- Köszönetek: 0
BESZÉLGETŐS topic
- +Earendil+
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
A könyvsorozatot egyszer már kiadták teljes egészében,valamikor a 90-es évek elején.A mostani kiadás a negyedik kötetnél jár,és volt szerencsém elolvasni mind a 4-et.Érdekes hogy a könyvek egyik szereplőjét (állítólag) Tolkienről
mintázta az író.
Tegnap este volt a világbemutató a Londoni Royal Albert Hall-ban!
Már tűkön ülve vágom a centit!
Az Útnak vége nincs soha,
Ha egyszer az ajtón kifut;
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Finwe
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Finwe írta:
És ez a hét kötet megjelent itt mind magyarországon?
az első kettő 100%
és a film is több részes lesz?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Gandalf írta: Második vicc:
Érdekes, én a jelbeszédet tök úgy értelmeztem elsőre, mint a pápa.
Dettó, csak a kör kontra földra nem jöttem rá, hogy mi
Nem kell ehhez pápa meg rabbi, csak 2 olyan ember, akik közül az egyik tisztában van a keresztyénség alaptanításaival, míg a másiknak fogalma sincs róla
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Olosta
- Nem elérhető
Finwe írta:
Sziasztok!
Én már rettenetesen várom dec.22.-ét amikoris a hazai mozikban elkezdik
vetíteni a Narnia Krónikái:Az Oroszlán,a Boszorkány,és a ruhásszekrény c.filmet ! Magát a könyvet Tolkien jóbarátja C.S Lewis írta,és hét
kötetből áll.A tőlünk nyugatabbra rendkívül népszerű műből Andrew Adamson
készít filmet (ő rendezte a Shrek-et).Láttam az összes előzetest,és ezek nagyon ígéretesnek tünnek.Aki a Karácsonyi szünetben jó családi mozizást
tervez annak ez a film a tökéletes választás!
Mind megjelent, sőt valahonnan le is lehet tölteni, de már nem tudom, hogy honnan. [size=9:af0fpjv8](Ha akarod, elküldhetem neked emilben majd mindet.)[/size]
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Eldafinde
- Nem elérhető
Finwe írta:
az első kettő 100%
"Ó, tünde-nép Völgyzugolya,
mint villám vágtatunk oda"
- Finwe
- Nem elérhető
Sziasztok!
vetíteni a Narnia Krónikái:Az Oroszlán,a Boszorkány,és a ruhásszekrény c.filmet ! Magát a könyvet Tolkien jóbarátja C.S Lewis írta,és hét
készít filmet (ő rendezte a Shrek-et).Láttam az összes előzetest,és ezek nagyon ígéretesnek tünnek.Aki a Karácsonyi szünetben jó családi mozizást
tervez annak ez a film a tökéletes választás!
- Eldafinde
- Nem elérhető
Már én is nagyon várom!!! :bounce:
- +Earendil+
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
vetíteni a Narnia Krónikái:Az Oroszlán,a Boszorkány,és a ruhásszekrény c.filmet ! :hello: Magát a könyvet Tolkien jóbarátja C.S Lewis írta,és hét
tervez annak ez a film a tökéletes választás! :itscool:
Az Útnak vége nincs soha,
Ha egyszer az ajtón kifut;
- Finwe
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Érdekes, én a jelbeszédet tök úgy értelmeztem elsőre, mint a pápa.
- Finwe
- Nem elérhető
- Találtam 25000 Ft-ot, és lehet, hogy egy szegény kisnyugdíjas vesztette el, aki most nem tud kaját venni, meg kifizetni a számlait, meg minden és tökre sajnálom.
Na, erre a másik arc is elkezd sírni. Arra megy egy rendőr, ő is megkérdezi, hogy mi baj van.
- Hát, találtunk 25 ezret, aztán lehet, hogy egy szegény kisnyugdíjas vesztette el, aki majd nem tud bevásárolni meg kifizetni a számlait és nagyon sajnáljuk.
A rendőr is elkezd sírni. Arra megy egy kisnyugdíjas, kopott ruhában, ócska cipőben és vidáman megkérdezi:
- Hát maguk miért sírnak?!
Erre a rendőr elkezdi ütni a gumibottal:
- Miattad, bazmeg!
Hitpárbaj
Egyszer a pápa elhatározta, hogy kitiltja a zsidókat a Vatikánból. A zsidók felháborodtak, ezért a pápa beleegyezett, hogy ha egy zsidó le tudja győzni teológiai vitában, maradhatnak. A zsidók egy bölcsességéről ismert rabbit választanak, hogy kiálljon a pápával a "párbajra". A rabbi azt mondja, hogy tegyék érdekesebbé a vitát és egyiküknek se legyen szabad beszélni. A pápa beleegyezett. A vita napján a pápa és a rabbi leültek egymással szemben, a hívek köréjük gyűltek. A pápa felemelte három ujját. A rabbi felmutatta egy ujját. A pápa egy kört rajzolt a levegőbe. A rabbi a földre mutatott. A pápa elővett egy ostyát és egy pohár bort. A rabbi elővett egy almát. A pápa ekkor felállt:
- Feladom - mondta. - Te túl bölcs vagy, rabbi. Maradhattok. Később megkérdezik a pápát a bíborosok:
- Mit beszélt a rabbival?
- Először felmutattam három ujjamat, hogy a Szentháromságra emlékeztessem. Ő felmutatta egy ujját jelezve, hogy egy Isten van mindkét vallásban. Ezután rajzoltam egy kört a levegőbe, mutatva, hogy Isten mindenhol ott van körülöttünk. Erre a földre mutatott, jelezve, hogy Isten itt is van, velünk. Ekkor elővettem egy ostyát és egy pohár bort, megmutatva, hogy Isten feloldoz a bűneink alól. Ő elővett egy almát, hogy az eredendő bűnre emlékeztessen. Mindenre volt válasza. Mit tehettem volna?
Közben a zsidók is körbeveszik a rabbit:
- Mi történt, rabbi?
- Először azt mutatta, hogy három napunk van elhagyni a várost. Mutattam, hogy EGY zsidó sem fog elmenni. Ezután körbemutatott, jelezve, hogy az egész várost megtisztítja a zsidóktól. A földre mutattam, jelezve, hogy mind itt maradunk.
- És utána?
A rabbi vállat vont:
- Nem tudom. Elővette az ebédjét, mire én is.
- Rabyn
- Nem elérhető
És mit takar pontosan a szabadon választott bölcsésszak? Oda tettek be mindent ami nem fért többibe?
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Gandalf
- Nem elérhető
Cueddo írta:
Kedves Segítőkész Népek!
ezek a kellékek, amikre szükség volna az Aldarion&Erendishez. aki tud, kérem, segítsen!
KELLÉKEK
- dobozok, ládák (térelemek?)
zöld faág
- elszáradt faág
- ékköves dobozka
- gyémánt
- fejpánt, amire a gyémánt ráapplikálható
- nyaklánc, -"-
- boroskancsó Veanturnak, fakupa, pohár, stb.
- Aldarionnak (II/5.) kaja, tálca, fakupa
- tüzifa Ancaliméhez
- Zamínnak seprû, vödör, felmosórongy
- koszorúk, virágfüzérek a szolgálóknak, legényeknek (II/15.)
- Gil-galad levele viasszal lepecsételve
- olvasnivaló Ancalimének (tekercs!)
- pénzeszsák Ancalimének, tele érmékkel (II/18.)
- facsemete (I/16.)
- ZöldSamu
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Zöld mindenekfelett!!!!!!!!!!!!
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- **Shaman**
- Nem elérhető
Köcc
fe@
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Eldafinde
- Nem elérhető
Vannak köztetek megveszekedett Antonio Banderas-rajongók?
Az is megteszi, ha csak kedvelitek!
- Lego Inglorion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Kiszhobbit írta:
Estel Adániel írta: Aaazigen... fórumchat a Beszélgetősben... hhajh, a régi szép idők... :look:
(na persze, amíg a chat nemműx... jogos. )
Hidd el, Estel mellon, mi mennénk a chat-re ,de sztrájkol... ez az 1etlen lehetöségünk...
jaja,most ha valakit nem érdekel,úgyis átugorja... (amugy a többit elintéztük freemailbe)
- Kiszhobbit
- Nem elérhető
Estel Adániel írta: Aaazigen... fórumchat a Beszélgetősben... hhajh, a régi szép idők... :look:
(na persze, amíg a chat nemműx... jogos. )
Hidd el, Estel mellon, mi mennénk a chat-re ,de sztrájkol... ez az 1etlen lehetöségünk...
- Toma gazda
- Nem elérhető
Shaman írta: az jó ha az ágyba van a net. Már csak a wc hiányzik. És kész a XXI. századi gyerek.
Mert napi 10 órát ül a gépe előtt.
Szexuális életét is ide veze, pl maszturbál a gép előtt.
Alig várja hogy bekapcsolja, vele kel és fexik. Ez veszélyesebb mint a AIDS.
Ez a tecnikai fejlődés nem tom hova vezet. El sem tom képzelni hogy pár év múlva mikor mág a szag is átjön mi lecc. Juliska átdugja a muffját és Pistike szagolgatja a képernyőt.
Ennek nem lecc jó vége.
én már függő vagyok :deal:
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- **Shaman**
- Nem elérhető
Mert napi 10 órát ül a gépe előtt.
Szexuális életét is ide veze, pl maszturbál a gép előtt.
Alig várja hogy bekapcsolja, vele kel és fexik. Ez veszélyesebb mint a AIDS.
Ez a tecnikai fejlődés nem tom hova vezet. El sem tom képzelni hogy pár év múlva mikor mág a szag is átjön mi lecc. Juliska átdugja a muffját és Pistike szagolgatja a képernyőt.
Ennek nem lecc jó vége.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Arzeen
- Nem elérhető
Serrana/Taurin írta:
Ethuil írta: Danke schön, Thanks, Ďakujem, Merci, Garcias, Köszönöm !
Majd kifekszem, úgyis itthon vagyok egész héten [size=9:360y7dk6]csak pénteken szalagavatózom megint [/size]
szalagavató? te szegény!!
Már a második az idén és egyik se az enyém szeretem a szalagavtókat
- Serrana/Taurin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ethuil írta: Danke schön, Thanks, Ďakujem, Merci, Garcias, Köszönöm !
Majd kifekszem, úgyis itthon vagyok egész héten [size=9:36couxnj]csak pénteken szalagavatózom megint [/size]
szalagavató? te szegény!!
-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!
- Arzeen
- Nem elérhető
Majd kifekszem, úgyis itthon vagyok egész héten [size=9:3ufcxi0y]csak pénteken szalagavatózom megint [/size]
- Serrana/Taurin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Kérek Ethuilnak gyógyulást! :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Arzeen
- Nem elérhető
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Gilg írta:
Remzy_mama/Eldawen írta: De pl. aki pitvarfibrillál, annak vénásan adnak lidocaint, hogy a normális ritmust újra felvegye a szíve.
Kamra fibrilláció esetén ill kamrai arrhythmiaáknál. (pitvarfibrilláció esetén nem!)
Bocsi, igaz, csak félálomban írtam
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Remzy_mama/Eldawen írta: De pl. aki pitvarfibrillál, annak vénásan adnak lidocaint, hogy a normális ritmust újra felvegye a szíve.
Kamra fibrilláció esetén ill kamrai arrhythmiaáknál. (pitvarfibrilláció esetén nem!)
- Supersonica
- Nem elérhető
Ezenkívül figyelmetekbe ajánlom: yikes.tolna.net/hoax/ címen a kis tanfolyamot, és a hülye városi legendákról: urbanlegends.freeblog.hu címen található oldalt.
Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, csak alacsony a kerítés.
P.S.: akinek nem inge...
U.i: hogyha többszáz címre küldünk körlevelet, akkor legalább annyi, hogy a TITKOLT mezőbe rakjátok a címlistát... Nem szeretném a napi spam adagomat duplájára növelni.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.