J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 4 hónapja #331366 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sil írta: Egy kis ízelítő a filmzenéből:
http://www.harrypotterorderofthephoenix ... icLoop.mp3

Elsőre John Williams és Howard Shore érdekes keveréke.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 4 hónapja #331300 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Na, kiírtam a HP3-at, és megnéztem párszor azt a részt. Nem értek mindent, amit énekelnek, de megpróbáltam rekonstruálni:
"Tűzben ... siklóvér(?),
gyíkfarok és kígyóbél,
csúnya pikkely, sárkányé,
múmiából préselt lé

Varázs, varázs, ősi varázs,
éget, mint az izzó parázs
x3

Átkot, ártást kergess el!"

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 4 hónapja #331180 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sil írta: Egy kis ízelítő a filmzenéből:

Hmmm nekem tetszetős így elsőre :D

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 4 hónapja #331177 Írta: Sil
Egy kis ízelítő a filmzenéből:

Egyébként nyitva van az ajtó, megint van W.O.M.B.A.T teszt. :wink:

Tears unnumbered

Több
17 éve 4 hónapja #330908 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

Isilrohir írta: A 7. júli. 24-én jelenik meg. Magyarul, vagy angolul?

július 21.-én tudtommal, és angolul... magyar kiadásról még nincs hír...

Gondolom az szokás szerint csak fél évvel később jelenik meg valamikor február tájékán...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
17 éve 4 hónapja #330872 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Thereon írta: off
Mom Parkot tudom ajánlani.. énis ott fogom majd megnézni (tejóég, ezek szerint te a karibot is szinkronossn nézted? vagy a 300at?)
Közös mozizás jó dolog, szerintem kezdj el szervezkedni :)
on

egyáltalán nem néztem egyiket se...
azok annyira nem tudnak érdekelni... :lol:
majd lehet letöltöm a karibnak a második/harmadik részét...
(azt a tanácsot kaptam, hogy várjam meg a harmadikat a másodikkal)
Amúgy filmet szinkronosan ezer éve nem láttam, és nem is sajnálom...
Ill. bocsánat, most az Ördög Pradát Viselt anyunak beszereztem magyarul, és ott rögtön sikítógörcsöt kaptam, mikor belehallgattam...

Jah: a tippet köszi, ennek a Mom Parknak utánanézek...

Szervezkedést illetőleg: öhm... nemtom mennyiben jó ötlet ilyet rámbízni :lol:

amúgy nem vagyok valami nagy mozilátogató...
eddig a GyUkra mentem el, meg a HP&TPOA-ra, meg most nemrég a Bridge of Terabithiára a nővéremmel és leendő sógornőmmel (poén volt, mer' egyedül ültünk hárman a multiplexben :mrgreen: )
Asszem kábé ennyi :roll:

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #330868 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta: Tényleg: lesz majd közös mozi? :roll:
(és ha igen, lehetne egy olyan verzió, amin az angol változatot nézzük? :mrgreen: )
[size=9:2z7ntnmm](Egyáltalán van Pesten olyan mozi, ahol vetítenek angolul filmeket, vagy Londonba kell utaznom emiatt?)[/size]

off
Mom Parkot tudom ajánlani.. énis ott fogom majd megnézni (tejóég, ezek szerint te a karibot is szinkronossn nézted? vagy a 300at?)
Közös mozizás jó dolog, szerintem kezdj el szervezkedni :)
on

Thereon, a vándorló varázsló

Több
17 éve 4 hónapja #330867 Írta: Kar_sa
Tényleg: lesz majd közös mozi? :roll:
(és ha igen, lehetne egy olyan verzió, amin az angol változatot nézzük? :mrgreen: )
[size=9:8spyxnwe](Egyáltalán van Pesten olyan mozi, ahol vetítenek angolul filmeket, vagy Londonba kell utaznom emiatt?)[/size]

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #330863 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sil írta: A Macbeth-es verzió:
www.tolkien.hu/forum/viewtopic.p ... 112#203112
A filmben nem ez van, persze.

Wow, köszönöm, nem is ismertem ezt a szöveget. :)
A filmet nem láttam magyarul, egyiket sem, úgyhogy nem tudom, a magyar szöveg hogy alakult ennél a résznél. :/

"Well, I'm back."

Több
17 éve 4 hónapja #330862 Írta: Sil

Snuffles írta: Az a baj, hogy én nagyon nehezen értem meg az angol szövegeket, és nemcsak a szókincsem miatt, de rosszul hallom az ilyesmiket, ami végképp megnehezíti a dolgomat... :D
De köszönöm az információkat, megkeresem a dalocskát, mert kíváncsi vagyok rá magyarul.
Bizonyára a fordításnál nem vették figyelembe a szöveg eredetét, csak írtak a dallamra egy magyar szöveget.

A Macbeth-es verzió:
www.tolkien.hu/forum/viewtopic.p ... 112#203112
A filmben nem ez van, persze.

Tears unnumbered

Több
17 éve 4 hónapja #330858 Írta: Snufi
Az a baj, hogy én nagyon nehezen értem meg az angol szövegeket, és nemcsak a szókincsem miatt, de rosszul hallom az ilyesmiket, ami végképp megnehezíti a dolgomat... :D
De köszönöm az információkat, megkeresem a dalocskát, mert kíváncsi vagyok rá magyarul.
Bizonyára a fordításnál nem vették figyelembe a szöveg eredetét, csak írtak a dallamra egy magyar szöveget.

Szerk.: imádom a guglit, hogy 2 találatot bír kihozni és egyik sem nyerő... Najó, ennyire nem érdekel, ha nem keresem, úgyis az ölembe pottyan...

"Well, I'm back."

Több
17 éve 4 hónapja #330855 Írta: Sil
Alyr: nem a magyarban valami olyasmi van, hogy "varázs, varázs, ősi varázs / éget, mint az izzó parázs".

Az angol szöveg:

Double, double, toil and trouble
Fire burn and cauldron bubble
Something wicked this way comes

Eye of newt and toe of frog,
Wool of bat and tongue of dog,
Adder's fork and blind-worm's sting,
Lizard's leg and howlet's wing.

Something wicked this way comes.

In the cauldron boil and bake,
Fillet of a fenny snake,
Scale of dragon, tooth of wolf,
Witches' mummy, maw and gulf.

Something wicked this way comes.

Tears unnumbered

Több
17 éve 4 hónapja #330853 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

Snuffles írta: Nem, az Azkabani fogoly filmzenéjében a kórus által énekelt dalra voltam kíváncsi, de azért köszönöm. :)

ühüm, az a Macbethből (ejtsd mekbösz :lol: ) van összeollózva, és nem hinném, hogy lenne így külön címe neki... a magyar fordítás meg ki tudja...
Külön érdekesség: ezeket a sorokat a Macbethben három boszorkány mondja, és a legenda szerint Shakespeare valódi boszorkányoktól vette a szöveget, akik eztán elátkozták a darabot, és ezért a színészek szerint balszerencsés a Macbethről beszélni színházban...

A magyar változat kb annyi hogy varázs, varázs fénylő parázs. A többi sorban ugyanezt variálják a dallamnak megfelelően amennyire emlékszem.
Ez engem meglehetősen zavart, mert attól hogy varázslóiskola még nem valószínű, hogy akkor ott csak a varázslatról lehetne énekelni (sőt, pont hogy nem) főleg hogy az angol változat asszem úgy kezdpdik h TRuble, trouble, joyness truoble. (Vagy nem én így értettem, mindenesetre véletlenül se varázs)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 4 hónapja #330845 Írta: Kar_sa

Snuffles írta: Nem, az Azkabani fogoly filmzenéjében a kórus által énekelt dalra voltam kíváncsi, de azért köszönöm. :)

ühüm, az a Macbethből (ejtsd mekbösz :lol: ) van összeollózva, és nem hinném, hogy lenne így külön címe neki... a magyar fordítás meg ki tudja...
Külön érdekesség: ezeket a sorokat a Macbethben három boszorkány mondja, és a legenda szerint Shakespeare valódi boszorkányoktól vette a szöveget, akik eztán elátkozták a darabot, és ezért a színészek szerint balszerencsés a Macbethről beszélni színházban...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #330842 Írta: Snufi

Thaurwathiwen írta:

Snuffles írta: Szerk.: Tudja valaki a Double trouble magyar címét? Előre is köszi :)

én Dupla balhé címmel ismerek ficet, ha arra gondolsz...

Nem, az Azkabani fogoly filmzenéjében a kórus által énekelt dalra voltam kíváncsi, de azért köszönöm. :)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 4 hónapja #330810 Írta: Kar_sa

Galadriel14 írta: Kar'sa: köszi, de én a letöltésre gondoltam.. mert ez kissé drága lenne. meg akkor inkább már Eragont veszek angolul :)

Jah, hát tény, hogy nem olcsó a cucc...
Én is jócskán koplalni fogok érte :mrgreen:
De az tuti, hogy várni nem fogok bírni...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #330805 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ti mit vártok a hetedik résztől? Ti is attól tartotok, hogy már annyira kiveséztük, hogy semmi váratlan és megdöbbentő nem lesz benne? Én még azért remélem, hogy Rowling valami lenyűgözően eredeti, szemtelen és váratlan dologgal fog előrukkolni. Valami nagyon ütős kéne... de nem számíthatok semmire, csak olyan rowlingosan izgalmas/letehetetlen/lélegzetelállítóra, de ennél egy kicsit több kéne ezúttal... :roll: :roll:

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
17 éve 4 hónapja #330798 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ben írta:

mogy írta: gondolod, h mindjárt két könyvet ír egyszerre? (najó, ez költői kérdés volt)

Nem, nem feltétlen, csak a gyerek kiadásból "kihagy részeket" :lol: (költői kérdés, de azért válaszoltam :P ) Tudom, h nem így megy, tényleg csak felmerült... :D

pici off: nem te lennél Ben, ha nem kérdezted volna meg :) nem csalódtam pici end :)

Kar'sa: köszi, de én a letöltésre gondoltam.. mert ez kissé drága lenne. meg akkor inkább már Eragont veszek angolul :)

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 4 hónapja #330790 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

mogy írta: gondolod, h mindjárt két könyvet ír egyszerre? (najó, ez költői kérdés volt)

Nem, nem feltétlen, csak a gyerek kiadásból "kihagy részeket" :lol: (költői kérdés, de azért válaszoltam :P ) Tudom, h nem így megy, tényleg csak felmerült... :D

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 4 hónapja #330785 Írta: Kar_sa

Ben írta: Tudom, h hülyeség, de eszembe jutott, h mi van, ha nem csak a borítójában különbözik a felnőtt és a gyerek kiadás... Utóbbi tele szaftos, 18+ részekkel, stb. :mrgreen:

ha-ha-ha...
De neeem, ez nem így megy... :)
(ti a kiadó is tudja, hogy sok gyereknek szimpibb a felnőttkiadás)

ezzel kapcsolatban, az én regényemnek a számomra ideális borító az olyan, hogy a könyv egy kicsit kisebb az A/5-ös méretnél, főképp keskenyebb, fekete műbőrkötésben van (olyanban, mint a Gy.U. egybehárom, meg a Szilmarilok díszkiadás az Európánál), de nincs külső papírborítója, és az elején ezüst fémnyomattal a cím van írott betűkkel, meg valami szimbolikus vonalrajz ^^

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #330782 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ben írta: Tudom, h hülyeség, de eszembe jutott, h mi van, ha nem csak a borítójában különbözik a felnőtt és a gyerek kiadás... Utóbbi tele szaftos, 18+ részekkel, stb. :mrgreen:

gondolod, h mindjárt két könyvet ír egyszerre? (najó, ez költői kérdés volt)
egyébként a kérdés jogos. Majd valaki számoljon be:D

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"

Több
17 éve 4 hónapja #330781 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Tudom, h hülyeség, de eszembe jutott, h mi van, ha nem csak a borítójában különbözik a felnőtt és a gyerek kiadás... Utóbbi tele szaftos, 18+ részekkel, stb. :mrgreen:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 4 hónapja #330773 Írta: mogy

Kar'sa írta:

mogy írta:

Kar'sa írta:

mogy írta: felnőtt vs gyerek? mivan? lemaradtam valamiről... :oops:

másmás borító van, ennyi... ld: gallery.leakynews.com/dh

ááá köszi:d
a felnőtt sztem jobban néz ki:D

No mit gondolsz, miért azt rendeltem? :mrgreen:

majd jó olvasást, ha odaért:)
(a nyárra Szilmarillok van betervezve, és a GYU angolul - van ám nálunk Tolkien speckoll ;) )

Több
17 éve 4 hónapja #330771 Írta: Kar_sa

mogy írta:

Kar'sa írta:

No mit gondolsz, miért azt rendeltem? :mrgreen:

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #330769 Írta: mogy

Kar'sa írta:

Több
17 éve 4 hónapja #330765 Írta: Kar_sa

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #330764 Írta: mogy
felnőtt vs gyerek? mivan? lemaradtam valamiről... :oops:

Több
17 éve 4 hónapja #330752 Írta: Kar_sa

Galadriel14 írta:

Sil írta: Engem is érdekel, mindkettő. Csak az utóbbi pár napban nem igazán vannak hírek róla, szóval egyelőre visszaálltam a fanfic-olvasásra. De majd ha hazajövök a táborból, leszedem majd az angol verziót, addigra megjelenik. Leginkább persze Snape sorsára leszek kíváncsi (bár van rá elméletem).

[size=9:1qicuesh]és olyat honnét kell? felém sosem jutnak el, pedig szívesen bővíteném meglévő gyatra angol tudásom :) [/size]

amúgy hogyne érdekelne mi lesz a filmmel meg a könyvvel. CSakhogy: a könyvről nincs spoiler.. (egyébként is :evil: ) másrészt a film trailerjét már láttam, meg ajánlót is belőle, így remélhetőleg nem olyan lesz mint a negyedik.. *pfuj..*

HMmm... pedig Gödöllőn *tuti* meg lehet szerezni angolul...
ha más nem, akkor Pesten igen, az nincs olyan messze :lol:
Jah, ezzel kapcsolatban: www.bookline.hu/
én itt jegyeztem elő a könyvet (angol felnőtt) 25% kedvezménnyel, és Pestiek felvehetik az üzletben is :)

Így már három féle angol HP-m lesz XD
(puhatáblás és keménytáblás gyerek, meg keménytáblás felnőtt)

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #330745 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Sil írta: Engem is érdekel, mindkettő. Csak az utóbbi pár napban nem igazán vannak hírek róla, szóval egyelőre visszaálltam a fanfic-olvasásra. De majd ha hazajövök a táborból, leszedem majd az angol verziót, addigra megjelenik. Leginkább persze Snape sorsára leszek kíváncsi (bár van rá elméletem).

[size=9:1o7azqnm]és olyat honnét kell? felém sosem jutnak el, pedig szívesen bővíteném meglévő gyatra angol tudásom :) [/size]

amúgy hogyne érdekelne mi lesz a filmmel meg a könyvvel. CSakhogy: a könyvről nincs spoiler.. (egyébként is :evil: ) másrészt a film trailerjét már láttam, meg ajánlót is belőle, így remélhetőleg nem olyan lesz mint a negyedik.. *pfuj..*

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 4 hónapja #330744 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Vagy:Voldemort megjavult!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.195 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére