BESZÉLGETŐS topic
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Brisa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
[size=9:37xfh8kw](Most úgy csinálok, mintha nem ezért írtam volna be a hírt. )[/size]
Fio: inkább ne. Élni is szeretnék ám egy kicsit. Jó is lenne, ha mindenki lelki szemetesládának használna... Közétek azért járok, hogy jól érezzem magam.
Brisa
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Léli
- Nem elérhető
Sissnek, meg Minnek, meg a többieknek pedig Unga Bunga!
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Fio
- Nem elérhető
Egyébként: MINDENKINEK SZURK!!!!
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Laurelen
- Nem elérhető
És gratulációm mindenkinek, akinek már sikerültek a vizsgák/felvételik!
én is "hasonló cipőben járok" péntek, közgáz felvételi...
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Ulmo
- Nem elérhető
Most már csak Minerváért kell szorítani, csütörtökön van az utolsó felvételije, történelemből. Ezúton is nagyon drukkolok neki! És ő is: :aragorn1:
Mindenki!
Nincs valakinek kölcsönbe egy normál vagy digitális kamerája? Sürgősen kellene egy napra, egy Gyűrűk Ura összeállítás leforgatásához. Ha valakinek esetleg van egy, priviben jelezze nekem!
- Telcontar
- Nem elérhető
Gratulálok! Mit szólna ehhez Freud?Brisa írta: Jelentem, leállamvizsgáztam!
És most fáradt meg üres vagyok.
- Fio
- Nem elérhető
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Ja, és Drakula!
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Brisa
- Nem elérhető
És most fáradt meg üres vagyok. De kicsit később iszonyú boldog is leszek ám, mihelyst eljut a tudatomig a dolog. :dance: :hello:
Hamarosan elvonulok nyaralni. Jók legyetek ám!
Brisa
- Laurelen
- Nem elérhető
Telcontar_Leli írta: Üdv!
Mivel én is részt vettem ebben a kutatásban (magyarul engem is megkérdeztek), mondanék róla valamit.
Az ugye természetes, hogy Tolkien a kedvenc íróim között van
Sil írta: Olvastátok ezt a cikket?
www.origo.hu/itthon/20030623amagyar.html
Nem a Hitleres részre gondolok persze (mondjuk azon eléggé ledöbbentem... )
Erről viszont magyarázkodnék. Nem mindenkinek azért példaképe Hitler, amiért soknak gondolják. Én személy szerint beírtam (bár nem példaképem!), mert nagyon tisztelem méghozzá azért, mert képes volt elérni azt, amit. Képes volt hatalomra jutni, és egy egész nemzetet összefogni. Szerintem ez azért nagy szó. Kevés olyan ember van manapság (van egyáltalán?), aki képes volna ezt utána csinálni.
(azért ne gondoljátok rólam, hogy osztom a nézeteit, meg ilyenek... én demokrata párti vagyok )
Megjegyzem, I. Napóleont is hasonló okokból tisztelem.
(és úgy mellesleg a másik két kedvenc történelmi személyiségemnek Mátyás királyt és Szent Istvánt írtam...)
Léli
Bármennyire nagy tettet hajtott végre Hitler azzal hogy hatalomra jutott, (hogy Harry Pottert idézzem "szörnyű, de nagy tetteket") én képtelen vagyok egy ilyen ember a legkisebb mértékben is tisztelni. A féktelen hatalomvágy és az erőszakos, mindent és mindenkit elsöprő hatalomra törés szerintem egyáltalán nem tisztelni való dolog. Én ember párti vagyok (bár lehet hogy furcsán hangzik ez egy tündétől...)
Más, az pedig hogy a kötelezők ennyire túlsúlyban vannak a kedvenc irodalom között, szvsz azt jelenti, hogy az iskolákban nem bíztatják olvasásra és érdeklődésre a gyerekeket, és a tanároknak nem céljuk, hogy a diákok minél több irodalmat ismerjenek meg, a diákok pedig nem érdeklődnek, csak elolvassák a kötelezőt és kész. (kötve hiszem hogy a tinik 55 %-nak érzelemvilágához Petőfi Sándor költeményei állnak a legközelebb…)
- Fio
- Nem elérhető
Telcontar_Leli írta: Erről viszont magyarázkodnék. Nem mindenkinek azért példaképe Hitler, amiért soknak gondolják. Én személy szerint beírtam (bár nem példaképem!), mert nagyon tisztelem méghozzá azért, mert képes volt elérni azt, amit. Képes volt hatalomra jutni, és egy egész nemzetet összefogni. Szerintem ez azért nagy szó. Kevés olyan ember van manapság (van egyáltalán?), aki képes volna ezt utána csinálni.
(azért ne gondoljátok rólam, hogy osztom a nézeteit, meg ilyenek... én demokrata párti vagyok )
(és úgy mellesleg a másik két kedvenc történelmi személyiségemnek Mátyás királyt és Szent Istvánt írtam...)
Léli
Léli, egy keréken jár az agyunk..
- Léli
- Nem elérhető
Mivel én is részt vettem ebben a kutatásban (magyarul engem is megkérdeztek), mondanék róla valamit.
Az ugye természetes, hogy Tolkien a kedvenc íróim között van
Nem a Hitleres részre gondolok persze (mondjuk azon eléggé ledöbbentem... )
Erről viszont magyarázkodnék. Nem mindenkinek azért példaképe Hitler, amiért soknak gondolják. Én személy szerint beírtam (bár nem példaképem!), mert nagyon tisztelem méghozzá azért, mert képes volt elérni azt, amit. Képes volt hatalomra jutni, és egy egész nemzetet összefogni. Szerintem ez azért nagy szó. Kevés olyan ember van manapság (van egyáltalán?), aki képes volna ezt utána csinálni.
Léli
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Viszont angol... Nem lenne kedve vkinek lefordítani? *reménykedő pillantások*Sil írta: Érdekes cikk az internetes rajongói oldalak hatalmáról:
katt ide
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Sil
- Nem elérhető
katt ide
Tears unnumbered
- Laurelen
- Nem elérhető
Nem a Hitleres részre gondolok persze (mondjuk azon eléggé ledöbbentem... ), hanem hogy a kedvenc könyvek közé egyetlenegy nem kötelező irodalom került be: na vajon micsoda?A kedvenc művek rangsorát a Rómeó és Júlia vezeti. Az egy százalék fölött említett 35-ös listába egyetlen nem kötelező irodalom került be: Tolkien A Gyűrűk Ura című könyve, ami 18. lett, és 3 százalék kedvence.
Meg ez is érdekes:A válaszolók 86 százaléka nevezett meg kedvenc írót vagy költőt. A többség olyanokat említett, akik szerepelnek a tananyagban. Főleg magyarokat választottak, külföldi szerzőt csak 17 százalék írt be. Utóbbiak közül összesítésben csak négyen szerepeltek kiemelkedően: a külföldieket választók közül Shakespeares 7, Tolkien 3, Poe 3 és Stephen King 2 százalékot szerzett.
Meg a listákat is érdemes megnézni, mert elég sok mindent megelőzött így is Tolkien...
Érdekes, hogy Tolkien egnyi mindenkit leelőz( bár szerintem ez a filmnek is köszönhető részben )
Egyébként van ahol már félig-meddig beletartozik a kötelezőkbe (vagy az ajánlottba mindenképp) az egyik osztálytársam például Tolkienből érettségizett!
- Augustíne
- Nem elérhető
Elanor írta: Helló mindenkienk!
Valószínű, senkit nem érdekel, de azért leírom: éppen osztály kiren vagyok Pécsen, és egy netcaféból írok. A város gyönyörű, elbűvölő, mesés!!!!!
Mindenkinek jó nyarat kívánok, pussz!!!
Komolyan? Tök poén! Mi is Pécsett voltunk!!! Hol szálltatok meg?
ORLANDO 4ever!!!!
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Ryana
- Nem elérhető
Elanor írta: éppen osztály kiren vagyok Pécsen, és egy netcaféból írok. A város gyönyörű, elbűvölő, mesés!!!!!
Tegnap is voltál? Jöhettél volna talira...
Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
- Sil
- Nem elérhető
Nem a Hitleres részre gondolok persze (mondjuk azon eléggé ledöbbentem... ), hanem hogy a kedvenc könyvek közé egyetlenegy nem kötelező irodalom került be: na vajon micsoda?
A kedvenc művek rangsorát a Rómeó és Júlia vezeti. Az egy százalék fölött említett 35-ös listába egyetlen nem kötelező irodalom került be: Tolkien A Gyűrűk Ura című könyve, ami 18. lett, és 3 százalék kedvence.
Meg ez is érdekes:
A válaszolók 86 százaléka nevezett meg kedvenc írót vagy költőt. A többség olyanokat említett, akik szerepelnek a tananyagban. Főleg magyarokat választottak, külföldi szerzőt csak 17 százalék írt be. Utóbbiak közül összesítésben csak négyen szerepeltek kiemelkedően: a külföldieket választók közül Shakespeares 7, Tolkien 3, Poe 3 és Stephen King 2 százalékot szerzett.
Meg a listákat is érdemes megnézni, mert elég sok mindent megelőzött így is Tolkien...
Tears unnumbered
- Ringbearer
- Nem elérhető
Örülök, hogy jól vagy kicsi lányom!
Érzed jól magad!!
"Be the change you want to see." Gandhi
- Elanor
- Nem elérhető
Valószínű, senkit nem érdekel, de azért leírom: éppen osztály kiren vagyok Pécsen, és egy netcaféból írok. A város gyönyörű, elbűvölő, mesés!!!!!
Mindenkinek jó nyarat kívánok, pussz!!!
I feel complete when I feel sick inside
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Augustíne
- Nem elérhető
ORLANDO 4ever!!!!
- Gandalf
- Nem elérhető
- Irunien
- Nem elérhető
Bocsáss meg, hogy nem tudtalak élőben megköszönteni, de majd bepótoljuk valahogy. Pussz neked!
Iru.
"Nincs értékesebb egyetlen napnál"- Goethe
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Léli
- Nem elérhető
- Evenstar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Csak szeretném megköszönni mindenkinek a születésnapomra vonatkozó jókívánságokat, külön köszönettel a szombati különítménynek, akik a telefonba kiáltott jókívánsággal leomlasztották maguk alól a fél hegyoldalt! Na, de tréfát félretéve, nagyon köszönöm, rendkívül örültem neki, minden halláskárosodásomtól eltekintve! Külön hálám szól a (sejtésem szerinti) ötletgazdának, Rayannak!
"... Nagyon szeretlek, hiszen magamat szintén
nagyon meg tudtam szeretni veled." /József A./
És persze kívánok én is minden jót "sorstársaimnak", akik szintén mostanság ünnepelnek!
Evenstar
"The light of the Evenstar does not wax and wane."
giftoftheevenstar.gportal.hu
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.