Iparművészet

Több
19 éve 8 hónapja #244877 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Iparművészet
Olosta, jó munkát továbbra is a címerhez!
Brisa,neked is jó hímzést! Mi mellett döntöttél,virág lett? Az irományos ötlet tetszik,és szerintem úgy kellene,hogy többen dolgoznán(a)k rajta,én is benne vagyok,csak most éppen késében vagyok a szakdogámmal,de ha egyszer befejeztem,belevágok.
Csele,most már azt hiszem ki kellene próbálnom a tűhímzést! :D És köszi a leckét!
Én is nagyon érdekes színű fonalakat találtam itthon,a legvadabb nálunk is a hússzínű meg a neonzöld,és ezek nem is mostani gyártmányok,milyenek lehetnek most? :confused2:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #244866 Írta: Nimashilin
Nimashilin válaszolt a következő témában: Iparművészet
Brisa: Szerintem jó ötlet, hajráhajrá. Van itthon csomó fonal, szólj ha kéne vmi extra. /an pl undorító hússzínű, de nem hinném, h pont ilyenre lenne szükséged... :-) /

My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #244785 Írta: Csele
Csele válaszolt a következő témában: Iparművészet
Brisa:: nálunk a családban mindenki kalocsai mintákon tanult meg hímezni, ahhoz nem is kell sok szín: piros, bordó, zöld, nefelejcskék, és máris van egy szép rózsád szárral, levelekkel és egy kis nefelejccsel.
Eddigi munkáim 90%-a ilyen rózsákból áll. :roll:

Tűhimzés mégegyszer elmagyarázva, hátha a kettőből együtt már mindenkinek leesik: ha egy levelecskét kétféle zölddel akarsz csinálni átmenettel:
1, világoszölddel elkezded az egyik oldalt. A levél széle olyan íves lesz mint a rajz (vagyis kb egyenes), a levél közepén viszont különböző helyeken dugod le a tűt. Egyszer hosszan, másodszor röviden,...
2, másik oldal sötétzöld. A levél széle felé itt is a rajzot követed, középen viszont ott tűzöd le a tűt, ahol a szemben lévő egyenetlen hosszúságú világoszölddel találkozik.

Nem árt hozzá, ha már tudsz valamennyire egyenletesen himezni, különben nem találkoznak középen a szálak.
:arrow: amennyiben még nem tudsz egyenletesen hímezni, gyakorold laposhimzésen, és utána vágj bele ebbe a technikába.

Első Csele-lecke véget ért :wink: 8)

Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled

Több
19 éve 8 hónapja #244589 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Iparművészet

Brisa írta: ÉN "tudor" vagyok, és NEM fogok csúnyán nézni. :mrgreen: Azonkívül pedig majd a technikákat mindig egy Tolkienhez kapcsolható tárgyon demostráljuk. Pl. a hímzésnél majd a címeredet mutogatjuk. :wink:

Öhöm. Akkor igyekszem befejezni a címert. :wink:

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
19 éve 8 hónapja #244587 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Iparművészet

Olosta (Aelalin) írta: Brisa: anyagvételezésben nem tudok segíteni, ugyanis hülye vok a szövetek neveihez. :lol:
Piros fonalhoz szivecskéket ajánlok. :D

Az ötletek pedig nem rosszak, de nem fognak ránk nagyon csúnyán nézni a tudorok, ha telepakoljuk az oldalt ilyen nem teljesen tolkieni témákkal?

A szivecskéket inkább kihagynám ha lehet, akor már inkább virág... :D

ÉN "tudor" vagyok, és NEM fogok csúnyán nézni. :mrgreen: Azonkívül pedig majd a technikákat mindig egy Tolkienhez kapcsolható tárgyon demostráljuk. Pl. a hímzésnél majd a címeredet mutogatjuk. :wink:

Brisa

Több
19 éve 8 hónapja #244577 Írta: Olosta
Brisa: anyagvételezésben nem tudok segíteni, ugyanis hülye vok a szövetek neveihez. :lol:
Piros fonalhoz szivecskéket ajánlok. :D

Az ötletek pedig nem rosszak, de nem fognak ránk nagyon csúnyán nézni a tudorok, ha telepakoljuk az oldalt ilyen nem teljesen tolkieni témákkal?

Több
19 éve 8 hónapja #244570 Írta: Brisa
Az a gond, hogy nincs olyan lepedőm. Ill. már csak egy kis szeletke... :D

Amúgy milyen anyagot érdemes venni a boltba a hímzéshez?

Csak piros színű fonalat vettem. Ahhoz kellene egy jópofa minta. Ötletek?

Az jutott eszembe, hogy minden technikáról össze kellene állítani egy irományt képekkel, linkekkel, ajánlókkal megtoldva. Ezt feltöltjük a TolkienHU-ra, és így bárki bármikor el tudná sajátítani a technikákat.

Arra is gondoltam, hogy reklámozhatnánk, hogy éppen min dolgozunk, mit tanulunk stb. Pl. a főoldalon a Hírek közé mindig kirakhatnánk egy kis felhívást.

Mit szóltok ezekhez az ötletekhez?

Brisa

Több
19 éve 8 hónapja #244179 Írta: Olosta

Brisa írta: Most már csak anyagot és mintát kell találnom. Na meg indigót.

Anyag: ha van otthon olyan lepedőd, ami nem olyan anyagból készült, ami kibolyhosodik, és mondjuk középen kettéhasadt (tehát már nem használod), akkor az is nagyon jól megteszi. Én mostanában ilyenre hímzek.
Minta: ajánlom figyelmedbe a Sil által beszúrt színezős mintákat .
Indigópapír: papírbolt. :wink:

Több
19 éve 8 hónapja #244158 Írta: Brisa
Jelentem, tegnap vettem hímzőrámát, tűket és fonalat. Az eladó igen érdekes képet vágott akkor, amikor érdeklődtem, hogy melyik a gyöngyfonal és melyik az osztott... Én meg akkor, amikor megkérdezte, hogy hegyes vagy tompavégű tűt kérek. Végül vettem mindkettőt. :D

Most már csak anyagot és mintát kell találnom. Na meg indigót.

Brisa

Több
19 éve 8 hónapja #243996 Írta: Olosta

Stara írta: Olosta,amikor végzel a címer hímzésével,hogyan lesz a zászlón, felvarrod rá? És milyen anyag lesz maga a zászló? Nekem egyébként valamiért szimpatikusabb az osztott fonal,de ez egyéni,pedig tényleg a gyöngyfonal kell gyakrabban. :D

A címerrel kb. két héten belül végzek (elvileg). A zászlóba, majd valahogy beledolgozom, még eldöntöm, hogy hogyan, de nem fogom rávarrni, ez tuti. A zászló anyagán még nem nagyon gondolkodtam, de az tuti, hogy színes lesz. 8) :lol:
Ja igen, és a zászlóra is fogok valszeg hímezni valmi kis indamintát.

A tűhimzést meg ugyanúgy kell csinálni, mint a laposhimzést (vagy mit), csak az a lényege, hogy nem a minta szélétől a széléig nyomizod a fonalat, hanem még előbb visszaöltöd a tűt, és egy rövidebbet, meg egy hosszabbat öltesz, az után jöhet a következő sor, ahol ugyanígy. Na, ezt bogozza ki valaki! :P Minden esetre a Csele által ajánlott oldalon meg lehet tekinteni a tűhimzés technikáját.
Ezt egyébként én is használom a címer kihímzésénél, mert a szélén van egy kis színátmenetes rész, és azt csak ezzel a technikával tudom megcsinálni.

Több
19 éve 8 hónapja #243910 Írta: Stara
Csele,nekem tetszik a tűhímzés,már láttam valahol,de nem tudtam hogy kell csinálni. :roll:
Olosta,amikor végzel a címer hímzésével,hogyan lesz a zászlón, felvarrod rá? És milyen anyag lesz maga a zászló? Nekem egyébként valamiért szimpatikusabb az osztott fonal,de ez egyéni,pedig tényleg a gyöngyfonal kell gyakrabban. :D

Több
19 éve 8 hónapja #243747 Írta: Csele
Fonalban hozzátennék: gyöngyfonal kell a legtöbb himzéshez, de vannak olyan öltésfajták, amelyekhez direkt osztott kell. Ezt jobb előre megérdeklődni egy-egy mintánál.

Több
19 éve 8 hónapja #243735 Írta: Olosta
Akkor a kezdetek:

Hímzőkeretet (vagy hímzőráma) bármelyik rövidárúboltban lehet venni (ahol gombokat, zipzárakat, fonalakat, meg tűket is be lehet szerezni).
Ugyanitt lehet venni hímzőtűt és megfelelő színű gyöngy- vagy osztott szálú fonalakat. A gyöngyfonal szerintem sokkal jobb, mert az osztottszálú hamarabb összecsomósodhat munka közben.
Az anyag: én régi, szakadt lepedőre szoktam hímezni (ha terítőt, vagy címert csinálok), amit megfelelő méretűre vágok.
A minta: ha van egy mintád, akkor szerezz be egy indigópapírt is, ennek a segítségével át tudod rajzolni a mintát az anyagra.
Miután átrajzoltad befogod a hímzőrámába és kezdődhet a munka. :wink:
A fonál: ha hímzel sohase vágj le 50 cm-nél hosszab fonalat! Mert egy idő után elkezd csomósodni és az már nagyon kellemetlen.

Azt viszont ne kérdezze senki, hogy hogyan kell szépen eldolgozni a hátoldalon a fonal elejét, ill. végét, mert ahhoz tényleg nem értek. Ugyanis, ha én hímzek, akkor általában nem lehet látni a munka hátoldalát, mert azt eltakarja egy másik anyag, így lehet csomós meg randa is.

Több
19 éve 8 hónapja #243719 Írta: Brisa
No, ebből én a laposöltést értem, sőt csináltam is. A keresztszemes nem szimpi nekem valmiért. A tűhímzés is érthetőnek látszik.

Lécci írjatok az eszközökről is. Milyen tű, cérna stb. kell? És olyan keretet hol lehet kapni? És hogy kell előrejzolni a mintákat?

Szóval az alapoknál kezdjük, ha szabad kérnem. :D

Brisa

Több
19 éve 8 hónapja #243716 Írta: Csele
Találtam egy jó helyet a neten, azoknak akik szeretnének többet megtudni a hímzésről: kezimunka.lap.hu
Innen az egyik jobb lap: www.kezimunka.hu
Itt leír egy amugy kevésbé ismert öltésformát, a tűhímzést. Én anno szórakoztam ezzel, s aki már ismeri a laposhímzést, annak nem különösebben nehéz beleszokni. Szerintem nagyon tünsdés hatást lehet ezzel a színátmenettel elérni.

Több
19 éve 8 hónapja #243714 Írta: Csele
Én eléggé szkeptikus vagyok a netes tanítás sikerességében, de semmi újnak nem vagyok ellensége, szóval próba-szerencse!

Nekünk otthon tucatszám vannak kézimunkás könyvek (Anyu nagyon szeret hímezni), ha van időm, én is szekennelek.

Több
19 éve 8 hónapja #243707 Írta: Olosta

Brisa írta: Csele, Olosta, megoldható a rajzolásos-internetes távtanítás?

Kezdetnek megtenné. Aztán össze leglehet később hozni egy talit, ahová az jön el, aki tud. Helyszínt én tudnék biztosítani. (Persze Pesten...)

Később pedig tanulhatnánk egy újabb technikát, kitalálhatnánk annak a "tolkienes felhasználását". De ennyire azért ne szaladjunk előre. :D

A rajzos tanítás, szvsz megoldható. Van itthon pár könyvem, be tudom szkenneltetni az idevágó oldalakat.

A "tolkienes felhasználás"'-hoz annyit, hogy vannak ugye azok a színezős minták, amiket még régebben Sil linkelt be ide, azokból lehetne ruhákra, terítőkre, falikárpitokra, mittommikre hímezni/festeni.
Meg mos eszembe jutott egy olyan, hogy ugye vannak ilyen hímzett falicuccok (asztali áldás, meg ilyenek szoktak rajtuk lenni), na hasonló stílusban lehetne készíteni tolkieni témájúakat. Pl. van egy szöveg (asztali áldás mondjuk), lefordíttatjuk az okosokkal quenyára vagy sindarinra, valakit, aki ért hozzá megkérjük, hogy írja le tengwákkal, rajzolunk pár szép tüncös motívumot, és az egészet ráhímezzük egy anyagra. Kész is a tüncös falicucc. :D

Több
19 éve 8 hónapja #243702 Írta: Brisa
Csele, Olosta, megoldható a rajzolásos-internetes távtanítás?

Kezdetnek megtenné. Aztán össze leglehet később hozni egy talit, ahová az jön el, aki tud. Helyszínt én tudnék biztosítani. (Persze Pesten...)

Később pedig tanulhatnánk egy újabb technikát, kitalálhatnánk annak a "tolkienes felhasználását". De ennyire azért ne szaladjunk előre. :D

Olosta, legalább Cselétől te is megtanulhatod a neveket. :wink:

Stara, köszi a drukkolást. :D Már megvannak a cipzárak, de egyedül nem merem bevarrni őket, mert még sosem csináltam ilyet. Szerdán megyek a Nagyimhoz, aki viszont profin tud varrni. Szóval akkor lesznek kész a felsők.

Brisa

Több
19 éve 8 hónapja #243469 Írta: Olosta
Jelzem: én a hímzéssel is úgy vagyok, mint nagyon sok más dologgal, így a kézművesség terén: szinte autodidakta módon tanultam meg, és az egyes öltések nevét nem tudom, csak csinálom. :lol:

Több
19 éve 8 hónapja #243412 Írta: Stara
Brisa :mrgreen: a felső tesztelésnél neked szorítok!
Ez a hímzős dolog nagyon tetszik!! :D Én is nagyon szeretem csinálni,igaz mostanság nem nagyon volt időm rá. Engem a mamám tanított a kalocsai stílusú hímzésre, anyukám meg keresztszemesre. A tanfolyamot nem tudnánk első körben így neten keresztül megoldani,tudom ez így hülyén hangzik,de ha a lányok részletesen leírják,esetleg képpel illusztrálva,mit hogyan kell,és ha pedig valakinek kérdése van az ide ír be. Persze ez nem helyettesítheti a személyes talikat,de kezdetnek jó lenne,nem? :roll: Esetleg,pl. könyvet tudnátok ajánlani?

Több
19 éve 8 hónapja #243406 Írta: Csele
Végre vala lettem :wink: :biggrin2:
A hímzés alapjait nagyon könnyű elsajátítatni, egy embernek megmutatni kb. 5 perc. Ami a nehézségét adja, hogy sok-sok gyakorlás kell ahhoz, hogy valaki "érezze", hogy mikor szoros-laza-közeli-távoli a szál, és így egyeneletesen és gyorsan tudjon hímezni.
Ez persze a két alapöltésre igaz (lapos és száröltés), és ezenkívül van még ezer, amelyek hol könnyebbek, hol nagy szakértelmet kívánnak. (én max 10-et ismerek).
Így ez szerintem kifejezetten jó program lenne. Szívesen belemegyek, csak most nem nagyon tudok elmenni talikra :(

Több
19 éve 8 hónapja #243346 Írta: *Niko*
*Niko* válaszolt a következő témában: Iparművészet
Olosta, ez gyönyörű!!!! A hímzéstanulást nagyon támogatom!

a gyöngyfűzők valája - by Csele

Több
19 éve 8 hónapja #243342 Írta: Olosta

Brisa írta: Egy projekt ötlet lehet az, hogy besgítünk Olostának. Mindenki elvállal egy zászlót, és kihímzi. Ezek annyira szépek, hogy szerintem az MTT rendezvényein mutogatni kellene!
Persze ehhez először is egy hímző tanfolyam kellene... Én ugyanis nem tudok, de Csele megismerése óta nagyon meg akarom tanulni.

Illetve először is Olosta beleegyezése kell... :D

De ettől függetlenül is: mit szólnátok ahhoz, ha valamelyik hónap egy napját kinéznénk egy talinak, és tanulnánk a Hímzés Valáitól, Olostától és Cselétől? :D Biztos, hogy sok Tolkien-témájú művet is tudnánk alkotni ezzel a technikával.

Támogatom az ötletet!!!!!!! :D

Elrettentésnek azért ideírom, hogy rengeteg munka van egy ilyen címer kihímzésével!

Meg mellesleg addig, hogy kihímezzük, oké. De hát azt is kéne tudni, hogy melyik főúrnak és hölgyeménynek milyenek voltak a színei (Ankalimonnak már írtam ez ügyben privit két napja, de még nem válaszolt).

[size=9:23op8vao]Hímzés Valája..... hö..... ez jó..... bár nem teljesen helytálló.... :? :oops: [/size]

Több
19 éve 8 hónapja #243307 Írta: Brisa

Nim írta:

Brisa írta: Már csak cipzárak kellenének bele, de számomra érthetetlen módon sehol nem lehet kapni bontható fajtájút. Nem vagyok hozzászokva, hogy a 21. században hiánycikk legyen itt bármi is, ami nekem kell. :rmad2: :mrgreen: Tud valaki segíteni, hol tudnék Pesten beszerezni olyat?

Brisa, Burda üzletben nézted már? Hátha lehet kapni (elvileg lennie kéne ott)

Persze, ott kezdtem. De nincs olyanjuk.
Kaptam pár tippet, majd végigjárom azokat.

Stara, én is várom már, hogy kész legyenek a felsők. :D [size=9:1669vaqx](Külön érdekesség lesz majd a tesztelésük, amikor is kiderül, hogy pl. egy karlendítés következtében napvilágra kerülnek-e olyan testrészeim, amiknek nagyon nem kellene. :mrgreen: )[/size]

Egy projekt ötlet lehet az, hogy besgítünk Olostának. Mindenki elvállal egy zászlót, és kihímzi. Ezek annyira szépek, hogy szerintem az MTT rendezvényein mutogatni kellene!
Persze ehhez először is egy hímző tanfolyam kellene... Én ugyanis nem tudok, de Csele megismerése óta nagyon meg akarom tanulni.

Illetve először is Olosta beleegyezése kell... :D

De ettől függetlenül is: mit szólnátok ahhoz, ha valamelyik hónap egy napját kinéznénk egy talinak, és tanulnánk a Hímzés Valáitól, Olostától és Cselétől? :D Biztos, hogy sok Tolkien-témájú művet is tudnánk alkotni ezzel a technikával.

Brisa

Több
19 éve 8 hónapja #243280 Írta: Niph
Niph válaszolt a következő témában: Iparművészet

Olosta (Aelalin) írta: Uff mindenkinek!

Sajnálattal látom, hogy mostanság pang a topic.
Na de most majd feldobom kicsit! :D

Elhatároztam, hogy varrok egy pár zászlót. Főleg azoknak a tünde és ember főuraknak a zászlóit szeretném elkészíteni, akiknek Tolkien lerajzolta a címerét. A címer mindben hímzett lesz. Itt van az első, Idril Celebrindal-é (már egy hónapja dolgozok rajta, de még mindig nincs kész, az átmérője 11,8 cm):
img.photobucket.com/albums/v69/Olosta/Ke...er-idril-felkesz.jpg

Húúú Olosta ehhez aztán kell kézügyesség!!!! Jómagam gyönyfüzéssel csinálok karkötöket és nyakláncokat csak épp nem tudom felrakni ide .... :cry: :cry:

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Több
19 éve 8 hónapja #243232 Írta: Nim
Nim válaszolt a következő témában: Iparművészet

Brisa írta: Már csak cipzárak kellenének bele, de számomra érthetetlen módon sehol nem lehet kapni bontható fajtájút. Nem vagyok hozzászokva, hogy a 21. században hiánycikk legyen itt bármi is, ami nekem kell. :rmad2: :mrgreen: Tud valaki segíteni, hol tudnék Pesten beszerezni olyat?

Brisa, Burda üzletben nézted már? Hátha lehet kapni (elvileg lennie kéne ott)

"Szigetek vagyunk, túl messze egymástól.
De akarva, mindig megláthatjuk a másik
partjait."

Több
19 éve 8 hónapja #243223 Írta: Stara
Olosta,nagyon szép!!! :D Gratulálok! Le a kalappal tényleg,és ha az összeset megcsinálod,hát az csodaszép lesz együtt! :D
Brisa,én sajna nem tudok segíteni :oops: , de nagyon kiváncsi vagyok a felsőidre!
[size=9:2no1d1kj]Szóval,még valami,tényleg nagyon pang a topik mostanában,pedig nagyon lelkesek voltunk az elején,kéne valamit csinálni,hogy ne így legyen hosszabb távon,tudom most meg kellene mondanom,hogy mit,de nem tudom. Nálam kreatívabb emberkének nincs erre véletlenül valami ötlete?[/size]

Több
19 éve 8 hónapja #243139 Írta: Brisa
Én meg két fűzőszabású felsőt varrtam a hétvégén. Már csak cipzárak kellenének bele, de számomra érthetetlen módon sehol nem lehet kapni bontható fajtájút. Nem vagyok hozzászokva, hogy a 21. században hiánycikk legyen itt bármi is, ami nekem kell. :rmad2: :mrgreen: Tud valaki segíteni, hol tudnék Pesten beszerezni olyat?

Amúgy, ha kész lesznek, megmutatom majd nektek.

Brisa

Több
19 éve 8 hónapja #243133 Írta: Elvina
Elvina válaszolt a következő témában: Iparművészet

Olosta (Aelalin) írta: Elhatároztam, hogy varrok egy pár zászlót. Főleg azoknak a tünde és ember főuraknak a zászlóit szeretném elkészíteni, akiknek Tolkien lerajzolta a címerét. A címer mindben hímzett lesz. Itt van az első, Idril Celebrindal-é (már egy hónapja dolgozok rajta, de még mindig nincs kész, az átmérője 11,8 cm):
img.photobucket.com/albums/v69/Olosta/Ke...er-idril-felkesz.jpg

Ez csodálatos!!!! Bárcsak én is tudnék így hímezni!!! :D

Több
19 éve 8 hónapja #243118 Írta: Csele

Olosta (Aelalin) írta: Köszi Csele.
Mellesleg a színeket nem én választom, mert Tolkien bácsi már kiválasztotta azokat. :lol:
Itt van az általa rajzolt címer [size=9:3qgn2snm](ha valaki véletlenül még nem látta volna)[/size]

Akkor pontosítok: én a fonalak árnyalataira gondolok (azt csak nem adta a kezedbe Tolkien bácsi? ;) ))

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.564 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére