Állatbarátok

Több
20 éve 3 hónapja #211292 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Suhifarok írta: Én is macska-mániás vok, de én nagyon tok utálni egy állatfajt....a szunyogokat!! :evil: Grr....brr...

Hát igen.. :D az élet nagy kérdése: "Miért nem csapta agyon Noé a szúnyogokat?"

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 3 hónapja #211260 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Én is macska-mániás vok, de én nagyon tok utálni egy állatfajt....a szunyogokat!! :evil: Grr....brr...
úúúgy szeretnék egy kisciccet, nekünk kutyánk van, őt is imádom persze.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 3 hónapja #211232 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Én fanatikus macskabarátnak tartom magam mióta az eszemet tudom, de per pill kutyusmániában is erősen szenvedek az alul már emlitett kis töpszli eb hatására :D

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
20 éve 3 hónapja #211228 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Állatbarátok
én a kutyákat is imádom, és a macskákat is... nem tom, szerintem én minden állatot el tudok viselni... és ha egy oroszlánfalka közeledne felém nyálcsorgatva, akkor is azt gondolnám, hogy milyen csodálatosak, és miért nem hoztam videókamerát... 8)

'Is there anybody out there?'

Több
20 éve 3 hónapja #211215 Írta: Beren
Beren válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Erda niire (Area) írta: Beren: Olvadok a kiscicáktól, a Balatonon szerencsésen össze is szedtem kettőt is, de az egyik átköltözött a szomszédba, a másik meg már nagy dög... persze ettől még immmmádom, ő lelkileg még mindig az a kiscicc, akibe belezúgtam az abc előtt... :) [/color]

Én is macskapárti vagyok. Ez nem azt jelenti hogy nem szeretem a kutyákat (Csak ne akarjanak megharapni.), de azért a macskák az elsők. Egyébként meg minden állatot szeretek. (Na jó, a kullancsot például kevésbé. És lehet hogy egy nagy füves síkság közepén a szájukat nyalogatva közeledő oroszlánoktól sem lennék elragadtatva. :wink: )

Barátságot kötött a madarakkal meg a vadakkal, s azok segítették és nem árulták el, s attól kezdve Beren nem evett húst.

Több
20 éve 3 hónapja #211205 Írta: Erda niire (Area)
HV: nyugi, az nem azt jelenti, hogy rossz volt a kosztjuk... :lol: A sünik egy idő után fogják magukat és elfelejtenek visszamenni a "gazdáikhoz"

Beren: Olvadok a kiscicáktól, a Balatonon szerencsésen össze is szedtem kettőt is, de az egyik átköltözött a szomszédba, a másik meg már nagy dög... persze ettől még immmmádom, ő lelkileg még mindig az a kiscicc, akibe belezúgtam az abc előtt... :)

Több
20 éve 3 hónapja #211174 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Állatbarátok
én még régebben sünöket neveltem a kertben....
de aztán elmentek 1-2 hét után :?

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
20 éve 3 hónapja #211154 Írta: Beren
Csak hogy legyen valami önálló hozzászólásom is, ne csak a már meglévő üzenetkre válaszoljak. :wink:

Hétvégén egy baráti társasággal jártam a Káli-medencében, és a háznál, ahol laktunk, volt egy fekete kiscica. (Folyton veszekedett a palotapincsivel, pedig az csak barátkozni akart, de ez most mellékes.) Naná hogy én lettem a kedvence, igaz hogy én rengeteget játszottam vele, hagytam hogy a kezemet harapdálja, és a kajámat is megosztottam vele. Ennek hatására éjjel elég nehéz volt megértetni vele, hogy nem az anyukája vagyok, hiába próbálkozik, a pólóm ujjábol soha nem fog tej jönni, és nem szeretném ha bebújna a hálózsákomba, mint ahogy az sem jó ötlet hogy az arcomba fekszik aludni. És lehet hogy nem éjjel négykor van a legjobb időpont arra hogy "szedjük ki az alvó ember szemét, biztos örül neki" játékot játszunk...
Viszont nem tudtam elsütni kedvenc szövegemet, hogy "Azért engem szeretnek legjobban az állatok, mert rajtam érzik hogy nem úgy tekintek rájuk mint húsra." Mert a táborban a pincsikutyán és a macskán kívül mindenki vegetáriánus volt. :D

Barátságot kötött a madarakkal meg a vadakkal, s azok segítették és nem árulták el, s attól kezdve Beren nem evett húst.

Több
20 éve 3 hónapja #211150 Írta: Beren

Aldaron (büzsü) írta: KELL NEKEM ÖÖÖÖÖÖZZZZZZIIIIIKKKKKKEEEEE :) ))

Szüleim lakásával szemben van egy őzike. Szoktam a kerítésen keresztül etetgetni fűvel, mert az udvaron már csak gyalogbodza van. De egyébként azt mondják, az őzbakok fogságban néha meghülyülnek kicsit, és megtámadják az embereket. Főleg a lányokat, izé, azokon a bizonyos napokon... Én még csak azt láttam, ahogy azt az embert támadta meg, aki a kutyáját kergette ki az udvarból. Nem sajnáltam, régebben vadászott az illető. Kapott egy szúrást a hátsójába. (Ugye Ti tudjátok hogy az őz az nem a lányszarvas? Mert ettől szoktam a plafonon lenni. :D

Több
20 éve 3 hónapja #211145 Írta: Erda niire (Area)
hihi, nekem is... :D Én mondjuk már találkoztam párral, és egyet 2 napra a gondjainkra is bíztak. Cumisüvegből itattunk, és olyan ari voooolt... *olvad*

Több
20 éve 3 hónapja #211132 Írta: Aldaron (büzsü)
Aldaron (büzsü) válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Képzeljétek, a múzeumunk udvarán van két özike... és a tegnap bent voltunk és mozdulatlanul vártunk, míg oda nem jöttek :) aztán megsimogattuk őket... olzan jámborak lettek, mikor már látták, hogy nem bántani akarjuk őket... olyan aranyosak voltak :D ... KELL NEKEM ÖÖÖÖÖÖZZZZZZIIIIIKKKKKKEEEEE :) ))

Több
20 éve 3 hónapja #211099 Írta: Beren

Phaedra írta: Más: szaladtatok már lódarázzsal a hátatokon?? Én igen. tegnap. Hülye lapaty dogunk meg akarta fogni a védett lódarzsat, anyám rácspott a kutyára, hogy leálljon, én elkezdtem szaladni, mert a darázs felmérgesedve nekem tartott. Amikor apa közölte, hogy rajtam a darázs, és az fel is szállt, én visítottam olyat, hogy kék barátunk rögtön jobbnak látta a röpte irányát másfele venni.

Ezt most nem értem. Kék lódarázs?

Több
20 éve 3 hónapja #210960 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Akkorát nevettem tegnap.. vannak pulykáink, és a fiúpulyka(Sándor a neve) van egy tyúk, amit hol bír, hol nem...tegnap szabályosan megbeszélet vele, előre nyújtott nyakkal, halkan lud-ludozva, hogy most már aztán tényleg kotródjék valamerre...

Más: szaladtatok már lódarázzsal a hátatokon?? Én igen. tegnap. Hülye lapaty dogunk meg akarta fogni a védett lódarzsat, anyám rácspott a kutyára, hogy leálljon, én elkezdtem szaladni, mert a darázs felmérgesedve nekem tartott. Amikor apa közölte, hogy rajtam a darázs, és az fel is szállt, én visítottam olyat, hogy kék barátunk rögtön jobbnak látta a röpte irányát másfele venni.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
20 éve 3 hónapja #210938 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Állatbarátok
lovacska :cry: :cry: :cry:

más: van 4, árva vadnyuszink...lehetnek olyan egy hónaposak. tejjel etettük őket kiskanálból, a sima tej az ugye jo nekik?? és hogy kell majd rászokatni őket a fűre?

Gyöngycem (voltam valaha)

Több
20 éve 3 hónapja #210719 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Egy lovat??
nem, inkább nem mondok semmit....csak reagáltam, enyhe döbbenettel....

Lovat?? Testvééér... :cry: :cry:

Timona: jajjdedrááágaa......már imádom! :D

Több
20 éve 3 hónapja - 20 éve 3 hónapja #210715 Írta: Timona
No, hogy akkor teljes legyen a történet, ő volna az én kiskutyám:
kep.tar.hu/timona/index.phtml?ai ... id=5701343
még mindig nincs neve, illetve én már találtam egy nekem tetszőt, de azt a tesóm megvétózta, telefonon keresztül :? :( [size=9:1kg6k2ep]Én a Dingóra gondoltam...[/size]

*A többi kép itt megtekinthető:
kep.tar.hu/timona/index.phtml?ai ... beginnum=0

Fodor Ákos

Több
20 éve 3 hónapja #210691 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sziasztok!

Olvasom ezeket a dolgokat, de nem értem. Tegnap láttam egy dok filmet ditroiti állat rendőrségről, volt benne egy kiscica, akinek eltőrt a lába, a medencéje... Megpróbálták megmenteni, de már megindult a csontosodás. El kellett altatni.
A gazdája verte halálra, a falhoz csapkodta mérgében, mert nem tudta kifizetni a lakbért.

Voltam a Rex Állatmenhelyen. Annyira szeretet hiányosak a kutyák. Mindegyik csak arra vár, hogy símogasd és becézgesd. Én ott látom a szemükben az emlékeket.
És nem önkénteskedhetek, mert novemberben leszek 16. Visszajárkálok kutyát simizni, hátha megahtódnak. 8)

Több
20 éve 3 hónapja #210678 Írta: Erda niire (Area)
Timona: egy cukiiiii kutyaaaaaa... :D *olvad* *sárgulazirigységtől* Rakd azokat a képeket, egy-kettő!! :D :clown:
Szerintem ne keresd neki a nevet, és akkor egyszer csak meglesz. Egyszer csak kicsúszik a szádon egy név, és rájössz, hogy ez tök jó lenne neki... Én így szoktam lenni az állatnevekkel.

Ló halálraverése: magjdem elbőgtem magam a hozzászólás olvasása közben!!! :cry: miért: miért? MIÉRT?

Több
20 éve 3 hónapja #210644 Írta: Timona
Jajj, gyerekek bocsánat, hogy csak úgy belevágok a téma kellős közepébe, de ezt muszáj megosztanom veletek: MA VETTÜNK EGY NÉMETJUHÁSZ KISKUTYÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D Elmondhatatlanul boldog vagyok, mert hirtelen ötlettől vezérelve ment végbe a dolog, és a szüleim is legalább olyan lelkesek voltak mint én, annyira ÉDES! Ráadásul az én drága Goldikám egész jól fogadta az új jövevényt :)
Majdnem teljesen fekete a bundija, jelenleg csak a lábacskái világosbarnák és a két szemöldöke, majd holnap pakolok fel róla képet is.
Viszont lenne egy nagy kérésem, fogalmam sincs mi legyen a neve 8O , tesómnak megigértem, hogy amig haza nem jön nem adok neki nevet, tehát vasárnapig van időm gondolkodni, és szeretném, ha segítenétek nekem kitalálni, hogy mi is legyen az, hja különben kisfiú :) , ugyhogy jánynevek kizárva :wink:
Előre is köszi! :D

Fodor Ákos

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 3 hónapja #210633 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Ellana: kutyája válogatja, van amelyiknek elég, ha csúnyán ránézel...

De én igaziból a durva verésre gondoltam

Több
20 éve 3 hónapja #210632 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: Állatbarátok

woland írta: Falun nőttm fel, de még nem láttam lovat verés nélkűl szekérbe tanítani
jól megrakják a szekertet trágyával, bafogják a lovat, és aztán megpróbálják elindítani, ami nem megy, ekkor jön a verés
a harmadik nap már ostor, vessző, bot, rúd, stb látványáól már megindúl a paci és húúúúzza a szekeret

Na, ez nem csak a lovakkal van igy. Keresztapam is egyszer csapott a borszijjal a kutyara (nem nagyot), mert kiszokott a kertbol, azota
1) a kaput nyitva lehet hagyni, a kutya bennmarad
2) a borszij latvanyarol is tudja, hogy valami rosszat csinalt

"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/

Több
20 éve 3 hónapja #210598 Írta: Woland
Woland válaszolt a következő témában: Állatbarátok
ha a ló már a földön van és nem tud felállni, el kell vágni a hámot, és magától feláll
mi a drágább, a ló vagy a hám??
:bill1: áj láv <

:D
ez megint a ló ha a ló már a földön van és nem tud felállni, el kell vágni a hámot, és magától feláll
mi a drágább, a ló vagy a hám??
:bill1: áj láv <

:D
ez megint a ló

Több
20 éve 3 hónapja #210574 Írta: Namarie

woland írta: Falun nőttm fel, de még nem láttam lovat verés nélkűl szekérbe tanítani
jól megrakják a szekertet trágyával, bafogják a lovat, és aztán megpróbálják elindítani, ami nem megy, ekkor jön a verés
a harmadik nap már ostor, vessző, bot, rúd, stb látványáól már megindúl a paci és húúúúzza a szekeret

Nálunk egyszer halálra vertek egy lovat a Zagyva- hídon. A járókelők dermedten álltak, és könyörögtek a kocsinak, ne verje már azt a szerencsétlen állatot, ami már vérzett, és csontig bele lehetett látni. Egyszer csak egy férfi észbe kapott, odalépett a kocsihoz, kivette a kezéből az ostort, és olyan sort vert végig rajat a körben állók legnagyobb gyönyörűségére, hogy még nézni is öröm volt.. sajnos a lovat ezzel nem tuta megmenteni, de a kocsist, ha jól tudom, letartóztat a rendőrség, pedig ez már jól régen volt.. ez egyszer őszintén remélem, hogy a rendőrök még pluszba jól alaposan meg is ruházták.

Több
20 éve 3 hónapja #210423 Írta: Woland
Woland válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Falun nőttm fel, de még nem láttam lovat verés nélkűl szekérbe tanítani

Több
20 éve 3 hónapja #210421 Írta: Beren

Ellana írta: Nos, az ostort lehet ugy is hasznalani, hogy nem ersz hozza az allathoz, csak csattogtatod, es az esetek nagy reszeben mar az is hasznal...

Már csak az a kérdés, hogy azért-e, mert fél a ló a csattogástól, vagy mert tudja hogy azzal az ostorral oda is csapnak ha nem fogad szót...

Több
20 éve 3 hónapja #210396 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Erda niire (Area) írta:

gilloth írta: :arrow: a makacs állatokat, pl egy lovat ami nem akarja a szekeret húzni, verés nélkül lehetetlen megfegyelmezni (ezen viszont én kiakadtam, :x :evil: de ez én vagyok :? )

na, szerintem ha egyszer gyengébben meglegyintenek egy lovat, az még nem bűntett, mert pl. én is véletlenül néha belebotlok a macskámba, ha az út közepén fekszik... de ha mondjuk véresre verik a lovat, az már bűntett, vagy ha megsántul...

Nos, az ostort lehet ugy is hasznalani, hogy nem ersz hozza az allathoz, csak csattogtatod, es az esetek nagy reszeben mar az is hasznal...

"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/

Több
20 éve 3 hónapja #210349 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Állatbarátok
bocs hogy a hlueségeimmel traktállak titeket, de egy régi idézetet, amit még valahonnan felírtam, néhány napja találtam meg (azota ujbol eltunt :/)

nos valahogy így hangzott (nem tudom, ismeritek-e):

"Egyre jobban elvadul az ember,
S az állat nézi szelíd félelemmel."

Gyöngycem (voltam valaha)

Több
20 éve 3 hónapja #210330 Írta: Erda niire (Area)

gilloth írta: :arrow: a makacs állatokat, pl egy lovat ami nem akarja a szekeret húzni, verés nélkül lehetetlen megfegyelmezni (ezen viszont én kiakadtam, :x :evil: de ez én vagyok :? )

na, szerintem ha egyszer gyengébben meglegyintenek egy lovat, az még nem bűntett, mert pl. én is véletlenül néha belebotlok a macskámba, ha az út közepén fekszik... de ha mondjuk véresre verik a lovat, az már bűntett, vagy ha megsántul...

Több
20 éve 3 hónapja #210073 Írta: Namarie

Beren írta:

KÁJ írta:
Szóval, benne van a természetében, persze. Kérdezem(tehát nem vitatakozom): szerintetek a nevelés mennyiben tud változtatni ezen? Egyáltalán: tud-e?

Tud. A legnevelhetetlenebb állatfajta már rég lemászott a fáról, és istennek képzeli magát.
quote]

Néha, amikor valakire azt mondják, hogy "állat" azt mondom, hogy ilyet senki se mondjon, mert ez az állatokra nézve sértés.

Szerintem is nevelhetőek. Nálunk a kutyák le lettek szoktatva a csordaszellemet követő ész nélküli ugatásról, a kakas a vég nélküli kukorékolásról, a macskák a konyhapulton való korzózásról, valamint a pulykák a szintén eszük nélküli folyamatos ordításról...

Több
20 éve 3 hónapja #210037 Írta: Beren

KÁJ írta: Szerintem azokat akik állatot kinoznak a pénzbüntetés is földhöz tud vágni. ha a bíróság elég komolyan veszi a torvényt, és jó sokat kiszab. De nagyon örülök, hogy bevezették a börtönbüntetést is!! :itscool:

Csak az a baj, hogy pont ezek azok az emberek, akik a pénzbüntetés után az állatokon fogják levezetni a dühöket. :(

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.291 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére