J. K. Rowling: Harry Potter
- Snufi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- meow
A mozizásban benne vagyok! Persze én is csak angolul. (A MOM Parkban nagyon sok filmet adnak angolul - szinte csak angolul adnak amúgy is filmeket.)
Akár még éjfélkor is hajlandó vagyok.
"Well, I'm back."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Aeglos
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Ofkorsz. A MOM-Parkban szokták feliratosan játszani a filmeket, remélem van éjféli premier ott is.Kar'sa írta: Jelentkezem. De csak ha angolul
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Nem linkeltem semmi illegálisat, arról meg igazán nem tehetek, hogy egy 40 ezres városban nincs mozi. Így meg jóval drágább lenne az utazás, mint maga a mozijegy.Kar'sa írta: Ejnye, Sil, még egy ilyen illegális jellegű hozzászólás, és törlöm az egész topicot... :nono:
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Kar_sa
- Nem elérhető
Jelentkezem. De csak ha angolulAeglos írta: Ha lesz éjféli premier július 12-én elmegyünk? (Nekem a 12. nappal már késő lenne )
Lehetne közös topic-filmnézés!!
Nos, hány embert érdekel az ügy?
Ejnye, Sil, még egy ilyen illegális jellegű hozzászólás, és törlöm az egész topicot... :nono:Sil írta:
Hű, tényleg. Én meg mozi hiányában drukkolhatok, hogy ügyesek legyenek az oroszok, és 11-12-én már fent legyen... 8OKincső (Thilanna) írta: jut eszembe, júl12-én kéne menni megnézni a filmet, mert rögtön másnap tábor
Kārātārānen a áirâë...
- Sil
- Nem elérhető
Hű, tényleg. Én meg mozi hiányában drukkolhatok, hogy ügyesek legyenek az oroszok, és 11-12-én már fent legyen... 8OKincső (Thilanna) írta: jut eszembe, júl12-én kéne menni megnézni a filmet, mert rögtön másnap tábor
Tears unnumbered
- Kar_sa
- Nem elérhető
Nem tudni, hogy kinek volt/van férje/felesége.Isilrohir írta: Bimbának volt férje?? És ki? És a Sinistrának pl. mért nem volt férje?
Csak annyit tudunk, hogy a Roxfort tanári karából néhányan házasok, vagy házasok voltak, de hogy kik, azt nem, mert a 7. könyv cselekményével kapcsolatos.
Kārātārānen a áirâë...
- Aeglos
- Nem elérhető
Kincső írta: jut eszembe, júl12-én kéne menni megnézni a filmet, mert rögtön másnap tábor
Ha lesz éjféli premier július 12-én elmegyünk? (Nekem a 12. nappal már késő lenne )
Lehetne közös topic-filmnézés!!
Nos, hány embert érdekel az ügy?
- Isilrohir
- Nem elérhető
Kar'sa írta:
oh, köszi, tényleg ikertükör volt...Kincső (Thilanna) írta: ikertükör, ha ez az amit Siriustól kapott
"Valakiből tanár lesz, akire nem is gondolnál" Tonks?
Höh... nekem erre van egy cseles teóriám, miszerint Bimba az egyik aki házas a profok közül, ő az egyik, aki aztán meghal, és Neville veszi át a helyét... De egy rozsdás fityinget nem tennék fel rá, hogy ez így is lesz...
Bimbának volt férje?? És ki? És a Sinistrának pl. mért nem volt férje?Kar'sa írta: Nem, nem arra gondol, hanem amikor év elején a King's Crossra mentek...
Jaaa, már értem, akkor nem szóltam...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Nem, arra gondol, mikor év elején a King's Cross állomásra kimennek...Isilrohir írta:
Nem, a Mungóba egy kibővített kocsival mennek... ha arra gondolsz.Rabyn írta: Hagrid az első kötetben azon viszi el Harryt az Abszol útra és az ötödik kötetben is utazik vele az egész Weasley család+Mordon, Lupin és Tonks:)
Kārātārānen a áirâë...
- Isilrohir
- Nem elérhető
Nem, a Mungóba egy kibővített kocsival mennek... ha arra gondolsz.Rabyn írta: Hagrid az első kötetben azon viszi el Harryt az Abszol útra és az ötödik kötetben is utazik vele az egész Weasley család+Mordon, Lupin és Tonks:)
- Kar_sa
- Nem elérhető
Ugyan már, hol élsz te? Egy héttel a megjelenés után? Esetleg előtt...Aeglos írta: Szerintetek amire megjelenik magyarul a könyv, el lehet kerülni, hogy kiszivárogjon a végkifejlett? Kész csoda lenne ha a médiában nem kezdene el terjedni már egy héttel az angol megjelenés után...
Kārātārānen a áirâë...
- Kincső
- Nem elérhető
túl sokat fognak róla beszélni. (ráadásul tábor után rögtön megyek Angliába, szal ott veszem meg, de 2 nap alatt tuti már a fél ország kiolvassa )
jut eszembe, júl12-én kéne menni megnézni a filmet, mert rögtön másnap tábor
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Kar_sa
- Nem elérhető
Trelawney valamivel Harry születése előtt jósolta meg ugye, hogy meg fog születni, etc. És a támadás meg csak több mint egy évvel később történt meg, ha jól számolom. De vajon mi történt közben? Voldemort miért nem próbálkozott előbb? Nem tudta volna, hogy hol vannak? De akkor még vagy nem voltak a Fidelius bűbájjal védve, vagy ha már igen, akkor meg Féregfark hogyhogy nem árulta még őket el? Valami csalafintaság itt még van, azt hiszem...
Kārātārānen a áirâë...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
1. Kamasz, a legrosszabb fajtából (legalábbis az 5. kötettől), tökéletesen biztos benne, hogy mindenki más hülye, az ő problémáit senki nem érti, még Dumbledore se, mert ő is hülye és egyébkéntis miért mondanak mást az emberek mint amit ő szeretne.
Ez minden kamaszban bennevan, teljesen természetes, de ettől még nem fogom megkedvelni, főleg hogy az ő problémáit teljesen véletlenül meg tudják érteni a körülötte állók.
2. Teljesen biztos benne, hogy ő hős, puszta léténél fogva megmenti a világot, de legalábbis egyedül kell szembeszállnia az egész sötét bagázzsal. Ez tőlem teljesen idegen, ha rám mondanának ilyen jóslatot biztos hogy mindent elkövetnék, hogy jobb varázslóvá váljak, okosabb, ravaszabb, bölcsebb legyek mint az ellenfelem. Nem kaphatok elő a zsebemből mindig egy Hermionét hogy fejből idézze a Roxfort történetét a megfelelő helyeken. Harry ezzel szemben csak megy szembe a világgal, és bízik benne hogy előpattan az aktuális Főnix az adott esetben.
3. Arrogáns mint a fene. Elvárja, hogy tiszteljék, mert ő már átélt egy csomó kalandot, megmentett mindenkit mindentől, csak épp az egésznek soha nem maradt élő tanúja rajta kívül. (itt erős rokonságot mutat Lockharttal ) Néha bejátszik egy kis álszerénység, de nem eléggé.
4. Emberi kapcsolatok tekintetében tényleg egy teáskanál szintjén van (még ha ezt Ronra mondta is Hermione). Pedig hiába hogy nem volt gyerekszobája, ilyen nevelőkkel mint a Dursley-k mesteri szinten kellene tudnia hazudni, színlelni, kiismerni mit fognak mondani neki, stb.
5. Buta mint a tök. Soha nem gondol végig dolgokat, fejébe vesz egy teóriát, ráépít egy légvárat és aszerint cselekszik. Én lehet hogy túlsok Poirot-t olvastam de elvárom hogy a főszereplő előbb jöjjön rá dolgokra mint én.
Más: Pitonról még (továbbra is azt tartom hogy alkalmasint hátbalövi Voldemortot. Esetleg azt mondja Dumbledore-t csak az Eskü miatt ölte meg, és egyébkéntis imperius, de lelepezi a Halálfalókat és ő lesz a miniszter.) egy pár szót: Nem tudom feltűnt-e nektek, de mintha sokkal jobb varázsló lenne mindenki másnál aki Harry eddigi ellenfele volt. Egyikük se okklumenciázta ki a fejéből az átkokat előre, még VOldemort sem...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Aeglos
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: "Valakiből tanár lesz, akire nem is gondolnál" Tonks?
Biztos jó SVK tanár lenne, de szerintem rá sokan gondolnak. (pedigténylegdejóötlet )
Valami abszurdabb végeredményre számítok így a nagy sejtelmeskedés után.
(Ez a Neville-ügy nekem már túlontúl is abszurd. )
Szerintetek amire megjelenik magyarul a könyv, el lehet kerülni, hogy kiszivárogjon a végkifejlett? Kész csoda lenne ha a médiában nem kezdene el terjedni már egy héttel az angol megjelenés után...
- Kar_sa
- Nem elérhető
oh, köszi, tényleg ikertükör volt...Kincső (Thilanna) írta: ikertükör, ha ez az amit Siriustól kapott
Höh... nekem erre van egy cseles teóriám, miszerint Bimba az egyik aki házas a profok közül, ő az egyik, aki aztán meghal, és Neville veszi át a helyét... De egy rozsdás fityinget nem tennék fel rá, hogy ez így is lesz...
Kārātārānen a áirâë...
- Kincső
- Nem elérhető
Kar'sa írta: És akkor hogy fordították a "two-way mirror"-t?
ikertükör, ha ez az amit Siriustól kapott
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Sil
- Nem elérhető
katt ide
Tears unnumbered
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Kar_sa
- Nem elérhető
Óh, valóban, a King's Crossra is azzal mennek... Óh.. ez persze felveti azt a spoilert is, hogy ugye nem csak a 9 3/4-dik vágány létezikRabyn írta: Hagrid az első kötetben azon viszi el Harryt az Abszol útra és az ötödik kötetben is utazik vele az egész Weasley család+Mordon, Lupin és Tonks:)
Kārātārānen a áirâë...
- Rabyn
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kétszer is.mogy írta:
én azon kezdtem el gondolkodni, hogy valaki utazott e már a londoni metrón (mmint a könyvben)Kar'sa írta: Fura, hogy a metrón senki meg se lepődött, hogy csak így kijelentem...
remélik, h volt ilyen,...csak most nem tudom felidézni (de persze lehet h tévedek)
Először Hagrid Harryvel az első könyvben, mikor Londonba utaztak és az Abszol Útra mentek.
Másodszor mikor Mr. Weasley elvitte Harryt a tárgyalásra.
(már ha emlékezetem nem csal meg...)
Kārātārānen a áirâë...
- mogy
- Nem elérhető
én azon kezdtem el gondolkodni, hogy valaki utazott e már a londoni metrón (mmint a könyvben)Kar'sa írta: Fura, hogy a metrón senki meg se lepődött, hogy csak így kijelentem...
remélik, h volt ilyen,...csak most nem tudom felidézni (de persze lehet h tévedek)
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
- Kar_sa
- Nem elérhető
És a "vanishing cabinet"-et?
Kārātārānen a áirâë...
- Rabyn
- Nem elérhető
Petunia mért ne lehetne varázsló? lehet, hogy gyengébb mint lily volt és emiatt nem került be a roxfortba.
Piton már az első perctől gyűlöli Harryt aki akkor még azt se tudta mi fán terem a mágia.
Egyébként hibás a felsorolás, mert odavissza tükrök nincsenek csak odavissza szekrények...
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Kar'sa írta:
De. Gilderoy Lockhart volt a világ legnagyobb csalója. slusszpassz.Attila írta: KHM...KHM...KHM...
Gilderoy Lockhart PROFESSZOR NEM VOLT SZÉLHÁMOS!!!!
Ő értette a dolgát csak nem tudta magát kifejezni.
Fura, hogy a metrón senki meg se lepődött, hogy csak így kijelentem...
Attila sztem a Szent Mungó beli Lockhart-ra gondol
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Kar_sa
- Nem elérhető
De. Gilderoy Lockhart volt a világ legnagyobb csalója. slusszpassz.Attila írta: KHM...KHM...KHM...
Fura, hogy a metrón senki meg se lepődött, hogy csak így kijelentem...
Kārātārānen a áirâë...
- Attila
- Nem elérhető
Amit meg Piton csinál az sztem akkor is jogos. Mit képzel magárol Harry? Azt hiszi, hogy ő az Úristen? Miért kell mndig neki lenni az uccsó szónak, pofátlan, szemtelen, esetlen, béna, kissé egocentrikus, beképzelt karakter. Pitont én csak sajnálni tudom, hogy ilyen gyereket kell tanítania. És nem értem, hogy amikor Harry ilyen idegrohamot kap akkor Hermione és Ron miért nem csinálnak valamit? Hermione és Ron ezerszer reálisabb és humanistább. Harry meg csak ilyen állönfeláldozó típus, aki kifelé azt mutatja, hogy Ő milyen rendes de egyépként a többiekhez képest sehol sincs.
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.