J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 4 hónapja #333701 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Aeglos írta: Nyilván ez azért van, mert csak Angliából lehetett színészeket válogatni, és nincs annyi jó színész aki egyben megfelel a könyvbeli karakternek is.

De igen, van.
Egyébként szerintem egyedül a casting az, amibe nem lehet belekötni a Potter filmeknél. Az hogy ki mennyire hasonlít a karakterére csak másodlagos, ha a színészek hozzák a formájukat. És mind remek karakterszínész, jól csinálják. (Emlékezzünk csak Kenneth Branagh-ra a második részben, a zseniális Piton-Lupin-Sirius hármasról meg nem is beszélve.)
A gyerekek meg olyanok amilyenek, azt senki nem tudta megmondani előre milyenek lesznek 20 évesen, ez a Daniel gyerek is teszi amit tud, a jó rendezés sokat javíthat rajta is.

...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 4 hónapja #333700 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Maedhros írta: OFF Kar'sa: ezzel akarod a jónépet szívatni? Éppen itt? Én is regelve vagyok, de nem tenném erre a fórumra a linket... ENDOFF

:hein:

Kārātārānen a áirâë...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 4 hónapja #333699 Írta: Maedhros
Maedhros válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Én először Mordontól dobtam hátast... mindig szikár, viharvert figurának képzeltem...

OFF Kar'sa: ezzel akarod a jónépet szívatni? Éppen itt? Én is regelve vagyok, de nem tenném erre a fórumra a linket... ENDOFF

I Love still lives and grows strong
Where I cannot enter
What hope is there in my own dark world for me?

Több
17 éve 4 hónapja #333684 Írta: Kar_sa

Aeglos írta: De szegény Cho is milyen csúnya...

Ezzel nagyon egyetértek sajnos... Csúnyának nem csúnya, de annyi szép ázsiai lány van, nem hiszem el, hogy jobbat nem találtak... Valahogy nekem... túl pufi? Egy fogóalkatú lány nem ilyen, szvsz.

Jah: Aeglos, én D.R.-et mindennek látom, csak nem machonak :lol:

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #333681 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta: Előzetessel kapcsolatban: én vagyok hülye, vagy Daniel Radcliffe színészi teljesítménye az évek során nemhogy fejlődött, de egyre rémesebb?

Nem csak a színészi képességei vannak a béka hátsó fele alatt, de még a könyv-beli Harry-re sem hasonlít. Ez egy jóltáplált, jólfésült, kerekarcú fiú, Harry meg vézna, és állandóan kócos hajú volt, nem ez a tipikus macho.

Több színész is van a filmben a felnőttek közül is, akik jól játszanak, de sajnos mégcsak nem is emlékeztetnek a könyv-beli karakterre. Nyilván ez azért van, mert csak Angliából lehetett színészeket válogatni, és nincs annyi jó színész aki egyben megfelel a könyvbeli karakternek is.
Tudom pl. hogy Alan Rickmant is mindenki imádja mint Piton (színésznek tényleg zseniális), de engem egy hörcsögre emlékeztet, miközben Piton is sovány, beesett arcú lenne, azt meg már mondtam, hogy túl öreg.
A Lupint alakító színész meg teljesen olyan, ahogy én a kifogástalan és gazdag Bartemius Kuport képzeltem, miközben Lupin vézna, szegény, és beteges. De szegény Cho is milyen csúnya...

Azért örülni is lehet: Hermione, Ron, McGalagony, Hagrid, Dumbledore, Cedric, Draco stb... Őket nagyon eltalálták, és a színészi teljesítményük is egész jó.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
17 éve 4 hónapja #333650 Írta: Kar_sa

Nóli i linantea írta: Láttatok már szinkronizálatlan ráolvasásos vagy miyen mozit? :D

Igen, ez is nagyon hasonló minőségű, szerintem...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #333647 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

Snuffles írta:

Kar'sa írta: Előzetessel kapcsolatban: én vagyok hülye, vagy Daniel Radcliffe színészi teljesítménye az évek során nemhogy fejlődött, de egyre rémesebb?

Hát kell valami öröm az anti HP-seknek is... :) Egyébként szerintem fejlődött (nem néztem meg ezt az előzetest, csak azt az egyet, amit még jó pár hete tett be ide Sil), de hogy ronda, arról nem tehet... :D

csak mintha totál nem lennének érzelmei.
példák, amik rémesen vérszegények, különböző trailerekből:
"I'm not weak"
"If Voldemort is building up an army then I want to fight"
"If they can do it, why not us?"

Láttatok már szinkronizálatlan ráolvasásos vagy miyen mozit? :D

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 4 hónapja #333643 Írta: Kar_sa

Snuffles írta:

Hát kell valami öröm az anti HP-seknek is... :) Egyébként szerintem fejlődött (nem néztem meg ezt az előzetest, csak azt az egyet, amit még jó pár hete tett be ide Sil), de hogy ronda, arról nem tehet... :D

csak mintha totál nem lennének érzelmei.
példák, amik rémesen vérszegények, különböző trailerekből:
"I'm not weak"
"If Voldemort is building up an army then I want to fight"
"If they can do it, why not us?"

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #333642 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

"Well, I'm back."

Több
17 éve 4 hónapja #333632 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sil írta: Ja, és egy IMAX-előzetes:
www.pottermaniac.net/pmcvision/v ... 5-5-vo.wmv
(Olyan részekkel, amik 3D-ben is láthatóak lesznek, persze csak az IMAX mozikban. Asszem múltkor olvastam valami olyasmit, hogy Pesten épp nyílt egy.)

OFF
Még nem, talán 2008-ban nyílik meg a Keleti Pályaudvar közelében, az ügetőnél épülő új mega-giga bevásárlóközpontban, asszem.
OFF vége

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
17 éve 4 hónapja - 17 éve 4 hónapja #333631 Írta: Kar_sa

Sil írta: Yates egy interjúban elmondta, hogy van egy bizonyos szereplő, akit eredetileg kivágtak az ötödik filmből, de Jo szerint neki lesz még szerepe a hetedikben, úgyhogy visszakerült... Aki tudni szeretné, kiről van szó, az jelölje ki a szöveget itt:
www.hpana.com/news.20012.html
Vigyázat, spoiler!

Aham, de tképpen erről már rég tudunk ám... ;)

Előzetessel kapcsolatban: én vagyok hülye, vagy Daniel Radcliffe színészi teljesítménye az évek során nemhogy fejlődött, de egyre rémesebb?

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #333625 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nos az unokatestvéremék kint élnek Angliába és ő mesélte, hogy -ő még általános iskolás- az ő osztályában írtak az írónőek azért mert valamiről keveset tudtak. Majd megkérdezem tőle, hogy mit és megmondom neked.

Bocs azért mert ez olyan ismerősöm ismerősének az ismerőse azt hallotta, hogy ....

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 4 hónapja #333619 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Attila írta: Ha többet szeretnétek megtudni James szüleiről akkor tessék írni levelet az írónőnek, hogy tegye bele függelék gyanánt a 7. részbe Harry családfáját minden tag életrajzával. Vagy valami hasonlót.

Nagyon remélem, hogy ezt most nem gondolod komolyan... :roll: :sb:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 4 hónapja #333613 Írta: Attila
Harry és Voldemort csatája hirtelen abba marad. Ekkor Voldemort odamegy Harryhez és elkiáltja magát: Én vagyok a nagyapád....????? Nem hinném elég valószínűtlennek tűnik.

Ha többet szeretnétek megtudni James szüleiről akkor tessék írni levelet az írónőnek, hogy tegye bele függelék gyanánt a 7. részbe Harry családfáját minden tag életrajzával. Vagy valami hasonlót.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 4 hónapja #333606 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Yates egy interjúban elmondta, hogy van egy bizonyos szereplő, akit eredetileg kivágtak az ötödik filmből, de Jo szerint neki lesz még szerepe a hetedikben, úgyhogy visszakerült... Aki tudni szeretné, kiről van szó, az jelölje ki a szöveget itt:
www.hpana.com/news.20012.html
Vigyázat, spoiler!

Ja, és egy IMAX-előzetes:
www.pottermaniac.net/pmcvision/v ... 5-5-vo.wmv
(Olyan részekkel, amik 3D-ben is láthatóak lesznek, persze csak az IMAX mozikban. Asszem múltkor olvastam valami olyasmit, hogy Pesten épp nyílt egy.)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 4 hónapja #333603 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Pénz: Nem tudom a Gringotts számla kamatozik-e, Harrynek mintha nem számlája hanem széfje lett volna amiben folyamatos jelleggel ott fekszik egy kupac galleon. Ilyetén formában aligha kamatozik.
Amennyiben az csak egy része és a többit a bank befekteti akkor kamatozik viszont nem veheti fel amikor akarja. (és így értelmet nyer a Tűzvillámos dolog hacsak az nem az évközbeni pénzére vonatkozott)

Voldemort mint Harry felmenője: nem lehetne beiktatott Freud nélküli főgonosz?

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 4 hónapja #333591 Írta: Kar_sa

Ilweran írta: [size=9:2ow9j76g]Persze remélem, nem az, hogy Voldemort Harry apja-nagyapja-üknagybátyja stb. :evil: [/size]

lemme quote Jo: "Too much Star Wars"

James szüleit illetőleg: állítólag természetes halállal haltak meg, mivelhogy varázslószemmel nézve nagyon későn született James... Persze vsz. itt még rejtőzik valami turpisság, az igaz... Igazándiból rohadt keveset tudunk Harry szüleiről, és ez szemétség... :evil:

Aeglos: az csak jókifogás volt, hogy a Siriusseprűtküldös bohóckodás meglehessen :)

Nóli: yeaaah!!! BOTHER^BOTHER

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #333588 Írta: Aeglos

Ilweran írta: [size=9:1ps1cze1]Persze remélem, nem az, hogy Voldemort Harry apja-nagyapja-üknagybátyja stb. :evil: [/size]

És fekete maszkban közli, hogy "én vagyok az apád".
Maximum a paródiában.

A nagyszülő probléma már bennem is felmerült, azzal együtt, hogy Sirius mondta Féregfarknak, hogy "és tálcán akartad vinni neki (Voldemortnak) az utolsó Pottert". Mi ez a misztikus utolsó? Miért fontos a Potter vérvonal?? Vagy csak simán a barátja családja miatt volt neki ennyire fontos az ügy?

Több
17 éve 4 hónapja #333580 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
neem az naggyon gáz lenne:) én inkább arra tippelnék, hogy mégsem Harry A Kiválasztott.

Egyébként a főnix rendje nem volt annyira titkos dolog szerintem annak idején mint most.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 4 hónapja #333574 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Engem inkább az érdekelne, mi van James Potter családjával. Nyilván meghaltak, ha Harry Petuniához került, mint egyetlen élő rokonához...vagy... :?: Emlékeim szerint sehol sem említi Rowling Harry nagyszüleit, márpedig elvileg James aranyvérű családból származott. Nem jellemző rá, hogy ennyire hagyjon elsikkadni valamit, szerintem itt még kiderülnek turpisságok a Potter-családról.
[size=9:3jipda78]Persze remélem, nem az, hogy Voldemort Harry apja-nagyapja-üknagybátyja stb. :evil: [/size]

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
17 éve 4 hónapja #333573 Írta: Nóli i linantea

Snuffles írta:

Aeglos írta:

Kar'sa írta: Basszus, baromira várom azt a könyvet...

Nem vagy egyedül :D

Ne hergeljetek... :D

Let's go and bother Snuffles! Bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother.....

Több
17 éve 4 hónapja #333569 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Aeglos írta:

Ne hergeljetek... :D

"Well, I'm back."

Több
17 éve 4 hónapja #333559 Írta: Nóli i linantea

Kar'sa írta: Koboldok, drága Nóli, koboldok...

bocccccs

Több
17 éve 4 hónapja #333539 Írta: Aeglos
Anniyra nagy pénz nem lehet, mert Harry nem merte megvenni magának a Tűzvillámot, nehogy elfogyjon a pénze még az iskola befejezése előtt.

(Vagy nem abban a széfben volt az örökség, aminek a kulcsa Harrynél volt.)

Több
17 éve 4 hónapja #333507 Írta: Attila
Nóli! Ez összehasonlításképpen mondtam.

Egyetértek Kar'saval

Több
17 éve 4 hónapja #333485 Írta: Kar_sa

Nóli i linantea írta:

Attila írta: Jó de ez egy varázsvilág ahol nem valószínű, hogy a bank zsugori. :wink:

Nem?? HÁt akkor olvasd el hogy milyenek a bankbeli törpék....

Koboldok, drága Nóli, koboldok...

Mellesleg, szerintem simán rengeteget kamatozik, ha tényleg akkora összegről van szó, hogy Jamesék kábé életük végéig simán eléldegéltek volna belőle... (mármint persze a nem ölik meg őket-fajta életük végére gondolok)

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #333479 Írta: Nóli i linantea

Attila írta: Jó de ez egy varázsvilág ahol nem valószínű, hogy a bank zsugori. :wink:

Nem?? HÁt akkor olvasd el hogy milyenek a bankbeli törpék....

Több
17 éve 4 hónapja #333478 Írta: Attila
Jó de ez egy varázsvilág ahol nem valószínű, hogy a bank zsugori. :wink:

Több
17 éve 4 hónapja #333477 Írta: Nóli i linantea
Attila: jahogyúgy.

Több
17 éve 4 hónapja #333473 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kincső (Thilanna) írta: Nem mellesleg egy rendesebb összeg 10 év alatt meglehetősen sokat kamatozik a bankban, ha nem nyúlnak hozzá...

10 év azért nem annyira sok, még ha be is fektetik.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.388 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére