Előkészületek

Több
14 éve 4 hónapja #390181 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Előkészületek

Milendoria írta: Íme, kép!
picasaweb.google.hu/milendoria/Vegyes#5491099335547759922

Nagyon tetszik!!!! És az nagy baj lenne, ha a zsugorkán nem ugyanaz lenne, mint a zászlón?

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja - 14 éve 4 hónapja #390180 Írta: Missy
Egy darab lyánynak (vagy ha fiú szeretné viselni annak is. :mrgreen: ki tudja? :lol: ) tudok vinni fűzőt, ami korszázs tulajdonképp(tehát nem halcsontos tünemény, amiben nem kapsz levegőt).

Rozsdaszínű, ami inkább picit átmegy pirosba, és aranyszínű levelek vannak rajta, hátul fűzhetős, oldalt zipzáros. Meg viszek még egyet , aztán cserélgetjük.

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
Utolsó szerkesztés: 14 éve 4 hónapja által.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390175 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: Előkészületek

Milendoria írta: Íme, kép!
picasaweb.google.hu/milendoria/Vegyes#5491099335547759922

Mil ez sztem gyönyörű!!
Ki is színezhetnénk akár, azt előre lehet, vagy helyszínen?

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390171 Írta: Milendoria
Milendoria válaszolt a következő témában: Előkészületek

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390166 Írta: Milendoria
Szóval, én ezt itt csináltam meg próbaképpen zsugorkából, elvileg mindjárt lefényképezem és belinkelem, nemtudom jó-e ez, vagy legyen az az ágaskodó paci keltacsomókkal? Mármint gondolom úgyis az lesz a zászlón, akarjuk-e azt kicsiben magunkon, vagy legyen más, döntsétek el. :)

Még olyat találtunk ki, hogy mivel úgy tűnik nem annyira lelkesedtek a póló ötletéért, lehetne festeni/fújni egy kis felvarrókát, pl a zászlóanyagra, kb olyan 10x10cm-eset. És aki akar, az hoz pólót és arra festi/fújja, vagy rátűzi minden nap az aktuális pólójára, vagy az egyik pólóra pár öltéssel odavarrja. Szóval az egységességet képviseli, mégis "mobilabb" mint ha csak van egy póló és kész. Nektek ez hogy tetszene?

közben találtam még pár lovas keltamintás képet, esetleg fel lehet használni vagy medálnak, vagy bárminek:
katt1
katt2
katt3
ez már elrugaszkodott, de ihletet lehet belőle meríteni
ez elvileg az eredeti rohanpaci
ez cska egy nagx kedvencem
ez érdekes
ez széép
ez meg egyszerű

Na, ennyi, abbahagytam :)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390164 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Előkészületek

Attila írta: Yzak, nem probléma a rövid haj, tavaly Bór népében Csaszi extra rövid hajába is került szőke tincs. ;)
Ne nézz(etek) hülyének, de szólíthatlak Icáknak tekintve, hogy fogalmam sincs, hogy hogyan kell helyesen kiejteni és rögtön a hegedű művész jutott róla eszembe? :oops:

Esgal írta: Póló szerintem ne legyen, macera is van vele

Pedig a 9 lyukú póló is elkészült, nem? :mrgreen:

Nem, épp ez az, a lyukak azóta se kerültek rá, de a kilencedik kocka még mindig üres.

(Hm, ettől az üres kockától most hirtelen Pilinszky-s hangulatom lett... :P )

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390155 Írta: Yzak
Yzak válaszolt a következő témában: Előkészületek

Missy írta:
1) Szia! Valamit csak kerítünk majd. Kezdetnek szerintem jó valami öv meg egy barnás, feketés nadrág vagy valami ilyesmi.

Hát ennyit azért talán tudok hozni :D

Missy írta: 2) Tüsi haj. Akkor te sem vagy ..... téged is lánynak néztelek a neved alapján. Bocsiiiiii. De legalább már tudom, hogy pontosan milyen nemű is vagy. :D

Hééé... lányoknak is lehet tüsi hajuk :P

Na, de komolyra forditva a szót: igen, valóban az Y kromoszómásak rendjét gazdagítom :D és a polgári nevem Mihály Zsigmond.
Az Yzak pedig csupán a nick amit minden elektronikus fórumon, játékban, stb. -ben (rövid ékezet nélküli is iszonyúan ritka ezért pont megfelel e célra). Egyébként ez is egy férfi név: a Isaac (Izsák) japán elírása. :D
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja - 14 éve 4 hónapja #390154 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Előkészületek
Yzak, nem probléma a rövid haj, tavaly Bór népében Csaszi extra rövid hajába is került szőke tincs. ;)
Ne nézz(etek) hülyének, de szólíthatlak Icáknak tekintve, hogy fogalmam sincs, hogy hogyan kell helyesen kiejteni és rögtön a hegedű művész jutott róla eszembe? :oops:

Esgal írta: Póló szerintem ne legyen, macera is van vele

Pedig a 9 lyukú póló is elkészült, nem? :mrgreen:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
Utolsó szerkesztés: 14 éve 4 hónapja által.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390153 Írta: Missy

Yzak írta: De Jó! Végre én is látom a fórumot :)
...már azt hittem nem ment el a jelentkezésem. :S

Na két dologról akartam írni:
Nekem egyáltalán nincs se keltás/ősmagyaros/rohíros-nak tűnő cuccaim (Ha a szocializmus hőskorába lenne vásárfalva akkor még talán menne az öltözködés XD), se zöld színű holmijaim. És sajna a tábordíj már maga úgy kiürítette a kincstárat, hogy nem nagyon tudnék új ruhatárat beszerezni. :/

A másik a zöld haj... na megnézném azt aki az én tüsi hajamba akármit is befon :D . Viszont tetszik az ötlet, úgyhogy szívesen beválom az egész hajas festést a népért. :)

1) Szia! Valamit csak kerítünk majd. Kezdetnek szerintem jó valami öv meg egy barnás, feketés nadrág vagy valami ilyesmi.

2) Tüsi haj. Akkor te sem vagy ..... téged is lánynak néztelek a neved alapján. Bocsiiiiii. De legalább már tudom, hogy pontosan milyen nemű is vagy. :D

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390152 Írta: Yzak
Yzak válaszolt a következő témában: Előkészületek
De Jó! Végre én is látom a fórumot :)
...már azt hittem nem ment el a jelentkezésem. :S

Na két dologról akartam írni:
Nekem egyáltalán nincs se keltás/ősmagyaros/rohíros-nak tűnő cuccaim (Ha a szocializmus hőskorába lenne vásárfalva akkor még talán menne az öltözködés XD), se zöld színű holmijaim. És sajna a tábordíj már maga úgy kiürítette a kincstárat, hogy nem nagyon tudnék új ruhatárat beszerezni. :/

A másik a zöld haj... na megnézném azt aki az én tüsi hajamba akármit is befon :D . Viszont tetszik az ötlet, úgyhogy szívesen beválom az egész hajas festést a népért. :)
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390133 Írta: Idhren
Oké, jelenleg fejpánt, medál, és zászló ami kell.

Hajfestés felőlem ok, amit szeretnétek, de nem tom mennyibe kerül egy olyan.
(Csúnya kérdés: zöldre mikor festették a hajukat... inkább kékre a piktek, a csüllenggel... zöldel vajon mivel? Csak hogy megokoljuk...)

Persze, minél több zöld holmit hozzatok!
Ha keltás zöld, még kúlabb a dolog!!!

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390128 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Előkészületek
Nna, végre, látom a fórumot, jeee :D

Bele a közepébe:

Fejpánt zsír.

Kelta cuccok még zsírabbak, látom már, megint le fogom vinni a fél szekrényt :D Meg majd teszek még be képet én is, ha találok, milyen lehet még :)

Póló szerintem ne legyen, macera is van vele (több, mintha mindenki megtanul fonni - amúgy, ezúton jelzem, ismerek egy csomóféle fonási trükköt, majd viszek mintát és tanítok, ha kell, bármelyik kb. 5 egész perc alatt tanulható, és szép dolgokat lehet vele csinálni - ha nem ragaszkodunk a hármas fonáshoz :) )

Zászló legyen viszont, ha nem kell pólóval vesződni, kicsit több időt is szánhatunk rá. Sztem.

Kendő nem kéne, másoknak is lesz, meg aztán elég a fejpánt+zsugorka, ne nézzünk már ki úgy, mint a karácsonyfa. Ettől persze még aki akar, csinálhat magának, ahogy minden mást is.

Főzéshez én is a bográcsot támogatom. Nekem egyébként van, és hozzá háromlábam is, csak az van, hogy az nem valami nagy, kb. egy családnyi ember lakhat jól belőle. Mármost, ha úgyis két bográcsban menne kétféle kaja, akkor tökéletes. Ellenben, mivel az ilyen túrákról rossz személyes emlékeim vannak (emlékszik még valaki a pár év előtti MTT szülinapra, ahol előadtam a Passió 2-t, és nem volt víz? na, azóta.), valahogy le kéne küldeni előre a cuccot, tőlem meg elhozni kéne olyannak, akinek mondjuk kocsija van. Mert hogy én azt a hátamra nem veszem, az hótzicher, még akkor is, ha kisebb, mint az akkori MTT bogrács, meg a betonvas háromláb... :D

A zöld hajról azt gondolom, h legyen opcionális, aki bevállalja, oké. Egy-két tincsre én is beneveznék, de az egészet nem festem be.

Hopp, egy ötlet! Tavaly Bóréknál néhányunknak afrofonással és vendéghajjal volt frizura csinálva, Idhrené és Narbé egészen, páran meg egy-egy tincset kaptunk. Mi volna, ha vennénk zöld műhajat, vagy akár szalagot, zsinórt, bármit, és fonnánk egypár tincset? Nem Kozsó-sztáljban, és csak egyet-kettőt, hogy mindenkire jusson idő. Nu? Vagy az nagyon Bóros?

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390112 Írta: Idhren
Persze lehet öv, vagy akármi, amit találtok :)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390109 Írta: Missy

Idhren írta: Strara: Vmi bő ing, hosszú szoknya/lovaglónadrág, csizma, és ha esetleg akad egy fűző, még menőbb :)

Akkor most lenne egy olyan kérdésem, hogy fűzőt honnan lehet beszerezni itthon nem drágáér'? :(
Illetve, fűző helyett jó a középfölde-jellegű öv?

Idhren írta: Ne legyen túl nagy sztem, alapszín zöld, fehér lóval, az a minta, amit Missy talált, azon a pajzson ( farm3.static.flickr.com/2328/247 ... d46a5c.jpg ). Persze az indákat nem kell, ha nagyon bonyolult.
Amúgy szívesen segítek megcsinálni.

Ez persze az én elképzelésem. Sztetek?

Szerintem jó. :mrgreen:

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390094 Írta: Idhren
Strara: Vmi bő ing, hosszú szoknya/lovaglónadrág, csizma, és ha esetleg akad egy fűző, még menőbb :)
Pl:
www.1800hart.com/blog/wp-content ... 8_2250.jpg
www.weddingsandcourtships.com/ir ... /Skyec.gif
cn1.kaboodle.com/hi/img/2/0/0/e6 ... 6810758000
www.pendragoncostumes.com/Mercha ... _frame.gif
www.pendragoncostumes.com/Mercha ... _frame.gif
itt van több dolog

Sztem hozhatod a könyvet, mert kellhetnek a minták :)
De csak ha nem túl nehéz!

Fűszert sztem majd mi viszünk, ha eldöntjük, mit akarunk alkotni. Nem nagyon fér bele az ottani keretbe a sónál/borsnál több.

Milendoria írta: Hozom a medált, csak akkor dönstük el hogy pontosan milyen figura legyen rajta, mekkora legyen, milyen alapszín, stb..

Ne legyen túl nagy sztem, alapszín zöld, fehér lóval, az a minta, amit Missy talált, azon a pajzson ( farm3.static.flickr.com/2328/247 ... d46a5c.jpg ). Persze az indákat nem kell, ha nagyon bonyolult.
Amúgy szívesen segítek megcsinálni.

Ez persze az én elképzelésem. Sztetek?

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390092 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Előkészületek
A keltás cucc az milyen? Igazából csak ihlet kéne hozzá, hogy egyre gondoljunk.
Van egy kelta mintás könyvem valahol, fog az vajon kelleni? Mindenféle keretek, sorminták, csomók stb.-k vannak benne.
De, egyébként szerintem sem túl rohíros a zöld haj, csak nekem is tetszik. :mrgreen:
Bográcsozáshoz vigyünk valamilyen fűszert, vagy majd szerzünk ott?
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390085 Írta: Attila
Mil: Öhm...talán--->lehetséges--->igen--->tuti--->halálbiztos, de van :D

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390082 Írta: Idhren
Ahogy Mil írta :D

Amúgy a zöld haj kicsit necc, de ha vakartok, lehet, én most nem játszanám meg. :P

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390079 Írta: Milendoria
Hozom a medált, csak akkor dönstük el hogy pontosan milyen figura legyen rajta, mekkora legyen, milyen alapszín, stb..
a bográccsal meg az van, hogy több csapat van és csak egy mtt-s bogrács, megaztán lehet hogy a táborfőszervezők is akarnak csinálni, így szerintem érdemesebb vinni egy sajátot, ha meg tudjuk oldani.

ő. a zöld hajszín mennyire rohíros? mármint, nekem tetszik, de nem lenne obb valami arany, vagy ilyesmi? :)

kelta cuccokat meg mindenki egyénileg hoz Sziszibogár :)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390074 Írta: Attila
Idhren, a világért sem szólnék bele, de az MTT-nek van bográcsa. Azt hoztuk el az MTTSZ-re és abban is készült a paprikás krumpli. A vasháromláb pedig Erynél van.

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390072 Írta: Athramien
Athramien válaszolt a következő témában: Előkészületek
őő mekkora bogrács kell ennyi embernek? vanni van, csak nem tom, h méretben stimmel-e, de ha igen, tudok hozni elvileg

őő keltás cuccok és bőrcsizmák csapat szinten is lesznek beszerezve? nem mindenki egyénileg hoz?

"Sane is boring"
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390070 Írta: Idhren
El kéne akkor gondolkodnunk, hogy mik kellenek nekünk csapatszinten táborra.

- fejpánthoz zsinór, vagy bőr (Aeglos, szted?)
- zászlónak anyag
- póló? (kérlek nézzétek meg, nyitottam a kérdésnek egy másik topikot)
- zsugormedál (amit elvileg Mil hoz?)
- éotheodos cuccok (pl bőrcsizma) lovas cuccok, keltás cuccok
- bogrács (ezt vkinek kell lehozni, az MTTnek nincs. Ergó: Van vkinek bográcsa???)
- vmi még???

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390047 Írta: Missy

Idhren írta: Oh, my :D :D:D
Izé, muszáj? :P

Nem dehogy, vicceltem no! Nem avgyok állatkínzó. :P

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390044 Írta: Idhren
Oh, my :D :D:D
Izé, muszáj? :P

Asszem lassan írok egy mailt mindenkinek, mert a szórványos póló-válasz miatt nem tom, akarunk-e pólót, vagy sem.
Meg nyitok egy szavazós topikot is.

Aktívkodjatok :)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390034 Írta: Missy

Stara írta:
És ezt most találtam: www.cafepress.co.uk/+i_love_roha ... ,313621536 :D

Ááááááááá!!!! :P :P

Nem akarok befolyásolni senkit, de, ha lesz ló, akkor:

www.cafepress.co.uk/+i_love_roha ... ,313621546

LOL :!: :!: :!:

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390033 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Előkészületek
A zöld haj szerintem is jó lenne... :mrgreen: . De harci díszként mindenképp. Van olyan hajlakk, aminek zöld színe van, azt könnyen ki is lehet mosni.
A fejpánt nagyon tetszik. A kendő szerintem sem túl éothéodos, akkor inkább valami köpeny. Pólónak meg valami nagyon egyedinek kéne lennie. (Hű, de konstruktív voltam.)

Egyszer csináltuk olyat, hogy sablon és ráfújtuk a mintát, ha emlékszik rá, aki volt a 2006-os szorospataki táborban, a gondori köpeny volt ilyen.(és most persze sehol sem találok róla képet) Nem teljesen jött be, mert kissé "szellemképes" lett a Fehér Fa, mert az anyag sikeresen beszívta a festéket, úgyhogy utána azt csináltuk, hogy a sablon alapján átkentük mégegyszer, úgy már jobban látszott.

Csapatfőzéshez bármennyire is tetszik a batyuzás, én is inkább a bográcsozást támogatnám, mert nekünk tavaly sem igazán sült meg a fóliában a kajánk, bár előtte valamelyik évben meg úgy csináltuk, hogy egyenként csomagoltunk be mindent, na úgy megsült, csak ez kissé macerásabb ugye.

Süti terén nem ígérek semmit, de megpróbálok azért alkotni valamit.

És ezt most találtam: www.cafepress.co.uk/+i_love_roha ... ,313621536 :D
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389963 Írta: Idhren
Amúgy gondolkozhatunk előre indulón is.

Csak azért nem fixálunk le semmit táborig, hogy azok, akik esetleg nem jutnak fórumhoz tudjanak szintén beleszólni.
Kivéve persze, amihez be kell szerezni az anyagot.

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389929 Írta: Idhren
Hát, a közelben nincs bolt, de lehet lesz tábor közben bevásárlás kocsival, ahol esetleg leadhatjuk a rendelésünket.
De sütni csak tábortűznél tudunk :)
Mindenképp hozd a receptet, és megoldjuk :)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389917 Írta: Missy

Idhren írta: Jáj, azt elfelejtettem írni, hogy aki tud, és van hozzá kedve, hozzon a táborba süteményfélét, amit első nap fogunk közösen megenni, egy nagy lakoma alkalmával. Ha sokan hozunk, akkor sokat tudunk enni :D
Én is igyekszem majd sütni valamit.

Én mán jeleztem, hogy meg fogom veletek ismertetni a gyomorrontás és/vagy a székrekedés örömeit. 8-) Elder meg hoz csokit. :D

Meg közben nem lehetne csak úgy a csapatnak vagy népnek? Tudok egy nagyon egyszerű és nagyon finom lepényfélét. (ha van ott a közelben valami bolt vagy büfé.)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389913 Írta: Idhren
Jáj, azt elfelejtettem írni, hogy aki tud, és van hozzá kedve, hozzon a táborba süteményfélét, amit első nap fogunk közösen megenni, egy nagy lakoma alkalmával. Ha sokan hozunk, akkor sokat tudunk enni :D
Én is igyekszem majd sütni valamit.

Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.214 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére