Könyv kerestetik

Több
16 éve 10 hónapja #354639 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 10 hónapja #354618 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Hát az... :) Szerintem nagy szerencséd volt, mindenképp jól jártál vele!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 10 hónapja #354612 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Attila írta: OFF

Tudom, hogy ennek nem igazán itt van a helye, de mindegy, ha szeretnétek moderáljatok, de muszáj elmondanom!!!!

A székesfehérvári antikvárium ma telefonált, hogy van egy példány az Elveszett Mesék könyv I.-ből. El is mentem érte, és sértetlen állapotban van !!!!!!!!!!! és 1.000 Ft-ért odaadták!!!!!

Bocsika ON

Gratula, szuper vétel! :wink:

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
16 éve 10 hónapja #354605 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
OFF

Tudom, hogy ennek nem igazán itt van a helye, de mindegy, ha szeretnétek moderáljatok, de muszáj elmondanom!!!!

A székesfehérvári antikvárium ma telefonált, hogy van egy példány az Elveszett Mesék könyv I.-ből. El is mentem érte, és sértetlen állapotban van !!!!!!!!!!! és 1.000 Ft-ért odaadták!!!!!

Bocsika ON

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 10 hónapja #354536 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Kincső (Thilanna) írta:

Nóli i linantea írta: Valaki kölcsön tudna nekem adni a jövő hét elején egy felvételis-kék-könyvet? (mittomén mi a címe, de értitek mire gondolok :D )

Felvételi tájékoztató 2008 kell, nemigaz? :)
Mennyire hét elején kell? :P ha kitöltöttem a lapot, utána od'adhatom, de hétfőn irodalom oktv úh. addig nem töltögetek, csak utána. :P

kedd is jó :D
De majd megdunáljuk MSNen :)
Köszi!

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
16 éve 10 hónapja #354529 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Nóli i linantea írta: Valaki kölcsön tudna nekem adni a jövő hét elején egy felvételis-kék-könyvet? (mittomén mi a címe, de értitek mire gondolok :D )

Felvételi tájékoztató 2008 kell, nemigaz? :)
Mennyire hét elején kell? :P ha kitöltöttem a lapot, utána od'adhatom, de hétfőn irodalom oktv úh. addig nem töltögetek, csak utána. :P

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 10 hónapja #354525 Írta: Nóli i linantea
:?:

Több
16 éve 10 hónapja #354524 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
LOL :)

Több
16 éve 10 hónapja #354523 Írta: Nóli i linantea
nem, felsőoktatásos kellene és idei

Több
16 éve 10 hónapja #354521 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
nekem van itthon egy gimnáziumos, ha olyan kell :)

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
16 éve 10 hónapja #354517 Írta: Nóli i linantea
Valaki kölcsön tudna nekem adni a jövő hét elején egy felvételis-kék-könyvet? (mittomén mi a címe, de értitek mire gondolok :D )

Több
16 éve 10 hónapja #354482 Írta: Kincső
Gandalf, nem hiszem, hogy annak számít, de közben sikeresen megkaptam kölcsön mástól. :) Köszönöm mkinek aki gondolt rám! 8)

Több
16 éve 10 hónapja #354468 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Nekünk az Unikornis Kiadónál megjelent "Jókai Mór Munkái" gyűjteményes díszkiadás van meg (piros-arany-fekete kemény kötés, sorozatszerkesztő Lukácsy Sándor). Ebben nincsenek lájegyzetek, csak egy utószó, amit Pongrácz Mária írt (5 oldalas).
Ez kritikai kiadásnak számít?

Több
16 éve 10 hónapja #354458 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Kincső: nyugodtan, én is onnan nyomtattam a kötelezőket

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
16 éve 10 hónapja #354456 Írta: Kincső

Sil írta: Kincső: nézd csak, itt van, és olcsó. Esetleg meg lehet nézni, nyitva vannak holnap 10-14-ig:
www.sosantikvarium.hu/konyv5372.html
Honnan lehet tudni, hogy kritikai-e vagy nem? Azt nem írják sajnos.

Sajnos én a képről felismerem, hogy az :( Az 1963 Akadémiai, vagy ha jól tapasztaltam akkor az 1962 Szépirodalmi Kiadó kiadások kritikaik, ha oda van írva akkor az is gyanús, h. szerk. Kulcsár elfelejtettemki, utószót írta Nagy Miklós.

De így is nagyon köszi a segítséget :)

Szerintetek legális dolog a mek.oszk.hu-ról kinyomtatni valamit, ha kizárólag saját célra használom? :P

Több
16 éve 10 hónapja #354454 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Kincső: nézd csak, itt van, és olcsó. Esetleg meg lehet nézni, nyitva vannak holnap 10-14-ig:
www.sosantikvarium.hu/konyv5372.html
Honnan lehet tudni, hogy kritikai-e vagy nem? Azt nem írják sajnos.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
16 éve 10 hónapja #354452 Írta: Kincső
Lenne egy S.O.S. kérésem!

Ma délután derült ki, hogy ha én Jókai kritikai kiadással állítok be hétfőn az irodalom OKTV 2. fordulójára, akkor kihajítanak, vagy legalábbis a könyveimet. A négy regény közül azonban az egyik, Az új földesúr eleve nagyon nehezen beszerezhető, a FSZEK központi raktárban is csak kritikai volt (a többiből 2 megvan nem-kritikaiban is, egyet pedig kivettem). Ha bárkinek lenne nem kritikai kiadása belőle (Jókai: Az új földesúr), amit el tudna juttatni hozzám holnap vagy holnapután, azzal életet mentene! :? Pls szóljatok ha van! :o

Több
16 éve 10 hónapja #354403 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Sil írta:

Acho írta: Jónak tűnő ajánlat itt .

Az egy kicsit gyanús, hogy a képeken véletlenül pont lemaradtak a papírborító legsérülékenyebb részei, a sarkok ill. a szélei...

Persze, lehet benne valami, de szerintem ez netes vásárlásnál úgysem feltétlenül vehető mindig észre. Amúgy szerintem esetleges kisebb sérülésekkel együtt is jó vétel lehet.

Több
16 éve 10 hónapja - 16 éve 10 hónapja #354373 Írta: Attila

Olosta írta: Jó, akkor te bibliofil vagy, és kifogtál ócsó-oszt-jó könyveket.

Tudom, hogy ez it most OFF, de erről eszembe jutott egy vicc...
4 ember beszélget 3 más állásponton van mint az egyik, ezért az az 1 elkezd imádkozni
-"Uram kérlek adj valami jelet arról, hogy igazam van és tényleg létezel":Hirtelen el kezd fújni a szél.
-Oh, ez csak véletlen.
-Újra rákezdi, Uram adj valamilyen erősebb jelet, hogy elhiggyék, hogy igazam van.
Erre megdörren az ég.
- Ah ez csakvéletlen.
- Uram kérlek adj valamilyen félreérthetetlen jelet.
Erre Isten leszól az égből:
-Tényleg igaza van.
Síri csend a másik 3 ember megrémülve néz majd megszólalnak jó akkor most 2, 3 ellen.

ON bocsika...

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 10 hónapja #354351 Írta: Olosta

Ben írta:

Olosta írta: Egy nagyon régi és értékes (mondjuk a tipográfiája, kötése, tartalma miatt) könyv oké, hogy marha drága, de olyat csak egy bibliofil vesz. :roll:

Höhh, kikérem magamnak, ez már-már diszkriminatívan hangzik. :P (Ti. beszereztem egy-két cirka 200 éves könyvet, nem is túl drágán.)

Jó, akkor te bibliofil vagy, és kifogtál ócsó-oszt-jó könyveket. :P :D

Több
16 éve 10 hónapja #354339 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Olosta írta: Egy nagyon régi és értékes (mondjuk a tipográfiája, kötése, tartalma miatt) könyv oké, hogy marha drága, de olyat csak egy bibliofil vesz. :roll:

Höhh, kikérem magamnak, ez már-már diszkriminatívan hangzik. :P (Ti. beszereztem egy-két cirka 200 éves könyvet, nem is túl drágán.)
Egyébként igen, az antikvarium.hu drága, de körül kell nézni máshol is, pl. antikva.hu (bár ez se olcsó), regikonyvek.hu. Ez utóbbin speciel sokszor pár százért "vesztegetik" a könyveket; anno Sienkiewicz Kereszteslovagok című 2 kötetes művét szereztem be innét 750 Ft-ért, és igen jó állapotban. :)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
16 éve 10 hónapja #354327 Írta: Kincső
Én (ill. Apu) viszont már sok vett(em) antikváriumban, ami akár új, boltban kaphatóként olcsóbb volt úgy ;) ez persze nem biztos, h. az inline antikváriumokra is igaz, sőt.

Több
16 éve 10 hónapja - 16 éve 10 hónapja #354322 Írta: Olosta

Attila írta: Nekem alapvetően az az 1 problémám az Antikvár könyvekkel, hogy drágák, mármint amik az antikvarium.hu-n vannak...Tudom egyéni szocprobléma, szubjektív vélemény... :roll:

Ez sajnos nem szubjektív vélemény, hanem általános tapasztalat.
Láttam már olyan könyvet antikváriumban, amit még boltban is meg lehetett volna venni újan, és bizony az antikváriumban drágább volt, mint az eredeti ára.
Egy nagyon régi és értékes (mondjuk a tipográfiája, kötése, tartalma miatt) könyv oké, hogy marha drága, de olyat csak egy bibliofil vesz. :roll:

Több
16 éve 10 hónapja #354319 Írta: Attila
Nekem alapvetően az az 1 problémám az Antikvár könyvekkel, hogy drágák, mármint amik az antikvarium.hu-n vannak...Tudom egyéni szocprobléma, szubjektív vélemény... :roll:

Több
16 éve 10 hónapja #354276 Írta: Drizzt

Snuffles írta: Tudom én azt, de egyrészt a könyvtár már jó húsz éve bezárt, másrészt a nagymamám is meghalt három éve, tehát jóvátenni helyette nem tudom a dolgokat, elég ha szégyellem magam helyette is.
Kristóf, eszembe jutott egy jó oldal: antikvarium.hu, rengeteg könyv van, sokat elő lehet jegyeztetni, magam is vásároltam sokszor innen, szóval merem ajánlani.

Nem rád céloztam. A nagymamádra meg végképp nem. Elnézést, ha úgy tűnt volna.
Amúgy az antikvarium.hu-ról most jött az e-mail, hogy a 2004 júniusában előjegyzett könyvem megjött. Persze azóta megvettem boltban :P :) .

Több
16 éve 10 hónapja - 16 éve 10 hónapja #354274 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik

Drizzt írta: Könyvtárból lopni gáz. Eleve könyvet lopni gáz :P

Tudom én azt, de egyrészt a könyvtár már jó húsz éve bezárt, másrészt a nagymamám is meghalt három éve, tehát jóvátenni helyette nem tudom a dolgokat, elég ha szégyellem magam helyette is.
Kristóf, eszembe jutott egy jó oldal: antikvarium.hu, rengeteg könyv van, sokat elő lehet jegyeztetni, magam is vásároltam sokszor innen, szóval merem ajánlani.

szerk.: fenti hsz-re: Drizzt, nem gáz, félreértettük egymást :)

"Well, I'm back."

Több
16 éve 10 hónapja #354272 Írta: Drizzt
Könyvtárból lopni gáz. Eleve könyvet lopni gáz :P . Ha letölt valaki egy olyan könyvet, amit nehéz megszerezni, azt még valamennyire megértem. De ez... Te sem örülnél, ha ezeket a könyveket nem tudnád kivenni, mert már ellopták előtted : PPPP. Inkább várok pár hónapot. Az sem árt, ha a megfelelő embereket ismered, akik tudják, hogy mit melyik antikváriumban kapni, mert folyamatosan tájékozódnak. Khm :)

Több
16 éve 10 hónapja #354268 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Könyv kerestetik
Drága Kristóf, megértem az elkeseredésedet, nagymamám évekg lopkodta a könyvtárból a könyveket, mert nem bírta otthagyni őket, nem mondom, hogy követendő példa, de azért ő is sokat járt oda olvasni és én is éppen könyvtárban ülök. Persze tegnap olyan könyvet sikerült kivennem, amit csak hat után lehet és reggel nyolcig bezárólag vissza kellett vigyek! Úgyhogy kelhettem hajnalban, de megérte azért a húsz oldalért ;P

"Well, I'm back."

Több
16 éve 10 hónapja #354256 Írta: Drizzt
Gondoltam szólok,h én egy könyvesboltban dolgozok. Ha nem antikvár könyvekről van szó, kérdezzetek nyugodtan. (Ha arról, akkor is lehet, csak nem valószínű,h tudok szerezni :P )

Több
16 éve 10 hónapja #354252 Írta: Olosta

Kristof írta: FSZEK-nek egy nagy rakás *** az az adatbázisa... elmegyek az oktogon-nál lévő könyvtárba, mert azt írja ott van és erre nincs, aztán oktogon elküld a rottenbiller utcába ott sincs, elmegyek dagály utcába ott meg van de, *** minőségbe mert az a retek FSZEK csinált magának egyet, ami nagyon *** minőségü valamilyen könyvkötővel... mind1 kihoztam azt de amiket leírtam így már nincs is értelme egy ekkora *** minőségű könyvért... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil:

[size=9:19f6o2az]Cenzúrázva by topicgazdi. Moderáld magad, légyszi.[/size]

1. Próbálj meg egy ekkora könyvtárba egy olyan adatbázist csinálni, amiben mindig pontosan látható, hogy melyik könyv, hol van. Örülj, hogy egyáltalán van interneten elérhető katalógusuk, és nem kell bemenned átnyálazni a cédulakatalógust, amiben a normál mezei halandó felhasználók még keresni sem tudnak.
2. A könyvtár valószínűleg azért köttette be újra azt a könyvet, mert az olvasók szétolvasták. Sajnos előfordul az ilyesmi, hogy egy-egy könyv tönkremegy, és ha nincs mód a pótlásra (mert nincs a könyvtárnak elegendő pénze, vagy a könyv beszerezhetetlen - jelen esetben gondolom az utóbbi helyzet van), akkor bizony újra kell köttetni. Örülj, hogy egyáltalán megvan nekik.

:evil:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.644 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére