Iparművészet

Több
18 éve 10 hónapja #280839 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Iparművészet

Narbeleth írta: Nos, elkészültek új "munkáim": tükrök
:oops: kritikát nyugodtan ide az arcomba!

Az 1. is tetszik, de az 5. - az gyönyörű :hello:
Mire tetted? Papír vagy farostlemez?

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 10 hónapja #280838 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Iparművészet
Nos, elkészültek új "munkáim": tükrök
:oops: kritikát nyugodtan ide az arcomba!

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 10 hónapja #280526 Írta: Tünde

Brisa írta: Ötleteket várunk a lándzsák igényes elkészítésére is. Ami eddig felmerült lándzsahegynek: papírmasé, gipsz, hőre szilárduló gyurma, esetleg só-lisztgyurma ügyesen megfestve.
Segítséget várunk ebben is.

Csak tipp, de: Nem túl igényes, de alufóliából is lehetne csinálni, addig-addig gyűrögetni, míg jó nem lesz. Gondolom 1 tekercsből 2 kijön.

Több
18 éve 10 hónapja #280510 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Iparművészet

Narbeleth írta: Nem kéne tudni hozzá, hogy kinek milyen magasan van a dereka és a térde? :P

De, Alyr már dolgozik az ügyön. :wink:

Felagund, meglátjuk, jut-e rá pénz.

Brisa

Több
18 éve 10 hónapja #280464 Írta: Narbeleth
Emberek (és tündék, és féltündék és félszerzetek és törpök és...)!!
Kinél maradtak a textilfestékek??? Állítólag utoljára a felolvasáskor voltak meg.
Jelmezeket már kaptam, de akinél a festékek vannak dobjon homlokon egy privivel, aztán majd egy sötétkék meg egy ezüst festékkel is!
Köszöntem!

Több
18 éve 10 hónapja #280312 Írta: Narbeleth

Brisa írta: A LEP-en lesz gondori díszőrség. 4-6 tagú. Nekik kellene egyenruhát varrni a Forostaros köpenyekhez. Térdig érő "mellények" lennének derékon övvel. A mellrészen egy fehér fa virítana.
JElentkezőket kérnék ehhez. Én biztosan varrni fogok valamennyit.

Ötleteket várunk a lándzsák igényes elkészítésére is. Ami eddig felmerült lándzsahegynek: papírmasé, gipsz, hőre szilárduló gyurma, esetleg só-lisztgyurma ügyesen megfestve.

Nem kéne tudni hozzá, hogy kinek milyen magasan van a dereka és a térde? :P

Több
18 éve 10 hónapja #280288 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Iparművészet

Brisa írta: A LEP-en lesz gondori díszőrség. 4-6 tagú. Nekik kellene egyenruhát varrni a Forostaros köpenyekhez. Térdig érő "mellények" lennének derékon övvel. A mellrészen egy fehér fa virítana.

Ötleteket várunk a lándzsák igényes elkészítésére is. Ami eddig felmerült lándzsahegynek: papírmasé, gipsz, hőre szilárduló gyurma, esetleg só-lisztgyurma ügyesen megfestve.

Ha megszavaztok nekem kb 1500 Ft-ot, akkor tudok szerezni rendes lándzsahegyet is (per darabként értendő)

Our knees do not bend easily

Több
18 éve 10 hónapja #280260 Írta: Brisa
A LEP-en lesz gondori díszőrség. 4-6 tagú. Nekik kellene egyenruhát varrni a Forostaros köpenyekhez. Térdig érő "mellények" lennének derékon övvel. A mellrészen egy fehér fa virítana.

Brisa

Több
18 éve 10 hónapja #279796 Írta: Narbeleth
Mi van a jelmezfelújítással???
Emberek, mindjárt itt a LEP és nincs megmozdulás. Ha valaki hozzámvágja a kosztümöket és egy adag textilfestéket, akkor én megfestem őket szünetben, csak enélkül nem megy.
Köszi!

Több
18 éve 11 hónapja #279439 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Iparművészet
Népek!!!

Mindenki, akinek van otthon nélkülözhető befőttes/szószos/Erős Pistás/Édes Annás/anyámkínjás üvege, az kérem szépen, hogy a LEP-ig gyűjtögesse össze, mossa ki, áztassa le róla a papírt, és a LEP előtt a díszítésre, vagy aznap reggel hozza el, és lehetőleg a kézműves-gyerekes-játszós szekció környékén adja le, valaki odatartozónak (nekem)!

Köszönöm!!!!!!!

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
18 éve 11 hónapja #279039 Írta: Olosta

Stara írta: Hogy csináltál zöld harisnyát?

Hát ráhúztam a fehéret a drótra, aztán fogtam egy zöld színű textilfilcet, és szépen befestettem vele. Kicsit sokáig tartott, de legalább zöld. 8)

(Egyébként úgy is lehet színes harisnyát csinálni, hogy veszel sima fehéret, meg batikolós textilfestéket, és szépen befested a harisnyát a kívánt színűre :arrow: de hát én annyi harisnyát nem használok, amennyit egy csomag festékkel be lehet festeni, így marad a filc.)

Több
18 éve 11 hónapja #279033 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Iparművészet
Olosta,nagyon jó! :D Gratula! Az enyém ehhez képest enyhén mutánsan néz ki. :cyclops:
Hogy csináltál zöld harisnyát?

Több
18 éve 11 hónapja #278818 Írta: Olosta
Na népek, gondoltam, kicsit fölrázom a topicot. :D

Nemrég volt édesanyám születésnapja, és ezért készítettem neki egy csokornyi fehér violát némi harisnya és drót felhasználásával. Íme az eredmény:

Viola 1
Viola 2
Viola 3

Több
18 éve 11 hónapja #278627 Írta: InfoCsoport
InfoCsoport válaszolt a következő témában: Iparművészet
Ne felejtsétek el, hogy a Tolkien Vizuális Művészeti Pályázat beérkezési határideje 2005. december 4. (vasárnap) éjfél! Aki még nem tette, küldje el az alkotását!

Részletek:
www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1890

:!:

Több
18 éve 11 hónapja #277835 Írta: Míriel
Míriel válaszolt a következő témában: Iparművészet

Remzy_mama/Eldawen írta: Van gyöngyös fogóm, kombinált is, viszem.

Köszönöm, köszönöm, köszönöm! :) )))

Úgy érzem, tele van a szám földdel.

Több
18 éve 11 hónapja #277799 Írta: Tünde
Van gyöngyös fogóm, kombinált is, viszem.

Több
18 éve 11 hónapja #277759 Írta: Míriel
Míriel válaszolt a következő témában: Iparművészet
Sziasztok!

Nagy segítséget kérnék: én fogom Rabynnal vezetni a Nagykönyves dolgon a gyöngyfűzést, és szükségem lenne egy kombinált fogóra. Sajnos a keretünkből nem futja új fogóra, az enyém meg valahogy elkallódott...
Tudnátok kölcsönözni nekünk egyet?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

Úgy érzem, tele van a szám földdel.

Több
19 éve 1 hete #275865 Írta: Olosta
Embörök!

Még mindig várok lelkes jelentkezőket a LEP-es kézműves foglalkozások lebonyolítására!!!

Köszönöm!

Olosta (Aelalin) írta: Népek!

Azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy szervezzem le a LEP-es kézműves foglalkozásokat.
No, de egy ember ugye ezt nehezen tudja megcsinálni, így szeretném a Ti segítségeteket kérni.

Szóval első körben olyan emberek jelentkezését várom, akiknek lennének ötleteik, hogy milyen kézműves foglalkozásokat csináljunk.
Én eddig a következőkre gondoltam:
:arrow: könyvjelző készítés papír, ill. textil alapra rajzolással vagy hímzéssel, tengwar felíratokkal, tüncös mintákkal stb.
:arrow: gyöngyfűzés: tiara, nyakék
:arrow: üvegfestés (tünde lámpásoknak álcáznánk őket)
:arrow: tünchajfonat gyártása arra járó, hosszúhajú lánykáknak (fiúkáknak, ha van hozzá huzalmuk)
:arrow: hímzés (alapok megmutogatása)
:arrow: harisnyavirág készítése (gondoljrámvirág, meg elanor - amennyiben így hívták azt a lórieni virágot, amit Aragorn szagolgatott [size=9:cb1odyec]/bocsi, de most nincs kedvem utánanézni pontosan/[/size])
Na, egyenlőre ennyi, várom még az ötleteiteket.

Következő körben olyanok jelentkezzenek, akiknek van valami alapanyaguk, amit be lehet dobni a közösbe: színes harisnyák (vékony, nylon, krepp harisnyák), darab anyagok (hímzéshez, könyvjelzőkhöz), üvegek (befőzéshez kicsik, meg egyébként is kicsik: Erős Pistás, szószos, stb.), egyéb használható dolgok.

És végül olyanok is jelentkezzenek, akik segítenének lebonyolítani ezt az egészet. Fontos, hogy értsenek valamilyen technikához, ne kelljen ezt külön előtte megmutogatni.

Jelentkezni nálam lehet, az olosta@tolkien.hu emilcímen.

Több
19 éve 2 hete #274547 Írta: Olosta
Népek!

Azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy szervezzem le a LEP-es kézműves foglalkozásokat.
No, de egy ember ugye ezt nehezen tudja megcsinálni, így szeretném a Ti segítségeteket kérni.

Szóval első körben olyan emberek jelentkezését várom, akiknek lennének ötleteik, hogy milyen kézműves foglalkozásokat csináljunk.
Én eddig a következőkre gondoltam:
:arrow: könyvjelző készítés papír, ill. textil alapra rajzolással vagy hímzéssel, tengwar felíratokkal, tüncös mintákkal stb.
:arrow: gyöngyfűzés: tiara, nyakék
:arrow: üvegfestés (tünde lámpásoknak álcáznánk őket)
:arrow: tünchajfonat gyártása arra járó, hosszúhajú lánykáknak (fiúkáknak, ha van hozzá huzalmuk)
:arrow: hímzés (alapok megmutogatása)
:arrow: harisnyavirág készítése (gondoljrámvirág, meg elanor - amennyiben így hívták azt a lórieni virágot, amit Aragorn szagolgatott [size=9:2n7phlrw]/bocsi, de most nincs kedvem utánanézni pontosan/[/size])
Na, egyenlőre ennyi, várom még az ötleteiteket.

Következő körben olyanok jelentkezzenek, akiknek van valami alapanyaguk, amit be lehet dobni a közösbe: színes harisnyák (vékony, nylon, krepp harisnyák), darab anyagok (hímzéshez, könyvjelzőkhöz), üvegek (befőzéshez kicsik, meg egyébként is kicsik: Erős Pistás, szószos, stb.), egyéb használható dolgok.

És végül olyanok is jelentkezzenek, akik segítenének lebonyolítani ezt az egészet. Fontos, hogy értsenek valamilyen technikához, ne kelljen ezt külön előtte megmutogatni.

Jelentkezni nálam lehet, az olosta@tolkien.hu emilcímen.

Több
19 éve 3 hete #274389 Írta: Stara
Remzy_mama, sajnos én sem ismerek senkit,aki ért ehhez,és én sem sajna, de láttam egy könyvet régebben Egyéni szabásminták készítése címmel,abban voltak mindenfélék,és leírja hogy hogyan kell átalakítgatni. Könyvtárban biztos megvan.

Van ez a technika ,ami scoubidou névre hallgat,térfonásnak is hívják, erről tudna-e nekem valaki valamit mondani? Mire jó,meg ilyenek? :D

Több
19 éve 1 hónapja #273024 Írta: Brisa

Esgal írta: Van még egy jó bolt a Teréz körúton, előbbihez hasonlóan ennek sincs konkrét neve, csak a fényreklám fölötte, h szövetek meg textil. Vmi ilyesmi. No, a Blahától vissza az Oktogon felé egy megálló, és onnan kell sétálni (perpill nem emléxem pontosan, de asszem, tovább az Oktogon felé, de ha rászántok még egy megállót, látni lehet majd a villamosablakból, Oktogon felől nézve jobb oldalt). Én itt is nagy választékot láttam, az áraik közepesek (Narbeleth, nagyon sok alkalmi anyagot láttam, asszem, nektek ez kell).

Az Oktogon és a Király utca között (Oktogontól a Blaha felé nézve bal oldalon) is van egy "Megbolondultunk" bolt. A héten megint sikerült kifognom nagyon jó anyagokat. Én szinte csak ott szoktam anyagokat venni.

Engem is érdekelne a ruhafelújítós dolog...

Brisa

Több
19 éve 1 hónapja #273022 Írta: Tünde
Segítséget szeretnék kérni. Valaki meg tudná nekem mondani, hogy ha megálmodtam egy ruhát, akkor hogyan juthatnék szabásmintához hozzá? Nem bonyolult szerintem, csak egyáltalán nem értek hozzá. Esetleg ismertek valakit, aki csekély juttatásért megrajzolná nekem? Neten nem találtam hasonlót és nem ismerek senkit aki segíthetne.
Előre is köszi!!!

Több
19 éve 1 hónapja #272768 Írta: Narbeleth
Ruhafelújító kommandó mikor indul?

Több
19 éve 1 hónapja #272496 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Iparművészet
Egy réges-régi tartozásom: Narbelethnek (és tán másoknak is) ígértem pesti anyagboltokat. Nos, tessék, ezeket tudom ajánlani:

Máthé Textil - Ez a Keletinél van. Ha a pályaudvarról szembe állsz a felüljáróval, akkor bal oldalon kell menned, és a felüljáró mellett ott lesz a sarkon. Itt elég nagy a választék, áraik közepesek, de néha kicsit udvariatlanok.

Szövetek - Szt. István körút. Indulj el a Nyugatitól a Jászai felé a bal oldalon. Kb. az első sarok. Az árak itt is közepesek, de vannak olcsó dolgok, és lehet, hogy valami akciót is kifogsz a végén. A választék itt sem rossz, az eladók segítőkészek.

Van még egy jó bolt a Teréz körúton, előbbihez hasonlóan ennek sincs konkrét neve, csak a fényreklám fölötte, h szövetek meg textil. Vmi ilyesmi. No, a Blahától vissza az Oktogon felé egy megálló, és onnan kell sétálni (perpill nem emléxem pontosan, de asszem, tovább az Oktogon felé, de ha rászántok még egy megállót, látni lehet majd a villamosablakból, Oktogon felől nézve jobb oldalt). Én itt is nagy választékot láttam, az áraik közepesek (Narbeleth, nagyon sok alkalmi anyagot láttam, asszem, nektek ez kell).

Aztán, a Körút leginkább Petőfi-hídhoz közeli szakasza tele van 200 forintos boltokkal. Kábé megállónként van egy, ha a 4-6 villinger vonalán gondolkodunk. Itt mondjuk nagyon nincs választék, viszont tényleg nagyon-nagyon olcsó, és az ember néha kifoghat itt jó dolgokat. Keressétek a roppant mantáziadús "+bolondultunk!" táblákat.

EuroTextil Stock bolt - ez kint van a pitliben, Óbudán (habár, csak nekem, lehet, h valaki közel lakik). Elmész HÉV-vel a Tímár utcáig. Átmész a panelek oldalára a felüljárón, és elvileg ott lesz egy ilyen szocreálos, földszintes épület. A HÉV felől nézve a bolt az épület hátában van, hátulról kell bemenni. Itt az EuroTextil nagykerből vannak az anyagok, azok, amik már kevesek a nagyker-eladáshoz, de azért pár tíz métert lehet belőlük találni. Nagyon szép dolgok vannak, és jók az árak is. Ha meg nagyobb tételben kéne valami, érdeklődjetek az eladóknál, és akkor el lesztek kalauzolva a nagykerhez, ha épp szerencsétek van. Ott természetesen a választék még nagyobb, és nagyon nagy tételben lehet vásárolni (mondjuk, ott ilyen 8 m a minimum).

Van még egy textilbolt a Bécsi úton. 1-es villamossal elmentek a végállomásig. A jobb oldalon, egy alacsony, tégla jellegű épületben lesz. Elég feltűnő, tábla is van kint. Ez nem egy nagy bolt, a választéka ennek sem rossz, az áraik közepesek.

Fortuna textil - ez is a Nyugatinál van. Indulj el a Váci úton a Lehel tér felé, a bal oldalon. Kb. a West Enddel szemben lesz, asszem, előbb van valamivel, mint a Kossuth mozi. Áraik jók, a választék közepes.

Ha továbbmentek, már a Lehel csarnokkal szemben lesz egy kicsi üzlet, amit nagyon nehéz megtalálni. Téglaépület, kissé lepattant, na annak az udvarán lesz, asszem lesz a környékén egy kínai bolt is, hátha így könnyebb beazonosítani. Laguna textil a neve egyébként, de csak az udvarbejárat fölött egy közepes méretű táblán lesz kiírva - tehát, sasoljátok a táblákat a környéken, és meglesz. Na, itt átlagos anyagokból nincs nagy választék, viszont mindenféle flitteres, meg csilivili, meg rugalmas csipke, meg testszínű (!!!) anyagok kaphatóak, maga a bolt a korcsolya- és táncruha anyagokra szakosodott főleg. Tehát, ezt ilyen igények esetén érdemes megkeresni.

Hát, hirtelen felindulásból ennyi jutott eszembe. Remélem, tudtam segíteni...

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
19 éve 1 hónapja #271866 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Iparművészet

Olosta (Aelalin) írta:

Brisa írta: Elkészült az első horgolásom: melltartó . Egy picikét aszimmetrikus lett sajna.

Brisa, ez tök jó lett! Nagyon tetszik a színe! :itscool: [size=9:2zny5v0h](Na, ha ezt a képet látná a legjobb barátom, aki pasi, biztosan ezt mondaná: "a melltartó is jó".)[/size]

Igazad van Olosta lányom!
A "melltartó is jó"
:D

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 1 hónapja #271865 Írta: Stara

olorin.papa írta:

.Elessar király. írta: És olyan oldal, ahonnan Lotr kardokat lehet rendelni? :lol:

Vedd fel a kapcsolatot Gumipókkal, vagy valamelyik vezetőségi taggal.
A Társaság rendelkezik pár eredeti méretű fegyverre, ők biztosan tudnak felvilágosítást adni.

Ezt a témát vidd átt a beszélgetős topicba, ez itt erősen off

.Elessar,szerintem kérdezd meg ott,ahol írtam,és keresővel (pl. Google) is jó dolgokat lehet találni. :wink: És tényleg,ez itt kissé off, ha lehet,legközelebb kérdezd egybe, de nincs topikgazdánk,így marad,amíg valaki nem törli. :roll:

Több
19 éve 1 hónapja #271816 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Iparművészet

.Elessar király. írta: És olyan oldal, ahonnan Lotr kardokat lehet rendelni? :lol:

Vedd fel a kapcsolatot Gumipókkal, vagy valamelyik vezetőségi taggal.
A Társaság rendelkezik pár eredeti méretű fegyverre, ők biztosan tudnak felvilágosítást adni.

Ezt a témát vidd átt a beszélgetős topicba, ez itt erősen off

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 1 hónapja #271810 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: Iparművészet
És olyan oldal, ahonnan Lotr kardokat lehet rendelni? :lol:

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Több
19 éve 1 hónapja #271800 Írta: Stara

.Elessar király. írta: Azt szeretném megkérdezni, hogy van olyan oldal, ahol esetleg meg lehetne rendelne Andúrilt eredeti méretben?

Nos,én nem tudom biztosan,de a www.budavarishop.hu/ -n az egyéb termékeknél van egy olyan megjegyzés,hogy lehet. :wink: De ha rákeresel pl. google-val,egy csomó találat lesz,ahonnan még lehet rendelni. :wink:

Több
19 éve 1 hónapja #271792 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: Iparművészet
Azt szeretném megkérdezni, hogy van olyan oldal, ahol esetleg meg lehetne rendelne Andúrilt eredeti méretben?

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.537 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére