- Köszönetek: 0
Képzőművészet
- brokkoli
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Csináltam vázlatokat. Én arra gondoltam, hogy lehet rá más emberkéket festeni a háttérbe, akiknek megvan a fejük. És akkor mondjuk a Szövetség tagjainak a feje helyén lehetne a lyuk, de lennének mások is, akiknek megvan a fejük. Ti láttátok a Kreténben a GyU-s képregényt? Szerintem olyan stílusban kéne megcsinálni, mint amilyen az is.
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lyra
- Nem elérhető
"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra
- Telcontar
- Nem elérhető
Szóval jöhetnek az ötletek, de az a legjobb, ha kohézióban van a kép, egy a témája.
Talán a legjobb egy kilenclyukú (híd) lenne, a komplett Szövetség megfestésével. Végül is terjedelmi akadály nincs, lehet kétszer öt méteres is...
Amire (gondolom) szükség van: először megbeszélni, mit fog ábrázolni a kép. Ezután valaki elkészít néhány vázlatot kicsiben, a legjobbat kiválasztjuk, majd ebből készül egy másik vázlat nagyobban, részletesebben, színesben. Elosztjuk, ki festi a hátteret, ki a testeket, stb. Összegyűlünk, megfogjuk a vásznat, berajzoljuk halványan a vázlatot és a lyukakat, majd megrajzoljuk az egészet (egyenlőre vonalasan). Ellenőrizzük, javítunk, ha kell. Ez szerintem egynapos meló. Másnap, ha még mindig elégedettek vagyunk, kivágjuk a lyukakat, keretre feszítjük (ezt összecsukhatóvá kell tenni), elő a színessel és az egészet kiszínezzük végleges verzióra. A végén bevonjuk valamilyen tartósítószerrel, és örülünk, meg fényképezkedünk.
Az összehajtás helyeit is előre kell megtervezni, nem törhet meg a kép sok-sok hajtogatás után sem egy karakter közepén.
A keretre feszítés nem csak fakeretet, hanem karton hátmerevítőt is jelent. Valahogy úgy kell az egészet megoldani, hogy jól szállítható legyen (az sem kizárt, hogy három-négy részre szét kell vágni a végén hogy külön tárolhatók legyenek). Talán úgy kellene, hogy legyen egy kép a Három Vadásszal, egy Frodóval, Samuval és Gandalffal, egy pedig Boromirral, Pippinnel és Trufával, és a hátteret úgy kombinálni, hogy bármelyik bármelyikkel összeilleszthető legyen (azaz ha a hármat egymáshoz rakjuk, a bal szél pontosan illeszkedjen a jobb széllel mintában, mint egy körképnél).
Hívtam profi segítséget is, de remélem, a Kreíatív Szekció van olyan kreatív, hogy ezért ne kelljen kifizetni nagy összegeket külsősnek...
- Dae/siss
- Nem elérhető
Telcontar: hány fejhelyre gondoltál kb?
- Telcontar
- Nem elérhető
Kérésem/felhívásom lenne.
A Társaságnak szüksége van egy olyan paravánra, amelyen vicces GYU-s jelenet van megfestve és van rajta néhány kivágás, amelybe a fejüket teszik a fényképezkedni vágyók. Egy kb. négyszer két méteres festményt kellene összehozni, július elejéig. Tokajba, a táborba és a Szigetre kell.
Jelentkezőket várok sürgősen, a csapatmunkát preferálom! Minden anyagot megveszünk természetesen. Profi munka kell, ezért tervező és részletrajzoló is szükséges, tehát minden kézre szükségem van!
- Telcontar
- Nem elérhető
A Magyar Tolkien Társaság a Tokaj-Hegyalja Fesztivál szervezőségével közösen irodalmi pályázatot hirdet.
Nevezés:
A pályázatra olyan magyar nyelven írt novellával vagy verssel lehet nevezni, amelynek témája J. R. R. Tolkien Középföldéje. A mű nem ütközhet A Gyűrűk Urában (The Lord of the Rings), A Babóban (The Hobbit) és A Szilmarilokban (The Silmarilion) foglaltakkal, kivéve, ha azt más, Tolkien által írt szöveg alátámasztja. A témaválasztás szabad, a terjedelem maximum 15.000 karakter (kb. öt oldal). A műnek nem kell Középföldére korlátozódnia, de Tolkien Ardájának keretein belül kell maradnia, a teremtés és a negyedkor elejének (Elessar Telcontar király uralkodásának vége) közötti időszakban.
A művek beküldése:
A műveket jeligével ellátva, Word dokumentumként az irodalmipalyazat@freemail.hu címre vagy kinyomtatva a Magyar Tolkien Társaság címére (Budapest, 1073 Városligeti fasor 3.) kell küldeni. Kérjük, hogy feltétlenül írja meg nevét, életkorát, pontos címét, és e-mail címét.
A beküldés határideje 2003. június 30.
Értékelés és díjazás:
A beküldött művek vers és novella műfajban külön-külön két kategóriában kerülnek értékelésre: 16 éven aluliak, valamint 16 évesek és idősebbek.
A legjobb pályamunkák (...) díjazásban részesülnek és megjelennek a Magyar Tolkien Társaság honlapján, valamint a Társaság saját újságjában, a Lassi Laurie-ban.
Eredményhirdetés:
Az eredményhirdetés helye és időpontja: Hegyalja Fesztivál, Tokaj, 2003 július 11. A nyertesek, akik nem tudnak személyesen megjelenni, írásban kapnak értesítést.
Kapcsolat:
A pályázattal kapcsolatban további információ Krieger Tamástól kérhető a telcontar@freemail.hu mailcímen, illetve a 30/236-44-13 telefonszámon.
Sok sikert kíván a Magyar Tolkien Társaság és a Tokaj-Hegyalja Fesztivál szervezősége!
- Dae/siss
- Nem elérhető
Sesy Olórea írta: Be tudná vki rakni azt a címet, ahová küldhetek képet (lassiba)? Mert már nem tudok scannelni
Sztem írj egy privit Cicának vagy Gumipóknak, ők biztosan tudják.
- Sesy
- Nem elérhető
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Dae/siss
- Nem elérhető
- Laurelen
- Nem elérhető
(személy szerint Hermész szárnyas sarui is tetszenek )
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
kep.tar.hu/dodie/index.phtml?aid=27560515&pid=2259948
kep.tar.hu/dodie/index.phtml?aid=27560515&pid=2259950
kep.tar.hu/dodie/index.phtml?aid=27560515&pid=2470723
előre is köszi:))
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Dae/siss
- Nem elérhető
www.angelfire.com/ar2/hoover/mideart.htm
- Dae/siss
- Nem elérhető
Laurelen írta: Elnézést az Off-ért : de nem tudja valamelyikőtök, játszák-e nyáron valahol(gondolom szabadtéri színpadon) Az ember tragédiáját?
Offra off, avagy jó példával jár elöl az újdonsült topikgazda...
Laurelen:
Szegedi szabadtéri Játékok,
Madách: Az ember tragédiája
Augusztus 12, 13.
- Laurelen
- Nem elérhető
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Gollam
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"...bármi is történjék, hiszen az ember élete túl apró ahhoz, hogy haragot, vagy gyűlöletet neveljen a lelke mélyén!"
- Dae/siss
- Nem elérhető
Gollam írta: ehhem... ami a rajzolást illeti, én most épp Madách: Az ember tragédiája-hoz készítek minden színhez illusztrációt... lehet, hogy ha érdekel valakit, majd megmutatom, vagy bescannelem...
Gollam, a szívem csücske az mű!!!! Szkenneld be és nyugodtan tedd fel, sztem nem vagyok egyedül! (Zichy Mihály illusztrációit ismered?)
- Gollam
- Nem elérhető
"...bármi is történjék, hiszen az ember élete túl apró ahhoz, hogy haragot, vagy gyűlöletet neveljen a lelke mélyén!"
- Lyra
- Nem elérhető
Én is suoktam rajzolni, és én is gondolkodtam már a Képtőművészetin, de majd még elválik...De Én se tudom őket bescannalni sajna!
De ti folytassátok, mert nagyon tetszenek!
"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra
- Dae/siss
- Nem elérhető
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Oisin: az Aengus álma gyönyrű!
Nekem is vannak rajzaim, csak nem tudom bescannelni őket.Van egy jó hely, ahová lehet ingyen feltenni képeket:
www.kepeim.hu
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Dace
- Nem elérhető
- Nimdraug
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Amúgy én is szoktam rajzolgatni. Leginkább fantasykat (unikornis, sárkány, tündék). Lehet, hogy egyszer bescannelem én is a rajzaimat. De köztük alig van Tolkiennel kapcsolatosak.
- Oisin
- Nem elérhető
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Oisin írta: Bescanneltem én is néhány rajzomat (inkább csak vázlatok):
Kincset őrző sárkány
Gollam halászik
Aengus álma (ír mese)
Nem profi rajzok, de valamit megmutatnak az én világomból.
Üdv, Oisin
A sárkány ás az Aengus álma nagyon jók!
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- brokkoli
- Nem elérhető
- Oisin
- Nem elérhető
Bescanneltem én is néhány rajzomat (inkább csak vázlatok):
Kincset őrző sárkány
Gollam halászik
Aengus álma (ír mese)
Nem profi rajzok, de valamit megmutatnak az én világomból.
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- brokkoli
- Nem elérhető
- Erendil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nai tiruvantel ar varyuvantel i Valar tielyanna nu vilya!
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.