Képzőművészet

Több
21 éve 4 hónapja #129281 Írta: brokkoli
brokkoli válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Én is jönnék segíteni, ha van rám szükség :-D
Csináltam vázlatokat. Én arra gondoltam, hogy lehet rá más emberkéket festeni a háttérbe, akiknek megvan a fejük. És akkor mondjuk a Szövetség tagjainak a feje helyén lehetne a lyuk, de lennének mások is, akiknek megvan a fejük. Ti láttátok a Kreténben a GyU-s képregényt? Szerintem olyan stílusban kéne megcsinálni, mint amilyen az is.

And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 4 hónapja #128211 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Sisseee: Én besegítek!

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 4 hónapja #128065 Írta: Lyra
Lyra válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Dodiee: A ló!!! GYÖNYÖRŰ!De hol a paca a pacin? én nem látom

"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra

Több
21 éve 4 hónapja #127161 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Három és öt fej között. Lehetne valami olyasmi pl, amelyen Aragorn felemeli a hüvelykujját, miközben a két nője kétoldalról átöleli, míg tőlük jobbra Galadrielnek, mint a Föld Fundamentumánál is erősebb szellemnek éppen az ujjára húzza az Egy Gyűrűt egy nazgul. Vagy Boromir, mint tűpárna, Legolas hajápoló készlettel stb. Lehet karikaturisztikus is, sőt, az a legjobb. Hobbitok sem ártanak, ha vannak...
Szóval jöhetnek az ötletek, de az a legjobb, ha kohézióban van a kép, egy a témája.
Talán a legjobb egy kilenclyukú (híd) lenne, a komplett Szövetség megfestésével. Végül is terjedelmi akadály nincs, lehet kétszer öt méteres is...
Amire (gondolom) szükség van: először megbeszélni, mit fog ábrázolni a kép. Ezután valaki elkészít néhány vázlatot kicsiben, a legjobbat kiválasztjuk, majd ebből készül egy másik vázlat nagyobban, részletesebben, színesben. Elosztjuk, ki festi a hátteret, ki a testeket, stb. Összegyűlünk, megfogjuk a vásznat, berajzoljuk halványan a vázlatot és a lyukakat, majd megrajzoljuk az egészet (egyenlőre vonalasan). Ellenőrizzük, javítunk, ha kell. Ez szerintem egynapos meló. Másnap, ha még mindig elégedettek vagyunk, kivágjuk a lyukakat, keretre feszítjük (ezt összecsukhatóvá kell tenni), elő a színessel és az egészet kiszínezzük végleges verzióra. A végén bevonjuk valamilyen tartósítószerrel, és örülünk, meg fényképezkedünk.
Az összehajtás helyeit is előre kell megtervezni, nem törhet meg a kép sok-sok hajtogatás után sem egy karakter közepén.
A keretre feszítés nem csak fakeretet, hanem karton hátmerevítőt is jelent. Valahogy úgy kell az egészet megoldani, hogy jól szállítható legyen (az sem kizárt, hogy három-négy részre szét kell vágni a végén hogy külön tárolhatók legyenek). Talán úgy kellene, hogy legyen egy kép a Három Vadásszal, egy Frodóval, Samuval és Gandalffal, egy pedig Boromirral, Pippinnel és Trufával, és a hátteret úgy kombinálni, hogy bármelyik bármelyikkel összeilleszthető legyen (azaz ha a hármat egymáshoz rakjuk, a bal szél pontosan illeszkedjen a jobb széllel mintában, mint egy körképnél).
Hívtam profi segítséget is, de remélem, a Kreíatív Szekció van olyan kreatív, hogy ezért ne kelljen kifizetni nagy összegeket külsősnek...

Több
21 éve 4 hónapja #127157 Írta: Dae/siss
Dae/siss válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Képzőművészet-topicgazdaként kötelességemnek érzem, hogy ebbe belefolyjak :D Bár érdemi munkában tuti nem tudok részt venni, a tervezési folyamatokban viszont szívesen vállalok részt.

Telcontar: hány fejhelyre gondoltál kb?

Több
21 éve 4 hónapja #127153 Írta: Telcontar
Sziasztok!
Kérésem/felhívásom lenne.
A Társaságnak szüksége van egy olyan paravánra, amelyen vicces GYU-s jelenet van megfestve és van rajta néhány kivágás, amelybe a fejüket teszik a fényképezkedni vágyók. Egy kb. négyszer két méteres festményt kellene összehozni, július elejéig. Tokajba, a táborba és a Szigetre kell.
Jelentkezőket várok sürgősen, a csapatmunkát preferálom! Minden anyagot megveszünk természetesen. Profi munka kell, ezért tervező és részletrajzoló is szükséges, tehát minden kézre szükségem van! :)

Több
21 éve 5 hónapja #126877 Írta: Telcontar
Sziasztok! Ez nem a végleges verzió, de hogy pár nappal több időtök legyen rá, beírom.

A Magyar Tolkien Társaság a Tokaj-Hegyalja Fesztivál szervezőségével közösen irodalmi pályázatot hirdet.

Nevezés:
A pályázatra olyan magyar nyelven írt novellával vagy verssel lehet nevezni, amelynek témája J. R. R. Tolkien Középföldéje. A mű nem ütközhet A Gyűrűk Urában (The Lord of the Rings), A Babóban (The Hobbit) és A Szilmarilokban (The Silmarilion) foglaltakkal, kivéve, ha azt más, Tolkien által írt szöveg alátámasztja. A témaválasztás szabad, a terjedelem maximum 15.000 karakter (kb. öt oldal). A műnek nem kell Középföldére korlátozódnia, de Tolkien Ardájának keretein belül kell maradnia, a teremtés és a negyedkor elejének (Elessar Telcontar király uralkodásának vége) közötti időszakban.

A művek beküldése:
A műveket jeligével ellátva, Word dokumentumként az irodalmipalyazat@freemail.hu címre vagy kinyomtatva a Magyar Tolkien Társaság címére (Budapest, 1073 Városligeti fasor 3.) kell küldeni. Kérjük, hogy feltétlenül írja meg nevét, életkorát, pontos címét, és e-mail címét.
A beküldés határideje 2003. június 30.

Értékelés és díjazás:
A beküldött művek vers és novella műfajban külön-külön két kategóriában kerülnek értékelésre: 16 éven aluliak, valamint 16 évesek és idősebbek.
A legjobb pályamunkák (...) díjazásban részesülnek és megjelennek a Magyar Tolkien Társaság honlapján, valamint a Társaság saját újságjában, a Lassi Laurie-ban.

Eredményhirdetés:
Az eredményhirdetés helye és időpontja: Hegyalja Fesztivál, Tokaj, 2003 július 11. A nyertesek, akik nem tudnak személyesen megjelenni, írásban kapnak értesítést.

Kapcsolat:
A pályázattal kapcsolatban további információ Krieger Tamástól kérhető a telcontar@freemail.hu mailcímen, illetve a 30/236-44-13 telefonszámon.

Sok sikert kíván a Magyar Tolkien Társaság és a Tokaj-Hegyalja Fesztivál szervezősége!

Több
21 éve 5 hónapja #126873 Írta: Dae/siss

Sesy Olórea írta: Be tudná vki rakni azt a címet, ahová küldhetek képet (lassiba)? Mert már nem tudok scannelni :cry:

Sztem írj egy privit Cicának vagy Gumipóknak, ők biztosan tudják.

Több
21 éve 5 hónapja #126867 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Be tudná vki rakni azt a címet, ahová küldhetek képet (lassiba)? Mert már nem tudok scannelni :cry:

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
21 éve 5 hónapja #126547 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Képzőművészet
:oops: köszönöm szépen:)) örülök hogy tetszik, de télleg:)) Viszont csak most vettem észre, hogy van egy festékpötty a paci fején :heu: de most már marad :D

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 5 hónapja #126435 Írta: Dae/siss
Dodie! Ez a paci mestermunka... 8O

Több
21 éve 5 hónapja #126407 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Képzőművészet
dodiee, az a ló egyszerűen fantasztikus! gyönyörűek a színei!!!
(személy szerint Hermész szárnyas sarui is tetszenek :D )

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
21 éve 5 hónapja #126396 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Képzőművészet

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 5 hónapja #126377 Írta: Dae/siss
Igen jó kártyaillusztrációk a MiddleEarth kártyajátékhoz (nem a Decipherhez) :

www.angelfire.com/ar2/hoover/mideart.htm

Több
21 éve 5 hónapja #126373 Írta: Dae/siss

Laurelen írta: Elnézést az Off-ért :oops: : de nem tudja valamelyikőtök, játszák-e nyáron valahol(gondolom szabadtéri színpadon) Az ember tragédiáját?

Offra off, avagy jó példával jár elöl az újdonsült topikgazda... :D
Laurelen:

Szegedi szabadtéri Játékok,
Madách: Az ember tragédiája
Augusztus 12, 13.

:wink:

Több
21 éve 5 hónapja #125926 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Elnézést az Off-ért :oops: : de nem tudja valamelyikőtök, játszák-e nyáron valahol(gondolom szabadtéri színpadon) Az ember tragédiáját?

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
21 éve 5 hónapja #125394 Írta: Gollam
Gollam válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Igen, azt hiszem láttam az ő illusztrációit is... de az enyém azért nem olyan jó :wink: Majd valamikor bescannelem

"...bármi is történjék, hiszen az ember élete túl apró ahhoz, hogy haragot, vagy gyűlöletet neveljen a lelke mélyén!"

Több
21 éve 5 hónapja #125375 Írta: Dae/siss

Gollam írta: ehhem... ami a rajzolást illeti, én most épp Madách: Az ember tragédiája-hoz készítek minden színhez illusztrációt... lehet, hogy ha érdekel valakit, majd megmutatom, vagy bescannelem...

Gollam, a szívem csücske az mű!!!! Szkenneld be és nyugodtan tedd fel, sztem nem vagyok egyedül! 8) (Zichy Mihály illusztrációit ismered?)

Több
21 éve 5 hónapja #125372 Írta: Gollam
Gollam válaszolt a következő témában: Képzőművészet
ehhem... ami a rajzolást illeti, én most épp Madách: Az ember tragédiája-hoz készítek minden színhez illusztrációt... lehet, hogy ha érdekel valakit, majd megmutatom, vagy bescannelem...

"...bármi is történjék, hiszen az ember élete túl apró ahhoz, hogy haragot, vagy gyűlöletet neveljen a lelke mélyén!"

Több
21 éve 5 hónapja #125324 Írta: Lyra
Lyra válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Oisin:Szuper!!! Fantasztikusak, nekem liűeginkább a sárkány tetszett :lol:
Én is suoktam rajzolni, és én is gondolkodtam már a Képtőművészetin, de majd még elválik...De Én se tudom őket bescannalni sajna!
De ti folytassátok, mert nagyon tetszenek!

"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra

Több
21 éve 5 hónapja #124675 Írta: Dae/siss
Ugyanilyen az elfwood.lysator.liu.se :) Egy baj van vele, hogy rendszeresen újra kell pofozni a szervert és olyankor nem elérhető...

Több
21 éve 5 hónapja #124649 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Nagyon tetszenek a rajzaitok!
Oisin: az Aengus álma gyönyrű!
Nekem is vannak rajzaim, csak nem tudom bescannelni őket.Van egy jó hely, ahová lehet ingyen feltenni képeket:

www.kepeim.hu

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye

Több
21 éve 5 hónapja #122362 Írta: Dace
Dace válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Sajnos tényleg elég kevés jön be Brisa, de az amit láttunk, szerintem épp elég(jó). :D

Több
21 éve 5 hónapja #121829 Írta: Nimdraug
Nimdraug válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Erendil, Oisin: Nagyon jókat rajzoltok! Irigyellek titeket.

Amúgy én is szoktam rajzolgatni. Leginkább fantasykat (unikornis, sárkány, tündék). Lehet, hogy egyszer bescannelem én is a rajzaimat. De köztük alig van Tolkiennel kapcsolatosak. :roll:

Több
21 éve 6 hónapja #120689 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Nodlee, Galadh, kösz szépen.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 6 hónapja #120492 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Képzőművészet

Oisin írta: Bescanneltem én is néhány rajzomat (inkább csak vázlatok):

Kincset őrző sárkány
Gollam halászik
Aengus álma (ír mese)

Nem profi rajzok, de valamit megmutatnak az én világomból.

Üdv, Oisin

A sárkány ás az Aengus álma nagyon jók!

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 6 hónapja #119857 Írta: brokkoli
Az Aengus álma nagyon tetszett! Gollam halászik: behalás! nagyon édes :-D

Több
21 éve 6 hónapja - 21 éve 3 hónapja #119846 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Képzőművészet
A rajzaim átkerültek a Telcontar.Hu Kreatív Szekciójába.

Bescanneltem én is néhány rajzomat (inkább csak vázlatok):

Kincset őrző sárkány
Gollam halászik
Aengus álma (ír mese)

Nem profi rajzok, de valamit megmutatnak az én világomból.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 6 hónapja #119761 Írta: brokkoli
kis drágák... :-)

Több
21 éve 6 hónapja #119622 Írta: Erendil
Erendil válaszolt a következő témában: Képzőművészet
Én is fejből rajzolok,kivételek a portrék,és ez az,mert sztem egész hasonló a filmbéli Frodóhoz...De pl. drága haverjaim le Michael Jacksonozták... :lol:

Nai tiruvantel ar varyuvantel i Valar tielyanna nu vilya!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.652 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére