- Köszönetek: 0
A 3. rész - A király visszatér
- Ilweran
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Lórien, úgy ahogy van
Galadriel, amikor Frodó felkínálja neki a Gyűrűt
Gandalf és Pippin párbeszéde a halálról
Frodó monológja a hazaérkezés után: "Hogyan lehet felvenni újra a régi élet fonalát? Hogyan folytatod tovább, ha a szíved mélyén érzed, hogy nincs visszaút?" Szvsz ez volt a forgatókönyvírók egyik legjobb húzása. Nagyon jól kifejezi a küldetés súlyát és gyönyörűen rímel arra, amit Galadriel mond a Két Toronyban Elrondnak: "Frodó a szíve mélyén érzi, a küldetés az életébe kerül."
Arwen látomása
A kard összekovácsolása
Eomer megtalálja Eowynt a csatatéren, és kimerevítettem a képet, Aragorn szeme akkor könnyes!!!!!!
Samu monológja a Két Torony végén
Faramirék kivonulása Minas Tirithből
Theoden lelkesítő beszéde + "Hol a ló s a lovasa?"
Theoden és Eowyn búcsúja Dúnhargnál
Theodred temetése
Amikor leomlik Barad Dúr, a felszabadult öröm után a szövetség tagjai ráébrednek, hogy Frodónak nincs visszaút - ott a színészek arca mindent elmond, zseniális!
8O Mint film, önmagában, könyvtől elvonatkoztatva szvsz a harmadik a legjobb.
8O Könyvhűség (nem történeti, hanem hangulati hűséget értek alatta) tekintetében az első.
8O Az alapján, hogy mennyit ad hozzá a moziváltozathoz, a TTT bővített a legjobb, de ha csak mint filmet nézzük, akkor a ROTK bővített.
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- ruffian
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Tinfang Gelion írta:
Még kiemelném Théoden "a k**va életbe, még ez is!?" arcát, amikor jön felé a Boszorkányúr, meg a négy hobbit othon a pubban-t, ami talán az egész lezárás legjobb jelenete.
))Ja, Théoden hihetetlen arcokat tud vágni, és miden monológja meg harci lelkesítő beszéde óriási!
Legolasnak aranyosan csillog a szeme az X mennyiségű szesz után:)
Bocs a Mumakok miatt, nem tudom, honnan jutott eszembe a másik szó.
"Gondor has no king - Gondor needs no king!""Remember today, little brother ...":boromir1:
- Ery
- Nem elérhető
ruffian írta: A másik a haradiak csatába vonulása - mint már írtam vhol, rohadt jól szól a kürtjük, meg a harci énekük is nagyon "tökös" - na és az ezt meglátó Téoden a következő vágásban (" Reform the line!" Take the charge!!") és amint nekilendülnek azoknak az eszetlen nagy mamelukoknak...húúú!
Ez tényleg szép. Más kérdés persze, hogy én nem vezényelnék frontális rohamot a múmakok ellen, hannem a klasszikus átkarokással élnék. S nem engedném, hogy a mordori gyalogság újrarendeződjön. A múmakokat intézze el a gyalogság...
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Tinfang Gelion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
swords is no basis for a system of government"
A lovasroham tényleg nagyon finom... Mikor először néztem, végigborzongtam az egészet... No meg nemrég felfogtam, hogy Waterloo-nál d'Erlon(asszem így hívták) lovasrohama nagyjából ekkora volt... Az szép lehetett
Még kiemelném Théoden "a k**va életbe, még ez is!?" arcát, amikor jön felé a Boszorkányúr, meg a négy hobbit othon a pubban-t, ami talán az egész lezárás legjobb jelenete.
Ami lehetetlen, nem szállhat el
mint egy álomkép
ami hihetetlen, nem múlhat el
mint az ébrenlét
- Ulmo
- Nem elérhető
ruffian írta: amint nekilendülnek azoknak az eszetlen nagy mamelukoknak...húúú!
Hehe, múmakoknak Arabok/törökök nem szerepelnek a filmben
Nekem (amint azt már írtam kb egy éve) Théoden lelkesítő beszéde és a rohírok lovasrohama volt olyan, hogy első alkalommal elsírtam magam rajta *szipp* És szinte lehetett érezni, ahogy dübörög a vetítő padlója a 6000 ló patája alatt.
- ruffian
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A másik a haradiak csatába vonulása - mint már írtam vhol, rohadt jól szól a kürtjük, meg a harci énekük is nagyon "tökös" - na és az ezt meglátó Téoden a következő vágásban (" Reform the line!" Take the charge!!") és amint nekilendülnek azoknak az eszetlen nagy mamelukoknak...húúú!
"Gondor has no king - Gondor needs no king!""Remember today, little brother ...":boromir1:
- Ulmo
- Nem elérhető
Robert B írta: A legjobb bővített verzió szerintem a második lett, mivel az valóban rengeteg hibát kijavított, sokat dobott a hangulaton és kiegyensúlyozta a szállakat és a filmet.
Ebben van valami. A FotR esetében még csak bizonyos részek hiánya, és pár változtatás tűnt fel. Ezt nagyrészt pótolta a bővített (pl lórieni ajándékozás). A TTT esetében már látszott, hogy sokmindent egyszerűen időhiány miatt kivágtak. Itt segített a legtöbbet a bővített verzió, sokkal érthetőbb lett a film. A RotK-ról lehetett tudni, hogy ez lesz a leghosszabb. A bővített verziójába bekerült jópár hiányzó rész (Holtak Ösvényének vége, Kőkirály, Ispotály, Frodó és Samu mordori útjának maradéka, Szauron Szája - Szarumán halála viszont kellett!), de ez túl sok pluszt, magyarázatot nem adott a filmhez, csak még hosszabb lett tőle. És én szégyenszemre bealudtam rajta A vége a gyönyörű szürkerévi jelenettől függetlenül nagyon el lett nyújtva. De ezt nem venném súlyos hibának, valahogy le kellett zárni a filmet.
- Robert B
- Nem elérhető
Mornambar írta: Tényleg Ulmo, legyen szavazás, melyik volt a legjobb film alapból (s melyik a bővítettek közül pl.)
Filmként (forgatókönyv, rendezés, hangulat, látvány, zene, színészi teljesítmény stb.) és a könyv szempontjából mindenképp az első film volt a legjobb szerintem.
A legjobb bővített verzió szerintem a második lett, mivel az valóban rengeteg hibát kijavított, sokat dobott a hangulaton és kiegyensúlyozta a szállakat és a filmet.
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Mornambar
- Nem elérhető
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Azt ugyan nem tudom, hogy mit értesz azon, hogy Jarl "nyeletlen", ezt a kifejezést én nem ismerem, de azt tudom, hogy nem "hihetetlenül fiatal", csak annak néz ki, és talán érettebb, mint JGyémánt_Hajnal/Hesszipé írta: Jarl hihetetlenül fiatal és egy nyeletlen srác - ki hinné el, hogy olyan idős és annyi mindent megjárt? A bölcsességről nem is beszélve...
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
olorin.papa írta:
cortez71 írta:
na,akkor egy kép Glorfindelről:Gyémánt_Hajnal/Hesszipé írta: Sokáig vita volt arról, hogy ki volt Glorfindel, míg végül Jarl Benzont, Jörn Benzon testvérét megjelölték hivatalosan is, hogy ő volt Glorfindel. Én addig - mint mások is, abban a hitben éltem, hogy a film végén - koronázás + Arwen megjelenése.... szóval az Elrond mellett álló tünde, az Glorfindel, akit Sandro Kopp alakított. Én azzal el is voltam - úgy bejött a srác, de mikor megláttam Jarl Én nem tudom, a sok rajongó mit tudnak csöpögni azon a srácon! Egyáltalán nem tündének való! Az a pisze orra meg állatlan feje, bocsánat - senkit nem akarok megsérteni, de Viggóból jobb tündét lehetne faragni.
decipherstore.fanhq.com/TCG/Card ... ardID=3528
ja,és sztem ez a csávó elég tündés .
Nekem mondhatnak akik éa amit akarnak, nekem mindig a zászló mögött álló tünde marad Glorfindel még Ő hasonlít kinézetre, de méginkább kisugárzásra egy halált megjárt tünde úrra (van valami derűs nyugalom benne)
Hát én is így vagyok vele... Aki ott állt (Sandro) marad a szememben Glorfindelként mert másként én sem nagyon tudom elképzelni.
Jarl hihetetlenül fiatal és egy nyeletlen srác - ki hinné el, hogy olyan idős és annyi mindent megjárt? A bölcsességről nem is beszélve...
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Olorin.papa
- Nem elérhető
cortez71 írta:
na,akkor egy kép Glorfindelről:Gyémánt_Hajnal/Hesszipé írta: Sokáig vita volt arról, hogy ki volt Glorfindel, míg végül Jarl Benzont, Jörn Benzon testvérét megjelölték hivatalosan is, hogy ő volt Glorfindel. Én addig - mint mások is, abban a hitben éltem, hogy a film végén - koronázás + Arwen megjelenése.... szóval az Elrond mellett álló tünde, az Glorfindel, akit Sandro Kopp alakított. Én azzal el is voltam - úgy bejött a srác, de mikor megláttam Jarl Én nem tudom, a sok rajongó mit tudnak csöpögni azon a srácon! Egyáltalán nem tündének való! Az a pisze orra meg állatlan feje, bocsánat - senkit nem akarok megsérteni, de Viggóból jobb tündét lehetne faragni.
Nekem mondhatnak akik éa amit akarnak, nekem mindig a zászló mögött álló tünde marad Glorfindel még Ő hasonlít kinézetre, de méginkább kisugárzásra egy halált megjárt tünde úrra (van valami derűs nyugalom benne)
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Ulmo
- Nem elérhető
cortez71 írta: na,akkor egy kép Glorfindelről:
Ha tündés = nyálas, akkor igen Ez a fickó szvsz alkalmatlan lett volna a könyvbeli "nagyhatalmú tünde-úr" szerepére. Ez inkább Arwen torzított mása.
- cortez71
- Nem elérhető
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta: Gyémánt Hajnal hozzászólásához: Figwith esetében érthető a csöpögés....
Újabb verzió: ha lesz, remélem, a regényhez sokkal hűségesebb lesz..de elsőnek lenni mindig a legnehezebb...
Jó, Figwith No Comment
- Namarie
- Nem elérhető
Újabb verzió: ha lesz, remélem, a regényhez sokkal hűségesebb lesz..de elsőnek lenni mindig a legnehezebb...
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Cerebrum
- Nem elérhető
Ilweran írta: ...majd levetítem az unokáimnak, akik valszeg ki fogják röhögni az addigra elavult spec effekteket, de remélem, a történet őket is ugyanúgy elvarázsolja, mint engem.....
Biztosan. De ők valószínűleg már a film egy újabb verziójával fogják összehasonlítgatni ezt a művet...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta:
cortez71 írta:
Imrahilről egy kép:
decipherstore.fanhq.com/TCG/Card ... ardID=3262
És tényleg benne volt. Forlongot sajnálom,meg Beregondot és Beregilt is .
És el is higgyem, hogy tünde vér folyik az ereiben????
Amúgy a harmadik rész tündéi kinézetileg szvsz hát elég siralmasra sikeredtek. Különösen Glorfindel. Majdnem lefordultam a székről, amikor megláttam. Tisztára, mintha valami reneszánsz ké női hajviseletét ötvözték volna egy férfi tündével...
elnézést a fanyalgásért, de a regényben Glorfindel mintha egy kicsit élettelibb és komolyabb lett volna...
Sokáig vita volt arról, hogy ki volt Glorfindel, míg végül Jarl Benzont, Jörn Benzon testvérét megjelölték hivatalosan is, hogy ő volt Glorfindel. Én addig - mint mások is, abban a hitben éltem, hogy a film végén - koronázás + Arwen megjelenése.... szóval az Elrond mellett álló tünde, az Glorfindel, akit Sandro Kopp alakított. Én azzal el is voltam - úgy bejött a srác, de mikor megláttam Jarl Én nem tudom, a sok rajongó mit tudnak csöpögni azon a srácon! Egyáltalán nem tündének való! Az a pisze orra meg állatlan feje, bocsánat - senkit nem akarok megsérteni, de Viggóból jobb tündét lehetne faragni.
Az én további kedvenc jeleneteim:
Galadriel bevezetője
Arwen megjelenése, amikor Frodó beteg
Amikor Boromir a Fehér Városról beszél
A Két Torony kezdése - szintén
Haldír halála
Hol a ló és a lovas
Gollam párbeszéde önmagával
Samu beszéde a TTT végén
- Namarie
- Nem elérhető
cortez71 írta:
Imrahilről egy kép:
decipherstore.fanhq.com/TCG/Card ... ardID=3262
És tényleg benne volt. Forlongot sajnálom,meg Beregondot és Beregilt is .
És el is higgyem, hogy tünde vér folyik az ereiben????
Amúgy a harmadik rész tündéi kinézetileg szvsz hát elég siralmasra sikeredtek. Különösen Glorfindel. Majdnem lefordultam a székről, amikor megláttam. Tisztára, mintha valami reneszánsz ké női hajviseletét ötvözték volna egy férfi tündével...
elnézést a fanyalgásért, de a regényben Glorfindel mintha egy kicsit élettelibb és komolyabb lett volna...
Viszont, ha rövidre is zárták, a Narsil újrakovácsolása szvsz szép volt. Csak kár, hogy ez előbb történt...
Ami tényleg szép volt: Frodó és samu párbeszéde, valamint a befejezés elgondolkodtató hangulat. Egyrészről "az itt van vége mindennek"- mindenféle értelembe, másfelől meg a továbbélés, újrakezdés lehetőségei.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Kevés film kezdődik olyan hatásosan mint a második
A legelső nyíl, amit kilőttek az erődböl? :bounce:
a harmadik részből mindig kicsordul a könnyem Pippin énekénél (tudtátok hogy ő maga irta? :itscool: )
A jelzőtüzes jelenet :up:
a lovasok megérkezése...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Mornambar
- Nem elérhető
Robert B írta: Mordor volt a harmadik filmnél az egyik fő problémám. Mória tárnáihoz képest Mordor egy Disneylandre sikeredett a harmadik filmben. Hova lett a prológus, sötét, gigantikus, nyomasztó, homállyal burkolt földje?
Ezzel teljesen egyetértek.
Az elsőnek ollyan hangulata volt hogy ihaj.
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Lominas
- Nem elérhető
Néhány további résszel még kiegészíteném:
Théodred sírjánál Théoden - mikor Gandalf azt mondja, hogy ˝Lelke majd utat talál eleid csarnokába.˝ azzal a zenével, hát az valami gyönyörű
első rész, Gandalf és Frodó párbeszéde Gollamról Móriában (erre emléxik aztán vissza Frodó a film végén - All you have to decide is what to do with the time that is given to you), nagyon fontos mondanivalót fogalmaz meg és fantasztikus.
Boromir halála
Théoden és Éowyn párbeszéde, mielőtt Dúnhargból elindul a rohír sereg.
Hol a ló s a lovasa? - jelenet, mikor Théodent felvértezik, az egyik kedvencem.
nagyon jó példa arra, ahol maga a jelenet fényévekre van a könyvbelitől, de mégis perfekt: Samu monológja Osgiliathban a TTT végén.
Szürkerév
Ezek azok a részek, amik valahogy az egésznek az alapjára tapintanak rá és egytől egyik ezekben érezni, hogy valami döbbenetes mitológia húzódik meg a történet hátterében. És én végül mégegyszer kiemelném Gandalf szavait a halálról Pippinnek, mert szerintem az volt a legjobb húzás, vitán felül. Minden benne van, amiről a történet szól. És meggyőződésem, hogy amiről az élet szól, az is.
- Panda
- Nem elérhető
Egen? ...Alyr Arkhon írta: A film, legalábbis ha a hivatalos honlapnak hinni lehet, trilógia.
Hááát... Jó. Tőlem... Meggyőztetek.Gandalf írta: Nekem nagyon furcsa, hogy a 3 filmnek három teljesen különböző hangulata van, s nem csak annyira, mint a könyvekben, annál sokkal érezhetőbben. Sokszor nehezen áll össze a 3 film egyetlen alkotássá, a maratonon érezhetni is lehetett a váltást. Így tényleg mondható trilógiának a film.
(Most jut eszembe, hogy a könyvnek, amit nyáron vettem, egy vasudvardi jelenet van a borítóján, és arra is rá van írva, hogy trilógia. Márhogy a film. A könyv borítóján reklámozzák a filmet.)
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
A saját LOTR fanficjeim nekem is líraiak - az egész olyan sokszor mintha minden le lenne lassulva - az ilyen jelenetek a legmekapóbbak.
És ha a többit nézem:
Théoden halála
Amikor Gandalf, Pippinnek mesél - az egyik legszebb!!!
Amikor búcsúznak
És persze Arwen látomása
Frodó és Samu - mindig
Na ezek azok, amikor mindig elsírom magam....
- Ilweran
- Nem elérhető
Pj ezzel a "még nagyobbat, még nagyobbat" hozzáállással egy olyan gyerekre emlékeztet, aki beszabadult a felnőttek játékai közé.... Tudjuk, hogy odavan az akcióért, meg a horrorért. Hát legyen neki. Elvégre ő a rendező. Én sok-sok mindent sokkal líraibbra csináltam volna (csak hogy képben legyetek: nálam az egész LOTR olyan hangulatú lenne, mint Arwen látomása, meg a jelzőtüzes rész, meg Lórien az első részben!!!!!!!! én így képzeltem el olvasás közben, még Mordort, és a gonoszt is lírainak-persze gőzöm nincs hogy kéne lírai csatákat csinálni filmen :confused2: )
De hát ez az ő filmje, az ő ízlését és értelmezését tükrözi, ahogy már írtam..... Én mindettől függetlenül valszeg mindig imádni fogom az egész trilógiát, és majd levetítem az unokáimnak, akik valszeg ki fogják röhögni az addigra elavult spec effekteket, de remélem, a történet őket is ugyanúgy elvarázsolja, mint engem.....
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Máb
- Nem elérhető
Azért talán nem kell szomorkodni, hogy egy csomót kivágtak a leforgatott anyagokból. Ilyenkor pl. arra gondolok, hogy Arwen Aragorn oldalán harcol a Helm szurdokban zajló csatában.
Szauron szája nekem is tetszett a furcsán kaffanó fogaival és a vakságát kiemelő sisakkal. Hát... valóban a Száj volt.
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Cerebrum írta:
Ulmo írta: Szabad megkérdeznem, hogy mi ez a hirtelen fanyalgási hullám? Miért kell minden egyes képkockán a könyvet számonkérni?
Szerintem nem is ez a legfőbb baj, hanem az, h. a legtöbb résznek nem tett túlságosan jót PJ megalomániája; aki látta pl. a DVD extráin a Boszorkányúr buzogányáról vagy a Szauron Szájáról készült részeket, az tudja mire gondolok... "Még nagyobbra, még nagyobbra!"
Nekem Szauron szája kifejezetten tetszett.... a filmekben majdnem mindig valamit jobban ki kell emelni, hogy jobban visszakapjuk a hatást. Nekem nagyon ott volt, ahogy akkora szája volt a pasasnak - kirázott tőle a hideg, meg érződött benne, hogy mennyire elvan telve magától meg az Urától...
Na meg a Boszorkányúr - ki ha nem ő lenne képes meglendíteni egy akkora buzogányt?
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Panda írta: (Nem trilógia!!!! Se a film, se a könyv! Egy db összefüggő történet, amit könyv esetén néha 3 kötetben adnak ki, film esetében 3 nézhető hosszúságú részra bontva. [size=9:3p3u6fnn]Bár az extra- egyben- vetítés alapján lehetett volna 1 film az egész, csak így üzlet[/size]...)
A film, legalábbis ha a hivatalos honlapnak hinni lehet, trilógia. A könyv nem.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.