BESZÉLGETŐS topic

Több
15 éve 11 hónapja #374781 Írta: Kisvakond
Kisvakond válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Metaflora írta:

Kisvakond írta: de az nem figura, csak háttér vagy nem? 8O

Elkezdhetünk azon filozofálgatni, mi számít szereplőnek és mi háttérnek, főleg egy rajzfilmben... :wink: Például ha azt a technikát nézed, amikor egy megrajzolt állandó háttérre rakják rá a mozgó figurát, a tenger aligha lehetne a statikus háttér része, mivel többnyire csapdossa a partot. Vagy beszélnie is kéne?

őőő azért figura mert mozog? végül is nagy szerepe van (bocsi a hülye kérdéseimért :oops: )
azt hogy beszél végkép nem tudom elképzelni

Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 11 hónapja #374775 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Jogi kérdésekben otthonosan mozgók:

Van-e ma hivatalosan is betiltott könyv Magyarországon? Tudtok egy pontos listát? Illetve lehet-e betiltatni valaminek a megjelenését, újranyomását? Milyen törvényre hivatkozva? Utólagosan lehet-e bevonni már megjelent könyv engedélyét az előbbire hivatkozva?

Köszönöm! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 11 hónapja #374745 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Metaflora írta:

fqqdk írta: Én viszont sajnos nagyonis. Azt akarta írni, hpgy "figura != szereplő" ahelyett, hogy "figura =/= szereplő".

Ami azt illeti, számomra a "=/=" értelmezése sem kézenfekvő :D
Szerk.: Közben az idézett HSZ változott - ezek szerint a "=/=" egy áthúzott egyenlőségjelet jelent?

nyert :)

code a rat the monster on doom in it

Több
15 éve 11 hónapja - 15 éve 11 hónapja #374744 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

fqqdk írta: Én viszont sajnos nagyonis. Azt akarta írni, hpgy "figura != szereplő" ahelyett, hogy "figura =/= szereplő".

Ami azt illeti, számomra a "=/=" értelmezése sem kézenfekvő :D
Szerk.: Közben az idézett HSZ változott - ezek szerint a "=/=" egy áthúzott egyenlőségjel volt?

Több
15 éve 11 hónapja #374743 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Metaflora írta:

Sötét Úr írta: (Amilyen kockás kezdek lenni, először != nem írtam... Sorry. Szóljatok rám, ha túlzásba viszem.)

Ezt most nagyon nem értem, mit is akartál mondani itt és miről 8O

Én viszont sajnos nagyonis. Azt akarta írni, hpgy "figura != szereplő" ahelyett, hogy "figura =/= szereplő".
A != operátor a C-ből származó nyelvekben az az infix logikai operátor, ami a két oldalán álló kifejezések nem egyezősége esetén igaz, ellenkező esetben hamis értéket ad. Egyszerűbben: pár programozási nyelvben a != azt jelenti, hogy "nem egyenlő".

code a rat the monster on doom in it

Több
15 éve 11 hónapja #374740 Írta: Metaflora

Kisvakond írta: de az nem figura, csak háttér vagy nem? 8O

Elkezdhetünk azon filozofálgatni, mi számít szereplőnek és mi háttérnek, főleg egy rajzfilmben... :wink: Például ha azt a technikát nézed, amikor egy megrajzolt állandó háttérre rakják rá a mozgó figurát, a tenger aligha lehetne a statikus háttér része, mivel többnyire csapdossa a partot. Vagy beszélnie is kéne?

Sötét Úr írta: (Amilyen kockás kezdek lenni, először != nem írtam... Sorry. Szóljatok rám, ha túlzásba viszem.)

Ezt most nagyon nem értem, mit is akartál mondani itt és miről 8O

Több
15 éve 11 hónapja #374739 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Szvsz figura =/= szereplő. Szóval valahogy úgy gondoltam, mint Meta. ;)

(Amilyen kockás kezdek lenni, először != nem írtam... Sorry. Szóljatok rám, ha túlzásba viszem.)

Több
15 éve 11 hónapja #374728 Írta: Kisvakond

Metaflora írta:

Nessa írta: Miért, milyen a tenger, mint razfilmfigura? :D

Sose láttál még rajzfilmben tengert? Például az Asterix Britanniában elején olyan sokat mutatják, hogy kisebb koromban mindig bealudtam, mielőtt kezdődött volna a sztori.

de az nem figura, csak háttér vagy nem? 8O

Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve

Több
15 éve 11 hónapja #374727 Írta: Metaflora

Nessa írta: Miért, milyen a tenger, mint razfilmfigura? :D

Sose láttál még rajzfilmben tengert? Például az Asterix Britanniában elején olyan sokat mutatják, hogy kisebb koromban mindig bealudtam, mielőtt kezdődött volna a sztori.

Több
15 éve 11 hónapja #374720 Írta: Kisvakond

Nessa írta:

Sötét Úr írta: [*]Tenger,. nem csak mint rajzfilmfigura, rulez!

Miért, milyen a tenger, mint razfilmfigura? :D

:?: jó kérdés :?:

Több
15 éve 11 hónapja #374717 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Sötét Úr írta: [*]Tenger,. nem csak mint rajzfilmfigura, rulez!

Miért, milyen a tenger, mint razfilmfigura? :D

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Több
15 éve 11 hónapja #374714 Írta: Sötét Úr
Kisvakond:
  1. Kisvakond, mint rajzfilmfigura: rulez!
  2. Tenger,. nem csak mint rajzfilmfigura, rulez!
  3. Hajók (főleg vitorlások): rulez!
Következtetés: Kisvakond, nem mint rajzfilmfigura rulez! Gimme Five! ;) :up:

Több
15 éve 11 hónapja #374688 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Van vadiúj Star Trek előzetes... :örvendezik:
www.apple.com/trailers/paramount ... index.html

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
15 éve 11 hónapja #374682 Írta: Kisvakond

Attila írta:

Sötét Úr írta:

Attila írta:

Sötét Úr írta: [még ide is off]Kisvakond, mit keresel te a tengeren???????? Azt hittem, a vakondok(ok) nem szeretik a vizet... :confused: [/még ide is off]

....Lemaradtam valamiről??? :oops: :oops::oops::?::?:

Nézd meg Kisvakond avatarja alatt, hogy helyileg merre van... ;)

:D :mrgreen: Ez aranyos.

:oops: :oops: :oops: jóvannna :oops: :oops: :oops: ((azért időbe feltűnt...))
íme a magyarázat: az egyik barátnőm rám ragasztotta ezt a becenevet (kantáros kertészgatyó volt rajtam) tehát a nevem a gyerekes énem tükrözi, a hely pedig: imádom a tengert a nagy vitorlásokat, a szabadságot jelenti (számomra)

Több
15 éve 11 hónapja #374679 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Sötét Úr írta:

Attila írta:

Sötét Úr írta: [még ide is off]Kisvakond, mit keresel te a tengeren???????? Azt hittem, a vakondok(ok) nem szeretik a vizet... :confused: [/még ide is off]

:D :mrgreen: Ez aranyos.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
15 éve 11 hónapja #374676 Írta: Sötét Úr

Attila írta:

Több
15 éve 11 hónapja #374675 Írta: Attila

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
15 éve 11 hónapja #374672 Írta: Sötét Úr
[még ide is off]Kisvakond, mit keresel te a tengeren???????? Azt hittem, a vakondok(ok) nem szeretik a vizet... :confused: [/még ide is off]

Több
15 éve 11 hónapja #374659 Írta: Attila

Gandalf írta: Nem értem, mi ebben a gonosz?

Idei KÖMF-DVD-vel kapcs. az idei szervezőknél érdeklődj!

Ok, köszi. Pardon elfelejtettem betenni azt az idézetet. :oops:

Ery írta: A táncosoknak küldöm sok-sok szeretettel Ezt! icon_razz.gif

Több
15 éve 11 hónapja #374658 Írta: Gandalf
Nem értem, mi ebben a gonosz?

Idei KÖMF-DVD-vel kapcs. az idei szervezőknél érdeklődj!

Több
15 éve 11 hónapja #374657 Írta: Attila

Gandalf írta: FIGYELEM!

Ha valaki rendelt tábori DVD-t (képeset vagy videósat vagy mindkettőt), de még nem tudta átvenni, a közgyűlésen megteheti! Csak előtte jelezze Ulmonak, hogy hozza el magával!

Továbbra is lehet rendelni tábori DVD-ket, szintén Ulmonál!

Aki pedig nem tette volna, töltse ki a tábori kérdőívet:
tolkien.hu/mtt_nagytabor2008post.php

Jaaaaj. de gonosz :mrgreen: :dance::D

Egyébként mikorra várható majd KÖMF-ös DVD? Tavaszi kgy :?:

Több
15 éve 11 hónapja #374654 Írta: Gandalf
FIGYELEM!

