- Köszönetek: 0
Állatbarátok
- Vikil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Részvétem Alyr! Szegény Buksi
Na a nyaralásomon volt szerencsém két darázshoz. Az egyikkel közelebbi kapcsolatba kerültem. A hüvelykujjam a 3xosára dagadt. Utoljára kiskoromban csípett meg darázs. Ráadásul a többiek is utánunkeredtek.
Nem túl kellemes dolog a darázs csipés!! Én olyan helyen lakom hogy már megszoktam!! Ha megcsípne néha borogatom, de nem szokott bedagadni!Marhanagy mákom van (szerintem)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Newra
- Nem elérhető
Na a nyaralásomon volt szerencsém két darázshoz. Az egyikkel közelebbi kapcsolatba kerültem. A hüvelykujjam a 3xosára dagadt. Utoljára kiskoromban csípett meg darázs. Ráadásul a többiek is utánunkeredtek.
De kutyákból sem volt hiány míg nyaraltam. Volt kit nyúznom.
Van mi arany, bár nem fénylik...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Mayra
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Én is nagyon sajnálom és ismerem az érzést, mert az én drága Böbi kutyám is egy másfél éve hagyott itt 15 év után és nagyon hiányzik! Sajnos a mostani ebünk nincsen a helyzet magaslatán, mivel eléggé fegyelmezetlen és bolond jószág!
Csak a hegyeket nézzem és a felhőket láttom, amint tova szállnak egy arany sugáron!
- Silima
- Nem elérhető
PiciRigó: a mi papagájunk egyszer elrepült, de visszajött Anya hívására...
- Aranill
- Nem elérhető
Mensch werden ist eine Kunst.
06 20 99 29 525
- Narmo
- Nem elérhető
Nekünk is volt egy matuzsálemi hullámospapagájunk, aki elég sokáig csiripelt, sőt beszélt is. Papámé lett, de keresztanyum fogta a tyúkólban. //Megjegyezném, hogy keresztanyám vak.. Szal mi is csak néztünk..// Mamámék nagyon ragaszkodtak Gyurihoz, olyannyira, hogy vitték kalitkástól nyaralni.. Meg ő szabadon volt, mégsem repült el. Valszeg ez volt nála a hosszú élet titka, sőt, sörözgetett is, meg ilyesmik..
- Virág
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Buksi kutya immár egy csinos sírban nyugszik.
Ma délelőtt elaltatták, és így - bár szomorú módon - de kétségtelen bizonyítékot szerezhettem arról, fáj-e az altatás.
Nem.
Szinte biztos vagyok benne, hogy föl sem fogta mi történik.
Jaj, de sajnálom Részvétem
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
- Dalma/Mira Marinda
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Buksi kutya immár egy csinos sírban nyugszik.
Ma délelőtt elaltatták, és így - bár szomorú módon - de kétségtelen bizonyítékot szerezhettem arról, fáj-e az altatás.
Nem.
Szinte biztos vagyok benne, hogy föl sem fogta mi történik. "
Sajnálom Alyr!
"Egy csepp is növeli a tengert!"
- Vikil
- Nem elérhető
Tábor alalatt tönkre ment a térdem!!
Alyr:részvétem én nem gírtam volna ááááá..... nagyon tényleg!!!
- Ben
- Nem elérhető
Szegény. Részvétem, Alyr.Alyr Arkhon írta: Buksi kutya immár egy csinos sírban nyugszik.
Nem.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Nem.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ben
- Nem elérhető
Sztem csak szimplán jól vannak tartva. Macskák is átlagban 16-17 évet élnek, de volt már példa 30, sőt 40 éves macsra is (na nem nálunk, mieink általában 2 év előtt elpusztulnak autó/szomszéd/betegség által, eddig Frici tartja magát a legjobban, remélem, még jó ideig ). 8OSilima írta:
PiciRigó írta: Silima: 16 v 17 évesen? 8O Jujjj.. Szép kort ért meg az a kutyus!! Általában 10év a kutyák életkora, szal 16 v 17 év elég hosszú és egészséges időnek számít.. szerintem.. De szóljatok, ha tévedek..
Nem tévedsz. Mondjuk a mi állataink sorra döntögetik a rekord életkorokat: a törpenyulakat, 3-4 évre vettük, a többség 8 éves kora után pusztult el... A hullámospapagájok átlagéletetkora 6-8 év, a régi papagájunk 15 éves kort ért meg... A zebrapintyeink, akik elvileg 2 évnél tovább nem élnek, már vagy 7 évesek...
Most vagy mi hozunk ki az állatokból valami matuzsálemi teljesítményt, vagy a tenyésztők és a kereskedők vágtak át minket...
- Silima
- Nem elérhető
PiciRigó írta: Silima: 16 v 17 évesen? 8O Jujjj.. Szép kort ért meg az a kutyus!! Általában 10év a kutyák életkora, szal 16 v 17 év elég hosszú és egészséges időnek számít.. szerintem.. De szóljatok, ha tévedek..
Nem tévedsz. Mondjuk a mi állataink sorra döntögetik a rekord életkorokat: a törpenyulakat, 3-4 évre vettük, a többség 8 éves kora után pusztult el... A hullámospapagájok átlagéletetkora 6-8 év, a régi papagájunk 15 éves kort ért meg... A zebrapintyeink, akik elvileg 2 évnél tovább nem élnek, már vagy 7 évesek...
Most vagy mi hozunk ki az állatokból valami matuzsálemi teljesítményt, vagy a tenyésztők és a kereskedők vágtak át minket...
- Narmo
- Nem elérhető
- Silima
- Nem elérhető
Virágszál írta: Én is jobbulást kívánok Buksinak, egyébként hogy történt? Nem is értem hogy kaphat egy kutya agyvérzést, még soha nem hallottam róla.
A mi öreg skót juhászunk agyvérzésben pusztult el 16 v 17 évesen, ill. elaltatták. Sztem ő már azért nem bírta ki, mert 1) nagyon öreg volt, 2) más baja is volt. Szegény rettegett a zivatartól, és aznap éjjel, amikor rosszul lett, hatalmas zivatar kerekedett, oda csapkodott a templomtoronyba a villám... Szegény Dark (igen, véletlen volt a névválasztás... ) halálosan meg volt rémülve, ráadásul csak támolygott...
Jobbulást szegény Buksinak!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Virágszál írta: Én is jobbulást kívánok Buksinak, egyébként hogy történt? Nem is értem hogy kaphat egy kutya agyvérzést, még soha nem hallottam róla.
A kutyának is van agya, amit erek látnak el vérrel. Innentől adott a dolog.
olorin.papa: Azért én a feltűnő színű rovaroat nem tenném étlapra...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Miért baj az, ha bogarat eszik?
Nagyon fontos fehérjeforrás. Európán kívül mindnehol esznek az emberek is rovarokat.
Buksi kutyát ma viszik állatkórházba...
A vadonban amit biztosan megehetsz, az a rovarok, lárvák, és az apró gyíkok, azok biztosan nem mérgezőek...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Namarie
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Mayra írta: Jobbulást kívánok Buksinak!
A macskámat viszont nem lehet leszoktatni a bogár vadászatról és evésről, mert már a környék összes rágcsálóját kipusztította az anyjával közösen. Viszont ha fog valami nagyobb bogarat akkor oda hozza a lábtörlőre bemutattni nekünk, és e tevékenységük miatt a környékbeli szomszédok elkényeztetik őket minden macska finomsággal!
Miért baj az, ha bogarat eszik?
Nagyon fontos fehérjeforrás. Európán kívül mindnehol esznek az emberek is rovarokat.
Csak arra vigyázz, hogy mérgezett (chemotoxszal lefújt vagy hasonló) bogarat ne egyen mert az neki is árt.
Jobbulást Buksinak!!!
Nálunk a nagyfiú 8Kiwi cica) csinálta zat, hogy a kerítésoszlopon ülve egy megfontolt mancslegyintéssel leütött egy szarvasbogarat.
Remélem, nem off.
a kiscicák gyönyörűek.. az egyik kis kormos fiú, a másik vörös-fehér kislány, és már nagyon nagy perzekútorok, és csuda kedvesek.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Virág
- Nem elérhető
Mayra, az én két éves kutyusom ugyan ezt csinálja, és engem is idegesített egy időben, de mára már megszoktam, hogy esténként a levegőben ugrál, és megpróbál egy-egy cserebogarat elfogni
Egyébként sztem se baj, ha megeszi, csak a gazdinak tud kissé nagyon idegesítőnek tűnni
Én is jobbulást kívánok Buksinak, egyébként hogy történt? Nem is értem hogy kaphat egy kutya agyvérzést, még soha nem hallottam róla.
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Mayra írta: Jobbulást kívánok Buksinak!
A macskámat viszont nem lehet leszoktatni a bogár vadászatról és evésről, mert már a környék összes rágcsálóját kipusztította az anyjával közösen. Viszont ha fog valami nagyobb bogarat akkor oda hozza a lábtörlőre bemutattni nekünk, és e tevékenységük miatt a környékbeli szomszédok elkényeztetik őket minden macska finomsággal!
Miért baj az, ha bogarat eszik?
Csak arra vigyázz, hogy mérgezett (chemotoxszal lefújt vagy hasonló) bogarat ne egyen mert az neki is árt.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Mayra
- Nem elérhető
Csak a hegyeket nézzem és a felhőket láttom, amint tova szállnak egy arany sugáron!
- Ben
- Nem elérhető
8O 8O Jobbulást neki!Alyr Arkhon írta: Buksi kutya agyvérzést kapott délután. Már jobban van de még elég féloldalasan jár és bizonytalanul.
Az állatorvos most volt nálunk, azt mondja, bíztató a helyzet.
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Buksi kutya agyvérzést kapott délután. Már jobban van de még elég féloldalasan jár és bizonytalanul.
Mamám macskája ugyanígy járt,túlélte hál Erunak,de azóta is lusta és kövér meg féloldalasan tartja a fejét.
- Narmo
- Nem elérhető
Jobbulást Buksinak!!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ízisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Mikor az én cicámat elvittük dokihoz, h ne legyenek többé kiscicái, aminek már volt vagy 3 éve, akkor azt hittük, h majd el fog hízni, stb. És még most is olyan arányos a teste, sokkal egészségesebb is, rengeteget vadászik, mindig mutogatja a prédát az ajtó előtt, addig nyávog, míg meg nem dícsérik.
Összefügg a lelkiviláguk a lustasággal?
"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "
- Ben
- Nem elérhető
A bogár nem biztos, hogy a legjobb a macskának. Épp attól lesz sovány, ha jól tudom.Mayra írta: Nyafka pedig alapjáratban egy vékony kis csontkollekció, hogy annyit ehet ilyenkor macskakaját és bogarat amennyit csak akar még sem látszik meg rajta.
- Mayra
- Nem elérhető
Az én macskáimat ilyen veszély nem fenyegeti, mert bár az öreg macs vagy három helyen is kosztol a szomszédban és vadászik is még sincsen elhízva! Nyafka pedig alapjáratban egy vékony kis csontkollekció, hogy annyit ehet ilyenkor macska kaját és bogarat amennyit csak akar még sem láttszik meg rajta.
- Narmo
- Nem elérhető
Silima írta:
PiciRigó írta: Ezt nem hiszem. Nálunk is volt pár kóbor kutyus akik csak átmenetileg voltak ott, és tőlük sem sajnálta a kaját, inkább éhezik, de odaadja a kajáját
Ajha. Hát ez meglep.
De tény, hogy akkor csak kézből lehetne megmérgezni... És azt is csak akkor, ha nincs épp más kutya a láthatáron...
csak az anyum, apum vagy az én becses kacsómból eszik, szal tényleg érdekes egy dögusz. Még tesóm (aisa) kezéből sem hajlandó..
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.