Könyv kerestetik

Több
16 éve 8 hónapja #355524 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Ezen a fórumon nem hiszem, hogy olyan embert találsz, akinek felesleges Tolkien könyvei vannak :D

"Well, I'm back."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 8 hónapja #355521 Írta: Kristof
Kristof válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Nincs valakinek, bármilyen eladó, felesleges Tolkien könyve. Kéne, mert már szinte minden Tolkien könyv megvan, egyedül az EMK nincs, de addig összegyűjtögetném, a többi kiadásokat is... :D :D Gandalf neked kell még ez a Fa és levél? nem adnál túl rajta? :P

Gandalf, vagy a többi ugymond " nagyöreg" nemtudtok valamit, hogy mikor is fog megjelenni, magyarul A Húrin gyermekei? Mert az a tavasszal, az nem a legpontosabb. Esetleg valami konkrétum? Az ára kb: mennyi körül fog mozogni, mert az angol 8000ft az egy kicsit keméy, bár az angol könyvek mindig drágábbak... Esetleg most hol haladnak a nyomásban benn-t van már, nyomják már?:D:D:D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 8 hónapja #355520 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Alyr Arkhon írta:

Sil írta: Három dolog van egyébként benne:
- A tündérmesékről, ami egy tudományos esszé (hosszú, bonyolult nyelvezetű, elég száraz, tudományos)
- A Levél, ami egy mese egy festőről. Az eredeti címe Leaf by Niggle, és benne van a Tolkien meséiben is, csak másik fordításban.
- A Mythopoeia című vers, ami viszont csak ebben van benne teljes változatban (de megemlítik a Carpenter-féle életrajzban is).

Nem tudná valaki kölcsönadni?
A Fa és levél-t már olvastam, de a másik kettő érdekelne.

Alyr, nekem megvan, odaadom, ha kell, de sztem a Szörnyek és ítészekben található Lamorak-féle fordítása A tündérmesékről c. esszének sokkal jobb volt. És Lamorak még saját lábjegyzeteket is írt hozzá. A Mythopoeia is gyenge fordítás, de sajos ez az egetlen teljes.

Több
16 éve 8 hónapja #355518 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Arwenstar írta: Bocs,hogy így idepofátlankodom,de szeretném megkérdezni tőletek,hogy kinek mi a véleménye az Üvöltő szelek c. könyvről...

Nos én idén olvastam, illetve most, az AJIV-re, nekem tetszett, bár én nem vetem meg a romantikus, vagy kicsit romantikusabb könyveket, filmeket. Szóval bármi ilyet szívesen elolvasok. :wink:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 8 hónapja #355515 Írta: Arwenstar
Arwenstar válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Bocs,hogy így idepofátlankodom,de szeretném megkérdezni tőletek,hogy kinek mi a véleménye az Üvöltő szelek c. könyvről...

Az élet keresztjei olyanok,mint a kotta keresztjei:felemelnek.

Több
16 éve 8 hónapja #355508 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Sil írta: Három dolog van egyébként benne:
- A tündérmesékről, ami egy tudományos esszé (hosszú, bonyolult nyelvezetű, elég száraz, tudományos)
- A Levél, ami egy mese egy festőről. Az eredeti címe Leaf by Niggle, és benne van a Tolkien meséiben is, csak másik fordításban.
- A Mythopoeia című vers, ami viszont csak ebben van benne teljes változatban (de megemlítik a Carpenter-féle életrajzban is).

Nem tudná valaki kölcsönadni?
A Fa és levél-t már olvastam, de a másik kettő érdekelne.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 8 hónapja #355498 Írta: Kristof
:D ha minden igaz zajlik, már az aukcióm a Keresztapa c. könyvre 300ft-ért, és az Amerikai Psycho c. könyvre 800 ft-ért... elég gusztusos könyv azt mondják az Amerikai Psycho-ra:D

Több
16 éve 8 hónapja #355497 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Kristof írta: Egy 1991-es, hibátlan állapotú, európás, Szilmarilok-ért 1000 ft megérte? :)
Bár fene tudja, nekem már megvan a díszkiadásos is...

Sztem simán. :) Jó, ha megvan nem-díszkiadásban is, én a díszkiadásokat sajnálom napi olvasásra használni (persze én iskolai szünetben - buszon - villamoson - mindenhol olvasok, otthon az ágyamban azért viszonylag biztonságos :P ).

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 8 hónapja #355495 Írta: Kristof
Egy 1991-es, hibátlan állapotú, európás, Szilmarilok-ért 1000 ft megérte? :)
Bár fene tudja, nekem már megvan a díszkiadásos is...

Több
16 éve 8 hónapja #355472 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Kristof írta: Soakdik kérdésem az lenne, hogy a Gyűrű nyomán Fa és levél az hány részből áll? mert ugye van a Fa és levél az1? És van a Gyűrű nyomán vagy mi? És akinek megvan az milyen könyvnek tartja?

Az egy rész. A Fa és levél afféle alcím (illetve ez az eredeti címe, a Gyűrű nyomán-t meg csak azért adták neki, mert az jobban felkelti a figyelmet). Ez nem regény, és nincs köze Középföldéhez (a címe ellenére nem olyasmi, mint a Gyűrű keresése).
Három dolog van egyébként benne:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
16 éve 8 hónapja #355469 Írta: Kristof
Soakdik kérdésem az lenne, hogy a Gyűrű nyomán Fa és levél az hány részből áll? mert ugye van a Fa és levél az1? És van a Gyűrű nyomán vagy mi? És akinek megvan az milyen könyvnek tartja?

Több
16 éve 8 hónapja #355416 Írta: Attila
Nekem mindegyik a pici sízvem picike csücskében van... :P

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 8 hónapja #355415 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Attila írta: mármint lehet különbség kedvencek terén Tolkien és Tolkien közt :?:

természetesen igen

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
16 éve 8 hónapja #355412 Írta: Attila

Nóli i linantea írta: Nem éppen elfogulatlan válaszokat kapsz ha ezt egy Tolkien fórumon teszed fel... :D
A Szilmarilok egy bővebb változata soksok jegyzettel és plusszal. Kicsit nehézkes olvasmány ahogy ide-oda lapozgatsz a szöveg és a jegyzetek között, de megéri :)

Nekem pont ezért a kedvencem...mármint lehet különbség kedvencek terén Tolkien és Tolkien közt :?:

Több
16 éve 8 hónapja #355407 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Nem éppen elfogulatlan válaszokat kapsz ha ezt egy Tolkien fórumon teszed fel... :D
A Szilmarilok egy bővebb változata soksok jegyzettel és plusszal. Kicsit nehézkes olvasmány ahogy ide-oda lapozgatsz a szöveg és a jegyzetek között, de megéri :)

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
16 éve 8 hónapja #355406 Írta: Kristof
Milyen könyvnek tartjátok a Gyűrű keresése c. könyvet?
Érdemes lenne megvennem?

Több
16 éve 8 hónapja #355361 Írta: Gandalf
The Father Christmas Letters = Télapó levelei c. karácsonyi mese, nem jelent meg magyarul.

Leaf by Niggle = A levél c. allegórikus mese, magyarul a Fa és Levél c. kötetben és a Tolkien meséiben is megjelent (két különböző fordítás)

The Letters of J. R. R. Tolkien = Tolkien prof. leveleiből egy válogatás H. Carpenter és C. R. Tolkien szerkesztésében, nem jelent meg magyarul

Farmer Giles of Ham = Kétféle fordításban is megjelent: A sonkádi Egyed gazda néven (by Göncz Árpád) önálló kötetként és a Tolkien meséi részeként is, és egyszer a Giles, a Sárkány Ura címel is.

Több
16 éve 8 hónapja #355359 Írta: Kincső

Kristof írta: Ez a Tolkien levelei = az a Father Christmas valami vel?, vagy ami benne van a Tolkien meséiben valamilyen leveles című?

Nem, ezek igazi levelek amiket az igazi Tolkien írt :) (és lefordították páran de végül mégsem adták ki.) a másikat nemtom de az talán azonos.

(mellesleg ha egy újabb kérdés jut eszedbe a saját hsz-ed után, javaslom a "szerkeszt" gombot ott jobboldalt, mert nem illik több hsz-t írni egymás után ;) )

Több
16 éve 8 hónapja #355355 Írta: Kristof
Egy kicsit sokat írok, de még egy olyan kérdés is lenne, hogy ez a Giles a sárkány ura megegyezik a Sonkádi egyedgazdával? már ami benne található?

Több
16 éve 8 hónapja #355354 Írta: Kristof
Én alig 1/5 hónapja vettem a GYU-ból az Európás, nem a díszkiadást, ugy, hogy Amikor kihozták a gyárból volt rajta vlami fóliaszerűség ami összeszorította a 3 kötetet nos ez a könyv 1999-es kiadás volt, és én úgy vettem meg, hogy semmi hiba, baj, akármi... Az már mellékes, hogy azért a nem díszkiadásos GYU-ba elég sok nyomdahiba található pl: a a térképeken ami a könyv elején, meg végén van abba Vasudvard úgy van benne, hogy Vasudvar miközbe a kötetbe mindenhol ahol szerepel ez a név Vasudvard-ként van:P

Több
16 éve 8 hónapja #355353 Írta: Kristof
Még egy strigula amellé, hogy mért jobb öregebbnek lenni X) én speciel 2 éves voltam 96-ban :)
EMK-ból+Tolkien leveleiből, jó ha pár száz kelne el, mert sok embert nem érdekelnek ezek a könyvek, csak mi vennénk meg "nagyobb" Tolkien rajongók... Ez a Tolkien levelei = az a Father Christmas valami vel?, vagy ami benne van a Tolkien meséiben valamilyen leveles című?

Több
16 éve 8 hónapja #355329 Írta: Kincső

cortez71 írta:

Kincső (Thilanna) írta:

Sil írta: Mondjuk nem árt időben elkezdeni a gyűjtögetést, pl EMK-m nekem sem lenne, ha nem vettem volna meg, amikor kiadták.

Én is szeretlek Sil de én '96-ban 7 éves (se) voltam :D

Én 9 éves voltam, mikor először GyU-t olvastam, azóta gyűjtöm ^^ Akkor még nem volt ekkora hiánycikk az EMK.

2002-ben már viszonylag igen, bár az első kötetet még megkaptam véletlenül vmikor 2004 körül, egy II. meg azóta is kölcsönben van nálam, vaterán vagy ilyesmi helyen viszont mindig csak egyben árulják. :P

Gandalf, azért a 3 "alapművet" (+ a GyK-t) kiadták a 2000-es években is, némelyiket többször is... a "szakbarbárabb" könyvek viszont nemtom hány példányban fogynának... (ez most csak elmélkedés, meg véleménykérdezés, nem vitatkozás :) )
de komolyan, vajon hány EMK vagy Tolkien levelei kelne el most? az hogy a filmet látta vki, ehhez még nem feltétlenül elég...

Több
16 éve 8 hónapja #355323 Írta: Gandalf
A '90-es években több Tolkien mű jelent meg magyarul, mint a 2000-es években... :? Igaz, anno volt is mit behoznunk, de még most is lenne. Nagyobb lett volna akkoriban a kereslet? Nem hinném, sőt, a filmek óta nagyobb.

Több
16 éve 8 hónapja #355322 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Kincső (Thilanna) írta:

Sil írta: Mondjuk nem árt időben elkezdeni a gyűjtögetést, pl EMK-m nekem sem lenne, ha nem vettem volna meg, amikor kiadták.

Én 9 éves voltam, mikor először GyU-t olvastam, azóta gyűjtöm ^^ Akkor még nem volt ekkora hiánycikk az EMK.

Több
16 éve 8 hónapja #355316 Írta: Sil

Kincső (Thilanna) írta:

Nos, igen, van némi helyzeti előnyöm. :P
(De csak azt akartam mondani, hogy áldozzatok a könyvekre a zsebpénzből, később a fejeteket veritek majd a falba, ha elszalasztotok valami fontosat. Én is középiskolás voltam, amikor az EMK-t vettem, és nagyon vacilláltam rajta, megvegyem-e.)

Tears unnumbered

Több
16 éve 8 hónapja #355309 Írta: Kincső

Több
16 éve 8 hónapja #355304 Írta: Kristof
Igaz, nem árt korán elkezdeni a gyüjtögetést...
Én kb:2 hónapja kezdtem el gyüjteni, és olvasni Tolkien könyveket, amikor elkezdtem, annyire szerencsém volt, hogy sikerült rögtön megvennem A Szilmarilok-ból a díszkiadást+ a Hobbit díszkiadást 5500 ft-ért a kettőt együtt, hibátlan állapotban, azóta megvettem még a GYU-t eurpás simát vadonat újan, egy Sonkádi egyedgazdát+ egy Tolkien meséit:) Egyszer majd lesz valahol, valakinek egy elado EMK-ja addig meg várok :)

Több
16 éve 8 hónapja #355303 Írta: Sil

cortez71 írta: Ó, félreértés ne essék, nem kívánok megválni egyik Tolkien kötetemtől sem. Nem forgatom nap mint nap őket, de azért jó, ha vannak, meg jó ránézni a polcra, hogy a fontosabb, Magyarországon megjelent kiadások mind megvannak a témában (bevallom őszintén, Tolkien kvízkönyvem nincs :/ :D )

Nekem van kvízkönyvem is, jó az. :P Tulképp a magyarok közül már minden megvan (némelyik több kiadásban is), a szerepjátékos könyveket leszámítva. Már a magyar rész is több mint egy polcnyi, lassan nem lesz helyem. :D
Mondjuk nem árt időben elkezdeni a gyűjtögetést, pl EMK-m nekem sem lenne, ha nem vettem volna meg, amikor kiadták.

Tears unnumbered

Több
16 éve 8 hónapja #355301 Írta: Gandalf
Ha jól emlékszem, a kvízkönyv hivatalos bemutatója A GyU bővített változatok maratoni vetítésén volt.

Több
16 éve 8 hónapja #355297 Írta: Kincső

Attila írta:

Kristof írta: Végülis van benne igazság:D
Tolkien kvízkönyv szerintem senkinek nincs :D kinek kéne...

Meg úgy halkan megjegyzem, mert OFF, hogy az MTT-s nagyrendezvényeken árusítják/árusítjuk. :P

ON

aha és nekem onnan van, még akkorról amikor kiadták. :)
TLV-hez jól jött... :D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.634 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére