A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 9 hónapja #92727 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Azért koszosak, mert nem tudnak hol megmosdani :) (a hajukat se tudják mosni, látszik is naon) Bár azt viszont nem értem, hogy borotválkozni akkor hogy tudnak :P :roll:

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92726 Írta: [Nerwen]
[Nerwen] válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Hód:én se :cry:
Rabyn:sztem a körülmények megmagyarázzák :wink:

"In my sleep unsuspecting put a gun to my head.
I hate my pathetic life"
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92725 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Szeretném megtudni MÉRT KOSZOS MINDENKI A FILMBE???
engem ez nagyon idegelt.. mindenki koszos volt.. Kivéve Gandfalot, (elözörészbe ő is) meg éowynt rajtuk kivül mindenki koszos....
MÉRT??
Joo tudom karbantartás miatt nem volt melegviz..
de akkor is.. :hein:

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92720 Írta: Anduin
Anduin válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Én ma láttam a k.t.-nyot.
( 2003 január 11. )
Tök jó a Helm szurdokának ostroma! :twisted:

Last night, with many cares and toils oppress'd
Weary, I laid me on a couch to rest.
(Poe)
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92719 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
/OFF

Palimir írta: Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már most nagyon várom a bővített verziót :P

én még a FotR-ét se láttam... :cry: :cry: :cry: :cry: /ON

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92717 Írta: Sesy
Lehet, hogy a tündék feltalálják magukat, de mért így?! (Anyum olvasta a könyvet, és a filmtől el volt ájulva, Legsie szörfje viszont neki sem tetszett :D ) De végülis kezdem megszokni - először a lóra fleugrás sem tetszett, naon látszik, hogy géppel van csinálva, de most már nincs vele semmi bajom 8)

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92713 Írta: Palimir
Palimir válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Sesy Olórea írta: Nem a 3. a legvastagabb, mert ha nem veszed figyelembe a Függeléket, akkor a másik kettő hosszabb (vagy legalábbis a FotR). És elvileg 3 és fél órás lesz.

Hoppá, igazad van :oops: bizony a 3. a legvékonyabb függelékek nélkül :)
Akkor nyugodtan hozzácsaphatják a banyapókot... :)

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már most nagyon várom a bővített verziót :P

Minden megtörténhet... még az is ami nem.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92707 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

hódica írta:

Nuinladien(Tünde-lány) írta: Igen, nekem is tetszett a szörfözés, lehet, hogy túl amcsi, de ennél praktikusabban aligha jöhetett volna le Legi: gyors, és közben lőtt is!:-)

Maga jelenet nem olyan gáz(önmagában), de szerintem nem illik bele a filmbe :x 8O

Végülis a tündék feltalálják magukat! :roll:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92702 Írta: hódica
Nuinladien(Tünde-lány)\n

Igen, nekem is tetszett a szörfözés, lehet, hogy túl amcsi, de ennél praktikusabban aligha jöhetett volna le Legi: gyors, és közben lőtt is!:-)

Maga jelenet nem olyan gáz(önmagában), de szerintem nem illik bele a filmbe :x 8O

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92700 Írta: Sesy

És épp ezért, mert sok minden kimaradt, talán 4 órás lesz a harmadik rész
A 3. kötet a legvastagabb, és ehhez még hozzá kell/kéne csapni a 2. kötet végét...

Nem a 3. a legvastagabb, mert ha nem veszed figyelembe a Függeléket, akkor a másik kettő hosszabb (vagy legalábbis a FotR). És elvileg 3 és fél órás lesz.
De akkor is túl sűrített, bár, ha a Megye megtisztítása teljesen kimarad...

Ja, amúgy nekem az is nagy pozitívum volt, hogy a film Frodóékkal kezdődött, és velük is ért véget.

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92696 Írta: Ragoran
Lehet,(biztos) volt gördeszkás behatás,de sztem jobb volt,mint amikor csak állnak a földön és kaszabolnak!

Egyébként azt nem értettem,hogy hova indult Arwen?
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92689 Írta: Nuwanda
Nuwanda válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ragoran:

Igen, nekem is tetszett a szörfözés, lehet, hogy túl amcsi, de ennél praktikusabban aligha jöhetett volna le Legi: gyors, és közben lőtt is!:-)

A "Ne szólj A tündének!" , amikor nem látott, meg a megjegyzés a hegyesfülűekről meg kifejezetten aranyos volt Gimlinél:-)

"I went into the woods, because I wanted to live deliberately."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92686 Írta: Palimir
Palimir válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Volt szerencsém nekem is már kétszer látni a Gyűrűk ura - Két torony című filmet. :)
1x szinkronizáltan, 1x eredeti nyelven. Másodszor már határozottan jobban tetszett... talán azért, mert most másodszor úgy néztem, mintha még nem olvastam volna a könyvet.
El tudtam fogadni, hogy ez Peter Jackson egy verziója, és így jobb volt... mindenki mást képzel a szemei elé, amikor olvassa a művet.
Sokminden kimaradt, másképp készült, mint a könyvben. A 2. rész már több mindenben eltér, mint az első..
És épp ezért, mert sok minden kimaradt, talán 4 órás lesz a harmadik rész :)
A 3. kötet a legvastagabb, és ehhez még hozzá kell/kéne csapni a 2. kötet végét...

A feliratban volt egy hatalmas baki :D Ugyanis a "Flame of Udun"-t (a második u betűre képzeljetek egy háztetőt :) ) Udun leányának fordították, Udun lángja helyett :lol:
A szinkronnál viszont nem jött ki rendesen, hogy Gullum bizony úgy köhög/hörög, mintha azt mondaná, hogy "gollum". Hiszen az egykori Szméagol erről kapta új nevét... :)

Minden megtörténhet... még az is ami nem.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92677 Írta: hódica
ő mer itten Denethor :arrow: www.tolkien.hu/images2/film/rotk ... ng_Aug.jpg

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92675 Írta: jokipeti
jokipeti válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nem, nem Te vagy itt a legoregebb.... en mar 32 multam :(

nenya írta: Na nee, én vagyok itt a legöregebb? 8O 23 voltam októberben... a könyvet egyébként 10 éve olvasom átlagban havonta egyszer, és olyan mázlista vagyok, hogy anyukám adta a kezembe annak idején... o még nem látta a második részt, de már az idopontegyeztetés fázisában vagyunk, most már semmi sem menti meg tole! :D

Ami pedig a könyv és a film kapcsolatát illeti: szerintem a legszerencsésebb két külön alkotásként kezelni oket. A TTT önmagában ugyanis egy JÓ film, azt meg szerintem mindenki tudta, hogy nem egy az egyben a könyvet fogja visszakapni a mozivászonról.

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92669 Írta: Ragoran
Maffia:v a fák tekintenek rátok máshogy... :wink:
RoTK-ból:
www4.online.rtlklub.hu/forumkepek/1172271.pict
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92661 Írta: Sesy
Andy Serkis Oscar jelölést kapott? Wow... ennek naon örülök :D

Ja, amugy Haldír halála is fantasztikus jelenet... megmutatja, hogy a tündék is meghalhatnak. Azok a tündék meg, akik a Szürkerévhez mennek, azokból árad az elmúlás érzete.

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92660 Írta: Hunnai
Hunnai válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ragoran: ma délelőtt szedtük le a fát, úgyhogy majd decemberben. De asszem ezentúl máshogy tekintek majd a fákra. Ki tudja? :wink:
Óh, a tünde-hadsereg... Már a FOTR-ban is köpni-nyelni nem tudtam tőlük.

Váratlan halál? Csak ne pozitív szereplő legyen :D

Amikor néztem az MTVEurope-on az előzetest meg interjúkat, el nem bírtam képzelni ki lehetett az, aki elől elbújtak Frodóék (mondom az öcsémnek: szerinted ki lehet ez a Belphegor? :wink: ) A filmben aztán már kapcsoltam

ez meg www.online.rtlklub.hu/szorakozas ... =030167073

No comment. Durva! :o h:

Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92654 Írta: Sesy
Ma láttam szinkronosan is. Hááát, Gollam hangja elég gáz volt, de annak örültem, hogy a gurgulázó sírás "Golem" maradt, és nem volt magyarosítva :) De Faramir hangja naon jó, bár Frodónak jobban eltudtam volna képzelni...

Részek, amiket naon megszerettem másodszori nézés után:
:arrow: amikor Frodó Gollam-módra dédelgeti a Gyűrűt, meg amikor azt mondja "Meglát". Félelmetesen jó!
:arrow: entek támadása, a viharos égbolttal meg azzal a zenével...
:arrow: Arwen látomása a halott Aragornról. Tényleg, egy olyan Arwenos rész, ami jó is volt :roll:

Legolas szörfözése nekem tulságosan idétlen, tulságosan amerikai :twisted: :wink:
Kezdek megbarátkozni Faramir új jellemével is, mert pl. amikor Frodóékat nézte Osgiliathban, akkor már látszott a szemén, hogy elengedi őket... na ez elég zavaros.

Ja, és Frodó felakarja húzni a Gyűrűt, nem odaadni :wink:

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92649 Írta: Ragoran
Narië:múlt évben nekem is pont ez volt,erre elmentem mással!

Hódi:
a cikk érdekes..
Andy:háát...+érdemelné...biztos,hogy forradalmi 5let... :roll: :wink:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92639 Írta: hódica

Nuinladien(Tünde-lány) írta: 1. Samu "beszéde" a regékről és hőseikről meg sztem már a könyvben is elég könnyfacsaró volt, és ezt a film sokkal jobban kiemelte, ami szintén jó dobás volt.

2. A Haldír-dolog után viszont erős a gyanúm, hogy lesz itt még egyéb eddig nem gyanított halott is a ROTK -ban a mindent eldöntő csatában... érdekes ötlet volt, bár sajnálom nagyon... :cry:

3. Dehát a tünde-sereg bevonulása, az nem volt semmi.. 8O :D

1. ez az egyik kedvenc részem a könyvben is, mer a filmen is....annyira jó, és annyira sokat mond el az egyész könyv lényegéről :cry: :?

2. hát ettől én is tartok :?

3. na hát az maga volt a katarzis 8O :!: gyönyörűek voltak :P :!:

ez meg :evil: :twisted: :x www.online.rtlklub.hu/szorakozas ... =030167073

Andy Serkis Oscar díjra??? Na az még érdekes lesz :roll: mert ugye tul. képpen megérdemli, mert nagyban az ő érdeme, hogy Gollam ilyen jó lett, de azért mégsincs rajta a vásznon...értitek, ugye 8O :? :roll:

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92637 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nekem is!De eddig még csak 1* láttam,mert a csaj,akivel ma mentem volna,az megbetegedett....
:bawling: :bawling:
Hogy bírom ki szerdáig?????????????

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92632 Írta: Ragoran
Sztem nem volt rosszul +csinálva Haldí halála,de nem tom mért kellett belerakni... :roll:
Maffia: :lol: Majd akkor lepődj meg,ha a fa el is indul! :wink:
Rabyn:nekem elsőre is teccet!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92626 Írta: Hunnai

Ragoran írta: Haldir a könyvben meghal?Erre már nem emléxem... :oops: :?

Haldír ott nem hal meg, de a filmben :| :( :crying: :cry: :bawling:
Szegény :bawling:

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92621 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
No látam a filmet én is..
Elsőre nem tetszett de másodszorra egen!!!

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92615 Írta: Hunnai
A szörfös rész nekem nagyon teccett! És a zene is nagyon szép (főleg az Edoras-Helm szurdokos rész)!
Meg ahogy Pippin találkozik Szilszakállal (én a karácsonyfával jártam így: a fa felén valaki visszanéz rám 8O A macska már megint felmászott a fára :D !)

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92602 Írta: Ragoran
Nuinladien:

A Legolas-szörf sztem nem volt rossz,a Gimli átdobós meg kifejezetten jó volt!!! A végén a regés rész télleg naon jól jött ki, vmi vidám is volt benne...
Haldir a könyvben meghal?Erre már nem emléxem... :oops: :?
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92546 Írta: Nuwanda
Nuwanda válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
:D Nos, én már első nap láttam a filmet (igaz, csak este hétkor), barátaim (az a kevés, aki nem olyan idióta, hogy ne érdekelje) sűrű irigykedő "menj a ***" felkiáltásai mellett:-)

Én le voltam, ny&#369gözve, bár úgy ültem be( amit itt is többször említettem), hogy "mért pont Faramirt kellett.."...

Viszont úgy gondolom egy szavam sem lehet.

Úgy lekötött a film, hogy mire odaért szinte meglepi volt, hogy megjelentek a kedvenc TTT-szereplőim, lenyűgöző az egész.

A sokak által szídott "Legolas szörfözik" jelenet meg kifejezetten jó ötlet, mért ne lehetne egy tünde ilyen találékony...
Gimli szövegeitől meg dobtam egy hátast, marha jók lettek.

Gollamban érdekes volt, hogy pozitívabb színben tüntette fel PJ, és érthetőbbé tette a "Rohadék" felülkerekedését, gondolom ennek az is az oka, hogy a beülő Tolkien-analfabéta átlagnéző is értse, Frodó miért nem pusztítja el, és miért vezeti végül mégis a Banyapókhoz őket...

Samu "beszéde" a regékről és hőseikről meg sztem már a könyvben is elég könnyfacsaró volt, és ezt a film sokkal jobban kiemelte, ami szintén jó dobás volt.

Féltem a zene miatt is (elég érzékenyen érintene bármilyen súlyos baklövés ennél a filmnél, szerintem mind megértitek) :) , és meg is változtattam azt a -film előtti- elhatározásomat, hogy egy darabig még nem veszem meg. A "zenekari" részek talán még jobbak is lettek, min az első részben! O.K., Enya hiányozhat, annyira beleillett :?: , remélem mielőbb meg tudom venni a CD-t, hogy külön is figyelhessem...

A Haldír-dolog után viszont erős a gyanúm, hogy lesz itt még egyéb eddig nem gyanított halott is a ROTK -ban a mindent eldöntő csatában... érdekes ötlet volt, bár sajnálom nagyon... :cry:

Dehát a tünde-sereg bevonulása, az nem volt semmi.. 8O :D

"I went into the woods, because I wanted to live deliberately."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92540 Írta: Nici
Nici válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Húúú! Király volt a film! Szerintem minden nagyon jó volt! Lehet hogy ezért megköveznek, de szerintem a változtatások is jók voltak :) legalábbis nekem tetszettek. Gollam egyszerűen tökéletes! Pszichológiailag hitelesen lett bemutatva a skizofréniája, bár a barátnőm végig röhögte a jelenetet amikor magával beszélt. Gimli poénjai meg.... Szóval, már majdnem vígjáték volt a film egyes részeinél :) ) nagyon jó volt! Legolas gyönyörű, Aragorn meg királyi :)
Kérdés: Ha Gollam elvileg hobbit volt, nem túl hosszúak a lábai? Ha felállna ember magassága lenne.
A csate meg maga a katarzis!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #92520 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Ragoran írta: Az ostrom jól volt +csinálva,de mondjuk az zavaros,hogy honnan kerül elo´´ oan hirtelen annyi ent...mert azért Fangorn elég nagy...

Ezen én is csodálkoztam,hogy Szilszakáll fütyül egyet és máris ott van 300 ent... :?
Ennyire azért nem gyorsak...

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.805 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére