- Köszönetek: 0
Vélemények, kritikák A Két Toronyról
- ZsákosHabó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Én is megnéztem és mint film,szerintem nagyszerű. Sokkal jobban hozta a karakterek valódi vonásait,mint az első.De Faramirt nagyon nehezen vettem be.Nekem nem ilyen,ráadásul tiszta DJ Bobo!
A csatajelentek nagyon jók voltak, és a karakterek viselkedése a harcban,pl Gimlike.
Az Entek nekem is túl soványkáknak hatottak és a szemük nem volt elég "élő",ellentétben Gollummal,aki zseniális!
Az Osgiliathos rész kissé gyagya,de feszültség keltésnek jó,és asszem ezért tették be.
Maga a film egy 10es listán 20 ,mint könyv adaptáció:8-as.
ÜDV
Üdv Néktek Középfölde nemes lakói!
Tolkien fantáziája kísérjen utatokon!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Erről lehet a másik topicban, a Két Toronyban. Itt, Vic mint topikindító kérésére, csak a véleményeket.Telumehtar írta: Pennie: Ezzel csak 1 kivetni valóm van: Ha valaki szerintem nem teljesen jó dolgot ír..tehát mondjuk téved a könyvben akkor azt hol mondjam ki? Sehol...nem lehet erről vitázni mert csak a vélemények vannak itt ez az ami itt hiányzik
- Ket
- Nem elérhető
Mint filmet 10-ből 15-re osztályoznám le! Ha a regényhez képest nézzük, akkor úgy 7.
De voltak részek amiket nagyon összekutyultak...
Azon teljesen kiakadtam, hogy Éomer számüzetésbe ment.. hogy mi : 8O
Ehhez kapcsolódba még az is megdöbbnetett, hogy mikor Aragornt, Legolaszt és Gimlit körülsveszik, akkor - ha sokat mondok - jó ha ötvenen vannak. Ehhez képest mikor vágtáznak le a lejtőn lesznek vagy 3000-en. Hát hmm...
Faramiron még egy kicsit eltátottam a számat... Hogy ez nem az a Faramir akit mi megismerhettünk. Számomra az "itt az alkalom hogy Gondor kapitanya megmutassa milyen ember" című mondata hihetetlenül ellenszeves volt Belegel ellentétben. Aztán meg hogy elviszi őket egészen Osgiliathba... Na mindegy hagyjuk... De a végére egészen Faramiros lett és meg voltam vele elégedve.
Aztán még azon döbbentem le, hogy Frodó szinte odanyújtotta a Nazgúlnak a Gyűrűt. Hogy ez a hülyeség minek volt azt nem tudom...
Aragorn és az összes "halála"...
Ami teccett (az egész film )
Arwen szerepét nem túlozták el, és nem lett a filmből szappanopera!!! Én ettől féltem a legjobban...
Gollam hihetetlenül jó volt! Azok a kis tudathasadásos párbeszédei... Nem is tudtam, hogy sajnáljam-e vagy nevessek rajta, így sajnálkozva nevettem..
Gimli. Ő is nagyon aranyos volt... főleg a fal mögött
Legolas. Hála a jó égnek, most már tényleg nem annyira volt nyálas mint az előző részben.
No hirtelen ennyi... ))
Ket
"Ébredj minden reggel úgy,
mintha az lenne életed utolsó napja,
egyszer úgyis igazad lesz..."
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
En szombaton lattam de most jutottam el oda hogy ugy-ahogy tudok velemenyt mondani.
Bocsi, hosszu lesz.
Altalaban:
Fantasztikus volt a film. Teljesen mas jellegu mint a Gyuru Szovetsege, es azt hiszem ez igy helyen is volt. Amint ESzAH is mondta, az elvarasokkal van a baj.
Mikor kijottem a mozibol ugy voltam vele hogy en sem tudtam hogy akkor most mi van. Igy par nap utan viszont mar teljesen maskepp latom.
Hala istennek nem volt nyalas jelenet Arwennel sem, es az eleinte antipatikus Eowyn is profi modon jatszott.
Atirasok (mar ami eszembe jut):
Arwen-Elrond
Eleinte en sem tudtam miert kellett bele, de aztan rajottem hogy telleg kellett bele, mert maskepp nem lehetett volna egyreszt bemutatni hogy miert problemas ugy egy tunde-ember hazassag, masreszt pedig nem tudtak volna elorevetiteni a tortenet vegevel jaro szomorusagot (amirol mar a FOTR elejen is szo volt: sok minden mi volt, elmult).
Arwen-Aragorn
A konyvben nem emlexem hogy szo lett volna rola hogy ugy megy el Aragorn hogy tulkepp visszautasitja Arwent.
Viszont, szerintem meg varjunk azzal hogy miert volt ez, lehet hogy a 3. Resz hoza meg a valaszt.
Faramir
Eloszor en is meglepodtem, de az jutott eszembe hogy talan PJ filmen nem tudta volna annyira kihozni, megmutatni Faramir karakterebol a jo oldalt, az akaraterot, ha nem alkalmaz egy ilyen palfordulasos technikat. Szerintem egyszeruen nem fert be a 3 oraba hogy mashogy oldja ezt meg. Nekem igy is tetszett.
Frodo-Nazgul
Na ennek en sem lattam semmi ertelmet.
Karakterek:
Frodo
Tetszett, de nem volt nalam elsopro maga a karakter. Volt benne par jelenet mikor nagyon ott volt (pl. mikor Samura rafogja a kardot, vagy mikor veszekszik vele).
Samu
Jol jatszott. Egyre inkabb a szarnyai ala veszi Frodot es tetszik ahogy Gollamhoz viszonyul. Szerintem tokeletesen a konyv szerint van.
Gollam
Fantasztikus! Elismeres a szinesznek aki a mozgasat adta es a grafikusoknak akik olyan precizitassal dolgoztak ki a reszleteket is, hogy kedves parom aki szakmai szemmel figyelte a grafikajat, nem talalt benne hibat. A leginkabb Gollam mimikaja hatott ram, es a Szmeagol-Gollam parbeszedek.
Kezdtem en is megsajnalni ot.
Es eszrevettem benne egy erdekes dolgot. Mikor azt mondja Szmeagol Gollamnak, hogy menj el esz szoha tobbet ne gyere vissza. Gollam akkor nem bukkan fel jo ideig. Utana egesz jol viselkedik, mint aki meggyogyult es vegleg lemondott a Dragaszagrol. Es sajnos amikor Frodo csapdaba csalja a Tiltott Tonal, akkor utana ujra elojon Gollam. Pedig szerintem jo esely volt ra hogy orokre megszabadul tole.
Pippin-Merry
Ez a film nem roluk szolt, ugyhogy csak azt tudom mondani tobbet nem lehetett volna kihozni a karakterukbol. Eszrevehetoen komolyodtak az elso reszhez kepest, de ez minden.
Aragorn
Kezdett khiraly lenni. Nagyon tetszett ahogy az ijaszokat iranyitotta, de nagyon nem tetszett hogy mindig majdnem meghott oszt utana meg eleg jo allapotban talalkozott ujra a tarsaival. Par helyen nem volt nekem meggyozo az alakitasa.
Gandalf
Kicsit hidegebb lett mint a Szurke volt, bar a konyvben is igy volt. Azert ereztem benne azt a valamit ami tiszteletet parancsolt iranyaban. Jol jatszott az oreg.
Gimli
Hat igen, kicsit benacska volt egy-ket helyen, de szerintem tok jo volt. Szerintem csak azert tunt paprikajancsinak par ember szamara mert, nem sok kemeny helyzetben mutattak.
Legolas
Azt mondanam, az elozo filmben letott Legolas es ez a Legolas picit mas. Ez mar egy erettebb ferfi volt, vagy legalabbis jobban lejott nekem a jelleme, mint az elso resz alapjan. Szoval ahogy lattam nem kell ot sem azert felteni, es ebben a reszben mar nem illett hozza az Eperillatu Habfurdo az Arany Fesuvel.
Eowyn
Nagyon szepen jatszott a neni. Azt hittem hogy tul hangsulyos karakter lesz, de nem. Pont annyi van Eowynbol amennyire szukseg van a tortenetben.
Eomer
Tul keves volt belole a filmben. Meg nagyon konnyen beletorodott a szamuzetesbe. Mi az hogy az a nyikhaj Grima aszondja neki hogy szamuzve vagy es o ezt elfogadja zokszo nelkul??? Szoval nekem ez volt a furcsa.
Theoden
Jo volt-jo volt, de kicsit makacsnak lett beallitva es en nem ilyennek kepzeltem (de megint egy elvaras). Viszont a mumifikalast telleg ki lehetett volna hagyni belole.
Grima
Nagyon jo volt! Jol nyalizott a kiralynak, mikozben iranyitotta.
Faramir
Eleinte meglepett a jelleme de aztan megbaratkoztam vele. Tetszett az hogy olyan kemenyen bant a hobbitokkal. Haboruban igy kell.
Egyebkent en maskepp ertelmeztem mikor azt mondta hogy "itt az alkalom hogy Gondor kapitanya megmutassa milyen ember". Nekem itt abszolut pozitiv dolog jott le. Ha Frodo nem panikol ugy es nem ugrik felre szerintem akkor sem vette volna el Faramir a gyurut. Ezzel mutatta volna meg hogy milyen ember o. Hogy tisztesseges.
Ja, es eszrevettetek hogy mennyire hasonlit szeretett "apankhoz", Estel Adanielhez???
Haldir
Nagyon orultem annak amit lattam (marmint ami a jellemet illeti).
A FOTR-ben nem jott le annyira hogy o milyen. Ott inkabb egy gogos holyagnak tunt, de most egesz lagy volt a jelleme. Es nagyon tetszett ahogy meglepodott mikor Aragorn megolelte. Hat igen, a halalan en is megrokonyodten, megfagyott a ver bennem. Ez nem lehet! mondtam. De szepen meg volt csinalva. Nagyon jo volt hogy nem volt horgo halaltusaja, hanem inkabb egy meglepodott es aztan szomoru tekintet, ahogy latta az embereit holtan.
Elrond
Itt nekem negativabbnak tunt mint az elso reszben. Olyan volt mint egy hisztis onzo apuka, aki maganak akarja megtartani a lanyat. Jo, mentsegere legyen mondva, az o viszonylataikban Arwen tobbet veszit ha hozzamegy Aragornhoz, es erre jogosan figyelmeztette. De talan nem csak a joakarat volt benne a lanya irant, hanem a felelem is hogy elvesziti. Merthat ugye nehez dolog a vegtelen elet, ha kozben sorra elveszted a szeretteidet.
Azt meg en is megkonnyeztem, mikor arrol volt szo hogy mi var Arwenre ha Aragornnak lejar az ideje.
Entek
En is sokkal robosztusabbnak kepzeltem el oket. Tul vekonyak voltak. Nekem a palcikaember jutott eszembe roluk, es igy elegge mulatsagosak voltak.
A raeros nyugodt tempojuk viszont nagyon el volt talalva.
Szoval robosztusabbnak kellett volna lenniuk es sokkal tobben kellett volna hogy legyenek.
Kit hagytam meg ki a fo karakterek kozul???
Legrosszabb reszek:
Amikor trufa meg Pippin ul Szilszakallon, latszott hogy a hatter mozog, ez el lett szabva.
Amikor Aragorn, Gandalf, Gimli es Legsie bemennek Theodenhez, akkor ahogy szetverik az oroket. Nagyon gaz volt. Foleg Legolasnak az egyik jobb horga. Eleg setere sikerult (Viszont nagyon jo volt ahogy orrba vagta a hatulrol nekimeno ort)
Az olimpikon-ork
A Fekete Kapu sokkal ridegebbnek kepzeltem el. Fele ilyen keskenynek es dupla ilyen magasnak, ontott vasbol.
Legjobb reszek:
Gandalf harca a Balroggal
A holt lap.
Abban is a halott tunde harcos ahogy felpattan a szeme. Ez mar maga morbid: mi lehet abbol a halottbol aki tunde volt es most egy gonosz mocsarban fekszik es latszik hogy valami nincs rendben vele mert kinyilik a szeme es csak a feherje latszik. Es amikor Frodo dol fele azt hittem szivszelhudest kapok. Azt vartam mikor kapjak el a tunde karmai. Sokszor almodtam en is hasonlot es emiatt iszonyuan hatott ram. Ez nagyon ott volt, PJ!!!!
Legolas vitaja Aragornnal. Nagyon jo jelenet!!! Foleg Legolas javara!
HELM SZURDOK RULEZ!
A tunde ijaszok bevonulasa! Na gyerekek, hirtelen olyan buszke lettem ra hogy en is ijasz vagyok :up: Az a jelenet fenseges volt! Dagadt a mellem rendesen!
Orthanc elarasztasa.
Haldir halala
A rohir lovassag lezudulasa a volgybe. Nagyon felemelo volt.
Szoval, minden setesege ellenere nagyon tetszett a film, es mar alig varom hogy ujra lassam.
Pontozas: 10 (mint film) 8,5 (mint konyv-hu tortenet)
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Telumehtar
- Nem elérhető
Penngaladiel írta:
A shieldmaiden szó szerinti fordítása, bár ez magyarul elég furán hangzikmîr írta: Jut eszembe, ahol majdnem eldobtam az agyamat:
Páncélos szűz???!!!???
EZT honnan vették? :evil3: :disagree: :cross:
Viszont kérem, hogy ne cseteljük szét a topikot Szigorúan a vélemények leírására és osztályozására használjuk, jó?
Pennie: Ezzel csak 1 kivetni valóm van: Ha valaki szerintem nem teljesen jó dolgot ír..tehát mondjuk téved a könyvben akkor azt hol mondjam ki? Sehol...nem lehet erről vitázni mert csak a vélemények vannak itt ez az ami itt hiányzik
- Lord Maul
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kritikát még nem írnék, mert túl friss az élmény, meg még nem láttam először, mindenesetre tízes skálán ötezer a film.. most csak annyit: úristen, a CGI-t fikázni ebben a filmben.. mindenre gondoltam, csak erre nem. Mérföldekre van a FOTR minőségétől.. Gollum meg minden mástól fényévekre van, amit eddig láttunk..
Na mindegy, ennek a fórumnak az elődjét is azért kedveltem meg, mert halálra idegesítettem magam a HC Tolkien-fanek FOTR kritikáit olvasva - szal nem lepnek meg a negatív vélemények.. na majd tényleg írok egy kritikát, egyelőre bocs ezért a nem kicsit off-jellegű szösszenetért.
We will drive the machinery of war with the sword and the spear and the iron fist of the orcs!
- ÉSzAH
- Nem elérhető
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Anna
- Látogató
A véleményem azonban nem egyértelműen pozitív.
A film hiányosságai közül azonban én nem az eredeti sztorival kapcsolatos átírásokat és változtatásokat emelném ki, nekem a technikai kivitelezéssel vannak problémáim.
animáció - a blue screen technika (kék háttér előtt felvett jelenetek) egyszerűen förtelmes, nem is értem, hogy lehetséges ez. Hogy lehet, hogy Gandalf repülése Gwaihiren fantasztikus, míg a nazgúlok borzasztóan műre sikerültek. No és a vargok, te jó ég! Látvány szempontjából egész egyszerűen nem veszi fel a versenyt az első résszel, sajnos.
És ami nem a technikával kapcsolatos:
kevés a humor.Lehetne sokkal több, ráadásul a rengeteg a szájbarágós jelenet, borzalmas...
Karakterek teljesen elvesztek, Frodó egy lényegtelen és üres figura szintjére süllyedt, Faramir... de hát tudjátok ti is.
Ami a legjobban hiányzott, a zene! Jelentéktelen volt a film zenéje! Hová tűnte Enya? A rohani-motívum volt talán, ami némileg kiemelkedett az egyhangúságból.
Persze azért borzasztóan élveztem:
Gollamot! Isten az a srác.
Entek! Különösen az égő fejű ent-srácot, aki belevágja az égő fejét a vízbe Orthancnál. No és új kedvencem, a fűzfa fejű ent srác, zseniális, ahogy kinéz!
Helm-szurdok! Na, ez már igen! Ebben nincs hiba, tökéletes, úgy, ahogy van (persze nagy kár volt folyamatosan megszakítani, de valószínűleg sokan felháborodtak volna, ha PJ nem így tesz)
gyönyörű képi világ (most nem az animált háttére gondolok, természetesen)
Gríma! Le a kalappal.Tökéletes.
Mindent összefoglalva számomra inkább csalódás volt ez a film, azt hiszem, én vagyok talán az első, aki ezt őszintén kimondja.Mindenképpen megnézem mégegyszer, még reménykedem, hogy egyszerűen csak rossz passzban voltam. Egy évet vártam erre a filmre, nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy nem sikerült jól!!!
- Iowa
- Nem elérhető
zsoffija írta: Iowa:még arra is kiváncsi vaok,hogy mondja eredetiben,h."Gollam!"...magyarban is elment(féltem,hogytisztán ki fogja mondani...)
Még az is tetszett,mikor újra "felbukkant"a Gollam.-"Mi a baj,Szméagol?"-brrr!
Gollumnak ejti. Angolban úgy mondja Szmégol. Szóval nem ejti oda az
á-t.
Ezt az angolban is nagyon jó, ahogy mondja: po-té-to.(persze ez csak fonetikus.)Nagyon tetszett.Samu: BUR-GONY-A
- Rabyn
- Nem elérhető
Samu: BUR-GONY-A
gollam: Add nekem a halckát frisszen capkodoszan nyam nyam.. És tarcd meg a burgonyád..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- undúmiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Én ma láttam és nekem Gollam monológjai tetszettek a legjobban!!!!!!!
Puszi:
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Nagyon elégedetlen vagyok a számítógépes animációval bizonyos jelenetekben. A vargok számomra a látványtechnika 10-15 évvel ezelőtti szintjét idézték, nem is beszélve Legolas lóraugrásáról, ahol jobbra lendül, miközben balról száll fel.
Frodó és Samu utazását kicsit vontatottnak találtam, de nem igazán tudnám, hogy filmes eszközökkel hogyan lehetett volna ezt elkerülni. Lehet, hogy még így is ez volt a legjobb megoldás.
A Helm-szurdoki csata lenyűgöző volt, de a filmesek alkalmazhatnának stratégákat a forgatásnál, mert úgy, ahogy ők megjelenítették a Uruk-hai sereg FELTÉTLENÜL győzött volna. Ezt egy-két hatásvadász túlzás kihagyásával el lehetett volna kerülni.
Akár hiszitek, akár nem, mindezek ellenére nem mondanám, hogy csalódott vagyok. A film a székbe szögezett, de nem ANNYIRA, mint a FOTR.
Azt nem kezdem sorolni, hogy mi tetszett benne, mert az nagyon hosszú lenne. A teljesség igénye nélkül a leg-ek:
a fekete kapu
Gollam skizofrén monológjai
Legolas és Gimli beszólásai
Legolas általában
a tünde íjász-sereg
Haldír - sokkal jobb volt, mint az első részben, bár a DVD verzión már bizonyított
Grima - a TTT legparádésabb alakítása (Gollum mellett, de ő félig animált)
Arwen és Elrond vitája (Liv-re nem kellett volna ráadni azt a lila ruhát, teljesen elveszett a légies tündesége, aminek az illúzióját az első részben még sikerült fenntartani.)
A felét sem soroltam fel.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- Gollum
- Nem elérhető
A kigyónyelvü karaktere zseniális. Ahogy kinéz, ahogy beszél, artikulál, a szemei, mindene illik az egyéniségéhez! Még a zsíros haja is! Csak hát a szinkron ugye nem a legjobb. Legolas amikor felugrik a lóra. Valakinek egy picit talán tulzás, de elvégre ő egy tünde. Kicsit talán ahhoz tudnám hasonlítani, amikor az első részben a havon sétál! Viszont egy apró baki megfigyelhető! Felugrik a lóra valakinek a háta mögé és a következő jelenetben egyedül ül rajta! Szméagol vívódása, miután Faramir elkapja, szinte hietetlen mennyire el lett találva
- Miért szírsz Szméágol?
- Mert gaszda becapott
- Hát persze, hogy becapott
A kis monológok amit mondjuk a hal csapkodása közben motyog. Nagyon jó, hogy a könyvből belekerült a filmbe is.
A kettétört kardot hiányoltam és a Helm szurdoki csata elnyomta Vasudvard vs. Entek harcát.
De amúgy tökéletes! 10 pont
Kiszúrom a piszi szemét asztán Szompojoghat
- Thalionhirion
- Nem elérhető
Ejnye, de fránya egy fickó ez a PJ! Sikerült olyanra megalkotnia ezt a filmet, hogy egyszerűen nem tudtam eldönteni, amikor kijöttem a moziból csütörtök hajnali 1/4 4-kor, hogy tetszett-e vagy sem. Egyszerűen ültem a buszon meg a vonaton, és néztem magam elé. Ezért péntek délután 2-kor megnéztem másodszor is, és ekkor sikerült megéreznem, hogy ez mennyire jó film (ma délután lesz a harmadik )
Néhány kiragadott kedvenc jelenet:
Mikor Théoden ajtaja előtt Gandalf nem teszi le a botját, és egy alig észrevehető Gandalfos kacsintást küld Aragorn felé
Orthancban kérdezi Gríma, hogy hogy győzheti le a tűz a követ, meg hogyha sikerül is, akkor is rengeteg ember kell hozzá, Szarumán csak annyit mond: tízezer ember, Gríma megkérdezi, hogy de kinek van ennyi embere. Szarumán nem szól semmit, csak kilép az erkélyre, mögötte a kígyónyelvű, lenn meg tombol a tízezer ork.... az nagyon ott van
Vasudvard ostrománál meggyullad az egyik ent, de amikor betör a víz, lehajol, és eloltja magát
Meg persze minden más tetszik, amit sokan írtatok
- Matej
- Nem elérhető
Megnéztem, és elszomorodtam!
Érdekes, hogy a könyvben az első rész kevésbé mozgalmas, mig a filmes verzióban forditva éreztem!
Rohan fővárosa úgy néz ki, mint egy icurkpicurka falu, az arany csarnok, meg olyan mint egy istálló (jó, lovas nép a rohir, de nem ennyire), ahol harminc szerencsétlen ténfereg!
Az szomorit még el, hogy ha visszagondolok a filmre, az elsőp kép, ami beugrik, az a szereplők távolba révedő könnyes szeme! Senki nem maradt ki a szórásból, minden fontosabb szereplő kapott pár másodpercet a merengésre!
Faramirt is sajnálom, hisz a könyvben EGYÉRTELMŰEN pozitiv szereplő, nem olyan mint a bátyja (ezért nem is kedves annyira sz apjának, mint ő).
Minden más tetszett, talán az Entek lehettek volna nagyobbak!
Azért a bővitett verziót megveszem dvd-n!
Matej
Matej
- Laurelin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-Gollam, ahogy megcsinálták. Látni lehetett a bőrén, hogy "igazi", a nyál megcsillant az ajkain, a sebhelyek a hátán. Talán a szemei voltak egy kicsit túl idegenek, de ez sem zavart.A hangja meg maga a tökély! Tátott szájjal, elérzékenyülve figyeltem az önmagával vívott harcát.
-Samu és Frodó barátsága megint jól el lett találva, bár nem emlékszem a könyvben olyan részre hogy karddal támadt volna F. S.-ra. Mégis jól vette ki magát.
-Frodó belső harca megint ász volt. Sokszor annyira Gollamos volt, hogy a hátamon futkozott a hideg.
-az entek is tetszettek én pont így képzeltem őket.
-A tünde sereg amint Helm-szurdokba vonul. Annyira érezni lehetett a fenséget bennük. És jó volt hogy Haldír más oldaláról is megmutatkozhatott. Szerintem jó volt a halála, ahogy bemutatták a szemén keresztül a tündék veszteségeit. Szabályosan belesajdult a szívem.
- Azene is tetszett ami a rohírokat kísérte, úgy éreztem odaillik.
ami kevésbé tetszett:
-A nazgúl lova. Nos én azt úgy képzeltem mint valami szörnyen elcsúfított pegazust. Hiányzott, hogy nem volt lószerű.
-Azb ominózus olimpiai láng. Röhögtem rajt amikor erdetileg drámainak kellett volna lennie
-Amikor Legolas a lóra felugrik. Persze tünde meg minden, de azért ez akkoris túlzás.
-Valaki a helm szurdok védői közt egy olyan kötött sapkában van amin látszik hogy gépi kötésű :closed:
-Faramír eltévelyedése egy kicsit megijesztett. Gondolkodnom kellett, hogy én vagyok hülye, vagy ez tényleg nem így volt.
-A Holt-láp nem volt különösebben ijesztő, bár Frodó beleesése jó volt.
-A wargok is félresikerültek kisebbnek és félelmetesebbeknek képzeltem őket.
A film végén meg úgy ültem ott mint egy hülyegyerek, mert vártam, hogy Gandalf megy Szarumánhoz, és a többi elmaradt részt, ehelyett csak a névlistát láttam.
De minden bosszantó apróság ellenére százszor meg tudnám nézni, és remélem meg is fogom.
Lemostam a festéket arcomról
most látszik csak, nem mosolygok,
a rettenet fintora ez.
- Ramatar
- Nem elérhető
Amit tetszett:
-Gollam/Szmeagol CG alakja, amely tökéletesen életre keltette a könyvbéli figurát. Zseniális megoldás és a magyar hang sem marad el színvonalát tekintve.
-Ami mindennél jobban tetszett a Fekete kapu. Ennek a képi megjelenítése visszarepített a saját gyerekkoromba. Annyira meseszerű, annyira gonosz , annyira nem evilági. Olyan, mint egy rossz álom, amit nagyon jól sikerült megoldania az alkotóknak. Gratula
-Aragorn figurája kezd kibontakozni. Már nem egyszerű kosza, hanem inkább egy hős katonakirály. Viggo Mortensen ettől a résztől kezdve tűnik a megfelelő választásnak a szerepre.
-Dramaturgiailag nagyon jó, hogy a Gandalf/Balrog küzdelemmel kezdődik a film. Bár a könyvtől eltérő módon tudjunk meg az összecsapás részleteit és kimenetelét, de ez sem idegen Tolkien művétől.
-Theoden király átváltozása nagyon tetszett.
-Hihetetlen látványos és félelmetes az Uruk-Hai orkok menetelése a Helm szurdok felé.
-Nagyon király, amikor az entek megindulnak Vasudvard felé.
Ami nem tetszett
-Gandalf és Balrog küzdelme képileg elnagyolt.
-Kigyónyelvű Grima alakja bár ilyen a könyvben, karakterét tekintve nem ennyire nyilvánvalóan a gonosz erőket támogatja. A könyvben lényegesen érdekesebbek a dialógusai.
-Gimli poénkodása néha túl otromba és túl fölösleges. Egyes helyekre persze nem baj, hogy Tolkientől eltérően beleírták.
-HATALMAS HIBA: A Helm szurdoki ütközet túl nagy szerepet kapott a filmben. Ez a könyv kétharmadánál véget ér. Nagyon fontos dolgokról maradunk le emiatt.
-Hiányzik: Gandalf Vasudvardban + A Palantír összetörik, Banyapók
-Faramir NEM Boromir 2. Ezt a hülyeséget. Teljesen agyonvágja a történetnek ezen szálát.
-Az Uruk Hai orkok magyar hangja túl vékonyan szól. A hangmérnököt fel kellett volna rázni álmából
-A két torony vége nagyon hiányzik a filmből. Azt sem tartom túl jó megoldásnak, ha hozzácsapják a zárófejezet. Márpedig ha így történik, akkor van rá elképzelésem, hogy fogják agyoncsapni vele a befejezést.
Szám szerinti értékelésem: erős 7
Vasudvard alagsorainak ismeretlen lakója
- Eliza
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
A hét végén 2x láttam a filmet és mind a készter nagyon tetszett.
Sokan kifogásolják, hogy a film eltét a könyvtől bizonyos részleteibe.
Véleményem szerint a film úgy jó ahogy van. Egy könyvet nem lehet 100% filmre vinni. Így PJ. meg kellett oldania ezt a helyzetet és nagyon jó megcsinálta.
A szereplőkkel nem volt semmi bajom. Aragorn, Gollam és Frodó nagyon jó volt. Gimlinek jók voltak a beszolásai. Gandalf és Éomer szeirntem is több szerepet kaphatot volna. Sokaknak nem tetszer Faramir, mert túl sötét volt a karaktere. Szerintem PJ így szerette volna érzékeltetni a hasonlóságot a két testvét Boromir és Faramir között. Egyfomák, mind a kettőjüket megkisérti a gyűrű. De Faramir annyival jobb, mint a báttyja, hogy ő ellen tudott állni a kisértésnek és eltudta engni Frodóékat.
A Helm szurdoki csata nagyon jól volt kivitelezve, főleg, hogy a tündék is helyet kaptak benne.
Egyszóval a film fantasztikus, amikor vége lett nagyon csalódott voltam, hogy 1 évet kell várnia a Király visszatértig.
- Corwin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Már mindent leírtak itt el?ttem, de azért átfogóan: féltem a Jackson-i átírásoktól...de összességében nem zavart. Nem mondom, hogy nem örültem volna, ha teljesen a könyvet követi - de ilyenkor mindig eszembe jut PJ egyik nyilatkozata, ami szerint a Gy?r?k Urát mindenki másként látja maga el?tt. Ez az ? látásmódja, akinek nagyon nem tetszik, annak szabad az út....
Keveselltem Éomert...nekem ? volt az egyik kedvencem.
Megint megtaláltam azokat a részeket, amelyek a székhez szögeztek (tündék bevonulása a Kürtvárba... csak azon filóztam, hogy Haldír, a lórieni tünde miért Elrond üzenetét hozta?)
Gollam nagyon jó....muszáj lesz elmennem megnézni az eredeti hanggal is...
Az úton hol itt, hol ott, de várható,
Feltünhet egy kóbor vándorló,
A szürkébe öltözött tünde csavargó...
- Penngaladiel
- Nem elérhető
A shieldmaiden szó szerinti fordítása, bár ez magyarul elég furán hangzikmîr írta: Jut eszembe, ahol majdnem eldobtam az agyamat:
Páncélos szűz???!!!???
Viszont kérem, hogy ne cseteljük szét a topikot Szigorúan a vélemények leírására és osztályozására használjuk, jó?
- Iowa
- Nem elérhető
Dodiee írta: Nem tudom, nekem sokkal jobban etszett Gollam angol hangja, a magyar nekem túl mély.
Ez tök jó. Én azért tartom jobbnak Szmeágol magyar hangját,(mert úgy láttam előbb) mert az angol nem túl magas. Ez tök muris.
- zsoffija
- Nem elérhető
Még az is tetszett,mikor újra "felbukkant"a Gollam.-"Mi a baj,Szméagol?"-brrr!
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- mîr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Páncélos szűz???!!!???
mîr
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Faramir mér negatív szereplő??? EZt kikérem magamnak!!!
- nagyon jó a díszlet, bár gyakran látszik a papírháttér
- amikor mndják, hogy a gyerekekte és a nőket vigyék biztonságos helyre, Legolas a háttérben pakol egy ládába!!!
- Gimlit beállították bohócnak a filmesek
'Is there anybody out there?'
- Szárnyas Nazgul
- Nem elérhető
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- A Fák Úrnője
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Előre leszögezem, az értékelésem TÍZES.
Nekem semmi bajom nem volt a hozzátett, illetve megváltoztatott dolgokkal. Csak az volt a bajom, hogy Aragornék és Trufáék nem találkoztak. Pedig azt úgy megnéztem volna!
Az enteket én leginkább fogpiszkálókhoz hasonlítanám... csatlakozva az előttem szólókhoz, vékonyak és kicsik lettek...
Faramirral különösebben semmi bajom, szerintem ez azért nem olyan súlyos jellemváltozás. Engem nem zavart.
Haldír... az első filmben őt meglehetősen ellenszenvesnek találtam (úgyértem külsőre), de ez az érzésem a halála alatt teljesen kiment a fejemből... olyan szomorú volt...
Nekem a vágással semmi bajom nem volt, mindig tudtam követni az eseményeket, csak az volt a bajom, hogy a csajok, akikkel néztem ezzel nem így voltak... és olyan kérdésekkel bombáztak: Hogy kerültek hirtelen az erdőbe?! Gondolhatjátok hogy ők nem olvasták a könyvet..
A moziból egy afféle ,,csak ennyi volt?'' érzéssel távoztam... most várhatok egy újabb évet a következő filmre! :bawling:
Az az olimpiai lángot cipelő ork tényleg eléggé murisra sikeredett főleg azzal a lassítással.
Összefoglalva, nekem nagyon-nagyon-nagyon tetszett. A hangulatát szerintem tökéletesen eltalálták, pont az a szürke, sötét, mindennek-vége-lesz érzés fogott el, ami a könyv olvasása közben...
Ja, a zene... gyönyörű! Annyiranagyon eltalálták a a hangulatot, hogy az fantasztikus.
Istenire sikeredett!
Nin o Chithaeglir, lasto beth daer,
Rimmo nin Bruinen dan in Ulaer!
- Narië
- Nem elérhető
- Dae/siss
- Nem elérhető
1: Aragorn csodás feltámadása (ennyi Liv azért nem kell)
2: a vágástechnika. Helyenként nem világos, mi hol van és miért, de ez is főleg csak a film elején zavaró, utána már nem.
Jelentem alássan: (ha nem is tízes, de legalább) HETES.
- [Nerwen]
- Nem elérhető
[size=9:qtk9vqnk]Ugye jól mondom? [/size]
"In my sleep unsuspecting put a gun to my head.
I hate my pathetic life"
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.