- Köszönetek: 0
A 2. rész - A Két Torony
- Swen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
hódica írta: most jut eszembe még 1 dolog, amit nem értek hova megy Arwen a tündékkel Völgyzugolyból???? Lothlórienbe???? De akkor Elrond miért marad?S akkor a tündék továbbmentek Rohanba és Arwen ott maradt Galadriellel? De akkor Elrond mit csinál egyedül Völgyzugolyban?? szóval nem értem...ha v.ki felvilágosítana megköszönném...
Asszem te kevered a dolgot, azok a tündék nem azok a tündék...
Mint tudjuk a tündék anno 3 részre szakadtak mikor is vándoroltak nyugatra, 1 csoport letelepdett Völgyzugolyba a másik része délre ment és letelepdett Lotlorienbe, mig a 3 rögvest nyugatra ment.
Nah most az a jelenet mikor Arwen elindul, egy csapat tündével azok nyugatra mennek és azok Völgyzugolyi tündék, mig az a jelenet amikor a tündék megérkeznek Helm's Deep-be azok Lohtlorieni tündék.
Bye
UI: Mivel uj tag vagyok had ürvözöljem minden kedves GYU fan társamat itt a fórumba: Üdv:)
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Ezüstliliom
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Cicafül írta:
Ezüstliliom írta:
Csavargó írta: Lego lova: Egérszürke ló nem létezik. Van szürke ló meg legyes szürke ló meg almásszürke ló, de egérszürke az nincs.
Ezt tisztázni kéne.
Üdv: Csavargó
Kedves Csavargó!
Vitatkoznék Veled: egyrészt a Könyvben szó szerint egérszürkérol van szó (bár tudjuk, hogy fordítóink nem nagy lószakértok, lásd: Keselyüstök ), másrészt szerintem van ilyen szín, hisz egy csikó pejnek vagy feketének születik, és szép lassan "oszül meg". Csak idosebb korára lesz egészen világos színu.
off: ezzel meg had vitatkozzak én... nemcsak pejnek meg feketének születik egy ló. Egyetlen pej vagy fekete lóból sem lesz idosebb korára szürke (semmilyen árnyalata). Osz szorszálak megjelenhetnek, de az alapszíne megmarad (nem olyan, mint az ember haja)
A szakirodalom az általunk "fehér"-nek titulált lovat írja "szürkének" (a filmben ilyen Keselyüstök - ez annyit jelent, h a fehér szorszálak alatt a bore sötét (fekete)). Ám Legolas lova "legyes szürke" (vagyis szürke szorzeten apró pici fekete pöttyök - összhatásában szürke, nevezhetjük egérszürkének - de ilyen színmeghatározás a lovaknál nem létezik, jelzoként lehet használni max)
Kedves Cicafül!
Bocs, talán nem fogalmaztam jól: a SZÜRKE lovak feketének ill. pejnek (néha sárgának) születnek. Ezzel nem érdemes vitatkoznod, inkább nézz utána a szakirodalomban!
"...Ha játszol gitáron, zongorán,
érezd, hogy lehetnél vidám!
A húrok benned feszülnek..."
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- hódica
- Nem elérhető
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Penngaladiel
- Nem elérhető
www.theargonath.cc/pictures/spli ... reens.html
- Cicaful
- Nem elérhető
Ezüstliliom írta:
Csavargó írta: Lego lova: Egérszürke ló nem létezik. Van szürke ló meg legyes szürke ló meg almásszürke ló, de egérszürke az nincs.
Ezt tisztázni kéne.
Kedves Csavargó!
Vitatkoznék Veled: egyrészt a Könyvben szó szerint egérszürkérol van szó (bár tudjuk, hogy fordítóink nem nagy lószakértok, lásd: Keselyüstök ), másrészt szerintem van ilyen szín, hisz egy csikó pejnek vagy feketének születik, és szép lassan "oszül meg". Csak idosebb korára lesz egészen világos színu.
off: ezzel meg had vitatkozzak én... nemcsak pejnek meg feketének születik egy ló. Egyetlen pej vagy fekete lóból sem lesz idosebb korára szürke (semmilyen árnyalata). Osz szorszálak megjelenhetnek, de az alapszíne megmarad (nem olyan, mint az ember haja)
A szakirodalom az általunk "fehér"-nek titulált lovat írja "szürkének" (a filmben ilyen Keselyüstök - ez annyit jelent, h a fehér szorszálak alatt a bore sötét (fekete)). Ám Legolas lova "legyes szürke" (vagyis szürke szorzeten apró pici fekete pöttyök - összhatásában szürke, nevezhetjük egérszürkének - de ilyen színmeghatározás a lovaknál nem létezik, jelzoként lehet használni max)
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- hódica
- Nem elérhető
- Ezüstliliom
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Ezt tisztázni kéne.
Kedves Csavargó!
Vitatkoznék Veled: egyrészt a Könyvben szó szerint egérszürkéről van szó (bár tudjuk, hogy fordítóink nem nagy lószakértők, lásd: Keselyüstök ), másrészt szerintem van ilyen szín, hisz egy csikó pejnek vagy feketének születik, és szép lassan "őszül meg". Csak idősebb korára lesz egészen világos színű.
"...Ha játszol gitáron, zongorán,
érezd, hogy lehetnél vidám!
A húrok benned feszülnek..."
- Nuwanda
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Én vittem el az utolosót.És nem is akárhogy!
Nagyon technikás voltam, és egy életen keresztül fogok önelégült vigyort csillogtatni, ha eszembejut.
Nem volt már kint a lapozóban sem a FOTR, sem a TTT plakát.
Nagyjából tudtam, hol volt, megnéztem az üres számokat, és megtaláltam egy rossz helyre becsúsztatott árván maradt darabot, amin látszott egy nagy T és egy nagy S alja:-)
De sztem napokon belül feltöltik.
Viszont a biztonsági őr kéri a blokkot, tegyétek el...
"I went into the woods, because I wanted to live deliberately."
- hódica
- Nem elérhető
V.ki kérdezte, hogy hol lehet TTT-s moziplakátot szerezni Duna Plaza, Virgin Megastoge ha jól emlékszem 990., de ez nem tuti.
- Csavargó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ezt tisztázni kéne. A zene egyszerűen fantasztikus. Állítólag van rajta multimédiás anyag de nem tudom előhozni ha valaki tudna segíteni megköszönném!
Van ,mi arany, bár nem fénylik,
van, ki vándor, s hazaér.
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Telumehtar
- Nem elérhető
- Elanor
- Nem elérhető
Mintha vhol azt hallottam volna (lehet, hogy pont itt... ), hogy a TTT bővített változata előbb fog kijönni (mintha júliusra emlékeznék), mint anno a FotR-é. De lehet, hogy ez nem a bőv.-re vonatkozott...áá, nem emléxem már, pedig jó lenne tudni...
I feel complete when I feel sick inside
- Ragoran
- Nem elérhető
Gyöngyszem írta: (Sejtelmes mosoly)
A lényeg hogy megvan...
a többi meg mit számít???
Oké,ez több,mint 1értelmű válasz!
Csak,ha legális rohantam volna a boltba!
- Lora
- Nem elérhető
A lényeg hogy megvan...
a többi meg mit számít???
Gyöngycem (voltam valaha)
- Ragoran
- Nem elérhető
De jó Neked!!!
- Lora
- Nem elérhető
Igazságtalanság!
Nagyon tetszett:
-Gimli beszólásai
-Legolas úgy, ahogy van (meg ez: Gimli: Mi történik odalent? Legsi: Elmondjam, vagy hozzak egy ládát?)
-Aragorn is úgy, ahogy van
-Végre Trufának megmutatták az okosabbik oldalát! Hurrá!
-Samu, jajjj, olyan édi volt
-Frodóban is minden, de főképp az nem: Samu, miért adsz ilyen neveket Szméagolnak?
-Az egyik legjobb jelenet: Frodó le akarja szúrni Samut
-A másik legjobb jelenet:Amikor a regékről beszélnek
De most leírhatnám az egész filmet........
Gyöngycem (voltam valaha)
- Ragoran
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
Azt kérdezi: Mi a neved?
Tharkun : passzolom a kérdést.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Ragoran
- Nem elérhető
Tharkun:Én nem tok segíteni....
Lovakkal kapcs! Lego lova nem egérszürke?
www.warofthering.net/movies/phot ... battle.jpg
- Rabyn
- Nem elérhető
találtam egy oldalt, de az ahol ezt találtam most szünetel......
- Tharkûn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Üdv, Tharkűn voltam
Keresd magadban a jót, kezd a felebarátaiddal!
- Rabyn
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
a www.elvish.org/gwaith oldalon található egy olyan , hogy tünde dialógusok a filmben. Én ott találtam rá erre.
Van egy ahol tündéül, és van egy ahol rohani nyelven beszél a lóhoz.
Ez utóbbi: Stille nú, faeste... Hwaet nemnad de?
Quiet now, fast ... What is your name?
Καναπή!
- Telumehtar
- Nem elérhető
amanibhavam írta:
Ulmo írta:
A könyvben Arwen küld egy lovat Aragornnak, de az a Roheryn névre hallgat.Rabyn írta: Hülye kérdés: De azt a lovat nem Arwen küldte neki???
Engem az érdekelne, mikor cserélt lovat Aragorn? Ugyanis ezt a részt is kivágták a filmből.
nem ollan bonyolult: Hasufelen ül, amikor a vargok nekik rontanak, de megmenteni már Brego menti, az ő hátán kerül Kürtvárba
Ti honnand szeditek Bregot? Mmint lehet hogy a szinkron tett be nekem de ott világosan megmondja hogy Arod így meg úgy... szóval igy is úgy is el lett irva vagy forditva
- Ragoran
- Nem elérhető
Ery írta: Etért kérdezi tőle, hogy mi a neve!
ki kérdezi,kitől?
Arag a lótól?
- Ery
- Nem elérhető
Καναπή!
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.