- Köszönetek: 1
Iparművészet
- Stara
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Stara írta: Brisa,ez jó ötlet! Néhány képet találtam is így hirtelen:<a href ="www.alleycatscratch.com/lotr/Elf/Arwen/G...e.htm"target="_blank">Arwen minta, Arwen , Aragorn . [size=9:2ub5l25h](Farsangon nem voltam,mit csinál egy helytartó most?)[/size]
Wow. És ezeket miből tudnánk megcsinálni? Mert nem hiszem, hogy ötvösmunkát tudnánk végezni...
Brisa
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Stara
- Nem elérhető
Olosta,kinyomtattam A/4-ben,de biztos a képnézegető program miatt nagyobb lett,kicsinyítettem rajta,úgy szerintem jó lesz.
Brisa,ez jó ötlet! Néhány képet találtam is így hirtelen:<a href ="www.alleycatscratch.com/lotr/Elf/Arwen/G...e.htm"target="_blank">Arwen minta, Arwen , Aragorn . [size=9:xnygh398](Farsangon nem voltam,mit csinál egy helytartó most?)[/size]
Glorlyg,én sajnos a bőr dologban most nem tudok segíteni,de ha találok ilyesmit szólni fogok.
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Ja, és kipattant egy isteni szikra a fejemből Szóval arra gondoltam, hogy meg kellene alkotnunk a Elesszar és Arwen koronáját a 2006-os farsangra. A karton korona olyan fantáziátlan... Meg persze nekem nagyon tetszik az idei helytartós dolog is. Neki is (ill. akkor már a helytartónénak is ) lehetne vmit gyártani.
Brisa
- Olosta
- Nem elérhető
Holdlány írta: Ok. Megnyugodtam, már azt hittem lesz vmi határidő, abban nem vagyok túl jó...
További kérdéseim:
-a címer fehér részeit is hímezzem ki? már felkészültem rá lelkileg.
-a zászlónak ugye csak 1 oldalán lesz címer? mármint csak 1 címert kell hímezni nemde?
-a zászló vizszintes, és nem olyan "lógatos típusú"(mint amit Arwen fog a ROTK-ben) legyen?
-a zászló mekkora legyen és milyen típusú anyagból?
Kicsit előreszaladtam, de hát kíváncsi vagyok, ez van. :pippin4:
A címer fehér részeit nem muszály kihímezni (én a sajátomon kihímzem, de ugye Idrilében nincs olyan sok fehér, mint Melianéban), de ha nagyon felkészültél már rá lelkileg, emgcsinálhatod.
A zászlónak csak az egyik oldalán lesz címer (legalább is én nem válalkozok még egyszer ugyanannak a címernek a kihímzésére az biztos). Ám ha vannak ellenvetések, és nagyon kéne a másik oldalára is, megoldható.
A zászló formájával kapcsolatban:
Olosta lejjebb írta: Jut eszembe, ha lesz egy kis szusszanásnyi időm tervezek zászlókat is, amikbe majd belefoglaljuk ezeket a címereket. Persze, ha érzitek, hogy homlokon csókol titeket a múzsa, ragadjatok ceruzát, is ti is tervezzetek szép zászlócskákat!
Ankalimon azt mondta, hogy a zászlók színe a címerben domináló két darab szín legyen (meg persze, amik még a címerben vannak, de a zászlóban is az a kettő domináljom, mint a címerben -- eh, szóismétlés ).
Azt ugye tudjuk, hogy Fingolfin zászlaja kék-ezüst. A Fegyverek és hadviselésben, meg mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy Gil-galadé pedig kék.
Olosta az előzőnél kicsit följebb írta: A zászlók alakjához: szerintem nem kéne teljesen ragaszkodnunk a filmben látottakhoz. A lényeg, hogy olyan "tündés" formájuk legyen. Szóval csak kreatívan.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Holdlány
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
További kérdéseim:
-a címer fehér részeit is hímezzem ki? már felkészültem rá lelkileg.
-a zászlónak ugye csak 1 oldalán lesz címer? mármint csak 1 címert kell hímezni nemde?
-a zászló vizszintes, és nem olyan "lógatos típusú"(mint amit Arwen fog a ROTK-ben) legyen?
-a zászló mekkora legyen és milyen típusú anyagból?
Kicsit előreszaladtam, de hát kíváncsi vagyok, ez van. :pippin4:
"A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig...halált."
- Olosta
- Nem elérhető
Holdlány írta: Címerrel kapcsolatban:
megvettem a fonalakat, a minta megérkezett, még nem nyomtattam ki, ezzel kapcsolatban kérdésem lenne Olostához: ha kinyomtatom, akkor a címer átmérője 11,5 cm lesz, vagy nagyítani/kicsinyíteni kell majd?
-A/4-es lapra kell nyomtatni ugye?(másra nem tudok)
- a zászlók 1 meghatározott eseményre, időpontra vagy szerepre készülnek?
Mint látod, van pár dolog, amit nem értek...
Remélem nem vagyok túl fárasztó
A4-esre nyomtasd, és akkora lesz a címer, amekkorának lennie kell (11,4 vagy 11,5 már nem is tudom pontosan).
A zászlók csak úgy készülnek. Mert mi vagyunk olyan buzgómócsingok, hogy megcsináljuk, mer csak és kész.
Nem vagy fárasztó, inkább kérdezz, mint hogy a végén a hajunkat tépjük, ha nem jó valami.
- Holdlány
- Nem elérhető
Címerrel kapcsolatban:
megvettem a fonalakat, a minta megérkezett, még nem nyomtattam ki, ezzel kapcsolatban kérdésem lenne Olostához: ha kinyomtatom, akkor a címer átmérője 11,5 cm lesz, vagy nagyítani/kicsinyíteni kell majd?
-A/4-es lapra kell nyomtatni ugye?(másra nem tudok)
- a zászlók 1 meghatározott eseményre, időpontra vagy szerepre készülnek?
Mint látod, van pár dolog, amit nem értek...
Remélem nem vagyok túl fárasztó
- Olosta
- Nem elérhető
Brisa írta: Az alakuló-talit is kellene szervezni, amin ott lesz a min. 5 MTT-tag. A topikot csak ez után tudom megnyitni (pontosabban a vezetőség beleegyezése után).
Tudom, hogy én nagyon kis hal vagyok ebben az egészben, de az alapító-talin szeretnék ott lenni.
Namost, én szombaton megyek Pestre. Tudom, ez erősen közeli időpont, de egy javaslatnak azért megemlíteném.
Minden esetre bármikorra is szerveznétek, az hétvége legyen, ha szabad kérnem. Lehetőleg szombati napon, mert akkor én is el tudnék menni.
- Glorlyg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Bőrre lenne szükségem egy törp jelmez kivitelezéséhez. Szívesen várok ötleteket a sisak kivitelezsére, mert azon eléggé sokat agyalok. Valamint ha van valakinek rossz rozoga bőr kabátja bundája ami nem kell, vagy esetleg ócska birkabőr szőnyege, azt szívesen átvenném feldolgozásra! Én többnyire hulladékokból dolgozom, tehát mindenféle vacak bőr cuccot átveszek, ill megmaradt fonalat vagy anyagot. Naon megköszönném ha esetleg valaki segíteni tudna!
Tiszteletem a tisztelt topic lakóknak!
Gilran Thalion Glorlyg
=^ . ^=
- Finwe
- Nem elérhető
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Brisa
- Finwe
- Nem elérhető
Ez éppen arról szól, hogy ne csak Bp létezzen, hanem a vidékieket is vonjuk be. A gyakorlatban sajnos úgy néz ki hogy tényleg más kategória, hisz minden Bp köré szerveződik itt az Mtt-ben, ezen szerettem volna épp változtatni. De ahogy Brisa átfogalmazta az úgy jó végül is, mármint hogy ott is szervezzünk talikat!És van valami,ami engem zavar,konkrétan az a mondat,hogy "bevonni a vidékieket is",mert ez úgy néz ki,mintha csak Budapest létezne,és ott lenne minden.Ezzel most nem megbántani,sem vitát nyitni nem szeretnék,csak nekem ez kicsit rosszul hangzik így,mintha az, aki nem Budapesten lakik,már más kategória lenne.
Egyébként a képzősök közül csak ketten jeleztek még vissza, hogy mi a véleményük a közös csoportalakításról, egyiküknek megfelelt, másiknak nem. De a többségnek úgy tűnik jobb már beleértve Nodleet, engem meg azokat akik itt visszajeleztek.
Egyébként nekem jó a leírás. Én a Kreatív művészeti csoport nevet javaslom, és lehetne ez a topik neve is. Brisa azt javaslom hogy Te intézd a topikot én meg összeszedem a tagokat, remélem ez így Neked megfelel. Ketten már jelentkeztek előzetesen (Silima és Soulreaver) amikor azt a felmérést végeztem.
Ha valakinek gondja van még a leírással az persze szóljon meg minden de én azért addig elkezdem gyűjteni az embereket, úgyis lassan mozdulnak
Szal kérem, hogy aki szeretne beszállni a még egyelőre "munkanéven" futó Kreatív művészeti csoportba az a következőket küldje el nekem
-Polgári név
-Nick név
-Hol lakik (város elég)
-Milyen munkában venne részt szívesen
-Mennyire tudna talikra járni
- Olosta
- Nem elérhető
Stara írta: Több bajom nem lesz remélem.
Hát én is remélem!
Viccet félretéve: ha bármi probléma van, kérdezz nyugodtan. És persze mások is kérdezhetnek!
Alapítóbigyusz meg tök jó, csak valósítsuk már meg végre!!!!!!!
- Stara
- Nem elérhető
Júj,nem akartam spórolni,csak egy ötlet volt. Azt is ki akartam hímezni,csak találtam egy szép kék anyagot itthon,de akkor keresek inkább fehér lepedőt! Meg keresek fonalat is,valami szép világosat,azt hiszem szürkés lesz inkább,ahogy Brisa is mondja. Több bajom nem lesz remélem.Olosta (Aelalin) írta: Nem spórolunk a munkával! Mivel Középföldén ritka volt a kék szín (a Fegyverek és hadviselésben olvastam), a kék anyagot az előkelő urak ruházatáshoz és zászlajához használták. Arra, hogy címerrel "csúfítsák" drága volt.
Szóval szerintem minden címert fehér anyagra kéne hímezzünk (azt talál mindenki legegyszerűbben szakadt lepedők, ugyebár). Sőt, az Idril címerben én még a fehér részeket is kihímzem fehér fonállal (éljen a maximalizmus).
Brisa,nekem tetszene így az alapító okirat,köszönöm. iparmaiák
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Stara, én a helyedben azt a filmbeli zászlót venném kiindulásnak (én úgy látom, hogy azon a nagy csillagok fehérek, a hatágúaknak pedig világosszürke-ezüst beütése van). De a legtutibb az, ha bizol magadban, és eldöntöd, neked melyik tetszik. Tolkien bácsi sosem szerette, ha túl mereven fogták fel a dolgokat.
Az iparmaiák, izé -művészek ( ) tervezett (ill. folyamatban lévő) tevékenységei:
Új technikák, ágak, módszerek elsajátítása, fejlesztése. (Pl. hímzés) Tervezzük, hogy minden technikáról készítünk a TolkienHU-ra egy irományt, ahonnét a későbbiekben csatlakozó emberkék is el tudják sajátítani az adott technikát.
Pályázat. Arról lenne szó, h alkalmanként lenne egy feladat, akár meghatározott technikával vagy témával, és erre kellene egyéni variációkat kitalálni, és elkészíteni. A dolog célja nem a versenyeztetés, hanem a kreativitás fejlesztése lenne.
Együttműködés más kreatív produkciókkal. Gondolok én itt a színdarabokra, táncokra, effélére. Szvsz sokat segíthetünk nekik, ha beszállunk az eszközök elkészítésébe. Egy színdarabban nem csak ruhát viselnek, hanem kiegészítőket is, meg bármiféle eszközzel machinálhatnak; és olykor egy jó, ötletes díszlet sokat javít az összképen.
A kultúra terjesztése: kreatív foglalkozásokat tartani különféle rendezvényeken. LEP, Tolkien-klub stb.
akár a LEP kapcsán megrendezett Iparművészeti pályázattal való együttműködés. Aki nem versenyez, esetleg részt vehet a zsüriben, ill. lehet segíteni a mindenkori szervezőnek a lebonyolításban.
Mivel mégiscsak iparművészek volnánk, olykor lehetne időt szakítani akár kiállítások, miegyebek megtekintésére is, úgymond, tanuljunk az ügyesektől.
Amik így kerülhetnének bele Finwe írásába:
A következő munkái lennének a csoportnak:
1) Célirányos alkotó,- és szervezőmunkák. Ami azt jelenti, hogy valamilyen rendezvényre vagy kiállításra készülnének el az adott alkotások, tehát a minőség ez esetben követelmény. Ide tartoznának a következők:
-Jelmez,- és díszlettervek készítése, megvalósítása (Együttműködés más kreatív produkciókkal.)
-Illusztrációk készítése
-Kreatív programok szervezése
-Pályázatok szervezése (csoporton belül, ill. a nagy közönség felé is.)
2) Kötetlenebb foglalkozások, ahol még aki tehetségtelennek is érzi magát is próbálkozhat méghozzá sikerrel mert itt az alkotás öröme a cél , mint ahogyan a táborokban is ment ez: ld üvegfestés, gyöngyfűzés vagy bármi alkotó, kézműves munka kívánság szerint stb. Ezt a táborban is igen sokan csinálták, itt is sokan bekapcsolódhatnának.
Ide tartoznának a következők:
- Új technikák, ágak, módszerek elsajátítása, fejlesztése. (Leírás készítése a TolkienHU számára.)
- Alkotójátékok
- Kötetlen beszélgetések a kapcsolódó témákban
- Kiállítások látogatása
Egyéb alapelvek, eszmei célok:
A csoport találkozókat vidéken is szeretnénk tartani, tekintettel arra, hogy sokan laknak a fővárostól távol. Az egyéb kapcsolattartási formák is lényegesek lesznek emiatt a csoport számára.
A kötetlenebb beszélgetéseken megpróbálnánk kialakítani egy olyan közösséget, amely őszintén és intelligensen lenne képes kritikát megfogalmazni az elkészült alkotásokkal kapcsolatban, és segítené a fejlődésben az alkotókat.
A játékokban pedig egy kicsit feloldódhatnának az emberek, itt az alkotás és az együttműködés öröme lenne a cél.
Starával egyetértve, egy kicsit átfogalmaztam a mondatot. De úgy gondolom, ennek nem kell bekerülnie az alapító iratba.
Szóljatok, ha valami nem tetszik, esetleg javaslatotok van.
Azt gondolom, hogy kérjünk egy közös topikot (az MTT kategóriáján belül), ahol a csoport életével kapcsolatos dolgokat lehet kihirdetni, megbeszélni stb. A "szakmai" munkánál használjuk továbbra is a Kreatív Szekción belüli két elkülönült topikot.
Brisa
- Olosta
- Nem elérhető
Stara írta: Olosta,köszi,ideért! Most nagyon nehéz felfogásúnak fogsz tartani,de akkor most milyen színűek legyenek a csillagok? Mert amit küldtél azon sárgásfehér,de ilyen fonalat nem hiszem,hogy találok.Szóval: sárga,fehér vagy netán ezüstszürke?
Mi lenne,ha rögtön kék anyagra hímezném? Zászló: milyen alakú egy rendes tünde zászló,olyan mint a filmben? Gil-galad filmbeli zászlójáról ezt az egy képet találtam,ez tényleg kék.
A csillagok színe szerintem valami nagyon halvány valami legyen. Lehet az szürkés is, sárgás is, ezüstös is. A lényeg, hogy ne teljesen fehér, de közel álljon a fehérhez. Esetleg krémszínű.
Nem spórolunk a munkával! Mivel Középföldén ritka volt a kék szín (a Fegyverek és hadviselésben olvastam), a kék anyagot az előkelő urak ruházatáshoz és zászlajához használták. Arra, hogy címerrel "csúfítsák" drága volt.
Szóval szerintem minden címert fehér anyagra kéne hímezzünk (azt talál mindenki legegyszerűbben szakadt lepedők, ugyebár). Sőt, az Idril címerben én még a fehér részeket is kihímzem fehér fonállal (éljen a maximalizmus).
A zászlók alakjához: szerintem nem kéne teljesen ragaszkodnunk a filmben látottakhoz. A lényeg, hogy olyan "tündés" formájuk legyen. Szóval csak kreatívan.
- Stara
- Nem elérhető
Mi lenne,ha rögtön kék anyagra hímezném? Zászló: milyen alakú egy rendes tünde zászló,olyan mint a filmben? Gil-galad filmbeli zászlójáról ezt az egy képet találtam,ez tényleg kék.
Finwe,mennyien lennénk így együtt? És a képzőművészeknek mennyire tetszett az ötlet?
És van valami,ami engem zavar,konkrétan az a mondat,hogy "bevonni a vidékieket is",mert ez úgy néz ki,mintha csak Budapest létezne,és ott lenne minden.Ezzel most nem megbántani,sem vitát nyitni nem szeretnék,csak nekem ez kicsit rosszul hangzik így,mintha az, aki nem Budapesten lakik,már más kategória lenne.
- Finwe
- Nem elérhető
Ha meg van a dolog beteszem a beszélgetős topikba is hogy minél többen lássák.
Kreatív művészeti csoport megalakítását tervezzük Nodlee-val, mely a Képzőművészeti és Iparművészeti alkotásokat készítő embereket gyűjtené össze. Azért gondoltuk összevonni a kettőt, mert tapasztalatunk szerint túl kevesen lennénk ahhoz, hogy két csoportot külön üzemeltessünk, ráadásul a két témának vannak átfedései is. Ezentúl pedig sok esetben úgy is összmunkáról lesz szó (ld. színdaraboknál jelmeztervek és azok megvalósítása)
Koncepciónk az lenne, hogy az egész munkánk amolyan nevezzük úgy, hogy szabad ötletbörzén alapulna. Azaz bárkinek bármi ötlete támadna, hogy valami érdekes dolgot lehetne alkotni, ami esetleg akár besorolhatatlan bármilyen kategóriába is vagy egyszerűen csak extrém (pl mondjuk gyufáskatulyából várat építeni) vagy akár szimpla iparművészeti dolog vagy képzős, mindegy, azt megvalósítanánk. A fontos az lenne, hogy spontának tudjunk lenni, kialakuljon egy nagyobb közösség, jó hangulatú talik legyenek és sokszínű munkát végezzünk, ami több embert megmozgat és vonz rendszeresen.
A következő munkái lennének a csoportnak:
1) Célirányos alkotó,- és szervezőmunkák. Ami azt jelenti, hogy valamilyen rendezvényre vagy kiállításra készülnének el az adott alkotások, tehát a minőség ez esetben követelmény. Ide tartoznának a következők:
-Jelmez,- és díszlettervek készítése, megvalósítása
-Illusztrációk készítése
-Kreatív programok szervezése
-Pályázatok szervezése
2) Kötetlenebb foglalkozások, ahol még aki tehetségtelennek is érzi magát is próbálkozhat méghozzá sikerrel mert itt az alkotás öröme a cél, mint ahogyan a táborokban is ment ez: ld üvegfestés, gyöngyfűzés vagy bármi alkotó, kézműves munka kívánság szerint stb. Ezt a táborban is igen sokan csinálták, itt is sokan bekapcsolódhatnának.
Ide tartoznának a következők:
-Alkotójátékok
-Kötetlen beszélgetések a kapcsolódó témákban
Egyéb alapelvek, eszmei célok:
Célunk lenne még a vidékiek rendszeres bevonása a munkákba (pl interneten vagy postán elküldhető munkák).
A kötetlenebb beszélgetéseken megpróbálnánk kialakítani egy olyan közösséget, amely őszintén és intelligensen lenne képes kritikát megfogalmazni az elkészült alkotásokkal kapcsolatban, és segítené a fejlődésben az alkotókat.
A játékokban pedig egy kicsit feloldódhatnának az emberek, itt az alkotás és az együttműködés öröme lenne a cél.
- Olosta
- Nem elérhető
Mindenkinek, aki eddig kért tőlem mintát, elküldtem (Brisa, Stara és Holdlány).
Hogy néhány, színekkel kapcsolatos problémát megelőzzünk küldtem a minták mellet egy szép, színes címert is. Persze vessétek össze ezeket az eredeti címerekkel is (amik fent vannak itt az oldalon), és ha valami eltérést tapasztaltok, akkor inkább az eredetin használt színeket használjátok.
Azt hiszem, hogy Gil-galad esetében viszont a számítógépes lesz a nyerő, Stara.
A nagy felületeknél (ahol pl. már több, mint 1 cm-t kellene átölteni) inkább tűhímzést alkalmazzatok. A tűhímzés iránya, meg ha lehet legyen sugárirányú (középre tartson).
Ha van még valami kérdésetek, tegyétek fel itt!
Jó munkát!
Jut eszembe, ha lesz egy kis szusszanásnyi időm tervezek zászlókat is, amikbe majd belefoglaljuk ezeket a címereket. Persze, ha érzitek, hogy homlokon csókol titeket a múzsa, ragadjatok ceruzát, is ti is tervezzetek szép zászlócskákat!
Ankalimon azt mondta, hogy a zászlók színe a címerben domináló két darab szín legyen (meg persze, amik még a címerben vannak, de a zászlóban is az a kettő domináljom, mint a címerben [size=9:3cdmsicb]-- eh, szóismétlés[/size]).
Azt ugye tudjuk, hogy Fingolfin zászlaja kék-ezüst. A Fegyverek és hadviselésben, meg mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy Gil-galadé pedig kék.
- Stara
- Nem elérhető
Előre is hálám üldöz!Olosta (Aelalin) írta: Huh, lányok, lehet, hogy csak a hét vége felé fogom tudni elküldeni a mintákat (még meg is kell rajzolni őket). Addig bírjátok ki valahogyan!
Egész jól alakulunk!
Lenne viszont egy technikai kérdésem rögtön.Szerintetek Gil-galad címere milyen színű,mert én először úgy gondoltam,hogy kék és néhány sárga árnyalat,de ahogy jobban megnéztem,már nem olyan biztos.
Ráadásul az alábbi színekben találtam meg: eredeti , kék,világoskék , fekete,fehér , és van még egy kék fehér is,csak az nem mindig töltődik be.
- Olosta
- Nem elérhető
- Holdlány
- Nem elérhető
_______
A link: www.tolkien.hu/galeria.php?mode= ... =36&mnu=30
(Brisa voltam.)
- Olosta
- Nem elérhető
Amy írta: Ha lesz kreatív csoport, én is beszállnék a népművész tudásommal, bár nem vagyok profi... de alapokat tudok egy-két dolgoban...
Azt hiszem, itt senki sem számít igazán profinak.
Minden esetre szívesen látunk!
Brisa írta: 11,5? Hát az nagyon pici szerintem. Svin kinyomtatta nekem a két címert, és azok 18 centisek. Szemre pont jónak tűnnek nekem.
Amúgy várom a mintákat, Olosta.
Azért ekkora mert az én hímzőkeretem átmérője 14 cm. Mindenféleképpen kisebb mintát akartam hímezni benne, mert szerintem nem túl jó, ha egy mintát többször is a keretbe kell illeszteni, hogy az egészet kihímzzük. (Az Idril címer is ekkora, és szerintem egyáltalán nem kicsi.)
A mintákat meg küldöm, amint be tudom szkenneltetni őket.
- Trinkler
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Amúgy várom a mintákat, Olosta.
Nagyon valószínű, hogy én Lúthien címerét hímzem ki, mert annál kevesebb a nagy felület. Ha kell valakinek Earendilé, viheti.
Brisa
- Olosta
- Nem elérhető
Egyébként a kör alakú minták átmérője, ill. a négyzetesek átlója kb. 11,5 cm.
- Stara
- Nem elérhető
Méretben mekkora legyen?
- Olosta
- Nem elérhető
Brisa írta: A Tolkien címerek közül, én ezt a kettőt néztem ki magamnak:
Lúthien
Earendil
Ezek viszonylag egyszerűek, mentesek a színátmenetektől, amikhez én még "kicsi vagyok".
Olosta, te mekkora méretbe csinálod?
És a nagy, egyszínű felületeket - pl. Earendilnél a fekete és lilás-kékes részt hogy illik hímezni? Nagyok legyenek az öltések, vagy kicsik és több oszlopban kell csinálni? (Nem tom, érhető-e a kérdésem...)
Brisa jövő héten elküldöm neked emilben a mintákat, amiről át tudod másolni az anyagra a címereket!
Addig szerezd be a szükséges színeket.
Nagyobb felületeknél én a tűhímzést ajánlom (lásd a Csele által betett linken alább).
- Finwe
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.