- Köszönetek: 0
BESZÉLGETŐS topic
- Ecthelion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Toma gazda
- Nem elérhető
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- _Phelan_ (Caranthír)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Tanár a diákokhoz a vizsgán:
- Na, gyerekek! Mindenki elhozta magával a tételeit, vagy valakinek adjak feladatlapot??
Then you'll see, tears won't wash this away, Memories of the years that started the pain
- Anonymous
- Látogató
Ui.:
A kérdőív négy blokkból áll: az elsőben rólad és életkörülményeidről, a másodikban a Magyar Tolkien Társasághoz fűződő viszonyodról, a harmadikban kapcsolattartási szokásaidról, a negyedikben pedig nyelvhasználati szokásaidról kérdezlek. A válaszok közül válaszd ki (húzd alá) azt, amelyik igaz rád!
[size=9:1qit887b]*link javítva by Ulmo*[/size]
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
Az 1.0 tervbe való hozzájárulásom felét tartsd meg a 2.0 tábor tervedhez, a másik felét add át Rabyn saját tábor projektjéhez, ha igényt tart rá. Mindketten tüntessetek fel a szponzorok listáján
Gratulálok Ancalima!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Panni
- Nem elérhető
Rabyn írta: Ég a fejem de....
Szóval én is a segítségeteket szeretném kérni, hogy eljussak a nagytáborba...
Sajnos amig nem mentem nyárimunkára addig egy petákom sincsen. utána lesz, és akkor vissza tudom adni...(remélem)
Nem túl sokkal, de valamennyivel szvsz tudok neked segíteni... Sok kicsi sokra megy! A kérdés csak az, hogy milyen talin tudnánk összefutni.
Ancalima: Gratulálok!
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
[size=9:rcfnltbl]Ja, és szeretném megköszönni anyukámnak, apukámnak, a menedzseremnek, Dzsordzsinak és a kutyámnak, Pihécskének, valamint mindenkinek, aki hozzásegített a díjhoz, jujuuujjj... ))[/size]
- Rabyn
- Nem elérhető
Szóval én is a segítségeteket szeretném kérni, hogy eljussak a nagytáborba...
Sajnos amig nem mentem nyárimunkára addig egy petákom sincsen. utána lesz, és akkor vissza tudom adni...(remélem)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Drizzt
- Nem elérhető
amúgymeg minimális mértékben számíthacc rám
- Ery
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Ezennel elindítom az A-terv 2.0-át ami a "Juttassuk el Alyrt táborba, mer az neki jó" fedőnevet viseli.
Elviekben a nagy tábor fedőnevű helyre akarok eljutni, ahova már minnyárögtön lezárul a jelentkezés.
Felajánlásaitokat várom.
Számíthatsz rám!
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Ulmo
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Két bejelentésem van:
1. A jóhír:
A tegnapi napon az A-Terv 1.0 lezárult, aki hozzájárult anno, az mostantól jelentkezhet a pénzéért nálam.
Kamatot sajna nem kap rá.
2. A nemjóhír
Ezennel elindítom az A-terv 2.0-át ami a "Juttassuk el Alyrt táborba, mer az neki jó" fedőnevet viseli.
Elviekben a nagy tábor fedőnevű helyre akarok eljutni, ahova már minnyárögtön lezárul a jelentkezés.
Felajánlásaitokat várom.
(ha valaki véletlenül hozzájárult az 1es tervhez akkor hozzájárulását átutalhatja a 2esre, csak szóljon. Ha nem akar a ketteshez hozzájárulni (megjegyzem sokkal kevesebb pénz kell rá) assebaj)
Az én hozzájárulásomat konvertáld át a 2.0-s tervre, és érezd jól magad
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
1. A jóhír:
A tegnapi napon az A-Terv 1.0 lezárult, aki hozzájárult anno, az mostantól jelentkezhet a pénzéért nálam.
Kamatot sajna nem kap rá.
2. A nemjóhír
Ezennel elindítom az A-terv 2.0-át ami a "Juttassuk el Alyrt táborba, mer az neki jó" fedőnevet viseli.
Felajánlásaitokat várom.
(ha valaki véletlenül hozzájárult az 1es tervhez akkor hozzájárulását átutalhatja a 2esre, csak szóljon. Ha nem akar a ketteshez hozzájárulni (megjegyzem sokkal kevesebb pénz kell rá) assebaj)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Niph
- Nem elérhető
Ecthelion írta: Ezt nézzétek meg (lehet, hogy már láttátok):
hidegviz.atw.hu/Gollum_-_Towers_ ... layers.swf
Én nem kívánok hozzáfűzni egyelőre semmit
Akárhányszor látom, szakadok a nevetéstől. Kihagyhatatlan.
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Ancalima Anarórë írta:
Igen, ez elég hírhedt... De századszorra is BETEEEEEEEEG!!!
Ezt én is láttam, és naggyon tetszik még mindig... :up:
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Igen, ez elég hírhedt... De századszorra is BETEEEEEEEEG!!!
- Ecthelion
- Nem elérhető
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Adelard
- Nem elérhető
elodyke írta: www.big-boys.com/articles/hondaad.html
yakkk
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: KÉRÉS!!!
Minden fórumlakóhoz! A táncos tüncök kérését tolmácsolom: kérlek gyűjtsétek minden pléhdobozos üditőről vagy sörről a doboz nyitóját , csörgő készítés céljából, június 25-ig!
Nagyon köszi a segítséget!
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Valamikor volt valami hasonló a tevében...
- ADIM a Des
- Nem elérhető
FELHÍVÁS!!!
Ha van kedved egy néhány órás, kellemes kis sétahajózásra a Dunán, és ráérsz június 4-én, akkor ne hagyd abba az üzenet olvasását! Vannak ingyenesen meghívóim egy ilyen hajókázásra, amit szívesen szétszórok köztetek, amennyiben van rá igény. És most a részletek:
2005. június 4-én (szombaton) 13.00-16.00 között folyik le (a Dunán) a sétahajzás. Megjelenés a Vigadó téri hajóállomáson félórával (12.30) az indulás előtt (ami fontos is, mert sokan szoktak lenni, és nem árt, ha az ülőhelyhez bézbólütő nélkül juthat hozzá a kikapcsolódni vágyó).
- A hajón tombol majd a tombola 100 Ft-ért, amin akár bécsi szárnyashajózást is lehet nyerni (nekem eccer sikerült), de maga a meghívó is részt vesz egy sorsoláson. Az sem kizárt, hogy skandihajó lévén rejtvényfejtő vetélkedő lesz, ezért nem árt, ha írószerszámmal is készültök.
- Ha rossz idő lesz, fűthető és fedett hajó indul, de júniusban reméljük, erre már nem kell készülni.
További infó a MAHART infótól, de ennél többet nem nagyon fog közölni szerintem.
FONTOS: A meghívó tulajdonosa további négy, azaz nééégy személyt vihet magával fejenkénti 500 Ft-ért, ami lássuk be, nem egy komoly összeg egy sétahajózásra, hiszen a túristákat komolyabb összegért furikázzák kevesebb időre...
- Ami még érdekes lehet: a hajón van büfé, de inkább vigyetek szendvicset, az jóval olcsóbb és tudjátok, nagyjából mit esztek. Útlevél nem kell, mert olyan messzire nem mentek, inkább fényképezni érdemes, ahogy a vízközeli szél összeborzolja a frizurákat (kopaszok előnyben!).
- Ha nem tudsz eljönni vagy nem érdekel a téma, de szeretnél valakit meglepni egy ilyen hajókázással, akkor is nyugodtan keress fel egy meghívóért!
Akit érdekel a dolog az:
- találkozik velem a meghívója miatt (nem vagyok nagyon félelmetes, az ork arcom már a múlté, bár egyesek szerint úgy jobban néztem ki)
- megbíz egy közismert tagot, aki központi egyeztetések után találkozik velem, és átveszi a másfél kiló meghívót (ez jobb variációnak ígérkezik. szegény megbízott...)
Elérhetőségem:
moka_miki@freemail.hu
Írjatok, kérdezzetek bátran, nem harapok (csak személyesen).
ADIM a Des
"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"
- bea/mag
- Nem elérhető
egen ezt már láttam valahol
2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/
- elodyke
- Nem elérhető
... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.
- Kincső
- Nem elérhető
FONTOS!!!
Kellene sürgősen bizonyos LENNERT DÁNIEL MTT-tag címe, t.i. most vettük észre, hogy a nyilvántartásban, így a borítékon is csak annyi van, h. Budapest + az irányítószám.
Ha bárki tud róla szóljon!!!
Tel.számom még mindig: 06/30 520 6447
Kincső
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
olorin.papa írta: a golyós tollat Biro János? fedezte fel, de az a gravitáció hatására működik, a NASA az "antigravitációs" golyóstollat találta fel, ami túlnyomással működik.
És az öcsémnek pont ilyen tolla van
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Bíró László József
(Bp., 1899. - Buenos Aires, 1986): a golyóstoll feltalálója. Eredetileg újságíró volt Bp.-en. Eredményesen foglalkozott festészettel és szobrászattal is. Találmányára egy véletlen vezette. Saját előadása szerint egy íróasztalon felborult a tintásüveg és az ott tartott apró golyók végigszaladtak a tintán, nyomot rajzolva. Ez adta az ötletet, hogy először egy nagyméretű toll hegyeként alkalmazzon golyót, amit ládaszignáló tollnak használt. Az 1931. évi Bp.-i Nemzetközi Vásáron ezt már bemutatta. Később kisebb méretben írótollnak is alkalmazta. A németek 1939-ben átvették találmányát, és Exakt néven hozták forgalomba a golyóstollat. Hátránya volt még akkor, hogy tintával töltötték, ami hamarosan beszáradt. A háború alatt az amerikaiak olajbázisos festékkel próbálkoztak, sikertelenül. ~ Argentínában történt letelepedése után megfelelő módosítással az öntvényrepedést jelző festéket alkalmazta a golyóstoll töltésére. 1943-ban először Eterpen néven hozta forgalomba. A franciák részvénytársaságot alapítottak a toll készítésére, és BIC (Biró Crayon) néven hozták forgalomba. Angol nyelven ma is biro pennek vagy rövidítve bironnak nevezik a golyóstollat, illetve a ~ találmányán alapuló védett márkát. - M. Una revolución silenciosa (Buenos Aires, 1969; magyarul: Csendes forradalom. A golyóstoll regénye, rövidített kiadás, Bp., 1975).
Forrás:
Életrajzi lexikon
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Olosta
- Nem elérhető
Megírtam egy emelt szintű magyar érettségit (mer' jó' gyün a +7pont a felvételihez). Szvsz nem volt vészes. József Attila Karóval jöttél c. verséhez kapcsolódtak a kérdések. A szövegalkotási feladatok meg piték voltak. Szal, aki idén érettségizik először, és emeltet írt magyarból, és úgy felkészült, mint annak idején én is az érettségire, az tutira megírta ötösre.
[size=9:13g28vp4](Az is igaz, hogy én jobban is készülhettem volna, de mivel elég a 33% nem vittem túlzásba a tanulást. )[/size]
A továbbiakra is nagy kalappal kívánok jó büdöset az éppen érőfélben lévőknek.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.