111. születésnap - 2003. január 3.
- Dínchamion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
sajnos még mindig nagyon-nagyon sötétben tapogatózom...
Az a helyzet, hogy kezdenek összesűrűsödni a dolgaim, és ez főleg abban csapódik le, hogy nagyon keveset tudok csak netezni.
Mindazonáltal semmilyen (megígért) olvasnivalót nem kaptam még meg. Lehet, hogy visszadobta a mailboxom, most töröltem mindent, úgyhogy lehet átküldeni.
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Evenstar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Megint jönnék egy kis letisztázással, ha nem bánjátok!
Mindenkinek mondanám, hogy én sem fanatikus rajongóklub összejövésévé akartam "lezülleszteni" a születésnapot, és azt, hogy a jelmezek nem lesznek zsűrizve, nem úgy értettem, hogy ha valaki magára kap egy feketére festett lepedőt és közli, hogy ő most egy nazgúl, akkor megtapsoljuk és mélységes megelégedéssel ráeresszük születésnapra érkezett vendégekre. És elsősorban én is a rendezőkre ill. valamilyen program szervezőire, résztvevőire (pl. a kórustagok) gondoltam, hogy ők legyenek jelmezesek. A születésnapon. De korábban írtam, hogy más olyan ötlet is van, amihez jelmezesekre lenne szükség, és itt nem is feltétel az utolsó milliméterig pontos jelmez, valamint ez nem hivatalos megjelenés lenne a rendezvényünkön, sőt, nem is sok köze van a születésnaphoz. Ezért írtam, hogy nem kizárólagos a dolog, mert ez már valóban poénból való beöltözés. A születésnapra én is "komoly" beöltözésre gondoltam.
Cicafül: Itt mindenkinek van ha nem is beleszólási, de hozzászólási, véleményezési joga. Én nem eldöntök, hanem csak javaslok, arra viszont nektek kell reagálni!
Áfonya: Azzal, hogy "szervezkedni" kezdtem, nem szétzilálni akartam a dolgot. Csak egyrészt, mivel volt, ami az én ötletem, ezért gondoltam, hogy akkor azért én vagyok a felelős. Másrészt meg valahogy éreztem annyira magaménak a dolgot, illetve belemásztam már annyira, hogy bár nem vagyok vezetőségi tag, az aktív szervezési munkát feladatomnak éreztem. Természetesen minden eredményt továbbítottam volna a vezetőségnek. Viszont egyelőre nincs sok továbbítanivaló, másrészt meg amíg maga a fórumközösség nem ismeri, nem ismerheti a konkrét programtervet és egyebeket, addig nehéz is haladást elérni. Tehát emiatt egyelőre várakozó álláspontra kell helyezkednünk.
Na, remélem, ez tisztább valamivel. Egy másik dolog, kórus: Angelina írt nekem privit, és feltett egy jó kérdést, azaz hogyan is akarjuk a filmdalokat előadni (már ha azokat adjuk elő, vagy ha egyáltalán előadunk valamit!). Csak úgy natúrba, vagy ráénekelve az eredeti zenére, vagy a zenei alapokra. Ez utóbbi esetére megajánlotta, hogy tud jogtiszta anyagot szerezni cdre írva, csak az több ezer forint. Kérdeném hát, hogy mi legyen? Ezt berakom a Kreatív Szekció/Zenébe is, ide meg írom, hogy vasárnap 16.00-kor a Nyugati előtt találkoznak a jövőbeli kóristák, aki tud és érdekli a dolog, jöjjön!
"The light of the Evenstar does not wax and wane."
giftoftheevenstar.gportal.hu
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ha valamelyik jelmezhez kell kiegészítőnek, felajánlom, ha nem, nálam lesz...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Gumipók
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
A jelmezesdi akkor jó, ha olyan minőségben van elkészítve ami elismerést vált ki a vendégekből, nem pedig röhögőgörcsöt meg "néd má a hülyét, lepedőt terített a vállára és nagúlnak képzeli magát" megjegyzéseket. :::: )
Viszont a minőségi jelmezkészítés elég soka kerül, úgyhogy ne nagyon álmodjatok arról, hogy az összes rendezőt be tudjuk öltöztetni valaminek. Én örülni fogok ha két-három jelmezt el fogunk tudni készíttetni, és azoknak akik vállalják, hogy egész nap jelmezben parádéznak különleges feladatokat kéne kitalálni.
Persze ha sokan tudnak a tagságból 30-40 ezer forintot jelmezre áldozni akkor más a helyzet, de én azthiszem ez kicsit túl van egy magánember pénztárcáján..pláne ha tanul. Bár ha valaki meg tudja győzni a szülőket, hogy az ideális karácsonyi ajándék egy Arwen, vagy Boromír kosztüm, akkor hajrá és megcsináltatjuk. :::
Mindenesetre számítson rá mindenki, hogy a jelmezekkel kapcsolatban komoly elvárásoknak kell majd megfelelni (éppezért a vezetőség nagyon oda fog figyelni rá, hogy mit lehet felvenni és mit nem. Azt hiszem az okok érthetőek.
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
A jelmezről:
Szerintem az jól venné ki magát ha a hostessek és hostok (vagy kik) lennének jelmezben, de csak és kizárólag ők.
Ha egyszerű vendégek (már amennyire bárki tolkien.hu-st egyszerű vendégnek lehet tekinteni) fegyveresen, mi több, esetleg metahumánnak öltözve jelennek meg, az negatív hatást gyakorolhat az egyéb, laikus, civil vagy csak kevésbé fanatikus személyekre.
Ha viszont egy törp, egy tünde, vagy netalán ork vagy hobbit igazít útba ha valamit keresel, az egy jó poén...
Azért egy orkot én nem biztos, hogy meg mernék szólítani... Nem is beszélve Szauronról.
Az ötlet különben jó, de ez esetben a jelmezek nem lehetnek nagyon maszkok, mert azon keresztül szvsz nehézkes a kommunikáció, így Középfölde azon lényeinek megjelenítésében kéne csak gondolkoznunk, akiket elég csak sminkelni.
Namárie!
Varda Tintallë
I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A jelmezről:
Szerintem az jól venné ki magát ha a hostessek és hostok (vagy kik) lennének jelmezben, de csak és kizárólag ők.
Ha egyszerű vendégek (már amennyire bárki tolkien.hu-st egyszerű vendégnek lehet tekinteni) fegyveresen, mi több, esetleg metahumánnak öltözve jelennek meg, az negatív hatást gyakorolhat az egyéb, laikus, civil vagy csak kevésbé fanatikus személyekre.
Ha viszont egy törp, egy tünde, vagy netalán ork vagy hobbit igazít útba ha valamit keresel, az egy jó poén...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Áfonya
- Nem elérhető
Lenne egy kérésem. Ha jól tudom (javítsatok ki, ha tévednék), a születésnap szervezésének koordinálását az elnökségre bíztátok, és eddig ezzel nem is volt gond. A kószatalin, azt hiszem úgy egyeztünk meg, hogy javaslatokat/segítségfelajánlást nálam és Ancalimonnál lehet tenni. Ennek ellenére én egy, azaz egy jelentkezést kaptam, Ulmótól. Most vagy ti nem vagytok aktívak, vagy én maradok ki a dolgokból.
Szeretném, ha a szervezési kérdéseket nem osztanánk százfelé, mert így sehova sem jutunk. Aki tehát szeretne vmiben besegíteni, az a megegyezésnek megfelelően küldjön nekem privit az emailcímével, én pedig eljuttatom neki az Ancalimon által készített részletes feladattervet, amiből bárki kiválaszthatja, hogy miben akar résztvenni.
Tehát jó lenne, ha nem akcióznánk egyénileg, mert ez félreértésekhez vezethet. Azt hiszem, ezek elkerülése végett fogok is ide berakni egy összefoglalót a tervezett programokról.
A pluszban felmerült progamokkal kapcsolatban (kórus, rajzpályázat), természetesen az illetékeseket, azaz Evenstart és Szantent keressétek. Viszont ezek alakulásáról is szeretnék tájékoztatást kapni!
Más. A jelmezes dologgal kapcsolatban Cicafüllel kell egyetértenem, és fenntartom véleményemet, miszerint komolytalanul venné ki magát, ha beöltözve rohangásznánk a program során. (Hozzátenném, hogy a támogatókkal már így is nehéz szót érteni, nem hinném, hogy nagyon respektálnának minket, ha egy csapat jelmezes alakkal találnák szembe magukat. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg ismert személyiségek is jelen lesznek.) Főleg úgy, hogy mindenkit úgysem tudunk rávenni, hogy öltözzön be, így pedig már bomlik az egység.
Tehát, vagy a kórusnak, vagy a hostesseknek kéne beöltözni, de akkor aki beöltözik, annak válallnia kell ezek valamelyikében a részvételt.
Szvsz a poénból való beöltözést hagyjuk a premierre.
Ne értsetek félre, természetesen ez még mindig buli és party, és stb. de felhívnám a figyelmet, hogy ez lesz az első hivatalos megjelenésünk, és jobb lenne nem "fanatikus rajongóklub" benyomását kelteni.
Aki valamiben nem ért egyet a fentebb leírtakkal, az természetesen tiltakozhat nálam priviben.
Köszönöm.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Cicaful
- Nem elérhető
Nem szeretnék beleszólni, de lenne egy javaslatom a jellmezes dologgal kapcsolatban. Szerintem el kéne valahogy dönteni, hogy a "hostok, hostessek" jelmezben lesznek-e vagy sem. Szvsz erre azért van szükség mert pl számomra elég hülyén venné ki magát, ha a szervezok nem egységesen néznek ki (nem egyenruhára gondolok... ) - hanem ha valaki civilben tevékenykedik, valaki meg mondjuk Gimli...
Viszont szerintem az nagyon jól nézne ki, ha Kórus öltözne be. Egységesen.
De ezek mind az én véleményeim - beleszólásom nagyon nincs.
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Szanten
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Nem kaptam vissza jelzést, hogy eljutott-e a rajzpályázat az iskolákba! Próbáljatok utána érdeklődni, mert így teljesen vakon dolgozom. :smokin:
Lehet, hogy a Ti iskolátokba nem jutott el, mert nem tudtuk megszerezni az e-mail címet, akkor légyszíves abban segítsetek, hogy küldjétek el nekem privibe és elektronikusan postázom.
"Te csak azzal törődj, hogy mit kezdj az idővel, ami megadatott."
- Evenstar
- Nem elérhető
A jan. 3-ai születésnap egy közönség számára nyitott rendezvény lesz, amire több programmmal készülünk, többek között jelmezes beöltözéssel és egy Középfölde Kórussal. Ha szervezői munkát vállalna valaki, azaz nem a "buli" kedvéért vendégként jön el, hanem az aktív munkába is beszállna, az elég, ha küld nekem pivit, emailt stb. (Ezennel bevállaltam a szervezők összefogását (is). ) Jelmezbe beöltözni nem kötelező, csak aki akar, annyit gondoltunk még, hogy a helyszínen "hostként, hostessként" közreműködők, akik informálnák a népeket a programról, hogy mi hol lesz stb. lennének főként jelmezben, de ez persze nem kizárólagos. A rajzpályázatról pedig hallhattatok már, ennek a díjazása lenne a helyszínen, de hogy legyen mit díjazni, kell zsűri, aki megítéli a pályaműveket. A jelmezek nem lesznek díjazva, de zsűrizve sem!
Na, remélem, már tisztább a kép, ha nem, kérdezzetek bátran, de lehetőség szerint tőlem priviben, ne chateljük szét a topicot!
Üdv
Even
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Kincső
- Nem elérhető
Evenstar: Most szombaton végül nem lesz énekes tali, hanem úgy néz ki, jövő vasárnap. Különben a Kratív szekció/Zene topicban szervezkedünk.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
A zsűri tagok a jelmezeket fogják zsűrizni, ugye?
És még valami: hol lehet, és hogy kell jelentkezni a 111. szülinapra?
Kötelező mindenkinek jelmezben lenni?
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Szanten
- Nem elérhető
Bocsi, de még nagyon reggel volt. :sleepy:
Beleg: A jelentkezésedet regisztráltam kérlek a privátba írj Magadról
egy-két dolgot! Köszönöm
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Ankalimon
- Nem elérhető
A támogatói dolgokhoz nagyon kellene az év elején a tengerentúlon futó KIA reklám (amiben a 9 nazgul egy KIA terepjárót üldözött) digitális változata.
Tud valaki segíteni?
- Dae/siss
- Nem elérhető
Evenstar: nagyon szívesen beöltözöm és kornyikálok is, ha kell, de akkor szigeteljetek le minden ablakot:) Énekelet daraboknak szetm nem csak a filmhez vagy más kapcsolatban Tolkienhez kötődő dalokat lehetne énekelni, hanem mást is, ami hangulatában hasonló- van egy rakás ilyen kottám, amit énekeltünk a kórussal, ha érdekel vkit, majd megkérem a tanárnénit, szkennelje be.
Gumipók: oké, megérdeklődöm a tag telefonszámát és elküldöm- nekem nincs diplomáciai érzékem, inkább te beszélj vele:)
- Evenstar
- Nem elérhető
Na, emberek (és tündék és törpök és mindenki más), a helyzet az, hogy nagyon döcögősen haladunk, ezért most megint megszavaztam magamnak egy fél oldalt, összegzés és buzdító beszéd céljából. Igazából a szokásos két témával jönnék elő.
Jelmezek: ami kellene hozzá, az jelmezkészítő, ill. azok, akik felvennék a jelmezeket. Az elsőhöz kérdezném egyrészt Battit (csak mert ő említette, hogy tudna varrónőt), másrészt meg bárki mást! Hát sehol nincs egy vállalkozó szellemű és kreatív nagymama?!
A másodikhoz meg kérdeznék mindenkit: AKARJA VALAKI CSINÁLNI??? Eddig nálam Beleg és Elanor jelentkezett meg Morgana vállalt be tündeszerepet, de rajtuk kívül? (Itt bocs, ha valaki már mondta, de elfeledtem, de inkább mondjátok kétszer, mint egyszer sem!) Ancalimon mondta, hogy nála többen jelentkeztek, hogy beszállnának. Egyrészt kérném Ancalimont, hogy ezeket az egyéneket hajtsa át hozzám, másrészt maguk az egyének jelentkezzenek NÁLAM és ne másnál! (Vagy ha másnál is, azért arról én is tudjak!) Nagyon szépen kérlek benneteket! Én bevállaltam, hogy megszervezem és összefogom ezt a dolgot, de ha nem tudok semmit, akkor nem fog menni!!! És már november vége van, ha akarjuk, akkor el kell kezdeni, mert pl. azokat a jelmezeket el is kellene készíteni stb.
A Középfölde Kórus: A legfontosabb, kósza híreket hallottam holmi szombati összejövésről, konkrétan Telcontar Lélitől, kérdezném, mi igaz ebből? Ha lesz, kérem meghirdetni, és ezügyben Lélit keresni, mert én, ha lesz is, nem tudok ott lenni szombaton. Továbbá még mindig várjuk a dalos pacsirtákat!!! Valamint helyszínjavaslatot, mert az igazi gond az, hogy még nincs helyünk, ahol majdani próbáinkat tarthatnánk! És még egy dolog: mit is adjunk elő? (Apropó, Ringbearer, ha neked vannak meg, akkor tőled, ha nem, akkor az illetékestől nagyon szépen kérném a kották másolatát, köszönöm!) Átgondolva, én arra jutottam, hogy maradnak csak a filmzenék. Enya dalokon gondolkodtam még, de azon túl, hogy felvetődik a kérdés, mennyire van ennek köze a Gy.U.-hoz (a korábbi Gy.U. ihletésűeken (pl. van egy Lothlórien című biztosra, de talán akad más is) kívüliekre gondolok itt), ez jogi problémákat vethet fel. (Bár ennyi erővel a May it be ill. a film összes zenéjének előadása gázos, kérdem az összes hozzáértőt, hogy mondjon véleményt ezügyben!) Aztán még a 2 cd-s dán dalok merültek fel bennem, de meghallgatva a cd-t, szerintem ez kivitelezhetetlen, mert nem csak megtanítható, de előadható dalokat sem nagyon találtam, szerintem nem is túl jól sikerültek a dalok, de ez egy dolog, inkább azért mondanék nemet ezekre, mert annyira lassú "siratóénekek", hogy azon elalszik a közönség. Egy-két dal kivétel, de azok sem az igaziak erre a célra. Kérdezném hát, mit szólnátok ahhoz, hogy (jellegénél fogva) az In Dreams-et tanítanánk meg a vendégeknek, majd a saját kórus előadná a Lament for Gandalfot, az Aníront és a May it be-t, és a végén csendülne fel az In Dreams, azokkal kiegészülve, akiknek ott a helyszínen megtanítottuk?
Ennyi lenne, várom a véleményezést, illetve a sok-sok jelentkezőt!
Evenstar
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
De a 24-e es 25-e mar a csalade, es szerintem ezzel masok is igy lesznek.
24 elott kellene megoldani.
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Szanten
- Nem elérhető
Fontos: dec. 20. és dec 24. ill. dec. 28. és dec. 30. között kell elbírálni a beérkező pályamunkákat, ami várhatóan jelentős mennyiségű időt igényel a zsűritagoktól, ezért Budapesten kell ezekben az időszakokban tartózkodnia.
A jelentkezőket a privátba várom és légyszíves írj magadról pár szót!
Köszönöm
- Brisa
- Nem elérhető
A számla is érdekelne.
Brisa
- Batti
- Nem elérhető
Még egy icike-picike türelmet kérek és mindent megírok itt. Aki viszont kérdez annak lehetőség szerint válaszolni fogok mailben. (levél megy holnap Dín)
Nem szeretnék semmit sem elkiabálni, de talán jobban sikerül mint a közgyűlésen gondoltam.
A támogatókról anyit, hogy a játékok forgalmazói, könyvkiadók, mozi, internetes portál, szerepjáték klub és még ki tudja ki támogat bennünket.
Vannak már biztos pontok és van aki vissza utasított bennünket. De a reakciók abszolút pozitívak.
Egyelőre enyi
N'csá
"Kane o Keizai Suru"
- Ringbearer
- Nem elérhető
Mi van a jelmezekkel?
"Be the change you want to see." Gandhi
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Szanten írta: A rajzpályázaton nem tudunk változtani ez a végleges szöveg!
Azért két hibát talán még érdemes volna kijavítani:
 Hagyományos technikával készült képek esetén a méret képeslap nagyságtól a A/3 méretig terjedhet; az számítógépes grafikák mérete maximum 50 MB lehet.
 Bármilyen hagyományos anyag, és technika használható, elektronikus formában kizárólag .BMP, .TIF és .JPG formátumú, a pályázó nevére utaló elnevezésű fájlt tudunk elfogadni (.JPG esetén kérjük, hogy a képminőséget r ontó tömörítést ne használjanak a pályázók).
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Szanten
- Nem elérhető
A rajzpályázaton nem tudunk változtani ez a végleges szöveg!
Eljutattuk 2200 e-mail címre próbáljatok rajztanáraitokra hatással lenni, :cheers: :cross: hogy tegye ki a hírdetőfalra.
Nem tudtuk megszerezni az összes ált-és közép isk. mail címét, ezért a Ti segítségetek is kérném, hogy tudjátok meg, és elküldenénk Word dokumentumban, hogy ki lehessen nyomtatni. Plakátok is készülnek a héten és nagyon jó volna, ha előzetes egyeztetés után kezetekbe nyomhatnám és elvinnétek az iskolátokba.
- Gumipók
- Nem elérhető
Add meg a számom az ismerősödnek, vagy felhívom én, csak kérdezd meg tőle, hogy fizettségképpen elegendő -e ha kitesszük a cégnevét a rendezvényen mint támogatóét?
- Dae/siss
- Nem elérhető
Ha igény van rá, esetleg tudok beszélni egy ismerőssel, aki tudna csinálni kampánytollakat+kitűzőket, értsd: TolkienTársaság emblémás pennákat és mellre szúrható díszeket. (Na, ezt jól megaszontam. ) Érdekli ilyesmi a tisztelt vezetőséget?
- Dínchamion
- Nem elérhető
nagggyyonn jó, hogy van program, meg szponzorok, meg minden... De.. khm.
Szóval az a problémám, hogy semmit (értsd: SEMMIT) nem tudok, se a programokról, se a helyszínről, se a támogatókról...
Ha nem gond, valaki küldje már el e-mailben a programot/minden egyéb doksit...
Gépem ugyan nincs, de azért ott helyben elolvasgatnám.
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.