem tudjuk megvalósítani, ismét várjuk a holnapot."
- Liang
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A világot meg hagyjuk békén.Majd megoldja saját magától.Erőltetni kár,láthatjuk a történelmen,mennyien próbálátk már "megjavítani".Aztán mi is lett belőle...
"Egy gyermek őszinteségénél nincs kegyetlenebb dolog a világon"
Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka
- hobbit
- Nem elérhető
Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Azert jo szorakozast!
Beleg
- Misteq
- Nem elérhető
"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"
- Telcontar
- Nem elérhető
Ha gondoljátok, készíthetünk...
A péntek már biztos (Budapest, Erzsébet krt. és Király utca sarkán, két villamosmegállóra a Nyugatitól is, a Blahától is, a Kentucky Fried Chicken elött, 18.50-kor). Játszani fogunk mindenfélét, meg beszélgetni, meg teázgatni. De ez nem zárja ki, hogy akár szombaton IS találkozzunk... Csak akkor máshol, másvalakinél. Én heti nyolc találkozót is elviselek veletek.
- Namarie
- Nem elérhető
Abban, hogy az egész világot gyorsan meg lehet változtatni, én sem hiszek. Abban viszont igen, hogyha mi magunk változunk, és megtesszük vagy nem tesszük meg azt, amit kell, és ezáltal a világ egy kicsit tud változni, abban igen. Ha már csak egyvalaki nem dobja el a szemetet az utcán, az is jó. Ha csak egy kis közösség kezd el ép ésszel gondolkodni dolgokról, az is jó. Mert a valóban hasznos gondolatok és dolgok szinte maguktól terjednek és találnak követőkre. Van egy buddhista mondás, mely szerint egyetlen gyertya fénye is elég arra, hogy eloszlassa a sötétséget. Szerintem ez tökéletesen igaz. Arról nem is beszélve, hogy milyen messzire ellátszik...
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Itt vagyok ragyogok, mondtad hogy jojjek be a topicba
Mennek en is a talira, de penteken nekem este 9-10-ig probam van.
Szombat delutan 2-3-4 korul?
Akkor megvillanthatnam en is filozofiai tolteteimet :up:
A teat meg amugy is imadom
Meg talan-talan hajlando lennek segiteni is fozni :clown:
Beleg
- Ankalimon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 2
(Jó érzés olyanokkal kommunikálni, akik erről hasonlóan gondolkodnak. Oly sokan vannak, akik nem hisznek a világ formálhatóságában, javíthatóságában...)
Jocii: És honnan van az idézet? (Kicsit ismerős, de nem tudom honnan...)
- Misteq
- Nem elérhető
- Misteq
- Nem elérhető
Nagyon szééééééééép neved van!
Én gyöngyösi+egri vagyok
gyere fel a chatre!!!
- Jocii
- Nem elérhető
amelyben élsz. Mert te magad veted el a magot, amelyet aratni kívánsz."
- Demon Hunter
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
De ma péntek van!!!!!!!!!!!
Ha innék alkoholt,ma biztos berugnék....
Dehát nem teszem...
Helyette csapok egy nagy gitárpartit másodmagammal.
Írjon már valaki!!!!
Unalmas az óra!!!!
- Demon Hunter
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Sajnos nem én írtam.De nekem is nagyon teccik.
Egyébként ki is kérdezte,hogy mióta szeretem a gyürük urát???
Már nem tudom,de őszintén szólva én mindíg is szerettem a szerepjátékokat.Már kisgyerek korom óta.Csak én számítógépen játszottam vele.Egyébként a mostan legjobb szerepjáték és stratégia(a kedvencem )a Warcraft-III.
- Jocii
- Nem elérhető
10 pontos ez a mondat:-)
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.