- Köszönetek: 0
A 2. rész - A Két Torony
- n8n
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
semmi baj, nem erről van szó. tudom pontosan, h "Szárnyas nazgúlok" és szárnyas terenmtmények. de nem sárkányok... bár lehet, h csak én láttam rosszul, de én sokkal félelmetesebbnek képzeltem el őket...Eligor írta: Tiszteletben tartom a véleményed, ellenben a nazgülok tényleg szárnyas teretményen repültek még a könyvben is szal ezt igazán nem lehet felróni neki... erre irtam a "baromságot beszélsz" szöveget. Bocs ha megbántottalak.
by:Eligor
Faramir: igen, pl ebből a szempontból is rossz... dehátezazegész...
Arwen a nagy-nagy harcos: cöhh, höhh! jól tette PJ, h kivette, ha benne volt! így még nem volt oan vész, maradt Arwen, és nem Xarwen. /most vagy / kösz a képeket Vic!
n8n returns
- erwianne
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- n8n
- Nem elérhető
Csavargó írta: by n8n: "h Helm/a csata: ez is nagyon nagyon jó volt, csak a fiúk aszongyák, kissé hihetetlen részek is voltak benne /fizikailag/ "
Ha szabad ehhez hozzászólnom én ugyan még nem harcoltam karddal, íjjal, fejszével, dárdával ....stb a hazámért, azért, hogy ne borítson el a sötétség, hogy a népemnek legyen jövője, hogy a Jó legyőzze a Gonoszt.
De úgy gondolom ilyen esetben az ember minden fizikai határt képes átlépni. Szerintem a "fiúk" is meglepődnének magukon, hogy mire lennének képesek!
Üdv: Csavargó
/elképezeletem oszttáraimat nagyban harcolva / max igazad van!!
nem, ők az orkokra gondoltak, és a létrákra. nekem mondjuk nem szúrt szemet semmi ...
n8n returns
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
a filmben tényleg elárulja és szinte meg sem próbálja megmenteni, pedig ha megpróbálná, Gollam hűséges maradna...
Dehát Frodó nem olvasta a könyvet, ergo nem is tudja, mi jár Gollam fejében...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Svindler írta: A film ugy tunteti fel, mintha Szmeagol ujboli megromlasa, es Gollam visszaterte annak lenne koszonheto, hogy Frodo csapdaba csalta, amire viszont Faramir kenyszeritette.
Olvasd el ezt a részt most újra, szvsz tényleg rátett egy lapáttal aszerint is!
Namárie!
Varda Tintallë
I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Szerintem Faramir 'jellemvaltozasa' mas szempontbol is karos.
A film ugy tunteti fel, mintha Szmeagol ujboli megromlasa, es Gollam visszaterte annak lenne koszonheto, hogy Frodo csapdaba csalta, amire viszont Faramir kenyszeritette.
Igy ez altal a cselekedete altal kozvetve Faramir szabaditja ra Frodoekre Gollamot, es igy a Banyapokot.
Hasonlo a helyzet Grimaval (aki amugy nagyon szuperul el lett talalva). Az altal, hogy Aragorn rabirja Theodent hogy ne olje meg Grima visszamegy Sarumanhoz. Es a filmbol ugy tunhet ki, az o askalodasa az ami a Helm szurdok elleni tamadast elorebb hozza, illetve a farkas lovasokat is az o otlete alapjan kuldik ki, es a fal gyenge pontjat is o tarja fel. Saruman szinte eltorpul mellette. Mintha Grima ugyanugy manipulalna mint Theodent.
- Eligor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
n8n írta:
most meg, akkor íme, a jó
Gimli: kissé idiótának van beállítva, ahogy azt mondtátok többen is, de kellett a humor a filmbe, aranyos volt.
Gollam: fantasztikus! telejesen eltalált, és nem látszik az animáció. tényleg úgy mozog, mint ahal, més szinte érzeni, h milyen sikamlós a bőre. /mikor Frodóékkal verekszik/
Szarumán és Vasudvard: az első részben inkább ki volt emelve, és hiányoltam a "Jöjj le, Szarumán"! is. de az jó volt, ahogy Szarumán uszította az embereket, és az orkokat! az órisási serege is nagyon tetszett, mikor Gríma mondta, h nekik nincs annyi katonájuk, és akkor kinéztek az ablakból.
Kígyónyelv: telejesenjó, korrekt, annak rendje és módja szerint kirázott tőle a hideg.
tájak: gyönyörűen szépek. mintha tényleg Középföldén jérna az ember, Osgiliath is nagyon szép volt, csakhát... nemkellettvolnaoda /bocs, Eligor/
Théoden: a könyvben az egyik kedvesebb szereplőm, és nagyon tetszett, h az elején teljesen öreg volt, és utána kifiatalodott. persze úgy volt megcsinálva, mintha maga Szarumán bele lett volna költözve, pedig nem egészen erről volt szó, a méreg Kígyónyelvé, aki pedig Szarumántól kapta.
Éomer: minden telejesen ok!
még az entekről: Anna írta, h milyen jó a fűzfa-ent. nekem is nagyon tetszett az enetknél a düh volt az, ami hiányzott. /aszem ezt már írtam...? / azt a részt vártam nagyon /azt teljesen, képileg magam eléképzeltem/ h Trufa és Pippin ülnek Szilszakállon, mögöttük a csörtető enthad, szemükben az óriási düh /mined persze az enttanács után, ahol úgy döntöttek háborúba mennek/ és verik ütemesen a dobokat, a föld csakúgy remeg alattuk. brummognak, hümmögnek. úgy mennek Vasudvardba, és kő kövön nem marad.
meg a huornok: lehet, h fel kellett volna készülnöm, h nem lesznek benne, pedig az is jó lett volna képileg, lehet, h a DVD-n...? najó, nem ez kimaradt
az az én bajom, h nemtudok elvonatkoztatni a könyvtől. két oszttársam elment, szinte ugyanakkor írtak, /más helyen voltak,/ az egyik, aki nem olvasta, /az most teszi /h milyen eszetlen jó, a másik, aki olvasta h rosszabb, mintegy HP film. /najó, hát eeeeez nagyon erős!/
Tiszteletben tartom a véleményed, ellenben a nazgülok tényleg szárnyas teretményen repültek még a könyvben is szal ezt igazán nem lehet felróni neki... erre irtam a "baromságot beszélsz" szöveget. Bocs ha megbántottalak.
- Eligor
- Nem elérhető
Gandalf írta: Eligor: Azért remélem megengeded, hogy a film hiányosságaira felhívjuk a figyelmet...
Persze hogy, arra hivod fel a figyelmet amire akarod de a jót is észre kéne venni nem csak a rosszat. Nem is tom ki irta hogy mivel előbb olvasta a könyvet ezért előitéletei voltak. Érdekes én is többször olvastam és még se voltak előitéleteim... na erre mit lépsz?
- Eliza
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Eliza
- Nem elérhető
- Corwin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
De mit keres a harmadik képen a rohírok között a harcban? (Már ha ? az)
Amúgy meg PJ csak nem hagyna ki egy Arwen-Eowyn konfliktust...
Az úton hol itt, hol ott, de várható,
Feltünhet egy kóbor vándorló,
A szürkébe öltözött tünde csavargó...
- Narië
- Nem elérhető
8O 8O 8OKérdés:Igaz az a pletyka,miszerint a Helm-szurdoki csatajelenethez készült egy bakis tekercs is?
Így van,pl.összegyűjtöttem 1 csomó felvételt arról hogy Liv folyton leejti a nyilait.
- Supersonica
- Nem elérhető
- Prisca
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Az erő velem van!
Penngaladiel írta: Úgy tudom, tényleg tervezték Arwen megjelenését Helm szurdokban. De Livnek nem állt jól ez a Xéna-dolog, és végül elvetették az ötletet Asszem, akkor aztán lett volna haddelhadd!
Bizonyára rájötek, hogy Arwen állandó suttogását nem lehet hallani a csatazajok közepette! :up: :up: :up:
/Bocsi, de ezt nem hagyhattam ki /
"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
felkötöm én is a sarút,
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Mindenesetre érdekes lenne! Lehet, hogy a rendezőiben benne lesz, és itt hozza a Kettétört Kardot :hein: :hein: :hein:
felkötöm én is a sarút,
- Ery
- Nem elérhető
Meglehet, hogy tán nem.
Nehezen eldönthető.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Prisca
- Nem elérhető
- Az erő velem van!
Supersonica írta: Kényszerítsük PJ-t, hogy a HC GYU fanoknak csináljon egy 24 órás filmet, a könyvhöz hűen
Én biztos, hogy vevő lennék rá, mert a könyv jobb, de a film is szuperül sikerült, csak nem szabad egyazegyben nézni 8O
Egyetértek veled! Minél többször nézem meg a TTT-t, annál jobban sikerül kizárni a könyvet, és most már élvezem azokat a "bosszantó apróságokat" is, amik miatt az első nézés után kiakadtam!
felkötöm én is a sarút,
- Vic
- Nem elérhető
Vitára bocsátanék 3 képet, Ti mit szóltok hozzá?
www.fantasyplanet.cz/lotr/galeriefilm.asp
A legfelső három képről beszélek, sajna nem lehet külön beilleszteni őket. Ugye, hogy az ott Arwen a Helm-szurdokban?
Itt is vannak még ilyen képek:
www.quintessentialwebsites.com/l ... s_deep.jpg
www.quintessentialwebsites.com/l ... nhorse.jpg
Az utóbbi kettőt erről a honlapról szedtem le, ha esetleg nem jönnek külön be:
www.quintessentialwebsites.com/l ... scene1.htm
- Supersonica
- Nem elérhető
Én biztos, hogy vevő lennék rá, mert a könyv jobb, de a film is szuperül sikerült, csak nem szabad egyazegyben nézni 8O
Haverom a film után összeroppant, hogy miért tettek ilyet, és nagyon nem tetszett neki (de még párszor megnézi, és biztos meg fog vele békülni, az I. részt is szerette )
- Selina
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Jó édesanyám mondogatja ezt nekem:
"Aki h&#@, az h&@# mint te édes fiam...
- Mordaen
- Nem elérhető
Hát... voltak benne érdekes megoldások.
Tetszett jópár dolog a filmben, a Helm-szurdoki csata, a skizofrém Gollam-Szméagol, Gimli poénjai, a csata a barloggal az entek is (bizonyos mértékig, ugyanis kicsit buták voltak), de pár dolog nem igazán...
Faramir túl gyenge jellemű volt, kihagytak még a filmből egy csomó jó részt. Értem, hogy így jobban ki tudták emelni aHelm-szurdoki csatát (ami azért nem volt ennyire reménytelen), de a harmadik részben így túl sok minden lesz majd, lehet, hogy emiatt kihagynak pár részt. De legalább én is szerepeltem benne , sajnos Oscar-díjat nem kaphatok érte. Na sebaj.
Megyek jelentem Barad-durnak!
Csá mindenkinek!
- Ery
- Nem elérhető
Ráadásul a forgatókönyvíróé!
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Eliza
- Nem elérhető
Ő nyiltkozta, hogy ezeket azért kellett kihagyni mert:
1. Szarumánról szinte nem is szerepel a 3. részben, és róla is kell valamit mutatni a Király vissztérben,
2. Szinte úgyan ez a helyzet a Banyapókos résszel, Fródoról és Samuról is alig tudtak volna valamit "mesélni" a 3. filmben,
3. Ha Banyapókot nem hagyják ki akkor 2 csúcspotja lett volna a Két toronynak, de mivel a Helm szurdoki csatát mindenképpen benne kellett hagyni így az lett a film egyetlen befejező csúcspontja.
Remélem ezzel az írással sokak kedélyét megnyugtattam és így beláttják miért ott és miért úgy fejeződött be a film ahogyan vége lett.
- zsoffija
- Nem elérhető
www.councilofelrond.com/modules. ... 3&orderby=
www.councilofelrond.com/modules. ... 3&orderby=
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- Angwen
- Nem elérhető
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Narië
- Nem elérhető
- Laurelen
- Nem elérhető
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Angwen
- Nem elérhető
Szméagol: szerintem Éowyn nem volt rossz.
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.