A 2. rész - A Két Torony

Több
21 éve 9 hónapja #94137 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Eligor írta: Tiszteletben tartom a véleményed, ellenben a nazgülok tényleg szárnyas teretményen repültek még a könyvben is szal ezt igazán nem lehet felróni neki... erre irtam a "baromságot beszélsz" szöveget. Bocs ha megbántottalak.
by:Eligor

semmi baj, nem erről van szó. tudom pontosan, h "Szárnyas nazgúlok" és szárnyas terenmtmények. de nem sárkányok... bár lehet, h csak én láttam rosszul, de én sokkal félelmetesebbnek képzeltem el őket...
Faramir: igen, pl ebből a szempontból is rossz... dehátezazegész... :cry:
Arwen a nagy-nagy harcos: cöhh, höhh! jól tette PJ, h kivette, ha benne volt! így még nem volt oan vész, maradt Arwen, és nem Xarwen. /most :cry: vagy :lol: / kösz a képeket Vic! :wink:

n8n returns
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94133 Írta: erwianne
erwianne válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Harcolászatról jutik eszembe: egy barátnőmmel megdumáltuk, hogy amint enyhül az időjárás megyünk íjászni (Legolas nyomdokaiba szándékszunk lépni). Ha majd egyszer eljutok oda, hogy perfektül lovagolok-mint öcsém-, megpróbálkozok a lovasíjászattal is :lol:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94131 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Csavargó írta: by n8n: "h Helm/a csata: ez is nagyon nagyon jó volt, csak a fiúk aszongyák, kissé hihetetlen részek is voltak benne /fizikailag/ "

Ha szabad ehhez hozzászólnom én ugyan még nem harcoltam karddal, íjjal, fejszével, dárdával ....stb a hazámért, azért, hogy ne borítson el a sötétség, hogy a népemnek legyen jövője, hogy a Jó legyőzze a Gonoszt.
De úgy gondolom ilyen esetben az ember minden fizikai határt képes átlépni. Szerintem a "fiúk" is meglepődnének magukon, hogy mire lennének képesek!

Üdv: Csavargó

:lol: /elképezeletem oszttáraimat nagyban harcolva :mrgreen: / max igazad van!! :wink:
nem, ők az orkokra gondoltak, és a létrákra. nekem mondjuk nem szúrt szemet semmi ... :oops:

n8n returns
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94130 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Igen rátett egy lapáttal, de a könyvben ez nincs annyira kidomborítva...
a filmben tényleg elárulja és szinte meg sem próbálja megmenteni, pedig ha megpróbálná, Gollam hűséges maradna...

Dehát Frodó nem olvasta a könyvet, ergo nem is tudja, mi jár Gollam fejében...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94126 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Svindler írta: A film ugy tunteti fel, mintha Szmeagol ujboli megromlasa, es Gollam visszaterte annak lenne koszonheto, hogy Frodo csapdaba csalta, amire viszont Faramir kenyszeritette.

Olvasd el ezt a részt most újra, szvsz tényleg rátett egy lapáttal aszerint is! :wink:

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94096 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
El gondolkoztam par dolgon a film kapcsan, es leirom mire jutottam.

Szerintem Faramir 'jellemvaltozasa' mas szempontbol is karos.
A film ugy tunteti fel, mintha Szmeagol ujboli megromlasa, es Gollam visszaterte annak lenne koszonheto, hogy Frodo csapdaba csalta, amire viszont Faramir kenyszeritette.
Igy ez altal a cselekedete altal kozvetve Faramir szabaditja ra Frodoekre Gollamot, es igy a Banyapokot.

Hasonlo a helyzet Grimaval (aki amugy nagyon szuperul el lett talalva). Az altal, hogy Aragorn rabirja Theodent hogy ne olje meg Grima visszamegy Sarumanhoz. Es a filmbol ugy tunhet ki, az o askalodasa az ami a Helm szurdok elleni tamadast elorebb hozza, illetve a farkas lovasokat is az o otlete alapjan kuldik ki, es a fal gyenge pontjat is o tarja fel. Saruman szinte eltorpul mellette. Mintha Grima ugyanugy manipulalna mint Theodent.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94091 Írta: Eligor
Eligor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

n8n írta:
most meg, akkor íme, a jó :D
:arrow: Gimli: kissé idiótának van beállítva, ahogy azt mondtátok többen is, de kellett a humor a filmbe, aranyos volt. :wink:
:arrow: Gollam: fantasztikus! telejesen eltalált, és nem látszik az animáció. tényleg úgy mozog, mint ahal, més szinte érzeni, h milyen sikamlós a bőre. /mikor Frodóékkal verekszik/
:arrow: Szarumán és Vasudvard: az első részben inkább ki volt emelve, és hiányoltam a "Jöjj le, Szarumán"! is. de az jó volt, ahogy Szarumán uszította az embereket, és az orkokat! az órisási serege is nagyon tetszett, mikor Gríma mondta, h nekik nincs annyi katonájuk, és akkor kinéztek az ablakból.
:arrow: Kígyónyelv: telejesenjó, korrekt, annak rendje és módja szerint kirázott tőle a hideg.
:arrow: tájak: gyönyörűen szépek. mintha tényleg Középföldén jérna az ember, Osgiliath is nagyon szép volt, csakhát... nemkellettvolnaoda /bocs, Eligor/
:arrow: Théoden: a könyvben az egyik kedvesebb szereplőm, és nagyon tetszett, h az elején teljesen öreg volt, és utána kifiatalodott. persze úgy volt megcsinálva, mintha maga Szarumán bele lett volna költözve, pedig nem egészen erről volt szó, a méreg Kígyónyelvé, aki pedig Szarumántól kapta.
:arrow: Éomer: minden telejesen ok!
:arrow: még az entekről: Anna írta, h milyen jó a fűzfa-ent. nekem is nagyon tetszett :D az enetknél a düh volt az, ami hiányzott. /aszem ezt már írtam...? :oops: / azt a részt vártam nagyon /azt teljesen, képileg magam eléképzeltem/ h Trufa és Pippin ülnek Szilszakállon, mögöttük a csörtető enthad, szemükben az óriási düh /mined persze az enttanács után, ahol úgy döntöttek háborúba mennek/ és verik ütemesen a dobokat, a föld csakúgy remeg alattuk. brummognak, hümmögnek. úgy mennek Vasudvardba, és kő kövön nem marad.
meg a huornok: lehet, h fel kellett volna készülnöm, h nem lesznek benne, pedig az is jó lett volna képileg, lehet, h a DVD-n...? najó, nem ez kimaradt :(
az az én bajom, h nemtudok elvonatkoztatni a könyvtől. két oszttársam elment, szinte ugyanakkor írtak, /más helyen voltak,/ az egyik, aki nem olvasta, /az most teszi 8) /h milyen eszetlen jó, a másik, aki olvasta h rosszabb, mintegy HP film. /najó, hát eeeeez nagyon erős!/

Tiszteletben tartom a véleményed, ellenben a nazgülok tényleg szárnyas teretményen repültek még a könyvben is szal ezt igazán nem lehet felróni neki... erre irtam a "baromságot beszélsz" szöveget. Bocs ha megbántottalak.

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94089 Írta: Eligor
Eligor válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Gandalf írta: Eligor: Azért remélem megengeded, hogy a film hiányosságaira felhívjuk a figyelmet...

Persze hogy, arra hivod fel a figyelmet amire akarod de a jót is észre kéne venni nem csak a rosszat. Nem is tom ki irta hogy mivel előbb olvasta a könyvet ezért előitéletei voltak. Érdekes én is többször olvastam és még se voltak előitéleteim... na erre mit lépsz?

Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94084 Írta: Eliza
Eliza válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Előbb írtam a harmadik részről. Lehet, hogy Arwen a kószákkal jön az eljén és a Gondor mezei ütközetben lesz benne. Ott is ott vannak a rohaniak és Gondor is lényegében egy fallal körbe vett város. Lehet, hogy ezek látszanak a képen.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94082 Írta: Eliza
Sokan hiányolták az első és a második részből a Kettétört Kardot. Véleményem szerint lehet, hogy a 3. részben kapja meg Aragorn a kardot. A könyvben a Király visszatért eljén talákozik a "Szürke Társaság"-gal akik vagy valamilyen üzenetet vagy valamit hozznak neki (most nem emlékszek rá). Lehet, hogy ekkor kapja meg a kardot. A Neten már néhány képpen láttam amelyeken már nála van. Sőt ezen a honlapon is fenn van a Kalendárium néhány képe és azon is nála van amelyiken teljes vértezetben vezeti a seregeket.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94079 Írta: Corwin
Corwin válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Hááát....tényleg nehezen kivehet?ek...de addig rendben, hogy elhozta a Kettétört Kardot.
De mit keres a harmadik képen a rohírok között a harcban? (Már ha ? az)
Amúgy meg PJ csak nem hagyna ki egy Arwen-Eowyn konfliktust... :wink:

Az úton hol itt, hol ott, de várható,
Feltünhet egy kóbor vándorló,
A szürkébe öltözött tünde csavargó...
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94077 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nemtom,nektek meg van-e a VOX.Van benne egy PJ interjú,amiben van egy ilyen részlet:

Kérdés:Igaz az a pletyka,miszerint a Helm-szurdoki csatajelenethez készült egy bakis tekercs is?
Így van,pl.összegyűjtöttem 1 csomó felvételt arról hogy Liv folyton leejti a nyilait.

8O 8O 8O

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94069 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Neve pedig Xarwen lett volna, a harcos tünde-királynő :lol:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94067 Írta: Prisca
Prisca válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony

Penngaladiel írta: Úgy tudom, tényleg tervezték Arwen megjelenését Helm szurdokban. De Livnek nem állt jól ez a Xéna-dolog, és végül elvetették az ötletet :D Asszem, akkor aztán lett volna haddelhadd! :P

Bizonyára rájötek, hogy Arwen állandó suttogását nem lehet hallani a csatazajok közepette! :up: :up: :up:
/Bocsi, de ezt nem hagyhattam ki :lol: /

"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94064 Írta: Prisca
A többin viszont tényleg olyan, mintha Arwen a Helm-szurdoknál lenne... Nagyon érdekes!

felkötöm én is a sarút,
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94060 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Úgy tudom, tényleg tervezték Arwen megjelenését Helm szurdokban. De Livnek nem állt jól ez a Xéna-dolog, és végül elvetették az ötletet :D Asszem, akkor aztán lett volna haddelhadd! :P
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94059 Írta: Prisca
Hasonlít... hasonlít... de arc nélkül ugyebár :confused2:
Mindenesetre érdekes lenne! Lehet, hogy a rendezőiben benne lesz, és itt hozza a Kettétört Kardot :hein: :hein: :hein:

felkötöm én is a sarút,
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94053 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Tán meglehet, hogy igen.
Meglehet, hogy tán nem.

Nehezen eldönthető.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94052 Írta: Prisca

Supersonica írta: Kényszerítsük PJ-t, hogy a HC GYU fanoknak csináljon egy 24 órás filmet, a könyvhöz hűen :)

Én biztos, hogy vevő lennék rá, mert a könyv jobb, de a film is szuperül sikerült, csak nem szabad egyazegyben nézni 8O

Egyetértek veled! Minél többször nézem meg a TTT-t, annál jobban sikerül kizárni a könyvet, és most már élvezem azokat a "bosszantó apróságokat" is, amik miatt az első nézés után kiakadtam! :)

felkötöm én is a sarút,
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #94021 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Szasztok!

Vitára bocsátanék 3 képet, Ti mit szóltok hozzá?
www.fantasyplanet.cz/lotr/galeriefilm.asp
A legfelső három képről beszélek, sajna nem lehet külön beilleszteni őket. Ugye, hogy az ott Arwen a Helm-szurdokban?

Itt is vannak még ilyen képek:
www.quintessentialwebsites.com/l ... s_deep.jpg
www.quintessentialwebsites.com/l ... nhorse.jpg

Az utóbbi kettőt erről a honlapról szedtem le, ha esetleg nem jönnek külön be:
www.quintessentialwebsites.com/l ... scene1.htm
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93999 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Kényszerítsük PJ-t, hogy a HC GYU fanoknak csináljon egy 24 órás filmet, a könyvhöz hűen :)

Én biztos, hogy vevő lennék rá, mert a könyv jobb, de a film is szuperül sikerült, csak nem szabad egyazegyben nézni 8O

Haverom a film után összeroppant, hogy miért tettek ilyet, és nagyon nem tetszett neki (de még párszor megnézi, és biztos meg fog vele békülni, az I. részt is szerette :lol: )
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93997 Írta: Selina
Selina válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nekem csak az okozott csalódást hogy sok jó részt kihagytak, egyébként nagyon jó volt! :) De valahol azt hallottam hogy egy moziflim, csak 2 és fél órás lehet, és hogy a videón sok minden rahta lesz amit kivágtak.

Jó édesanyám mondogatja ezt nekem:

"Aki h&#@, az h&@# mint te édes fiam...
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93993 Írta: Mordaen
Mordaen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Üdvözlet újra halandók! A Barad-duri kismoziban láttam a filmet.
Hát... voltak benne érdekes megoldások.
Tetszett jópár dolog a filmben, a Helm-szurdoki csata, a skizofrém Gollam-Szméagol, Gimli poénjai, a csata a barloggal az entek is (bizonyos mértékig, ugyanis kicsit buták voltak), de pár dolog nem igazán...
Faramir túl gyenge jellemű volt, kihagytak még a filmből egy csomó jó részt. Értem, hogy így jobban ki tudták emelni aHelm-szurdoki csatát (ami azért nem volt ennyire reménytelen), de a harmadik részben így túl sok minden lesz majd, lehet, hogy emiatt kihagynak pár részt. De legalább én is szerepeltem benne :wink: , sajnos Oscar-díjat nem kaphatok érte. Na sebaj.

Megyek jelentem Barad-durnak!
Csá mindenkinek!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93977 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Hát igen! Ez is egy nézőpont.
Ráadásul a forgatókönyvíróé! :lol: :lol: :lol: :lol:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93947 Írta: Eliza
Sokan hiányoták a filmből Szarumán legyőzését és Banyapókot. Ezzel én is így voltam és azt éreztem egy kicsi, hogy a film nincs befejezve. De nem rég szaladtam bele egy interú részletbe a neten amit Phillipa B. -szal az egyik forgatókönyvíróval készítettek.
Ő nyiltkozta, hogy ezeket azért kellett kihagyni mert:
1. Szarumánról szinte nem is szerepel a 3. részben, és róla is kell valamit mutatni a Király vissztérben,
2. Szinte úgyan ez a helyzet a Banyapókos résszel, Fródoról és Samuról is alig tudtak volna valamit "mesélni" a 3. filmben,
3. Ha Banyapókot nem hagyják ki akkor 2 csúcspotja lett volna a Két toronynak, de mivel a Helm szurdoki csatát mindenképpen benne kellett hagyni így az lett a film egyetlen befejező csúcspontja.
Remélem ezzel az írással sokak kedélyét megnyugtattam és így beláttják miért ott és miért úgy fejeződött be a film ahogyan vége lett.
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93917 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Nekem (Faramirt leszámítva :twisted: :oops: ) még a változtatások is tetszettek :!:
www.councilofelrond.com/modules. ... 3&orderby=
www.councilofelrond.com/modules. ... 3&orderby=

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93859 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Mondom, szerintem ez hozzáállás kérdése. Ha például kihagynák azokat a részeket, amik nincsenek benne a könyvben, talán lenne idő azokra, amik benne vannak.

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93840 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Hát igen,de akkor ki nézné meg a HC-ken kívül....?

Narië

No more blood for oil!
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93834 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Igen, a könyvet azért nem kellett volna átírni, de , ha az egész történetet meg akarják filmesíteni, akkor legalább tízórásak lennének a részek.(ami persze nem volna baj....)

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
Téma zárolva.
Több
21 éve 9 hónapja #93823 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: A 2. rész - A Két Torony
Szerintem mint film, egész jó volt, de mint Gyűrűk ura, nem az igazi. Tudom, tudom, egy film sosem ugyanaz--éppen ezért gondoltam mindig is úgy, hogy nem kéne megfilmesíteni--, de azért ennél lehetne több köze a könyvhöz. Ez elsősorban nem idő és technika, hanem hozzáállás kérdése.
Szméagol: szerintem Éowyn nem volt rossz.

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.803 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére