Előkészületek
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Ha nem is józsda, de egy jósnő mindenképp hangulatos lenne, vki mindenképp vállalja el a szerepet!!!
A történetmondás halk zenével is kúl, igazi kelta bárd hangulata lenne
A birkózós verseny is nagyon jó ötlet, de lesz még a tábor folyamán több alkalom, ahol hasznát vehetjük, sztem ne lőjük el, meg lehet nem lesz rá hely, alkalom. De ha akarjátok, felőlem lehet
A fejpántnál én azt hittem, a fejünkre kötjük, azt kész...
kajatopik: rendben akkor még átgondoljuk ezt a kajatémát, én is szívesebben ennék brassóit, de úgyis csak a helyszínen kell döntenünk, a lényeg, hogy meglegyen a két bogrács.
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Esgal
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Ringbearer írta: Na, nekem a nővérem varrt még régebben meteorokat, úgyhogy megpróbálom felkutatni őket mert azok állati szépek voltak... esetleg ilyen botra aplikált szalagokat is lehetne hozni. Valami sütit/rágcsát, meg lónyalálat is hozok... Ömm esetleg ne csináljunk valami harci bemutatót? Esgal esetleg nincs valami ötleted? Meg nekem vannak ilyen bőröveim elég sok (de nem túl értékes) ezt tudom még esetleg portékának felajánlani, de még gondolkodom!
Hát, gondolkoztam rajta, hogy akár valami harc, akár táncos bemutató is lehetne, de konkrét ötletem még nincs. Igazából olyasmi kéne, ami vagy interaktív, vagy folyamatosan megy - úgy értem, ha meteor lesz, glom, az nem egy öt perces műsorszám lesz, hanem kvázi folyamatosan tolja valaki. Ilyesmi kéne ezekből is.
Mondjuk, ha valami versenyt rendezünk? Akár egy gyors, helyi bírkózóverseny, egy valamilyen trófeáért. Semmi ütés-durvulás, de azért küzdelem. Vagy clubfighting. Vagy Alyr-féle shendaos lökőkéz. Esetleg más, még gondolkodom. De tőlem bemutató is lehetne, csak koreot erre nincs időm összerakni, ebben meg nem mernék még improvizálni. De ha van köztünk, aki tapasztalt valami ilyesmiben, szóljon most
Ha már ennyi zenészünk van, valami folyamatos zene mehetne, csak ilyen jamming-jelleggel, kvázi utcazeneként, imprózva. Persze most más farkával verem a csalánt, mert én ugye nem tudok ilyet, de mondjuk dobolni akár, az még nekem is megy.
Esetleg vásári történetmondás? Valami zene persze kell alá, de akár azt szívesen vállalom, hogy leszek történetmesélő - előszedünk és felturbózunk valami régi éothéod legendát, ha nincs ilyen, írunk, éljen a másodteremtés. Így egy kicsit a régi kelta bárdok mintájára is lehetne hangulatot kelteni. Igaz, ez is egyműsorszámos. Vagy kettő.
Még egy ötlet: mit szóltok egy "jósdához"? Kutatok valami módszert, ami akár illő is lehet hozzánk (csontpálcika, miegymás), és azzal. Az ötlet onnan jön, hogy az első velemi táborban, mikor szintén volt Éothéod csapat, csináltunk valami ilyesmit, írtunk horoszkópot a tábori újságba, meg ilyenek, persze vicc alapon. Itt sem kellene komolyan venni a dolgot, csak lazán, dumálni mindenféle vicceset/szórakoztatót.
Huh, de kreatív vagyok így hajnaltájt.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Byris
- Látogató
Esgal írta: Kaja nekem mindegy, de ha lehet, legyen már egy olyan adag is, amiben valódi hús van... elhiszem, hogy a szója jó, meg is értem a vegákat, de én szoktam érezni a különbséget... ha máshogy nem, szerezzünk egy rúd kolbászt, és a végén beleaprítja magának tányérba, aki akarja
naagy mértékben támogatom
Yzak: a szalonna sztem is jó ötlet,én szívesen sütnék,ennék
- Esgal
- Nem elérhető
Kaja nekem mindegy, de ha lehet, legyen már egy olyan adag is, amiben valódi hús van... elhiszem, hogy a szója jó, meg is értem a vegákat, de én szoktam érezni a különbséget... ha máshogy nem, szerezzünk egy rúd kolbászt, és a végén beleaprítja magának tányérba, aki akarja
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Aeglos
- Nem elérhető
Idhren írta: Tényleg, Aeglos, Esgal, mi lesz a szíjakkal, mikor megyünk?
Nyí, én mondtam, hogy elutazom.
Holnap már nem leszek Pesten, bocsánat...
Amúgy arra gondoltam, hogy olyan 3-5 mm széles szíjak kellenének, ami jóval vastagabb, mint egy selyemszalag, hogy tartása is legyen a dolognak. A végeire meg 2-3 mm széles gumit kéne, nem azt a csúnya bugyigumit, hanem aminek az átmérője kör és van többféle színben is, szóval a pánthoz színben passzolót. Az is lehet, hogy a fonat egymagában van és az is, hogy a fonatot magát ráragasztjuk egy 2-3 cm széles szíjra, és hátul ugyanúgy gumis.
Lényeg, hogy a szíjak amiből a pánt készül ne legyenek vékonyak, gyenge anyagból, vagy túl laposak, hanem valami minimum bőr-erősségű matériából.
Szerintem ezt Esgallal ketten nélkülem is nagyszerűen be tudjátok szerezni, aztána táborban jól megfonjuk őket.
Elhozom mintának az enyémet, aztán arról lehet másolni.
(Arra kell kitalálni valamit, - Esgal, hátha van valami jó ötleted - hogy a fonat végét hogy rögzítsük hozzá a gumihoz úgy, hogy ne essem folyton szét és ne legyen gagyi sem. Erre nekem nincs jó ötletem. Összevarni macerás, meg félő, hogy a tű szétszedi a gumit.)
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Missy
- Nem elérhető
Milendoria írta: én se rajongok annyira a paprikáskrumpliért, a brassói jobban tetszik, csak talán melósabb, nem? meg nemtom bográcsban hogyan lehet megcsinálni...
Nemtom, többet kell keverni? Plusz, ha mindeképp le akarjuk fedni, akkor egy nagyobb méretű fedő, de nem is biztos, hogy le kell fedni.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
a zsugorka... őizé asszem holnap legyártom a színeset, aztán szavazunk jól.
bocsi, alig állok a lábamon, de igyekszem! tényleg!
aztán ha eldőlt, a héten megveszem számlára a fóliát
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Yzak
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Én a paprikás krumplit nem szeretem úgyhogy erősen ellene szavazok. A gyümölcsrizs viszont nem valami laktató úgyhogy én amondó vagyok, hogy legyen brassói.
Szerk: Ja és ha az is opció, akkor süssünk szalonnát!
- Athramien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Sane is boring"
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Vedd figyelembe a harcias, és keltás stílusunkat Tehát dob, furulya, ilyenek... a hárfát meg kötelező használni, ha már ilyen szerencsénk van, és majd Missyvel alkottok vmit kiséretnek.
De bárki már is gondolkozhat rajta, akár szöveget írni, és azt megzenésíteni, vagy mittomén.
De véglegesen dönteni csak a táborban lent szeretnék, mert van, aki még nem írt ide, mert vagy nincs itthon, vagy nem talált ide (bár küldtem mailt), vagy akármi. Szóval hogy a csapat együtt dönthessen, hogy kell-e valami, vagy nem. Ez alól kivétel ugye az előre beszerzendős dolgok eldöntése, ami már megtörtént.
Tényleg, Aeglos, Esgal, mi lesz a szíjakkal, mikor megyünk?
Mil, zsugorka?
- Missy
- Nem elérhető
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
- Fio
- Nem elérhető
Ameddig az emberek nem egyeznek bele, addig csak írogatom. Nem terveztem hozzá igazából zongorát, maximum szintetizátort (), meg inkább olyan kísérő eszközöket, amiket ott is könnyen el lehet készíteni, illetve könnyen meg lehet tanulni.
De addig nem kezdek hozzá "komolyabban", amíg nem kapok megerősítést több embertől is.
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Attila
- Nem elérhető
Missy írta:
Attila írta:
Missy, ha nem ismernélek, valami lipótmezői elmeháborodott pszichopatának tartanálak... de ismerlek
Először is, fogalmam sincs, hogy miről beszélsz (burkoltan utaltam, hogy te fogsz kísérni )...másodszor pedig, Ingrid kelta hárfa, Emil megy egy sima zongora.
