BESZÉLGETŐS topic

Több
17 éve 10 hónapja #309642 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
De Cunnir senki sem bántani akar! Mindekiben van hiba, benned is, bennem is, xyzs-ben is. A lényeg, hogy néha neked is áldozatot kell hoznod a közösség érdekében. Erre nem az a válasz, hogy nem tudok helyesen írni, hanem az, hogy legalább törekedj arra, hogy megpróbálsz! Ez tényleg csak jótanács, nem bántás.

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #309640 Írta: Cunnir
Cunnir válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

*Nessa* írta: Én leszálltam. és bocs, ne haragudj...

Nem az, hogy haragszom az nem érdekes.
Nem vagyok tökéletes sok hibám van , van mit még csiszolnom magamon.
Tudom, hogy rossz a helyesírásom a beszédem, beszélni sem tudok.
DE nem tehetek róla:D fogadjatok el ilyen tudálékos mindenbe beleszóló embernek, csak azértis leíromnak.

A gyenge soha nem képes megbocsátani.A megbocsátás az erősek tulajdonsága.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #309638 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Én leszálltam. és bocs, ne haragudj...

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
17 éve 10 hónapja #309636 Írta: Cunnir
Végre ma volt egy jó napom egy darabig és most mindenki a helyesírásomon lovagol és, hogy én milyen vagyok.
Én ilyen vagyok fogadjatok el, hogy ilyen tudálékos és minden lébe kanál vagyok és, hogy rögeszmésen beleszólok mindenbe ami körülöttem folyik és, hogy tudni szeretnék. :D

Szálljatok le rólam:D légyszi.

Több
17 éve 10 hónapja #309635 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Az én szerény vélemény az, hogy ez egy parttalan vita, még egy ideig ezen el lehet csámcsogni, de mint látom, értelme nincsen.
Szerintem okosabb lenne végre túllépni rajta és vmi okosabb dologról beszélgetni. Nem?

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
17 éve 10 hónapja #309634 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Egyébként csendben megjegyzem, nem szeretek másokkal vitázni, mert annak legtöbbször az a vége, hogy én vagyok a csúnyagonoszördög, aki belepofáz mindenbe, pedig oda is írtam direkt, hogy nem bántásból írom, nem gúnyból, egyszerűen csak nem tudom hogy megfogalmazni könnyedebben, hogy ne tűnjön durva kiigazításnak. Mert nem az.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309633 Írta: Cunnir

*Nessa* írta: Nana! Snuffles egy szóval nem mondta, hogy neki mindig igaza van!
Nálad is azt kifogásolja, hogy mindig állítasz, sose kérdezel. Legalábbis nekem ez jött le. Ha tévedek, bocs...

Ha kérdésem van magamnak utána nézek vagy megkérdezem apukámat, ha nem felel meg neten keresek még pluszban magamnak.
Nekem az tökéletesen megfelel.

Több
17 éve 10 hónapja #309632 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nana! Snuffles egy szóval nem mondta, hogy neki mindig igaza van!
Nálad is azt kifogásolja, hogy mindig állítasz, sose kérdezel. Legalábbis nekem ez jött le. Ha tévedek, bocs...

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
17 éve 10 hónapja #309631 Írta: Snufi

Cunnir írta: Feltételezem, Te állításaid mindíg mindekkor 100%-ig pontosak?

Most csak a kedvemért tettél kérdőjelet, hogy kérdésnek tűnjön? Egyébként ilyesmit nem állítottam. Ellenben utánanézek dolgoknak, mielőtt írok valamit. Sőt, bevallom, annyira rögeszmés vagyok, hogy Aberforth nevét is háromszor beírtam a gugliba, míg be mertem írni, mert nem voltam biztos benne, hogy így írják, még a vezetéknevében sem, pedig az egyértelmű, miután Dumbledore bátyja (öccse?). De nem ez a lényeg. Nem vagyok tévedhetetlen, sokszor és sokat hibázom, pedig utánanézek tényleg a legtöbb dolognak.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309629 Írta: Cunnir

Snuffles írta:

Cunnir írta: Különben is csak okulhatok belőle.

De te sosem kérdezel semmit, csak állítasz. Folyton állítasz valamit, ami javításra szorul. :S

Feltételezem, Te állításaid mindíg mindekkor 100%-ig pontosak?

Több
17 éve 10 hónapja #309627 Írta: Snufi

Cunnir írta: Különben is csak okulhatok belőle.

De te sosem kérdezel semmit, csak állítasz. Folyton állítasz valamit, ami javításra szorul. :S

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309625 Írta: Cunnir

Liliom írta: Cunnir, ha megengeded, szerintem nem kene Alyrral vitaba szallnod...
Tudod az az erzesem, hogy nehany lepcsofokkal feletted all. Ne tedd magad nevetsegesse.

Lehet , hogy tudása nagyobb történelem szinten meg minden más szinten.
Mivel idősebb nálam, de azért én megprobálkozom vele.
Különben is csak okulhatok belőle.

De nyugodtan megmondhatod mi a hibám, de tedd meg privátban mert szerintem innen törölnék.

Én még csak középiskolás vagyok tudom, hogy többet tud , de én akkoris megprobálom csak azért is.

Több
17 éve 10 hónapja #309621 Írta: Snufi

Cunnir írta: Köszi, hogy minősíted a helyesírásom. De nem érdekel annyira.

minket meg igen, mert nem értjük, mit akartál írni.

De az oroszokat alsóbbrendű fajnak tekintette, és milyen irronikus pont ők verték tönkre elit hadosztályjait.

plusz egy j van, de nem ez a lényeg. szerintem többen is óva intettek attól korábban, hogy vitába szállj pl. Alyrral. történelemszakos, egyetemista, ezeket már mind tanulta, egy icipicivel többet tud ezekről, mint te. nem szégyen beismerni, hogy nem tudsz valamit, de ne tromfolj rá. pl én sem értettem egy másik hozzászólásodban az egyik szót. komolyan nem bántani akarlak, még ha úgy is tűnik, nem tudok már hogy meghunyászkodni, nehogy kioktatásnak tűnjön, amit írok.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309615 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Cunnir, ha megengeded, szerintem nem kene Alyrral vitaba szallnod...
Tudod az az erzesem, hogy nehany lepcsofokkal feletted all. Ne tedd magad nevetsegesse.

...

Több
17 éve 10 hónapja #309611 Írta: Cunnir

Alyr Arkhon írta: Galadriel14: Sokkal durvább dolgokról van itt szó, minthogy nem tudta kezelni az emberek lelkivilágát.
Azért kb 6 millió ember kiirtása (zsidók, cigányok, homoszexuálisok, vagy egyéb nemkívánatos személyek, esetleg csak olyanok akik a diktatúra ellen emelték fel a szavukat) gázkamrákban, orvosi kísérletekben, vagy egyszerűen halálra dolgoztatva őket, és további tízmilliók halálának okozása egy homályos célokért vívott háborúban amelynek elvesztését még egy hónappal a totális vég előtt sem ismerte el, kicsit túlmegy a lelkivilág kezelésén.

Ajánlom megtekintésre a Schindler listája (ami azért eléggé lájtos a valósgához képest néhol) és a Bukás című filmeket.

Cunnir:
1. Hitler pont azért került be az NSDAPbe mert első világháborús veterán volt aki semmihez nem értett, munkát nem kapott, és ezen akart változtatni. (jaigen, a hadvezetéshez sem értett, már régen meglévő módszereket alkalmazott, és amint azok kudarcot vallottak a "kitartás mindhalálig, mert jön a csodafegyver mindjárrögtönazonnal" parancson kívül semmit nem tudott csinálni. Aki megpróbálta felhívni a figyelmét hiányosságaira, az hogy-hogy nem tragikus hirtelenséggel elhalálozott. )

2. A szövetségesek partraszállása csak hab volt a tortán. Mint hadművelet létszámban és jelentőségben sehol sincs pl Budapest ostromához képest. A háború keleten dőlt el, Sztálingrádnál, Kurszknál és a Don-kanyarban.
Nem mellékesen Hitler az angolokat nem (és végsősoron az amerikaiakat sem) tekintette untermenschnek.

3. Az, hogy szórakoztató az írásod azt jelenti, hogy a helyesírásod annyira borzasztóan rossz, hogy már nevetséges.

Köszi, hogy minősíted a helyesírásom.
De nem érdekel annyira.

De az oroszokat alsóbbrendű fajnak tekintette, és milyen irronikus pont ők verték tönkre elit hadosztályjait.

Több
17 éve 10 hónapja #309609 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Galadriel14: Sokkal durvább dolgokról van itt szó, minthogy nem tudta kezelni az emberek lelkivilágát.
Azért kb 6 millió ember kiirtása (zsidók, cigányok, homoszexuálisok, vagy egyéb nemkívánatos személyek, esetleg csak olyanok akik a diktatúra ellen emelték fel a szavukat) gázkamrákban, orvosi kísérletekben, vagy egyszerűen halálra dolgoztatva őket, és további tízmilliók halálának okozása egy homályos célokért vívott háborúban amelynek elvesztését még egy hónappal a totális vég előtt sem ismerte el, kicsit túlmegy a lelkivilág kezelésén.

Ajánlom megtekintésre a Schindler listája (ami azért eléggé lájtos a valósgához képest néhol) és a Bukás című filmeket.

Cunnir:
1. Hitler pont azért került be az NSDAPbe mert első világháborús veterán volt aki semmihez nem értett, munkát nem kapott, és ezen akart változtatni. (jaigen, a hadvezetéshez sem értett, már régen meglévő módszereket alkalmazott, és amint azok kudarcot vallottak a "kitartás mindhalálig, mert jön a csodafegyver mindjárrögtönazonnal" parancson kívül semmit nem tudott csinálni. Aki megpróbálta felhívni a figyelmét hiányosságaira, az hogy-hogy nem tragikus hirtelenséggel elhalálozott. )

2. A szövetségesek partraszállása csak hab volt a tortán. Mint hadművelet létszámban és jelentőségben sehol sincs pl Budapest ostromához képest. A háború keleten dőlt el, Sztálingrádnál, Kurszknál és a Don-kanyarban.
Nem mellékesen Hitler az angolokat nem (és végsősoron az amerikaiakat sem) tekintette untermenschnek.

3. Az, hogy szórakoztató az írásod azt jelenti, hogy a helyesírásod annyira borzasztóan rossz, hogy már nevetséges.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 10 hónapja - 17 éve 10 hónapja #309607 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Elnézést, megszakítanám a bájcsevejt az alábi kis "aprósággal"... :twisted: :D

FIGYELEM!!

A Tolkien Levelező Verseny jelentkezési határidejét meghosszabbítottuk JANUÁR 10-IG, így van egy hetük jelentkezni, illetve az iskoláknak is van idejük továbbítani a diákoknak a kiírást!!!

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 10 hónapja #309600 Írta: Snufi

Remzymama/Tünde írta:

Snuffles írta:

Cunnir írta: ...mindent lantba vetnek...

imádom, ahogy írsz :D (nem gúnyosan mondom, komolyan)

érdekes, én nem :?

szórakoztatónak találom, ez a pontos kifejezés, de nem rosszindulatból, ez a még pontosabb.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309597 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Kedves Fórumozók!

Nem tudom kinek áll szándékában eljönni a LEP (Tolien születésnap) - ra/re, de mindenkit sok szeretettel várunk, akiket nem ismerünk személyesen, vagy szeretne minket közelebbről is megismerni.

LEP szervezők
<!-- l --><a class="postlink-local" href="tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=333">viewtopic.php?t=333

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 10 hónapja #309570 Írta: Cunnir
Abban a bizonyos korszakban dőlt el a jövő.
Amikor a szövetségesek partra szállotak Normandiában egy szebb jövőért szálltak ringe az ellenségell és akkor amikoris győzelem volt előttük még akkor is rettegniük kelett az ellenségtől, tudták, hogy ideig-óráig fog tartani a háború, de győzni fognak.
Ez a korszak különös figyelmet érdemel.
Itt dőlt elminden.

Több
17 éve 10 hónapja #309567 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
huh.. jól lemaradtam: lényegében elmondtatok mindent. én erről a korszakról csak annyit mesélnék, hogy kb. két éve éjszakai focin(az egy rendezvény a sulinkban..) filmvetítés volt. a Zongorista ment, na mondom beülök megnézem... hát nem bírtam elsőre ... aztán másodszorra sem... végül harmadszori nekifutástra néztem végig. és azóta sokkal szívfájdítóbb ez a korszak számomra, mint addig volt. akkor értettem meg belőle egy kicsit amikor végre végignéztem a filmet. és hát: lehet hogy gyorsan tudta használni az építkezéshez és egyéb földi dolgokhoz az embereit, de nem tudta kezelni a lelkiviláguk... még talán a németekét igen. de senkiét másét. ezért is bukott meg. (hál' ég..)

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 10 hónapja #309559 Írta: Cunnir
ÓÓÓ nagyon köszönöm :oops:
Ez most pozitív vissza csatolásnak veszem:D

Hogy értitek úgy kb?:)
Akkor ezen túl megprobálok így írni:D

Több
17 éve 10 hónapja #309554 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Snuffles írta:

érdekes, én nem :?

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 10 hónapja #309549 Írta: Snufi

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309539 Írta: Cunnir
"Én Hitlert nem szánom, megmaradhatott volna normális embernek, akadt épp elég választási lehetősége, ő a hatalmat választotta. "

Milyen érdekes katona ként kezdte, utána belépett a náci pártba, végül a vezetője lett.
És nem halt meg a fronton mikor megsebesült az I. világháborúban:S
NEeeem, nem halt meg. INkább felépült..

Ilyen volt cári család barájta orosz országban.
Ha jól emlékszem Raszputyin volt az.
Ő is hatalom éhes ember volt.
Megprobálták megölni nem sikerült, sem ciánnal, sem ólom golyóval megölni, ellenben bedobták a vízbe és ott meghalt.
De a cárnőt az ujjai köré csavarta és lényegében ő írányitott mindent.

Azért milyen érdekes ez is.
Más emberek , hogy uralkodhassak mindent lantba vetnek, nem számít nekik sem érzés sem élet, csak a végcél, az egy cél a hatalom, és közben más aligha érdeklő őket önös céljaikon kivül.

Több
17 éve 10 hónapja #309530 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Phaedra/Namarie írta:
Liliom: nekem nincs kétségem affelől, hogy amit tett, az szörnyű.

Filozófus biztos nem volt.

Barbárokat használnak fel: nos, ha a barbár szót abban az értelemben használjuk, hogy "primitív, érzés nélküli ember, aki örömét leli a kegyetlenkedésben" akkor azt hiszem, érthetőbb, amit mondtam. Kosztolányinak ven erről egy tanulságos írása, onnan vetetm ezt a mondatot.

Buddhizmus: egy buddhista még Hitlert sem ítéli el. Egy keresztény sem- nem a mi dolgunk, felsőbb törvények majd elrendezik az ő sorsát.

Liliom: félre ne értsd, én nem örülök Hitler létének, sem annak, amit maga után hagyott. Ugyankkor valahol szánom is, Sztálinnal együtt, mert mind a kettő borzalmasan élt, és borzalmasan is halt meg. Én valahol az embert is nézem, az egyéni, érző embert. Tudom, hogy az áldozatait lehet itt említeni. nme véletlenül vagyok képtelen megnézni a schindler listáját. Egyszer megpróbáltam, utolsó öt percet, két mondat után kitört belőlem a sírás, és még vagy egy jó ürát sírtam. Ugyanezt váltotta ki belőlem egy beszélgetés, ahol Kertész Imre műveiről is beszélgettünk.

Ecthelion: ez teljesen normális és szép dolog, ami arar vall, hogy gondolkodó emberek vagyunk, akik hajlandóak elmélyülni az őket érdeklő témában, és van valamiféle vitakultúrájuk is. Olyasmit próbálunk itt megvalósítani, ami igencsak hiányzik a világból.

Én Hitlert nem szánom, megmaradhatott volna normális embernek, akadt épp elég választási lehetősége, ő a hatalmat választotta.

A buddhisták alapvetően szerintem elítélnék Hitlert, mivel túl sok életet vett el.
Buddha egyébként nem törődött mások elítélésével, megpróbálta az egyéneket ráébreszteni arra, hogy szabaduljanak meg a lét szenvedéseitől.
Ezenkívül a buddhisták semmiféle felsőbb törvényben nem hisznek, az ember a bűneivel saját magának tesz rosszat és még az életében vissza fog ütni valamiképpen, rosszabb esetben a következőben is.

A barbárokról ajánlom mindenki figyelmébe a Mesterségem a halál c regényt Merlétől.

Kertész Imréről nem vagyok nagy véleménnyel, a Schindler listája viszont jó film, már csak azért is, mert mindenkinek szembe kell néznie azzal, mi történt. Azzal, ha megrendülten közöljük, hogy ez bizony jajderossz, semmit nem érünk el.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 10 hónapja #309528 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Phaedra/Namarie írta: Történészek, értitek, mit akarok kinyögni?

Én ugyan nem vagyok történész, maximum történészpalánta, de érteni értelek. :) )

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 10 hónapja #309527 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Akkor tényleg félreértettem, bocsánat. :oops:

Ez mind oké, de az ok gondolom nem mentesít a tett súlya alól (vagy hogy mondjam - ha tudnék fogalmazni.... :roll: ).

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
17 éve 10 hónapja #309526 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Kicsit félreértettél: nem az őt ért negatív hatásokról beszéltem. Arra értettem, hogy a világot összességében kell megnézni, hogy milyen folyamatok vezettek odáig, hogy teret kaphatott egy ilyen szörnyeteg.

Történészek, értitek, mit akarok kinyögni?

De ami nagyon fontos, olyannyira, hogy még a modern jog is alapoz erer: a tett mellett fontos a szándék. Itt most elvonatkozatatok Hitlertől. Inkább arról van szó, hogyha az életben bárki olyat tesz, mai kellemetlen, akkor meg kell nézni, mi motiválta.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 10 hónapja #309525 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Noli, koszonom az eszrevetelt, a nyelvtani helytelenseget javitottam.

Phaedra/Namarie, koszonom a velemenyed, jo hogy ennyi energiat forditottal a temara. Remelem sem te, sem mas aki olvasta a beszelgetest nem gondolja hogy konokul, a tenyeket figyelmen kivul hagyva itelek el valakit, akit azert lassuk be, hivhatunk gonosznak is.
Igaz, egy buddhista nem itel el senkit, de en nem vagyok buddhista, azonban vannak olyan gondolatok abban a filozofiaban, amikkel melyen egyet ertek. Ilyen peldaul az, hogy ne artsunk senkinek, es mi ellen, ha nem ez ellen vetett a leginkabb Hitler?
Turelmes embernek tartom magam, de meg bennem is felforr a ver amikor egy bunos ember zsenialitasat boncolgatjak.

...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.591 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére