- Köszönetek: 0
Vélemények, kritikák A Két Toronyról
- Sorel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Én a változatatásokat nem érzem annyira súlyosnak, szerintem inkább technikai, dramaturgiai szempontból van jelentőségük, a mű alapkoncepcióját nem érintik.
Nem értem, miért haragszotok annyira Faramirra. Én egyáltalán nem találom őt negativ, "gonosz" figurának. Nekem pont azért ő, és Boromir a kedvenceim, mert igazi emberi lények. Nem túl jók, és nem túl rosszak. Az emberi jellem összetettségének hangsúlyozása nem vethető P.J. szemére.Úgyis annyi "tökéletes" ember...stb szerepel a műben (Aragorntól kezdve, Gandalfon keresztül az összes tündéig).
- Sorel
- Nem elérhető
Én a változatatásokat nem érzem annyira súlyosnak, szerintem inkább technikai, dramaturgiai szempontból van jelentőségük, a mű alapkoncepcióját nem érintik.
Nem értem, miért haragszotok annyira Faramirra. Én egyáltalán nem találom őt negativ, "gonosz" figurának. Nekem pont azért ő, és Boromir a kedvenceim, mert igazi emberi lények. Nem túl jók, és nem túl rosszak. Az emberi jellem összetettségének hangsúlyozása nem vethető P.J. szemére.Úgyis annyi "tökéletes" ember...stb szerepel a műben (Aragorntól kezdve, Gandalfon keresztül az összes tündéig).
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Telving
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
A film eléggé eltávolodott bizonyos részeknél a könyvtől,még FoTRhez képest is.De végül is aludtam egyet a dologra,és hát nem bántok inkább senkit.Ez egy marhajó FILM.Látványosabb,pörgősebb mint az első rész,s fantasztikusabb,mint eddig bármi.Szméagol lenyom minden hús vér szinész.Hozzá képest a FF film szereplői is kevesek.A hobbitok Szilszakállon való utazása kicsit makkantós volt.Vasudvard pusztulása viszont kemény.Na meg persze Helm-szurdok is.Apám...
A karakterekhez így hozzányulni és bekavarni?hát,talán ezt nem éreztem túl szerencsésnek.De valószínű,erre szükség volt.A 3.rész után biztos összeáll a kép.Ja,a betonkemény az Mordor kapuja volt.Fullon összeszorult a szivem a látványtól.És a csaták...
Szóval én a filmnek,mint FILM 10-est adok.És ez így van rendjén.Senki ne várjon lehetetlent a "kiwiktől".Gratula PJ-nek
- Ery
- Nem elérhető
A film jó, sőt nagyon jó, bár élmény szinten nem közelíti meg az 1.részt. Ennek okai valószínűleg a következők:
Az 1. rész az újdonság erejével hatott és ezt az élményt megismételni nem lehet.
A komor hangvétel, ami jellemzi a 2. részt.
Összhatását tekintve a a TTT azonban egy remek film és ezen az sem változtat, hogy PJ igencsak elrugaszkodott a könyvtől. Sajnos ismét csak meg kell állapítanom, hogy a 3óra iszonyúan kevés. Olyan észrevétlenül röppen el, hogy az ember szinte csodálkozik: "Máris vége : " Igaz, Utána a székből felállva nagyon entes az ember járása
Most itt következhetne a felsorolás, hogy mi tetszett és mi nem. Lehet, hogy meg fog történni...
Ezen a helyen a nemtetszett kategóriában általában azok a jelenetek vannak, amelyek általában nem vagy másképpen vannak a könyvben. Nem igérem, hogy nem csatlakozom azokhoz akik ezt teszik, csupán megpróbálom.
Ad1: Az Entek. Úgy vettem észre, hogy mindenki kicsinek találta őket. Igazából én vékonynaktaláltam őket. Szereplésük, lassúságuk, nemtörődömségük és végül hirtelen feldühödésük azonban jól eltalált volt.
Voltak olyanok, akik hiányolták az enteket a Helm szurdokban. Nos ott leginkább a Huornok voltak és úgy vettem észre, hogy ők teljes egészéből hiányoznak a filmből. Pedig jó jelenet lett volna ahogy az erdő megindul Vasudvard felé .
Ad2: Faramir. Hát igen. Nos megszoktam már, hogy mindent megpróbálok megmagyarázni ezért most itt is kísérletet teszek rá bár lehet, hogy magyarázatom hibás lesz.
1. Az emberek szive könnyen csábul.
2. Faramir ember.
3. Faramirt megkisérti a gyűrű.
De! Faramir nem magának akarja a gyűrűt, mint Boromir, hanem elküldené az apjának, tehát már itt jelentkezik egy komoly különbség.
Végül pedig Faramir van olyan belátó, hogy belássa, a gyűrűt útjára kell engednie.
Tudom, hogy mindez nem egyezik a könyvben leírt nemes szívű (szerintem túl egysíkú) figurától, de ha figyelembe vesszük, hogy ki hogyan, és főleg mennyi idő alatt utasítja el a gyűrűt (szigorúan az 1.részben látottak alapján) akkor a sorrend:
1. Gandalf (minden teketória nélkül)
2-3 Aragorn és Galadriel (így ebben a sorrendben némi effekt után)
Mivel pedig Aragorn az egyik legfontosabb pozitív EMBER hős, vele nem versenyezhet más.
Most pedig jöhetnek a kövek...
A többit majd később...
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Álmos
- Nem elérhető
Csodálatos, fantasztikus, egyszerűen lenyűgöző...nem találok szavakat....
...talán...
" Mit réges régen emelt hangos dicshimnusz,
Istenek hangszereiből áradt szét e Föld;
Megannyi forma gyöngyszemekként az égboltra hull,
ősi népeknek adva át, mit aztán a gonosz örökölt.
E korban, amikor a csúf és gonosz karöltve jár elöl,
E korban, amikor a finom vonalat durva szeglet tépi meg,
E korban, amikor a nem várt csodálat is gyűlöl;
Nem jönnek el a várva várt boldogidő percek.
Egyet tudok, amiért köszönetet kell érezzek!
A zeneszerzőt nem okolom, hiszen a Végzet ódája ő maga;
Mit oly sok ember kutat: boldogságnak hívott többsoros vers,
íme megjelent, egy a sötétséggel vívott véres harcban.
A sötétség, mely magába zár, adja neked a kulcsot,
- meglátni és érezni, meghajolni és tisztelni -
amivel a gyógyító fényt a sötétből a világra nyithatod. "
Huhú
- mîr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
mîr
- Áfonya
- Nem elérhető
Khm, szóval TTT.
Még 2x-i nézés után sem tudtam megemészteni teljesen. Az egyszer biztos, hogy aki úgy ült be, hogy valami pontosan olyat várt, mint a FOTR, az csalódott. Szinte ahhoz hasonlít, mint amikor egy könyv egy fejezetét megírja egy író, a következőt pedig egy másik. Ez persze nem azt jelenti, hogy szükségszerűen rossz, csak éppen teljesen más. A FOTR-nél úgy érezte az ember, hogy nem is filmet néz, hanem átkerül egy másik, tökéletesen kidolgozott, valós világba. A TTT-nél nem tudod elfelejteni, hogy filmet nézel. Egy nagyon finom jelnetekkel megtűzdelt, de mégis akcióra-kalandra épülő filmet.
Ez a film nagyon gyors. Három óra alatt lepergetett, rohanvásszerű történés, ami egy lélegzetvételnyi szünetet nem hagy, és nincs meg benne az a szép végigvezetés, mint a FOTR-ben, csaponganak a vágások. Természetesen ez azért van, mert három szálat kell lebonyolítani, ez viszont azt jelenti, hogy erre a három óra túl kevés. Többet viszont nem engednek, v. nem megvalósítható – ergó 22-es csapdája.
A film hangulata viszont teljesen eltalált, és teljesen TTT. A fény-árnyék játék, a kékes megvilágítás, az eső, az állandó szél, mind nagyon sokat hozzátesznek ehhez. Itt már semmi remény. Depresszív, félelmetes, fenyegető.
Úgy érzem, a TTT inkább PJ mozija. Eléggé kijön bene a horrorfilmes múltja (nem pont azért mert olyan ijesztőek egyes jelenetek, hanem mert sok az olyan jelenet), és szemmel láthatólag a két női társíró nem fogta úgy vissza PJ-t, mint az első résznél. És ez az én egyik legnagyobb bajom is, hogy hiányoznak az emocionális úgymond „nagyjelenetek”, ott az érzelem, de finomabban, alig kivehetően, és annak a nagy része is inkább elmegy a humor felé (lsd. Gimli)
Másik problémám az elosztás. Sztem Aragorn, és a Helm-szurdokos buli sok. Ahhoz képest, hogy elvileg a történet középpontjában Frodó és a Gyűrű útja áll, hát, ez eléggé nem úgy nézett ki. Pl. a „Gríma nyomul Éowynra”, a „völgyzugolyi lamúr” és az „add ide a kardod” jelenetek simán kimehettek volna. (Sőt az egész vargos harc is.)
A vicc az az, hogy PJ-t ennek ellenére nem lehet sehol megfúrni, mert még ezek a jelenetek is tökéletesen *illeszkednek* a cselekményfolyamba – tehát van jelentőségük. Ennek a filmnek nem a rendezés v. ilyesmi a hibája, hanem a vágás. (Állítólag más ember vágta, mint a FOTR-t.) Egyszerűen túl rövid. De PJ ennek ellenére a legtöbbet hozta ki abból, amit 3 óra és egy ilyen könyv kombinációjából lehetett.
Amit furcsálltam:
a rengeteg ROTK-be áttolt (?) jelenet (Banyapók, palantír, leszámolás Szarumánnal – ez mind a harmadik részbe lesz bezsúfolva? :hein:)
a Gyűrű. A FOTR-ben szinte önálló karakter, itt alig jelenik meg.
Az entek kevesen vannak – olvasás közben mindig úgy képzeltem, hogy egy hatalmas csapat zúdúl rá Vasudvardra, persze aztán lehet, hogy tényleg nem is volt annyi ent, csak én képzelem így.
Szauron a lá Barad-Dúr-i neonreklám
Ami nem tetszett:
Faramir – bár nála már a nemtetszésből eljutottam egy olyan szintre, hogy nem tudom hova tenni. 8O Főként azért, mert szegénynek nem volt elég ideje kibontakozni… Remélem PJ-nek még van valami talonban Faramirral kapcsolatban.
Vargok
Gandalf, Théoden meg az Ördögűzős jelenet
Kevés Trufa-Pippin
A nyuszifőzős jelenetnek nem az a lényege, hogy Gollam és Samu a kaján vitatkoznak, hanem az, ahogy Samu gondoskodik Frodóról – ebből nem sok látszott, főleg mert Frodó közben teljesen másfele mászkált… maradt Samu, Gollam, meg a krumpli. Eh. Ezenkívül, mi ez a „dagadt hobbit” poénkodás? Az oké, hogy oldani akarják a feszültséget, de sztem a Frodó-Samu-Gollam részleg inkább a depresszívebb dolgokért felelős, nem a közönség vihogtatására – arra ott van Gimli, épp elég is. Ezt a jelenetet is nagyon megvágták, én úgy érzem.
Ami tetszett:
kameravezetés, totálképek és a lassított felvételek (móriai nyitás, Edoras, Vasudvard elárasztása, Kürtvár, Morannon, csatajelenetek)
Théoden és a rohírok (de Théoden főként, őt a könyvben is bírtam, de most mégjobban. Szerencsére jól választottak, amikor úgy dötöttek, hogy az ő szerepét hangsúlyozzák ki.)
Éowyn, Éomer, Gríma, Gollam, Szilszakáll
Legolas és Gimli
Kicsit komolyabb és találékonyabb Trufa+Pippin :itscool:
Frodó „gyűrűs” jelenetei (az egyiknél a szeme meg a hangja is tiszta Gollam, hátborzongató. Elijah rulz.)
Gandalf, Éomer és a rohírok vágtája (a lónyaktörő lejtőn )
A tündék a Helmnél (egyszerre felemelő és csodálatos)
Ahogy Keselyüstök megérkezik
Frodó és a nazgúl (hát kövezzetek meg, de az egyik olyan jelenet, ami nekem legjobban bejött, annak ellenére, hogy az egész osgiliathi kitérő hótt felesleges volt )
Arwen látomása (egyetlen Arwenes jelenet, aminek volt valami értelme)
A „fennkölt” dialógusok, a szövegbe beleszőtt versek (végre!)
A ZENE (imáááádlak, Shore bácsi )
És sose gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani, de Szegény Haldír!!! :bawling: :bawling:
Összeségében 8 és 9 között, de ez még változhat.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Sesy
- Nem elérhető
Frodó vmi fantasztikusan játszott. Nekem legalábbis naon tetszett, bár a Samuval való barátságát is jobban mutathatták volna. De azt majd a RotK-ban.
Gollam. Én se pont így képzeltem el, de annyira Gollam volt, hogy nem zavart. Az a vita! A nyulpaprikás! "Dagadt hobbit" - ez oan aranyos volt
Helm szurdoki csata. ahhoz képest hogy nem szeretem a csatákat, a könyvben se, ez jó volt. Csak hosszú kicsit.
Legolas és Gimli barátsága naon király! Gimli beszólásai oan aranyosak
Éowynban kellemesen csalódtam, Théoden is egész jó volt, Éomer mint egy vadember - és mért csak ennyit szerepelt?
Faramir! :bawling: :bawling:
nazgúl vs. Frodó - sztem annyira nem volt rossz. Vagyis maga a jelenet abszurd, de mégis volt benne vmi ami tetszett...
Zene gyönyörű
A film vége naon szép (majdnem sírtam is rajta)
Frodó és Samu "verekedése". Nem is volt rossz. Sőőt... "A te Samud." :crying:
Arwen... tömör nyáááál. "Ahol a világ sorsa a tét, ott nincs helye az erotikának". Hát nehogymár a szerelmi bánata legyen a film főjelenete...
most több nem jut az eszembe.... Én 10 pontot adok.
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Azt hiszem, rájöttem a Samu-epilógusokra. (Nagy szám!... )
Az első és a második filmet is dramaturgiailag az ő kis monológja zárja.
Nem lennék meglepve, ha a harmadik végén valóban ő mesélné el, hogy mi történt a szövetség tagjaival (- amint azt a Piros Könyvben is teszi, nem?... )
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Vic
- Témaindító
- Nem elérhető
Már a topic elején is kértem mindenkit, hogy NE ITT beszélje ki a filmet, vagy a másik hozzászólását. Itt mindenki csak leírja a véleményét a filmről - lehetőleg egyszer - hogy tudjuk követni, mikor látta és kb. hány pontra értékeli egy 1-10-ig tartó skálán.
Kérnék mindenkit, hogy itt NE CSETELJEN!!!
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Részemről szomorú vagyok, hogy valamit annyira vártam már mint ezt a filmet és messze a várakozáson alul teljesítettek. Nem értem egy olyan Tolkien rajongó társaság mint PJ és a többiek hogy nem láttják hogy nem stimmel valami hogy egy kissé üres a film. Önmagában nem rossz film de az elsőtől nagyon távol van...(szvsz) :rmad2: :rmad2: :rmad2: :shake: :shake: :shake: :crap:
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
- Vic
- Témaindító
- Nem elérhető
Előre kell szögeznem azt, amit már nagyon sokan mondtatok már előttem: újra meg kell nézni és el kell olvasni a könyvet, hogy rendesen véleményt lehessen róla mondani. Nagyon sok mindenben tért el a könyvtől - sajnos szerintem fölöslegesen.
Mindent összevetve a katarzis nem maradt el, ugyanolyan hihetetlen élménnyel jöttem ki a moziból, mint az első résznél. Fergeteges a látványvilág, gyönyörűek és monumentálisak a díszletek, hihetetlen a zene.
A szereplők jelleme jobban ki lett dolgozva, nagyon jók az új karakterek is - egyetlen kivétellel (Faramir).
Különösen hálás vagyok P.J.-nek a Legolas-Gimli vetélkedéséért, Gollam vívódásáért (ahogy örlődik saját magával, egyszerűen elképesztő). Elijah remekül játsza Frodó szenvedését, Samu igaz barátként áll mellette. Pippin és Trufa szerepét jelentéktelennek éreztem - és ezt nagyon sajnálom. Éowyn nagyon a szívemhez nőtt (szabályosan drukkoltam neki és Aragornnak ), viszont Arwent nem értem, miért kellett egyáltalán beletenni a filmbe. Egyszerűen látszik, hogy kényszer-cselekvés volt, amit maga P.J. is megbánhatott azóta... Fölösleges volt az egész Arwen/Aragorn álmodozásos jelenet, a völgyzugolyi rész egyedüli narratív értelmének csak Elrond és Arwen párbeszédét tartottam... Ha már itt tartunk, azt sem értettem meg, hogy Galadrielt miért kellett belekeverni ebbe az egészbe. Csak megkavarja azokat, akik nem olvasták a könyvet.
Az egész filmre valóban jellemző volt az, hogy sötét, borús, nyomasztó - de ennek ilyennek is kellett lennie.
Ami hihetetlenül tetszett:
- A sírás kerülgetett, amikor megláttam Morannont. Mintha a díszkiadás borítója hirtelen megelevenedett volna előttem. Azelőtt el sem gondolkoztam azon, hogy azt a monumentális kaput valahogyan mozgatni is kell, és akkor megláttam azt a két trollt. 8O Hihetetlen élmény volt az rész. Furcsállom, hogy sokatoknak nem tetszett.
- Hasonló élmény volt - holott teljesen ellentmond a könyvnek -, amikor a teljesen kétségbeesett, letört Helm-szurdoki védők először megpillantják a vonuló tünde-sereget. A hátamon végigfutott a hideg. Ha valamivel lehetett lelkesíteni, bátorságot önteni abba a maroknyi emberbe, akkor az tényleg a teljesen egyszerre menetelő, méltóságot, nyugalmat és fegyelmet árasztó tündesereg volt. Tátva maradt a szám. 8O
- Az egész Helm-szurdoki csata nekem személy szerint nagyon tetszett, de a könyvben is ez a kedvenc részem. Amikor az orkok elkezdtek egyszerre dübörögni, az egész moziterem remegett, a székemet is beleértve. (Ott jött ki igazán, hogy P.J. Új-Zélandon stadionban vette fel a hangeffekteket.) Legolas csúcs volt (lsd. Legolas topic), Aragorn szintúgy, Gimli pedig méltó párja volt Legsie-nek. De miért kellett Haldírnak meghalnia???
A számítógéppel létrehozott élőlények közül nálam bejöttek az entek is - nem volt semmi, amikor mindannyian megindultak Vasudvard ellen -, az olifántok nagyon tetszettek, a szárnyas nazgúlok szintúgy, Gollam - mint már írtam - maga a csúcs. A vargoknál leginkább az volt a bajom, hogy nem igazán értettem meg, hogy egyik-másik farkas miért nem esett neki a tőle alig fél méternyire lévő ló nyakának, amikor a gazdája éppen a lovassal küzd?
Ami nem nyerte el a tetszésemet:- Amikor Frodót, Samut és Gollamot megláttam Osgiliathban, tátott szájjal pislogtam, hogy jól látok-e...
- Faramir, nem ragozom, hogy miért, úgyis tudjátok.
A többit nagyrészt előttem már leírtátok, úgyhogy fölösleges nekem is megtennem. Én 9 pontot adtam neki, minden hibája ellenére. De ez a 9 pont csak úgy áll, ha teljesen külön gondolok a könyvre és a filmre.
- Amilgade
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
A skálán a 7 és 8 között van, sajnos.
Még most is a film hatása alatt állok, kb. 10 perce értem haza a moziból és azon gondolkozom, hogy miért nem érzem azt a felemelő érzést, amit az első rész után éreztem. (Talán mert túl sokat vártam! )
Az Entek tényleg túl kicsik, és amikor a Vasudvarban vannak, nehezen lehet elhinni, hogy le tudják győzni Szarumánt.
Gollam egyszerűen csodálatos!!! Így megcsinálni egy figurát!. Minden elismerésem a szerzőjének!
A legjobban ott szorult el a szívem, amikor Haldír haldoklott, és utolsó pillantásával a halott tündéket nézte. Nem tudom szavakba önteni, mit éreztem!! Miért kellett Haldírt "megölni"????
Szombaton újból megnézem. Azt hiszem addigra letisztul bennem a "mostani" érzés, és talán megértem miért kellett PJ-nek megváltoztatni a 2. részt.
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Telumehtar
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
varda írta: (Szép szeme van annak a haradi? embernek, aki odamegy Samuékhoz, miután Samu legurul a hegyoldalról. )
Ők a Keletlakók. Az a jelenet nagyon jól megmutatja, mire gondolt Celeborn az első film bővített változatában: "Óvjanak e palástok a barátságtalan szemek elől"
varda írta: Az entek szerintem is kicsik és vékonyak, de különben jól sikerültek. Kár, hogy nem látjuk Szilszakáll otthonát. Én szerettem volna látni, ahogy a két hobbit megnő és a hajuk göndörödik. No meg Hamariberkenyét is hiányoltam. És hova tűntek a huornok????
Huornok remélhetőleg leszenek a bővített változatban. És szerintem is láthatjuk majd Szilszakáll otthonát, hiszen elejtett róla egy megjegyzést a hobbitoknak menet közben.
Nagyon jól megmutatták, milyen sokfélék lehetnek az entek: még fűzfa-ent is volt!
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
Én is ott voltam a bemutatón és bár nem tudom kit mennyire érdekel de azért kifejtem a véleményem.
Nagyon tetszett a film kezdése, jól tették hogy Gandalfal és a Balroggal kezdtek. hatásos volt.
A Fangornt meglehetősen eredetien jelenitette meg PJ kicsit más mint a könyvben de szerintem ez pozitívum a filmben.
Morannon csodálatos...
Úgy érzem jól tették hogya az olifántokat nem csak a hobbitok szemében tették nagyá
Gollam személyisége igazán jól sikerült
Negatívumok (szvsz):
nagyon gyorsan lezavarták az orkok üldözését az elején de ez nem olyan vészes
Thédoennel miért kellet ezt csinálni ?
Faramír...katasztrófa mint egy átlag katona, mire volt ez jó? És szerintem az ürge önmagában nem egy olyan lélek aki eljátszhatna egy ilyen szerepet és még csak nem is volt szimpi
Tul kicsik az entek
Vasudvard jelentéktelenné vált Helm szurdokkal szemben és túl sok is volt a csata
Frodó és a nazgul... Hát szerintem katasztrófa volt az a jelenet.
Összeségében szerintem elmarad attól amit az első könyvből kihoztak. A legnagyobb hibának azt tekintem hogy -bár a film hangulata sikeresen zord- nem sikerült érzékeltetniük a hatalmas nyomást azt hogy ez már nem a hobbitok és a többi szereplő életéről szól csak hanem egész középfölde sorsa múlik a sikerességen. És Szauron fenyegetését sem lehet érezni. Olyan érzésem volt a film végén mintha maguk a film készitői sem tudták volna még mi lesz a harmadik részben..
Lehet kicsit aláértékeltem a filmet de ez van.
ui.: Én a hat könyvet külön filmesítettem volna meg ( Persze tudom hogy erre nincs lehtőség)
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
- Telumehtar
- Nem elérhető
varda írta: Az entek szerintem is kicsik és vékonyak, de különben jól sikerültek. Kár, hogy nem látjuk Szilszakáll otthonát. Én szerettem volna látni, ahogy a két hobbit megnő és a hajuk göndörödik. No meg Hamariberkenyét is hiányoltam. És hova tűntek a huornok????
Szvsz benne lesz a bővitett DVDben Szilszakáll otthona ugyanis azt nem tudom ki vette észre de amikor elöszőr találkoznak a hobbitok Szilszakállal akkor Trufa fején még nagyon láccik a seb viszont utána már egyálltalán nem láccik 8O Majd meglátjuk
Helm szurdok túlteng szerintem, háttérbe szorítja Vasudvard lerombolását. Másodszorra már azért értem, hogy miért kellettek oda a tündék, de szívesebben vettem volna, ha PJ inkább Lórien ostromát mutatja meg ehelyett. A Helm szurdoki csatának mintha nem lett volna vége. Egyszercsak győztek. Viszont van a filmben Aglarond!!! Láttátok? A helmi barlang belseje úgy csillog, hogy csak na!
Én azt hiányoltam hogy Gimli nem volt a barlangokban nem beszélt róluk Legolasnak és Legolas meg nem mondta hogy békésebb időben szivesen bejárná Fangornt... vagy majd a 3. részben?
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Összességében nekem tetszik a film, de nem osztályoznám.
Ami nagyon bejön az Gollam/Szméagol személyisége, a harca önmagával. Ahogy hűséges kutyaként néz a Gazdára a Tiltott Tónál, majd a csalódása, és ahogy ez visszahozza Gollamot. Jó a film végén a célzás, ahogy Gollam Banyapók segítségével látja feloldhatónak azt a problémát, hogy meg szabad-e ölni a Gazdát.
Faramir először ledöbbentett, de így másodszorra már nem tűnik olyan vészesnek. Szerintem hosszú távon nem sínyli meg a személyisége ezt a kis eltévelyedését.
Theoden az elején rettenetes, nem igazán értem, hogy miért kellett fizikailag is átalakulnia ahhoz, hogy az őrületet/megszállottságot vagy minek nevezzem, hiszen nem igazán az volt, kifejezzék.
Éowyn továbbra is nagyon tetszik.
Arwen sincs eltúlozva szerintem. Kell a történetbe ez a szál, hogy ne tévesszük teljesen szem elől a tündéket a 3. részig.
A vargok teljesen feleslegesek és rosszul is sikerültek.
A szárnyas nazgúl közel se olyan félelmetes mint a lovas. Meg a hangja is elmegy néha. A szárnyas jószágnak különben rongyos a szárnya. Ki tudja mitől.
A balrognak volt szárnya. Én azért úgy képzeltem, hogy a leesése nagyobb rombolást vitt végbe a Caradhrason.
Frodó és Samu is nagyon jó. Ahogy Frodó küzd a Gyűrűvel, ami lassan, de egyre jobban a hatalmába keríti. És ahogy Samu, hű barátként próbálja visszatartani.
A Szem is jól sikerült, félelmetes ahogy Szauron villámlik ott Barad Dúr tornyában kifeszítve. Most már értem, hogy miért kellett a Szemet átalakítani. Jó a Morannon is, két troll és egy gépezet szükséges a kapu résnyire nyitásához.
(Szép szeme van annak a haradi? embernek, aki odamegy Samuékhoz, miután Samu legurul a hegyoldalról. )
Az entek szerintem is kicsik és vékonyak, de különben jól sikerültek. Kár, hogy nem látjuk Szilszakáll otthonát. Én szerettem volna látni, ahogy a két hobbit megnő és a hajuk göndörödik. No meg Hamariberkenyét is hiányoltam. És hova tűntek a huornok????
Helm szurdok túlteng szerintem, háttérbe szorítja Vasudvard lerombolását. Másodszorra már azért értem, hogy miért kellettek oda a tündék, de szívesebben vettem volna, ha PJ inkább Lórien ostromát mutatja meg ehelyett. A Helm szurdoki csatának mintha nem lett volna vége. Egyszercsak győztek. Viszont van a filmben Aglarond!!! Láttátok? A helmi barlang belseje úgy csillog, hogy csak na!
Rohan túl sziklás nekem és az Aranycsarnok teteje se fénylik már messziről. Igaz, hogy a rohirok lovas nép, de az Aranycsarnokot, akkor is impozánsabbnak képzeltem ennél.
Namárie!
Varda Tintallë
I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
- Telumehtar
- Nem elérhető
Na akkor ime az én kis vélményem is:
Nekem a film hibáival együtt is naggyon tetszett az egész...
Szóval, ami tetszett:
Gollam egyszerüen csodálatos lett a Vakarék és a Rohadék inkább Gollam&Szmeagol párbeszéddé alakult...de nagyon jóra sikerült...nem tudom, a kávézóban vki mondta hogy Gollam olyan lett mint 1 kutya...háááát...van benne valami...de a Samu&Gollam ellentét is nagyon jól kilett hangsúlyozva
A Helm Szurdokban a tündék...hát Wowww....naggyon jó lett...egyszerüen fantasztikus...(Haldir mért halt meg? )
Entek... kicsit furcsák voltak...de szépeeek
Trufa és Pippin jó volt csak nagyon kevés Trufán látszott hogy idősebb bölcsebb..Pippin meg gyerekes és találékony
Zene...csodálatoss lett....egyszerűen odaillik és kész
Frodó álma Gandalfról... 8O Na az egy király jelenet...
Haldokló Aragorn&Lova
Grima, theoden,Eomer Eowyn Theodren...szóval rohaniak rulz
Ami nem tetszett:
Fangorn...nem tuodm...olyan csúnya lett...mármint mintha valaki a zöld mező mellé odahányt volna...én nem ilyennek képzeltem...de a belseje nagyon jó
vargok...blöeee...mint a plüsskutyák...
Faramir...hááát.olyan közepes... télleg BoZ 2 lett...
Mi értelme volt annak hogy Aragorn Háma fiával beszélget? Meg az a 2 gyerek jön a lovon...nem tom az nem teccet...
Az olimpiai lángos ork.... köhöm köhöm
Elrond...mért lett ilyen szigorú?
a nazgúlok...nem teccet...nagyon rossz lett
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Hajnalban kicsit nehézkesen fejtettem ki a gondolataimat és sajna ez most sem lesz másként...
Ami jó volt:
jó nyomasztó volt, reménytelen , akárcsak a könyvben bár itt 3 óra alatt kapjuk meg azt az adagot amit a könyvben kicsit lassabban
a lovak szépek
a nazgulok szárnyasai is jók, bár azért ezt lehet kritizálni...
az entek is jók voltak
Gollam is jó volt, nagyon el van találva...
A zene naggyon jó, bár félek, két egymás utáni évben Shore bácsi nem fog Oscart kapni...
Szarumán seregei szintén jók voltak, bár az a komikus meglepetés ami kiülhetett az arcukra amikor egyiküket lelőtték... Nem háborúba indultak véletlenül?
Gríma!!!! Kígyónyelvű naggggyon király volt, bár kicsit furcsa, mért kellett ő, ha Szarumán mágiája megszállja Théodent, és mért kellett a mágia ha ott van Gríma?
A Helm béli csata... ez ide is ide kell, hogy kerüljön...
Gimli poénjai... "Ezt direkt csináltam" ...
A Homály... remélem nem hagyják ki a RotK ból ahogy leszáll a Homály...
Amivel kapcsolatban van némi kritikám:
Holtláp: könyörgöm, én nem féltem egy cseppet sem!!!
Mordor:ugyanez, nekem több kell ahhoz hogy elhiggyem, Szauron tényleg Sötét Úr, nem csak egy elektromos kisülések által fenntartott piros fáklya.
Egyedül a nazgul volt úgy-ahogy félelmetes, de furcsa mód nem lobogott a köpenye a szárnyas hátán... a csuklya sem vetült hátra... viszont amikor szembenéz Frodóval... na akkor végre érezni lehetett a hatalmát...
a Fekete Kapu nem tetszett, mert nem mutatták meg rendesen. Az első részben amennyire csak lehetett bemutatták az épületeket, tájakat, hogy jól megnézzük, mit hoztak ki belőle a weta szakemberei. Orthancot körbe-körbe, föl-le, stb repüli a kamera, Morannonról még egy nagytotált se tudtak adni. Osgiliathról se, sőt rendesen Kürtvárről se. És az nekem egy kicsit furcsa, hogy Morannonnál a fal nyílik ki...
Az első részben Frodó többet látja a Szemet, el is beszélget Szauronnal, és érezni lehet, hogy Szauron akarja a Gyűrűt. Itt csak Gollam meg Faramir akarja. Szauron villámlik a Barad-dur tetején és a palantírban suttog Szarumánnak. És érdekes, bármely irányból mutatják a Barad-dúrt, Szauron szeme mindig szemben (vagy háttal) van a két toronyszarv között...
A Helm szurdok-béli csata... Haditechnikailag már elemeztük, vannak furcsaságok... De ami nagyon szemet szúrt:
-Az átereszen egy kisebb termetű uruk-hai is átfér a rácsokon...
-Amikor Aragorn lövetést int, a fal tövében álló tündék a védők feje fölött lőnek kifele... erről az a paródia jut eszembe ahol a hátsó sor íjász lelövi az első sort...
- Honnan a fenéből szereznek lovakat amikor már be vannak szorulva a trónterembe?
-Nem mutatják Helm kürtjének hatását...
-Gimli pont feléri Helm kürtjét... akkor abba egy embernek hajolva kell fújnia???
-Olimpiai láng... ÁÁÁÁÁÁÁÁááááááááááááááááááááááá..... Miután a csata elején láthattuk, hogy egy véletlenül, gyenge íjból kilőtt vessző egy pillanat alatt végez egy uruk-hai val, Középfölde egyik legjobb íjásza, a legjobb fellelhető íjjal két lövésből nem tudja megölni a lángvivőt?
Osgliliath korántsem annyira romos, mint szerintem lennie kellene.
Nem félnek a nazgultól az emberek. Simán rálőnek meg ilyenek...
Az emberfeletti erők (Szauron, Szarumán, entek, Gandalf, tündék) semmi emberfeletti méltósággal nem rendelkeznek, sem túlságosan emberfeletti tulajdonságokkal. Talán Szarumán az aki ugyanaz mint a könyvben. Szauron egy fizikai jelenség, Gandalf csak a saját, kiszámítható jövőjét látja előre... Az entek... hmmm.. nem érzem bennük az erdő erejét... a tündék meg...
a farkaslovasok nem jók. A farkasoktól félnie kellene a lovaknak, még ezektől a hiénáktól is...
A film színhatása sem tetszik... az első rész sokkal kékebb-zöldebb volt... szebb... sokkal inkább ezséembe jutattja, hogy régen történik mindez... itt egyedül az entek éjjeli tanácsánál jön át ez a hangulat...
Mivel sűrítve volt a film, nem lehetett érezni azt a minimális reményt amit azért a könyvben igen... hogy Fehér Gandalf itt van, a Király visszatér és hogy a rohirok mennek Gondorba segíteni...
Fehér Gandalf hatalma alattamarad a Szürkének...
Wargok avagy foltos hiénacicák... Roppant számítógépesek voltak, és nem harciasak. A lovak sem ijedtek meg tőlük... És nem is lehettek túl nehezek, ha Gimli még kiabálni tudott kettővel a nyakában...
még folytatom...
Faramir: Az egy dolog hogy be akarja tartani apuci törvényeit, (miféle törvény lehet ez? "Aki megtalálja az Egy Gyűrűt egy félszerzet (magát hobbitnak nevező perian) nyakában, az halálbüntetés terhe mellett azonnal hozza Denethorhoz" ?)
-Furcsa még itt, hogy a csapatból senki mást nem kísért meg a Gyűrű...
Középfölde határozottan összemegy. Emyn Muilról határozottan látni Mordor hegyeit, és egyáltalán, mintha kisebbek lennének a távolságok (nem az idő miatt)
Minas Morgult még a térképről is lehagyták, pedig arra kellett volna menniük, ha Osgiliathba akarnak érni...
A balrog nem egyértelműen hal meg... amikor leesik (és nem szaggatja le a fél hegyoldalt) még mintha mozogna...
Aragorn inkább csókol meg egy lovat, mint Livet... egyébként honnan tudja a nevét? (lehet hogy PJ titokban olvassa az írásainkat?? )
Mindezek ellenére én 9-esre teszem az osztályzatot. Csak annak ajánlom a rossz osztályzat adását, aki jobban meg tudta volna csinálni ennyi idő alatt.
A film hatása...
Ugyanaz mint a könyvé.... iszonyatos.
Ha nem érzed Mordor hatalmát, tekints magadba...
Az én lelkemben felébredt az Árny...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Ami tetszett:
Legolas valami elképesztően gyönyörűségesen szép 8O
A barátság és bajtársiasság Legolas, Gimli és Aragorn között (amikor Meduseldben leverik az őröket, miközben Gandalf nyomul a király felé, az fantasztikus, bár kicsit messze van a könyv szellemiségétől...)
Gollam/Szméagol fantasztikus, tényleg alig látszik rajta, hogy számítógéppel kreált figura
A Frodó-Samu-Gollam szál, egészen Faramirig
Trufa és Pippin megkomolyodása (ahogy Pippin rávezeti Szilszakállt, hogy harcolnia kell, az is szupi, annak ellenére, hogy a könyvben nem így van, bár filmes szempontból tökéletes megoldás)
Éowyn nagyon jó! Kíváncsian várom, milyen lesz Dernhelmként, amikor harcol a nazgullal.
Az nagyon tetszett, amikor Aragorn fekszik a folyóparton, Arwen csókjárol álmodva, miközben a ló puszilgatja
Amikor Aragorn Haldír nyakába ugrik
Gríma határozottan nem rossz (szegény Brad Dourif - van olyan filmje, amiben nem őrültet játszik?)
Nagyon jó volt a Fekete Kapu résznél, ahogy a trollok nyitották-csukták
A tündeköpeny hatalmát is láthattuk végre
A balrog! Volt szárnya
A helyszínek csodaszépek
Ami nem igazán tetszett:
Gimli ledegradálása bohóccá, és hogy panaszkodik a futás miatt, holott a könyv szerint a törpök ebben is szívósak és kemények
Hogy Aragornt hiszik halottnak, nem Gimlit (és hogy Gimli nem jár a Csillogó Barlangokban, bár lehet, hogy ez a bővítettben benne lesz?)
Théoden megszállottsága, ill. hogy miután Gandalf meggyógyítja, haja-körme is visszaváltozik - ez azé' egy kicsit olyan izé...
A már sokat emlegetett lóra repülés...
A vargok és a múmakok túlságosan nagyok. Szerintem Tolkien egyáltalán nem így írja le őket. A vargok nem sokkal nagyobbak a közönséges farkasoknál, és külsőleg nem is igazán térnek el tőlük. A múmakok meg közönséges elefántok, csak olyan emberek/hobbitok nézőpontjából vannak leírva, akik még nem láttak ilyen állatot. (SZVSZ az orkok és az uruk-haik is túl vannak méretezve, de hát ez már az előző részben is így volt...)
Szegény Samuék nem tudták megenni a finom nyúlpörköltet
Korainak éreztem Samu elmélkedését a kalandjuk megénekléséről - ez a könyvben a Gyűrű elpusztítása után hangzik el. Szerintem itt már nem tudták mivel kitölteni, és kellett valami bajtársiaskodó kis párbeszéd a végére...
Arwennél az nem tetszett, hogy Elrond mindenáron távozásra akarta bírni, holott a könyvben Aragornnak ígérte Arwent, ha győz és királyként tér vissza.
A Völgyzugoly flashbacknél meg azon voltam kiakadva, hogy Aragornnak piszkos a keze és a körmei, miközben hálóköntösben enyeleg Arwennel - könyörgök, nem volt lehetősége megfürödni?!
Van még pár dolog, de azokat tényleg megmagyarázzák a filmes szempontok, így nem kritizálom
Ami nagyon nem tetszett:
Faramir mint Boromir 2 (nem fogadom el PJ azon indokát, hogy nem lehetett Aragorn fölé emelni az erkölcsi szintjét, mert eleve Aragornt is magasabbra kellett volna tenni, és akkor ez nem okozhatott volna gondot) - csak ezért -2 pont
Osgiliath egy az egyben - ebben az időben ennek egy régóta elhagyott romvárosnak kellene lennie, nem egy élő városnak, ahol a király székel
Frodó és a nazgul
Felirat:
Maradt benne pár félrefordítás. A legfájóbb számomra az volt, amit már Göncz Árpi bácsi is sikeresen félrefordított: "Heten indultunk el Völgyzugolyból" - "Hét társunkkal indultunk Völgyzugolyból" helyett (amikor Frodó Faramirral beszélget)
Összességében tetszett, de tényleg túl komor volt, és hiányoztak azok a borzongató, felemelő pillanatok, amikor egy sóhaj szakad ki az emberből, hogy "Istenem, de gyönyörű!" Egyetlen ilyen pillanat volt ebben a részben, ez pedig Edoras megpillantásakor volt, meg amikor a kamera körberepülte, alatta a gyönyörű zenével - de több nem volt, emiatt (is) a film hangulata sokkal sötétebb és komorabb, mint az első részé.
- Adelard
- Nem elérhető
Szóval, néhány apró vagy kevésbé apró részlettől eltekintve nekem rettentően tetszett a film, bár sztem az első részt nem múlja felül. (sőt, számomra valszeg a 3. rész se fogja.) Ami nagyon megfogott mindenekelőtt az a helyszínek valóság- és könyvhű ábrázolása-nagyon jó meg lett csinálva minden, pont úgy ahogy elképzeltem! persze ez igaz a szereplökre is. mondjuk ez már az első részben is így volt, de télleg nagyon fantaszktikus volt a látvány az egész film alatt. Ami nem tetszett annyira az néhány helyen a történet megváltoztatása-ez már nem volt annyira könyvhű, sajnos. Bár volt ahol igen, pl. amikor körbeveszik a rohaniak Aragornékat meg a Szilszakállal való találkozás, meg Gandalf vissztérése, szóval ezek hihetetlen jól meg voltak csinálva, pont úgy ahogy 'meg van írva'. Gollam is iszonyú jó lett! Nekem az egész samus-Frodós szál nagyon tetszett, egészen Ithiliáig, de akkor sem Frodóékat rontották el, hanem Faramirt. Ez még mindig úgy érzem hiba volt, és nem látom értelmét. Mint ahogy annak se, mért kellett belerakni a vargokat, ill. hogy mért úgy kellett ennek a kis összeütközésnek végződnie (Aragornra célzok) Ez szintén érthetelen számomra, nem tudom mért rakták bele, ez nem tetszett. Ami még ezeken kívül nagyon idegesített az Arwen volt. Nem tudom, lehet hogy csak Aragorn iránti rajongásom miatt , de én úgy érzem hoyg iegnis sokat szerepelt a filmben, sőt nem értem még mindig, mért kellett egyáltalán beletenni!!? Egyáltalán mik azok a részek, amikben felbukkan, álmok vagy csak visszaemlékezések... vagy mi?? Ez nagyon nem világos nekem.
egyáltalán, a tündék most nagyon nem kellettek volna ebbe a filmbe, egyetlenegy sem! (Legolason kívül persze. ) Azt sem értem ugyanis, Haldír mi a jó fenét keresett a Helm Szurdokban??? nagyon kihagyhatták volna onnan, borzalmas volt sztem. A Helm Szurdok őt leszámítva viszont iszonyú jó volt,( bár a végét mintha kicsit elnagyolták volna, és humor is kisssé talán kevesebb kellett volna bele lsd. Gimli), de összességében nagyon látványos és izgalmas csatajelenet volt, pont mint a könyvben.
Ennyi volt kb ami nagyon megmaradt bennem.Persze ezenkívül is volt még néhány amivel meg voltam elégedve és még nem írtam le(pl Éowyn!, meduseldi jelenetek, entek, stb) de azért minden egyes részletet nem akarok leírni a filmből. (Így is nagyon sokat írtam..)Lényeg az hogy összességében télleg jó volt és mint lehet megnézem mégegyszer.
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Irunien
- Nem elérhető
Igazából, persze nagyon jó volt, meg minden.( mégis mit képzel Jackson, h. ENNYIRE átírta?)
A Faramir és Froró jelenet, amikor elfogják Gollamot rulz!!!
Miranda, mint Éowyn fantasztikus!
Gollam baromi jól meg van csinálva!
Éomer is nagyon jó!
Viszont:
Aragorn gyenge leesése a szikláról, és "Úristen, meghalt!"-érzés nem volt jó.
HOGY KERÜL FRODÓ ÉS SAMU GONDORBA???!!!
Faramir miért ilyen boromiros? Úgy értem: sokkal kedvesebb a könyben, és eszébe se jut az apjábnak vinni a Gyűrűt.
Ezektől eltekintve persze nagyon-nagyon- nagyon KIRÁLY volt! :evil3:
:itscool:
Még van rengeteg jó jelenet, csak lukas az agyam, mert 3 órát aludtam, és hulla vagyok.
Minenkinek szép napot!
"Nincs értékesebb egyetlen napnál"- Goethe
- gillz
- Nem elérhető
Más mint az első rész. Más mint a könyv.
:bawling: Haldír meghal! Számomra ez jelentette azt a pontot, amikor eszembe jutott, h attól még, h ismerem a sztorit, nem minden történik a kedvem szerint, és a mellékszereplők, akikért még lehet izgulni, jó eséllyel meghalnak.
Csatajeleneteket még mindig nagyon bírom, és itt most megvolt a háborús, depresszív feeling is. Kicsit sajnáltam, h nem Kószák jöttek, de a tündék ettől függetlenül lenyűgöztek. Amikor megérkeznek az emberek közé a mesebeli lények, megduplázva a vár védelmét.
Legolas és Gimli és Aragorn. 3an, akik együtt küzdöttek 1 részen keresztül, és most már bajtársak, barátok. Örülök, hogy ez érezhető volt. S az ebből fakadó poénok, helyzetkomikumok is fojtott kacajt eredményeztek.
Faramír: szinkronhangját most nagyon megszerettem... és méltó testvére Boromírnak, jó értelemben. Már alig várom, milyen léesz a 3. részben! Mert ez az átirata nem volt olyan jó...
Gríma: igggeen! Belopta magát szívembe, mint negatív szereplő.
Théoden: nem tetszett, h Szarumán "megszállta". És hogy rögtön visszaszépült. Kíváncsi lettem volna fizikai változás nélkül a javulásra.
Lassan összegzem, mert elragad a lelkesedés. A hihetően ismerős másik világ képi megjelenítése könnyeket csalt a szemembe. Mégha nem is tökéletes, akkor is erőteljesen fáj a sirályok hangja, húz nyugatnak...
need more brainz. yourz. now.
- Fereste
- Nem elérhető
Legolas többet szerepelt benne, mint az elsőben és ez yoooo a Gimli-Legolas szál egész yol meg volt csinálva, Gimli megnyilvánulásaim naon yokat tudtam nevetni
viszont Faramir, az entek ill. Arwen rémesek voltak.. azon a részen kiakadtam, mikor Arwen elképzeli, hogy Aragorn meghal... hömm, ez nekem már kicsit sok volt... meg asse volt túl találó, mikor kisodorja a víz Aragornt a partra akkor Arwen felülről lehell rá egy csókot...
összességében azt mondom: yo volt, de nem az igazi. az első sokkal yobban tetszett. nem volt meg bennem az az érzés, ami az elsőnél néha ege, hogy szinte megborzongok annyira yol meg van jelenítve vmi és annyira csodálatosan vetíti elém Középfölde tájait... minden esetre 1szer még biztosan meg fogom nézni, és akkor majd meglátjuk mi lesz a véleményem...
- Aralataion
- Nem elérhető
-a vargok félsakálok és buta mozgásuk van
-a nazgúloknak a lovakba rejtőzött az erejük mert azon a "gumitömlőn" inkább röhejesek mintsem félelmetesek
-az olimpiai lángot először egy ork vitte
Másfelől pedig ARAGORN volt az egész!!!!!!!!!!!
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
- Elanor
- Nem elérhető
I feel complete when I feel sick inside
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.