- Köszönetek: 1
BESZÉLGETŐS topic
- Tünde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Rabyn írta: Aha tehát ma ezért süt a nap reggel óta:)
Jaja...
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tünde
- Nem elérhető
Téli napforduló-ünnepek
A fény újjászületését ott is megünnnepelték, ahol tavasszal fordult az év: A IV. században Gyula pápa rendelte el, hogy december 25.-re essen a keresztény Karácsony ünnepe, mivel e nap egybeesett a Téli Napforduló körüli rituálékkal, amikor a pogány népek a Nap Újjászületését ünnepelték. A pápa célja a pogány ünnepek keresztény tartalommal való feltöltése volt.
Brit szigetek
A férfiak almabort ittak, mulatoztak, lövöldöztek a fára (csak puskaporral), majd visszaindultak a házba. Az asszonyok azonban addig nem engedték be
- Supersonica
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Alyr Arkhon írta:
Supersonica írta: Doh, itt nem nyertem. Sebaj, már 15-én megnézhettem a Narniát moziban ...
És jó?
Sirály... Kellőképpen varázslatos... azóta beköltöztem a gardróbba, hátha megtalálom a királyságom
- Tünde
- Nem elérhető
Holnap valamikor 1/2 2 és 2 körül a Blahán a szökőkútnál ott leszek a LEP plakátokkal.
Akit érdekel mikor, hívjon: 20/454-0118
- Brisa
- Nem elérhető
telcontar írta:
Drizzt írta:
telcontar írta: Felismeri önmagát még valaki?
Mi is megyünk Csincivel...tudtam,h nem jegyzed meg a nevem .telcontar írta: Varga Orsolya, Vargyas Mária, Varsányi Ferenc, Végh Norbert, Verboczky Csenge, Vetró Gábor, Viszt Norbert, Vörös Tímea,
Te miről beszélsz?
Úgy látszik, az én nevemet sem ismered, Telco.
Brisa
- Drizzt
- Nem elérhető
- Telcontar
- Nem elérhető
Drizzt írta:
Mi is megyünk Csincivel...tudtam,h nem jegyzed meg a nevem .
telcontar írta: Varga Orsolya, Vargyas Mária, Varsányi Ferenc, Végh Norbert, Verboczky Csenge, Vetró Gábor, Viszt Norbert, Vörös Tímea,
Te miről beszélsz?
- Melian
- Nem elérhető
Gandalf írta: Ezt muszáj megosztanom Veletek, most találtam a neten:
...wen sollen morgen Kronjuwelen schmücken?...
Khirály
Vesprilm
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Ulmo
- Nem elérhető
+Earendil+ írta: Tényleg...??
A Narniának miért nincs saját Topikja???
Már én is nagyon várom a mozizást!Kifejezetten izgulok! :clown:
Azért nincs, mert a könyvet nem Tolkien írta. De lehet használni az Előzetesek, bemutatók topicot hozzá.
Közös mozizás szervezésére meg tudnám ajánlani a Nézzük meg együtt a filmet topicot.
- Drizzt
- Nem elérhető
Mi is megyünk Csincivel...tudtam,h nem jegyzed meg a nevem .
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Sitt lebuktam...
Our knees do not bend easily
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Wen würdest du wählen (Illes)
Einer muss das Morgen bezwingen und die Nacht, einer die alten Märchen neu schreiben. Einer muss diese Welt erlösen, wen wählst du aus ? Einer muss morgen unsere Ketten zerreißen, sage mir: wen wählst du dafür aus? Einer muss morgen sein Amt niederlegen. Ja, wen wählst du aus? Sage es mir! Wen sollen morgen Kronjuwelen schmücken? Wen wählst du aus? Und wer muss morgen die Waffen strecken, wen wählst du aus ? Einer muss morgen sein Leben hingeben - wen wählst du dafür aus? Helft uns, helft uns, diese schwarze Welt zu überwinden! Helft uns, oh helft!
Der gerade gewählte König Istvan ( Stefan ) fühlt sich berufen, das Werk seines verstorbenen Vaters Geza zu vollenden und einen eigenen Staat zu schaffen, findet sich jedoch in einer komplizierten Situation: auf der einen Seite sind die wankelmütigen, nur auf ihren Vorteil bedachten Edelleute und auf der anderen die zu allem entschlossenen heidnischen Rebellen, die keine Veränderung dulden wollen und sich gegen jeden fremden Einfluss wehren. Istvan muss sich entscheiden, handelt er friedfertig, wie es seiner christlichen Überzeugung entspräche, oder lässt er die Rebellion niederschlagen und sichert so den Fortbestand der Nation. Immer wieder von Zweifeln gequält versucht er ein letztes Mal, seinen Widerpart Koppany das Bekenntnis zu Rom schmackhaft zu machen, doch der lehnt ab. In der Schlacht bei Vesprilm werden Koppany und die Seinen vernichtend geschlagen.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Supersonica írta: Doh, itt nem nyertem. Sebaj, már 15-én megnézhettem a Narniát moziban ...
És jó?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Supersonica
- Nem elérhető
- Olorin.papa
- Nem elérhető
+Earendil+ írta: Tényleg...??
Csütörtökön már győrben adják...
De engem letiltottak róla...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- +Earendil+
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Az Útnak vége nincs soha,
Ha egyszer az ajtón kifut;
- Melian
- Nem elérhető
Narnia-nézés azoknak, akik nem voltak olyan szerencsések, hogy a MOM-Parkba mehetnek
December 23., péntek, 18:15, Corvin.
A jegy ára 1.050 Ft
Jelentkezéseket MSN-en és priviben várok!
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Ben
- Nem elérhető
Egyetértek. Ez nem lehet ő.Alyr Arkhon írta: Szerintem ez nem is PJ, hanem a gonosz ikertestvére aki elrabolta és most fogságban tartja.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Estelio
- Nem elérhető
Nekem is...Rabyn írta: Nekem sokkal szimpibb volt macisan...
De lehet, h egészségügyi okai voltak, annak h lefogyott...
- Telcontar
- Nem elérhető
Én 1/2 8-kor leszek a MOM parkban és mozijegy árát ezúttal nachosra költöm. (Pénteken mentünk volna Melianékkal).
Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:
C. S. Lewis, a Narnia Krónikái szerzője John Ronald Reuel Tolkiennel volt barátságban.
Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt december 21-én szerdán 20 órára a Palace Mom Park mozi 1-es termébe. (1123 Budapest, Alkotás út 53.)
Ábel Melinda, Ábrahám Rozália, Ács Kornélia, Adamik László, Albert Mercédesz, Artner Balázs, Bács Balázs, Baglyas Gyuri, Balaton Géza, Bálint Péter, Barabás Tibor, Baratta Ágnes, Barkóczi Krisztina, Beczkó Mónika, Berta Ágnes, Betléri Erika, Binder Anita, Binder Eufrozina, Birkás Zoltán, Boa Csilla, Boltresz Balázs, Borsos Orsolya, Bottka László, Buday László, Burány Gergely, Csákány Regina, Csengődi Nelli, Czeba Zsuzsanna, Czégé Dávid, Czinki Gabi, Czompó Ida, Davidesz Lilla, Dely Ágnes, Dénes Balázs, Déri Ágnes, di Sandri Gabriella, Domokos Timi, Dörnyei Dóra, Ember Ágnes, Endrei Angéla, Érsek Zsófia, Fábián Zoltán, Farkas-Kis Máté, Fehér Jázmin, Fehér Zoltán, Fehérvári Andrea, Figler Dániel, Flórián Károly, Fodor Viktória, Forrai Noémi, Fóti Péter, Frank Dániel, Franyó Zsanett, Futó Csabáné, Galamb Tibor, Galambos Dániel, Garajszki Mária, Garas Sándor, Gáspár Attila, Géber Vivien, Götz Péter, Götz Tibor, Gudman Gábor, Gulyás Andrea, Gyárfás Zsuzsa, Hajder Erika, Hamvai Julianna, Harsányi Marianna, Hatalyák Zsuzsanna, Házkötő Edina, Házy Attila, Hinel Tamás, Hochstein Gábor, Hódosi Fruzsina, Hóka Krisztina, Hornyacsek Nikolett, Horváth Norbert, Izsó Balázs, Jakab Gergely, Janata Ágnes, Jancsó Péter, Jassó Ágnes, Jeszenszki Lia, Jóna Ádám, Juhász László, Juranovszky Tamás, Jusztin Violetta, Kaizer Gábor, Kakuszi Ella, Kálmán István, Káposztás Judit, Karányi Gábor, Kátai Éva, Katona Orsolya, Kéger Ildi, Kelemen Krisztina, Kellermann Viktória, Kérdi Zsolt, Kern Eszter, Kiss Mária, Kondákor Dóra, Kóré Emese, Kósa András, Kotschy Viktor, Kovács Krisztina, Kozák Zsolt, Könczöl Kinga, Kőpataki Csaba, Krieger Tamás, Kroboth Jenő, László Pálné, Laza Dominika, Leitold Eszter, Lengyel Nóra, Leszák Veronika, Lőrincz Andrea, Lukács Tiborné, Makai Csaba, Makkos Norbert, Marosi Réka, Máté Viktor, Matics István, Mészáros Gabriella, Michelberger Miklós, Mihály Levente, Misi Norbert, Mucsi Dorina, Mühl Ágnes, Nagy Anna Zsófia, Nagy Péter, Nagylaki Csaba, Nemes Katalin, Németh Zsuzsa, Nevelős Annamária, Niesz Noémi, Nikoletti László, Novinics Zsolt, Nyulászi Eszter, Nyúli Kinga, Oláh Miklós, Oravecz Zoltán, Paár Tamás, Pályi Gabriella, Parádi Attila, Pelesek Dóra, Pethő Edit, Pinke Gergely, Pocza Ildikó, Polgár Tamás, Pompor Zoltán, Puss Vera, Pusztai József, Rácz Zs. Enikő, Raczkó Milán, Raisky Csaba, Rédli Balázs, Resch Richárd, Rolkó Krisztina, Ronkovics Tímea, Rybár Noémi, Sándor Éva, Sánta Árpád, Sárai Csaba, Sárai Szabolcs, Schroth Melinda, Schuller József Attila, Schuller Márta, Schütz Flávia, Semperger Csilla, Setényi Gábor, Simon Andrea, Simon Brigitta, Simon Orsolya, Soós András, Spiczmüller Péter, Stroján József, Sudár Mónika, Szabó András, Szabó Csilla, Szabó Klára, Szandavári Alexandra, Szécsényi Dóra, Székely Csilla, Szele Zoltan, Szentkereszty Judit, Szigeti Andrea, Szóládi Imre, Szolga Erika, Szöllősi Nóra, Szuhányi Boglárka, Takács Szandra, Talabér Anett, Tancsa Erika, Tar Dóra, Thury Eszter, Tihanyi Norbert, Tomori István, Tóth Attila, Tóth Attila, Tóth Krisztián, Tömöry István, Török Viktória, Vadovics Csaba, Varga Gusztáv, Varga Kristóf, Varga Orsolya, Vargyas Mária, Varsányi Ferenc, Végh Norbert, Verboczky Csenge, Vetró Gábor, Viszt Norbert, Vörös Tímea, Wallner Zsuzsa, Weisz Jánosné, Werzberger Andrea, Wittner Éva, Wittner Lilla, Wohner Nikolett, Zsigmond Eszter, Zsoldos László, Zsován Noémi
- Lora
- Nem elérhető
Rabyn írta: Látta valaki rajtam kívűl a csigakettőn a King Kong forgatásáról a kisfilmet?
PJ DÖBBENETESEN LEFOGYOTT!! Előszőr nem is ismertem fel. Csaknéztem, hogy valahonnan ismerős, mive nem az elejétő l néztem nem volt kiírva a neve.
kép itten: thelastminute.typepad.com/photos ... ackson.jpg
és itten: www.goodtaste.boo.pl/news/pjinterview.jpg
gyaaah o.O hát ha nem mondjátok.. nem tudom hogy ő az
Gyöngycem (voltam valaha)
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Arzeen
- Nem elérhető
Rabyn írta: Látta valaki rajtam kívűl a csigakettőn a King Kong forgatásáról a kisfilmet?
PJ DÖBBENETESEN LEFOGYOTT!! Előszőr nem is ismertem fel. Csaknéztem, hogy valahonnan ismerős, mive nem az elejétő l néztem nem volt kiírva a neve.
Én is be akartam írni, csak nem volt egész nap netem, tényleg nagyon lefogyott...
- Melian
- Nem elérhető
Rayan írta:
Vazzeg, milyen jó pasi lett belőle.
Besz*rás.
Már bocsánat. Ámulok és bámulok.
Egyetértek
És még ha attól a bozontos szakálltól is megszabadulna... :heu:
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Rayan
- Nem elérhető
Vazzeg, milyen jó pasi lett belőle.
Besz*rás.
Már bocsánat. Ámulok és bámulok.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Mal-estel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Általában nem naon törődök velük, de ez különösen tetszett. Tegnap voltam 1 könyvesboltban, és találkoztam az új GyU kötettel.
Na ezt nyúltam le alvás közben
Ritka szép álom volt...
A remény hal meg utoljára.
- Tünde
- Nem elérhető
Meliántól hozzám került az összes LEP plakát fénymásolat. Kb. 200 darab!
Segítenétek szórni : Címek vannak
Jelentkezőket várok priviben, nekem legjobb szerda lenne a Blahán mondjuk 1/2 2-kor
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.