Ha valaki rendelt tábori DVD-t (képeset vagy videósat vagy mindkettőt), de még nem tudta átvenni, a közgyűlésen megteheti! Csak előtte jelezze Ulmonak, hogy hozza el magával!

Továbbra is lehet rendelni tábori DVD-ket, szintén Ulmonál!

Aki pedig nem tette volna, töltse ki a tábori kérdőívet:
tolkien.hu/mtt_nagytabor2008post.php

Több
15 éve 11 hónapja #374636 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Akit érdekel, Neo_ videó az hvg-n
A kommentárokat viszont kéretik mellőzni, mert nem fér bele a játékszabályainkba.

Bocs Sirgon, a link sem fér bele, beleszerkesztettem, akit érdekel, annak wiwre tedd ki légyszíves, fórumon ezt ne
Köszönöm
Tünde

Több
15 éve 11 hónapja #374632 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
A táncosoknak küldöm sok-sok szeretettel Ezt! :P

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
15 éve 11 hónapja #374624 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Juppiii sikerült a palacsintááám!:)) Ez azért nagyon jó dolog mert eddig még sose sikerült palacsintát sütni finomat, de most sikerült:))

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
15 éve 11 hónapja #374619 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Kedves Népek!

Ezennel kihirdetem, hogy az elnökség pályázókat vár a 2009. évi MTT Farsang megszervezésére.

A pályázat feltételei a szokásosak:
A farsangi bál koncepciója kövesse az eddigi hagyományokat (legyen a bált keretbe foglaló történet, bálkirály- és királynőválasztás, maximum másfél órás műsor, stb.) Jellege elegáns, bál legyen, éjfél után azonban sokszínű zenei stílusról kell gondoskodniuk a szervezőknek.

A Mathom-díj átadására ezúttal is teret és időpontot igényel az MTT vezetősége.

A kijelölt főszervezőnek és csapatának kell elkészíteni az előzetes költségvetést, amelyet elfogadásra be kell nyújtani az elnökségnek (a terembérlet költségével számolni kell a szervezőknek!), megszervezni a programokat, az étel- és italfogyasztást, valamint a bál helyszíni lebonyolítása is feladatuk közé tartozik.

A szervezőknek a rendezvényt megelőzően (a belépőjegyek árusításának mikéntjéről, az elszámolás módjáról) konzultálniuk kell a pénzügyi vezetővel, és a rendezvényt követő 1 héten belül el kell számolniuk a pénzügyekről.

Pályázat beadásának határideje:
November 30. éjfél

(Tudom, hogy kevés az idő, ez az én hibám, ha szükséges megpróbálom kitolni a határidőt)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 11 hónapja #374585 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Snuffles írta:

Ben írta: Hát, szerintem meg eléggé hatásvadász sz.r, már bocsánat. :P Mellesleg ez az egész "2012-ben világvége"-dolog Erich von Dänikentől ered, nálam itt hitelét is vesztette a dolog... Tényleg, ufók hogyhogy nincsenek benne?

Jaj, maga olyan hülye. Az ilyen filmet az ember azért nézi meg, amiért a Függetlenség napját is: mert önmaga paródiája.

Én meg azért mert imádom a látványos filmeket.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 11 hónapja #374569 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Ben írta: Hát, szerintem meg eléggé hatásvadász sz.r, már bocsánat. :P Mellesleg ez az egész "2012-ben világvége"-dolog Erich von Dänikentől ered, nálam itt hitelét is vesztette a dolog... Tényleg, ufók hogyhogy nincsenek benne?

Jaj, maga olyan hülye. Az ilyen filmet az ember azért nézi meg, amiért a Függetlenség napját is: mert önmaga paródiája.

"Well, I'm back."

Több
15 éve 11 hónapja #374552 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
SEGÍTSÉGET KÉREK!

Nagy erőkkel keresem azt az egy-három MTT-s személyt, aki(k)nél a három Philip Pullman-könyvem tartózkodik olvasás céljából. ŐK lennének a Sötét anyagok-trilógia, Északi fény, A titokzatos kés, A borostyán látcső.

Ádám

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 11 hónapja #374549 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Ő ezt muszáj megosztanom veletek.
Kinyitottam a konyhában az ablakot (bukó ablak) és kimentem. És két perc múlva csörömp. Beesett az ablak a konyhába... Szerencsére én nemvoltam ott, viszont most nincsen a konyhában ablak.

Tud valaki nyílászáróst, mert persze pont a nagy hideg előtt kellett ennek is történnie.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.464 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére