BESZÉLGETŐS topic

Több
17 éve 10 hónapja #309682 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Cunnir írta: Én is szemüveges vagyok:D
Bal szemem -0,75 jobb szemem -0,5.
Nem vészes annyira.

Az semmi, kb mint az ablaküveg. Az enyém -5,25 és -5,75... Szóval lencse nélkül gyakorlatilag semmit nem látok, csak nagy elmosódott foltokat.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja #309681 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Snuffles írta:

Sil írta: Nekem "csak" a látással... :P

Ó, tényleg, nekem is, de a szemüvegem úgy hozzámnőtt, hogy hajlamos vagyok elfeledkezni róla. :P

Na én is. Vmikor keresem, aztán rájövök, hogy rajtam van... :roll:

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 10 hónapja - 17 éve 10 hónapja #309680 Írta: Cunnir
Cunnir válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Velem az szokott előfordulni mikor megyek suliba reggel 6.30 kor mellesleg 7.15 kor csöngetnek be a 0.órára.
Otthon hagyom a kukkerom az a jó:D
Reggel mindíg elfelejtem lerakom.
Ez az tuti kivan készítve felfogom venni.
Fölmarkolom a kulcsot és otthagyom a szemüvéget:D
Én szemügémnek elég nagy fesztávolsága van:D

Miért nem?:)
Azt tartják aki szemüveges nem buta embert.
Vagy aki szereti az állatokat gonosz ember nem lehet.
Sok ilyen akármi van.

A gyenge soha nem képes megbocsátani.A megbocsátás az erősek tulajdonsága.

Több
17 éve 10 hónapja #309679 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Eh.... kripli banda. :P

Én meg csak azért holdok szemüveget, mert sokkal okosabbnak nézek ki benne. 8) Na jó, nem, néha tényleg szükségem van rá.

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
17 éve 10 hónapja #309678 Írta: Missy
Kicsit félreértettük egymást. Szelektíven hallani annyit tesz, mikor azt hallod meg amit szeretnél, ami számodra, a te helyzeted számára előnyös.

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.

Több
17 éve 10 hónapja #309677 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Ben Kenobi írta: Én rettentő halkan beszélek, ha zavarban vagyok, csak még rosszabb. :D :D Felelni meg kifejezetten nem szeretek, akkor elönt a remegés, dadogok, ilyesmi. :roll:

'csak'? engem kihívott egyzser az irodalom tanárnő. tudtam az egész anyagot. ő is tudta h tudom. mégsem bírtam elmondani. kb két mondatig jutottam és szégyen ide vagy oda, elbőgtem magam, és azt mondta inkább feleljek máskor. ez az egy alkalom amikor emberséges volt hozzám, úgy szívből. és másfél hónap múlva seperc alatt felmondtam az egész anyagot. durva mi?...

apropó szerelem: én.. hát.. szép érzés, de most túl estem az első komoly hibán, amit remélem soha nem fogok többet elkövetni, és remélem nem bántottam meg nagyon a fiút...(elég gázos sztori.. ;( :bawling:

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 10 hónapja #309676 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Ecthelion írta:

Snuffles írta:

Ó, tényleg, nekem is, de a szemüvegem úgy hozzámnőtt, hogy hajlamos vagyok elfeledkezni róla. :P

Dettó. :D DD

Jah, én egyszer kerestem, hogy hol van a szemüvegem, sehol sem találom, és közben rajtam volt. :D (Duplapluszjó, hogyha leveszem, kvázi semmit sem látok, úgyhogy... :D )

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 10 hónapja #309675 Írta: Cunnir

Ecthelion írta:

Snuffles írta:

Én mindíg hordom, bár haza megyek leveszem:D
Tévézek felveszem mindíg résen vagyok levegyem mert értékes kis darab meg:D
Meg jó szemüveg:)
Mondjuk ha gépezek eléggé torzít:D

Több
17 éve 10 hónapja #309673 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Snuffles írta:

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
17 éve 10 hónapja #309672 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309671 Írta: Ben

Missy írta: ÓÓÓ! Csak szelektíven, az a jó! :D

Szelektíven, azaz! :D (Látásommal nekem is gond van. Egyre jobb, nem? Végül tényleg igaza lesz Snufinak. :lol: )

Több
17 éve 10 hónapja #309670 Írta: Cunnir

Missy írta:

Ben Kenobi írta:

Snuffles írta: Egyébként lassan kiderül, hogy az összes fórumosnak van valami problémája a beszéddel, írással, vagy a hallással. :P (Spec nekem a hallással is van gondom, de nem annyira, hogy hallókészüléket hordjak.)

Én csak időnként nagyothallok. :D Illetve valahogy úgy, mint drága jó nagyapám, amit kell azt nem, amit nem kell, az meghallom. :D :D

ÓÓÓ! Csak szelektíven, az a jó! :D

Jaja az jó amikor véletlenül meghallod mit kapsz ajándékba:D
Ügye az milyen jó?
vagy mikor hívnak és nem hallod:D
Mikor elkezdenek beszélni rólad és rögtön felkapod a fejed. :D és fülelesz

Több
17 éve 10 hónapja #309669 Írta: Missy

Ben Kenobi írta:

Snuffles írta: Egyébként lassan kiderül, hogy az összes fórumosnak van valami problémája a beszéddel, írással, vagy a hallással. :P (Spec nekem a hallással is van gondom, de nem annyira, hogy hallókészüléket hordjak.)

Én csak időnként nagyothallok. :D Illetve valahogy úgy, mint drága jó nagyapám, amit kell azt nem, amit nem kell, az meghallom. :D :D

ÓÓÓ! Csak szelektíven, az a jó! :D

Több
17 éve 10 hónapja #309667 Írta: Cunnir
Évfolyamban nekem a legjobb a hallásom.
Megy a zene akkor is tökéletesen hallom ha valaki súgdolozik a valahol a lakásban:D.
Vagy mit beszél az alattam lakó ember.
Én örök ellenségem az írás és a beszéd. :D

Ti úgy is gondolom már akit érint, meséljetek neekm a szerelemről:D
Kiváncsi vagyok rá.
Akármilyen ostában hangzik én már elfelejtettem nem tudom megfogalmaznii egyszerűen.
Tudom nem fogalom nem lehet pontosan definiálni ez egy érzés.

Én is szemüveges vagyok:D
Bal szemem -0,75 jobb szemem -0,5.
Nem vészes annyira.

Több
17 éve 10 hónapja #309666 Írta: Sil

Nekem "csak" a látással... :P

Tears unnumbered

Több
17 éve 10 hónapja #309665 Írta: Ben

Több
17 éve 10 hónapja #309663 Írta: Ecthelion

Cunnir írta:

Ecthelion írta: Én meg úgy hadarok, hogy mindig mindenki vissza kérdez, hogy mivan, mivan? :D DDD

Nekem 5-6 szor kell vissza mondanom:)
Ha nem többször.
Mindíg vinnem kell magammal szikron tolmácsot.
Máriójót például:D, ő tökéletes szikron tolmácsom.

Hát velem nem járnál jól. :D DDD

Bocs. *ego on* :mrgreen:

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
17 éve 10 hónapja - 17 éve 10 hónapja #309662 Írta: Snufi

Sil írta: [size=9:2m9dq3fe]Ablakban? Brrr... Miért nem lapon? :wink: [/size]

Na jó, már írásban is félrebeszélek... Természetesen lapon... :)

Egyébként lassan kiderül, hogy az összes fórumosnak van valami problémája a beszéddel, írással, vagy a hallással. :P (Spec nekem a hallással is van gondom, de nem annyira, hogy hallókészüléket hordjak.)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309661 Írta: Sil

Snuffles írta:

Ecthelion írta: Snuffles az egy másik topic. :mrgreen:

Ááá télleg :D úristen, ezer bocs. épp néztem, hogy hova tűnt onnan, te jó ég, na többet nem nyitok meg fórumot egyszerre négy ablakban :P :D köszi!

[size=9:zki4unoq]Ablakban? Brrr... Miért nem lapon? :wink: [/size]

Tears unnumbered

Több
17 éve 10 hónapja - 17 éve 10 hónapja #309659 Írta: Cunnir

Ecthelion írta: Én meg úgy hadarok, hogy mindig mindenki vissza kérdez, hogy mivan, mivan? :D DDD

Nekem 5-6 szor kell vissza mondanom:)
Ha nem többször.
Mindíg vinnem kell magammal szikron tolmácsot.
Máriójót például:D, ő tökéletes szikron tolmácsom.
Neki elég 2 szer elmondani mit szeretnék máris tudja mi az ábra:D
Matek tanárnőm is mondja lassabban, némettanárnő is lassabban:D
Ne hadarj ne dadoj artikulálj vagy mi a szöszenet.

Majd egyszer hallotok beszélni és Ti is néztek majd:)

napi 4-5 órát beszélek vagy ha nem többet.
De azt is sokszor kell vissza mondani.
Eddigi legjobb alkalom az volt matek dolinál amikor csak a-betűt írtam két soron keresztül.
Nem tudom csak a a mást nem tudtam nem akartam írni pasz.
Utána egyszer csak észbe kaptam mi ez a sok a betű:D és máris ment az írás.

Nekem is a történelem tanárom azt mondja az emelt töris is.
Jó vagyok írással nem lesz gond mert addigra belém verik amit kell.
De a beszéddel azzal gondom lesz.
Én szépen higgadtan megyek ki feleleni mégis dadogok vagy túl gyorsan mondom, még ha megerőltetem magam(Ami nekem akkor féltemponak tűnik) az is túl gyors valakinek.

Vagy mikor előadást tartok amit szeretek mivel legalább tanulok artikulálva beszélni, akkor is ez a legfőbb gondom, a beszéd.
Tudom mit akarok elmondani és egyszerűen nem megy.D
Valaki mindíg kell , hogy besegítsen nekem, de én kiskorom óta dadogok vagyis volt valami szörnyűség ami miatt elkezdtem dadogni.

Sorra nyertem a díjakat mert szépen mondtam verseket. Szépen szavaltam. És egyszer csak történt valami ami miatt annyira megrendültem, hogy azóta is dadogok.(

Mindíg 1-2-3 harmadik voltam városi szavaló versenyeken, mesemondon is.
De egyszer csak vége szakadt mindennek. :(

Több
17 éve 10 hónapja #309658 Írta: Missy
Én nem nyitom ki a számat. Nem lehet érteni mit mondok. de aztán megerőltetem magam és normálisan, artikulálva mondom. Ha ideges vagyok akkor meg hülyeségeket mondok és eltévesztek 1-2 szót, de ettől még meg lehet érteni.Ilyenkor megint összeszedem magam, és lám! Tudok beszélni!!!! :D

Több
17 éve 10 hónapja #309656 Írta: Ben
Én rettentő halkan beszélek, ha zavarban vagyok, csak még rosszabb. :D :D Felelni meg kifejezetten nem szeretek, akkor elönt a remegés, dadogok, ilyesmi. :roll:

Több
17 éve 10 hónapja #309655 Írta: Ecthelion
Én meg úgy hadarok, hogy mindig mindenki vissza kérdez, hogy mivan, mivan? :D DDD

Több
17 éve 10 hónapja #309654 Írta: Snufi
Cunnir: én ha ideges vagyok, zavarban vagyok, vagy sok ember előtt vagyok, akkor iszonyúan dadogok, pedig semmi problémám nincs a beszéddel. Remek helyesíró vagyok (az egyetlen, amiben jó vagyok), nyerek a versenyeken, de ez a kapkodós, ideges dadogás megmarad. Kisebb társaságban viszont normálisan bírok beszélni, sőt, feleléskor megerőltetem magam (bár nekem kínszenvedés, ha felelnem kell) és tökéletesen meg lehet érteni, amit mondok.
Viszont nálunk alapvetően más eredetű a probléma, ugyanis nekem ez a gátlásosságomból akad, rajtad pedig úgy vettem észre, hogy nem gátlásos vagy, csak az agyad előbb generálja a gondolatokat, mint hogy kimondanád és ugyebár fizikai képtelenség egyszerre több mondatot is mondani. ;)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309653 Írta: Missy
El kell menni szakorvoshoz, gyakorolni kell, nem szabad elhinni, hogy úgyse fog sikerülni, mert kiskorodban se ment. Már idősebb vagy, a tűrőképességed is nagyobb. Mondom, kellő elszántsággal javítható a dolog. Pardon nem csak elszántság kell hozzá, hanem gyakorlás is. Mikor majd 2-3 év múlva kikerülsz a nagybetűs életbe az senkit nem fog érdekelni, hogy ilyen problémád van, és kiskorodban próbáltál tenni érte, de akkor nem sikerült annyira. Ilyen a világ.
Nem elég csak azt mondani, hogy én megpróbáltam.

Több
17 éve 10 hónapja #309652 Írta: Snufi

Ecthelion írta: Snuffles az egy másik topic. :mrgreen:

Ááá télleg :D úristen, ezer bocs. épp néztem, hogy hova tűnt onnan, te jó ég, na többet nem nyitok meg fórumot egyszerre négy ablakban :P :D köszi!

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309647 Írta: Cunnir

Missy írta: "DE nem tehetek róla" Csak kifogás.

Ez most ugyanolyan, mint a diszlexia. Gyakorlással, odafigyeléssel , és sok-sok idővel javítható. A helyesírást senki sem tanulta meg az anyja hasában, hidd el.

Mondom másképp mikor kicsi voltam. Voltam logopédusnál semmit nem tudott velem kezdeni két év alatt pedig akartam is jártam gyermek akármihez is ő sem tudott rajtam segíteni pedig hozzá 3-4 évig jártam.
És ő sem tudott semmit javítani a dadogásomon :S úgy látszik ez már csak ilyen berögzödés, pedig akkor tenni is akartam ellene.
De nem sikerült 100% megoldani a problémát, néha elfelejtek beszélni.
Úgy kell elképzelni nem tudom ki mondani a szót sem sem leírni sem kiejteni.
Csak akkor talán 5-6. neki futásra ha valaki besegít:D
Dadogás az meg ismert, az előfordul gyakran.
Meg tirplázok egykét betűt, szót, vagy csak ismétlem a mondatot néha.
Eddig feleléskor még megusztam a dolgot, megha memoriterből feleltünk.

Több
17 éve 10 hónapja #309646 Írta: Ecthelion
Snuffles az egy másik topic. :mrgreen:

Több
17 éve 10 hónapja #309645 Írta: Snufi
ha én is csak az osztálytársaim között keresgélnék, nekem is csak ilyen tapasztalataim lennének. de én nem velük tartom a kapcsolatot, hanem másokkal. veletek és máshonnét szerzett barátokkal. ők számomra normálisabbak. nem diszkópatkányok (bocs, efkú :D ), nem vedelnek naponta öt liter pálinkát, és kultúráltan le tudunk beszélgetni bármiről. nem kell ahhoz kocsmában fetrengenünk félnapokat.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 10 hónapja #309643 Írta: Missy
"DE nem tehetek róla" Csak kifogás.

Ez most ugyanolyan, mint a diszlexia. Gyakorlással, odafigyeléssel , és sok-sok idővel javítható. A helyesírást senki sem tanulta meg az anyja hasában, hidd el.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.574 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére