Előkészületek
- Missy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Idhren írta: Paprikás krumpli eddig vezet, és a vegák kedvéért olyan kolbászkákból lesz, amit ők is ehetnek.
Izé.. szójakolbi?
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Meg gyümölcsrizs a másik kondérban.
Merthogy két párhuzamos főzés lesz, lévén mindez családalapú! Tehát az éoredek elvileg külön főznek (persze énis segítek ), de ha egymás mellett nyomjuk, akkor kúlabb, és kétfélét ehetünk .
Így lesz egy főételünk, és egy desszertünk is.
Hangsúlyozom, hogy csak olyan cuccokat hozzatok a Fesztiválra cserélni, amiket nem sajnáltok, ha esetleg elveszik, mert nem lesz egyszerű utána mindent visszacsereberélni! Csak a hangulat a lényeg
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Byris
- Látogató
Missy írta:
Ringbearer írta: (hány vega van? én Aeglost tudom meg én is az vagyok),
Én csak vega kaját rendeltem, de nem vagyok vega.
Felőlem jöhet a paprikás krumpli is, a lecsó is meg a brassói is és a gyümölcsrizs is.
paprikás krumplit támogatom
- Missy
- Nem elérhető
Ringbearer írta: (hány vega van? én Aeglost tudom meg én is az vagyok),
Én csak vega kaját rendeltem, de nem vagyok vega.
Felőlem jöhet a paprikás krumpli is, a lecsó is meg a brassói is és a gyümölcsrizs is.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
- Ringbearer
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Idhren írta:
Ja, azt amúgy nem említettem, hogy azért lenne jó első napra hozni sütit, mert lesz egy Vásárnyitó fesztivál első nap
Kajálással, zenével, tánccal.
Ha van vmi felesleges cuccotok, amivel nem tudtok mit kezdeni, el lehet hozni, és csereberélni a többi néppel. Minél éothéodosabb, annál jobb
Lesz ékszer árusítás is, azaz vehettek is belőle, Narb és Olosta pakol majd ki.
És ha valaki tud meteorozni, zsonglőrködni, vagy ilyesmiket, az hozza el a kellékét, és lesz mutatványosdi
Na, nekem a nővérem varrt még régebben meteorokat, úgyhogy megpróbálom felkutatni őket mert azok állati szépek voltak... esetleg ilyen botra aplikált szalagokat is lehetne hozni. Valami sütit/rágcsát, meg lónyalálat is hozok... Ömm esetleg ne csináljunk valami harci bemutatót? Esgal esetleg nincs valami ötleted? Meg nekem vannak ilyen bőröveim elég sok (de nem túl értékes) ezt tudom még esetleg portékának felajánlani, de még gondolkodom!
Kajának jó a lecsó (legkönnyebben elkészíthető), de szerintem egy paprikás krumpli se lenne rossz. Én a brassóit meg tudom csinálni vegáknak szója kockákból (hány vega van? én Aeglost tudom meg én is az vagyok), de az kicsit macera a szója miatt. Másikba gyümölcsrizs szerintem finom lenne.
Mil, állati jó a zsugorka!! (Fehérből nem lenne jobb? Azon talán jobban látszanak a színek, meg egyébként is az egyik színűnk a fehér..)
"Be the change you want to see." Gandhi
- Aeglos
- Nem elérhető
Kajának szerintem legyen csak simán gyümölcsrizs. Sokféle gyümivel. Azt általában mindenki szereti, vegák is ehetik, meg nagymelegben sem olyan gyilkos, mint egy jó fűszeres apróhús.
(De nekem tulajdonképpen mindegy, csak marhahús ne legyen. Én úgyis kiélem a kreativitásom a szakácsrendben, úgyhogy hogyom érvényesülni a többieket. )
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Mil:
Galambos Juli / Juli93
Kopper Viki / Viki
Király Dorottya / Tintin
Fehér Viktória / vicky.f
Szőr Sebestyén Lőrinc / -Sebitopi-
Welker Tünde / Ingwea
Kozár Benjámin / Elder
Sebestyén Csaba / sebcsaba
Lutor Alexandra / Hírilorn
Szarvas Tünde / Fio
Fodor Viktória / Minerva
Takács Gergely / Rodarth
Ring:
Pataky Péter / Sirgon Esgalnor
Furtenbacher Antal / Anthator
Virók Szilvia / Athramien
Abonyi Barbara / Esgal
Barkóczi Ákos / Tintás Bolin
Szirányi Barbara / Aeglos
Mihály Zsigmond / Yzak
Besse Attila / Attila
Bankovics Veronika / Missy
Váczi Csilla / Stara
Farkas Dóra / Byris
A neveiket majd kitaláljuk a táborban akár
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Ellenben asszem de, már lefoglalták.
Ebbe sajna nem volt beleszólásom, akkor még ugye én nem voltam népvezető
Ja, azt amúgy nem említettem, hogy azért lenne jó első napra hozni sütit, mert lesz egy Vásárnyitó fesztivál első nap
Kajálással, zenével, tánccal.
Ha van vmi felesleges cuccotok, amivel nem tudtok mit kezdeni, el lehet hozni, és csereberélni a többi néppel. Minél éothéodosabb, annál jobb
Lesz ékszer árusítás is, azaz vehettek is belőle, Narb és Olosta pakol majd ki.
És ha valaki tud meteorozni, zsonglőrködni, vagy ilyesmiket, az hozza el a kellékét, és lesz mutatványosdi
Más: Akkor ki vállalja a bográcsot?
Jó lenne olyan, aki autózik... Sziszi, Totó? Mil említett vmit, hogy ti autóval jönnétek...
És el kéne dönteni, hogy mit főzzünk, hogy a plusz fűszereket el tudjam hozni
Eddig felmerült: lecsó, brassói aprópecsenye.
Gondolnunk kell a vegákra is, ezért lehet olyat kéne, amit ők is megesznek.
Bár mivel eleve család alapú a főzés, sztem jó lenne, ha egymás mellett csinálnánk két tüzet, és azon kétféle kaját csinálnánk, és akkor még válogathatnánk is Vagy desszertet iktathatnánk be, pl gyümölcsrizs.
- Stara
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
A tó melletti résznél van (vagy legalábbis tavaly még volt) egy pont csarnoknak való hely fából a ház mögött, ha még nem foglalták le.
- Attila
- Nem elérhető
Missy írta:
Attila írta: Pedig már reménykedtem, hogy idén a napi többszöri hegymászás
:shock: Tessék?
Nos...ez egy erős túlzásvolt, akkor mondjuk azt, hogy egy 100 m-es emelkedő? Mindegy, a probléma ezzel csak az volt, hogy tavaly az étkező mellett voltak a nemzetséges - mert, hogy akkor még így hívtuk őket - megbeszélések, programok...stb. Ahol laktam az meg a domb alján volt, és mivel mindig lent maradt vagy egy fényképezőgép vagy a vödör a "Healing potions"-kel, vagy valahol eltűnt az apró szinti, vagy a hangszeres doboz ezért le kellett menni érte...persze ezek mint egymás után derültek ki és azért 4-szer fel meg lemenni...nos nem volt egy kellemes dolog.
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Missy
- Nem elérhető
Attila írta: Pedig már reménykedtem, hogy idén a napi többszöri hegymászás
:shock: Tessék?
Attila írta: Uhhhh, igen, aranyceruza .
Van aranyszínű zseléstoll. Színesceruza helyett az nem jó rá? Még soha nem csinálni zsugorkát, Missy nem érteni hozzá.
Attila írta: Kicsit elvesztettem a fonalat, mi az amit csinálunk, vagy amit szeretnénk megcsinálni? Zsugorka, meg a fejpánt, meg zászló...van még valami?
Szerintem nincs.
- Attila
- Nem elérhető
Uhhhh, igen, aranyceruza .
Kicsit elvesztettem a fonalat, mi az amit csinálunk, vagy amit szeretnénk megcsinálni? Zsugorka, meg a fejpánt, meg zászló...van még valami?
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Missy írta:
Igen, igen, azt tudom. De nem pont Meduseldre gondoltam.Idhren írta: Nos, hiába vész a Rohiroknak a múlt ködébe, nekünk Meduseld csarnoka még igencsak a jövő
Mi jóval korábban vagyunk, mint Lovasvég megalapítása.
Idhren írta: Ettől még akár csinálhatnánk is magunknak egy kuckót, de egyrészt egy másik csapat is csinál magának egyet (nem csarnok, hanem egy sátorszerű anyagokból),
MELYIK?! namindegy... Pedig szép lett volna....
Azért még ne mondj le róla, helyszínen megvizslatjuk, mit tudunk kihozni a házakból
Attila: nem, mert azt már lefoglalták mások, a mienk a lenti kis tó melletti liget illetve a pados rész.
Az arany lófej meg azért nem jácc, mert színesceruzával színezünk, és én még nem láttam szép arany ceruzát De utólag majd rakunk rá arany díszítéseket is, amúgy is tervbe volt véve
- Attila
- Nem elérhető
Akkor legyen már arany a feje, mert jó lent írtad - bocs, lustaságból fakadóan nem keresem meg -, hogy a színeink közé tartozik az arany is.Idhren írta: Legyen zöld háttéren fehér lófej.
Zsugor-pánt party rulez
Bár ez csak elméleti feltevés, de feltételezem abban a népben lesz ez a sátrazás, amiben Julcsi benne van, mert FB-n írta, hogy nagy sátortakarítás lesz.
Idhren, ugye ugyanott akarunk lenni, ahol tavaly voltunk, mármint az a ligetes rész az étkező mellett.? :nagyonszépbociszemeketnöveszt:
- Missy
- Nem elérhető
Igen, igen, azt tudom. De nem pont Meduseldre gondoltam.Idhren írta: Nos, hiába vész a Rohiroknak a múlt ködébe, nekünk Meduseld csarnoka még igencsak a jövő
Idhren írta: Ettől még akár csinálhatnánk is magunknak egy kuckót, de egyrészt egy másik csapat is csinál magának egyet (nem csarnok, hanem egy sátorszerű anyagokból),
MELYIK?! namindegy... Pedig szép lett volna....
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Ettől még akár csinálhatnánk is magunknak egy kuckót, de egyrészt egy másik csapat is csinál magának egyet (nem csarnok, hanem egy sátorszerű anyagokból), másrészt nem tudom még, hogyan lehetne ezt kivitelezni, de ha a helyszínre érünk, megtárgyaljuk majd ott, ha találunk vmi alkalmas helyet
Vannak épületek amúgy, jó sok, de majd meglássuk, mit tudunk kezdeni velük
Ja, és megénekelnünk bármit szabad, akár egy csarnok megépítését is, sőt, javallott, mert mi nem írunk le semmit (nem írunk, konkrétan ), hanem mindent mesében, vagy dalban mondunk el
- Missy
- Nem elérhető
Idhren írta: Valami készülőben van Keleten... Az éothédodok felderítői azt a hírt hozták, hogy a Bakacsinerdőn túl keletlakó seregek gyülekeznek. Többen vannak, mint korábban bármikor, harcosaik jól felszereltek és elszántak. Hamarosan viharként fognak végigseperni Rhovanion síkságain, és az éothéodok kevesen lesznek velük szemben. A lovasnép egyetlen reményét egy ősi legendájuk adta vissza. Azt beszélik, hogy századokkal ezelőtt I. Fram király megölte Scatha-t, a sárkányt, aki igen sok kincset halmozott fel a Szürkehegységben. A kincset azután a törpök maguknak követelték, ám a király másképpen döntött. Elkészített a sárkány fogait felhasználva egy mágikus nyakláncot, s ezt küldte el a törpöknek, mondván, hogy ez nagyobb kincs. Ám a törpök nem örültek neki, s azóta haragszanak az éothéodokra. Pedig Scatha Láncáról sok mindent mesélnek. Egyesek szerint viselője legyőzhetetlen erejű lesz, mások szerint láthatatlanná válik, megint mások úgy tudják, a lovakat teszi szélsebessé, ám a pontos hatását nem tudni biztosan. Egy ilyen varázslatos tárgy lehet az utolsó esélye az éothéodoknak a keletlakók támadásaival szemben. Vissza kell hát valahogyan szerezni a törpöktől, ha ugyan még náluk van, és nem adtak rajta túl valamelyik Nagyvásáron. A törpök idén is ott lesznek Vásárfalván, kitűnő alkalom adódik tehát arra, hogy a régi hideg viszonyon változtatni lehessen. Amúgy sem ártana a vásár során mindenféle élelemmel, fegyverrel, páncéllal és egyebekkel felszerelkezni, ha háború közeleg. Óvatosan kell majd azonban eljárniuk a Nagyvásár során, hisz sok idegen nép fordul meg ott...
Erre emlékeztek? Mert fontos lesz még...
Igen.
Hogy egy kicsit tovább gombolyítsam (szabad? ) a keretjátékos/szerepjátékos fonalat :
" (...)
- Ám a Lovasvég lovasainak szemében olyan hosszú idő- mondta Aragorn-, hogy a csarnok építése már csak énekekbe illő emlék, az azt megelőző idő meg éppen a múlt ködébe vész. Most a magukénak, otthonuknak vallják ezt a földet, s azóta már a nyelvük is átalakult és más, mint északi rokonaiké. - Aztán halkan énekelni kezdett valami lassú, s a tündének meg a törpnek ismeretlen nyelven; mégis odafigyeltek rá, mert olyan ércesen zengett.
(...) "
(A két torony)
Nem akarjuk megénekeleni a csarnok építését? És a csarnok építésében nem segíthettek be a törpök is (picit úgy, mint Thranduilnál)?
Hopp, egy ötlet!
És lehet nagy hülyeség (meg én még nem is jártam Szanticskán, tehát nem tudom mihez van tér, épület, akármi), de nem "építhetnénk" magunknak egy Csarnokot? Ha van megfelelő háztornác vagy félig fedett tér, vagy akármi, akkor ami lófejet a zászlórúdra raknánk, abból csinálnánk oszlopfőnek nagyobban párat, mondjuk ötöt-ötöt,néhány nagyobb anyag (az mindig van a raktárban) függönynek (ezekre akár maradék anyagból -mert az mindig van szintén- kelta mintás sorminta, akár biztosítótűvel az anyaghoz erősítve-mert gondolom másnak is kéne később-), középre a csapatbográcsot, alá a tűz, néhány asztal és szék,de inkább pad, a zászlót kifeszíteni a falra, néhány fegyver a falakra, ha tudunk szerezni, akkor fáklya is, és máris kész a Csarnok, ahol vendégül lehet látni akárkit. Még a haragos törpjeit is. Nézzenek oda! Milyen ajándékot, milyen drágaszágot kaptak, aztán itt elégedetlenkednek még a tetejébe!
Most komolyan. Szerintem ez a Csarnok, minimális munkaráfordítással megoldható lenne, ha a nép minden tagja dolgozna rajta picikét, és ilyen Csarnoka semmi más népnek nem lenne Vásárfalván. Még a törpöknek se, hogy a Szépek Népéről ne is beszéljek.
Az egész csak az adott tér, ház, tornác jó kihasználásán és a kreativitásunkon múlik. És, ha pici és keskeny is az a tornác, nem a méret számít, hanem az elrendezés. (Akár még SÚ 3D technikáját is fel lehetne használni, csak nagyobban, így optikailag növelve a teret.) De az anyaggal való játékkal is tudnánk optikailag huncutkodni.)És ismételten mondom, a kreativitás.
+ Úgy is meg lehetne oldani, hogy van egy keskeny tornác, azt kialakítani, kidíszíteni, a tornác előtti tér közepére pedig a bográcsot, és... itt elakadtam, de meg lehetne úgy oldani, hogy jó legyen, ahhoz látni kéne mi áll rendelkezésre. Szanticska meg egy pici falu(ha jól tudom), valami ami megfelel erre a célra csak van.
lécilécciléccccilécccciiiiiiiiiiiii, ha kell és nem szeretnétek vele pepecselni összerakom egyedül, csak legyen, mert hétszentség, hogy ilyen másnak nem lesz.
No? Idhren, Esgal? (Azért titeket írlak, mert eddig veletek dolgoztam együtt, illetve segítettem, és rólatok tudom, hogy szerveztetek már valamit.) De a többiek is nyugodtan.
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Erre emlékeztek? Mert fontos lesz még...
- Missy
- Nem elérhető
Idhren írta: Sztem is szimpla lókultusz, ami persze nem szimpla
Csinálhatunk zsugorpartyt, én benne vagyok.
Fejpánzhoz anyag: Esgal, Aeglos, elmehetnénk megnézni együtt a dolgokat. Mit szóltok?
Ja, és azt találtuk ki a lányokkal (Mil, Ring), hogy a zászlórúd tetejére kéne egy faragott lófejet rakni, mert az milyen kúl már. Egy a baj, nem tudjuk, hogyan kivitelezzük. Papírmasé, sógyurma, hőre keményedős gyurma, fafaragás, ilyesmik ötlöttek fel. Vkinek nincs titkos fafaragás-tudása, vagy esetleg egy ismerőse, aki meg tud ilyet csinálni???
Zsugorparty jó.
A fafaragás macerás, szerintem maradjanak a gyurmák, vagy a papírmasé.
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
- Milendoria
- Nem elérhető
akkor csinálok egy színes zsugorkát is (milyen színű legyen?) és összehasonlítjuk melyik jobb, okéj?
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Elder
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 2
Idhren írta: Sztem is szimpla lókultusz, ami persze nem szimpla
Fejpánzhoz anyag: Esgal, Aeglos, elmehetnénk megnézni együtt a dolgokat. Mit szóltok?
Ja, és azt találtuk ki a lányokkal (Mil, Ring), hogy a zászlórúd tetejére kéne egy faragott lófejet rakni, mert az milyen kúl már. Egy a baj, nem tudjuk, hogyan kivitelezzük. Papírmasé, sógyurma, hőre keményedős gyurma, fafaragás, ilyesmik ötlöttek fel. Vkinek nincs titkos fafaragás-tudása, vagy esetleg egy ismerőse, aki meg tud ilyet csinálni???
Bármelyik játékboltban lehet venni lovacskát :shock: műanyagból! Vágjuk le a fejét azt CSÁ!
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
- Esgal
- Nem elérhető
Pántnak én is fonom a magamét, meg még párat pluszban. Van egy érdekes bolt, Idhrenékhez közel, a Király utcában, amelyik felvásárolta a volt Zsinórgyár készletének nagy részét, ott nagykeráron vehetünk ilyen hozzávalót, és sokat is. Jövő héten megnézem, vagy pénteken, attól függ, hogy lesz időm.
Amúgy mondom, van pár jó technikám, csinálok párat, meg hagyok az anyagból is, és akinek tetszik valamelyik, annak megtanítom a táborban, és szintén tud magának csinálni, olyat, ami neki tetszik.
Felvarrót sztem ne erőltessük. Komolyan, lesz elég meló zászlóval, medálunk már van, ruhát igyekszünk hozni, hogy ha jelmez kell, ne bonyolítsuk a saját életünket. Szerintem. Aki persze akar, csináljon, az csak jó
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Milendoria
- Nem elérhető
tarthatunk nálunk vmelyik nap tábor előtt ilyen zsugorka partit, bár mivel kb 5 perc alatt elkészül egy (najó, a szélemintával vacakoltam egy kicsit), és aztán 10 perc alatt megsül az összes, így nem annyira nagy ügy, de közösségi eseménynek lehet
nemtom mihet ragaszkodunk jobban: a ló kultuszhoz, vagy a konkrét címerrel akarjuk magunkat képviseltetni. mert ha utóbbi, akkor érdemes mindehová azt rakni, ha viszont nem, akkor lehet szabadabban kezelni a témát.
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Athramien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Milcike tökjó a zsugorka, bár nekem az ellen sincs kifogásom, h ugyanaz legyen, mint a zászlón, de ez ia tetszik:), viszont én is a színes mellett voksolok (pl zöld?)
őő fejpánt.. én is megcsinálom szívesen magamnak, ha nem akarunk teljesen egyformákat, de Aegloshoz hasonlóan a jövő héttől táborig Balcsin leszek, szal nem túl valószínű, hogy fórum közelben.. Mil tudnád továbbítani majd az életbevágó infókat léccilécci?
hajfestést annyira szintén nem erőltetném én sem, bár megint csak elmondható, hogy nem vagyok kellőképpen otthon ebben a világban, h mérvadónak mondhassam a szavazatomat:D
(btw elkezdtem A Szilmarilokot:))
"Sane is boring"
- Aeglos
- Nem elérhető
Idhren írta:
Milendoria írta: Íme, kép!
picasaweb.google.hu/milendoria/Vegyes#5491099335547759922
Mil ez sztem gyönyörű!!
Ki is színezhetnénk akár, azt előre lehet, vagy helyszínen?
Fú, Mil, ez tényleg csodaszép!!
Bár én is a színezés mellett voksolok.
Idhren: valamikor el kéne menni nézni fejpántnak való anyagot, hogy tudjunk fonni a táborban. Mármint nekem az is tökjó, amit nélkülem vesztek, csak gondoltam, hogy segítek, ha már kitaláltam ezt a fejpánt-dolgot. Le is gyárthatok párat a táborig, csak én 14-én elutazom a Balatonra és csak a táborra jövök vissza, szóval akkor előtte kéne beszerezni, és szívesen fonogatok a Balcsin is, vagy ilyesmi...
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Attila
- Nem elérhető
Missy írta:
Attila írta:
A zászlón nem az lesz amit belinkeltél, Missy? Vagy az ugyanaz ami a zsugorkán van?Missy írta:
Nagyon tetszik!!!! És az nagy baj lenne, ha a zsugorkán nem ugyanaz lenne, mint a zászlón?
A zászlón
farm3.static.flickr.com/2328/247 ... d46a5c.jpg
ez lesz. Nem?
A a zsugorkán meg nem tudom, nekem nagyon tetszik a mostani zsugorka.[/q]
Tehát a zsugorkán és a zászlón két különböző minta lesz. Vagyis gondolom of course, hogy más.
- Missy
- Nem elérhető
Attila írta:
A zászlón nem az lesz amit belinkeltél, Missy? Vagy az ugyanaz ami a zsugorkán van?Missy írta:
Nagyon tetszik!!!! És az nagy baj lenne, ha a zsugorkán nem ugyanaz lenne, mint a zászlón?
A zászlón
farm3.static.flickr.com/2328/247 ... d46a5c.jpg
ez lesz. Nem?
A a zsugorkán meg nem tudom, nekem nagyon tetszik a mostani zsugorka.
- Attila
- Nem elérhető