Csak arra, hogy hárfázni nem túl könnyű, én meg szívesen betanítanálak (amin te szétszenvednéd magad) és kísérhetnéd helyettem.
De valóban félreérthető volt.
csak szúrkálódom na.
Senki sem mondta, hogy hárfázni könnyű...zongorázni sem az, Te se vegyél komolyan, én csak visszaszúrtam.
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Missy
- Nem elérhető
Attila írta:
Missy, ha nem ismernélek, valami lipótmezői elmeháborodott pszichopatának tartanálak... de ismerlek
Először is, fogalmam sincs, hogy miről beszélsz (burkoltan utaltam, hogy te fogsz kísérni )...másodszor pedig, Ingrid kelta hárfa, Emil megy egy sima zongora.
Hidd el, nem ismersz te, és lehet közelebb állok az elmeháborodotthoz, mint hinnéd. Csak azt próbáltam átadni, hogy hárfázni nem túl könnyű, én meg szívesen betanítanálak (amin te szétszenvednéd magad) és kísérhetnéd helyettem.
De valóban félreérthető volt.
csak szúrkálódom na.
- Attila
- Nem elérhető
Missy írta:
Attila írta:
Missy írta:
Byris írta:
Fio írta: Sziasztok!
Viszont!
Ha akarunk magunknak csapatindulót, akkor megpróbálhatok alkotni valamit. Ha titeket is érdekel. Mert a kézügyességem egyenlő a nullával, de zenében tudok segíteni.
sztem az nagyszerű lenne én is gondolkozok rajta de nem sokra jutottam
Én szívesem kísérem, de a szöveg nem az erősségem enyhénszólva sem.
Én is felajánlom a zongorát, de tekintve, hogy Ingrid éotheodosabb, mint Emil, így a kísérete testhezállóbb.
Testhezállóbb, mi? Ahh, üsse kavics, megtanítlak hárfán játszani, aztán majd kísérheted (te) is. Ilyen kis apróság, hogy mi az éotheodos illetve mi nem...miért tartana vissza minket attól Attila, hogy kibontakozhass.
Én nagyon szívesen vállalom a betanításod.
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Missy
- Nem elérhető
Attila írta:
Missy írta:
Byris írta:
Viszont!
Ha akarunk magunknak csapatindulót, akkor megpróbálhatok alkotni valamit. Ha titeket is érdekel. Mert a kézügyességem egyenlő a nullával, de zenében tudok segíteni.
Én is felajánlom a zongorát, de tekintve, hogy Ingrid éotheodosabb, mint Emil, így a kísérete testhezállóbb.
Testhezállóbb, mi? Ahh, üsse kavics, megtanítlak hárfán játszani, aztán majd kísérheted (te) is. Ilyen kis apróság, hogy mi az éotheodos illetve mi nem...miért tartana vissza minket attól Attila, hogy kibontakozhass.
Én nagyon szívesen vállalom a betanításod.
- Attila
- Nem elérhető
Missy írta:
Byris írta:
Viszont!
- Missy
- Nem elérhető
Byris írta:
Viszont!
- Byris
- Látogató
Viszont!
- Fio
- Nem elérhető
Nekem olyan gondom van, hogy csak hétfőn tudok lemenni hozzátok, úgyhogy csak akkor tudok beszállni a buliba. De ha van esetleg valami, amit feltétlenül hozzak majd, akkor azt tudok hozni. De a bográcsot nem vállalom:D
Viszont!
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Attila
- Nem elérhető
Missy írta:
Attila írta: Ugyan már Missy, már megszoktam. és indítványozom, hogy a jövőben a legelső napot hívjuk legelős napnak, mert így éothedos. Amúgy, nem, köze nincs ahhoz amit írtál, látom már megint olyan vagy, mint amit FB-n írtál. Egyébként itt is jelentkezik egy vega.
Az nem..olyan nem én vagyok, az a macskám.
Amúgy meg éothéodos fiam. :ugeek: Tessék szépen a (helyes) nevén nevezni a dolgokat! cöh.
Idhren, mi a különbség az Éothéod, éothed és az éored közt? Mert volt itt már minden.
A felfújható koncertzongora, koncerthárfa és a szentendrei szmiál után beadnám a javaslatot, arra, hogy kapjak egy jobb billentyűzetet, mert már nincs arra idegzetem, hogy átnézzem, amit írtam ez a sz@r, meg kihagyja a betűket (összehajtogatható billentyűzetem van ).
- Ringbearer
- Nem elérhető
Sziszi, nekünk van bográcsunk, szerintem elkérem, és ha azt lehoznátok, akkor azt nagyon megköszönném!!
Attila, éoreden belül ha szeretnéd akkor megcsinálhatjuk, csak előtte nekem mondd el pár szóban, hogy milyen jellegű a cucc!
"Be the change you want to see." Gandhi
- Missy
- Nem elérhető
Idhren írta: Éotheod: a mi népünk neve.
Éothed: erről nem tudok, sztem ilyen nincs.
Éored: ez egy szakasz éotheod/rohir megjelölése, főleg hadseregben, de mi harcos nép vagyunk, ezért ezt találtuk ki a lányokkal
Akkor jó tudni, hogy Ring a szakaszvezetőm. Köszi.
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Éothed: erről nem tudok, sztem ilyen nincs.
Éored: ez egy szakasz éotheod/rohir megjelölése, főleg hadseregben, de mi harcos nép vagyunk, ezért ezt találtuk ki a lányokkal
Amúgy a legelős napon lesz beszélgetés, bár először éoredenként lesztek, és max a végén, ha marad idő, akkor ülünk össze mind Én szeretném mindenképp!
- Missy
- Nem elérhető
Attila írta: Ugyan már Missy, már megszoktam. és indítványozom, hogy a jövőben a legelső napot hívjuk legelős napnak, mert így éothedos. Amúgy, nem, köze nincs ahhoz amit írtál, látom már megint olyan vagy, mint amit FB-n írtál. Egyébként itt is jelentkezik egy vega.
Az nem..olyan nem én vagyok, az a macskám.
Amúgy meg éothéodos fiam. :ugeek: Tessék szépen a (helyes) nevén nevezni a dolgokat! cöh.
Idhren, mi a különbség az Éothéod, éothed és az éored közt? Mert volt itt már minden.
- Attila
- Nem elérhető
- Athramien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
igen, mi kocsival leszünk, (Totót majd ne szólítsátok Tóninak, m feláll a hátán a szőr tőle:D) asszem az egyik kondér a részemről össze fog jönni, viszont ha jól értelmeztem az nem lesz elég.. a baj, h én 21-én jövök haza balcsiról, sz le tudjuk vinni a másikat is, ha valaki tud táborig adni, de az kb úgy megvalósítható pl, h Ringnek (ha neki jó) odaadjátok, és közel lakik, és elhozom 21-én.. vagy... őő... nemtom.. gyümölcsrizset miben főzik?
am nem rendeltem vega kaját, de erősen pártolom én is a vega kolbászt, de pl brassóit mi mindig szójából csináljuk, és isteni, sz az is egy jó ötlet:)
"Sane is boring"
- Missy
- Nem elérhető
Attila írta: Lesz a legelős nap legelső estéjén valamilyen összerázódó beszélgetés, mert kitaláltam valamit rá, és akkor azt megcsinálnám.
Nem tehetek róla, gondolom "legelső", amit írni szeretél volna, de mivel Idhren azt írta valszeg. lesz lovunk, így a "legelős nap" is értelemmel bír. "Legelső" az a "legelős", vagy már megen lemaradtam valamiről?
Ez most családon belül, vagy népen belül meg céhen belül is? Vagy hogy? Már nagyon rég nem voltam táborban, el is felejtettem hogy megy ez.
Mit találtál ki?
Vagy... visszatérve a fentiekhez Attila. (18) Valamit a lóval és a legeléssel szeretnél? Ezután most biztos marhára szeretsz...
- Attila
- Nem elérhető
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Missy írta:
Idhren írta: Paprikás krumpli eddig vezet, és a vegák kedvéért olyan kolbászkákból lesz, amit ők is ehetnek.
Izé.. szójakolbi?
Olyasmi, de már kóstoltam, és nagyon finom, olyan, mint egy szárnyasból készült nagyon finom kolbász