J. K. Rowling: Harry Potter
- Cerebrum
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Beren Erchamion írta: Persze lehet, hogy a film megnézése után (amit már nem halogatok sokáig ) jobban fog tetszeni, legalábbis remélem...
Igen, tapasztalat, hogy egy film megnézése után az ember már másképpen hallgatja a film zenjét...
Apropó. Mikor is játszák nálunk először a filmet? 1-én?
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Beren Erchamion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- cortez71
- Nem elérhető
Angolul vagy németül nézted? Mert a németet megértem, szörnyű sztem filmekben a német szinkron... Az angol viszont jó lett, Dan végre egy kicsit valóságszerűbb karakterként hat... De hát ízlések és pofonokAncalima Anarórë írta: Most néztem meg a Tűz Serlegét. Tömören: blöeederossz. De nem akarok szpojlerkedni.
Persze ez csak szvsz.
Jó, a Gyűrűk Urát nem veri (ahhoz a filmrendezőknek naon össze kéne magukat kapni), de egy könnyed könyvadaptációnak tökéletes
- cortez71
- Nem elérhető
Hát igen... A négy film közül látványban ez viszi a pálmát...
DE!
Sztem felvette az azkabani tempóját, nem tudom, hogy a könyvet nem ismerők mennyire értik a sztorit. Kicsit mintha peregne a film, nem marad meg az emberben elsőre... De sztem érdemes lesz mindenképp megnézni
Vannak benne poénos jelenetek (pl a bál), és Voldi naon jól néz ki, szal minden elismerésem a készítőknek.
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Persze ez csak szvsz.
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Wimzig
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
cortez71 írta: Ahogy mondtam, a HP is kiesett. Nem a szavazókon múlik ez, nehogy azt higgyétek... El van döntve. Milyen érdekes, a második középdöntőbe ezek a művek kerültek: Egri csillagok, Gyűrűk Ura, Harry Potter és a bölcsek köve. Vegyétek már észre, az orránál fogva vezeti a játék a népet. Szánalmas...
Szerintem nincs igazad de hát ez csak az én véleményem , és szerintem az is jó a Nagy Könyvben , hogy felhívja az emberek figyelmét az olvasásra és a könyvekre
(egyébként mi történt a középdöntőben,én sajna ezeket a Nagy Könyves dolgokat mostanában nem nagyon tudom megnézni)
"Minden ország kultúrája lengje körül a házamat. De egyik se szakítson el szülőföldem talajától." /Mahatma Gandhi/
- James
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
Morgana írta: Sziasztok!
Ki tudná kölcsönadni a héten a Dűne első részét (a Báró haláláig, ahol a filmnek is vége)?
Nagyon nagy szükségem lenne rá egy házidolgozathoz, és a hónap (november) végén vissza is adnám.
Ugyanígy keresem a William Hurt-féle két részes Dűne feldolgozást is.
Légyszi segítsetek!
Előre is nagyon köszönöm.
Minden jót!
M
OFF
f451.anyag.info/index.php?p=2
Itt fent van majdnem mindegyik Dűne könyv. (Meg a Szilmarilok is, tele elírásokkal )
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Ki tudná kölcsönadni a héten a Dűne első részét (a Báró haláláig, ahol a filmnek is vége)?
Nagyon nagy szükségem lenne rá egy házidolgozathoz, és a hónap (november) végén vissza is adnám.
Ugyanígy keresem a William Hurt-féle két részes Dűne feldolgozást is.
Légyszi segítsetek!
Előre is nagyon köszönöm.
Minden jót!
M
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Prisca
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Az erő velem van!
Ron=Rupert Grint
Harry=Daniel Radchliff
(szerk. Rabyn)
"Indul a küszöbről az Út:
ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút,
gyerünk utána, menni kell..."
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
olorin.papa írta: A múlt héten együtt utaztam egy emberrel, aki pont úgy nézett ki, mint Csányi Vilmos! :eek2: Amikor rákérdeztem, tagadta...
Lehet, hogy egy idő óta nem szereti vállalni a személyazonosságát :biggrin2:
Our knees do not bend easily
- Dindae
- Nem elérhető
De most komolyan... Abigél sokaknak volt a kedvence, más korosztály, a felnőttebb réteg... és nekem is tetszett a könyv(pedig én nem vok felnőtt ). És a HP-s szavazók többségét vagy nem érdekli az ilyen... merthátugye mégis csak kultúrabb könyveket is kéne néha olvasni, másrészt meg... hát, nem hsizem, ha ynuic-apuci odavan a boldogságtól, h teljesen leapasztják a családi kasszát a számlákkal...
Szóval, el kell ismerni. A GYU is talán jogosan esett ki.... És talán be sem jut vigaszágon, ki tudja, az is szép hogy egyáltalán benne volt az első tizenkettőben ( attól függetlenül, hogy ez alap volt... (: )!
De az is biztos, h szavazni én is fogok legközelebb.. azthiszem
"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Nem lehet ezt így konkrétan kijelenteni, hogy ez már "le van vajazva", és én bízom benne, hogy tényleg igazságosan döntik el ezt a dolgot.
És nem örülök egyetlen könyv kiesésének sem, de mégis azon leszek, hogy a vigaszágon mégis a mi könyvünk jusson be.
A múlt héten együtt utaztam egy emberrel, aki pont úgy nézett ki, mint Csányi Vilmos! :eek2: Amikor rákérdeztem, tagadta...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- cortez71
- Nem elérhető
- Riliel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
HP-re szavaznék, ha nem pont az első maradt volna benn.
"Ha hallod a Hívást, menned kell."
- Ebediyet
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Ezt talán ahhoz tudnám én hasonlítani, mintha kiírnánk egy szavazást arról, hogy a vanília- vagy a csokifagyi a finomabb. Persze a végén össze lehet számolni azt, hogy kétmillió szavazat érkezett a csokira, de ezek alapján butaság lenne kijelenteni, hogy az a legfinomabb fagyi, max azt h a szavazók jobban szeretik a vaníliánál. Különben is, úgyis az eper a csúcs
A felnőtté válás egyik legbiztosabb jele, amikor az ember megszereti a zöldbabot.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
olorin.papa írta: Bár, ha úgy vesszük, hogy az 1984-et jobbára az Ákos-rajongók nyomták be, akkor a HP-nek sem szavazok sok esélyt, és azon leszek, hogy a vigasz ágon beszorítsuk a kedvenc regényünket...
Spec nem vagyok biztos benne hogy csak az Ákos rajongókon múlt a dolog.
Ha nem a GyUval van párban én minden további nélkül a 84re szavazok.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
Rabyn írta: Én speicel a Mester és Margaritát, Szabó Magda több könyvét és a Galaxis utikalauzt is azután kezdtem el olvasni, hogy benne voltak az első százban. Az más kérdés, hogy amugy is érdekeltek de ez még lökött rajta egyet. Szal ne tessék má szídni ezt a rendezványt szerintem igenis van értelme!
Az meg a másik, hgy én sokkal jobban fogok örülni ha bármelyik magyar regény nyer mintha egy külföldi.
Igen, igen, igen...
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A Lumos-os illető nem azt mondta hogy hülye a GyU és dögöjjön meg aki olvassa, hanem azt hogy a GyU szavazói olyan sokan vannak, hogy mindenki azt hitte, nem kell törnie magát a szavazatokkal, szavaznak majd a többi sokak.
És teljes mértékben igaza van.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- cortez71
- Nem elérhető
Rabyn, Rabyn, azt kell mondjam, hogy kivétel vagy. Sajna elég széles baráti körömön nem vettem észre, hogy A Nagy Könyv hatására olvasni kezdtek volna. Rám még ugyanúgy eretnekként néznek, ha egy könyvnek örülni tudok. Nem véletlenül a kötelezőket szavazták be, még mindig azt mondom...Rabyn írta: Héé tessék abbahagyni!
A nagykönynek különben meg nem is az a fő célja, hogy egy könyv nyerjen hanem, hogy az összes. hogy az embere OLVASSANAK! mert ha bemész ma egy átlagos középsikolába (nem gimi középiskola!) akkor egy 22 fős osztályból kb jó ha 5-10 diák olvas. És ebből is kb a fele olvas KÖNYVET tehát nem Romanát meg ilyen szutykokat. Ha megfigyeltétek akkor már most sokkal többen kezdték el forgatni azokat a könyveket amik benne voltak a 12ben vagy a 100ban. Én speicel a Mester és Margaritát, Szabó Magda több könyvét és a Galaxis utikalauzt is azután kezdtem el olvasni, hogy benne voltak az első százban. Az más kérdés, hogy amugy is érdekeltek de ez még lökött rajta egyet. Szal ne tessék má szídni ezt a rendezványt szerintem igenis van értelme!
Az meg a másik, hgy én sokkal jobban fogok örülni ha bármelyik magyar regény nyer mintha egy külföldi. Már megbocsássatok én is szereem a HPt (csakhogy a topic ciménél maradjunk) de hol van a Harry Potter a többi könyvhöz képest? SEHOL a többi könyv nagyrésze legalább 20 vagy még annél is több éve íródott van ami az előző században és még mindig olvassák, mindig beszélünk róla. A HPről szerintem olyan 20-25 év múlva a kutya se fog beszélni.
Én mondjuk a HP könyveknek köszönhetem az első igazi baráti körömet, de akkor se tartanám fearnek ha az Abigél ellen nyerne. Az Abigél millioszor többet ér, nagyobb a mondanivalója. (vagy csak én szeretem túlzottan Szabó Magda írói stílusát, mert ő Rowlinggal ellentétben nem csak egyetlen témát dolgozott fel.)
Na de ez naon OFF
Dec 1 akkor a premier nap? Mert akkor lassan sztem jegyelővétel. Eddig mindig premiernapon néztem a HP-t, most tuti nem lesz rá időm
- Took Peregrin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Teljesen egyetértek veled. Még majd hozzáteszek valamit, csak most nincs időm.Rabyn írta: Héé tessék abbahagyni!
A nagykönynek különben meg nem is az a fő célja, hogy egy könyv nyerjen hanem, hogy az összes. hogy az embere OLVASSANAK! mert ha bemész ma egy átlagos középsikolába (nem gimi középiskola!) akkor egy 22 fős osztályból kb jó ha 5-10 diák olvas. És ebből is kb a fele olvas KÖNYVET tehát nem Romanát meg ilyen szutykokat. Ha megfigyeltétek akkor már most sokkal többen kezdték el forgatni azokat a könyveket amik benne voltak a 12ben vagy a 100ban. Én speicel a Mester és Margaritát, Szabó Magda több könyvét és a Galaxis utikalauzt is azután kezdtem el olvasni, hogy benne voltak az első százban. Az más kérdés, hogy amugy is érdekeltek de ez még lökött rajta egyet. Szal ne tessék má szídni ezt a rendezványt szerintem igenis van értelme!
Az meg a másik, hgy én sokkal jobban fogok örülni ha bármelyik magyar regény nyer mintha egy külföldi. Már megbocsássatok én is szereem a HPt (csakhogy a topic ciménél maradjunk) de hol van a Harry Potter a többi könyvhöz képest? SEHOL a többi könyv nagyrésze legalább 20 vagy még annél is több éve íródott van ami az előző században és még mindig olvassák, mindig beszélünk róla. A HPről szerintem olyan 20-25 év múlva a kutya se fog beszélni.
Én mondjuk a HP könyveknek köszönhetem az első igazi baráti körömet, de akkor se tartanám fearnek ha az Abigél ellen nyerne. Az Abigél millioszor többet ér, nagyobb a mondanivalója. (vagy csak én szeretem túlzottan Szabó Magda írói stílusát, mert ő Rowlinggal ellentétben nem csak egyetlen témát dolgozott fel.)
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Tünde
- Nem elérhető
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Alison West
- Nem elérhető
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- cortez71
- Nem elérhető
Úgyis kiesik a HP, szal nemtom miért örülsz ennyire. Mint már mondtam, nem savanyú a szőlő, de te tudod, néhány fórumra már kommenteltem jóval az 1984 vs GyU előtt. De tudod mit, szavazzon az összes Lumosos, dobjatok ki rá x összeget, úgyis az Abigél nyer, mert az magyar regény (ami mellesleg - szeretem a HP-t, de azért próbálok reális lenni - sokkal jobb könyv)Hozsi írta:
Felagund írta: Kíváncsi vagyok ez lenne-e a véleményed, ha a GYU simán továbbjutott volna...
[size=9:v1csr64z]Szerintem csak a szőlő savanyú... [/size]
Szerintem is..
Amúgy nem kéne a Lumost bántani emiatt, szerintem igaza van Daisynek!
- Hozsi
- Nem elérhető
Felagund írta: Kíváncsi vagyok ez lenne-e a véleményed, ha a GYU simán továbbjutott volna...
[size=9:24tr2ozx]Szerintem csak a szőlő savanyú... [/size]
Szerintem is..
Amúgy nem kéne a Lumost bántani emiatt, szerintem igaza van Daisynek!
- cortez71
- Nem elérhető
Nem savanyú, ebből a játékból akkor ábrándultam ki, mikor kiszavazóshow-t rendeztek a könyveknek. Kiszavazóshowt, te jó ég! A kötelező olvasmányos rendszert meg már elég rég lehúztam több helyen is.Felagund írta: Kíváncsi vagyok ez lenne-e a véleményed, ha a GYU simán továbbjutott volna...
[size=9:2js7t43f]Szerintem csak a szőlő savanyú... [/size]
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.