A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 11 hónapja #92517 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nekem a könyvben is követhetetlen volt, tegnap este még a film hatása alatt újraolvastam azt a fejezetet. Érthetőbb lett, és az is, milyen nagy különbség van ált. film és könyv közt. Pl.: Aragorn és Éomer háromszor is összegyűjtötte őket(Rohan embereit, a védőket), s háromszor űzték el kétségbeesett rohammal az ellenséget a falról. Ez 1 mondat. Ez filmen kb. 10 perc lenne. :!: A forgatagot, egy heves küzdelmet nem lehet úgy mutatni, hogy részletek sokáig látszanak, arra egyszerűen nincs idő. Szerintem jól visszaadta ezt a sok vágás, kaotikus kép.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92511 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
A TTT csúcs! Láttam tegnap 19:30 kor!!!
Legjobb Gollam meg Aragorn! Gimlit sem szúrták el,pedig ettől féltem!
Faramiros dolgon ki vagyok akadva!
Vasudvard:Már tökre +ijedtem,hogy komolyan +fordulnak és szépen haza mennek a Megyébe...Az ostrom jól volt +csinálva,de mondjuk az zavaros,hogy honnan kerül elő oan hirtelen annyi ent...mert azért Fangorn elég nagy...
A Helm-szurdoki csatával csak az volt a bajom,hogy elég elég követhetetlen...(számomra) de ez majd a 2.-3. megnézés után +változik...
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92509 Írta: Éomer
Éomer válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Már csak egy napot kell várnom és megyek Szegedre megnézni a többi Rohani lovassal. :D

Éljenek a Rohaniak!

Éljenek a Rohirok!
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92506 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Elanor írta: De remélem, Gríma fogja megöln! (Gríma rulz!!!! :) )

Valószínű!Még az Elôzetesek és bemutatók topicban asszem Gandalf(?) írta,hogy "A ROTK-ban Gríma több mindent is kidobál majd Vasudvardból.AZ egyik nagyot koppan :) "
Sztem ez lesz Szarumán :lol: :lol:

Különben:
Remélem,ez egy márciusi pillanatkép :)
www.theonering.net/movie/scrapbook/large/5811

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92499 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Huh, most megnyugattál! De tényleg :)

A Megye megtisztításáról tudtam, hogy nem teljesen úgy lesz (vagyis szinte nem is lesz... :? ) és pont emiatt gondolom Szarumán se úgy lesz, ahogy (na, ezt jól megaszontam ;) ). De remélem, Gríma fogja megöln! (Gríma rulz!!!! :) )

I feel complete when I feel sick inside
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92497 Írta: Narië

Elanor írta: (abban sok olyan rész van, amit nagyon-nagyon-nagyon szeretek ;) és azokat viszont nagyon féltem...remélem, azok se lesznek elszúrva... :roll: )

Egy interjúban PJ azt mondta,hogy a ROTK a TTT-hez képest nagyon könyvhű lesz,csak Szarumán halálát és a Megye megtisztítását változtatja meg...
Hát,reméljük a legjobbakat! :?

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92490 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

nenya írta: Ami pedig a könyv és a film kapcsolatát illeti: szerintem a legszerencsésebb két külön alkotásként kezelni oket. A TTT önmagában ugyanis egy JÓ film, azt meg szerintem mindenki tudta, hogy nem egy az egyben a könyvet fogja visszakapni a mozivászonról.

Na, ezzel teljesen egyetértek!

Én féltem, hogy nem fogom tudni megtenni, mert a GySz-nél nem igazán sikerült, de a TTT-nél hálistennek igen! :) Annyira mozgalmas ez a film, egy lélegzetvételnyi időt sem hagy az embernek, időm se volt benne a különbségeket keresgélni :)

Persze vannak benne fájó pontok (amikor Faramir kijelentette, hogy "A Gyűrű Gondorba megy", akkor bizony fel is hördültem, pedig tudtam, hogy ez lesz :cry: ), de ezeknek ellenére sikerült szétválasztanom a filmet a könyvtől, és élveznem ezt a csodát! :)

Csak félek, hogy a RotK-nál megint nem fog sikerülni, de majd meglátjuk :) (abban sok olyan rész van, amit nagyon-nagyon-nagyon szeretek ;) és azokat viszont nagyon féltem...remélem, azok se lesznek elszúrva... :roll: )

I feel complete when I feel sick inside
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92481 Írta: nenya
nenya válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Na nee, én vagyok itt a legöregebb? 8O 23 voltam októberben... a könyvet egyébként 10 éve olvasom átlagban havonta egyszer, és olyan mázlista vagyok, hogy anyukám adta a kezembe annak idején... o még nem látta a második részt, de már az idopontegyeztetés fázisában vagyunk, most már semmi sem menti meg tole! :D

Ami pedig a könyv és a film kapcsolatát illeti: szerintem a legszerencsésebb két külön alkotásként kezelni oket. A TTT önmagában ugyanis egy JÓ film, azt meg szerintem mindenki tudta, hogy nem egy az egyben a könyvet fogja visszakapni a mozivászonról.

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92475 Írta: Narië

Penngaladiel írta: Talán még ide illik legjobban ez a kép:
img-nex.theonering.net/images/080103-oscar2.jpg

Várjunk csak,picit lassú a felfogásom.Ez azt jelenti,hogy ANDY SERKIST OSCARRA JELÖLTÉK???????????????

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92458 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
De bizonyám, hogy benne van!

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92447 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Ide is van 1 kérdésem: az benne van a könyvben is, hogy Kürtvárat beomlasztják az orkok? :?: Bocs, csak régen olvastam, és már nem igen emléxem. :roll:

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92446 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Talán még ide illik legjobban ez a kép:
img-nex.theonering.net/images/080103-oscar2.jpg
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92442 Írta: Balrog Sándor
Balrog Sándor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

mellon írta: A film tele volt hibákkal! Aragorn egyik karjáról másikra vándorló sebe. És hol maradt a Banyapók? :( :(

Röhejesnek tartom hogy beülsz egy ilyen filmre és a hibákat lesed benne. Bár most ha jól sejtem ez divatos dolog mert az idióta újságok is ezzel jönnek. A helyedben nem a sebeket meg ilyesmiket lesném. :!:
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92418 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Ery írta: 3 órás, de ez egyáltalán nem tűnik hosszúnak

Sőt! :cry:
:twisted:

Ami "családi állapotomat"illeti:
-apám régen olvasta,még emlékszik is valamire...(hogy mennyit győzködött,mire én is elolvastam...)
-öcsém:nagy rajongó! :D
-anyám:lehangoló :!: szerintem csak Aragorn miatt volt hajlandó megnézni a 2. filmet... :evil: és képtelen elolvasni a könyvet... :evil:
Mi is együtt néztük meg...

Az én (egyik,egyik!) kedvencem-mint a könyvben-Gollam...
Nagyon jól megcsinálták(szegénykémet... :cry: )

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92415 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Én névnapomra megkaptam muttimtól az I. rész videóját és CD-jét, nagy tett volt tőle, bár most megsimogatta a homlokom, nem vagyok-e lázas, hogy egyfolytában gyűrűkurázom :roll:
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92405 Írta: Niké
Niké válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
akkor nekem szerencsém van!be-be-beee :tongue: mi tavaly is és az idén is együtt néztük meg anyuékkal. nem rajonganak ugyan érte de szivesen nézték meg! (legalább is ezt mondták... :roll: ) apa még olvasta is valamikor hajdanán...
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92381 Írta: [Nerwen]
[Nerwen] válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nálunk bátyám szereti (de nem rajongás szinten), apu meg semmi, megnézi, vállat von és kész :) , anyut meg elmondtam.

"In my sleep unsuspecting put a gun to my head.
I hate my pathetic life"
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92378 Írta: shark
shark válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
...mondjuk nálam a családba sz öcsém és a hugom is szereti,a fater meg semleges 8)

[size=9:1tf7rol4]Én 16 tavaszt éltem meg[/size] :lol:

üdv a fogadóban!
pajkosponi.bixerver.hu
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92369 Írta: Narië

shark írta: Sajna az én anyum is így vélekedik :cry:

Hát,az enyém is hasonlóan,de ôt végülis el lehet cibálni a moziba,de amikor már ott vagyunk,ott sikoltozik a fülembe,hogy"Jaaj de ijesztô,szólj mikor hunyjam be a szemem."
Szegénnyel a FOTR-en elhitettem,hogy Aragorn gonosz és ott parázott,hogy
Frodóék mér mennek vele... :lol:

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92360 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
ha nam haragudtok beírom a kedvenc részeimet :arrow:
1. tündék bevonulása Kürtvárba(Haldír és Aragorn üdvözli egymást :P :D )
2. Gandalf megjelenése pirkadatkor, majd mögötte feltűnik Éomer és a rohaniak....hát az v.mi fantasztikus :P
3. Vasudvard serege, és Gríma elképedt tekintete 8O :wink:
4. Legolas és Gimli versenye...PJ jól megoldotta :roll: :P
5. Samu és Frodó párbeszéde a végén
5. a Tiltott tó (ponzt ilyennek képzeltem :wink: :D )
6. A skizofrén Gollam :D :D :D

na most így hirtelen ezek

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92352 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

mellon írta: A film tele volt hibákkal! Aragorn egyik karjáról másikra vándorló sebe. És hol maradt a Banyapók? :( :(

A Banyapók csak a RotK-ban lesz. (ha már vki válaszolt erre, akkor ezer bocs! :)

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92313 Írta: Éomer
Nekem szerencsém van.Ez anyukám kedvenc könyve.Minimum 2-szer fogom vele megnézni.Sajnos a család többi tagja nem vélekedik igy erről a könyvről,se a filmről.Egyébként hány évesek vagytok?Nem kell hazudni.Én 14 vagyok.

Éljenek a Rohirok!
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92310 Írta: [Nerwen]
Nekem egyszer elkezdte (asszem :? ), mert szereti a hosszú könyveket meg látta h éjjel-nappal azt olvassuk a bátyámmal, de a bevezetésnél nem jutott tovább...Ez van :(

I hate my pathetic life"
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92302 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Az anyukákat szerintem először nem a moziba kéne elcipelni, hanem a kezükbe nyomni a könyvet! :wink:
Szerintem így nagyobb hatással lenne rájuk.
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92299 Írta: shark
shark válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Sajna az én anyum is így vélekedik :cry:

üdv a fogadóban!
pajkosponi.bixerver.hu
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92279 Írta: [Nerwen]
Csak akkor tudnám vele megnézetni ha oda kötözném a székhez :twisted:
Most hétvégén nézem meg!HURRÁ! :bounce:

I hate my pathetic life"
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92278 Írta: Éomer
Én meg akarom nézni, sőt meg is fogom.Ha minden jól megy akkor vasárnap megyek.De sajnos addig még várnom kell 2 napot (szörnyű).

Éljenek a Rohirok!
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92277 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Éomer, Nerwen: én próbáltam rászedni anyumat, de vannak reménytelen esetek. A film tényleg nem tünik hosszúnak, még bírtam volna ott ülni egy órát! :D 8) Meg kell nézni még és még és még! Nyulacka-kolompér jelenet rulez!
:wink:

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92276 Írta: Éomer
Nerwen:Mond mag anyukádnak hogy feltétlen nézze meg,mert ezt nem lehet kihagyni ha szeretik ha nem.Én még nem láttam ,de olvastam(nagyon király)

Éljenek a Rohirok!
Téma zárolva.
Több
21 éve 11 hónapja #92274 Írta: [Nerwen]
Anyu azt mondta, h ő meg nem nézni, mert az elsőt is végigszenvedte meg h mien hosszú meg őt az egész sokkolja :lol: Frodót egy idegbeteg-manónak titulálta ( :evil: ) :lol:

I hate my pathetic life"
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.802 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére