Iparművészet
- Olosta
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Brisa írta: Sziasztok!
Elkészült az első horgolásom: melltartó . Egy picikét aszimmetrikus lett sajna.
Brisa, ez tök jó lett! Nagyon tetszik a színe! :itscool: [size=9:3w1xmnio](Na, ha ezt a képet látná a legjobb barátom, aki pasi, biztosan ezt mondaná: "a melltartó is jó".)[/size]
Én is varrtam magamnak egy új táskát, mert a régi már sajnos elrongyolódott. Még a héten teszek fel róla képeket.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Stara
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Tök jó lett! Gratulálok! Eddig nem képzeltem el horgolást színesben,de nagyon tetszik! :itscool:Brisa írta: Sziasztok!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Varrtam egy táskát is, majd azt is megmutatom.
Narbeleth, gyönyörűek az alkotásaid. A dobozkát a táborban is megcsodáltam. A póló már így is meseszép. Kiváncsi leszek, milyen lesz színesen.
A jelmezek ügyében a MűvCsoport (MTT kategória) topikjában kezdtünk el beszélgetni. Gyere át oda, s oszd meg te is az ötleteidet.
Brisa
- Stara
- Nem elérhető
Egyetértek,teljes mértékig! Nagyon-nagyon ügyes vagy!Olosta (Aelalin) írta:
Narbeleth írta: /me ilyeneket csinált....
www.kep.tar.hu/narbeleth
Tessék homlokon vágni kritikával...
Ezek gyönyörűek és kész, pont. :itscool:
Csodálom, hogy van ennyi türelmed az ilyen aprólékos mintákhoz. Gratula.
- Narbeleth
- Nem elérhető
Esgal írta: Kedves kreatív iparművészpalánták!
Lenne egy merényletem ellenetek. Nevezetesen: korábban is szó volt róla, h akinek van kedve, beszállhatna az MTT jelmezek készítésébe. No, párunknak eszébe jutott, h a meglévő jelmezeket is lehetne még csinosítani, mert némelyik elég fapados (ez mondjuk teljes egészében az én saram, de ebbe most ne menjünk bele). Szóval, annyi lenne a lényeg, h akinek van kedve, hímzéssel vagy festéssel nekieshetne pár darabnak, így azok látványosabbak lehetnének. Kb. úgy néz ki majd, h az illető megmondja, melyik jelmezre van ötlete, megbeszéljük, és ha tetszik, megkapja, és megcsinálja. Határidő igazából nincs, ez folyamatos meló, akinek amikor kedve és ideje van rá... szóval, ha valakit érdekel, jelezze mondjuk nekem ímélben (de csak ott, mert a priviláda véges), vagy itt a topikban.
Narbeleth:
Tök jó dolgokat csinálsz, nekem tetszenek! viszont én lehet, h így hagynám azt a pólót, színek nélkül (nekem legalábbis jobban tetszene, de te tudod, minek örül majd, akinek adod - ugye jól értettem, ajándékba készül?)
Én szívesen segítenék festeni, ha időm engedi és igény van a munkámra.
És igen, a póló ajándékba készül, már ki van festve a fele és ha meglesz a másik, megint le lesz fényképezve + beszerzem a rokonoknál található kedvenceimet...
örülök h tetszik, amit csinálok
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Olosta
- Nem elérhető
Narbeleth írta: /me ilyeneket csinált....
www.kep.tar.hu/narbeleth
Tessék homlokon vágni kritikával...
Ezek gyönyörűek és kész, pont. :itscool:
Azt a pólót, ha kifested kérlek megint fényképezd le!!!! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
Csodálom, hogy van ennyi türelmed az ilyen aprólékos mintákhoz. Gratula.
- Esgal
- Nem elérhető
Lenne egy merényletem ellenetek. Nevezetesen: korábban is szó volt róla, h akinek van kedve, beszállhatna az MTT jelmezek készítésébe. No, párunknak eszébe jutott, h a meglévő jelmezeket is lehetne még csinosítani, mert némelyik elég fapados (ez mondjuk teljes egészében az én saram, de ebbe most ne menjünk bele). Szóval, annyi lenne a lényeg, h akinek van kedve, hímzéssel vagy festéssel nekieshetne pár darabnak, így azok látványosabbak lehetnének. Kb. úgy néz ki majd, h az illető megmondja, melyik jelmezre van ötlete, megbeszéljük, és ha tetszik, megkapja, és megcsinálja. Határidő igazából nincs, ez folyamatos meló, akinek amikor kedve és ideje van rá... szóval, ha valakit érdekel, jelezze mondjuk nekem ímélben (de csak ott, mert a priviláda véges), vagy itt a topikban.
Narbeleth:
Tök jó dolgokat csinálsz, nekem tetszenek! viszont én lehet, h így hagynám azt a pólót, színek nélkül (nekem legalábbis jobban tetszene, de te tudod, minek örül majd, akinek adod - ugye jól értettem, ajándékba készül?)
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Narbeleth
- Nem elérhető
- Narbeleth
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Kincső
- Nem elérhető
Úgy tudom jelmezes ügyben itt (is) lehet zaklatni a népet. Akkor beidézem ide is:
Kincső (Thilanna) írta: FONTOS/SÜRGŐS!
Ide is berakom, hátha az MTT ALdeont nemnézik annyian...
Nem tudom, miért pont én, de a következő e-mailes megkeresést kaptam 1-2 hete a tolkien.hu-s e-mailemen:
Szia Kincső!
> >
> > Mátyássy Áron vagyok a Filmműszeti
> Egyetemről.
> > Osztálytársam, Gigor Attila jövő héten
> forgatja
> > diplomafilmjét, amibe kétségbeesve keresünk
> jelmezes,
> > beöltözött rajongókat szereplőnek. Kérlek,
> amennyiben
> > nektek vannak ilyen jellegű jelmezeitek, vagy
> > vállalkozókedvű jelmezes ismerőseitek, kérlek
> írj erre
> > az e-mailra, vagy hívj a 30-851-21-61 számon,
> vagy írd
> > meg a számodat, visszahívunk.
> > Előre is köszi
> > Mátyássy Áron I. asszisztens
Szia!
> Milyen jellegű film, pontosan milyen jelmezesek
> kellenek, pontosan mikor és
> pontosan hol?
> Kiss Kincső
> >
>
>
> Szia Kincso!
Bocs hogy csak most valaszolok, eddig nem jutottam
gephez. A filmunk zarojelenete egy Hungarocon-jelleg
- ADIM a Des
- Nem elérhető
Hátha a 293-adik csörgődobhoz pont ez a marék hiányzik...
Kösz az infót!
"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Brisa
- ADIM a Des
- Nem elérhető
Lassan összegyűlik egy filmtartó hengerre való.
Már csak arra nem emléxem, ki kért ilyesmit annakidején...
"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"
- Gwareth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Olosta (Aelalin) írta:
Brisa írta: Én horgolni kezdtem el tanulni. Majd lefényképezem, ha kész leszek valamivel. A horgolás amúgy tök jó. Tud még valaki?
Igen-igen én!!!!!!!!!!! [size=9:2jeck77f](hű, van amihez nem értek? )[/size]
De már marha régen csináltam, bár ez nem jelenti azt, hogy el is felejtettem. Vigyek a tábroba némi horgoláshoz való cuccot?
Én is gondoltam rá, hogy viszek horgolós cuccot, hátha meg akar tanulni valaki. Amúgy én a Fürge ujjak különszámából, a Horoglásiskolából néztem ki az alapokat.
Brisa
- Olosta
- Nem elérhető
Brisa írta: Én horgolni kezdtem el tanulni. Majd lefényképezem, ha kész leszek valamivel. A horgolás amúgy tök jó. Tud még valaki?
Igen-igen én!!!!!!!!!!! [size=9:1pxm3348](hű, van amihez nem értek? )[/size]
De már marha régen csináltam, bár ez nem jelenti azt, hogy el is felejtettem. Vigyek a tábroba némi horgoláshoz való cuccot?
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Brisa
- Stara
- Nem elérhető
- Olosta
- Nem elérhető
Itt egy póló vagyon , amit szerény személyem készített, egy fehér póló, egy textilfilc, némi papír (amin a minta volt) és egy kis vasaló segítségével. A táborban majd élőben is láthatjátok.
- Kincső
- Nem elérhető
Talán már olvastatok róla, hogy a tolkien.hu őszig tartalom-feltöltés-en kell átessék. Mivel én lettem a Kreatív szekció / Fan Fiction rovatvezetője, keresek lelkes embereket/tüncöket/egyebeket, akik az egyes témák, csoportok ad1. bemutatását, ad2. híreinek figyelését, ad3. képgyűjtést, ilyesmit vállalnak.
Júni 28 - júli 7. között sajna nem leszek Pesten, de ez idő alatt kidolgozok egy részletes koncepciót, de addig is minden öltetet, segítség-ajánlatot várok!!! (priv, mail - akár kincso@tolkien.hu is )
- Finwe
- Nem elérhető
Meghosszabbított jelentkezési határidő
" ...Ám Sauronnak nem volt halandó teste, s bár elveszítette azt az alakját, amelyben oly sok gonoszat cselekedett, s többé soha nem tudott emberi szemnek tetsző alakot ölteni, szelleme felemelkedett a mélyből, s mint a tengerre boruló árnyék és fekete felhő, visszatért Középföldére, Mordorba, mert az volt az otthona. Ott ismét elfoglalta Barad-dur erős várát, s ott lakozott sötéten és csöndben, amíg új alakot nem készített magának, a láthatóvá vált gonoszság és gyűlölet képét, és Sauron, az iszonyatos tekintetét kevesen tudták elviselni... "
/J.R.R.Tolkien: Szilmarilok/
Szauron testét numenori elpusztulása és Barad-durba való visszavonulása óta valós mivoltában nem láthatta senki, vagy csak kevesen, így láthatatlan volt Középfölde lakói számára, s mivel Tolkien sem részletezte hogyan is nézett ki, így az olvasók és rajongók képzeletét azóta is foglalkoztatja milyen alakot is ölthetett. Az MTT Kreatív Művészeti Csoportja pályázatot hirdet "Szauron árnyékban" címmel, melynek témája a Sötét Úr harmadkori testetöltésének ábrázolása. A versenyre rendhagyó módon egyetlen kategóriában bármilyen ipar,- és képzőművészeti alkotást vagy ezen kategóriákba hagyományosan be nem sorolható bármilyen anyagból készült síkbeli vagy térbeli formaalkotást várunk. A téma megközelítése éppúgy lehet humoros, mint ahogy komoly is.
Beérkezési határidő: 2005 augusztus 31
Feltételek
A pályázatra csak eredeti, jogtiszta, máshol még nem publikált, a szerzői jogok tekintetében semmilyen korlátozás alá nem eső műveket lehet benyújtani. Egy személy maximum 3 alkotással pályázhat.
A pályázaton nem vehetnek részt a pályázat előkészítésében, lebonyolításában, illetve értékelésében részt vevő személyek! A pályázatra nem lehet nevezni a Magyar Tolkien Társaság korábbi pályázataira már beküldött alkotásokkal.
A meghirdető a beküldött pályamunkák kiállítási, felhasználási, publikálási, másolási/sokszorosítási jogát fenntartja, a beérkezett műveket semmilyen körülmények között nem küldi vissza! A művekért felelősséget nem vállal.
A pályázat formátuma :
A pályaműveket csak hagyományos úton, postán lehet beadni. Az alkotáson nem szerepelhet a szerző neve, személyi adatai vagy bármilyen az alkotó személy azonosítására alkalmas utalás. A pályázó ( neve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe ) adatait mellékelten kell megadni egy képeslap nagyságú papíron.
Értékelés:
A beérkezett pályaműveket a www.tolkien.hu forumozó közönsége szavazással fogja elbírálni. A legjobbakat díjban és oklevélben részesítjük.
A legnépszerűbb művekből az MTT Tolkien Klub helyszínén, valamint a www.tolkien.hu-n, a Magyar Tolkien Társaság hivatalos honlapján szervez kiállítást. A pályázat legjobb alkotásai megjelennek a Magyar Tolkien Társaság negyedévente megjelenő folyóiratában, a Lassi Laurie oldalain is.
Díjátadás:
A díjátadás és a kiállítás helyszínéről és az időpontról a pályázókat időben értesítjük.
A nevezés módja :
Az alkotásokat ajánlott küldeményként az alábbi címre várjuk: MTT pályázat, Magyar Tolkien Társaság, 1701 Budapest Pf. 79.
Ne felejtsd megadni a nevedet, a lakcímedet, a telefonszámodat és az e-mail címedet is! (Az adataidat bizalmasan kezeljük, nem adjuk tovább.)
Ha kérdésed van, írj: palyazat@tolkien.hu
- Panni
- Nem elérhető
Kiíró: Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Hagyományok Háza, Népművészeti Egyesületek Szövetsége, Kézműves Alapítvány, Debreceni Művelődési központ
Pályázat címe: Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat
Pályázhatnak: Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiatalok.
Beadási határidő: 2005. augusztus 31., 2005. szeptember 27., 2005. szeptember 2., 2005. április 11.
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Kézműves Alapítvány, a Debreceni Művelődési központ, valamint a kézműves kategóriákat gondozó intézmények meghirdetik a VI. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot a 11-25 éves fiataloknak.
A pályázattal a meghirdetők lehetőséget kívánnak teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, a megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.
Pályázni az alábbi kategóriákban, helyszíneken és időpontokban lehet:
1. Bőrműves: (szíjgyártó, bőrtárgykészítő)
Ady Endre Általános Művelődési Központ - Népi Kismesterségek Szakiskolai Egysége, 4181 - Nádudvar, Ady tér 10. Tel.: 54/480-730 vagy 54/527-040, fax: 54/527-041.
A pályázat gondozója: Dománné Baranyai Etelka, Kardos Zsuzsa, e-mail: adykony@axelero.hu .
A pályamunkák beadásának ideje: 2005. augusztus 29-31.
Kiállítás megnyitó, díjátadás, szakmai program: 2005. szeptember 23-24.
2. Faragás: (fa, kéreg, szaru, csont)
Pályakezdő fiatalok Esély Alapítvány Kézműves és Szolgáltató Szakiskolája, 1201 Budapest, Pöltenberg Ernő u. 10-12. Tel. és fax: 06-1/283-0951, e-mail: szekely-eva@freemail.hu .
A pályázat gondozója: Székely Éva.
A pályamunkák beadásának ideje: 2005. szeptember 19-27.
Kiállítás megnyitó, díjátadás, szakmai program: 2005. október 14.
3. Fazekas:
Zala Megyei Művelődési és Pedagógiai Intézet Szakképző Iskola, 8900 Zalaegerszeg, Kisfaludy u. 7-11. Tel.: 92/314-580, e-mail: prokne@freemail.hu .
A pályázat gondozója: Prokné Tirner Gyöngyi.
A pályamunkák beadásának ideje: augusztus 31-szeptember 2.
Kiállítás, megnyitó, díjátadás, szakmai program: 2005. szeptember 17-18.
4. Fonható szálas anyagok: (gyékény, szalma, vessző, sás, csuhé)
Megyei Művelődési Központ és Kézműves Szakiskola, 5600 Békéscsaba, Luther u. 6. Tel.: 66/325-598, 66/442-122., e-mail: MMKmail@bekes-MMK.hu .
A pályázat gondozója: Kölcseyné Balázs Mária, Pál Miklósné.
A pályamunkák beadásának ideje: 2005. április 4-11.
Kiállítás megnyitó, díjátadás, szakmai program: 2005. április 29.
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Finwe
- Nem elérhető
- Olosta
- Nem elérhető
Brisa írta:
Olosta (Aelalin) írta: Hm.... most már értem.
Mondjuk én nem nagyon szoktam így "meríteni" a tűt. Igaz, hogy lassabban haladok így, de én így szebben tudom megcsinálni a mintát. Meg ha nem lenne keretben az anyag, mocskos módon összehúznám.
És akkor te hogy csinálod? Átszúrod a tűt, megfordítod a rámát és úgy visszaszúrod?
Nem. Átszúrom a tűt, az anyag alá nyúlok, és áthúzom. Eleinte előfordulhat, hogy megszúrja magát az ember, de egy idő után már lehet "érezni", hogy hol a tű. Amikor vissza kell varázsolni az anyag színére a tüvet, szintén nem fordítom meg az egészet, hanem csak úgy érzésből döfök, aztán addig korrigálok, amíg nincs jó helyen a tű hegye, és utána fölhúzom.
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Olosta (Aelalin) írta: Hm.... most már értem.
Mondjuk én nem nagyon szoktam így "meríteni" a tűt. Igaz, hogy lassabban haladok így, de én így szebben tudom megcsinálni a mintát. Meg ha nem lenne keretben az anyag, mocskos módon összehúznám.
És akkor te hogy csinálod? Átszúrod a tűt, megfordítod a rámát és úgy visszaszúrod?
Brisa
- Olosta
- Nem elérhető
Panda írta:
Van. Körömreszelővel lekerekíteni a sarkait. Persze óvatosan, mert ha túl lelkes vagy, a végén nem marad helye a fonalnak és le fog csúszni.Olosta (Aelalin) írta: Vagy van valamilyen technika a műanyag karbaráttá tételére?
Öhöm, így már vágom.
- Panda
- Nem elérhető
Van. Körömreszelővel lekerekíteni a sarkait. Persze óvatosan, mert ha túl lelkes vagy, a végén nem marad helye a fonalnak és le fog csúszni.Olosta (Aelalin) írta: Vagy van valamilyen technika a műanyag karbaráttá tételére?
- Olosta
- Nem elérhető
Vagy van valamilyen technika a műanyag karbaráttá tételére?
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Panda írta:
Igen, ilyen alkalmakra gondoltam. Köszi, Brisa.Brisa írta:
Hát tudod, mi egy összejárós társaság vagyunk, ki gyakrabban, ki ritkábban, de azért szoktunk egymással talizni. Gondolom Panda is egy ilyen talit képzelt el. Pl. Tolkien Klub.Mayra írta: És mond kedvesem, hogy szeretnéd megkapni a flakonokat?
Panda, mit fogsz belőlük alkotni?
Myra, ha nem szoktál talikon megjelenni, akkor ne nagyon gyűjtsd, mert gépen keresztül sajna tényleg nem megy. De azért köszönöm.
A tábori csapatkarkötők alapanyaga, csíkokat vágok belőle és erre alkotom hímzőfonalból a dolgokat.
Huhh, ezt a technikát én is kinéztem magamnak, csak nem tudtam, hogy mi legyen az alap, de Te most nagyon jó ötletet adtál nekem )))
Már megyek is, és megcsinálom. Ami marad, azt meg Neked adom
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.