- Köszönetek: 0
TOLKIEN SZÜLETÉSNAP 2008
- Celebrom
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Én mint mondtam tnap is, örömmel felajánlom Idhrennek a nálam tárolt babzsákot, de télleg, ő az aki nagyon megérdemli!
"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"
- Celebrom
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Tudjuk, hogy mennyi rendezvényünk van minden évben, hisz a nagyok állandóak. A 2 legfontosabb a LEP és a tábor. MOST már meg lehetne kezdeni a következő egy évre való rendezvényekre a felkészülést. Gondolkozni ki melyiket akarja elvállalni, ki melyikben milyen posztot szeretne elvállalni, és el lehetne kezdeni a felkészülést. Akár csak annyival is, hogy ez a koncepcióm, ezt szeretném felkérni, megbeszéli az illetővel, és máris van ideje felkészülni mindenkinek. Havonta egyszer mindenkinek levelet küldeni, hol tart, ugye nem felejtette el. és ne mindig egy ember nyakába zúduljon a felelősség, mert azt képtelenség ellátni tisztességesen.
Amúgy szerintem egy állandó PRos kellene, aki átlátja az egészet, aki mindent tud az MTTről, aki jól kommunikál és PONTOS. Minden szinten. És MINDEN rendezvényen neki kellene a PR-t csinálni. És az MTT egész évében is. Ez egy fontos feladat, hol kiseb, hol nagyobb munkával.
A GOMUNCSnak azt hiszem lenne feladata a következő KGY előtt, Ádám lesz valami? Lassan a nyakunkba ér az is. Ha lemegy a vizygaidőszak nem ülünk össze egy nagybeszélgetésre?
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Celebrom
- Nem elérhető
Igen, vagy semmit vagy jót, de akkor bele apai-anyait mindenki részéről.
Nemtom, de azt hiszem több mint 70 szervező volt tnap és kb 25-en maradtak elpakolni és annak a fele sem volt szervező, szóval aki amit elválal......Azt hozzá kell tennem, hogy sokan mondták, h bíztos sokan leszünk....
Egyetértek Lauval, lehet, h fárasztó és éjszakábanyúló volt a 4-ei előkészület, de hangulatos és vidám, és ha lelkesebbek az emberek és segítőkészek (nem a kényszerhelyzet áldozatai) minden ilyen jellegű (piszkos munka) feladat is elviselhető, jobb és gyorsabb, no meg vidámabb.
Szerintem a hangulat jó volt és ezért nagy köszönet mindenkinek és külön az Ír sztepp-es lányoknak, akik szeintem a táncoktatással nagy sikert értek el és nem hagyták, h a mindenhonnan kizavart vendégek a színház terem előtt toporzékoljanak míg vmi történik.ŐŐ lehetne LEP-et szervezni jövőre is, ekkorát, JOBBAT, ugyanitt, de ahogy Timona is említette ujításokkal, nagyobb lelkesedéssel és odaadással no meg reklámmal.Mi lenne ha azt mondanánk, h szeptember 30-án megalakul a szervezői gárda és onnan ők csak azzal foglalkoznak sok közös gyűlésen és stb...Az az érzésem a LEP-et is tudnánk annyira felejthetettlenné tenni, mint a tábort.
A film ütött, nagy grat!
A Mória tényleg jobb volt és összetettebb, de van azért akinek még nem árt a gyakorlás, de azért gratula.Színpadon szenvedő,ír szteppes, Andris álltal megrontott ( )és világteremtő lányok: nem tudom mi lenne velünk nélkületek, de komolyan, naon köszi az élményt.
És mindenki másnak köszönet aki tényleg hozzá tett valamit is a hangulatért, mert most hogy kezdem átgondolni voltak jó és szép dolgok, csak jóval nagyobb munka árán.
KÉPEKET és videót akarunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(én pedig elvonulok téli álmot aludni)
- Orsie
- Nem elérhető
kep.tar.hu/orsie/50547880#2
egyébként pedig Kincsővel abszolút egyetértek.
Az alapvető problémát én abban látom, hogy az MTT valamiféle módon 2 részre oszlik: az egyik a baráti közösség, a másik a hivatalos kulturális egyesület, és a kettő közötti kapcsolat valahogy visszás. Közösségként remekül működik, csak éppen sokszor akkor van probléma amikor azokért a célokért kell tenni, amiért maga az MTT tulajdonképpen létrejött: a tolkieni kultúra, értékrendek terjesztéséért. Ezért úgy gondolom, jövőre is kell LEP, csak kisebb volumenű, maximum párszáz emberrel kell számolni. Korábban kellene elkezdeni a szervezést és a tagoknak aktívabb szerepet kellene vállalni. Amiért szvsz nem vállaják, az a sokszor említett kommunikációhiány és a motiválás illetve elismerés óriási hiánya. (Ezt a problémát Kincső is felvetette KGY-n és szvsz igaza van.) Ez pedig igenis a vezető, illetve a vezetőség feladata. Igen, erre lehet azt mondani, hogy ha valaki MTT-s akkor csinálja magától, és bizonyos részről ez így is van, másrészről viszont mivel ez egy Szervezet, ezért a hatékony működéshez szükség van a motiválására és „jutalmazásra” is mint akármilyen szervezetnél. Igenis meg kell becsülni azokat, akik rengeteget dolgoznak. Sajnos idén úgy tűnt, hogy kevesebb ember akart magára vállalni komolyabb szerepet a szervezésben. Szerintem a baj onnan gyökerezik, hogy sokan tudat alatt ezekkel a hiányosságokkal tisztában vannak, tudják, hogy a kommunikációhiány káoszt szül, és így nem akaródzik tenni valamit, mert nem akarnak ekkora „balhét elvinnni”. Emellett könnyű magyarázat, hogy vizsgaidőszak, magánélet stb éppen nem teszi lehetővé a más jellegű munkát, aktív szerepvállalást. Viszont vannak olyan emberek akik mindezek mellett illetve a hibák ellenére mégis alkotnak. Róluk kellene példát venni, ha többen dolgoznak, jobban eloszlik a munka. ha összetart a csapat akkor a belefektetett energia megtérül és szívesen vállal mindenki a magánélet meg munka mellett is feladatot. Szükség van vezetőkre, és arra is, hogy állandó legyen a párbeszéd, a Közgyűlés ne olyasmi legyen amiről azt hallja vissza az ott nem járó ember, hogy „hát csak a szokásos f*szkodás volt, nem volt semmi érdekes.” /bocs, de ilyet is hallottam már./
talán ide kicsit offtopic a dolog de azért írtam ide mert itt vetődött fel a probléma.
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
- Attila
- Nem elérhető
Alcarcalimo írta: Na, rövid leszek.
Én jól éreztem magam, köszönöm a lehetőséget, szívesen vállaltam; ha lesz igény még rá, csak szóljatok, ha tudok, megyek.
Örültem, hogy beszélgethetttem sok olyan emberrel, akiket már nagyon rég nem láttam. Annak is, hogy a nyelvi részlegen voltak azért érdeklődők; eleinte elég kevesen, ezért kezdtem egy kis csúszással, de végül megoldódott.
A darabok közül egyet láttam, a könnyem folyt a röhögéstől (Mória), csakúgy, mint a trailer alatt:) Köszönet érte: rég nevettem ennyit!
Ami a többit illeti: hát a PR valóban nem volt jó. Nyilván a kemény hideg is belejátszott abba, hogy kevesen jöttek (tavaly kifejezetten jó idő volt, pláne januárhoz képest, most egész nap -6 körül volt), de valahogy kevesen tudtak róla. Azt a legközelebb MINDENKÉPP el kell kerülnünk (azt a nagy hibát), hogy pénteken délután még ne legyen kint a részletes program a honlapon... Úgy tudom, volt olyan, aki emiatt nem jött el...
Azt nagyon sajnálom, hogy Mau nem jött el, én még be is harangoztam a hallgatóságnak, s én is kíváncsi lettem volna rá.
A TV műsort pedig izgatottan várom - hmm, ha tudom, mire készülnek, megborotválkoztam volna:)
Szóval: nem volt rossz, de lehet javítani rajta.
Abban max egyetértek Gandalffal amúgy, hogy nagy tömegekre nemigen lehet számítani az év e szakában - a Hobbit bemutatója után biztos több lesz.
Csodálatos! Akkor már csak 3 év és megint sokan lesznek ...
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Én jól éreztem magam, köszönöm a lehetőséget, szívesen vállaltam; ha lesz igény még rá, csak szóljatok, ha tudok, megyek.
Örültem, hogy beszélgethetttem sok olyan emberrel, akiket már nagyon rég nem láttam. Annak is, hogy a nyelvi részlegen voltak azért érdeklődők; eleinte elég kevesen, ezért kezdtem egy kis csúszással, de végül megoldódott.
A darabok közül egyet láttam, a könnyem folyt a röhögéstől (Mória), csakúgy, mint a trailer alatt:) Köszönet érte: rég nevettem ennyit!
Ami a többit illeti: hát a PR valóban nem volt jó. Nyilván a kemény hideg is belejátszott abba, hogy kevesen jöttek (tavaly kifejezetten jó idő volt, pláne januárhoz képest, most egész nap -6 körül volt), de valahogy kevesen tudtak róla. Azt a legközelebb MINDENKÉPP el kell kerülnünk (azt a nagy hibát), hogy pénteken délután még ne legyen kint a részletes program a honlapon... Úgy tudom, volt olyan, aki emiatt nem jött el...
Azt nagyon sajnálom, hogy Mau nem jött el, én még be is harangoztam a hallgatóságnak, s én is kíváncsi lettem volna rá.
A TV műsort pedig izgatottan várom - hmm, ha tudom, mire készülnek, megborotválkoztam volna:)
Szóval: nem volt rossz, de lehet javítani rajta.
Abban max egyetértek Gandalffal amúgy, hogy nagy tömegekre nemigen lehet számítani az év e szakában - a Hobbit bemutatója után biztos több lesz.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Kincső
- Nem elérhető
Elnézést az éles kritikáért, lehet hogy csak pechünk volt hogy kevesen jöttek el (de sztem igenis sokat számított a reklám hiánya), csakhogy így a profin kivitelezett részletek kicsit füstbe mentek...
(Látván Dreamer hsz-ét, szerk.: igen, hozzá lehet tenni, hogy bárkinek, aki látta, hogy gáz van a PR-ral, főleg a szervezőknek, akik már a nevüket adták hozzá és így tudhatták, h. az egész az ő felelősségük is, plusz ők voltak az egyetlenek, akiknek volt vmennyi információjuk, vagy az MTT vezetőségnek, akiknek szerintem az is lenne a dolguk, hogy ha kell, beugorjanak..., szóval ilyenkor valakinek oda kell állni és feláldozni magát... lehet hogy emberölő taktika, de milyen szervezés nem az: a tavalyi farsangszervező csapat működőképességét szvsz az okozta, hogy nem ragaszkodott ki-ki mereven ahhoz, amit vállalt, hanem ha hiányosságot találtunk, amit előzetesen nem vállalt senki (mert nem jutott eszünkbe, vagy új probléma volt), mindig volt aki ugrott megoldani. Ehhez persze az is kell, hogy a főszervező (vagy más, aki tud róla) azt az információt se tartsa vissza, hogy pontosan mivel van gáz, mit muszáj még elintézni amire neki már abszolút nincs energiája... Nagyon keményen hangzik, és talán kicsit jogalap nélkülinek így, hogy csak helyszíni szervezést vállaltam, de remélem bizonyítottam már (és még tervezem is), hogy nem csak prédikálom ezt a beugrok-segíteni-oda-ahol-omlik-a-fal dolgot, hanem tenni is szoktam.
szerk.2.: Ja, igen. És ha mindenki olyan elfoglalt épp a saját élete miatt (ld. nekem: szalagavató), hogy nincs egy ember se aki ilyenkor tüzet oltson, akkor tényleg meg kell fontolni, hogy szervezzünk-e LEPet. De én szeretném, és jövőre igyekszem ehhez is tartani magam, legfeljebb megbukok a vizsgáimon... s ha már itt tartunk, felmerül a kérdés, hogy a nagyrendezvényt az év kevésbé zsúfolt időpontjához kössük (pl.: március), és jan.3. körül valóban csak kisebbet vállaljunk be?
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Rabyn írta: Valami fűtötebb, kisebb helyet keressünk:)Tavaly egyébként, hogyhogy nem volt gond a fűtéssel?
Az AKG szerintem minden szempontból tökéletes helyszín.
Tavaly azért nem lehetett gond, mert akkor nem a tél leghidegebb napja volt, sőt, tavaly elmaradt a tél
Én mindenképp azon az állásponton vagyok, hogy érdemes LEP-et csinálni. Idén ősszel nagyon sok gond akadt az előszervezéssel, minden rendezvénnyel elcsúsztunk. Úgy vélem, hogy ősz kezdetén elkezdett LEP szervezése a tavalyihoz, vagy annál jobbat tud produkálni.
Ez nem egyértelműen vagy kizárólagosan Ankalimon hibája, sőt. Neki is van élete, neki is vannak gondjai. Aki szeretne nagyobb volumenű LEP-et, az jövőre ugyanitt
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Gandalf
- Nem elérhető
Az "Emlék-vesztve" szövegéről lemaradtam, mert a Níniel-tánc bevezetőjénél éppen az öltözőben voltam. De külön köszönet érte, Efkú! :sungl:
(A nyári tábor legelső napján sok pici nínielszerűség lesz majd :evil3: )
- Leguanember
- Nem elérhető
Értékelést, véleményt írok később, most egy fontos dolog:
Talált-e valaki egy nagy, legalább 10-15 kulcsos kulcscsomót a raktár/ruhatárban? Egy Toronto feliratú embléma is van rajta.
Aki tud erről bármilyen információt nyújtani, írjon egy privit, kérem.
Celebromék az elszállításnál nem találtak ilyet, és a portás sem szólt nekik, de még a sulit majd megkeresem ez ügyben, ha a tanítás megkezdődik.
Ádám
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Niobé
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Gandalf
- Nem elérhető
Alcar, _Neo, Cerebrum, a Nyelvész-szekció dicső Tudósai, akik nagyon szépen helyt álltak feladatukban!
Ankalimonnak, Alyrnak, Hannának és Erynek (a Beowulf hihetetlenül népszerű előadás lett!), akik idén is tényleg beleadtak mindent és igen színvonalas előadásokat hoztak össze!
Rabynnak és Celebromnak, akik a szükséges feltételeket előteremtették nekünk!
Nélkületek nem lett volna jó!
Értékelés az ismeretterjesztő-nyelvész-részlegről: az ismeretterjesztő előadásokra kb. harmadanyian voltak kíváncsiak, mint tavaly, de óriási különbség volt, hogy ezúttal a közönség kb. állandó volt, nem cserélődött és nagyjából ugyanazok hallgatták végig őket. Az Írás termében változatosabb volt az érdeklődés, nehezen gyűltek össze rá az emberek, de aztán volt néha annyi érdeklődő, mint tavaly (néha kevesebb valamivel), Mau előadásának elmaradásáért én kérek elnézést mindenkitől.
És ahogy Meliannak, Celebromnak és Rabynnak is jeleztem, nem tudtam ottmaradni felügyelni a nagyelőadó rendberakását, de kipakoltam onnan minden MTT-s cuccot.
A magam részéről a gyengébb teljesítmény annak tulajdonítom, hogy nem adtunk bele apait-anyait. Félgőzzel nyomultunk, vagy annyira sem, kedvetlenül, motíválatlanul megpróbáltuk rutinból lenyomni. Nem ment.
Én például nem nagyon akartam elvállalni az ismeretterjesztés és nyelves dolgok irányítását, csak valakivel együtt, ezért vállaltuk el anno ketten Meliannal. Sajnos magamra maradtam a melóval, így a maradék motivációm is lecsökkent ettől...
Hogy miért voltak kevesen?
- Nagyon hideg volt odakint és nem akartak utazgatni ilyen időben.
- Néhány helyen (érdekes módon, mert hivatalosan nem lett volna munkaszombat) volt tanítás vagy meló.
- Elmúlt A GyU-filmek varázsa, csökken az érdeklődés irántunk. Majd 2010 januárjában, ha jön A Hobbit-film, akkor érdemes csak nagy LEP-et rendezni.
- Nem volt PR-osunk.
Ilyen jellegű LEP-et nem érdemes csinálnuk most jóideig, mert se kedvünk, se érdeklődés nem lesz rá várhatóan. Mindenesetre valamit kell csinálnunk jövő januárban, valami kisrendezvényt, nem csak magunknak, külsősöknek is, de olyan max. 200 emberre tervezve csak, valami kisebb, melegebb, meghittebb helyen.
És köszönöm Márknak, Maglornak, és a többi hobbit-kéznek és lábnak a Másfélszerzetet is!
- Laurelen
- Nem elérhető
előszöris köszönet a lelkesedésnek és a lélekjelenlétnek, ami még viszi valahova ezt a társaságot, azoknak akik szerveztek, eljöttek, ott voltak, fagyoskodtak, varrtak, építettek.
Kevesebb volt a befektetett energia és azt is rosszabbul használtuk ki. Úgy éreztem, hogy minden lelkesedésmorzsa ami bennünk volt illetve a mézsörös-kelta kollégákban csak úgy szökik ki az épületből a rossz szigetelés miatt.
a színpadi blokkben, egész műsor sebtében lett összeállítva, magunkat ismételve, itt persze kivétel két új igényes szám, a trailer és az ír sztepp tánc. A hobbit produkció szintén jó volt és humoros, de gyakorlatilag az egész színpadi blokkot agyoncsapta a 10perces kényszerszünet, ami szintén elkerülhető lett volna egy kicsivel több odafigyeléssel.
Nekem az 5e éjszaka volt igazán LEP-s , éjszakába nyúló próbák, küszködés a zászlókkal, a fűtetlen teremmel, a leplekkel, fémrudakkal és nem utolsósorban a műbabokkal. mindennemű profizmust és koncepciót nélkülöző módon állítottuk fel a sátrat és építettük a tűz csarnokát, cipeltünk fehér kockákat meg téglatesteket meg szórtuk szét a szalmát, miközben a fáradságtól sokan már csak nevetni tudtak. együtt alkotás a kimerülésig. nem tudom, hogyan tudott olyan szürke lenni a másnap ezután.
Mi vagyunk a világ legnagyobb energiapazarlói, ajándékba kapjuk a lelkesedést, a kreatív elméket és a szorgos kezeket, de ha mi nem adunk nekik, akkor élmény és sikerélmény híján kimerülnek. Én úgy érzem hogy a tegnapi rendezvény energiapazarlás volt, sok minden ment kárba, ami szép eredményt hozhatott volna, megfelelő gondozással. És ezért úgy gondolom, hogy vegyük fontolóra hogy mikor és milyen rendezvényeket csinálunk, olyat és akkor amire nekünk igényünk van és ne váljunk a megszokás rabjává.
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Rabyn
- Nem elérhető
Nagyon néztek amikor vittem magammal a buszon hazafele. )
Kényelmes ám nagyon:)
Jövőre már tábor után döntsük el ki szervezze, a lepet és akkor nem lesz kapkodás.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Arra céloztam, hogy miután nővérdtől van, megvan az alapod hogy ottlegyen.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Niobé
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Tudod: akinek nem inge ne vegye magáraNiobé írta: Nekemvan Babzsákom de én nővermtől Nodlee-tol kaptam
Ő meg hajnali 2-ig ott volt! és vart.
- Niobé
- Nem elérhető
Ő meg hajnali 2-ig ott volt! és vart.
(de persze a feltételekkel együtt)
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
- A babzsákok az MTT tulajdonában vannak és maradnak, haza csak az vihette, aki ebben a tekintetben megállapodott az illetékes vezetőkkel az átmeneti tárolásról. Ha valaki vezetői engedély nélkül vitt magával babzsákot, az már büntetőjogi kategória - a törvény teljes szigorával le fogunk sújtani rá... Ha jóhiszeműen tette, akkor sürgősen vegye fel a kapcsolatot velem, vagy Eryvel.
- Aki babzsákot vitt el az állagmegőrzést vállalt, teljes anyagi felelősség mellett (a babzsákok eszmei értéke darabonként 20 ezer Ft). A vállalásnak része, hogyha a zsákokra bármilyen okból, bármilyen rendezvényen szüksége van az MTT-nek, akkor azt (saját költségén) oda kell szállítania.
- Azt nagyon sajnálnám, ha a babzsákok készítői között lennének olyanok, akik szerettek volna hazavinni egyet, de már nem jutott. Méltányos volna, ha azok, akik maguk nem vettek részt a készítésben felajánlanák a náluk levő példányt Idhrennek és sorstársainak...
- Timona
- Nem elérhető
Viszont idén valahogy nem volt meg az a kellemesen jóleső érzés bennem a LEP végére, ami tavaly megvolt, persze elfáradtam de az más kérdés.
Köszönet mindenkinek, aki erőt fektetett a dolgok megvalósításába (én most nem vállaltam túl magam ezt elismerem), de úgy érzem, ahelyett, hogy tanulnánk a hibáinkból évről évre elkövetjük őket és talán még szaporítjuk is azokat, bár van amit sikerül orvosolni. A kapokodásnak ez a vége, sajnos. Van egy jól bevált programcsomagunk, de jövőre korábbi szervezés kezdéssel, PR felelőssel, több újítással kéne előrukkolni, hiszen akik évről évre velünk ünneplik a professzor születésnapját vendégként, legközelebb már lehet, hogy ők sem tartanak velünk, mert aham ezeket a programokat már próbáltam, láttam...
A nap közben tébláboló TVsek, ha jól tudom m1-esek voltak, ugye és talán jövő hét vasárnap délután f4 felé kerül adásba? Aki tud pontosabbat azért szóljon
Az előadások tetszettek, talán a sorrendet kellett volna jobban fölépíteni, és a Zsákos James kivitelezése bár briliáns volt, de túl hosszú ideig készült és túl rövidre sikerült ehhez arányosítva.
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Niobé
- Nem elérhető
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Jó hangulatú, sikeres LEP-et zártunk, amennyiben a tervezett programok döntő többsége megvalósult, botrány nem volt, és a látogatók vitathatatlanul minden helyszínen nagyon jól érezték magukat. Minden félelem ellenére sikerült kiemelkedően magas színvonalat biztosítani mind az ismeretterjesztő előadások tekintetében, mind az esti előadásokban - köszönhetően az előadóknak és a fellépőknek. Nagyon jól működött a fogadó (mind a műsorok, mind a büfé), és a családi/kézműves programok is sikeresen szolgálták ki az érdeklődőket.
A szervező csapat az elképesztően késői indítás ellenére magas színvonalon teljesített. Hihetetlen öröm, hogy a részlegvezetői posztok jelentős részét friss erők töltötték be, akik lelkesen és ügyesen végezték a munkájukat. Itt mindenképpen ki kell emelnem Celebrom és Rabyn munkáját, akik a legnehezebb, legtöbb munkával járó szervezői feladatok irányítását vállalták el, és nagyon-nagyon profin intézték az ügyeket.
Rajtuk kívül külön köszönetet szeretnék mondani Póknak és Márknak a szállításban vállalt pótolhatatlan hozzájárulásért, a babzsák-készítő különítménynek az éjszakába nyúló lelkes munkáért, illetve Sirgonnak, aki péntek estéjének, éjszakájának és szombat reggelének nagy részét a nyomtatnivalók kinyomtatásával töltötte.
Köszönet és hála mindenkinek: _Neo, Ádám, Adim, Aeglos, Alcar, Alyr, Ami, Angwen, Aranill, Artemisz , Attila, Ben, Celebrom, Cerebrum, Cuedo, Dorw, Eglar, ekfu, Ery, Esgal, Estel, Feanor, Finwe, Gandalf, Gilloth, gillz, Hanna, Idhren, Kincső, Lau, Léli, Maglor, Márk, Metaflora, Milendoria, Melian, Minc, Mirrand, mogy, Namarie, Narb, Newra, Nimdorci, Niph, Nóli , Olosta, Orsie, Orowan/Gery, Panda, Panni, peredhil, Pók, Rabyn , Ring, Rohin, Rózsa, Sen, Sil, Sirgon, Sötét Úr, Stara, Suhi, Szofi, Szürke, Thereon, Timona, Tio, Tirion, Trithyn/Koppány, Tünde, Venia, Vewy, Zsófi és a többiek, akiket esetleg kihagytam volna...
Azonban a mérleg másik serpenyőjében sajnos szintén sok minden kerülhet.
A legnagyobb probléma az, hogy kb. feleannyian (250-300 ember) voltunk mint tavaly. Noha a külső kommunikáció (hirdetések, sajtó) csapnivalóan rosszul ment (amit persze már az is előrevetített, hogy erre a szervezői posztra nem találtunk senkit), ez önmagában nem lehet magyarázó ok, hiszen azért a tavalyival nagyjából azonos mennyiségű és jellegű megjelenésünk volt a sajtóban és a plakátokon. (Ha van ötletetek, hogy miért voltunk ilyen kevesen, illetve átfogalmazva: tavaly miért voltunk olyan sokan, akkor mondjátok el, mert én meglehetősen tanácstalan vagyok.)
Természetesen gond, hogy ilyen látogatói mennyiség mellett a rendezvény pénzügyileg sem áll jól. Várhatóan nem lesz katasztrófa, de mindenképpen veszteséggel számolunk.
A programmal kapcsolatban kellemetlen volt, hogy az egyik legnagyobb durranásnak szánt (és a legtöbb energiával előkészített) "Tűz Csarnoka" az aula fűtésének hiányában nem működött. Finoman szólva kínos, hogy Gálvölgyi Judit végül a mi hibánkból, egyeztetési problémák miatt nem tudott eljönni (noha a szereplést és az időpontot előzetesen elfogadta), és példátlan, hogy a Nyelvi Szekcióban volt olyan előadás, ami azért maradt el, mert az előadó egyszerűen nem jelent meg az előadás időpontjában. Voltak kisebb problémák a jegyárusítás és a beengedés reggeli indításával is - igaz ezeket sikerült viszonylag gyorsan megoldani.
A szervező munkában a katasztrofális PR-on kívül is akadtak negatívumok - sajnos. A vártnál sokkal több probléma volt az ismeretterjesztő blokkal, amely egy kicsit gazdátlanná vált az előkészítő munka során, és problémák adódtak a színpadi produkciók környékén is (zűrzavar a műsorba kerülő illetve kimaradó produkciók összeállításában, a konferanszié előkészítésében, stb...). Egyetértek Dreamer értékelésével: ezek valószínűleg elkerülhetők lettek volna, ha a szervezői és a fellépői/alkotói kör jobban szétválik. Szerencsére ezek - lényegesen - nem befolyásolták az ismeretterjesztő és színpadi programok színvonalát.
Nem nevezném problémának, inkább adottságnak, de tény, hogy idén az MTT tagok sokkal kevésbé aktivizálták magukat, mint tavaly. Az összes feladatra nehezen találtunk vállalkozókat (nem csak a főszervezői posztra), rengeteg könyörgés és elkeseredett embervadászat jellemezte az előkészítést.
Természetesn nem szeretném kihagyni a mérlegből azt a tényt sem, hogy az elmúlt évek talán leggyengébb főszervezői teljesítménye is az idei LEP-hez köthető. Ugyan külön-külön a PR, a programok és a szervezés hibái nem közvetlenül a főszervezői hatáskörben követtettek el, ám egyrészt ebben a pozícióban a felelősség egyetemleges (ami sikerül az a lebonyolítók érdeme, ami nem az a főszervező kudarca), másrészt az elméleti előfeltevéseken túl egyértelmű, hogy konkrétan több vezetői odafigyeléssel, gondosabb tervezéssel, alaposabb ellenőrzéssel, kikényszerített munkafegyelemmel, erőteljes buzdítással/lelkesítéssel a korábban leírt problémák nagy része elkerülhető lettek volna.
Összegzés:
A jó LEP-hez kell mondjuk 4 dolog: jó program, érdeklődő közönség, lelkes kivitelezők és határozott, jól irányított szervezői csapat. Ebből jelenleg leginkább csak az elsőt tudjuk felmutatni, vagyis nagyon alaposan (egy közgyűlési szimpátia-szavazásnál mélyrehatóbban) végig kell gondolnunk, hogy legyen-e egyáltalán jövőre ilyen volumenü rendezvényünk.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.