- Köszönetek: 0
Star Wars
- Nesi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Dreamer_KF írta:
Hehehe...A koreai (Japán/kínai) rendőrség elbánik Vaderrel!
De az ultimate kedvenc: Chad Vader, Day Shift Manager (sok rész)
Life is hard when you're Darth Vader's less-talented, less-charismatic younger brother and you manage a grocery store.
Jáááj! Az első ütős...
A másodiknak meg a zenéje is nagyon állati
De az a banánhéj a végén...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Hehehe...A koreai (Japán/kínai) rendőrség elbánik Vaderrel!
De az ultimate kedvenc: Chad Vader, Day Shift Manager (sok rész)
Life is hard when you're Darth Vader's less-talented, less-charismatic younger brother and you manage a grocery store.
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nesi
- Nem elérhető
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
- Nesi
- Nem elérhető
Cerebrum írta:
Ben írta: Nagyon beteg. Azt hiszem, ez csak csetre került be pár hete, itt még nem bukkant fel, úgyhogy ezennel prezentálnám: Darth Vader: The Musical
Tényleg elképesztő, hogy még mindig mennyi hülyeséget ki lehet hozni SW témában...
Az én örök kedvencem a Birodalom visszavág alternatív befejezése:
Mikor először láttam, két napig ezen röhögtem.
Juuuj!!! ÁÁÁ!!! Ez fááájdalmas!!! Hrrrkrrr....
Nagyon LOL
H'ja, szép is lett volna, ha ez a vége
- Cerebrum
- Nem elérhető
Ben írta: Nagyon beteg. Azt hiszem, ez csak csetre került be pár hete, itt még nem bukkant fel, úgyhogy ezennel prezentálnám: Darth Vader: The Musical
Tényleg elképesztő, hogy még mindig mennyi hülyeséget ki lehet hozni SW témában...
Az én örök kedvencem a Birodalom visszavág alternatív befejezése:
Mikor először láttam, két napig ezen röhögtem.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Nesi
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
jesszumpepiBen írta: Nagyon beteg. Azt hiszem, ez csak csetre került be pár hete, itt még nem bukkant fel, úgyhogy ezennel prezentálnám: Darth Vader: The Musical
Ez tényleg nagyon beteg....
Kārātārānen a áirâë...
- Ben
- Nem elérhető
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Nesi
- Nem elérhető
- Nessa
- Nem elérhető
- Encsi
- Nem elérhető
- Kisvakond
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Acho
- Nem elérhető
- Cerebrum
- Nem elérhető
- cortez71
- Nem elérhető
- Cerebrum
- Nem elérhető
Gandalf írta:
Még a prequellek elkészítése előtt bólintott...Cerebrum írta:
Dreamer_KF írta: (Amúgy rémlik, hogy Lucas rábólintott a Timothy Zahn féle folytatás hivatalosságára)
Még akkor is, ha több helyen ütközik a prequelekkel?
Azért kíváncsi lettem volna ő mit hozott volna még ki három részből... Szvsz a Zahn-trilógia kicsit unalmas és vontatott a filmekhez képest, túl sok benne a politika, és túl soványka benne a Jedikről szóló szál, pedig érzésem szerint egy SW történetnek ez kéne hogy a fő erőssége legyen.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Még a prequellek elkészítése előtt bólintott...Cerebrum írta:
Dreamer_KF írta: (Amúgy rémlik, hogy Lucas rábólintott a Timothy Zahn féle folytatás hivatalosságára)
Még akkor is, ha több helyen ütközik a prequelekkel?
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
ltam egy későbbi Rúnában, ahol egy gyönyörűen összeállított SW történelmi adatbankra bukkantam. E szerint a Thimoty Zahn-os trilógia hivatalosan a folytatás, és a legutolsó esemény Han és Fett utolsó csatája.
(Amúgy rémlik, hogy Lucas rábólintott a Timothy Zahn féle folytatás hivatalosságára)
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Ben
- Nem elérhető
Ja, csak még régebben felröppentek olyan híresztelések, hogy lesz 7-8-9. rész is - ez lett volna a "sequel trilogy" (sequel - folytatás; az első három meg ugye a "prequel", előzmény), de Lucas tudtommal elég egyértelműen elzárkózott ettől. Ami sztem is logikus, a filmek főszereplője tényleg Anakin, a halálával pedig értelemszerűen véget ér a sztori. (Létezik is egy fake-forgatókönyv itt , legalábbis nem hiszem, hogy eredeti lenne - de javítsatok, ha tévednék.)Cerebrum írta: De pont azért lezárt, mert a hexalógia főszereplője végsősoron Anakin, ő pedig meghal a hatodik részben.
Mindenesetre jó táptalajt adott a rajongóknak, na meg a mindenféle íróknak, a Timothy Zahn-féle trilógia azt hiszem, tkpn felfogható 7-8-9. résznek, na meg rengeteg más könyv íródott a Birodalom bukása utáni Galaxis történetéről, a fejvadászokról, stb. (Az egyik fejvadászokról szóló könyv szerint Boba Fett túlélte a Sarlacc-kel való találkozást... )
Ezt nevezik ugyebár Expanded Universe-nek (rövidítve EU). Azonban a rajongók egy része (szerintem helyesen) ezeket a műveket nem tekinti kanonizáltnak, kizárólag a hat filmet veszi autentikusnak, illetve azokat a kiadványokat, amik kifejezetten a filmekhez készültek (pl. a képes enciklopédiák).
A dolog kb. A Gyűrűk Ura és a hozzá készült n számú szerepjátékos kiegészítők viszonyához hasonlítható talán. (Annyiban talán különböző, hogy azért a tolkienisták nagyobb hányada valamilyen formában, de elutasítja a LotR-szerepjátékokat [értsd: nem tekinti autentikusnak], míg SW-os körökben tudtommal jóval árnyaltabb a helyzet.)
Elnézést, nem kioktatásnak szántam a fentieket, csupán rövid eszmefuttatásnak. Egyébiránt elég régen kiestem már ezekből a körökből, úgyhogy fogalmam sincs, mi a mai helyzet. Bár gyanítom, nem sokat változott, pláne a filmek elültével...
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Cerebrum
- Nem elérhető
Snuffles írta: A Star Wars eredetileg kilenc részes. Ebből hatot leforgattak, de Lucas nem ír több forgatókönyvet szerintem, meg hát ez évtizedes téma. A vázlatok mindenesetre megvannak neki, azt tudom...
De pont azért lezárt, mert a hexalógia főszereplője végsősoron Anakin, ő pedig meghal a hatodik részben.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
- Cerebrum
- Nem elérhető
Felagund írta: Szerintem ezek a magyarázatok borzalmasak... :crap: (arról nem is beszélve, hogy a türannoszoknak Rómában híre-hamva se volt... )
No meg hogy a birodalmi rohamosztagosok nem is klónok...
Ezt meg nem értem:
Mielőtt Obi-Wan a Kamino bolygón találkozna Jango Fettel, az egy hatalmas madáron repül vissza otthonába, ami ugyanúgy rikoltozik, mint a nazgulok sárkányai a Gyűrűk urában (mellesleg szintén a gonosz szolgáját szállítja).
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
- Cerebrum
- Nem elérhető
knoppm írta:
Acho írta: Persze, de méreteit tekintve szerintem megérdemli a mitológia kifejezést...
Szvsz azért a mitológia ragasz talán nem a mű méretétöl függ. Inkább a Saga a megfelelőbb. Kár hogy nem lett befejezve.
Mér' nem lett befejezve? :confused2:
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
hu.wikipedia.org/wiki/Saga
A mitológia egy adott kultúra mítoszainak és vallási hiedelmeinek a komplex rendszere: hu.wikipedia.org/wiki/Mitol%C3%B3gia
- Acho
- Nem elérhető
knoppm írta:
Acho írta: Persze, de méreteit tekintve szerintem megérdemli a mitológia kifejezést...
Szvsz azért a mitológia ragasz talán nem a mű méretétöl függ. Inkább a Saga a megfelelőbb. Kár hogy nem lett befejezve.
Fogalmi zavarban lennék...? Ha igen, én kérek elnézést...!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.