- Köszönetek: 0
Humor
- jbworld
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
(kissé szokásunkhoz nem hívén visszamenve a történet fonalán)
- Akkor ide nézz! - Frodó nagy elképedésére és ijedelmére a mágus hirtelen bedobta a gyűrűt a kandalló egyik izzó szögletébe. Frodó piszkavas után kapott de Gandalf visszatartotta.
- Nézd! Ez a Hatalom Nagy Gyűrűje! A te kis kandallód, de még a törpök nagy űllői sem lennének képesek elpusztítani!
- De elolvad Gandalf! Elolvad!
- Hupsz, tényleg... Akkor erről ennyit...
Nai hiruvalyë Valimar. Nai elyë hiruva.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
És Frodó már készült is odaadni a gyűrűt Aragornnak. Aragorn elvette tőle.
Ama momentumban rengett a Föld, orkok váltak tündékké és Szauron meg összes szolgája kínok között menekült az űrbe. Mire Aragorn:
- És ez a megoldás nem jutott eszetekbe?
És Bilbó mégis elvitte a gyűrűt. Gandalf nagyon megharagudott érte.
Szauron nagyon nagy türelmetlenségben izott, ezért kiment magát az űrbe hűsöltetni. Ott a valák elfogták és jól elfenekelték, majd kihajították.
A gyűrű pedig már beletörődött, hogy sose fog gazdájához kerülni.
Erre Bilbó:
- Na látod Gandi, milyen egyszerű az egész...
Elrond felvetett egy másik gondolatot is:
Az is eszembe jutott, hogy odaadhatnánk egy valának. Esetleg Ilúvatarnak... Gandalf, te úgyis bejáratos vagy hozzá.
Erre Gandalf:
- Jó, már viszem is...
Másik, drasztikusabb:
Sajnos Trufa és Pippin nem tudott megmenekülni. Őket odavitték Szarumánhoz. Hogy mentsék életüket, egy közönséges gyűrűt mutattak neki.
Szarumán bedőlt, s az egés gárda is. Mindenki őrá támadt. Így Frodóék szépen elsompolyoghattak a kiűrített Mordorba, ott Frodó beledobhatta a katlanba, és Samu kertecskéket teremtett...
Candide: Hát akkor miért teremtették a világot?
Martin: Hogy legyen min mérgelődnünk.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Finwe
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Elrond:
-Isildur magához vette az egy gyűrűt, pedig nem lett volna szabad. Azon nyomban bele kellett volna hajítani az Orodruin katlanának tüzébe, ahol készült. De kevesen vették észre, hogy Isildur mit tesz. Egyedül ő állt ott apja oldalán abban az utolsó halálos viadalban; Gil-galad mellett meg csak Círdan meg én. De Isildur nem hallgatott a mi szavunkra. És akkor elővettük egy jóslat hatására külön erre a célra készített tündegyártmányú kényszerzubbonyunkat és beleöltöztettük közös erővel ideges barátunkat, aki addigra már lenyelte az egy gyűrűt. Mire fölöltöztettük szép tünderuhácskába már láthatatlan volt a feje. Felcipeltük hát Orodruinhoz. Ott pedig fenékbe rúgtuk. És hát lelki szemeim előtt még mindig látom ahogy Isildur fejetlenül, kényszerzubbonyban dőlöngél és táncikál jobbra balra majd egy szikla szélén megcsúszva a mélybe zuhan.
Völgyzugolyban mai napig ezen röhögünk. Jaaaj mintha csak tegnap lett volna...
- Noredhel
- Nem elérhető
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Thelala: persze, hogy a házasságról meg a gyerekekről is lesz. Sőt, Fin még Mandosnál is nyomon követi az eseményeket, mert ugye Vaire gobelinjein rögtön megjelennek a dolgok... Azt hiszem, minimum a t. férje érkezéséig írja.
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- jbworld
- Nem elérhető
Thangorodrimnál: Fingolfin ajánlásával.
Gondolin kapujánál: Szigorúan titkos bejárat balra. Morgoth szolgái jobbra menjenek.
Nargothond hídjánál: 3 tonna feletti sárkányoknak átkelni tilos.
Melian övénél: Lezárt útszakasz. Terelőút Ered Gorgoth felé. Kullancsveszély!
Menegroth, a törpös afér után: Morgothnak üzenjük: már nincs nálunk!
Ossirand: Belépés csak tündéknek!
Númenor, a fehér fa mellett: Szüreti tilalom miatt lezárva.
Minas Tirith, a fehér fa mellett: Gondor leglátogatottabb túristalátványossága. (Mellette sajtcetli: Ki felejtette el vajon meglocsolni?! - Denethor)
Minas Morgul: Emlékezzetek Earnul-ra!
Barad Dur: Szempillasiprál szállítmányok az emeletre!
A Megye határán, a Gyűrűháború után: 146.5 cm magasság felett belépni hatóságilag tilos!
Ilúvatar trónja előtt: A mai hangverseny elmarad.
Tol Eressa: Vámellenőrzés. Te ott a trónon, mit szívtál?
Valinor: Belépés csak Ilúvatar elsőszülötteinek! - Alatta: Melkor eltávozási engedélye határozatlan időre bevonva.
Taniquetil tetején: Aktuális hőmérséklet: -200 Celsius
A sötétség szélén: Earendil, ezt megszívtad! Melkor
Mandos csarnokainak kapujában: Egyirányúsítva. Törpök kíméljenek.
Mandos tróbjánál: Hastáncosnő kerestetik! Tehetség az éneklésben előny.
Nienna ablakai alatt: Vigyázzat! Csőtörés!
Orome erdejében: Ide ne gyertek drágáim! Yavanna
Aule házában: Sugárzásveszély.
A tenger mélyén: Itt állt Númenor.
A Meneltharma tetején: Már csak pár centi lett volna, Míriel! Ilúvatar
A palantír alatt: Mindig viseljen kesztyűt használata közben!
- jbworld
- Nem elérhető
- ...itt az idő, hogy Gondor kapitánya megmutassa milyen ember! Ide a gyűrűvel Frodó!
Gyűrűk Ura - ALTERNATÍV BEFEJEZÉSEK V.
- Akkor hová menjek? - kérdezte Frodó. - Vissza a Fekete Kapuhoz, s adjam magam az őrség kezére? Mit tudsz arról a helyről, ami olyan félelmetessé teszi a nevét?
- Semmi biztosat - mondta Faramir. - Mi, gondoriak, manapság már nem lépjük át az utat arrafelé......Ne menj arrafelé!
- Oké, akkor veletek megyek Minas Tirith-be!
- Theala Vandron
- Nem elérhető
Noredhel: Hát persze, hogy legyen Finduilas! De ne csak az esküvőig... Lesznek neki gyerekei is, ha jól tudom...
<:3)~ <:3)~
- jbworld
- Nem elérhető
- Te bölcs vagy és mocsoktalan és rettenthetetlen, Galadriel Úrnő - mondta Frodó. - Ha kéred neked adom az Egy Gyűrűt! Túl nagy gond ez nekem!
- Oké, akkor kérem.
Gyűrűk Ura - ALTERNATÍV BEFEJEZÉSEK III.
- Ó! A Gyűrű! - mondta Boromir, és megvillant a szeme. - A Gyűrű! Hát nem a sors tréfája, hogy ennyit kell szenvednünk egy ilyen kis jószág miatt? Mert semmi kis jószág! Én csak egy pillanatra láttam ott Elrond házában. Megnézhetném?
- Persze - mondta Frodó.
- Noredhel
- Nem elérhető
- jbworld
- Nem elérhető
ÉÓ 1.
Felébredtem, és ha jól látom Melkor is szabad. Lenézek mi újság van odalenn.
ÉÓ 2.
Ezek megneszelték, hogy alszom! Naná hogy rögtön elkezdik ütni egymást… És Melkor is csintalankodott. Most azt mondja az már régen volt, meg akkor még ébren voltam. Nem mintha ez változtatna bármin. Állítólag amikor Aule elment, hogy anélkül hogy meglátnám, csináljon valami élőt (még a tündék előtt), Melkor követte, és utánozta neki a hangomat. És Aule bevette! Már majdnem lecsapta őket a kalapácsával, amikor észrevette, hogy Melkor az. Kezdem érteni Melkort valójában miért lakoltatták ki. Na mindegy, a történet úgy folytatódik, hogy ketten együtt bebetonozták a törpöket, hogy én meg ne lássam, és majd csak a tündék után jöjjenek. Ezt a baromságot, akkor minek kellett már azelőtt megcsinálni őket? Mostmár ők is szabadon járkálnak. Mindenesetre felállítok egy figyelőszolgálatot, hogy most már semmi el ne kerülhesse figyelmemet.
ÉÓ 10.
Feanor felcsapott ékszerésznek. Rögtön rendeltem tőle három extrafényes xenonlámpát.
ÉÓ 13.
Feanor elkészült az égőkkel. De nem akarja odaadni nekem. Fene egye meg. Megkérem Melkort hozza el nekem őket.
ÉÓ 15.
Melkor elkezdett megint szervezkedni. Most legalább az engedélyemmel. Megkörnyékezi a noldákat és gyorsan elcsórja a szilmarilokat!
ÉÓ 16.
Ügyes gyerek ez a Melkor! Már odáig vitte hogy beidézték Feanort a Valák.
ÉÓ 17.
Áh, ezek rájöttek hogy M. van a dolog mögött. Most persze elmenekült. Találkozott valami Ungolianttal, állítólag jókat szoktak teázgatni a sötétségben.
ÉÓ 19.
Melkor és Ungi kitalálta, hogy hogy szerezhetnék meg a szilmarilt. Itt a terv röviden:
1. A Valáknál épp hatalmas banzáj van, így észrevétlenül belopózhatnak.
2. Ezután gyorsan lekapcsolják a fákat
3. Elmennek Feanor házába, aki épp nincs otthon
4. Elcsórják a szilmarilokat
5. Melkor idehozza őket nekem
6. Boldogan élnek
Jó kis terv, mi?
ÉÓ 20.
Hát a dolog kicsit másképp sült el… Bár a világítás lekapcsolásáig minden jól ment, a szilmarilokat is ellopták, de akkor Ungi a szilmarilokat is el akarta ragadni! Na ezt neki! Megsúgtam Melkor balrogjainak hogy mi a szitu, erre ők ügyesen odapörköltek Unginak. Most a valák szörnyen mérgesek.
ÉÓ 21.
Az a hülye Feanor már megint akciózik. Hajót lop, tündét öl, mi jöhet még?
ÉÓ 22.
Feanor és bandája megérkezett Középföldére. Melkor gyorsan küldött eléjük egy fogadóbizottságot, hogy üdvözölje őket itthon, és olcsó ingatlanárakkal az Anduin torkolatvidékéhez csábítsa őket – de ők lemészárolták őket. Kitört hát a háború?
ÉÓ 23.
Melkor ma megpróbálta elhozni nekem a Szilmarilokat. Mit is mondjak, nem sikerült túl jól a dolog. Melkor azt hitte, azért lát csillagokat, mert túl gyorsan megy. Azt kiderült, hogy azok tényleg ott vannak. Tudom már miért olyan szemcsés a kép. Persze így már nem olyan egyszerű… Mondtam neki, menjen haza, majd később odaadja. Mostmár a föld alatt is csillagokat lát.
ÉÓ 28.
Yavanna már megint énekel! Azt hiszem, kezdek megbolondulni.
ÉÓ 35.
Yavi befejezte az éneklést. Én miközben hallgattam, feltaláltam 300 féle füldugót. No meg elindítottam az Emberek gyártását.
ÉÓ 36.
Ezek a valák szándékosan szabotálnak engem! Felraktak két korongot az égre (aha, tehát ezért énekelt Yavi! Csak egyszer kapjam el a grabancát…) amik világítanak, és mellesleg zavarják a vételt. És amikor szóltam nekik, hogy szedjék le, jót nevettek rajta. Mindenesetre ledobtam az embereket Ardara.
- jbworld
- Nem elérhető
Gyűrűk Ura - ALTERNATÍV BEFEJEZÉSEK I.
- Mutasd csak azt a drága Gyűrűt! - szólt közbe Toma hirtelen, Frodó pedig maga is meglepődött az engedelmességén, de kihúzta zsebéből a láncot, lakapcsolta róla a Gyűrűt, és már is adta Tomának. A Gyűrű mintha hirtelen megnőtt volna, ahogy ott feküdt Toma széles, barna tenyerén. Azt Toma gondolt egyet, és felhúzta az ujjára. Több dolog is történt egy pillanat alatt. Toma eltünt, és a föld megremegett. Barad Dur összeomlott, Szauron szörnyű kínok közepette menekült. Ekkor Toma lehúzta ujjáról a Gyűrűt:
- Hasznos játékszer.
- Noredhel
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Finwe írta: Humoros képregény is jöhet? Félig Tolkien. Vannak kitalált lényeim akiknek alapvetően nincs közük Középföldéhez de néha betévednek oda is és néha biza nagy sületlenségeket csinálnak, és ebbe néha az mtt-t is belekeverik:)
Jöhet persze csak ne a képet tedd be hanem a linket.
UI: Ki a fene húzta szét a topicot? nem találok olyan hozzászólást ami ténylegesen széthúzná, mégis túl széles lett.
Ha valaki tudja a megoldást írja meg nekem.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Finwe
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
- Theala Vandron
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
4.
Doriath.
Kassák: Na, akkor ma elmagyarázom Gadamer freudomarxista értelmezését...
Eluréd és Elurin szó nélkül elfutnak.
Dior: Olyan fura érzésem van ma, Kassák Mester.
Nimloth: A nolda megrendelők zúgol...
Nolda sereg (beront) Kapjuk szét a berendezést... meg a ruhákat is!
Car: Meg a tervrajzokat...
Dior: A tervrajzaimat NEM! (nekimegy Caranthirnak)
Általános apokaliptikus verekedés.
5.
Ugyanott, odébb.
Eluréd és Elurin elbújtak.
Egy nolda: Né' má, a divatcézár kölykei... mit csináltok itt?
E&E: Kassák tanítani akart!!!
Nolda: Előfordul... gyertek, kis aranyaim, kiviszlek titeket az erdőbe, ott Kassák biztos nem talál meg! Meg adok cukorkát!
E&E: Jóóóó!
Mennek.
Nolda (félre) Bevették!
6.
Trónterembe vissza.
Dior hozzávágja Caranthirhoz a srófhúzót, aki ettől átmenetileg harcképtelen lesz.
Cel (be) Na megállj, teeee... most kinyír... hé, mit akarsz azzal a pisztollyal?
Dior: Ne mozdulj, és ne kapkodj az öved felé!
Car (pisztolyt ránt) Te se, mert téged meg én lőlek le!
Nim: Te ne célozzá a férjemre, mert!!! (megcélozza Caranthirt)
Cur (besétál) Né'má, Tarantinót játszunk? Oké! (célba veszi Nimlothot) Akkor most ki mer lőni?
Mindenki ácsorog egymást célozva.
Cel: Senki ne lőjön!!!
Nim: Drágám, inkább ne lőj, mert abból, mint látod, láncreakció lesz...
Car: De én akkor is kinyírom ezt a félizét!
Nim: Én meg téged!
Cel: Mindenki rakja le a fegyvert! Szerintem.
Dior: Ez filozófiai probléma, Kassák kéne ide...
Nim: Igaz is, hol van?
7.
Másutt.
Maglor: Kassák! Küzdj meg velem, mint költő a költővel!
Kassák: Inkább letészem a lantot. Ja, és bizonyítsd be nekem, hogy a kardod egy létező! Na erre varrj gombot!
Mag (keresztülszúrja)
Kassák: Hm, kissé drasztikus bizonyítás, de meggyőző... (elhuny)
8.
Snitt: trónterem. Még mindig egymást célozzák.
Cel: Szerintem beszéljük meg!
Dior: Kizárt. Rástartoltál anyura, tehát meghalsz!
Car: Te is!!!
Nim: Meg te is!
Cur: Bezony, és te is, szépségem...
Cel: Nyugi... izé... próbáljunk megoldást találni...
Dior: NEM! (mindenki lő)
Mindenki kifekszik.
Cur: Azért szeretném tudni, hogy ENGEM ki lőtt le... aaarrrgggh.
9.
Erdő.
Nolda: Na, itt már biztos nem talál meg a Kassák! Szervusztok! (el)
Eluréd: Szerinted is becsapott minket a bácsi?
Elurin: Hát... Nagyi mindig mondta, hogy cukros noldának ne higgy...
Eluréd: Hideg van...
Elurin: Éhes vagyoook...
Kórusban: Mamiiiiiiiiiiii...
Eluréd: Szerintem menjünk haza.
Elurin: De merre?
Eluréd: Hát vissza a nyomainkon...
Kórusban: ez nem meeegy... Kassák Mesteeeer... segítsééég...
Farkas: Né, kaja!
E&E: Né, kutyus!
Farkas: Te jó Melkor!!! Tündék! Segítség... (menekülne, de elejtik)
10.
Doriath, trónterem.
Maed: Hú, hogy az a... (sípszó)
Mag: És hol a smukk?
11.
Menekülők.
Elwing: Ugye, hogy jó ötlet volt intim helyre rejteni!
12.
Trónterem.
Maed: Ha én azt tudnám... és hol vannak a kölykök?
Nolda cukrosbácsi: Hehe, elcsaltam őket az erdőbe...
Maed (lecsapja a fejét) Most mehetek keresni, tök sötétben! Fenébe!
Megy.
13.
Erdő
Maed (lámpával) Hé! Izékék! Merre vagytok?
E&E: Hehe, hadd keressen minket! Jól eeebújtunk!
Maed: Á, biztos megette őket egy farkas...
E&E: A farkas a tárgy, mi meg az alany, amúgy stimmel...
14.
Trónterem.
Maed: Elvesztek... (bőg) Én tehetek róla...
Mag: Á, majd legközelebb jobban ügyelünk... ja, én közben végeztem a helyszíni szemlével, és berajzoltam a lőpályákat...
Maed (tanulmányozza) Hát, most már csak egy kérdés marad... ki lőtte le Curufint?*
*A Kutyaszorítóban nyomán.
Toujours pur
- Noredhel
- Nem elérhető
Kassák mestert a Dioros darabból vettem át, mint autentikus személyiséget. A ruhatervezést meg már korábban is megpendítettem.
1.
Doriath
Dior: Gyerekek, mivel játszotok? Gyerekek!!! Tegyétek le szépen, a nem arra való...
Eluréd: De apuuu, olyan fééényes...
Elurin: És tök jól bontja a sugarat, ami fizika.
Dior: KASSÁK! Mire tanítod te ezeket a szerencsétleneket?
Kassák Lajos: Avantgárd, matek, költészet. PÉNZ.
Dior (megadó sóhajjal átnyújt neki egy csekket)
Nimloth: Te apjuk, nem kéne vállalkozni valamit? Ezt nem győzzük fizetni...
Dior: Mondasz valamit, de én nem értek semmihez...
Nimloth: Tervezz ruhákat!
Kassák: Futurista ruhákat.
Dior: Kinek-kinek ízlése szerint... miért is ne!
2.
Divatbemutató.
Egy sinda és egy nanda hölgy a nézőtéren.
Sinda hölgy: Te, mit szólsz ehhez a Diorhoz, hát nem zsír, hogy milyen cuccokat tervez? Én eddig Chanelt hordtam, de Dior feltalálta kis szürkét, egyenesen nekünk...
Nanda hölgy: Nekünk meg cuki strukturalista zöldet...
S: Az milyen?
N: Rajta van Jakobson kommunikációs modellje... nézd, ott jön éppen.
S: De girnyó az a csaj!
N: Posztmodern.
S: És az a fura vérfoltosnak tűnő kompozíciónak melyik nép a célközönsége?
N: Na szerinted?
3.
Amon Ereb, ideiglenes bázis.
Celegorm (becsörtet, kezében egy felbontott csomag az ominózus ruhákkal) Szerintetek EZ MI?!
Caranthir: HE?
Cel (meglóbálja előtte) EZ MI???????!!!!!
Car: mivaaan?
Cel: Szóljatok már ti is! Hát nem felháborító?!
Maedhros (meggyőződéssel) Aha...
Maglor (gitárt hangol)
Cel: Hát nyíírjuk ki!!! Pimasz!!!
Curufin: Ja! És Beren fia!
Cel: Muszáj emlegetned?
Maed: Most menjünk legyakni egy divatdiktátort, csak mert nem tetszik a kreálmánya?
Cel: Versace-t kisebb dologért öltük meg.
Maed: Na... legyen...
Mindenki (fegyverkeznek)
folyt. köv.
Toujours pur
- Namarie
- Nem elérhető
Ery írta:
Noredhel (Voronwë) írta: Melkor Nagyúr: most már tudom, mi hiányzott nekem! De még valami hiányzik: Melkor reakciója a maradék két Szil körüli huzavonára és dobálózásra... meg úgy általában, jó lenne egy még bővítettebb Melkor Összes...
Elviekben a Napló egy adagban van fent a főoldalon.
Kérésed számora kérés. Mivel ma 4 témazárót is irattatam, ezért a Mi lett a két szilmarillal munkacímű mű megszületett. Bezzeg ha a diákok tudták volna mit körmölök olyan vadul
Beírása következik.
Off: és nem puskáznak közben? ezt próbálnám meg én.. a szemem is kipuskáznák.. hátra beállok, és így elég sok mindent látok..... jól műxik a tükör...
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Theala Vandron
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
3. Az Északi Királyság annak rendje és módja szerint összeomlott, bár a Boszorkányúrnak szemébe világított egy tünde, és emiatt nem tudott megvívni Gondor királyával. Arnor királya egyébként megfulladt, mivel ragaszkodott hozzá, hogy a hajójához kössenek egy jéghegyet, ami tervei szerint mire Dol Amrothba érnek pont megfelelő méretre zsugorodott volna hogy jó legyen az italába. Sajnos azonban a hajó nekiütközött a jéghegynek.
Van ilyen.
Áú! 8O Meg úgy egyébként az egész... Jaj nekem.
- Arzeen
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
- Idril Celebrindal./Fenrir
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
.
a Nazgulok Ura már Minas Ithil környékén járt, ahol - kihasználva, hogy a Hold egy ideje lekvárral van töltve, így az én hatalmam járja át - elfoglalta a várost. A jelentése alapján alig köszörülte meg a torkát, a teljes helyőrség hanyatt-homlok elmenekült Minas Anorba.
Osgiliath már régóta kihalt, valami Rokonviszály miatt, ami igényt formálhat arra a címre, hogy "egyetlen viszály amiben Szauronnak nem volt része". - lévén hogy akkor még éppen lekvárt főztem.
6. Ezután nem sokkal, amikor éppen átalakítottam kedvem szerint a környező erdőt, és pókokat ültettem, jelent meg a Gandalf nevű szakállas illető a tornyomban.
Persze már mérföldekről kiszúrtuk, de lévén, hogy békés szándékaim voltak, hagytuk, hadd mászkáljon. Persze, nála van az egyik tündegyűrű, a piros. Ahogy Celebrimbort ismerem ennek a hatalma kimerül abban, hogy jobban nőnek tőle a pipacsok.
7. Természetesen ezután fogtam a már többé-kevésbé alakot öltött önmagam és elhagytam Dol Guldurt (pedig úgy a szívemhez nőtt, hogy kicsorbult a szike)
Aki nem akart esküdni az szkanderezett a Nazgulok Urával. Másodszorra már senki sem tett ellenvetést.
13. Tegnap ünnepeltem az újjászületésnapomat, a nazgúlok Kapitánya küldött egy csokor morgulvölgyi antiallergia virágot.
Halálfej alakúak.
Hiába, mindig is volt stílusérzéke.
Ajjajjajjajjajjajjajjajjjjjj.... Kész. És a nazguloknak tényleg van stílusérzéke (pl. nekem is :dance: :up: )
"People cannot gain anything without sacrificing something... That is the principle of Equivalent Trade in alchemy."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Szauron Nagyon Titkos Naplója
HVK (Harmadik visszatérésem kora)
Tünde időszámítás szerint 2850.
Mozgalmas időszak áll mögöttem, sajnos a naplóm írása időnként akadozott, mivel ez a Gandalf nevű pacák ellopta a felét.
Először 2063 körül járt itt, akkor is elvitt egy csomó lapot, a maradékot meg összekeverte, meg a múlt héten is, akkor több kötetnyivel távozott.
Gyors összefoglaló az elmúlt időkről:
1. A Nagy Lekvárakcióm teljes sikerrel járt, mire rájöttek Gondorban, hogy mi a baj, a lakosság fele Mandos felé utazott.
Azóta törvényileg tilos a szilvalekvár fogyasztása, a Fekete Vész-t pedig feketével jegyzik be mindenhova - ahogy egyébként bármely más évet is.
2. A fenti akció hatására végre megnyílt a Mordorba vezető út, mi több, a kis virágoskertet amit a Barad-dúr romjain ültettek, is sikerült eltüntetni.
3. Az Északi Királyság annak rendje és módja szerint összeomlott, bár a Boszorkányúrnak szemébe világított egy tünde, és emiatt nem tudott megvívni Gondor királyával. Arnor királya egyébként megfulladt, mivel ragaszkodott hozzá, hogy a hajójához kössenek egy jéghegyet, ami tervei szerint mire Dol Amrothba érnek pont megfelelő méretre zsugorodott volna hogy jó legyen az italába. Sajnos azonban a hajó nekiütközött a jéghegynek.
Van ilyen.
4. Gondor királya sem járt sokkal jobban, az se sokat segített rajtuk, hogy rájöttek, valaki irányítja az ellenük irányuló támadásokat. (Nekem igazán kis részem volt a Messzi-Keleten terjedő "Gondor már a végét járja, van sok bora és sok lánya" feliratú szórólapok gyártásában)
Alig egy évvel Angmar elpusztítása után (a gaz tündék és a gaz gondoriak. Még hogy az Elendil-Gil-galad féle volt az utolsó szövetségük... ) a Nazgulok Ura már Minas Ithil környékén járt, ahol - kihasználva, hogy a Hold egy ideje lekvárral van töltve, így az én hatalmam járja át - elfoglalta a várost. A jelentése alapján alig köszörülte meg a torkát, a teljes helyőrség hanyatt-homlok elmenekült Minas Anorba.
Osgiliath már régóta kihalt, valami Rokonviszály miatt, ami igényt formálhat arra a címre, hogy "egyetlen viszály amiben Szauronnak nem volt része". - lévén hogy akkor még éppen lekvárt főztem.
5. A Boszorkányúr párbajra hívta Earnurt, Gondor utolsó királyát, és hogy, hogy nem megölte. Nem volt nehéz dolga, lévén, hogy az a marha ember a mérgezett fegyvereiben bízott...
Öt évre rá a törpök tárnái elérték Mormog, a balrog lakhelyét. Ő, a régi szép idők emlékére, meg persze mert elege lett a kopácsolásból, kicsit szelektálta őket.
6. Ezután nem sokkal, amikor éppen átalakítottam kedvem szerint a környező erdőt, és pókokat ültettem, jelent meg a Gandalf nevű szakállas illető a tornyomban.
Persze már mérföldekről kiszúrtuk, de lévén, hogy békés szándékaim voltak, hagytuk, hadd mászkáljon. Persze, nála van az egyik tündegyűrű, a piros. Ahogy Celebrimbort ismerem ennek a hatalma kimerül abban, hogy jobban nőnek tőle a pipacsok.
Ez a magát mágusnak nevező figura ellopta a fél naplómat, és azt lobogtatva rohant Elrondhoz, azt kiabálva, hogy biztosan egy Nagy Sötét Hatalom van itt, és űzzék ki azonnal és egyébkéntis.
Szarumán rámutatott, hogy semmi sötét tevékenység nem látszik a környéken (naná, majd reklámozom, mi?) és Gandalf valószínűleg csak egy megfelelő méretű erős toronyra vágyik, mert ő már lefoglalta Vasudvardot.
Én egy Lindír nevű tündének álcázva hallgattam végig az egészet, és igen jól mulattam Gandalfon. Még a végén Szarumán fehér köpenyét is megirigyli. Ejnye.
7. Természetesen ezután fogtam a már többé-kevésbé alakot öltött önmagam és elhagytam Dol Guldurt (pedig úgy a szívemhez nőtt, hogy kicsorbult a szike) és végiglátogattam a keleti szövetséges uralkodókat. Amikor magukhoz tértek a sokk után (elvégre nem minden nap történik meg, hogy az akinek építesz egy szerény templomot és feláldozol pár tucat embert naponta (ennek semmi értelme, de keleten ez a szokás. Nem veszik komolyan az olyan istent akinek nem kell legalábbis szűzeket áldozni vagy hasonló. Régebben Erunak áldoztak de ő rájuk se bagózott) az megjelenik és megköszöni) biztosítottak maguk és utódaik örökké tartó hűségéről.
Aki nem akart esküdni az szkanderezett a Nazgulok Urával. Másodszorra már senki sem tett ellenvetést.
8. Valamikor a körutam során kaptam üzenetet a Gyűrűtől, hogy meg lett találva egy kis pösze fickó által. Aki persze azt hiszi, hogy az én kincsem az övé.
Ezért még elbeszélgetek vele a tulajdonjogról és annak el-nem-évüléséről ainuk esetében.
9. A törpök, akik a Szürkehegységbe mentek szembetalálták magukat a sárkányokkal. (a sárkányok tulajdonképpen nem túl bonyolult lények, ha találnak egy megfelelően nagy kincshalmot, ami elég finom aranyból van (mint megtudtam a 24 karátos a legjobb párnának, 18 alatt pedig valósággal szúr) akkor oda lefekszenek és nem mozdulnak. Csak négy szavamba került a törpök ellen küldeni őket ( "A törpöké a legjobb") )
Valami szőke nagyképű emberek is voltak ott, de velük nem sok dolgom volt.
Az üzenetem olyan meggyőző lehetett, hogy Szmóg még Ereborba is utánament a törpöknek, akiknek ez már tényleg sok volt.
Olyannyira, hogy nem kevesen teljesen becsavarodtak.
Ezek után úgy döntöttem, visszaveszem tőlük a gyűrűimet.
10. Az egyik becsavarodott törp belekötött Azogba, Mória helytartójába, aminek hatására nagy háború lett a törpök és orokok között.
Mikor jönnek rá már a törpök, hogy nem véletlenül jár rájuk a rúd?
11. Aztán visszaköltöztem Dol Guldurba, de megbíztam a nazgúlokat, hogy építtessék fel újra a Barad-dúrt, mert itt folyton zaklatnak. Később hírt küldtek, hogy a szőke illetők elköltöztek Északról és Rohan néven beköltöztek Gondor egyik elhagyatott tartományába, és lovakat tenyésztenek.
12. Amikor - a szintén becsavarodott Thráintól - megszereztem az utolsó Törp Gyűrűt, Gandalf megint ittjárt. Amint hírét hallottam, hogy megint jön, néhány orkkal elkészíttettem egypár szobrot, díszt és hasonlót a tünde palantírsorozatok alapján, hogy Gandalf rájöjjön kivel van dolga és megijedjen.
Rájött és megijedt.
13. Tegnap ünnepeltem az újjászületésnapomat, a nazgúlok Kapitánya küldött egy verset, amit egy Befőti Sándork nevű ork szerzett, bár nem túl mélyenszántó, de lehet hogy megteszem himnusznak:
"Feltámadott a tenger, az orkok tengere
Ijesztve tündét, embert,
Szilaj hullámokat vet
Rémítő ereje.
Látjátok ezt a lángot
Halljátok e zenét
Akik még nem tudtátok
Most megtanulhatjátok:
Közel már nektek a vég."
és küldött csokor morgulvölgyi antiallergia virágot is.
Halálfej alakúak.
Hiába, mindig is volt stílusérzéke.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Esgal
- Nem elérhető
Jövő kedden lenne egy meghallgatás - csak hogy lássam, hogy állnak az eddigi műsorok. Aki táncolna, énekelne, humorkodna, jelenetezne, azt mindenképp várom, lehetőleg a szavalókat is, de az nem annyira gáz, ha valaki nem ér rá. Minden mást szeretnék látni, ha nem az egészet, legalább azt, ami eddig megvan, csak lássam, hogy áll valahogy.
Tehát. Időpont: 1/2 6 - 6-tól ameddig lehet. Hely: valsz, az ADS. Ha nem, akkor megpróbálom megszervezni a BA-t az Oktogonon.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Noredhel
- Nem elérhető
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
Hobbitfalvi-matematikaverseny feladat:
Bizonyitsd be, hogy a tündék hülyeséget mondanak, s minden hobbit érdekes!
Megoldás:
Tegyük fel, hogy a tündék mondanak igazat. Ilyenkor kettéoszthatjuk a hobbitokat a nem érdekesek és az érdekesek halmazára. Vegyük a nem érdekesek közül a legrégebben születetettet! De hiszen ez egy érdekes hobbit!
Ezt az eljárást a végtelenségig folytathatjuk, vagyis teljes indukciót alkalmazunk, ami történetesen a tündék találmánya, tehát a tündéket saját fegyverükkel győzzük le.
Éljen a hobbit-népség!
(Csak úgy megjegyzésként: A verseny szponzorja a Hobbit Nacionalista Szocialista Kis- és NagygazdaPárt volt )
Újra kérem bocsánatotokat és javitási segitségeteket. Előre is köszönöm:
Gwendir
Candide: Hát akkor miért teremtették a világot?
Martin: Hogy legyen min mérgelődnünk.
- Heledir
- Nem elérhető
Gandalf nagyon titkos naplója
1. nap:
A Megyében. Nagyon meglepő ez az ártatlan szépség.
2. nap:
Bilbó születésnapi party-ját jelentős mennyiségű hobbitfűvel javították föl. Mindenki nagyon kedves volt. Bilbó is. A fények is nagyon jók. Frodó sem rossz. A hobbitok nagyon ennivalóak. Ooops! Lebuktam!
3. nap:
Rohadt másnaposság. Lelépek Minas Tirithbe egy kis aspirinért.
12. nap:
Elmentem Szarumánhoz, hogy tanácsot kérjek tőle a Gyűrűvel kapcsolatban, de ő már gonosz lett. Nekem senki nem mondott semmit. Nyilvánvalóan itt egy feljegyzésnek kell lennie. Talán Radagast a Barna már megint ellopott tőlem papírokat.
13.nap:
A torony tetején ragadtam. Jó a kilátás, de ez az állandó szemerkélő eső nem tesz jót a csúcsos kalapomnak. Azzal szórakoztatom magam, hogy rágógumit köpködök le az orkokra.
14. nap:
Szarumán újra meglátogatott
16. nap:
Magányos vagyok. Végülis Szarumán talán nem annyira visszataszító. Bárcsak ne lenne óriási fénylő orra és nagy karomszerű körme…oké most bizos azt hiszed, hogy ki akarom figurázni
19. nap:
Megszabadultam. Völgyzugolyban vagyok. Samu némileg kiesett az ellenőrzésem alól. Megfürdette Frodót. Minden tünde eper illatú szappantól illatozik. Elrond kezd ideges lenni.
20. nap:
Elrond úgy döntött, hogy elküldi Frodót, mert már belefáradt abba, hogy nem tud bejutni az első emelti fürdőszobába. Nagy tanácskozás a Gyűrűről. Beleegyeztem, hogy elmegyek a Szövetséggel. Talán Samu engem is megfürdet.
21. nap:
Aragorn nyilvánvaló, hogy rákattant Frodóra. Samu megöli, ha próbálkozik vmivel. Megkértem Samut, hogy fürdessen meg. Azt mondta: „Ha, ha, mister Gandalf, nagyon komolytalan vagy!”. Hasztalan igyekezet.
23. nap:
Nagyon hideg van a Charadras tetején. Aragorn nyerte meg a harcot, hogy ki vigye fel Frodót a hegyre. Boromir nagyon durcás lett. Ha Legolas a hó tetején fog rohangálni, leütöm a botommal.
25. nap:
Nem akarok átmenni Mória bányáin, a Balrog még mindig mérges a rossz dátum miatt, amikor beléptünk a Másod Korba.
26. nap:
Mória bányáiban. A Balrog még mindig mérges.
27. nap:
Lezuhantam a Sötétségbe. Valami kimondhatatlan dolgot kell tennem, mielőtt ott hagy az üregben. El kéne már döntenem, hogy elárulom-e a Szövetség többi tagját. Kárpótolni kéne a történetet egy nagy csata helyett. Elmentem Elrondhoz, hogy kezeltessem a kínos helyeken levő harmadfokú égéseimet. Remélem nem fog rajtam nevetni. Ha mégis, mindenkinek elmondom a Szauronnal töltött viharos hétvégéjét. Ha!
„Neked csak arról kell döntened, mihez kezdj az idővel, amely megadatik.”
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.