Gondolatok

Több
21 éve 8 hónapja #102033 Írta: Demon Hunter
Demon Hunter válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kedves "Layla Nénime"!!!!

Úgyláccik,most csak mi fórumozunk.Te honnan vagy egyébként?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #102030 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Gondolatok
már tali is lesz??????????? 8O
holnap?vagy mikor?

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #102029 Írta: Demon Hunter
Mikor lesz az a teázós-filozofálós találka végül is?
És hol?Elképzelhető,hogy nem egy megyéből vagyunk?! :roll:

Több
21 éve 8 hónapja #102028 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ír tea?Már olyan is van? :wink:
Bálint nap..na igen...asszem én a diák napon porosodok és tuti hogy büfés néni leszek és a kicsik "csókolommal" fognak köszönni.. :confused2:
és persze hogy nem lehetek a kedvesemmel... :bawling:

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 8 hónapja #102027 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hmmm...

Meg lehet változtatni a világot, csak ido és energia kérdése.
Ha nagyon sok ember akarja, rövidebb idobe kerül, és kevesebb energiába (fejenként) ha kevés ember akkor sokáig tart.

A fény csak akkor látszik fénynek ha van sötétség amihez képest világosabb lehet. Ugyanez fordítva is igaz.
Egymás nélkül elvesztik jelentoségüket, töltésüket.
Mi értelme volna a férfiakat férfinak hívni ha nem léteznének nok?

A III. világháború Ázsia ellen?
Konkrétabban?
Kíváncsivá tettél, Peredhil...

Egyébként a nevem nem Arkon.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 8 hónapja #102026 Írta: Demon Hunter
"Amíg az igazira várunk,szép napokat tölthetünk az esélyesekkel is."

Több
21 éve 8 hónapja #102018 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Gondolatok
Az ír tea inkább whiskys, mint zöld...de ahogy nézzük. :lol: :wink:

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
21 éve 8 hónapja #102006 Írta: @One
@One válaszolt a következő témában: Gondolatok

Brisa írta: És miről akartok filozofálgatni (Bálint napján :wink: )?

És mi az az ír tea? Olyasmi, mint az ír kávé? :evil3:

Mi csak beszélgetünk itt egy és másról úrnőm. :D
Bálint-napja? Az csak holnap lesz. Ma csütörtök 13-ka van! :twisted:
Az ír tea? Szerintem az olyan mint a normál te csak zöld, mint minden más mint ami ír! 8) :D 8O

"Próbálom kitalálni, vajon a kamikaze pilóták, miért hordtak sisakot?"

Több
21 éve 8 hónapja #102005 Írta: @One

Ancalimon írta:

Peredhil írta: A világot, nem lehet meg változtatni. A világ magától formálódik. Lépletesen írtam.

Nekem jobban tetszett az első megfogalmazás, jobban is illett a gondolatmenethez. A világot nem csak képletesen lehet megváltoztatni, hiszen mindnyájan alkotói vagyunk annak az erőnek, ami indukálja a világ folytonos változását.

Ugyan minket is befolyásol a világ, de mi is befolyásáljuk azt.

Miben áll az ember szabadsága? - A világ rajtunk keresztül formálja önmagát!

Ancalimon barátom.
A világ, úgy formálódik magától, hogy minden ember változtat rajta.
Egy ember talán meg tudja változtatni a világot maga körül.
Egy közösség talán meg tudja változtatni a saját környékét.(képletesen)
A világot, csak együttesen tudjuk meg változtatni. Az előzőt is így értettem. (Talán nem kéne rébuszokban beszélnem. :wink: :roll: )
De, nem csak az emberek, hanem minden teremtmény.
De, ne feledjük, a föld bolygó és Elbereth kincseinek csillogása mellett még ott van nagyon sok más világ.

Több
21 éve 8 hónapja #101961 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok
És miről akartok filozofálgatni (Bálint napján :wink: )?

És mi az az ír tea? Olyasmi, mint az ír kávé? :evil3:

Brisa

Több
21 éve 8 hónapja #101955 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Gondolatok

[size=9:pw80sxgd]Darkman írta:
Telcontar írta:
A javaslatom: üljünk össze a közeljövőben (nálam lehet) egy jó tea mellé egy kifejezett filozofálgatós, több órás eszmecserére. Az sem baj, ha addig átgondoljuk, mi miként tudjuk saját életünkben alkalmazni a "lehet másképp is" fogalmát.
Afféle Gondolatok-topic-találka. Nos?

Én abszolút pártolom az ötletet és természetesen benne vagyok. Csinálok ír teát tejjel

Egy ilyenbe én is szívesen beszállnék... A filozófia és az ír tea kombinációja különösen vonzó[/size]...

Én is benne vagyok! de a péntek nem biztos, hogy jó... Pedig nagyon támogatom :)

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
21 éve 8 hónapja #101934 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szerintem ne teaházba vagy más vendéglátós helyre menjünk, ott nem lehet elmélyült dolgokról beszélgetni, hanem valakihez. Most mondanám az irodát de lassan minden program oda szól és leamortizélódik, pedig jót lehet teázni...
Szerintem nem lennénk 6-8 főnél többen, ennyien meg elférünk egy kis szobában is.
Ha meg melegebb lesz, tábortűz mellett tudom elképzelni az ilyesmit.
De tőlem akár most péntek is lehet, egybekötve az ökörködös talival.

Több
21 éve 8 hónapja #101914 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Gondolatok
Sziasztok!

Őszintén szóva nekünk nem a világgal kell törődnünk, hanem a környezetünkkel, mert ha magunkat és környezetünket képesek vagyunk jobbá tenni, akkor ez idővel az egész világon munkálkodni kezdhet.
Olyan ez, mint a hidrogén kötés. :)

Ring-bearer:
Mindennek van árnyoldala, akárhogyan nézed. Van, akinek a legkisebb árny is szembetűnőbb, mint a legnagyobb fényesség (ilyen vagyok én is).

Nincsen boldogság szomorúság nélkül...

Több
21 éve 8 hónapja #101908 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Darkman írta:

Telcontar írta: A javaslatom: üljünk össze a közeljövőben (nálam lehet) egy jó tea mellé egy kifejezett filozofálgatós, több órás eszmecserére. Az sem baj, ha addig átgondoljuk, mi miként tudjuk saját életünkben alkalmazni a "lehet másképp is" fogalmát.

Én abszolút pártolom az ötletet és természetesen benne vagyok. Csinálok ír teát tejjel ;)

Egy ilyenbe én is szívesen beszállnék... A filozófia és az ír tea kombinációja különösen vonzó...

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
21 éve 8 hónapja #101907 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Gondolatok

Telcontar írta: A javaslatom: üljünk össze a közeljövőben (nálam lehet) egy jó tea mellé egy kifejezett filozofálgatós, több órás eszmecserére. Az sem baj, ha addig átgondoljuk, mi miként tudjuk saját életünkben alkalmazni a "lehet másképp is" fogalmát.

Én abszolút pártolom az ötletet és természetesen benne vagyok. Csinálok ír teát tejjel ;)

Huhú :)

Több
21 éve 8 hónapja - 21 éve 8 hónapja #101906 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Peredhil írta: A világot, nem lehet meg változtatni. A világ magától formálódik. Lépletesen írtam.

Nekem jobban tetszett az első megfogalmazás, jobban is illett a gondolatmenethez. A világot nem csak képletesen lehet megváltoztatni, hiszen mindnyájan alkotói vagyunk annak az erőnek, ami indukálja a világ folytonos változását.

Ugyan minket is befolyásol a világ, de mi is befolyásáljuk azt.

Miben áll az ember szabadsága? - A világ rajtunk keresztül formálja önmagát!

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
21 éve 8 hónapja #101904 Írta: Álmos
Szméagol\n

Sziasztok!

Tulajdonképpen azzal töltjük az egész életünket, hogy azt a "nézőpontot" keressük, melyből a világnak a legkevesebb árnyoldala van.
De, hogy ezt megtalálhassuk, sok-sok tapasztalatra és hosszú évekre van szükség, nem? Őszintén megmondom, hogy túl fiatal vagyok (vagy legalábbis túl fiatalnak érzem magam) ahhoz, hogy megtalálhassam a harmóniát. Én úgy fogalmaznék, hogy még lángol bennem az "ifjúság tüze" és ez olykor igencsak heves. De már most érzem, hogy ez a tűz hamar kialszik már, mert kezdek úrrá lenni az érzelmeimen és a gondolataimon.

A fiatalság nem szab gátat annak, hogy megtaláld a harmóniát. Kortalan és nemtelen, időtől és tértől teljesen független. S ami a legfőbb: mindenki megérdemli! Az ifjúság tüze pedig csak had lángoljon! Az viszi előbbre a világot...

Több
21 éve 8 hónapja #101902 Írta: Álmos

Cicafül írta: A Gyuruk Ura olvasása közben tudom magam egy számomra ideális/v. ideálisabb világba képzelni, hanem talán ezt sikerül megvalósítanom a saját élemben - a cselekedeteimben, az emberi kapcsolataimban. Aki ismer - talán - érzi és érti, hogy mirol beszélek.

Amikor Középfölde világát megrohasztotta a gonosz, felvillant a fehérség. Amikor Arwen a halandó szerelemre gondolt, felvillant a megbecsülés.
A mi világunk olyan most, mint egy mocsár. Vannak, akik csak sarat hordanak. Vannak, akik hemperegnek benne. Vannak, akik dobálóznak vele. S vannak, akiknek mondjuk sikerül elültetni benne egy-egy virágot.

Szebb a mocsár közepén egy sárga szírmú virág, mint egy vadvilági erdő rétjein. Nem is szebb, több. Valaminek a kezdete. Egy lehetőség a gazdagságra. Az idealizmus ezt a lehetőséget ragadja meg, és ezt próbálja megvalósítani.

A Helm Szurdokban vívott csata soha nem lett volna olyan dicsőséges, ha nincsenek az orkok. Ha nincs ott a Halál. A mi világunk ugyan beteg, de mert beteg, a gyógyulása sokkal több öröm okozója lesz, mint bármi másé.

C.

D.

Több
21 éve 8 hónapja #101897 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szméagol:
"Tulajdonképpen azzal töltjük az egész életünket, hogy azt a "nézőpontot" keressük, melyből a világnak a legkevesebb árnyoldala van. "

És én mégis mindig az árnyoldalát keresem! Bár tudtalanul, de erre most jöttem rá! Valami fantasztikusan borzalmas érzés! :? És azt sem tudom, mit csináljak... :(

Telcontar, ez tök jó tali lenne! Ismerek egy nagyon jó teázot Vörös Oroszlán vagy mi a neve! Valamelyik színháznál (hát igen, az ember ilyen kroban már egy kicsit szenilis! :wink: )

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 8 hónapja #101893 Írta: @One
Kedves barátaim.

Elösször is hozzád szólok, Arkon öreg barátom.
A világot, nem lehet meg változtatni. A világ magától formálódik.
Lépletesen írtam.
A világot magunk körül!
Ha ezt elérjük, talán azt is elérjük hogy Középfölde többé ne csak könyvben létezzen tovább.
Ami a III.világháborút illeti, az inkább Amerika-Ázsia lesz.
Persze lehet hogy tévedek, akkor nyugodtan szóljatok le.
De, bizonyos foorásokből van merszem ezt állítani.
A világ mindig változni fog.
Lehet hogy eddig _-ból, +-ba, De nem biztos hogy ez így fog tovább fojattódni. Ki tudja, lehet hogy olyasmi lesz mint régen.
De igazatok van. A világ nem lesz mindig ugyan olyan.
Az emberek egy része, mindig ellenálni fog.
Mindig leszenk olyanok, akik az pusztitó eszközökhöz nyúlnak majd legelösször a békés tárgyalás helyet.
A jó és rossz harcát nem lehet megállítani.
De, ne higyjétek hogy hogy csak az emberek harcolnak majd a világért.
A madarak, az állatok, a virágok, a fák, egész erdők fognak küzdeni azért hogy a világ fent maradjon eredeti szépségében.
De, ez majd kialakul. Nem tudjuk meg mondani mikor jön el, az idő.
Az is lehet hogy már eljön. Az is lehet hogy ez folymatosan megy már egy jó ideje. Ki tudja? Nem a mi dolgunk meg mondani.
De, kérem. Ne beszéljünk, eféle dolgokról. Rá érünk.
Nem állna fent a téma váltás lehetősége is, hogy valami vidámabb témára bocsájtkozzunk? :wink:
Tisztelettel:
Peredhil
pp

Több
21 éve 8 hónapja #101869 Írta: Telcontar

Brisa írta: Ez egy olyan program sorozat lenne, aminek a GyU és úgy egyébként Tolkien világának népszerűsítése és mélyebb megismerése, valamint a hozzá kapcsolódó témák feldolgozása révén társadalmi és emberi értékek közvetítése lenne a célja.

Valami ilyesmire gondoltál, Telcontar?

Alapvetöen igen. persze nem a "beleértö és kizáró mi" módján: azaz nem csak annak a korosztálynak (bár ök a legnevelhetöbbek), nem csak a GYU világán keresztül és föleg nagyon gondosan megfogalmazott célokat kellene elérni, amihez maga a program csak keret. Ezt egy-egy elöadáson igazából nehéz érzékeltetni, de egy kiránduláson már könnyebb (pl. az állatos programhoz kapcsolódva kirándulás alatt madáretetö kihelyezése).
Viszont maga a Noldás Program ennél sokkal több. Tehát adott két halmaz, amelynek van egy jókora közös keresztmetszete. :) Erre gyúrhatnánk együtt...

Több
21 éve 8 hónapja #101817 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok

Telcontar írta: Azt látom, hogy efféle gondolatok elevenen élnek e fórum látogatóiban. A mai fiatalokat még lehet nevelni. Mit gondoltok, nem kellene a Noldás program részévé tenni ezt? És akkor máris tíz ember helyett teszünk a jövöért...

Csúnya dolog magamat idézni, de asszem ez az egyik legjobban megfogalmazott szöveg, amit valaha is leírtam ( :roll: :wink: ). A noldás programról:

Ez egy olyan program sorozat lenne, aminek a GyU és úgy egyébként Tolkien világának népszerűsítése és mélyebb megismerése, valamint a hozzá kapcsolódó témák feldolgozása révén társadalmi és emberi értékek közvetítése lenne a célja.

Valami ilyesmire gondoltál, Telcontar?

Brisa

Több
21 éve 8 hónapja #101813 Írta: Telcontar
Mi emberek vagyunk. És egyetlen emberöltönyi idönk van, hogy a felelösségnek, amellyel e világnak/világért tartozunk, eleget tegyünk.
De az értékek, amelyeket esetleg megmenthetünk, tünde-szemmel nézve is idötállóak lehetnek. Nem a társadalom cselekszik vagy változik; hanem az egyes ember. És a mennyiség elöbb-utóbb minöséggé válik.

Gandalf írta: Megváltoztatni a világot? A tündék pont azért hagyták el Középföldét, mert a világ túl gyorsan megváltozott, az emberek a maguk képére formálták....

Több
21 éve 8 hónapja #101812 Írta: Telcontar
Nem a világot kell megváltoztatni. Mi a kis kezek vagyunk, akik a világ kerekét hajtják és nem láthatjuk elöre a szerepünket. De amit megtehetünk: az egyes embereknek, akikben még van hajlandóság a jóra (különösen a fiatalabbak, akik majdan ezt már a gyereknevelésüknél is érvényesíthetik), megmutathatjuk, lehet másképp is. Csak a saját cselekedeteinket kell tudatosítani (pl. milyen termékeket vásárlunk, milyen programokat szervezünk magunknak és másoknak, és más efféle apróságok), és ha már érezzük, hogy képesek vagyunk függetleníteni agyunkat az agymosó világtól, akkor képesek lehetünk arra, hogy másoknak - ezalatt EGYES EMBEREKET értek - is alternatívát mutassunk a Bigbrádörhöz és a Mekihez képest.
A javaslatom: üljünk össze a közeljövőben (nálam lehet) egy jó tea mellé egy kifejezett filozofálgatós, több órás eszmecserére. Az sem baj, ha addig átgondoljuk, mi miként tudjuk saját életünkben alkalmazni a "lehet másképp is" fogalmát.
Lehet, semmit nem leszünk képesek elérni. De ez nem jelenti azt, hogy ne is próbáljuk meg. Frodónak mi reménye lehetett egyedül behatolni Mordorba és a Katlanba dobni a Gyürüt? Semmi. Mégis nekiindult.
Efféle témákban csak óriási optimizmussal, az emberi lélekbe vetett hittel és a naívságot ellensúlyozó cinizmussal lehet eredményt elérni, úgy hiszem. De a munkám kapcsán nap mint nap látom, hogy rengeteg jóakarat létezik az emberekben, csak nincs elég szellemi teljesítöképesség, hogy ezt a jóakaratot megfelelö hatékonysággal fejtsék ki.

Több
21 éve 8 hónapja #101790 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Megváltoztatni a világot? A tündék pont azért hagyták el Középföldét, mert a világ túl gyorsan megváltozott, az emberek a maguk képére formálták....

Több
21 éve 8 hónapja #101789 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hmmm...

Tenni valamit a világért...
Sokan próbálnak tenni érte, még többen mondják hogy tesznek érte.
De mi mit tehetünk érte, s hogyan?
A világot megváltoztatni nem kis dolog és sokáig tart. Egy emberéletnél sokkal tovább.
A legfobb akadályt persze az emberiség jelenti, amelynek esze ágában sincs megváltozni, foleg nincs kedve bármit is tenni ezért...
Sokaknak jó úgy a világ, ahogy van, és sokaknak nem, de nem tudják mit is kellene tenniük azért hogy megváltoztassák.

A III. világháború könnyen lehet hogy Európa és Amerika között fog zajlani, és az igazi nyertese természetesen Ázsia lesz, foként azon államok amelyek függetlenítik magukat mindkét féltol, adva ezzel egy harmadik pólust. (Japán, Kína, stb)

Az USA már nem sokáig lesz képes ebben a formában fennmaradni, Európa változás elott áll (kérdés hogy hogyan viseli el) és még az is lehet hogy megint kettészakad...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 8 hónapja #101766 Írta: @One
"A mi időnk hamarosan lejár!" - Ezt mondta Elrond nem?

Ha nem negedjük, nem fog. Ha voltak is tündék,vagy ha vannak, vagy ha lesznek, bizonyosan ezt fogják mondani.
Hogy miért?
Mert ez a világ ahol élnek, nem a szépek népének való.

Ez a mi feladatunk hogy meg változtassuk.
Mert ha a világ ilyen marad, mi is ezt ogjuk mondani, hamarosan.
De nem fogjuk. És miért nem? Mert a világ nem ilyen fog maradni.
Hiszek abban hogy meg tudják változtatni. De nem a politikusok.
Ha nem mi, mi akikben még van remény, és dicsőség. Valami szeretet
a világ iránt.
Nem csak imádkozni kell, tenni is. Hát akkor tegyünk.

Tisztteletel:
Peredhil

Több
21 éve 8 hónapja #101747 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Gondolatok

Én nem tudom ilyen velősen megfogalmazni a gondolataimat, de Cicafüllel, Brisával és Telcontarral is mélyen egyetértek. Néhány éve "ébredtem fel", és vettem észre, hogy itt valami nagyon nem stimmel. Azóta igyekszem tudatosan irányítani az életem, és érzem, hogy egyre inkább kiszakadok ebből az őrült rohanásból. A kiszakadást csak pozitív értelemben gondolom. De egy-egy lépcsőfok után látom, mennyit tanultam, és ez milyen kevés ahhoz képest, amit még meg kell értenem...

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
21 éve 8 hónapja #101731 Írta: Hunnai
Hunnai válaszolt a következő témában: Gondolatok

Telcontar írta: Einstein mondta: Nem tudom, hogy a III. világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni. De hogy IV.-et bunkókkal és kőbaltákkal, az biztos.

Nem rossz meglátás. Sőt! :roll:

Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!

Több
21 éve 8 hónapja #101727 Írta: Telcontar
Einstein mondta: Nem tudom, hogy a III. világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni. De hogy IV.-et bunkókkal és kőbaltákkal, az biztos.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.964 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére